Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, adott egy 8002-es Samsung okostv. A kicsit öregedő i5-ös procival, SSD kártyával szerelt PC-m vezetéken kapcsolódik az új UPC routerhez, az meg wifin ad jelet az említett TV-nek.
1.Melyik rendszer lesz jobb (akadozásmenetesebb), a Plex, vagy a Serviio?
2. Jól értem a topic hozzászólásaiból, hogy Plex csak látványosabb felületet ad, egy-két fölösleges plusszal, s a Serviio akadásmentesebb?
3. Hülye kérdés biztosan, de felteszem: nem akad össze a két rendszer, ha mindkettőt telepítem a PC-re? (A tévén gondolom, egyszerűen csak új forrásként jelennek meg, nem kell miattuk telepítenem a TV-re telepítenem semmit?) Magyarul: szabadon próbálgathatom, hogy a gyakorlatban mit tudnak?
Köszi szépen!
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2287 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszodat!
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2287 üzenetére
Még kérdeznék.
Sikerült összekötni a TV-t a Plexszel , első látásra azonos minőséget nyújt, mint a Serviio.
Ami sehol nem találok:
1.) Jó lenne a streaming csatornákat elérni, de egyet sem lelek. Nincs ennek vmi listája a weben? Vagy plugint, ilyesmit nem kéne feltenni hozzá, hogy az otthoni hálózaton elérésén kívül kapjak még szolgáltatásokat? (Mobilról nem akarok elérést, távolról nem akarok elérést.)
2.) létrejött ezer könyvtár, mire nincs szükségem, hol lehet ezeket ki-bekapcsolni?
Köszönöm szépen!
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, két kérdésem lenne a Plexhez értőkhöz.
1.) Be lehetne azt állítani valahogyan, hogy a Filmek mappában található tengernyi film közül azok, amelyeket már megnéztünk, egy másik mappába, mondjuk a "Megnézett filmek" könyvtárba automatikusan átkerüljön?
Vagy csak úgy lehet rendet csinálni, hogy kézzel átmásolom a nézetteket a vinyón egy másik könyvtárba és akkor egyszerűen nem látja . Jó lenne valami kényelmes, átlátható, automatikus csoportosítás.
2. Az idegennyelvű filmjeinket (szinte mind az) úgy nézzük, hogy a videó fájlnévvel azonos elnevezésű srt fájlt teszünk melléjük a vinyón.
Ha a (wifin csatlakozó) okostévén próbálom kikapcsolni, hogy a feliratot röptében égesse a videóra - ami állítólag lassulást okoz - akkor a videó és a felirat szinkronja elvész.
Mi a helyes beállítás az srt feliratok kezelésére? (A PC vezetéken csatlakozik a routerhez, a tévé pedig wifin a routerhez.) Nagyon köszönöm!
-
janosibaja
őstag
Nagyon szépen köszönöm a választ!
1.) Szóval létezik olyan opció, amivel teljesen el lehet tüntetni a képernyőről azokat a filmeket, amiket már megnéztünk?
Ha azt akarom, hogy fizikailag se legyenek a könyvtárban, akkor áthelyezhetem a megnézett videókat másik könyvtárba/meghajtóra, ez nem keveri össze a Plex buksiját?
2.) A tévénk ez a Samsung, s bár minden működik, az a gyanúm, hogy elég kaotikusra állítottam be, azért kérdezek, mert talán lehetne ez jobb is.
A direkt streaming opció be van állítva a számítógépemen, viszont, ha ezt a tévén is engedélyezem a Plex beállításokban, akkor a videó hangjához képest a felirat jócskán elcsúszva jelenik meg.
Úgyhogy a tévén kikapcsoltam a streaminget.
Magyarul félek tőle, hogy rendetlenség van nálam, s egy korrekt beállítással jobb minőséget kapnék. Ezért kérdezem a hozzáértőket, hogy mi lehet a jó beállítás a videó+felirat menüpontokban, mit pipáljak be és mit ne?
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2403 üzenetére
@fravik; @justice84; @sugarforce:
Egy kicsit öregecske, i5-ös procijú gépen fut a Plex. (Öreg a gép, de minden működik, megtartanám még.)
A "C" meghajtó SSD, de kicsi, 80GB, ide települt a Plex.
Egy másik, "hagyományos" vinyón, "D" meghajtón van megosztott könyvtárban az összes film. Mivel a vinyó tárhely állandóan kifogy a mániás filnézés miatt, azokat a filmeket, amiket megtartásra érdemesnek tartok, át szoktam másolni külső vinyóra.
Szóval azért törölném, mert nincs elég hely, de némelyiket nem akarnám végképp törölni.
A lakás adottságai miatt a kapcsolat ilyen: Win 10-es PC >>> vezetéken router >>> wifin TV
A felirat tökéletesen együttműködik a filmmel, ha számítógépen nézem, csak akkor csúszik a tévén, ha a transzkódolás be van kapcsolva.
Szóval a fő gondom az, hogy szeretném megtudni, mi a helyes beállítás videó és felirat tekintetében, mert jelenleg össze-vissza állítgattam, nem ugyanazt tévén és számítógépen. Így is működik, de feltételezem, hogy jobb lenne értelmes beállítással.
Köszönöm szépen a türelmes, segítő válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
Huhh, nem tudtam. Az a helyzet, hogy pár napja feltelepítettem a Plexet, nagyon tetszik, de lövésem nincs a dologról.
Tehát - ha jól értelek - a PC elindított böngészőben (Chrome-ban nyílik meg a Plex) állítgathatok, amit akarok, de csak az fog érvényesülni, amit a tévén állítok?
Biztos ez? Végül is itt, a böngészőben állítottam be a könyvtárakat (Film, Sorozat, miegyéb) és működnek. Vagy hogy van ez?
Elnézést mindenkitől, nem akarom teleírni a topicot, csak jól jön a segítség.
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2410 üzenetére
Elnézést, hogy visszamondom, csak félek, félreértem.
A számítógépen ezek szerint a mapparendszert, a videóborítók és adatok adatainak forrásait tudtam létrehozni (itt nem nézek filmet), de a videólejátszás tényleges paramétereit csak a tévén tudom állítani. Jól értem?
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2412 üzenetére
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2499 üzenetére
Samsung 8002-vel harcolok, sokat segítettél/segítettetek.
Még mindig alapkérdéseim vannak sajnos. Mi ez pontosan, hogy "külső felirat"?
Nekem szépen játssza a feliratokat, ha a fájlnévvel azonos néven másolom ugyanabba a könyvtárba az .srt-t. (Ilyenkor ez külső felirat?)
Van annál jobb-hatékonyabb megoldás, mint az fájlnévvel azonos srt használata? Köszönöm szépen!
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2502 üzenetére
@Biga123: köszönöm szépen!
@sugarforce: plex klienst telepítettem a Samsung 8002-es tévére.
A PCm vezetékes hálózaton csatlakozik a routerre, a tévé pedig wifin a routerre. Jól értem, hogy a DLNA jobb minőséget adna? Most az alábbi képen látható módon, ahogy a szerver feltelepült a gépre, engedélyezve van a DLNA. (Gőzöm nincs, milyen beállítások ezek.)
Viszont igazából nagyon nem tudom, mire is jó ez nekem. Amiket találtam cikkeket, csak még zavarosabb lett az egész... Kaphatnék egy kezdőknek szóló forrás linket, amiből felvilágosulhatnék?
Amúgy kizárólag a tévén akarok lejátszani a számítógépemen található filmeket: nem akarok távoli elérést engedélyezni, eszem ágában nincs okostelefonon otthon nézni filmet, számomra ezek a dolgok fölöslegesek.
Van értelme a DLNA után járnom? Hozna minőségjavulást a tévés lejátszásban? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2507 üzenetére
A Plex kliens alkalmazást használom a tévén jelenleg is. Csak azért kérdezgetek, mert némelyik poszt tartalma nekem úgy jött le, hogy a DLNA (amit nem értek érdemben felületes olvasgatás alapján) jobb technológia. Meglehet, tévedek, nem vagyok informatikus, csak egy egyszerű, a műfajban kezdő felhasználó.
A Plex szerver és Tizen tévén futó kliens app jól működik - azzal a megszorítással, hogy nagyobb filmbe beletekerve bufferel, ilyenkor néha elveszti a felirat-szinkront, szerencsétlenkedik, kilépek-belépek, hogy helyre rázódjon.
Lehet így vele együtt élni, csak gondoltam, hátha lehet még jobb.
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2509 üzenetére
Köszi szépen!
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2512 üzenetére
Köszi szépen!
Azt írod: "Igazabol azon is lehet segiteni, a szerver webes feluleten kell a transzkodolasnal buffer mereteket allitgatni, de nem tudom mi az optimalis ertek, ez azert a szerver vastol is fugg."
Nekem most a Szerver/Beállítások/Kódoló alatt ez látható:
Ezen értékek közül változtassak valamit, hogy rövidebb legyen a bufferelés? Növeljem a buffert 60-ról 120-ra? Ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2524 üzenetére
Nekem kicsit túl szakmai ez a leírás. Értem, hogy a Kodi esetében a körtét akarom az almával összevetni, mikor a Plexhez hasonlítom, de mégis:
Plex fut a Win10 PC-men, leginkább mkv fájlokat játszom le a tévén srt felirattal - házon kívülről, más készüléken egyáltalán nem akarok filmeket lejátszani.
A Samsung 8002-es Tizenre érdemes ráhekkelni valahogy a Kodi klienst? Akadásmentesebb lesz, mint a Plex-kliens, vagy ezen feladat esetében mindegy melyik kliens?
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2545 üzenetére
Sajnos én három osztállyal lejjebb levő csapatban játszom, mint te. Nem értek egy sor kifejezést, menet közben szoktam úgy-ahogy beletanulni ezekbe a dolgokba.
Csak most előzetesen kéne döntenem.
Ha választanom kell, hogy a Win 10 PC-t vezeték >> UPC router >> Samsung 8002 Tizen okostévé összekössem, akkor melyik megy zökkenőmentesebben srt feliratok lejátszásával? Egy valahogy felerőszakolt Kodi, vagy a Plex + Plex kliens?
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2549 üzenetére
@MasterMark: Nagyon köszönöm a választ!
@sugarforce: köszi, igazad van, végül is megy a lejátszás PC-re telepített Plexszel, nem variálok tovább, hogy még jobb legyen. Működik.
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, bocs, hogy a topic megszokott kérdéseihez képest ilyen primitív kérdéssel jövök megint.
Működik nálam a Plex a következő összeállításban: i5-ös, 4GB-os PC-n a Plex szerver, könyvtárában a filmek, amik vezetéken mennek a UPC routerhez, onnét meg wifin a Samsung 8002-es okostévéhez.
Leginkább mkv-kat és mp4-eket játszom rajta, azonos könyvtárban azonos fájlnevű .srt feliratokkal.
A tévés kliensen ez a beállításom:
Az a problémám, hogy ha a közvetlen lejátszás és a közvetlen adatfolyam engedélyezése ha ki van kapcsolva - mint a lefotózott beállításon - akkor néha bufferel, nem találja a szöveg-videó szinkront.
Erre bekapcsolom, újraindítom, megtalálja magát, jó. Így megy remekül egy darabig, akkor megint bufferel, satöbb. Erre újra kikapcsolom, megint megy egy félórát-órát zökkenés nélkül.
MI lenne a helyes beállítás?
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2621 üzenetére
Pontosan ez a tévém.
@sugarforce: este otthon megnézem, hogy transzkódol-e webes felületen. Mi a jó, ha igen, vagy ha nem? Úgy a szerveren, mint a kliensen: mi a helyes beállítás?
@Biga123: ha arra gondolsz, hogy kábelen hozzam a routertől a jelet a tévéhez, az a lakás adottságai miatt nemigen megy.
Az igazi kérdésem az, hogy mi a helyes beállítás az én esetemben?
Mire állítsam, ha hol úgy pukkan ki, hogy a közvetlen lejátszást engedem, hol úgy, hogy nem?
@Strezi: a wifi - tévé kapcsolatot hol lehet átállítani 5Ghz-re?
Én sajnos csak egy mezei felhasználó vagyok, nem értek a dologhoz, mint a kérdéseimből bizonyára ki is derül... (Olvasom itt a fórumon, hogy a Samsunggal ez a baj, a másikkal meg amaz: hát már kinyögtük a tévé árát, szeretnék egy kompromisszumos megoldást találni. Nem akarok linuxos szervereket, meg miniszámítógépet installálni, mert hülye vagyok hozzá )
A jelen helyzetben keresem a megfelelő beállítást. Köszi szépen
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2633 üzenetére
Pontosan! Az a problémám, hogy ha transzkódolásra van állítva, megy egy darabig tökéletesen, aztán leáll. Átállítom, hogy NE transzkódoljon, újraindítom a Plexet, erre meglepetésszerűen tök jó - egy darabig.
Merthogy bizonyos idő, 30-40 perc után megint ki-be kell kapcsolnom a transzkódolást, s akkor közvetlenül utána megjavul, bármire is állítom.
Ez talán szembe megy a józan ésszel, de ez a tapasztalatom.
Jut eszembe: nem lehet, hogy feliratok égetését kéne automatikusra állítani?
@Biga123: a routert két, könnyűszerkezetű fal választja el a tévétől (és tényleg - itt nem részletezendő okok miatt - nem húzhatok kábelt).
Viszont: a Youtube 4K videók, meg minden egyéb nagyfelbontású tartalom kitűnően jön a wifin, akadásmentesen - tehát szerintem nem a wifi a bűnös.
Csak a Plexről érkező filmes tartalommal problémázom itt.
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2637 üzenetére
@sugarforce: megnézem, milyen router, ezt adta a UPC az internethez nem is rég, állítólag jó.
@MasterMark: közvetlen lejátszásból ha kiveszem a pipát, ha nem, amikor elakad, akkor többnyire bizonyos bufferelési idő után elindul, de elkezd csúszni a felirat. Vagy el sem indul újra, csak nézzük a képernyőn, hogy bufferel és bufferel és bufferel.
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2639 üzenetére
Közben megtudtam, hogy a routerem UPC Connect box, ami valójában egy Compal CH7465-LG, és alapból tud 2.4 és 5 GHz-et is, be van kapcsolva mindkettő.
A PC hiába i5-ös, 4GB RAM, azért már öregecske, olyan hatéves. (De működik.)
Nagyon úgy érzem, hogy valamiképpen összhangba kéne hoznom a szerver és a Samsung tv kliens app beállításait, hogy mi legyen a a feliratokkal (automatikus vagy képformátumú), s mindkettőn egységesre állítanom, hogy most akkor transzkódol vagy sem.
Ha még van türelmetek, azt is had' kérdezzem meg, hogy "a közvetlen lejátszás engedélyezése" fogalmilag a helyi hálózatról lejátszást, a "közvetlen adatfolyam engedélyezése" meg az internetről nyert tartalmakat jelenti?
Mert én távoli elérést nem engedélyeztem, nem is akarom távolból nézegetni, nincs rá szükségem, csak a helyi háló kell. Akkor a "közvetlen adatfolyam engedélyezése" opciót nem is kéne engedélyeznem?
Ezer köszönet!
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2641 üzenetére
Megint sokat segítettél!
Odalátsz a gépemre? Éppenséggel "Make my cpu hurt" beállításon van, azt hittem, az egy jó ötlet...
Mindig felirattal nézek minden filmet.
Akkor a képen láthatóval ellentétben jól bepipálom a a közvetlen lejátszást is, meg a közvetlen adatfolyamot is.
A feliratok égetése maradjon "Csak képformátum"-on, vagy állítsam automatára?
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2643 üzenetére
Jól telesírom itt a fórumot, csak hát tetszik a Plex, jó lenne minél jobban használni.
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2646 üzenetére
Hát, nem akarok az agyára menni sem neked, sem a fórumnak.
Megvallom, ezt a kifotózgatást azt sem tudom, honnét vehetted ki. Nekem magas.
Arra, hogy a Plex webes felületén nézzem meg, milyen formában játsza le a tévé, azért nem reagáltam, mert nem mertem bevallani, hogy nem találom, hol lehetne ezt megnézni a webes felületén.
Ha megnyitom a PC-men a Plex-et, akkor állíthatok a szerveren, meg a weben. Utóbbiról azt gondoltam, hogy arra jó, ha valamilyen rejtélyes okoknál fogva a PC-n akarnám megnézni a filmet a tévé helyett.
Olvasom, hogy milyen komoly rendszereket igazgattok itt - én csak egy mezei felhasználó vagyok, aki vett egy tévét és szeretne lejátszani rajta filmeket a számítógépről ezen a tetszetős Plexen.
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz janosibaja #2650 üzenetére
Közben beállítottam úgy, ahogy sugarforce írta és elindítottam az állapotvizsgálatot.
- Az egyik tetszőlegesen elindított filmre azt írja, hogy konvertálás lefojtott, videó-audió közvetlen adatfolyam,
- a másikra meg hogy konvertálás, videó közvetlen adatfolyam, audió átkódolás erről DCA erre AAC.Ez még akár jónak is nevezhető, nem?
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2652 üzenetére
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2652 üzenetére
Neked/Nektek köszönhetően sokkal jobb a lejátszás. Egészen tegnap estig kifogástalanul ment minden. Akkor megnéztünk egy 4,6 BG-os filmet, amit hibátlanul lehetett lejátszani, nem állt le, lehetett előre-hátra tekerni, a felirat kifogástalan összhangban.
Aztán, a film vége után vissza akartunk nézni egy részletet, hogy pontosan mi is hangzott el, de ettől a hosszú tekeréstől már megbolondult, nem akart a film betöltődni az adott helyen. Újraindítva a tévén a Plex kliens szoftvert, már elindult a videó, de nem volt többé összhangban a film hangja/képe és a felirat. Sőt, próbaképpen egy másik, tegnapelőtt nézett, hibátlanul játszott filmbe belekukkantottam: többé ott sem volt már összhang a felirat és a hang között.
Arra tudok csak gondolni, hogy valami cache törlés kellett volna, de a tévén nem találok opciót cache vagy Temp törlésre.
A PC "C" meghajtója egy igen kicsi SSD kártya: nem ezen kéne tartanom az aktuálisan lejátszandó filmeket? (Jelenleg "D" meghajtón, hagyományos vinyón vannak a köyvtárak.)
A beállításaim a PC-men (felhasználói jogokkal használom, rendszergazdaként csak telepítéskor lépek be):
Beállítások/Szerver/Kódoló: Transcoder temporary directory: C:\PlexTemp
Az Általános/The path where local application data is stored, menüpontban a D:\PlexLibrary van beállítva.
....Anno feltelepítettem rendszergazdaként is - így nem is használom. Ugye a rendszergazdai jogokkal rendelkező éppen úgy csak egy másik felhasználó, nem kell, hogy tökéletesen azonos paraméterek legyenek megadva benne?
Itt ugyanis figyelmetlenségből az Általános/The path where local application data is stored menüpontban a C:\Users\felhasználónevem\AppData\Local könyvtárat jelöltem meg. Utóbb nem merem az útvonalakat átírni...
Van ezeknek az útvonalaknak valami jelentősége?
Szóval, ha a kérdésem elején leírt módon megbuggyan a tévé, akkor nincs lehetőség valami TEMP, CACHE könyvtár tisztítására?
Elnézést a sok kérdésért, precízen akartam leírni a problémát...
-
janosibaja
őstag
válasz janosibaja #2654 üzenetére
Bocsánat, a sok dumából az lemaradt, hogy ma reggel újraindítva a tévét-PC-t, mint OK, akadásmentes, kép-felirat jó. Ezért gondolom, hogy CACHE törlés kellett volna.
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #2656 üzenetére
Kösz, akkor ez ilyen.
A Tizen nem tudom tisztességesen újraindítani, nincs reboot opció, csak ki-betudom kapcsolni a tévét, az meg nem segít rajta.
-
janosibaja
őstag
válasz #56573440 #2872 üzenetére
Tanúsítom!
Blackrulz és a Raspberry a szívembe zárva: egy Samsung MU8002 4K tévével szívtam hetekig a gyári Plex klienssel, a Raspberry Pi 2-vel (wifin! - igaz, külön kis wifi stickkel támogatva) azonban zökkenőmentesen játszik le mindent, tekergethetem akárhogy, gyors, nem pufferel, nem akad, tartja szinkront.
Remek darab!
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, két nagyon amatőr kérdést szeretnék feltenni:
- blackrulz fórumtárs jóságából a Samsung 8002-es tévénk Raspberry Pi 2-re telepített Rasplexszel hibátlanul játszik mindent.
Pusztán csak túlbiztosításként, hogy ha a Raspberry Pi egyszer, valamikor gyöngélkedne, addig is legyen majd filmezési lehetőségünk, míg helyrehozom a kicsikét, meghagytam a tévére telepített Plex klienst. Egyszer-kétszer kíváncsiságból az elején átkattintottam rá, működött, most nézem, és nem megy, csak fekete képernyő jön helyette... Merre keressem a hibát szerintetek?
- Rosep írja ezt a Sync Mode-ot... Hol van ez az opció? A tévé éppen nem működő saját Plex kliens szoftverében? Vagy merre?
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2985 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat!
@sugarforce: köszönöm szépen, a törlés-újratelepítés csakugyan meggyógyította, minden OK
@Mastermark: Nem akarom elbabrálni, ami jól működik, csak a kívácsiság szól belőlem: a Rasplexen Sync Mode beállításban (méretes, HD, Full HD filmeket nézünk, magyar felirattal) az "Audio" vagy a "Display" mode lehet esetünkben a kívánatosabb?
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2987 üzenetére
Keresem, de nem találom... Kodi a Rasplexen? (Jaj, nagyon nem értek hozzá!)
Majd meglelem, kösz a választ - végül is minden műxik, csak érdekelne. -
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2989 üzenetére
Hát, nem találok ilyen Sync Mode opciót a Rasplex beállításaiban sehol, akárhogy túrom
De nem baj, ez úgyis csak variálás volt a részemről, kíváncsiskodás.
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2991 üzenetére
Sajnos olyan szinten vagyok járatlan a témában, hogy nekem még az sincs meg, hogy a Rasplexben van-e beépített Kodi, vagy a Rasplexnek saját lejátszója van (netán úgymond ő maga a lejátszó). Így aztán szorgalmasan keresgéltem a Rasplexben a Kodi beállításokat, ami - ha jól értelek - nincs is benne.
Az értetlenkedés a hozzá nem értésből fakad. Nem akartam trollkodni.
Végül is minden működik, maradok tudatlan...
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #2993 üzenetére
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #3000 üzenetére
Akkor az "Adjust display refersh rate On start/stop" maradhat (én azt hittem, ez a problémás, végig ezen variáltam ), s kapcsoljam ki a Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz-t, ugye?.
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz MasterMark #3002 üzenetére
-
janosibaja
őstag
Bocs, hogy megint egy kérdés, már azt hittem, minden OK.
Mkv fájl mellé egészen pontosan beillesztem a magyar nyelvű srt-t: Ctrl C, Ctrl V a fájlnév.
Ilyenkor rendesen mindig "ismeretlen srt" ként ki tudom választani a Rasplexen a magyar nyelvű feliratot, de most csak az mkv-ba "épített" más nyelvű feliratokat hajlandó látni a tévé, az ismeretlen srt-t nem látja...
(Mondjuk azt sohasem tudtam, mit kellene tennem, hogy magyarként azonosítsa az ismeretlen, utóbb a könyvtárba tett srt-ket...)
Számítógép bezzeg rögtön játssza magyar felirattal...
Mit tegyek, hogy a magyar srt-vel játszhassam le a tévén?
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #3013 üzenetére
@fravik:
Köszönöm, én azt hittem/ úgy tapasztaltam, hogy csak akkor tudja kezelni a feliratfájlt, ha egészen pontosan egyezik a fájlnév, s csak a kiterjesztés különbözik. Tehát
file.mlv
file.srtAz, hogy "Ismeretlennek" szokta felismerni, csak formailag zavart eddig, a fő gondom az volt a tegnap panaszolt filmnél (is), hogy hiába másoltam tök azonosan a fájlnevet, egyáltalán nem látta, se ismeretlennek, se sehogy.
Lehet, kicsit primitív módszer, de egy perce úgy sikerült megoldanom a probémát, hogy MKVToolNix-ben lenyomtam a torkán a magyar feliratot, s kitöröltem vagy nyolc más nyelvűt.
Ki fogom próbálni .hun.srt végződéssel is, hátha úgy is működik, ha azt mondod. köszi!
@sugarforce:
Plex szerver egy Windows 10-et futtató PC-n, a Plex kliens egy Raspberry Pi 2-n, amin Rasplex fut, s Samsung 8002-est használ "monitornak".
Szuper minden, kivéve ezt a ritka esetet, amikor nem hajlandó felismerni a szerveren a filmével azonos könyvtárba másolt azonos elnevezésű srt-jét...
Most mindig konverzióra fogok szorulni MKVToolNix-szel? Nem nagy ügy, csak bosszantó, mert a számítógépen tökéletesen megy, azonnal a magyar felirat, aztán leülünk filmet nézni a feleségemmel a tévén, erre ott meg nem látja. (Lehet félbehagyni az egész filmnézést és konvertálgatni.)
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #3015 üzenetére
Hát, lehet, hogy túlzásba viszem a védelmét a cuccnak, azért nem használom. Szerinted nem aggályos az automata használat? Had' írjam le a gondomat:
1. Az Opensubtitles oldalon olyan reklámok, új ablakok nyílnak meg néha, hogy feltétezem, lehet netán aggályos kód is a weboldalon. (Nem állítom, hogy van, csak ettől tartok kicsit.) Megnyugtatóbbnak tűnik kézzel kiválasztani a szükséges srt-t, s tűzfallal-vírusirtóval ellátott gépen letölteni - lassabb, macerásabb, de biztonságosabb, nem?
2. Amúgy ezeket a feliratfájlokat az Opensubtitlesről ugye a szerver szedi le, úgy, hogy belép a regisztrációmmal, s a film letöltése után mindig felnéz automatikusan, hogy van-e megfelelő felirat. Jól gondolom?
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #3019 üzenetére
Köszi, azt hiszem felülbírálom az eddigi óvatoskodásomat.
Hogyan legyen okosan?
Szemlézzük az Opensubtitlest, meglátjuk, hogy elérhető a Justice.League.2017.BRRip.XviD.AC3-EVO magyar felirata. (Nem érdekel ez a film, csak példa.)
Beszerezzük a pontosan Justice.League.2017.BRRip.XviD.AC3-EVO fájlnevű videót.
Aztán ha már ott csücsül a szerveren, akkor a Plex kikeresi a feliratot?
Ez a praktikus menetrend? Ezt azért már nem lehet tovább egyszerűsíteni, ugye?
Kösz a tanácsokat!
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #3022 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat mindkettőtöknek!
-
janosibaja
őstag
válasz sugarforce #3201 üzenetére
Sziasztok, családi használatú, azaz három felhasználóval működő Win 10-en fut otthon a Plex szerverem. A sugarforce által említett plex settings.ini és a database fájlokat nem találom sehol
Szeretném a két másik felhasználónak is pontosan ugyanazokat a beállításokat adni a szerveren. Időnként - más okokból - paragonos teljes visszaállítást is kell csinálnom a gépen.
Csak erre a két fájlra lenne szükség ahhoz, hogy a plex szerveren mindenben ugyanazt lássák, illetve érjék el más felhasználóként belépve, vagy egy Win helyreállítás után?
-
janosibaja
őstag
Bocs a nyomulásért, nem tudnátok válaszolni erre?
Alapvetően az a kérdés, hogy az egyik felhasználónak jól beállított Plex szerver beállításait hogyan tudnám másik két felhasználónak exportálni, s a beállításaikba importálni Win 10-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest