- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
kengyel
nagyúr
Mióta fent van a januári update, tényleg jobban merül a telefon. Remélem, ezt a következővel orvosolják.
-
gerner1
nagyúr
Van a 'tenyér-él húzásos aktíválása' is ennek a finkciónak.
Nézd át a kapcsolódó beállításaidat. + Esetleg mindenbolya általad használt 3rd-party APP] beállításait, amelyek -esetleg- kapcsatba hozhatóak ezzel.Csak, hogy ki tudjunk zárni más lehetőségeket is.. : Karbantartó műveleteket milyen gyakorisággal ütemezetten végzel ?
-
Laki
tag
Üdv kis help kellen.Bejövő hívásnál megfogom a telót és ha hozzáérek a kijelzőhöz akkor csinál egy képernyőképet.Pedig ez a funkció a bekapcs-hang le.Nemértem hogy de idegesitő
-
sepyi
aktív tag
Amióta megjelent(a múlt hét) használom a frissítést. Semmi problémát nem vettem észre.
-
1 a Google fiókodat szinkronizáltad? Az szokta vinni a wifi jelszavakat. A Samsung Smart Switch app-al csináltad a költözést?
2 ezt csak kerülőúton tudod megtenni (te magad flash-eled a telefont netről letöltött, hivatalos firmware-rel), amúgy mindig az utolsót teszi fel tudtommal.
-
polcsa
aktív tag
Sziasztok,
új tulaj vagyok, két dologgal kapcsolatban kérdeznélek Titeket.1. Eddig xiamomiról xiaomira simán ment, most viszont ez a samsungra költözés kicsit akadazós.
Eleve nem tett át egy jópár appot, viszont ami nagyobb gond számomra, hogy a wifi jelszavakat egyáltalán nem tette át. Lehet ezzel valamit csinálni?2. A frissítéseket sorba teszi fel? Tehát fel tudom tenni az eddigieket az utolsó, januári nélkül? (Azzal még várnék az eddig olvasottak alapján.)
Illetve a frissítési értesítést ki lehet kapcsolni valahogy? -
Bogyi007
veterán
Köszi a tippet, ezt akciósan sikerülhet innen beszerezni: 400 Ft + 690 Easyboxba szállítás (ha 10000 forintért vásárolsz az Emagon, akkor ingyenes a szállítás)
-
Quqesz
nagyúr
válasz
szaboi6512 #8573 üzenetére
Ha nem akarsz csájnából, akkor XPRO. Én 2700-ért vettem és nem gagyi.
-
válasz
Szintén Alit javaslom. Szerintem gyárit vettem 2k körül.
-
plaszy
őstag
válasz
szaboi6512 #8575 üzenetére
Néha e-magon is vannak olcsón...nem rég párom S10e-jére 60 Ft-ért sikerült venni ingyenes easyboxal. Mindjárt vettem 3-at is.
-
plaszy
őstag
válasz
Szia! Aliról, ha nem kell gyorsban.
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Balga kérdés, de hol vennétek a telefonhoz nem aranyáron szilikon hátlapot?
Köszönöm -
Sziasztok!
A 2023. január 1-i biztonsági javítást tartalmazó frissítést felrakta már valaki? Nincs vele gond?
Köszönöm
.
Szerk.: látom vannak már tapasztalatok.
-
gerner1
nagyúr
válasz
victorhun7 #8569 üzenetére
Akkor meg is van, hogy miért nem érkezett update-értesítőd ...
-
tachikoma
aktív tag
Szabad most akkor januári frissítést felrakni?
(Mintha többen is írták volna, hogy lassulás tapsztalható, meg az ujjlenyomatolvasó is rendetlenkedik - pedig alapból sem valami acélos) -
plaszy
őstag
Ha esetleg gond lenne a keszulekkel, akkor egy sima Samsung garijegy eleg az ugyintezeshez vajon? Vagy fogjak kerni a vasarlasi szamlat is? Tudnatok ebben segiteni? Koszi
-
gerner1
nagyúr
válasz
victorhun7 #8561 üzenetére
Te is XEH régiókódon vagy , ?
-
plaszy
őstag
válasz
victorhun7 #8561 üzenetére
Még nekem sem dobta fel. Dec. 1. az utolsó nekem.
-
ricsip
addikt
Hálistennek a jogalkotó ennél komolyabban áll a kérdéshez, mint ahogy te beállítod ennek az elbagatellizálásával.
Hírdetni nem kell az SSID-t, fel lehet fedezni akkor is ha elrejteném. Ami ssid elrejtést ma már egyáltalán nem javasolnak, mert nem ad semmiféle plussz biztonságot (mint írtam pár másodperc passzív hallgatózással úgyis felderíthető). Ráadásul a rejtett ssid-hoz a korábban hozzákapcsolt eszközök megállás nélkül próbálkoznak folyamatosan kapcsolódni (mivel rejtett, nem látják hogy a hatókörében vannak-e vagy sem), azaz akkumulátor és energiapazarló beállítás a végpontokon. -
sanyci
senior tag
LOL. Mert a magánszemély engedélyt kért mindenkitől, akinek az AP adatait automatikusan feltölti és megosztja?
Ja, nem...
Ami az utcáról/közterületről "látszik hallatszik", az "nyilvános" adat, bármit is mond bármilyen törvény, mert bárki hozzáférhet.
Ha nem akarod, hogy lássák/hallják, ne "mutasd", ne "kiabáld", mert csak az véd meg, a törvény nem fog... Ugyan ez igaz az edzésadatoktól kezdve minden másra is. Csak azt tudod eltitkolni, amit nem osztasz meg/töltesz fel/stb. ... -
ricsip
addikt
Csak a német hisztinél nem mentek oda (mármint a google) minden felderített AP tulajdonosához, hogy a beleegyezését kérjék h. rögzítették a világon-egyedi azonosítóját a címének koordinátáival, amit utána mindenféle (kvázi-ingyenes ill. fizetős) termékeikben és szolgáltatásaikban fel fognak használni mindenféle, a külvilág számára nem ismertetett módon.
Nyilván ezt az adatgyűjtést google-ön bárnelyik másik cég (vagy akár magánemver is) nyugodtan megteheti/megtehette volna. Csak éppen egy ekkora világelső cégre más szabályok vonatkoznak, ill. más elbírálás alá esik bármi amit művel, pusztán csak az erőfölényéből kiindulva. -
sanyci
senior tag
-
ricsip
addikt
Jah, ez nettó hülyeség. GeoIP adatbázis legtöbbször kikeresi az IP címhez tartozó Autonom system számot (AS ID), ahhoz tartozó cég nevét, és bejegyzett főhadiszállás postacímét. Vidéken vagyok, digi hálón, és ez a whatismyip meg benyögi h. Digi kft Budapest.
Wifi BSSID alapján meg kikapcsolt GPS mellett is kb. házszámra pontosan belő a google kémautós felderítés után. -
ricsip
addikt
a google location használja még a wifik BSSID-ját is. Azaz mikor a gugli street view kémautója körbeautózza az országot, begyűjtik az összes észlelhető wifi azonosítóját. Így ha a telefon észlel 2-3 környékbeli wifit, akkor a gugli az alapján visszaad egy tippelt földrajzi helyzetet, amit utána a gps már gyorsan tud pontosítani.
Sok országban amúgy elzavarták a gugli kémautóját, így ott pl. németeknél nem működik jól ez a fajta poziciómeghatározás.
[link] -
pinnacle
nagyúr
Nem, tudom mi állítódott el, de ha írok valami, akkor angolul mond minden betűt.
-
PitLee
őstag
válasz
Surplus #8547 üzenetére
Korábban írták, hogy van a gps és van google helymeghatározás.
A gps a műholdaktól veszi a jelet, ha épp nincs zavarás akkor x-y méter a pontossága.
A google helymeghatározás bár azt írja, hogy javítja a helymeghatározás pontosságát, ami részben igaz is lehet, de ha a szolgáltatód ép valami 100km-el arrébi ip címet oszt, akkor félrevisz minden hozzákapcsolt dolgot.pl.: a google kereső alján írja a települést az ön ip címe alapján, nekem most egy 45km-rel arrébi települést ír
Ezért az időjárásnál én fixre állítottam a települést, vagy ha sokat utazol akkor csak a gps-t engedélyezd a google helymeghatározást ne.
Szerintem. -
gerner1
nagyúr
válasz
Surplus #8548 üzenetére
Akkor marad az, amit ricsip írt.
Azaz, ha a tartózkodási helyen az árnyékoltság miatt moslék a műholdas vétel, akkor az IP cím alapján, és / vagy a mobiltornyok -hoz viszonyított poziciót adja meg, és ez utóbbiak nem a ~2-3 méteres pontosság (GPS), vagy az attól jobb (GALILEO -s).... -
gerner1
nagyúr
válasz
Sztyepadzso #8541 üzenetére
Azzal, a 8-as droiddal egészült ki, ahogy Aryes is írta.
-
válasz
Sztyepadzso #8541 üzenetére
Android 8tól van ez.
-
DrKapocs
őstag
Pont ugyan így van nálam is. Relatíve sok app van a készülékemen, gyakorlatilag mindent (pénzügyek, irodai appok, szkenner, navigáció, netrádiók, podcast, rss olvasó, vásárlás, stb, stb) el tudok rajta intézni. Viszont nem minden app kell túl gyakran, viszont butaság lenne törölni, mert kelleni fog. Én ezeket az appokat mélyalvásba teszem, nincs értelme, hogy erőforrást használjanak. Az olyanok, mint a Aliexpress, Telekom, stb. appok - amik szeretnek indokolatlanul fontoskodni - szintén mennek aludni. Én is csak azoknak az appoknak engedem az értesítések küldését, ami valóban kell; a többit tiltom. Nem szeretem, ha minden app minden hülyeséggel zaklat és elveszek a 10-30 lényegtelen értesítés tengerében.Szerintem az ilyen finomhangolásokkal sok erőforrást lehet megtakarítani.
@Surplus #8518:
Én nem biztos, hogy piszkálnám a GPS beállításokat. Gyors és pontos (igo, waze), szerintem ott az általad használt appal van gond. -
Dave1984
őstag
Januári frissítés óta látványosan romlott az akkumulátor üzemidő. Más is tapasztal ilyet?
-
gerner1
nagyúr
válasz
victorhun7 #8530 üzenetére
Az, a GPS -en ( és az 'A-GPS' ) kívül, kezeli a teló által támogatott többi rendszert is ( plö : GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS ) ?
-
victorhun7
tag
válasz
Surplus #8518 üzenetére
lGPS Status & Toolbox
Én ezt néztem egyszer lehet törölni a gps adatokat és újra le kéri.
Most nézem magyar cég csinálta -
gerner1
nagyúr
Nem rendetlenkedik, az is rendszeresen karbantartva/megújítva . ~8-9 éve, nálunk, ez is, egy bevált módszer.
Természetesen szem előtt tartva azt, hogy a Samunál a fingerprint leolvasás random időközönként direkt érvénytelen (a korábbi típusoknál is így volt..), és akkor kéri a megadott másodlagos biztonsági elemet (pin/húzásminta..).
-
-
Móci
addikt
Felment az új frissítés... sajnos. Azóta szar a wifi, random kiírja, hogy nincs internet, holott minden más eszközzel tökéletes. Jól benyaltam a fagyit, eddig minden rendben volt vele.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Surplus #8518 üzenetére
Plö: GNSS Status
Bár a műholdpályákon kívül frissíteni: nincs mit. Amellyel amúgy sem lesz nagyobb a pontosság, csupán gyorsabban talál poziciót...
-
Surplus
tag
válasz
victorhun7 #8510 üzenetére
Csak utcányi eltérések vannak. Tudsz javasolni valamilyen használható appot a gps tesztelésre, frissítésére?
Ez ricsipnek is szól. -
victorhun7
tag
Optikai képstabilizátort lehet hallani.
-
válasz
Trooper82 #8506 üzenetére
A kamera optikája ad ilyen zizegő hangot, ha kipróbáltad és működik rendesen (fókuszál), akkor az a része rendben van. Viszont a kikapcsolás nem túl megnyugtató jel, ugyanis ebben forrasztva van az akkumulátor, nem tud kimozdulni eséskor, mint a régebbi telefonokban, más ötletem meg nincs, hogy mégis akkor mitől kapcsolhatott ki.
-
ricsip
addikt
válasz
Surplus #8508 üzenetére
a gps pontossága 1-2méter nagyságrendű. Ilyen pontosság mellett nem ez lesz az oka, amiért 1x budapestre, 1x meg miskolcra rak. Esetedben szomszédos, közvetlen egymás melletti települések között dobál, vagy egymástól több km-re levők között?
Valószínűleg GPS-es lokáció helyett a telefon internetelérésének a publikus IP-jéből próbálja negsaccolni az internetszolgáltatód hol lehet. Amit talált erre a saccolásra, oda akar téged is sorolni. Ha az időjárás app nem a telefonod lokációját kérdezi le, hanem a publikus IP-n keresztül próbál téged elhelyezni valahova, azzal sokat nem tudsz csinálni.
-
Surplus
tag
Azt szeretném megtudni a fórumtársaktól, hogy lehet a készülék gps (hely) beállításait módosítani a jobb és gyorsabb helymeghatározás eléréséhez nem rootolt eszközhöz.
Az időjárás jelző appok állandóan "költöztetnek" bennünket. -
Trooper82
senior tag
Szegény telefon reggel pofára esett az asztalról. Látható nyoma nincs, viszont utána ráztam a hangerő gombokat nyomva tartva is valamin lötyögő,zörgő hang jön ki belőle. Aztán ezek kozben észrevettem, hogy kikapcsolt a telefon. Van valami billentyűkombó amit a hangerő neg minden gomb nyomvatartásával kikapcsol, vagy aggodjak, hogy baj lett?
Nálatok van hallható hangos zörgő, lötyögő hang ha megrázzátok a telót? -
válasz
t72killer #8504 üzenetére
A fiam xiaomi redmi 9-e ott is fogja a wifit, ahol az enyém már rég elengedte, szóval valid az észrevétel.
Vagy az van, hogy a routerek teljesítménye mellett a telefonok is le vannak már szabályozva, és a kínaiak tesznek rá, vagy tényleg áldozatul esett az olcsósításnak (sic!). -
t72killer
titán
Gyors visszajelzés: a teló wifi antennája rémesen sz.r: melóhelyen egy helységben gyengécske a wifi. Az s7edge-em simán fogja és tartja a jelet, az a52s-emmel úgy kell kimenni a folyosóra "megfogni és behozni" a jelet, utána meg megy az imádkozás, h meg ne szakadjon
. De 1 rossz mozdulat és meg fog...
S7e és eközött nem volt más telóm, úgyhogy nem tudom mit tudnak a többiek, de ez így gáz, hogy a lassan 7éves teló még mindíg jobb valamiben.
-
mrbego
aktív tag
válasz
Sztyepadzso #8497 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Formula-1 humoros
- Metal topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3274, 100% Akkumulátor
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest