Új hozzászólás Aktív témák

• janosibaja

őstag

Sziasztok, nagyon sok segítséget kaptam már itt, most elakadtam, ismét kérdeznék.

Samsung MU8002-es tévénk van. Plex szerverként az otthoni hálózaton egy Win 10-es PC (i5 proci, 4GB RAM) működik, Leginkább felirattal nézünk filmeket, ezt a Samsung gyári Plex lejátszója nem tudta jól kezelni, vadul akadozott.

Ezért egy ajándékba kapott Raspberry Pi2-es (Tenda wifi stickkel) működik wifin kliensként, ami hónapokig kifogástalanul muzsikált: a videólejátszás sohasem akadt. A megnézett filmeket kézzel töröltem a Win 10 megfelelő könyvtárából, s utána a szerveren mindig Update Librariest nyomtam.

Az utóbbi hónapokban azonban rendszeressé vált, hogy váratlan pillanatokban lefagyott a lejátszás, a videók meg-megállnak, csak hard reset segít, vagy néha az sem. Olyankor egy mentésből visszaállítom az egész Rasplex rendszert. (Plusz Precachingot csinálok, ami ugyan nem tudom, pontosan mire is jó, de csinálom. Kicsit gyorsabban töltődnek utána a videók.)

Visszaállítás után egy darabig megy, aztán megint kezdődik az akadozás.

Tegnap éjjel, mikor egy 6GB-os mkv-t felirattal sehogy sem sikerült megnézni, inkább USB-n odavittem a tévéhez a videót, azzal simán dalolva ment.

Most, gondoltam kipróbálom, hogy hátha a wifi kevés ahhoz, hogy átvigye a jelet, s UTP kábelen fogom csatlakoztatni a tévét.

Előtte azért kíváncsiságból újra leindítottam wifin ugyanazt a filmet - és ma tökéletesen megy! Cseppet sem akad, minden tökéletes!

Semmit nem csináltam, minden változatlan, a szerver, az rpi2 beállításai, a wifi átvitel minősége, a lejátszott videó azonos.

Egyszerűen lövésem nincs, hogy mit csináljak, hogy zavartalanul nézhessünk filmeket... Melyik ponton kellene próbálkoznom beleavatkozni a rendszerbe? Az akadozás egyre gyakoribb, egyre idegesítőbb, de nem tudom kiszúrni, hol lehet a hiba.

Tanácsaitokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák