Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shanagyur
újonc
-
Shanagyur
újonc
Sziasztok, abban tud esetleg valaki segíteni nekem, hogy a következő mitől lehet? Nálam lenne valami rosszul beállítva szerver oldalon vagy ez LG webOS limitáció?
A probléma az, hogy ha hardveresen transkódolok egy filmet lefele (pl. 4k hdr-ről 1080-ra) + állítok mellé feliratot, akkor annak ellenére, hogy a gépben van videókártya és plexpass is, cpu-ból kezdi el inkább az egészet a gpu helyett, és emiatt folyton bufferel.
Ha nem állítok mellé feliratot, akkor pedig gond nélkül gpu-ból végzi az egészet, sőt, ha nem kell a videófolyamot transkódolnia lefele, csak feliratot kell ráégetni (pl. ass-nél), akkor is gond nélkül gpu-ból csinálja az egészet.
Másik kérdés, Terry Pratchett, A mágia színe című filmet / minisorozatot, tudja valaki, hogy kellene elnevezni, hogy a plex felismerje, vagy legalább a találatok közt kiválaszthassam?
Jelenleg mind a Hogfather, mind a Going Postal "film"-es könyvtárban van és annak ellenére, hogy minisorozatként vannak feltűntetve thetvdb-n megtalálta őket, de A mágia színét akárhogy nevezem nem találja meg. Már próbáltam így is "The.Color.of.Magic {imdb-tt1079959} - partX", de sajna sikertelenül.esetleges tippeket, megoldásokat előre is köszönöm
-
Imi1981
veterán
válasz lacika555 #14368 üzenetére
Nem lett jó. Most például kettő film címe és leírása is angol pedig emby-n ugyan ezeket magyarul ismerte fel! Borító mindkettő esetében angol mert csak úgy létezik de a címek és filmek leírása most miért lettek angol nyelvű nem tudom. Elég idegesítő egyenként átírni. Még egy két hete tökéletesen működött most meg ezt csinálja. Nagyon szeretném ha jól működne. Amúgy az Árnyak királya és a Zörej című filmekről van most éppen szó.
-
fravik
tag
válasz morfondőr #14392 üzenetére
Ja az kimaradt nekem, hogy több audio is kell. Az már bonyolít a képleten...
Amúgy szerintem a legfrankóbban az mp4-et kezeli, szóval ha nem abban van a kész cumó, akkor azzal tennék egy próbát."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
morfondőr
őstag
válasz fravik #14391 üzenetére
Ez igaz, de ha külön fájl, akkor az összes hangsávot is hozzá kell adni mindkettőhöz külön. Így meg lehetne variálni bármit bármivel. Persze ott a transzkódolás, de így +1 gb körüli tárhely és nem kell terhelni a rendszert minden lejátszásnál.
Milyen formátumban támogatja?[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
fravik
tag
válasz morfondőr #14388 üzenetére
De miért nem töltöd fel egyszerűen az SD és HD változatot is? Akkor a Play Version alatt kiválasztható lenne az SD minőségű változat. Felesleges szvsz muxolni.
Egyébként ha jól tudom az mkv-nál lehet szívás a több videosáv esetén, de amúgy támogatja a Plex.[ Szerkesztve ]
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
konigjanos
senior tag
válasz sziszi-fuszi #14385 üzenetére
Pontosan. én is csak ezért vettem meg. évek óta használom, meg egy csomó barátommal is megosztottam, így nem sajnálom a fejlesztőktől.
-
morfondőr
őstag
Üdv!
Egybemuxoltam egy mkv-ba egy 4K HDR és egy SD videó sávot ugyannabból a filmből, több audióval együtt. Az audió sávokat tudom váltogatni, de a videót nem. Ezt nem tudja a Plex, vagy csak én nem látok a szememtől? Média információknál egyébként ott van a két videó sáv. VLC szépen váltja is.
(Régi TV-n lenne jó, ha volna egy kis bitrátájú verziója a filmnek.)Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
addikt
válasz sziszi-fuszi #14385 üzenetére
Igen, a fejlesztők támogatása az a szempont ami miatt el szoktam gondolkodni a Pass-on. Idővel úgyis meg fogom majd venni, még úgy is, hogy nekem semmi pluszt nem ad kb.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz szpeti40 #14382 üzenetére
Pass-t azért is érdemes megvenni, mert a fejlesztők ebből élnek. Ha elégedett vagy a programmal és megengedheted magadnak, akkor megérdemlik a pénzt. Hiszen folyamatosan dolgoznak rajta, fejlesztenek, javítanak. Ráadásul reklám sehol. Pedig a boltban nekik is pénzért adnak mindent.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
ugyes
senior tag
válasz interstate76 #14380 üzenetére
Ha a családtagoknak is adsz külön usert, akkor az annyi mobil app vásárlás (ha mobilon is kell nekik). Szóval egy idő után olcsóbb lehet az 1 db Pass.
-
interstate76
addikt
-
ugyes
senior tag
válasz szpeti40 #14377 üzenetére
Van még néhány plusz funkció, amely csak Pass-szal megy. A stáblista átugrásán kívül a többi zenei funkció (+Plexamp). Ha nem vagy ebben érdekelt, akkor nem feltétlen.,
+1: ha van egy Pass-od, akkor megoldható, hogy a saját usereidhez ne kelljen megvenni mobilra az egyszeri jogot. -
addikt
válasz konigjanos #14372 üzenetére
Ha nálam megy mindenhol a direct play az eszközökön, akkor nem sok értelme van nálam a PASS-nak, igaz?
A HW Transcode-on kívül nem sok lényeges pluszt láttam én amit ad. -
SteveL
aktív tag
Köszi!
Pont tegnap vettem egyéves előfizetést, ma upgradeltem ezzel a kóddal. -
Danex
addikt
de jó pont 1 órával előtte vetetm emg
-
lacika555
csendes tag
Ahhoz, hogy a plakátok stb frissüljenek, muszály rányomni, nem feltétlen az egész mappára, lehetőség van darabonként is ill. az ütemezett feladatokban is lehet aktív teljes metaadat felülvizsgálat, mondjuk hajnalra időzítve.
-
-
Imi1981
veterán
Erre tudok választ esetleg hogy csak a borító képeket miért angolul állítja be? Minden más magyar de a borító kép angol pedig van közte magyar mert látom.
-
enginev3.0
félisten
Plex Media Server Kiadási jegyzéke
Verzió: 1.31.3.6819Új
(MacOS) This is the last release to support MacOS 10.11-10.12
(Windows) This is the last release to support Windows 7-8.1Javítások
(CreditsDetection) Improve temporary directory clean-up (#14169)
(NativeSeriesScanner) Addressed an issue where certain filenames could falsely register as an episode range. (#14154)
(Transcoder) Converting certain files could be unreliable when using Nvidia GPUs with certain driver versions (#14069)A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
zsolt20
tag
Plex szerver metaadatairól hol lehet biztonsági mentést csinálni? Másik hibaelhálitás alatt van mentés amit egy tömörített file ba csomagol ,de ezt a file-ot betalózni nincs lehetőség hogy betölcse a mentést.
Ha a plex libraies mappát mentem akkor az működik mentésként de esetemben ez nálam 11gb méret.
Az adatbázis mentése csak 100mb tömörítve , de ezt visszatölteni nem tudom a menüből. -
Imi1981
veterán
-
kispal87
aktív tag
Sziasztok!
Adott 2db PC és 1db tv. A 2 gép kábellel van a routeren, a tv wifin.
Az én gépemen fut a szerver és ez tökéletesen működik.
Azt szeretném elérni, hogy amit tesóm a saját gépén letölt is lássam a TV-n ugyanabból a profilból.
Lehetséges ez?
Vagy marad a profil váltogatás? -
enginev3.0
félisten
Akkor azért
Viszont ez esetben nem ez a gond nálad, mert akkor neked ez a funkció nem is él
Ha csak nem valami hiba esett a dologba mikor létrehozták a funkciót, és akinél még nem él, azoknál viszont van valamiféle bug
Sok másra nem tudok gondolni
Visszaállnék régebbi verzióra, szerintem kb ez kell neked
Plex Media Server 1.30.2.6563
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Peace
nagyúr
válasz enginev3.0 #14355 üzenetére
Nincs semmi. Letöltöttem ingyen és telepítettem. Megörjít ez az epizódok végi levágás!!!
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Mit , hol és hogyan állítsak be, hogy a borítókép, cím és leírás is magyar nyelven legyen? Valamit elcsesztem mert eddig így volt de mostanában a borító angol nyelvű a cím magyar . Emby-n ahol eddig sz@r volt mostanában jó.
-
zseko
veterán
válasz enginev3.0 #14352 üzenetére
Ránéztem én is, nálam sincs. A video előnézetek után a fejezet miniatűrök jön, a köztük lévő két beállítás hiányzik.
Most frissített le az 1.31.1.6782-re.Sőt, a szonikus funkció rész is hiányzik, és a hely láthatósága is. Ahogy a másik képen lévő utolsó kettő beállítás is.
Plexpass nálam nincs, csak az alapot fizettem ki, hogy működjön tableten és telefonon.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
Peace
nagyúr
válasz enginev3.0 #14352 üzenetére
-
lacc24
csendes tag
Köszönöm! Sajnos továbbra is megakad, hiába állítottam be a javasoltakat.
Más ötlet/javaslat esetleg? :/
Előre is köszönöm! -
Peace
nagyúr
Na jó, én most már tényleg hülyét kapok!!! [link] Nincs semmi hasonló opcióm! És soha nem is ugrott fel nekem ilyen skip credits gomb. Azt csinálja, hogy minden sorozatepizódom vége előtt 2-2,5 perccel (változó) vissza dob a menübe a tv app, mintha véget ért volna a rész. De nem ért véget!!! Mit tudok tenni ezzel?! Nem tudom minek kellett változtatni rajta, olyan szépen működött ez már jó ideje.....
-
lacc24
csendes tag
Sziasztok!
NAS Plex szerverről játszom le Samsung TV Plex alkalmazásán keresztül a filmeket.
4K és 1080p tartalmakat, kerülöm az olyan formátumokat természetesen, melyeket a lejátszó/TV nem feltétlenül tudna kezelni.Hónapok óta gond nélkül játszottam le ezeket, most viszont több olyan filmbe is belefutottam, hogy az elején megáll a lejátszás és elkezd karikázni szinte végtelenségig. Hibaüzenetet nem dob.
Próbáltam itt visszaolvasni, járt-e más is így és mit javasoltatok neki. Annyit láttam, hogy felirattal lehet ilyenkor gond. És lám: ahogy kikapcsoltam azoknál a filmeknél, ahol megállt a lejátszás, gond nélkül ment tovább a film. 1080p AVC remux és 2160p HDR x265 release esetén is.
Segítsetek, ezeknél miért van gondja a felirattal és miként orvosolható?
Kényszerített magyar muszáj lenne fusson!Jelenlegi beállítások:
- közvetlen lejátszás és közvetlen adatfolyam bepipálva
- otthoni streaming videó minősége: ajánlott beállítások használata bepipálva (kompatibilis videók eredeti minőségben)
- feliratok égetése: automatikusHálásan köszönöm!
Üdv,
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok. Multkor volt róla szó, de vagy nagyon reggel van, de nem találom. Szóval van úgy, hogy sorozatot betesz filmekhez a plex. Idegesítő, mert külön részenként teszi be a filmekhez. Erre van valami megoldás, biztosan emlékszem, hogy multkor másnak is volt ilyen Köszönöm
-
petir
senior tag
válasz szpeti40 #14338 üzenetére
Ezt beállítottam már korábban , felvettem 10000-re ami bőven a megtekintett film hossza felett van. De ugye nem is kódol át szóval ez a beállítás nem feltétlenül hoz Nekem megoldást.
Amúgy mitől függ, hogy átkódol e vagy nem ?
Lehet rá kényszeríteni? Nem mintha szeretném mert a vas nem túl acélos alatta. Valószínű az én hardverem ( 1 2 amúgy kevés lenne hozzá. -
Imi1981
veterán
válasz enginev3.0 #14340 üzenetére
Köszi! Így akkor át merem nevezni.
-
addikt
Szia,
nekem is volt hasonló. Szüleimnél jelentkezett a probléma. Próbáltam a felbontást lejjebb venni de az sem oldotta meg a problémát.
Náluk annyit tudtam tenni, hogy böngészőből nyitották meg a filmet és ott jól működött.
Végül a Plex kliensből jött ki újabb verzió, aminek a telepítése megoldotta a problémát. Ez kb 1 éve volt.Nálam Windows 10 alatt fut a Plex szerver. Ha a szerver Windows-t frissít és újraindításra vár akkor is jelentkezett ez a probléma. (Be is állítottam, hogy ha van frissítés akkor még aznap este induljon újra a gép.))
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
petir
senior tag
Demonstrálom az esetet 😄 valószínűleg nem jól fogalmaztam meg.
Bekarikáztam ott láthatod , hogy addig szépen tölti csak ugye a kliens oldalon nem túl combos a net mint írtam.
Most kipróbáltam és jól írtam amúgy minden esetben csak annyit tölt be. Tehát pl beletekerek várok pár perc és ugyanannyit tölt be...ugye ha nem állna meg a betöltetés tök szuperül működne...
Biztos nem lehet valahogyan beállítani a bepufferolt mennyiség hosszát ?
Még az se érdekelne ha külső lejátszóból azaz kliens oldalon lehetne megoldani...Nem hiszem el , hogy nincs rá megoldás .
Szerk:
PlexPass amúgy van.
Prociba integrált videó kártya is
Server : HP T630-as[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
-
havri1
félisten
Újraindítottam a notit, most jó
Valami valahol beragadt.havri
-
havri1
félisten
válasz Patice #14327 üzenetére
Igen, de kb 2 éve megy a noti nonstop, és használjuk, volt azért módosítás nemrég a mappákban, illetve könyvtárakban, és nem reklamált. Most konkrétan semmit nem enged módosítani. Nem vágom
Az is fura, hogyha a sorozatok mappába bedobok sorozatot, azonnal megtalálja, de az f1-et nem, ez miért?Megnéztem, se vendég user, se másik user, a rendszergazda fiókkal van belépve. De ugyanezzel a plex admin userrel használom én a másik notin plex appot, eddig azon keresztül állítgattam, most onnan se engedi ezt. Se a szerverről.
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Hali!
Sok sok éve használom már a plexet, de most megfingatott.
Van film HD, film UHD, Sorozat mappám.
Gondoltam megnézem a F1-et, mert m4-en nem támogatott a visszanézés.
Leszedtem, bele a sorozatokba, de nem jelent meg. Hiába kerestetem, frissítem a mappát, semmi.
Jó, létrehozok külön F1 mappát, kategóriát. Megadom a célmappát, de nem engedte a módosítást, ergo nem enged új könyvtárat létrehozni a plex.
De nem csak azt, semmilyen..a fő emaillal vagyok belépve a szerverre, de ugyanaz. Mi a franc?
[ Szerkesztve ]
havri
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! PC Windows 10 pro - n van a plex szerver. Ha megváltoztatom a PC nevét Windowsban azt a plex hogy reagálja le? Csak azért kérdezem mert én családon belüli és egy két barátomnak megosztom a plexet és plexen belül írja a kliens alkalmazás, hogy milyen nevű szerverre van csatlakozva. Ha megváltoztatom a gép nevét akkor a plex kliensek automatikusan felismerik és csatlakoznak rá? A másik kérdés hogy ilyenkor a plexkodiconnect hogy reagál a név változtatásra? Nem szeretném mindenkinek beállítgatni újra.
-
addikt
-
addikt
Sziasztok,
Van egy kis problémám a Plex-szel. A mappában nem lát minden fájl. Az lehet probléma, ha egy fájl nevében ékezetes karakterek vannak?
-
nababika
aktív tag
válasz sziszi-fuszi #14316 üzenetére
Köszönöm
-
addikt
Most vettem egy iPad-et, ha majd később lesz egy iPhone is, akkor arra megint meg kell majd venni az alkalmazáshoz az unlockot?
-
nababika
aktív tag
Segítsetek légyszíves egy beállítás nem találok az istennek sem. Egyes felhasználók esetében hol tudom beállítani, hogy melyik mappákat láthatják?
-
scream
veterán
Van esetleg valakinek tapasztalata nVidia Tesla P4-gyel Plex alatti transcode-ban?
-
Danex
addikt
válasz haxiboy #14311 üzenetére
Ez igy van, de még mindig talán a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás. Most ha belegondolok, hogy a 4k HDR mellé még kéne fullhd nagy bitrate, mobil view is akkor az viszonylag nagyobb helyigénnyel járna. TV-ken meg nem lehet előre letölteni tudtommal.
Illetve előny, hogy kb csak én vagyok igényes a családban a jó minőségre és van rendes rendszerem is hozzá, többiek biztos nem vennék észre a különbséget.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz haxiboy #14311 üzenetére
Sokat javult az utóbbi években a HW transcode minősége, most már akár egy SD filmet is tudok transcode mellett (felirat) nézni úgy h nem blokkosodik a kép. Régen az alacsony bitrátás tartalom hw transcode mellett botrányosan nézett ki. De már visszaálltam a 720p re is mert nem veszem észre a külömbséget.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
haxiboy
veterán
GPU transcode-nek ez valóban előnye, viszont hátránya hogy gyakran csúnyább lesz a kép.
Ha előre tudjuk hogy valakinek nem lesz elég erőforrása megnézni, akkor érdemes vagy több verziót letölteni, vagy előre átkódolni így nem menet közben fogy el az erőforrás.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Danex
addikt
Hát alapjába véve ha gyenge a net és szimplán nem elég a sebesség az adott anyagot eredeti minőségben letölteni akkor ott egy idő után mindig elfogyna az adott buffer rész is, mert szimplán nem tudja tartani a tempót.
Erre jó részben a transzkód, hogy teszem azt egy 40mbit-es 4K forrást, le tudsz butitani 20mbit 4kra /fullHD-ra és akkor a cliensnek már elég lesz a letöltési sebessége.
Igen erőforrás igényes, erre van a PlexPass és lehetőleg egy olyan gép a szerver amiben van egy videokártya (akár a prociba integrált is) és akkor gyakorlatilag alig terheli meg a rendszert. -
Peace
nagyúr
válasz enginev3.0 #14300 üzenetére
Nincs semmi hasonló opcióm.
-
Djzolajr99
újonc
válasz UberMutant #14298 üzenetére
Köszönöm szépen. Kipróbáljuk valamelyik nap.
Roads? Where we're going, we don't need roads.
-
petir
senior tag
Kényszerítsem transzkódolásra a szervert ? Az nagy erőforrás igényű ráadásul nem hinném , hogy javulást hozna mert nem a szerver felől gyenge a net hanem a kliens oldalon.
Ha szerveren ezt nem tudom állítani esetleg nem lehet , hogy kliens oldalon a lejátszóba valahogy lehet?Nem hiszem , hogy nincs rá valami gyógyír... mikor betölti tök jól megy.
-
Peace
nagyúr
válasz enginev3.0 #14300 üzenetére
Meglesem otthon, köszi!
-
-
addikt
válasz gery2123 #14302 üzenetére
Ubiquitiy ezközök vannak otthon. A VLAN kialakítás nem probléma nekem. Engdem csak az érdekelne, hogy a Plex klienseken kell-e érdemes-e bármit állítani? Pl A TV-n a Plex kliensben meg lehet adni kézzel az Plex szerver címét. Nem szeretném, ha a Plex forgalom kimenne a netre amiatt, mert másik alhálózaton van. (Legalábbis úgy tudom, hogy ha azonos hálón van a Plex szerver és a kliens akkor mindeni forgalom a helyi hálón megy, és nem mennek ki az internetre.)
-
addikt
Valaki csinált már olyat, hogy a Plex szerver más VLAN-on van, mint a TV vagy egyéb eszközök? (Hálózat szegmentálást fogok csinálni és a szerver más alhálózaton lesz, mint a többi eszköz.)
Mik a tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest