- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Azt tudja valaki, hogy lehet egy képre RAJZOLNI? régi samujaim tudják alapból...
Szerk: megvan, smiley alá dugták...
-
Úgy tudom, hogy az érintéses fizetés módja a használt apptól, és a kártya kibocsátójától is függ. Tehát van, amihez fel kell oldani a kijelzőt, van amihez nem, és még az összeg nagysága is számít. Vagyis nem telefon specifikus, ezért van az, hogy van akinek így, van akinek úgy működik.
-
Nekem se fizet, ha nincs feloldva a kijelző. Most próbáltam ki először, ha már felmerült, de nem is reagált semmit a terminál.
-
DrKapocs
őstag
-
nem szeretem, ha közvetlenüól az ágyam mellett sugároz éjszaka
Offline módban nem sugároz.
a készüléknek is jobb, ha nem állandóan megy és időnként újra van indítva
Adecemberi frissítés óta24 napja nem volt újraindítva. Köszöni szépen, jól van.lehet úgy automatizálni, hogy 23-kor kikapcsol, 6-kor bekapcsol automatikusan.
Nem lehet, ehhez ugyanaz a készenléti elektronika kellene, mint a kikapcsolva ébresztéshez. Képes viszont beállított időpontban magától újraindulni, de csak akkor, ha nincs pinkód beállítva, sajnos azzal együtt nem engedi ezt beállítani. Viszont van rajta éjszakai automatikus optimalizáció, ami memóriatakarítást jelent, illetve biztos valamilyen Bixby rutint is ki lehet találni erre.
-
Breki
veterán
válasz
lumpy95 #8670 üzenetére
Igen igazából én is lekapcsolnám, csak az ébresztés miatt hagyom.
Ez szubjektív, de én pl nem szeretem, ha közvetlenüól az ágyam mellett sugároz éjszaka, informatikusként úgy gondolom, a készüléknek is jobb, ha nem állandóan megy és időnként újra van indítva. Ezen kívül azt se szeretném, hogy feleslegesen használja az aksit és fogyassza a töltési ciklust.
Viszont nemrég olvastam egy cikket a témával kapcsolatban ott ezt írták általánosságban, hogy lehet úgy automatizálni, hogy 23-kor kikapcsol, 6-kor bekapcsol automatikusan.
Ezt be lehet állítani ennél a telefonnál is? -
gerner1
nagyúr
És nálad, így, 1 ujjhoz kevesebb letárolt mintával is kifogástalan a felismerési arány (nem láttam a nick -ed, az Öszzefoglalóban lévő, témával kapcsolatos táblázatban.. ) ?
- Mert, többen, a klasszikus mintavételézéssel elérhető minta-minőséggel is 'problémákkal küzdenek' ...
-
válasz
Steevy84 #8666 üzenetére
1. De igen! Egyazon mintán belül nyugodtan cserélgesd az ujjaidat, persze az ésszerűség határain belül. A rendszer nem fog panaszkodni, legfeljebb 1-1 ujjad nehezebben lesz felismerhető (nem feltétlenül).
2. Sajnos nem, ez egészen biztos, mert külön standby elektronika szükséges hozzá = az ilyen telefon sosem kapcsol ki teljesen. Szerintem megszokás kérdése, nekem 15 éve nem volt éjszakára kikapcsolva a telefonom.
Ha zavar, tedd offline/repülőgép módba, akkor nem sugároz semmit.
-
lumpy95
tag
válasz
Dr Bubo #8671 üzenetére
van amúgy ami nem okoz rákot, már elnézést....?
Amúgy amit már olvastam pár helyen, hogy a szoba másik végébe letenni a telefont, így nem csak reflexből nyomja ki az ember a telefont és alszik is tovább, hanem ténylegesen mozogni kell. Csak, hogy az ébresztő "fontosságánál" maradjunk.
-
lumpy95
tag
válasz
Steevy84 #8666 üzenetére
Mi érteleme van a telefon éjszakai kikapcsolásának..?
Ha nem akarod hívjanak / csipogjon a telefon, akkor beállítod DND-t, de ha mégis van olyan ember (pl családtag), akkor meg tudod állítani, hogy az ő hívásukkor értesítsen a telefon, és még az ébresztő is jelez gond nélkül aktív dnd mellett.
Vagy csak szimplán repülő üzemmód. -
Steevy84
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
2 napja van meg az a52s (egy 6 éves Honor8-at váltott), öröm et bodottá!Sikerült is mindent beállítani kivéve 2 dolgot, ebben kérném a segítségeteket.
1. Azonosításhoz lehet 3-nál több ujjlenyomatot megadni? Ha igen, akkor hogy?
2. Ébresztő nem hajlandó ébreszteni ha ki van kapcsolva a telefon, Honor8 az szépen bekapcsolja a telefont 1-2 perccel ébresztés elött majd ébreszt. Ezt itt hogy lehet elérni?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
victorhun7 #8655 üzenetére
Nekem mindig fel kell oldani.
-
vince
őstag
válasz
Én használom (George app), de eddig úgy tudtam, hogy csak feloldott képernyővel megy a dolog...
-
lumpy95
tag
válasz
Órával fizetek (watch4) ott meg elő kell hozni mindig
-
plaszy
őstag
válasz
Szia!
Nekem nincs rá szükségem.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Nem használjuk.
-
válasz
15e Ft fölött kell csak feloldani.
Szerintem is hülyeség, ezért én mindig kinyomom az NFC-t, ha nem használom. -
victorhun7
tag
Szisztok nektek hogy van beállítva google pay ?
Azt hittem eddig minden tranzakcióhoz fel kell oldani
De sima kikapcsol képernyőn is működik -
Bogyi007
veterán
Akik frissítettek és tapasztalnak nagyobb aksi merülést - megnéztétek hogy a Sim kártyátok esetleg nem állt át 5G/LTE/3G/2G módra? Nálam a frissítés után ezen volt a telefon (Vodafone-nál vettem) pedig korábban ezt kikapcsoltam és az LTE módra volt állítva...
Ja és én mint mindig, a telepítés után használtam tovább a telefont semmi FR nem történt.
-
kengyel
nagyúr
válasz
gerner1 #8647 üzenetére
Nem zárom ki ezek lehetőségeit, de nem igazán változott semmi. Felhasználói helyek ugyan azok, alkalmazásaim nem változtak, használati szokásaim azonosak. Bármi össze is akadhatott, minden benne van a pakliban. Még úgy sem csináltam FR- ennél a készüléknél, most eljött az ideje.
-
-
ricsip
addikt
Feketénfehéren ott volt a munkalapon amit aláírtál, hogy adatért nem vállalnak semmi feleősséget. Valamint a rutin része h. észnélkül factory resettel kezdenek neki minden munkának. Mert ez minden szervizes melós reménye, hogy hátha csak annyi baja vót h. factory reset! És ha attól megjavult, akkor az agymunka megspórolva, mehet a rezsiszervízóradíj kiszámlázásra, pedig csak factory rezetet nyomott rajta.
Szóval hiába magyarázol meg esketed meg rá a munkafelvevőt, megy a hátsó szobába a kacatod, oszt Józsi ott már rutinból nyomja rá a rezetet anélkül h. a munkalapos figyelmeztetést elolvasta volna. Már ha egyáltalán rákerült az ilyesmi a munkalapra.
Ha az ember tudja, milyen színvonalú munkamorál (és szellemi kapacitás) van az asztal túloldalán, nem érik nagy meglepetések, és a reális elvárasait is a kellő(en alacsony) szintre be tudja állítani.
Cinikus hozzáállás a szar nagybetűs élethez, de hát ez van körülötted mindenhol. Harcolhatsz ellene, meg elvárhatsz mindenféle extra kivételeket az irányodba, ha mindenhol életunt motiválatlan hülyék szolgálnak ki téged szar színvonalon, akkor úgyis te fogsz idomulni hozzájuk. -
sepyi
aktív tag
Csak a Samunál új. A Huawei már évekkel ezelőtt bevezette a mate10 készülékén. Service mód volt a neve, amit a service azzal ignorált, hogy újra húzta a rendszert és minden ment a kukába hiába kértem a leadáskor, hogy ne tegyék.
-
Breki
veterán
válasz
kmarci25 #8630 üzenetére
Igazából általánosságban akartam írni, csak pont láttam hogy erre írtál ezért címeztem válasznak.
Viszont most, hogy olvasgattam a külföldi fórumokon az update-ről, találtam Ezt
Karbantartási Mód
Maintenance mode in A52 after January update
[link]
Ez eddig, és volt és csak nekem új, vagy most került bele?
A Karbantartási mód olyan funkció, amelynek célja a Galaxy okostelefonon vagy tableten tárolt személyes adatok és információk védelme a javítás során.
[link] -
gerner1
nagyúr
válasz
kmarci25 #8630 üzenetére
Nyugodtan mehet ON -ban, mert ez biztosan az.
TMH -ra, csekély kivételtől eltekintve eddig is rendre később került kiosztasra ugyan az az OXM-release. Ez, most sincs masképp. Most is a Samsung adja ki azt, ahogy az a eddig is volt.
Ezt realizahatod Te magad is, ha visszaolvasol, vagy használod a keresőt.Van alternatív módja is az update -ek telepítésének, ami nem kötelező.
Ugyanakkor, ha azzal most felrakod a januári OXM -et, akkor azon túl, hogy neked is hamarabb érkezik/érkezhet (ugyanaz!), mint a többieknek OTA -n... -mit tudhatna letiltani egy szolgáltató?Amennyiben pedig, több frissítéssel vagy(tok) elmaradva, akkor arra is már érkeztek megoldási lehetőségek nem csak ebben a topikban, de pusztán szűkebb kitekintéssel a tesó (A52) topikokban is (szintén a szélesebb + mélyebb merítés igénye + kereső használata..) .
-
kmarci25
veterán
válasz
gerner1 #8627 üzenetére
Nem akarom alátámasztani, miért is kéne? Nálam nem jelenik meg ez a frissítés.
De, ha már: "Nem tiltott le semmit..."
Ezt meg tudod erősíteni?Breki: oké. Ezzel sem tudok mit kezdeni.
Én leírtam, hogy mit gondolok abból kiindulva, hogy a családban lévő 3 db telefonon egyiken sem jelenik meg, és mindegyik T-s. Ahogy itt is olvastam, hogy nem mindekinél ajánlja a rendszer. Ha rosszul gondolom, akkor így jártam.
-
Breki
veterán
válasz
kmarci25 #8625 üzenetére
Azért érdekes, hogy itt panaszkodnak, külföldi fórumokon meg dicsérik.
Egyik:I think u can update because January patch is better than December update in all aspects..now whether to reset or not is entirely your choice..if you want u can do it..it would be better i would say
Másik.
i literally wanna say battery drain has reduced in the jan update -
Lehet én vagyok az egyetlen, mérni-nézni nem szoktam külön, de nálam érzésre még jobb is az üzemidő a januári frissítés óta.
-
kmarci25
veterán
Van egy olyan gynúm hogy a T letiltotta ezt az fw-t a telefonjaira, mert nekem nem jelenik meg azóta sem a T-nél vásárolt készüléken.
plaszy: elég sokan panaszkodnak itt az üzemidőre az új frissítéssel. Lehet, hogy a T-nél észrevettek valamit, és tiltották. Én annyira most ezt nem bánom.
-
válasz
PirosHello #8623 üzenetére
Mármint az állandó 120Hz-hez képest? Nekem akkor 60Hz-en az átlag SOT 10-11 óra volt, 120Hz-en 7 óra. Ezzel pedig alig ment 10 óra alá, most is olyan átlag 9 órát bír.
A különbség valahol az AOD körül keresendő, mert szeptember óta valahogy készenlétben fogyaszt többet nálam. (A MaxHz-ben amúgy be van kapcsolva az AOD 60Hz, de nem csinál különbséget) -
válasz
bwin.party #8621 üzenetére
Szia! Megnéznéd pontosan mi van most rajta?
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
Emag rendelés óta nem foglalkoztam frissítéssel, eddig ugyan az van rajt mivel megvettem. A SOT is szuper, 4-5 naponta töltöm, keveset használom. S23 és társai már nem kellenek rz mellett. Januári frissítést olvasva nem is érdekel tovább az update.
-
benjoe1
aktív tag
Kijelző üveget lehet külön cserélni?
-
válasz
PirosHello #8616 üzenetére
Bocs, de kritikán aluli a névmemóriám.
Nálad még fent van? -
plaszy
őstag
A beallitasok, telefon nevjegyenel nekem miert nem teszi fel a telefon ikonjat felulre nekem? Mitol fugg ez?
-
XDA fórumról elérhető 3rd party app, ebben a topikban javasolta valaki, azóta fent van. Pár nap próbaidő után sajnos fizetős, de olyan hasznosnak találtam, hogy megvettem (ez a 3. app, amelyet 12 év alatt megvettem, úgyhogy ez nálam igen nagy szó
).
Sajnos nem tudom, mennyire biztonságos, igazából 19re lapot húztam, mikor feltettem
de mivel évek óta létezik az app és még nem olvastam vele kapcsolatban adatvédelmi panaszt, ráadásul fizetős, úgy gondoltam, hogy megrizikózom...
-
Bogyi007
veterán
Attól mert nem írok ide attól függetlenül a telóm a frissítés után sem lett rosszabb üzemidőre - viszont annyit történt (valószínűleg az update miatt) hogy a Vodafone kártyámon korábban kikapcsoltam az 5G keresést a hálózaton most meg be volt kapcsolva rajta.
-
Ganzer
aktív tag
Na akkor nem rakom fel ezt az updatet.
-
gerner1
nagyúr
-
-B-
senior tag
Hogy legyen egy ellenpélda is, nálam nincs gond a januári frissítéssel.
Az üzemidő sem csökkent. Igaz nem szoktam nézegetni a képernyőidőt, de érzésre kb azt hozza, mint eddig is.
Ami viszont egyértelmű pozitívum:
Az első android 13 frissítés után nálam előjött egy olyan hiba, hogy az AOD-on gyakran beragadt az ujjnyomat ikonja, holott ennek megjelenítése nálam mindig is ki volt kapcsolva. Emellett a többek által említett ujjlenyomat nem érzékelése is előfordult. Na eddig úgy tűnik, hogy ezek a hibák megszüntek, legalábbis a januári frissítés óta egyik sem jelentkezett. Remélem, így is marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3323
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3322, 100% Akkumulátor
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest