- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, nagyon sok segítséget kaptam már itt, most elakadtam, ismét kérdeznék.
Samsung MU8002-es tévénk van. Plex szerverként az otthoni hálózaton egy Win 10-es PC (i5 proci, 4GB RAM) működik, Leginkább felirattal nézünk filmeket, ezt a Samsung gyári Plex lejátszója nem tudta jól kezelni, vadul akadozott.
Ezért egy ajándékba kapott Raspberry Pi2-es (Tenda wifi stickkel) működik wifin kliensként, ami hónapokig kifogástalanul muzsikált: a videólejátszás sohasem akadt. A megnézett filmeket kézzel töröltem a Win 10 megfelelő könyvtárából, s utána a szerveren mindig Update Librariest nyomtam.
Az utóbbi hónapokban azonban rendszeressé vált, hogy váratlan pillanatokban lefagyott a lejátszás, a videók meg-megállnak, csak hard reset segít, vagy néha az sem. Olyankor egy mentésből visszaállítom az egész Rasplex rendszert. (Plusz Precachingot csinálok, ami ugyan nem tudom, pontosan mire is jó, de csinálom. Kicsit gyorsabban töltődnek utána a videók.)
Visszaállítás után egy darabig megy, aztán megint kezdődik az akadozás.
Tegnap éjjel, mikor egy 6GB-os mkv-t felirattal sehogy sem sikerült megnézni, inkább USB-n odavittem a tévéhez a videót, azzal simán dalolva ment.
Most, gondoltam kipróbálom, hogy hátha a wifi kevés ahhoz, hogy átvigye a jelet, s UTP kábelen fogom csatlakoztatni a tévét.
Előtte azért kíváncsiságból újra leindítottam wifin ugyanazt a filmet - és ma tökéletesen megy! Cseppet sem akad, minden tökéletes!
Semmit nem csináltam, minden változatlan, a szerver, az rpi2 beállításai, a wifi átvitel minősége, a lejátszott videó azonos.
Egyszerűen lövésem nincs, hogy mit csináljak, hogy zavartalanul nézhessünk filmeket... Melyik ponton kellene próbálkoznom beleavatkozni a rendszerbe? Az akadozás egyre gyakoribb, egyre idegesítőbb, de nem tudom kiszúrni, hol lehet a hiba.
Tanácsaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- SzinkronSarok - Négy játékon dolgozik a csapat
- Windows 10
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Last Epoch
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Eladó lemezes Playstation 5 825GB
- Samsung Galaxy Watch4
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest