- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsolt501 #14499 üzenetére
Néhány példa:
Ezeket nem látja (1-9 rész nem látszik):
Sorozatok\sorozatok\Főszerepben S01\Főszerepben - 1. rész - Eperjes Károly.mkv
Sorozatok\sorozatok\Főszerepben S01\Főszerepben - 2. rész - Béres Ilona.mkvEzeket viszont igen (10-24 rész igen):
Sorozatok\sorozatok\Főszerepben S01\Főszerepben - 10. rész - Márton András.mkv
Sorozatok\sorozatok\Főszerepben S01\Főszerepben - 11. rész - Szinetár Miklós.mkvEzek sem látszanak:
Sorozatok\sorozatok\Irigy_Honaljmirigy\IHM_Must_vagy_soha.avi
Sorozatok\sorozatok\Irigy_Honaljmirigy\IHM_Katonadolog.aviDe ez a kettő igen:
Sorozatok\sorozatok\Irigy_Honaljmirigy\IHM_Ovi-sokk.avi
Sorozatok\sorozatok\Irigy_Honaljmirigy\IHM_Szilveszter_2003_EXTRA.avi -
Valamit egyre jobbal elszúrnak a Plex-ben.
Most vettem eészre, hogy az egyik mappában nem ismer fel a 3 fájlból 2-őt.
De még akkor sem jeleníti meg, ha a átállítom a Plex-et, hogy ne a filmeket mutassa, hanem a mappákat. Ott belelépek a mappába és csak az egyik fájlt mutatja.
És ez már nem az első ilyen probléma vele. A sorozatok között is van olyan, hogy az évadból (22 rész) csak a 10-22 részig jeleníti meg a részeket/fájlokat. -
Patice
nagyúr
válasz
xOxpapixOx #14495 üzenetére
Restart?
-
xOxpapixOx
csendes tag
Sziasztok tudja valaki mi lehet az oka annak, hogy tegnapra eltűntek a filmek a plex-röl, mintha töröltem volna a filmek mappát. És nem is tudom hozzá adni a hálózati meghajtót, kodi látja a filmek mappát. Raspberry pi4-röl fut a server. Fizetős lett?
-
4264adam
veterán
válasz
ColdMan #14489 üzenetére
Felirat Belső , a letöltött tartalom tartalmazza.
Wifi gyorsabb lenne mint a 10/100-as LAN portja?
Mind a két TV-m 1 méterre van a Gigabit képességű routertől ami persze tud 2.4/5Ghz—et. A Wireless jobb megoldás a PLEX-nek?
Olvasom mi lehet a probléma de kicsit overkill lenne nekem 2db NVidia Shield Pro beszerzése 2x100k-ért a PLEX miatt -
4264adam
veterán
válasz
scream #14487 üzenetére
Igazad lehet, viszont HW vásárlás az tuti nem lesz megvalósítva a havi 1 maximum 2 Plexes filmezés igényre
Az szaggatás orvoslása pedig : meg kell állítani a filmet pár másodpercen majd folytatni. 2 óra alatt 4K HDR esetén csupán 2 alakommal kérte ami élhető nekem mint kompromisszum, FHD SDR esetén pedig egy sem volt
csupán a felirat. -
4264adam
veterán
válasz
Patice #14485 üzenetére
Kábelen van minden.
FHD SDR tartalom reccenés mentesen végig ment “Bullet train” bár a felirat kapcsolásnál végtelen töltés ciklusba kezdett és nem is sikerült megvalósítani hibára futott 2 perc sárga körkörös gondolkodás után. Pedig jó lett volna a Japán és Orosz nyelv alatt ami a filmben 20 perc összidő.
Plex feladata lenne a HDMI kiváltása (5.1hangcsatorna megléte). Ezt teljesíti is viszont ha már lehetséges akkor jó lenne ha nem pusztulna bele egy felirat bekapcsolásba a Q80T-n miközben a server szerepet az SSD és Ryzen 5 5600 tölti be.
Ezekre valamilyen settings ajánlás ? -
4264adam
veterán
válasz
4264adam #14483 üzenetére
Sikerült a HDR-t is megvalósítani PLEX-el
Folyamatosan Transcodingba ment szóval pörgött rendesen a proci, ezt próbáltam kötelezően directbe rakni lokálisan és most már minden megvan5.1 & HDR
Nem terheli így már a PC-t sem és a TV-is automata HDR-be kapcsol amit jelez is.
Viszont küzdök néha jelentkező szaggatással, arra van valami javaslat?
Csakis lokálisan használom -
4264adam
veterán
Sziasztok!
Elsőre megpróbálom leírni a problémát amiért a PLEX felé fordultam:
Adott egy PC-->Q80T(HDMI)-->Samsung HW-A650 + Rear SWA9100S(HDMI-earc) bekötés. A TV hiába állítom a PCM / Auto / Passthrough jelátvitelt egyszerűen Stereo 2.0 megy át a HDMI-n.
Kodi-val szerettem volna PC->TV->Soundbar 5.1-et lejátszani (John Wick), de sehogysem tudom 5.1-re bírni PC oldalról.
Telepített Netflix / HBO MAX / Disney a TV-n azonnal 5.1-ben szólaltat meg így gondolom a Windows oldalról kell keresni a hibát.
Mit javasoltok beállításnak Windows 10-en?
Legfrisebb Nvidia HD Audio software fent van és a Realtek Audio Driver V6.0.9238.1.
Optikán sem megy ki a SoundBar felé az 5.1. csak a Stereo
Próbáltam a Kodi beállításában is a Passthrough-t de nemEzután érkeztem a PLEX media Server telepítésére és a PLEX klinseket küldtem fel a TU70xxx háló és Q80T nappali TV-re, mit se mondjak többet azonnali 5.1 hangsáv működés
Annyi kérdésem lenne még a PLEX felé, hogyan tudom ellenőrizni, hogy valóban HDR-ben üzemel?
Netflix és további straming esetén átvált kijelző mode HDR-re, viszont a PLEX-nél nem látom a samsung HDR plecsnit megjelenni -
-
fravik
tag
válasz
dannnzzzz #14479 üzenetére
Esetleg érdemes lenne kideríteni, hogy mi ennyire erőforrás-igényes a Plexen belül. Nagyjából a plex logokban idő alapján lehet látni, hogy melyik service dolgozott kb abban az időpontban és lépni. Illetve érdemes lenne utánaolvasni, hogy melyik taskok alapvetően a memóriaigényesek (pl. egy transzkód lehet ilyen, de akár egy sima szkennelés mondjuk intro/credits keresés miatt vagy akár audio normalizálás... stb). Le kellene szerintem első körben szűkíteni a lehetséges okokat, mert így kicsi az esélye, hogy valaki pont ráhibázik a megoldásra.
-
dannnzzzz
csendes tag
Sziasztok! Egy éve van egy Snyology ds118-am, plex pass-szal használom, teljesen jól szuperál. De az elmúlt két hétben kétszer is leállt a Plex, a log szerint memóriahiány miatt állította le a NAS. Mivel a memória nem bővíthető - eddig egyébként sosem volt gond, lehetett Plex-ezni gond nélkül - mit tudok tenni, hogy ne forduljon ez elő?
Lehet, hogy valami frissítés okozza? Valakinél hasonló probléma nem merül fel? -
Igen, ha Xpenology, Truenas vagy hasonlót telepít az ember. Én simán felraktam egy Win 10 pro-t és kész, nem kell hozzá nagy szakértelem.
#1447 4qpakcovboy: Azért arra készülj fel, hogy egy ITX lapon max 4 SATA lesz. Én Aliexressről rendeltem egy SATA kártyát, hogy be tudjam kötni a többit.
Viszont ha ennyi HDD van, és mind kell akkor nem hiszem, hogy sokkal kisebb lesz a fogyasztása az ITX-es gépnek. Szerintem nálad a HDD-k többet esznek, mint a teljes konfig összesen. -
qpakcovboy
őstag
válasz
Arolotifar #14475 üzenetére
Szerintem nem könnyű és tudom, hogy a topic és nagyon sokat segítettek nekem is, de nem lenne időm erre.
-
divan
őstag
válasz
qpakcovboy #14474 üzenetére
Szerintem egy épített NAS beállításához, és üzemeltetéséhez nagyobb szakértelemre van szükség.
-
Arolotifar
őstag
válasz
qpakcovboy #14474 üzenetére
Miért kellene a NAS beállításához sokat tanulni?
8 éve vettem az elsőt úgy, hogy halványlila gőzöm sem volt róla.
A Synology topicban leírtak alapján egyedül be tudtam lőni a konfigurálást. Ha pedig mégis elakadnál, nagyon segítőkész a közösség. -
masvilagx3
tag
https://www.amazon.de/TerraMaster-Speicher-Dual-Core-Netzwerkspeicher-Festplatte/dp/B07JMWT9TQ/ref=mp_s_a_1_1?adgrpid=74089850787&gclid=Cj0KCQiA6fafBhC1ARIsAIJjL8lKQ67JLHLBuaxSP0Ql6UkVTgpT1Ka5zNO6E2o71Qu-NC5-fQT9ZeAaAo4KEALw_wcB&hvadid=606824368045&hvdev=m&hvlocphy=9114754&hvnetw=g&hvqmt=e&hvrand=3620718635698718155&hvtargid=kwd-832781017085&hydadcr=18846_2286115&keywords=terramaster+f5-221&qid=1677614031&sr=8-1
Én egy ilyenben gondolkodom .
-
válasz
qpakcovboy #14470 üzenetére
"Én is azt gondlom, hogy első sorban a HDD forgatása viszi el az energiát, de hát ha kell a hely annak ára van"
Ez így van. De minél kevesebb HDD forog, annál kevesebb energia kell.
Ma már elég jó áron lehet hozzájutni nagy kapacitású HDD-hez. Én tavaly vettem egy 6TB-os vinyót és az összes 500GB - 1TB közötti lemezt kipakoltam a gépből.
Én egyelőre maradtam az itx formátumú Asrock-nál. Azon elvan egy Win10 és teszi a dolgát a rendszer. Előnye, hogy bármilyen HDD-t megeszik, hátránya, hogy kicsit többet fogyaszt, mint egy NAS.
NAS-nál a kisebb fogyasztás az előny, viszont nem tehetsz bele bármilyen lemezt, mert nem biztos, hogy megeszi.
Nekem ez a két szempont volt amikor döntöttem, hogy NAS vagy ITX alapú házi szerver. (Főleg, hogy akkor még volt otthon egy csomó 500GB - 1TB méretű HDD-m., tehát erre nem kellett költenem, viszont egy NAS nem biztos, hogy elfogadta volna mindet.) -
azka79
aktív tag
válasz
qpakcovboy #14470 üzenetére
a vasat erre találták ki, hogy menjen
-
qpakcovboy
őstag
Én is azt gondlom, hogy első sorban a HDD forgatása viszi el az energiát, de hát ha kell a hely annak ára van
Mondjuk a csere nem csak elsősorban az áramfogyasztás csökkentése miatt merült fel. Inkább sajnálom a vasat, hogy emiatt non-stop megy és porosodik.
Egy normális NAS alsó hangon 150 000 Ft, ezt mire behozza az áramfogyasztás...
-
válasz
qpakcovboy #14464 üzenetére
Én első lépésben a HDD-k számát csökkenteném le drasztikusan.
Nekem az Asrock J3455 alaplapra (integrált Intel celeron j3455 CPU, 8 GB RAM) korábban 9 HDD volt kötve és közel 100W-ot fogyasztott. Kidobáltam belőle mindent, 1db SSD (rendszer + cache), 1db WD RED 6 TB HDD és 1 db WD Green 2 TB HDD maradt benne. Ez így kódoláskor 60w körül fogyaszt. Idle állapotban 45-50w (csak a torrent fut ilyenkor). -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Tökéletesern működik. Igaz, csak 1 db ICY van, mer a 418Playen ugyan van két USB3-as, de csak az egyiket tudom használni, mert a másikat egy 2,5-es ethernet foglalja el.
-
enginev3.0
félisten
válasz
qpakcovboy #14466 üzenetére
Ez így tényleg elég overkill
De én a helyedben (ezt szoktam javasolni), vennék egy alacsony fogyasztású gépet, vagy T procival, vagy még gyengébbet akár, jóval olcsóbb de erősebb mint a legtöbb nas.
Nekem egy 65w i5 10400, 9db hddvel havi 6-7ezret eszik
Ezt 35w procival, és kevesebb hddvel le lehet vinni szerintem kb 3-4ezerre, vagy lentebb, ami meg egy stream előfizetés áraEnnyit pedig megér
-
qpakcovboy
őstag
válasz
enginev3.0 #14465 üzenetére
MSI MAG CORELIQUID 240R processzor hűtő
MSI Z590-A PRO Intel Z590 LGA1200 ATX alaplap
Intel Core i7 3,60GHz LGA1200 16MB (i7-11700K) box processzor
ADATA 16GB/3200MHz DDR-4 (AD4U320016G22-BGN) memória
Kingston 1TB M.2 NVMe 2280 NV1 (SNVS/1000G) SSD
MSI MPG A650GF 650W tápegység, full moduláris
EVGA 1070 VGA -
enginev3.0
félisten
válasz
Milyen gép a mostani? Proci stb...
-
qpakcovboy
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A lakásban van egy PC, amiben van két vinyó + a PC-hez csatlakoztatva két icybox (USB-vel), amben van további 4-4 vinyó. Ezken vannak a filemek, mesék, sorozotak.
A számítógép 0-24-ben megy, ami napi 2-3 kWh áramot fogyasszt. Arra gondoltam, hogy kiváltanám egy NAS-al, de nem tudom, hogy az megbírkózna-e a rá kötött iicybox-al. Valaki esetleg használja így a plex-et?
-
Pocpet
tag
Köszönöm a segítséget, újradefiniáltam a média mappákat. Most már rendben van.
-
Pocpet
tag
válasz
Arolotifar #14460 üzenetére
Köszönöm, ennek fényében átalakítom a könytárszerkezetet
Ilyenkor automatikusan felfedezi az új mappákat és tartalmaikat? -
Pocpet
tag
válasz
Arolotifar #14458 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát. Plex terén kezdő vagyok. Egy torrent nevű mappában vannak a filmek és a sorozatok vegyesen külön mappákban. Az egyik mappában lévő sorozatot látja a másikat nem. Valóban átláthatóbb lenne külön, de ettől függetlenül nem értem a különbséget. Biztos velem van a baj, csak szeretném megérteni is. 🙂 Köszönöm ha segítetek ebben.
-
Pocpet
tag
válasz
enginev3.0 #14456 üzenetére
Egy adott mappában van minden videó a NAS-en. Sorozat opciót nem is látok a Plex-en csak filmet és egyéb videókat, de gondolom ez nem problémát, hiszen van, amit lát így is.
-
Pocpet
tag
Sziasztok!
Adott egy NAS, rajta a Plex szerver és egy Samsung TV, amin van a Plex kliens. Az miért van, hogy a TV-n nem jelenít meg bizonyos mappákat ha az Egyéb videók nézetben tallózom, a Filmek nézetben pedig megjeleníti de belépve azt írja, hogy a mappa üres? Pl. az egyik mappa a Halo sorozat Egyéb videók nézetben látszik normálisan és a tartalma is elérhető, a másik monjduk az Apatigris sorozat, ezt már megsem jeleníti. Ellenben a Filmek nézetben látszik az Apatigris mappa is de azt írja, hogy üres. Minkettőben a mappa nézet van kiválasztva, mindkettőben mkv fájlok vannak.
Köszönöm ha segítetek. -
zsolt501
nagyúr
Nem tudom mit variáltak a Plexel de Chromecast with Google TV-n sorozat esetén nem indítja autómatikusan a következő részt az utolsó frissítés óta, pedig be van kapcsolva a beállításoknál ez a funkció, még az előző Plex verziónál ment rendesen.
-
fravik
tag
Én igen, de korábbi verziót, mert nem működik a supersubtitles az új verzión, van is róla github ticket. Elsőre sajnos nem sikerült a javítása, de talán ha ez bemegy akkor már jó lesz.
Nincs akadálya, hogy a providerből régebbit használj egyébként.
github issue -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
enginev3.0 #14447 üzenetére
Nem. kb. 2000 huf androidra, ez valamennyi droid eszközödön használható.Apple-re is fizetős. Ha Plex Pass-od van, akkor mindenre ingyenes.
-
enginev3.0
félisten
Tableten a plex ingyenes?
-
Keksz
senior tag
bazarr-t használ vki supersubtitles providerrel? 1.2.0 óta nem megy nekem, se a manuális, se az automatikus felirat keresés és letöltés… ha visszarakom az 1.1.4-ből a py fájlt a providerhez minden megy szépen. Jelenleg v1.2.1-beta.4 -on vagyok, azzal is csak így megy.
-
nababika
aktív tag
válasz
enginev3.0 #14442 üzenetére
Úgy van ahogy lejött az NCORE-rol. Mire nevezzem át?
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Forma 1-et ha letöltök, melyik mappába másoljam, illetve hogyan? Próbáltam úgy, hogy a sorozatok mappában létrehoztam egy Forma 1 mappát és abba másoltam őket, de nem jeleníti meg a Plex. Mit csináltálok rosszul?
-
zsolt20
tag
Sziasztok. Plex zenei anyagokat nagyon lassan olvassa be. erre van valami megoldás? Id tag ból olvassa be a lemezhez tartozó borítót és cimeket.
Filmek sorozatok borítói pillanatok alatt elkészülnek.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gardaai #14435 üzenetére
Mivel a NAS minden másra is jó, ezért azt választanám, ha 3x annyiba is kerül.
Igen, de egy olcsó NAS + egy mp, még mindig jobb, gazdaságosabb megoldás, mint egy túltolt hw-vel bíró NAS. Főleg úgy, hogy az esetedben már megvan az olcsó NAS, ami, ha nem kell transzkódolnia tökéletesen megfelel minden másra is. -
Gardaai
senior tag
QE65QN95A TV-ről beszélünk, külön boxos. Biztos vagyok benne, hogy ebben nem 100mbit-es vezérlő van. Mintha beüzemeléskor teszteltem volna, de majdnem 2 éve megvan, fogalmam sincs, hogy mennyit mértem. Majd estefelé megnézem.
Legrosszabb esetben WiFi 5GHz-en biztosan tudnia kéne ezt a bitrate-t is kezelni.
DLNA hibátlanul megy sokszor olyan is, ami Plex-en meg se mukkan, ugyan erről a NAS-ról. Szerintem nem a hálózat a gyenge láncszem.Való igaz rengeteg HDR, DV, DA.... formátum van, ezekre szoktam figyelni. Plexnek is van adatfájl kiíratása, ott mutat elvileg mindent, két film teljesen megegyezik, sőt ami lejátszódik az még magasabb bitrate-val rendelkezik mint amit nem.
Igazából nagyon belementünk a málnásba, az alap kérdés az lett volna, hogy 220j vagy 216Play NAS-al előbbre lennék-e, de nem.
Így igazából felesleges tovább boncolni.Köszönöm a segítségeteket!
-
Gardaai
senior tag
válasz
Multibit #14432 üzenetére
"Azért, mert a lejátszó (hw+sw) nem boldogul az adott filmmel."
De pont, hogy lejátssza.Ez nem error log, hanem sima log. Ahogy írja is 200-as státusz választ kapott, tehát rendben megtörtént a kérés/fogadás.
Akkor mégis elbír 4K transzkódolással? Vagy próbálja a TV és a NAS is, vagy összejön vagy nem alapon?
Ez a teljesen homály nekem.. ha valami nem képes rá, akkor ne legyen egyáltalán.
Vagy akkor tudjam már meg, hogy két ugyan olyan hangsáv/bitrate anyagnál egyik miért, másik miért nem játszódik le..Mivel a NAS minden másra is jó, ezért azt választanám, ha 3x annyiba is kerül.
De mivel egyik sem létfontosságú, csak backup/adattárolás a fő szempont, ritkán Plex-en keresztül filmezés ezért egyik sem jöhet most szóba.
Még +20-30-at rádobnék a mostanit eladva egy korszerűbb NAS-ra, ha megoldaná a gondot. De így ez sem lesz úgy néz ki. -
Danex
addikt
válasz
Gardaai #14431 üzenetére
A probléma amúgy ott van, hogy a TV-kben a legszarabb 100mbit-es hálózati csatlakozó van, ami általában 8x mbit-et tud, köthetsz rá bármilyen kábelt és routert ezen sajnos nem fogsz tudni változtatni. (néhány tv támogat usb-s ethernet-et azzal lehet néhányszáz mbit-et kihozni)
És bár hiába nézed, hogy egy film mondjuk 60mbit, az a átlag bitrátát jelöli, kiugró értéke akár a duplája is lehet és ekkor befigyelhet az akadás vagy, hogy a cliens rákérdez a szerverre, hogy figyu nem birja a net, küld már kisebb bitrátába és már kezdené is a transzkódot.
Netflixet kár felhozni annyiban, hogy ott alapból erősen tömöritett filmek vannak, a 4K se nativ blueray forrás ami 60GB lenne, hanem kb 20GB-os anyag. A másik az pedig, hogy a netflix és egyéb streaming szolgáltatóknak az appjai általában kapnak speciális bánásmódot a TV-ktől és akár olyan modulokhoz is hozzáférhetnek amihez mondjuk a plex már nem biztos.
Egyébként simán erősebb lehet egy régebbi laptop, mint egy a nas-okba belepakolt valami kis celeron vagy atom proci.
Sajnos a Plex nem egy nativ netflix, sok helyen bukhat a történet, a forrástól kezdve, a hálózaton át a cliensig. Ezt még szépen meg lehet fejelni azzal, hogy van 5x fajta hang formátum, 2-3 fajta felirat, hdr szabványból is 4-5, de azon belül is vannak alverziók és erre rájön az, hogy a TV-k mit is támogatnak valójában.
Ezért van nVidia shieldem amin van gigabites lan, olyan TV-m ami tudja a HDR10-et és a dolby vision-t is, illetve olyan soundbarom ami dts, dolby atmos, truehd kompatibilis, igy már 95%-os a rendszer, de még ezzel is előfordulhat probléma kivételes esetben.
És erre pluszba van dedikált szerverem 10. gen i5-el a plexnek, illetve ,hogy ne csak a plex miatt menjen a gép igy kiváltottam a Google Drive-omat is.
És igen szomorú, hogy több pénz van majdnem a sallangra mint magára a TV-re, de szerencsére élvezem a bütykölést igy hobby, plusz sikerült a servert is befogni kis munkára igy a saját villanyszámláját kitermeli. -
morfondőr
addikt
válasz
Gardaai #14431 üzenetére
Kapcsold ki teljes mértékben a traszkódolást a Plex szerveren. Láttam már olyat, hogy transzkódolni akart, mikor nem is lett volna rá szükség. Így meglátod, hogy a TV mivel boldogul és mivel nem. Audió lehet még gond, de azt átkonvertálja attól, hogy a video le van tiltva.
(Egyébként a router megbírkózik az adatforgalommal? Nem lehet, hogy ott bukik a sávszél és azért akar folyamatosan konvertálni a plex szerver?) -
Multibit
nagyúr
válasz
Gardaai #14431 üzenetére
Miért van a log-ban transcode-ra utaló sor?
Azért, mert a lejátszó (hw+sw) nem boldogul az adott filmmel. Azt üzeni a szervernek, hogy "figyelj fater, ezzel én nem tudok mit kezdeni, segíts!". Tök mindegy miért törik bele a bicskája, nem tudja lejátszani. Nos, ilyen esetben ha nem kellően potens a szerver, akkor megbukik a transzkód mutatvány.Lejátszót pedig több okból se szeretnék. Nálam valahogy nem fér bele...
Szíved joga ilyen és hasonló filozófiát gyártani. Ha ragaszkodsz ehhez, akkor marad a feladat megoldása a nehezebb oldaláról. A megfelelő lejátszó eszköz megvétele nem fér bele nálad, de a release keresgélés, a konvertálgatás és a transzkódoló erőmű rendszerbe állítása belefér. Akkor nincs semmi gond, csináldAhogy a NAS be lett szerezve, volt már FHD film is ami addig ment, most meg már nem. Annyival erősebbnek számított az a laptop
Igen. Más erőforrás zabáló feladatokkal kapcsolatban is előjön rendszeresen ez a megtévesztő összehasonlítás. Azért megtévesztő, mert az összehasonlítást végzők rendszerint valamilyen x86-os PC teljesítményét hasonlítják egy - hozzá képest harmatos - NAS teljesítményéhez.De tudod mit? Nézd meg azt, hogy mennyibe kerül egy 4K transzkódolásra valóban alkalmas NAS és egy korrekt mediaplayer! Ugye a NAS-t fogod venni?
-
Gardaai
senior tag
válasz
Multibit #14426 üzenetére
Ha direkt play-en játssza, akkor miért van, hogy néha megakad? Már ha krumpriról is elmegy?
Miért van a log-ban transcode-ra utaló sor? [link]Kábelen van a NAS és a TV is (meg minden más), CAT6 kábellel, gigabites portokon.
Ez az egész egy káosz számomra. Van olyan film is amit régen tuti lejátszott, most meg akadozik vagy el sem indul CPU limitre hivatkozva.
Beállítás, eszközök, DSM, TV, Plex verziók ugyan azok.
(Nem frissítem. Ami működik, nem nyúlok hozzá alapon.)Lejátszót pedig több okból se szeretnék. Nálam valahogy nem fér bele, olyan terméket vegyek NAS árban ami egy dologra jó. Nyilván túlzás, de Netflix meg minden más a TV-n is megy hibátlanul és 10/8 4K-s film is. Azért a kettő filmért nem fogok plusz egy eszközt NAS áron "bekötni". Részemről túltárgyaltuk ezt a részét.
Egyébként egy 10 éves 4GB memória W7 Intel dual-core laptopról üzemeltem évekig a Plex szervert, sose volt akadás. Ahogy a NAS be lett szerezve, volt már FHD film is ami addig ment, most meg már nem. Annyival erősebbnek számított az a laptop
-
-
freddirty
senior tag
nemrég frissítettem a plex konténert. Aztán csodálkoztam, hogy mi is ez a rettenet fogyasztás éjszaka a szervereimen:
Kicsit utánanézve a monitorozásban:
Nos igen, a plex konténer egyedül ami pörgeti az egyik szervert veszettül.
A plex logot letöltve éjjel kettő körül elindul a credit detection és megy hajnali négyig.
Mivel szerintem elég értelmetlen a funkció, ezért itt lehet kikapcsolni ha vkit édekel:
Settings > Server > Library > Generate credits video markers = Never
Nem kell folyton frissítgetni. Elég évente ha jól működik minden... -
Biga123
addikt
válasz
Gardaai #14418 üzenetére
Kizártnak tartom hogy egy arm es nas elbírjon sotwaresen a 4K transcode-al. "4K ahogy írtam 10/7, de inkább 10/8-9" szvsz abban a pár esetben akar csak transcodeolni ami nem megy
a többi meg direct play.
Ahogy a többiek is írták egy intelesnek is beletörik a bicskája. -
sziszi-fuszi
senior tag
-
Gardaai
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Listában bár semmit se tud a jelenlegi DS214-esem, mégis 4K ahogy írtam 10/7, de inkább 10/8-9 esetben simán viszi. Plusz az összes streaming szolgáltatásra elő vagyok fizetve ami csak van, így nem is lenne annyira fontos ez az egész, csak mivel megjelenés óta Plex-et használok, jó lett volna, hogy abban a 2-3 esetben, nem DLNA-n kéne néznem (mert ott hibátlanul viszi).Plex Pass mire jó? Érdemes fizetni érte?
-
Shanagyur
újonc
válasz
Gardaai #14410 üzenetére
ha ugyan az a helyzet mint nálam az LG-nél, akkor sajnos vagy erősebb vas kell amin a PMS fut, hogy tudjon transcode-olni, vagy kézzel át kell alakítanod a filmeket, hogy ne akarjon transcode-olni a szerver
LG tv-n a plex lejátszónak van egy olyan limitciója, hogy ha a hangot át kell alakítania (pl. az LG nem ismeri a dts-t, ezért aac-re alakítja a PMS) + emellé állítasz be feliratot, legyen az srt vagy ass, mindenképp "égetni" fogja a feliratot, ami jóval erőforrásigényesebb, mint a sima hang átalakítás
én ezt úgy "orvosoltam" amíg nem volt a plexpass-om és videókártya a szerverben, hogy az ilyen filmeknél, ahol tudtam, hogy transcode-olni kell a hangot és kell mellé felirat, azt megcsináltam külön, pl. avidemux-al előre, és a már átalakított filmet raktam a szerverre
csak a hangot átalakítani nem erőforrásigényes pl. dts-ről ac3-ra vagy aac-re (minőségben sajnos ront), de így legalább a szervernek nem kell a transcode-olással foglalkoznia, még ha neked egy kis plusz macerával jár is -
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Pc serveren futó Plex kliens 1.30.xxx verziós volt. Gondoltam frissítek már, mert jött egy 1.31.2xxx.
Shielden nézem a tartalmat, és valamiért a feliratot hiába állítom a plex beállításban nagyra, nem változik semmit. Nálatok megy a méret váltás? Köszi! -
morfondőr
addikt
válasz
Gardaai #14403 üzenetére
Egy NAS szvsz sosem lesz jó, ha a transzkódolásra akarsz támaszkodni. Még a legdrágább modellekben is egyszerű Celeronok vannak, amik a 4K-t nem fogják konvertálni csak max. 1080p-re (ahogy a kolléga által fentebb linkelt táblázatban is látszik). Egyszerűbb Handbrake-el átkonvertálni PC-n (már ha abból van megfelelően erős). De a legegyszerűbb olyan release-t keresni, de magyar oldalakon valóban korlátozott a kínálat.
-
Danex
addikt
válasz
Gardaai #14410 üzenetére
a 220j nem intel procis tehát nincs rendes támogatott integrált videókártyája,hogy tudjon transzkódolni úgy, szoftveresen meg gyenge.
Anno én is megjártam az utat, hogy oké legyen olyan lejátszó ami direct play-ben támogat mindent, igy lett először atmos soundbar, majd nvidia shield lejátszó, mert a tv-kben a 100mbit kevésnek bizonyult a wifi pedig nem volt elég stabil, de még igy is elő-elő fordult 1-1 hiba, azóta van már rendes épitett szerver ami tudja a hardveres transzkódot -
Biga123
addikt
válasz
Gardaai #14410 üzenetére
Plex NAS Compatibility
Szvsz nem vagy beljebb egy 220j vel sem . -
Gardaai
senior tag
válasz
haxiboy #14409 üzenetére
Nem tudom elkerülni. Van amiből egyszerűen nincs más.
Csakis angolul szoktunk filmezni és ami fontos, mi kategóriától függően:
- felirat nélkül
- angol felirattal
- magyar felirattal
nézzük.
Ha van felirat az még pluszban egy izzasztás a NAS-nak.Itt született egy cikk régen: [link] elvileg tudja a 4K-t transcode-olni. Viszont nem tudom egy 220j tudná-e, mert nyilván akkor a frissebb modellt választanám.
Vagy semmi különbség nem lenne, még a 214-es NAS-hoz képest sem, mert amúgy ez is simán futtat 10/7 4K filmet. -
haxiboy
veterán
válasz
Gardaai #14408 üzenetére
Magát a transcodeolást kéne elkerülni és olyan release-t letölteni (már ha van) amit le tud játszani a TV.
Ha jól tudom Sansungnál sincs már DTS, DTS-X, TrueHD licensz, így ezeket próbáld meg kerülni. (Ugyanaz mint nálam az LG-nél).
Ráadásul ahogy az LG-n úgy a Samsungon sincs passthrough. -
Gardaai
senior tag
Már 2 hónapja nagyjából ki lett vesézve: [link]
Nem lett megoldás. DLNA vagy pendrive-n keresztül hibátlan.
Biztos, hogy a NAS nem bírja transzkódolni a TV felé.
Telefonon, tableten hibátlan.
Ezért gondolom, hogy kevés neki a NAS.
Nem volt Plex Pass, viszont volt még trialom, elhasználtam, semmi változás nem volt. -
-
Gardaai
senior tag
Kicsit off témában kérnék segítséget.
Plexet egy DS214 NAS-on futtatom jelenleg.
Néha egy-egy 4K-s filmet egyáltalán nem tud lejátszani, de egyébként nagyon sokkal meg megbirkózik.
Szemezgettem kicsit erősebb NAS-okkal és DS216Play vagy DS220j ami szóba jöhet árban.
Mit gondoltok lenne előrelépés vagy mindenképpen Inteles verziót kéne választani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!