- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henrico
tag
Agyalok egy Xiaomi Mi box s-en.
Windows plex szerver van.
Csak wifi van rajta, gondoltam később veszek még hozzá egy usb3 átalakítót UTP-re. Állítólag van pár (pl. ugreen) ami rendesen megy vele.Tapasztalat valakinek a kütyüről?
Raspberry pi fut most, de jó lenne egy komolyabb lejátszó.
-
sugarforce
addikt
válasz
lacapaca2000 #5997 üzenetére
windows alapon?
Olyan mintha a plex nem tudna hozzáférni a fájlokhoz, ez általában jogosultság probléma. Milyen user futtatja a plexet? -
sugarforce
addikt
hmm... én akármit próbáltam az openpht-n (tulképp rasplex ez is) , nem akarta megjegyezni, csak akkor ha teljesen megnéztem, az a progress átment, csak ha félbehagyom, az nem.
1.15.2. 793-as plexmediasever verzión még működött rendesen.
Ha tudod, valahonnan szerezd be (ha debian alapú szervered van, akkor oda tudom adni a deb file-t) és downgradeld, nézd meg nálad megoldja -e a problémát.
Persze hosszú távon nem oké az, hogy egy (gondolom nálad is ) netre kirakott service ne legyen up to date, de ideig óráig megoldást jelenthet.
A Rasplex-et lehet érdemes lenne lecserélni coreelecre, arra meg plex for kodi addon, az működik. -
lacapaca2000
csendes tag
PLEX felületén látszik az összes könyvtár és az abban lévőfilmek. Viszont ha le akarom játszani akkor azt írja, hogy nem elérhető. Leválasztottam az egyik könyvtárat, majd felakartam venni újból, de csak a meghajtóig jutok el, annak beltartalma nem látszik. PC-re külső meghajtóként csatolva van ez a meghajtó és ott látom, hogy a tartalma megvan... Mi lehet a probléma? Előre is köszi a segítséget.
-
havri1
félisten
válasz
sugarforce #5995 üzenetére
Igen. Az alábbiak tuti, de biztos nagyon sok van még.
Az.otthagyottak.2014.1080p.BluRay.x264.HuN-GS88 - nem jegyzi meg
Tin.Star.S02E04.1080p.AMZN.WEB-DL.H.264.HUN.ENG-nIk - megjegyzi.RasPlex - utolsó, rpi3-on, 1.8.0 (szerintem már nem fejlesztik)
Samsung tizen kliens, sajnos verziószámot/évjáratot nem tudok.Többin eddig ezt nem vettem észre.
-
sugarforce
addikt
nálam openpht csinálta ezt, másnál is előfordult hasonló. 1-2 hete beszéltünk erről itt a topikban, régebbi szerver verziót próbálj, lehet azzal menne. Ha így van, akkor inkompatibilitás lesz, a rasplexet fejlesztik még? A samsung tv az milyen modell? Lehet az is a régebbi f,h szériás még nem tizenes?
-
havri1
félisten
Nos, amint írtam nemrég, van 2 kliens, amin nem jegyzi meg, hogy hol tartott stb.
Most jobban belemásztam, és azt vettem észre, hogy a szerveren, a hitelesített eszközök között ez a 2 kliens nem szerepel. Ha nézek valamit, akkor kijelzi a folyamatok között, látja is mint aktuális kliens, de a filmeket nem regisztrálja, tehát nem is látszódnak a megtekintett között.
Valamiért a kliensek és a szerver között ezek a részinfók nem mennek át, ez lehet az oka, hogy nem folytatja ha megszakad a lejátszás.
Eltávolítottam, újra hozzáadtam, és semmi..
Jobban megnézve ezt a listát, a fele eszköz benne sincs..pedig működnek. -
gyugyo79
addikt
Using Hardware-Accelerated Streaming
Van egy NAS Compatibility sheet amiből látható kb mire lehet számítani 1-es processzorral szerelt NAS -oknál.
Ami még fontos, hogy hangra nincs is HW -es gyorsítás. Az csak prociból megy tök 8, hogy amúgy min fut a szerver vagy hogy plex vagy éppen Synologynál a Video Station -nek kell a hangot át alakítani. Ennek az erőforrás igénye meg változik annak függvényében, hogy miből mit de ezeket a NAS -okban lévő "komoly" procikat elég komolyan le tudja ez terhelni. Bár szerintem a 418play -be lévőt önmagában csak ez nem de ha valami mást is kell mellé számolni az már lehet sok.A Videó sávra is csak PlexPass -al van HW támogatás és még ott is a processzor tudásából fakadóan van az a formátum amire már nincs. Intel Quick Sync Video wiki oldal táblázat
-
fulton
addikt
Sziasztok
Nem értem én ezt a plex-et. Nálatok, ha olyan hangsáv van mondjuk amihez kiírja hogy "T" transcode szükséges, elindul vele a film?
Nekem csak forog forog és forog.
NAS Synology 418play van. Lehet hogy meghalt a transcode chip vagy mi van benne a hardverben?
Vagy mi lehet a gond hogy ez megfekszi a gyomrát? -
FeriPapa2
tag
Windowsban fájlkezelőben elérhető a Gdrive pl. W: meghajtóként. Így simán betallózható a PC-s plex szerverbe a filmek, sorozatok, zenék, fotók a saját NAS-om mellett. A tartalom nincs a gépre letöltve, csak a TV Plex kliens ez alapján streameli. Épphogy nem akarom letölteni. Így szeretném az RPi-s plex szervert is használni kiváltva a PC-t folyamatos üzemben.
-
Keksz
senior tag
google drive-ra rclone mount és plexdrive 5 a lejátszáshoz (on-the-fly tölti le a tartalmat)
másik kérdésre:
kb mindent Dockerben használok, kivétel a plex-et :-D -
FeriPapa2
tag
válasz
mekkGyver #5974 üzenetére
A Plex Server rajta van az Rpi-n, működik is USB-ről. TV is leadja. Egy megosztott Google Drive tartalmát szeretném ezzel is elérni. Ne a PC-t kelljen használni. Valami minta kellene ami alapján akár én is meg tudnám csinálni. Igaz utoljára "C+4"-et meg "DOS"-t bütyköltem, de az USB meghajtót sikerült mountolni. Új kihívás!
-
FeriPapa2
tag
Kérnék egy kis segítséget!
Rpi 3-on Plexre van valakinek működő megoldása Google Drive használatára? -
Patice
nagyúr
Valaki használja itt a Plex-et Docker-ben futtatva?
-
saalty
csendes tag
válasz
sugarforce #5959 üzenetére
Megcsináltam szervíz menűből a gyári visszaállítást de semmi változás.
Kicsit dühítő hogy a plex fórum posztok alapján 2-3 éve is gond volt már ez Tizen-en de még nem tudták vagy nem akarták megoldani.
Elvileg az Emby-vel már nincs ilyen gond, csak az meg nincs az app store-ban. Sajnos a DS Video-ban meg zavaróan nagy a felirat, más grafikus felületet meg nem tudok. -
encory
tag
Sziasztok,
Synology DS218play -re lehet rakni plex servert? Olvastam par helyen hogy nem lehet, nem tudom azota valtozott-e valami.
Illetve ha nem, tudtok ajanlani egy 2 fiokos Synology-t aminek nem okozna gondot egy plex server // torrent server kombo?
Koszi elolre is,
enc -
havri1
félisten
Helló!
Egyik rpi2-rasplex és egy samsung tv gyári kliensen (tehát ezen a 2 lejátszón) a filmeket nem jegszi meg, ha megállítom, mindig elölről kezdi.
Mi lehet az oka?
Másik rasplexen, meg mobilon, pc-n jó. -
Iludka
tag
válasz
sugarforce #5942 üzenetére
-
saalty
csendes tag
válasz
sugarforce #5957 üzenetére
Köszönöm!
Szervíz menűs factory reset-et úgy érted hogy be kellene lépnem a szervíz menűbe és úgy?
Vagy ezt jobb lenne távolról kérni? -
sugarforce
addikt
sajnos nem igazán. A samsung tv-den levő plex kliens mondja meg a szervernek, hogy mit nem tud szerinte lejátszani, ami nagyban különbözik a valóságtól, pl a dlna-s lejátszásnál látod is.
Ha volt update mostanában, esetleg egy szervíz menüs factory resetet érdemes a tv-nek tolni, egyik barátomnál ez oldotta meg a folyamatos transzkódolni akarást és fagyást, szintén samu tv-n. -
saalty
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung 65NU8002 tv, Plex kliens telepítve. A Plex Media Server egy Synology DS715 NAS-on fut.
Jelen esetben nem fontos de mindkét eszköz vezetékesen csaltlakozik a router-hez.
Ha felirat nélkül játszok le 4K HDR videót megy minden rendben.
Ha feliratot is kiválasztok (mkv tartalmazza, nem külső fálj) akkor kezdődnek a bajok mert transcode-ol, és leáll olyan hibával hogy nem elég combos a szerver a konvertáláshoz. Beégeti a feliratot ezért konvertál.
Ugyanez DS Videoval nem fordul elő, sem akkor ha a sima DLNA-t választom ki a forrásoknál.
A feltatoknál a "Burn Subtitles" beállításnál a "Only image format"-ot választottam ki.
A Plex log alapján az mkv-ban ass felirat van, de ezt elvileg tudja kezelni a tv így nem értem miért konvertál.
Van valakinek valamilyen ötlete, megoldása erre? -
arnoldx17
csendes tag
Ajánlom átolvasni ezt.
Ahhoz, hogy szervert hozz létre mindenképp kell regisztráció, vagyis pontosabban kell egy felhasználó, amihez a szervert hozzá lehet kötni. A beállításokban viszont, a hálózatok résznél van egy beállítási lehetőség, ahol meg tudsz adni IP címeket, vagy tartományokat, amelyektől nem fog kérni authentikációt kérni a szerver.
-
RedCat
senior tag
Synology-ra gondolkozom hogy felteszem a plex szervert. Az lenne a kérdésem, hogy a plex futhat offline, azaz plex login nélkül, vagy mindenképp kell egy regisztráció? Korábban próbálkoztam vele, félig sikerült, de pl egy tévét nem tudtam hozzáadni, mert kérte hogy lépjek be a plex regisztrációval.
Az még nem lenne gond, hogy regisztrálok, viszont nem tudom hogy ezután a plex mit tárol "rólam" és a filmjeimről? Bejelentkezés után az összes filmem és sorozatom címei és egyéb adatai a plex szerverre vándololnak? Egyáltalán mit tárol a plex a felhasználókról? -
törölt tag
válasz
sugarforce #5946 üzenetére
Plex szerver.
Restart megoldotta. Valami átmeneti hiba volt.
-
Drag77
senior tag
Ha valakinek meg kellene, ez alapjan sikerűlt windows server 2019 core - ra telepíteni a plex-et. link
-
mozeer
csendes tag
Sziasztok plex mediaszervert hasznalok es olyan problémaba ütköztem hogy nem tudom a sorozat mappat konfigurálni! A filmek mappaval semmi problemám nincsen minden filmet felismer es lejatszik, de a sorozat mappaba hiába teszek bármit mindig az írja üres a mappa. Az elérési út rendesen be van állítva. Qnap nas szerveren es samsung smart tvn is van plex de mindegyiken üres a mappa. Tudja valaki ez mitöl lehet? Esetleg valami tipp?
-
z1RoX
tag
Sziasztok. Kijött az új frissités syno nasra 1.15.4.994. Az elején unavalaible volt minden oké megnéztem a fórumot, hogy megvonták az admin accest a plextől és adni kell a mappáknak jogot. Okés működik is viszont a photo mappát, hiába adtam neki jogot nem tudja olvasni.. Nem lát benne semmit. Már tanácstalan vagyok teljesen. Köszi a helpet.
-
törölt tag
Váratlan hiba lépett fel ennek a könyvtárnak a betöltésekor
Ilyenkor mi lehet?
Eddig nem volt ilyen hiba.
(W764bit) -
fatal`
titán
Sziasztok!
PC-re kötve van egy TechniSat Combo HD CI tunerem, amihez elvileg BDA kompatibilis driver van és MediaPortallal tudok TV-zni is.
Vettem TV-t, de nem akarom a PC-ről kikötni a tunert, gondoltam majd Plex-szel megoldom, így mindkét helyen tudom nézni.
Viszont a Plex nem látja a tunert a Live TV-nél, gondoltam kipróbálnám mielőtt bármire is pénzt költök. Ahhoz, hogy az eszközöket érzékelje már aktiválni kell a Plex Passt? Egyelőre a trialt sem indítottam el, gondoltam megnézem egyáltalán látszik-e az eszköz de úgy látom, hogy nem.
Van valami megoldás, vagy felejtsem el?
Szerk.: Tárgytalan, látom már YouTube videon, hogy kell a trial az eszköz listához, mert nekem csak egy Plex Pass gomb van a setup helyén.
-
Iludka
tag
válasz
MasterMark #5935 üzenetére
-
Keksz
senior tag
válasz
sugarforce #5930 üzenetére
minden pont olyan mint az eggyel előtti rész és azzal megy a sync
én arra gondolok, hogy maga a release (TBS) bugos, és azért kifagy
jelenleg viszont még nincs másik verzióhoz igazított felirat :-S
megnézem Infuse-ban ;-) -
Keksz
senior tag
Nekem most az van hogy egyszerűen nem tudok 1 sorozat epizódot sync-elni.
Egyszerűen azt mondja hogy nem... (unable to sync the transcoder encountered an error)A hivatalos plex web és az ios app sem.
Kivettem
Újra beraktam
Átneveztem
Feliratot töröltem
Újraindítottam 2x a servertInfuse letöltötte, majd a vonaton azzal megnézem, de érdekes...
Hiszen mellette másik 3 sorozat részt meg simán megcsinált -
Iludka
tag
válasz
sugarforce #5926 üzenetére
igen windows 10. de néha van hogy bejön és tudom tv-n nézni a tartalmakat.. bár ritka. ezért is keresném hogy mi lehet az oka.
-
Iludka
tag
válasz
sugarforce #5923 üzenetére
be írtam http://1.1.1.1:32400/web. csak a saját ip-mel és nem jön be semmi. kiszolgáló nem elérhető.
-
Iludka
tag
nem jön be semmi rá.
-
Iludka
tag
huh ezt nem értem- hova kellene be írnom az ip-t és melyiket? kicsit pontosabban lehetne? nem igazán értek hozzá.
-
MasterMark
titán
Közvetlen IP címmel kéne. Azon a gépen amin fut esetleg így: http://localhost:32400/web
-
Iludka
tag
https://app.plex.tv/desktop ezzel a címmel értem el a webes felületet.
-
Iludka
tag
huh nem igazán értek hozzá. annyi hogy plex.tv-re be vagyok jelentkezve. Be is van állítva a filmek Mappa. Néha bejön a szerver és tudom nézni a tv-n, de gyakrabban ezt írja ki és semmit nem látok. Routeren keresztűl van össze kötve Lan kábellel a tv meg a gép is.
-
Iludka
tag
Sziasztok. Csatoltam kép formájába a hibát. Mi lehet a gond? hol működik a szerver és normálisan betölt hol pedig csak ezt írja ki. a letöltött applikáció szintén ezt csinálja. Köszönöm a válaszokat.
A(z) "................" szerver nem érhető el. Bizonyosodjon meg róla, hogy működik, ellenőrizze a hálózatot, és próbálja meg újra!
-
Keksz
senior tag
aha, rclone:
https://rclone.org/onedrive/
de nem biztos hogy annyira jó lesz OSX alatt:
https://forum.rclone.org/t/onedrive-plex-optimization/4914/3
VLC tudja, de körülményes:
https://pauliestechtips.wordpress.com/2017/01/24/play-video-directly-from-onedrive-on-vlc-media-player/ -
mg105
senior tag
Ez esetben rossz helyen tetted fel a kérdést, mert a plex nem erre való. Biztos létezik pc-re is olyan lejátszó, ami felhős tárhelyről tud streamelni (például ez: [link]), de ezektől nem kapsz feltétlenül plex funkcionalitásokat. Trailerek, sorozatok követése, ilyen-olyan szűrés a médiakönyvtárban stb.
Szerintem a HD filmek lejátszása topikban jobban fognak tudni segíteni neked, ők jobban ismerik a különböző lejátszókat.
-
kkp900
senior tag
Egy 5TB tárhelyem van és gondoltam oda feltöltöm a filmjeimet.Amit utána bárhonnan el tudok érni.Így felesleges egy NAS vétele. Ez működik is normálisan de egyedül asztali gépnél van a probléma a lejátszással.
Nem is értem ,hogy ez miért ennyire bonyolult mikor IOS re simán megoldották Infuse 5 Pro programmal simán tudom nézni.De asztali rendszerre nem találok megoldást.Csak ha vissza letöltöm a filmet a gépre felhőből. -
mg105
senior tag
Onedriveból és társaiból közvetlenül nem fogsz tudni lejátszani, mert azok object storage-ok, azaz nem tudod a fájlnak csak bizonyos darabját olvasni. Még nfs-ről is problémás. Ha mindenképpen felhőben szeretnéd tudni a szervert, úgy egy szimpatikus szolgáltatótól bérelj vps-t és hozzá blokkos tárhelyet. Nem lesz olcsó.
-
kkp900
senior tag
válasz
sugarforce #5907 üzenetére
Akkor köszi szépen.
Esetleg bármilyen más megoldást tudsz-e esetleg?
OSX rendszeren működő lejátszó vagy fájl kezelő ami kezeli a OeDrive -ot? -
kkp900
senior tag
válasz
sugarforce #5905 üzenetére
Arról volt szó vagyis cikkeket olvastam ,hogy 2018 novemberébe indul a dolog.És már le is állították???Yutubon is vannak beállítási videók az alapján gondoltam,hogy megcsinálom de nem megy sehol se lehet előhozni a Plex Cloudot ,hogy be tudjam állítani neki.
Biztos vagy benne ,hogy leállították miközben csak eleve tavaly év végén indult el??
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! OneDrive fiókot szeretnék hozzárendelni a Plexhez.Sehogy se tudom megoldani.
Valakinek sikerült már esetleg?
Létezik ,hogy csak az előfizetésesek tudják a Plex Cloud-ot elérni?
Vagy esetleg valakinek ötlete,hogy Apple Mac Mini azaz OSX rendszeren ,hogy tudnám legjobban lejátszani a filmeket a Onedrive tárhelyemből?Előre is köszi a válaszokat. -
sugarforce
addikt
válasz
sugarforce #5902 üzenetére
végül downgradeltem a szervert, ma semmi nem akart összejönni, ráhagytam, köszi az infot, a te általad írt szerver verzióval minden ok.
-
Magga
aktív tag
Az "új" pi egy 3+-os, és természetesen csak a megvétele után olvastam róla, hogy erre nincs Open pht... Ezért kezdetben kodi vagy most libreelec volt fent plex pluginnal, de sajnos annyira megszoktam az Open pht kinézetét, hogy nem állt rá a kezem. Szerencsére találtam egy lelkes felhasználó által módosított változatot, de már majdnem lecseréltem egy sima pi3-ra. Sajnos valóban nem frissítik, így alternatíva után kell majd nézni... Vagy nem frissítem a szervert.
Nálam az 1.15.2. 793 szerveren működik jól, az utána lévőknél jelentkezett a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest