Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-11) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-18) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz Sanyi.mTs #3593 üzenetére
Nem A52s-el, hanem más telefonnal tapasztaltam már ilyet. De szerintem ez teljesen természetes jelenség. A kocsi USB portja nem ad elegendő "kakót" vagyis kicsi az amper szám. Nézd meg egy USB-s ampermérővel. Nem emlékszem pontosan, de kb. 0,5A körüli értéket ad le. Ez - főleg navigáció közben - még arra sem elegendő, hogy szinten tartsa az akkut használat közben. Vagyis töltés mellett is merül a készülék. A szivartöltővel azért nincs gond, mert - típustól függően - nagyobb a leadott amper szám. 1A-es már nem igazán jellemző, 2A és ennél magasabb számokkal találkozhatsz.
-
DrKapocs
őstag
válasz pinnacle #3650 üzenetére
Nagyon régóta nem vettem már szolgáltatótól készüléket. Van valami hátránya, ha a Telekomnál veszem? Gondolok itt a rajta lévő ROM-ra. Nekem egy A50-em van és ennyiért már elgondolkoztam egy A52s-re történő váltáson (ráadásul be is tudok vinni egy 2G-s készüléket, ami további 20eFt mínusz az árból). Az A50-es az XEH romos. Azt tudom, hogy a Telekomnál vett készülék is független, de televan Tcom-os bloatware appokkal?
-
DrKapocs
őstag
Sziasztok! Nagyon gondolkozom egy ilyen telefon vételén. Lenne 2 kérdésem: A50-ről váltott valaki A52s-re? Hogyan látod, megérte?
-
DrKapocs
őstag
válasz pinnacle #3650 üzenetére
Sziasztok! Ennek a posztnak köszönhetően (és persze a bejegyzéseiteknek, a korábbi jó Samsung A50-es tapasztalataimnak és annak, hogy a Telekom levitte a készülék árát 120 eFt alá) vásároltam a hétfői napon egy A52s készüléket. Megváltam a közel 10 éves Xiaomi mi2s-től, beszámítattam. Gondolkoztam több készüléken is: Realme GT 2, S21 FE, de végül a racionalitás győzött. 100-ért ár/érték arányban ez verhetetlen. A GT2 fórumában olvasgatok gyakran, azért ott vannak még szoftveres bizonytalanságok, illetve az S21FE melegedése (SD888) nem hiányzott, mivel navigációra is használom a telefonjaimat.
Eddig nagyon pozitív a véleményem, sokkal gyorsabb az a52s, mint az (egyébként meglévő) A50-em. Az üzemidő jó, pedig terheltem a beállítgatás során; melegedés semmi. Egyelőre a bloatware appokat nem tiltottam róla, de hamarosan arra is sort kerítek. A Package Disable Pro egyelőre az A50-en van rajta, de hamarosan erre fog felkerülni. Használja valaki vagy esetleg az ADB AppControlt?
-
DrKapocs
őstag
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi dologban. Én alapvetően mindig kikapcsolva tartok mindenféle update szolgáltatást. Ez igaz a rendszer frissítésekre és az appok frissítésére is a Play áruházban. A telefon belakásakor viszont nem voltam elég körültekintő és nem azzal kezdtem, hogy kikapcsoljam "a telefon szoftverének frissítését". Ebből következően a frissítést letöltötte a készülék. Viszont az update-re már nem nyomtam rá. Azóta azzal nyaggat, hogy frissítsem a telefont. Én ezt nem szeretném egyelőre.
A kérdésem az lenne, hogy ezt a letöltött update állományt hol találom meg? Törölni szeretném, nem szeretném feltenni ezt a frissítést. Előre is köszönöm!
Még valami... korábban felmerült az appok tiltásának lehetősége Package Disable Pro-val, illetve ADBAppControl segítségével. Egy kis támpont, én A50-en ezeket az appokat tiltottam (a lista itt található).
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
Elnézésed kérem, tapló voltam, nem köszöntem meg. Köszönöm szépen! Valóban nem reagáltam rá, de megnéztem a linket, amit küldtél. Ez alapján álltam neki és leszedtem az A50-ről a Package Disable Pro appot. Kijelentkezés, cache és data törlés, minden megvolt. Gondoltam, hogy felteszem majd az A52s-re. Viszont nem engedte feltenni, mivel az app szerint ő az A50-hez tartozik. Na ezután gondoltam, hogy visszateszem az A50-re. De már ott sem engedett bejelentkezni. Na b+&@@&@>! Újra pedig nem vagyok hajlandó fizetni a fejlesztőnek, aki egyébként ezt már többször eljátszotta. Úgyhogy egyelőre csak az A50-en tiltottam le az appokat az ADBAppControl segítségével.
-
DrKapocs
őstag
Egyelőre még nem használtam az A52s-en az ADBAppControlt. Pár napot várok még vele, még mindig azt írja, hogy tanulja a szokásaimat. :-) A50-en próbáltam, teljesen felváltotta a Package Disable Pro-t. 2 dolgot hiányolok az ADBAppControlból:
- Telefonról nem tudom engedélyezni a letiltott appokat. Kivéve a Playről letöltötteket, mert azokat tudom engedélyezni a Play áruházból.
- Az OTA frissítést nem tudom letiltani a programból. Erre nincs ötleted?Viszont nagy pozitívum, hogy a wireless adb kapcsolat is simán megy vele.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz eax1650 #3825 üzenetére
One hand operations+ Itt számtalan gesztus állítható be. Nálam a balra suhintás lezárja a képernyőt. A jobbra suhintás a screenshot.
Ez egyébként a Good Lock része. A Good Lock (ami nálunk Nice Lock) egy zseniális dolog, a segítségével az egész telefon személyre szabható.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz Trooper82 #3844 üzenetére
One Hand Operation+ segítségével a hangmódok is állíthatók. A SoundAssistant segítségével (Galaxy Store-ban fenn van, de Nice Lock keretapp kell hozzá) pedig a végletekig testre szabható minden féle hangbeállítás, pl. a hangerő egyszeri lenyomása milyen mértékben változtassa a hangerőt, stb, stb.
-
DrKapocs
őstag
Nem gondolnám, hogy a Disabled appokkal van a gond. Nálam legalább olyan hosszú a lista, mint nálad. Nálam ez a teljes lista (benne vannak a mélyen alvó appok is).
Egyébként én sem a tárhely miatt csinálom, hanem azért, hogy a felesleges appok ne terheljék a rendszert. És nekem se kelljen kerülgetni őket.
-
DrKapocs
őstag
A problémám az alábbi lenne:
Átállítom a telefont néma vagy rezgő üzemmódra. Ez okés. Indítok egy hívást. A telefon pedig saját magától visszaáll normál üzemmódra.Ezt nálatok is csinálja? Mi ennek az oka, ezt ki lehet kapcsolni? Elég bosszantó, hogy a munkahelyen minden indított hívás után vissza kell állítani a készüléket rezgő üzemmódba.
Előre is köszönöm a segítő ötleteket!
-
DrKapocs
őstag
válasz gerner1 #3926 üzenetére
A Telefon alkalmazásnak nem volt minden engedély megadva, ezeket megadtam. Az is lehet, hogy a Bixby rutin vagy a Macrodroid kavart be, nem tudom. Kitöröltem a makrókat mindkettőből, töröltem a céges wifit is, majd újra felvettem őket. Nálam a munkahelyi wifire való felcsatlakozás rezgőre állítja a telefont, a lecsatlakozás pedig normál hangmódra. Újra is indítottam a készüléket. Most jó (nem tudom melyik segített).
Köszönöm, hogy ránéztél!
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz miben89 #3951 üzenetére
Én S21 FE, illetve Realme 2 GT között évődtem. Mivel az A52S befért a 120 ezres sávba, így ez lett belőle. 100 ezer Ft-ért egy jó telefont kaptam (készülékbeszámítás). Egy percig sem bántam meg. Pár napja a napon használtam, BT hangszóróval. Érződött, hogy kicsit melegszik, de nem volt vészes. Eszembe is jutott, hogy mennyivel jobb döntés volt ilyen szempontból, mint egy SD888-as telefon. Én a Xiaomit Samsungra cseréltem pár éve. Sokáig volt Xiaomim, de nem mennék vissza rá.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
Sziasztok! A jövőbeli esetleges gondok miatt arra gondoltam, hogy letöltök pár romot.
A kérdésem az lenne, hogy erről a romról , vissza lehet térni erre a romra?(Nem akarok visszatérni, de az A50-nél nem sült túl jól el az Android 11-re való update, így inkább legyen meg mindkét rom, ha vissza lehet térni rá.)
-
DrKapocs
őstag
Azt tudja esetleg valaki, hogy melyik romban jelent meg először a virtuális ram méretének állítási lehetősége:
A528BXXS1CVD1, vagy már korábban is volt? -
-
DrKapocs
őstag
Én a Chrome böngészőt lecseréltem Bravere. Az összes eszközömön szinkronizál, a kiegészítők működnek, sokkal gyorsabb, beépített reklámblokkoló, az összes könyvjelző, jelszó importálható, stb. A Chrome számomra már a múlt. Amilyen jó volt régen, olyan nagy, lassú és nehézkes lett. De fenn van a Samsung Browser és a Kiwi is. Egyébként pont tegnap tettem fel kb. másfél évvel ezelőtti verziót (apkmirror) a Braveből a telefonra... érezhetően gyorsabb, mint az új verziók.
Egyébként ezt sokszor észreveszem; a régi verziók gyorsabban futnak az adott hardveren. Ez persze nem meglepő, de az appok is indokolatlanul "híznak". Beletesznek minden lényegtelen hülyeséget idővel. Pl: Bravebe VPN+firewall... minek???[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
A Kiwit én is nagyon szeretem. Szerintem egyetlen gyengesége van: a könyvjelzők és a jelszavak nem szinkronizálódnak az eszközeid között, ami nekem fontos. Van itton egy laptop, a munkahelyen egy, két telefon... szeretem, ha ugyanaz a környezet fogad mindenhol. Ettől eltekintve zseniális, mert működnek benne a kiegészítők. Ha javasolhatok, akkor próbáld meg a Phi-verziót belőle. Tudom, régi verzió, de ebben még megy a youtube-os háttérbéli lejátszás és - ha jól emlékszem - a beépített reklámblokkoló is hatékonyabb. Ezek miatt dobták ki anno a Goolge Playről és a visszakerülés miatt kivették ezeket belőle. Én pont ma töröltem le a jelenlegi verziót és tettem vissza ezt.
Szóval a Brave egyetlen előnye, hogy van asztali kliens és szinkronizál az eszközök között. Hátránya, hogy androidon nincsenek kiegészítők benne.Az ideális egy eszközök között szinkronizáló Kiwi lenne.
-
DrKapocs
őstag
Én azt vettem észre, nem csak ennél a telefonnál, hogy az ujjlenyomatolvasó hatékonysága több mindentől függ. Eléggé egyén és ujjfüggő. Nekem pl. a jobb kéz hüvelykujjam ujjlenyomatát egy készülék sem igazán tudja jó hatékonysággal olvasni. Télen, pl. kiszárad jobban a bőr (kézfertőtlenítő), "lekopott" az ujjlenyomat (jobb kezes vagyok), stb... alig látszik az ujj végén a mintázat. Ha alig látszik, mit olvasson szegény?
-
DrKapocs
őstag
válasz gerner1 #4295 üzenetére
A bal hüvelykujjamat egyszer, míg a jobb hüvelykujjamat kétszer is rögzítettem. A jobb hüvelykujjam lentebbi részét is felvittem, mert az ujjhegynél nem nagyon tudja olvasni. De nekem nincs gondom az ujjlenyomat olvasó pontosságával. Nem éri el a régi Xiaomi Redmi 4 Primeom olvasási minőségét, de ott a hátlapon volt egy külön érzékelő erre.
-
DrKapocs
őstag
Az animációt kikapcsoltam. Azt viszont nem értem, miért jó az, hogy 1 ujjlenyomat helyre 2 ujjadat is rögzíted. Nem értek hozzá, de így szerintem nem tud összerakni a rendszer egy komplett, egész ujjképet. Ráadásul így - szerintem - előfordulhat az, hogy az ujjlenyomat bizonyos százaléka stimmel, míg másik része nem (nyilván nem, mert ez a másik mintarész egy másik ujjadról került rögzítésre).
De nem tudom, hogy összefűzi-e a rendszer a darabokban rögzített ujjlenyomat képeket. Én egyébként főleg a bal hüvelykujjal oldom a telefont, azt pedig szinte mindig olvassa.
@agy73p: nekem akkor volt ilyen gondom, amikor a router random módon megbuggyant. Többször is újraindította, konfigurálta a Tcom, de előbb-utóbb mindig visszatért a hiba. Végül cserélték, azóta egyszer sem volt ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz Kiss4ever #4338 üzenetére
Beállítások - Alkalmazások - Messenger - Akkumulátor - Nem korlátozott
Beállítások - Akku- és eszközkarbantartó - Akkumulátor - Energiatakarékosság ki
Beállítások - Akku- és eszközkarbantartó - Akkumulátor - Háttérbéli használat korlátai - Nem használt ki (illetve meg kellene nézni, hogy nincs-e a Messenger az alvó appok között)
Beállítások - Akku- és eszközkarbantartó - Akkumulátor - További - Adaptív ki
(De a legjobb ha törlöd a francba az egész Messengert... )
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz Predatorr #4406 üzenetére
Nekem a A528BXXS1CVD1 firmware van fenn, azzal nem tapasztaltam merülést, stabilan és kényelmesen hozza az én szokásaimmal a 2 napot. Én nem frissítek belátható időn belül, jól működik ez a rom nálam.
Az AOD-ra nem próbáltad a gyári megoldás helyett az AODNotify appot? Én a gyári megoldást nem használom, még az A50-nél nagyon megszerettem az AODNotify-t. Még most is többet tud, mint a gyári megoldás.
@sxxorp #4400: Én is sokat gondolkoztam az A52s beszerzésén, nem ilyen telefont akartam venni. Mindig racionális döntést hoztam korábban (ami mindig jó döntés is volt), de az A52s megvásárlása előtt azt mondtam, hogy most belefér, veszek egy flagship vagy flagship közeli telefont. Nézegettem, olvasgattam és végül letettem a Realme GT2 Pro, illetve GT2 modellekről, de nem tűnt olyan betonstabilnak, mint a korábbi Samsung A50-em. A sima GT fórumában pedig sok gond volt a térerővel, ahogyan olvastam. Na nekem ezek nem hiányoztak. Oké, gondoltam, hogy legyen S21 vagy S21 FE. De egyszerűen nem láttam értelmét kifizetni az A52s árának dupláját, mivel ugye az A52s egy rövid időre belefért az államilag támogatott 120-as határba. S21 Fe, akciósan kb. 200 vs. A52s 100-ért. Ráadásul tartottam az SD888-tól is, mivel én navigációra is használom a telefont. Játékra viszont egyáltalán nem, soha. Ha játékra nem használom és fontos, hogy ne forrósodjon, de legyen benne megfelelő erő, így az SD778G jó választásnak tűnt. Olvasgattam itt is és jókat olvastam. Persze nem tetszik mindenkinek minden, de ez így van rendjén. És nem bántam meg eddig, úgy érzem, hogy jó döntést hoztam. Szóval kilyukadtam egy újabb racionális döntésnél... az A50-et nem pedig megtartottam, adtam el. Navigálni, edzeni, online zenét hallgatani, stb. azt használom. Elég jelentős előrelépés a 10 éves Xiaomi mi2s-hez képest, mint másodlagos telefon.
@gbor.richard #4427: Én sem használok fóliát. Már az A50-en sem használtam, egy karc sincs rajta. Igaz, szilikon védő van rajta, illetve beleteszem egy "szütyőbe". De a munkámból adódóan sem találkozik kosszal, porral. Az A52s-re se tettem fóliát. Most érkezett meg rá az aliról a szilikon tok. Hááát, nem ilyen lovat akartam... ez valami jó tapintású szilikon, az oké is, de kicsit vastag érzetre. Passzos, okés is, de valahogy nekem nem elég vékony. Oké, biztos jobban is véd. Mondjuk a kedvezményes kb. 400 Ft-os árat megérte. Rendeltem most egy ilyet is rá. Kíváncsi leszek rá. Az A50-en lévő "liquid silicone" az vékony és puha volt. Bár gondolom kevésbé is véd. De nem volt vele gond soha.
-
DrKapocs
őstag
válasz kaliczrob84 #4438 üzenetére
Ez így simán szervíz. A töltés közbeni ghost touch egyáltalán nem normális jelenség.
-
DrKapocs
őstag
válasz gerner1 #4482 üzenetére
Megnéztem a RAM-használatot, bár soha nem szoktam figyelni. Nálam egy régebbi rom van fenn (CVD1-es végű), de jelenleg is 4,1 GB van használatban. Úgy, hogy nincs FB, Messenger, Insta, Viber, Skype appom. Van viszont egy Telegramom, illetve pár app (gmail, brave, telegram) zárolva van. Úgyhogy szerintem az új romon látott 4,1GB-os ram használat nem kiugró. De én soha nem figyelem; ram kezelési gondjaim soha nem voltak Samsunggal. Szerintem tök felesleges a ram használatot mérni, figyelni, a ram tisztító appokról pedig már nem is beszélve.
@Aryes #4483:
Pont így gondolom én is. Ami jól működik, arra nem kell update. Nagyon jó új feature vagy valami gond kell hozzá, hogy elcsábítson. -
DrKapocs
őstag
Állandó jelleggel be van kapcsolva a szinkronizálás a telefonon? Van több telefonod? Olyan nincs, hogy hétköznap minden rendben, hétvégére pedig szublimálnak a névjegyeid. Szerintem valami olyasmi dolog lehet itt, hogy a telefonon módosítod a névjegyeid (ezt pl. akkor teszed, amikor "eltűnik" valami), a szinkronizálás bekapcsolásakor pedig egyszerűen szinkronizálja a meglévőket és újakat a felhőben lévőkkel.
Szerintem az lenne a legegyszerűbb, hogy egyszer, normálisan, nem telefonon keresztül rendbe rakod az egészet; amíg ez nincs meg, addig szerintem folyamatosan ilyen "hibával" fogsz találkozni. Én azzal kezdeném, hogy kikapcsolom a telefon automata szinkronizálását, hogy semmi ne kavarjon be. Az összes létező telefonodon kikapcsolnám. Felmész a contacts.google.com oldalra és ott, gépen szerkeszted az egész listát. Átnézném a felhőben lévő névjegyeket, rendbe raknám őket. Miután a gépen mindent rendbe raktam, azután exportálnám az összeset, így lesz egy backup a rendberakott névjegyekről. Ezután az össes létező telefonodról letörölném a teljes google fiókot, úgy, ahogy van. Bekapcsolnám az automata szinkronizálást és bejelentkeznék a google fiókomba. Így le fogja szinkronizálni a felhőben lévővel. Ha egy készülék megvan, jöhet a követekző...
-
DrKapocs
őstag
válasz aprokaroka87 #4622 üzenetére
Én azért írnék a Speedshopnak, én nem hagynám rájuk már a munkámból eredően sem. Én egy beadványt is megejtenék, de nem a pár ezer Ft miatt, hanem mások biztonsága miatt. Azért ehhez már kell kis kitartás, de szerintem visszafizeti a Speedshop az árát, így nem kerülne rá sor. Ha van egy csöpp eszük... Jelen esetben nem a 14 napos indoklás nélküli elállás a mérvadó, hanem a fogyasztó megtévesztéséről van szó, hamis márkajelzéssel került a termék forgalomba. Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy a termék nem veszélyes, vagyoni kárt vagy személyi sérülést is okozhatott volna. Ez pedig már a termékfelelősségi törvény hatálya alá tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz DrKapocs #4623 üzenetére
Feltételezve a legjobbat, miszerint a Speedshop valóban nem tudott arról, hogy a neked eladott töltő hamis, még ők is jól járnának a reklamációddal. Ezzel tudomást szereznek arról, hogy egy beszállítójuk hamis terméket ad el számukra, így megtehetik a szükséges lépéseket.
-
DrKapocs
őstag
válasz pinnacle #4657 üzenetére
Csak áttételesen kapcsolódik ide... Clipt appot ismeritek? Egyfajta virtuális vágólap a különböző eszközök között. Egy-egy képet, állományt is ezzel szoktam küldeni, mert így nem kell egy időben ugyanazon hálózaton lennem a különböző eszközökkel. Pl: otthonról, telefontoról elküldöm a docot a Clipt-be, amit majd másnap nyomtatok ki a munkahelyemen laptopról. Így most nem adja át a lehetőségeket, de nekem nagyon bejött.
-
DrKapocs
őstag
Felkerült a készülékről a gsmarena oldalára a long-term review. Pár ponttal nem igazán értek egyet, de tény, nincs összehasonlítási alapom flagship téren. Kicsit szigorúnak érzem az írást néhány területen. Én nem érzek "smoothness" téren gondot, bár én kikapcsolt animációkkal használom. De többen írják, hogy ez a 4.1-es frissítéssel eltűnt. Az 5 pedig állítólag gyorsabb animációkat fog hozni. Nekem a lassabb töltés sem olyan nagy probléma, ahogyan a műanyag ház sem. A vibramotoros dolgot pedig nem is értem. Az üzemidő pedig alulértékelt benne, nálam simán többet tud. Itt található az írás.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
Egyébként próbáltál valamit tenni az ügy érdekében, hogy változzon a helyzet? Pl. én is javasoltam, hogy gépről tedd rendbe a google contact felületén a dolgokat. Ha csak újra és újra visszaállítod mondjuk egy vcf fájlból a dolgokat, azzal a problémát nem oldod meg. Egy újabb szinkron alkalmával újra a már sokszor előfordult jelenséget reprodukálod újra. Szóval, amíg rendbe nem rakod a felhőben a dolgokat, addig mindig ez lesz.
Nekem anno a Xiaomi tárhely miatt összekeveredett minden névjegyem, minden névjegyem 3-szor volt a telefonkönyvben, valamint a nekem valaha email írók is leszinkronizálódtak. Kb. 6000 névjegyem volt... egyszer rászántam az időt és rendbeszedtem. Nem 10 perc volt... de megérte, mert az autosync mindig összekavarta a dolgokat, nem tudtam használni. Mióta rendbeszedtem, nem volt soha gond.
-
DrKapocs
őstag
Sok-sok hozzászólással ezelőtt jeleztem, hogy nem jó semmire sem az AccuBattery. Nekem Pro lenne, de nincs feltéve egyik telefonomra sem. Nincs értelme, össze-vissza mér. Régen jó volt, főleg úgy, ha ADB-vel megadtad neki a "pluszt". Utánajártam, tényleg sok időt szántam rá; amíg a developer nem méltóztatik rendbe szedni, addig egy kalap...
Akkukímélés téma: Én nagyon figyelek a telefonra, de azt hiszem, hogy páran itt túlzásba viszik. Már-már a lelkét is ápoljátok annak az akkunak. Azért mégiscsak a telefon van értünk... Csak emlékeztőül: a Xiaomi 80-120 W-al tolja a kakaót az akkuba. Szerintem ne izguljunk, hogy 10-15-20 W-al töltünk. Tudják ott Samsungék, hogy mit bír az akku. Ha azt mondják bírja, hát én hiszek nekik.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz N€T0X|N #4881 üzenetére
A PC USB portja tipikusan 5V 0,5A. Ez maximum 2,5W. Nincs értelme 2,5W-al tölteni a telefont. Meddig tart a töltés??? Kora este felteszed és reggel leveszed a töltőről és reggelig megy emiatt a géped? Ennek semmi értelme, a laptop, PC többet fogyaszt, mint a gyári töltő. Ráadásul a géped is használódik, egy laptop, PC pedig minimum 2-szer drágább, mint az A52s.
Ráadásul a gyári töltővel sem tölt folyamatosan 15-20 W-al. De ezt már sokszor leírták. Javaslom, hogy vegyél egy USB-s ampermeter-t, alig egy-két ezer forint. Jó szolgálatot tehet, sok hasznos infoval szolgál a töltés menetéről. Én anno ezzel mérten be, hogy a Xiaomi autós töltőm túl sok ampert ad a készülékeimnek. Ment is a kukába, pedig olyan szép, fém töltő volt.
-
DrKapocs
őstag
válasz N€T0X|N #4895 üzenetére
Ha neked így jó, nekem is jó. Ha gépről szeretnéd tölteni, hát tedd azt. Tényleg nem értem, hogy ez miért jó, de legyen... illetve, ha tudod a tutit és senki javaslata nem érdekel, akkor miért firtatod?
Ettől már csak egy jobb megoldás jutott eszembe. Régen voltak olyan szivargyújtó töltők, amik csak 5V 0,5A-t tudtak. Pennyben talán még most is van. Namármost, ha veszel egy hálózati szivargyújtó adaptert, akkor még a gépet sem kell járatni. Ez lesz csak az igazán kíméletes töltés. De Alin biztos van olyan töltő is, ami csak 0,1A-es. Azzal egy örökkévalóságig lesz új állapotú az akku.
#4887 @Aryes: Ez egy régi történet, egy olyan Xiaomi telefonnal, ami csak 5V és max 1A-t tudott. Emlékeim szerint az töltő által adott amper volt sok, de ebben nem vagyok biztos. De nem vagyok nagy villanyász. Az biztos, a töltővel 2 akku főtt fel.
-
DrKapocs
őstag
Tudja valaki esetleg, hogy az alábbi egész pontosan mit optimalizál?
Beállítások - Akku és eszközkarbantartó - jobb felső 3 pötty - Automatikus folyamat - Auto optimalizálás naponta
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest