- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Lackó1984 #15194 üzenetére
Valószínűleg átkódolás történik a NAS oldalán, amit kevésbé bír. Többek között ilyenek miatt is érdemes külső lejátszót használni. Egyébként a Plex helyett kipróbálhatod az XPlay-t, az elvileg jobb.
#15195 schferenc77
LG G2 OLED tavalyi modell. Erős SoC-val, legalábbis TV szinten. -
Lackó1984
tag
válasz
schferenc77 #15195 üzenetére
Félreértetted. LG G2 Oled TV, nem telefon.
-
Lackó1984
tag
LG G2, USB-n HDD-ről és SSD-ről sem tud normálisan lejátszani semmit. Meg-meg akad, majd hirtelen előreszalad az egész.
Többek között ezért is üzemeltem be egy Qnap TS-233 NAS-t.
Rajta Plex, ahogy a TV-n is. A probléma viszont nem tűnt el teljesen.
Lejátszás közben néha pufferel. Megakad pár másodpercre és megy tovább. kb. 20 percenként. A NAS-ban 2db 4TB HDD van, RAID 1-ben.
Wifin keresztül megy az adatfolyam.Mi lehet a hiba?
köszi -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Plex szerver, különböző library-kkal. Az összes library meg van osztva a feleségem accountjával, látja is a tartalmakat a saját fiókjában (webes és mobil app).
Ugyanakkor, ha egy általam készített lejátszási listát osztok meg vele, akkor:
- nem is kap róla értesítést
- nem látszik az adott library lejátszási részében
- a lejátszási listában lévő zeneszámokat viszont a megosztott library-ban ugyanúgy látja, csak a playlistet nemA playlist megosztásánál (3 pötty, grant access) minden rendben van, kiválasztom a usert, zöld pipa és send
és mégsem történik semmi.
Mit kell csinálni a másik oldalon, hogy láthatóvá váljanak a megosztott lejátszási listák? -
NGA
addikt
Még egy kérdés esetleg. Az a sok ajánlást nem lehet kikapcsolni?
-
NGA
addikt
Plex kérdés:
- Poirot sorozat van fent hdd-n, ez pc-re kötve, és a 3. évad részeinek megnevezése 1 résszel el van csúszva visszafele. Azaz a 3. résznek a 4. rész a címe, és a képe is pl. Ezt gondolom valahonnan kiveszi a Plex, hogy lehet ezt helyrehozni? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #15185 üzenetére
A "részleges vizsgálat" bekapcsolásával már gyorsabb lett, DE:
Tesztelésből előszőr átmmozgattam egy videót tartalmazó mappát egy másik winyóra, egy másik almappába. Ez a változás szinte azonnal látszott. Aztán az egyik winyón csináltam egy másolatot egy másik videós mappáról, amiben két videó file volt. A másolás után látszott az új mappa a Plex-ben, de a tartalma nem az a két eredeti videó file volt, hanem csak az egyik és a másik helyett az a videó file, amit korábban másoltam át az egyik winyóról a másikra.Szerintem ez így totál hülyén működik, 1 órát is várhattam akkor sem jött rendbe, valamint újraindítottam a Plex-et is, de még akkor se. No ilyenkor valyom mi lehet a probléma, most mit lehetne csinálni vele?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15184 üzenetére
A részleges vizsgálatot kell bekapcsolni.
A többi maradhat gyárin. Az időről időre egy felesleges menüpont, nincs értelme, mert a részleges vizsgálat pont arra való, hogy változás esetén azonnal reagáljon.
A menüpont alatt elmagyarázza, hogy mi mire való, érdemes mindig elolvasni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
schferenc77 #15183 üzenetére
Nekem eredetileg így volt beállítva:
De most bekapcsoltam ezeket is:
Hát majd meglátjuk, ettől gyorsabb lesz e a frissítés...Amúgy van még a fentiek közül valami beállítás, amit érdemes lehet átállítani?
-
schferenc77
aktív tag
válasz
SunMount3r #15181 üzenetére
nekem így van beállítva (Beállítások/Könyvtárak), és így addig taert a beemelés, amíg a scan lefut:
-
stickermajom
addikt
válasz
SunMount3r #15181 üzenetére
Jól értem, hogy a szerver ki-be van kapcsolva igény szerint? Nem feltétlenül ilyen felhasználásra tervezték a Plexet, gondolom a háttérben még futnak ilyen-olyan taskok boot után.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #15179 üzenetére
Pontosítok: tehát azokat a file-okat/mappákat nem scanneli be egyből, amik már az eleve megosztott könyvtárakba kerültek bele újonnan.
-
SunMount3r
nagyúr
Nálam a Server (Windows-on) az elindítás után csak kb. 2-3-4-5 perccel kezdi el az új megosztott file-okat, mappákat bescannelni, így addig azok a kliensben sem látszanak, így mindig várni kell rá. Ez mindenkinél ilyen? Nem lehet valahogy gyorsítani rajta, hogy egyből elindítás után scannelje be az új tartalmakat? Pl. egy sima SMB megosztás megnyitásánál egyértelmű, hogy egyből látszanak az új file-ok, de a Plex-ben ezt miért nem így oldották meg? Tud erre valaki megoldást?
THX!
-
Beállítások oldalon, az Agenteket hogyan lehet lementeni? Erre gondolok
Nincs mentés gomb, és oldal újratöltés után ismét visszaáll az alapértelmezett értékekre.
Főleg az opensubtitles.org-ot szeretném engedélyezni, de így nehéz lesz
-
schferenc77
aktív tag
köszönöm a kitartó támogatást, a fent leírt módszerrel sikerült visszaállítanom/átmigrálnom a Linux-os Plex servert a Windows-osra. Megvan minden library, utolsó lépésként a régi Linuxos plex eltávolítása van az authorized device-ból, de egyébként a library-k, képek megvannak, és az új helyre mutat minden.
-
ugyes
senior tag
válasz
schferenc77 #15175 üzenetére
Igen. Már akkor megjelennek, amikor a két adatbázis fájlt átmásolod. Igaz semmilyen bélyegkép vagy leírás nem lesz ott, de a könyvtárak és a médiatartalmak nevei igen.
Miután átmásoltad a Media + Metadata (linux) könyvtárakat, akkor megjelenik mind.
Ezután vedd fel az új útvonala(ka)t a windows-os Plex szerveren. Könyvtárfájlok beolvasása és utána már nézheted/hallgathatod is azokat.
Ne feledd majd ezt követően a linuxos médiahivatkozásokat törölni a könyvtárakból. -
schferenc77
aktív tag
köszönöm, hogy ennyi energiát fektetsz bele, végül félig feladtam, és felvettem újra a library-kat, kettőt végig is pörgettem újra. Összesen ~350 filmet a két libraryban olyan 5-8 hibával felismert, ez elég jó arány.
Mivel megvan a full mentés, ezért tudok kísérletezgetni én is. Az volt a fura, hogy az új szerveren a mentés átpakolása után nem látta a régi könyvtárakat.
Szerinted, ha most leállítom ezt az instanciát és a meglévő két db filet és a media és metadata könyvtárakat felülírom az eredetivel (ahol jó minden library és film/sorozat), akkor az új (Windows-os) szerveren is meg fognak jelenni a régi (Linuxról jövő, de az új szerveren értelmezhetetlen útvonalú) mappák az adott library-ban (mint ahogy az eredeti leírás szerint kellett volna)? -
ugyes
senior tag
válasz
schferenc77 #15171 üzenetére
Feltettem egyet kipróbálni és először nem ment. Majd igen.
Csak az adatbázis fájlt (2 db: com.plexapp.plugins.library.blobs.db és com.plexapp.plugins.library.db) másold át először.
Majd a Media és a Metadata könyvárakat. Utána indítod a Plex szervert és könyvtáraknál felveszed a windows-os elérést a megfelelő tartalmaknak. Scan, majd leválasztod a linuxos eléréseket. Jó lesz ezek után. -
ugyes
senior tag
válasz
schferenc77 #15170 üzenetére
Feltelepítetted, majd beléptél a webes felületen (app.plex.tv), felismertetted, hogy van egy új szervered. Ezután kiléptetted a felhasználói azonosítódat a windows-os szerverről és leállítottad.
A Plex szerver könyvtárból átmásoltad a fájlokat (ld. enginev3.0 listája). Ami biztos nem kell a régi szerverről az a preferences.xml.
Ha újra elindítottad és nem találja, akkor törlés és újrakezdés, mert el kellene indulnia. -
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #15170 üzenetére
lejárt a szerkesztés: a windows újraindítást kihagytam, utána már unable to open the corrupt database-zel el sem indul a plex szerver
-
schferenc77
aktív tag
ilyenkor mi a helyzet: Plex feltelepült, leállítottam, átmásoltam a kontent foldereket meg a media, metadata, plugin-support és plugin mappákat.
Plex elindít, tálcáról megnyit, böngészőben megnyílik a http://127.0.0.1:32400/web/index.html#!/settings/web/general cím, és amikor a beállításokra mennék, akkor közli, hogy ezt a szervert nem tudja elérni. Ugyanaz a gép könyörgöm...
Tűzfal nem játszik, mert eddig is így volt és látszik is a tűzfal kivételeknél...
Kezdek elfáradni... -
scream
veterán
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ez a intró átugrás ( vagy mi a neve) nálatok se működik tökéletesen? Némelyik sorozatnál tökéletes némelyiknél meg ugrik kb 2 másodpercet és ugyan úgy lemegyek az intró sorozat elején. Tök jó lenne ez a funkció ha jól működne minden sorozatnál.
-
ugyes
senior tag
válasz
schferenc77 #15160 üzenetére
Minden, ami a Plex Media Server alatt van. Ld. itt.
A windows-on el kell indítanod a Plex szervert és a meglévő felhasználói azonosítóddal "előkészíted". Nem csinálsz könyvtárakat, semmit, csak tudjon róla a "központ". -
enginev3.0
félisten
válasz
schferenc77 #15162 üzenetére
appdata mappa azt hiszem létrejön indítás nélkül is
Oda bemásolod amit fentebb írtam, indítod a plexet, és ha végig mész a szerver igénylésen akkor ott kell lennie a filmeknek
ha elrontod sincs gond, simán törlöd a regeditből a plex bejegyzést, és kezded újra, csak a fájlokra vigyázz amit linux alól húzol át
-
schferenc77
aktív tag
válasz
enginev3.0 #15161 üzenetére
ok, és ezek szerint, ha a Windows-os telepítésen még nincs Library mappám (install után leállítottam a Plex-et), akkor kézzel hozzam létre a Resources mappával egy szintben, és oda másoljám át a fenti mappákat? A Linuxot a Library és a Resource folder egy szinten van
-
enginev3.0
félisten
válasz
schferenc77 #15160 üzenetére
---Media
---Metadata
---Plug-in Support
---Plug-insezek kellenek, de a biztonság kedvéért a többit se töröld amíg nem indítottad el egyszer a progit
és ide kell másolni őket
C:\Users\****\AppData\Local\Plex Media Server
-
schferenc77
aktív tag
köszönöm, a 3.-as ponthoz kérdés, pontosan mely fileokat/mappákat kellene áthúzni?
A Linux-on így néz ki a mappa struktúra:
PlexMdiaServer
-etc
-lib
-Library
--Plex Media Server
---Cache
---Codecs
---Crash Reports
---Diagnostics
---Drivers
---Logs
---Media
---Metadata
---Plug-in Support
---Plug-ins
---Updates
--tmp
-Resources
Ehhez képest Windows-on nincs Library könyvtáram telepítés után, Windows-ban így néz ki a struktúra:
-
ugyes
senior tag
válasz
schferenc77 #15158 üzenetére
Szerintem teljesen egyértelmű a leírás.
1. Felhúzod az új plexet => Windows. Leállítod.
2. Leállítod a régi plexet => Linux. Előtte karbantartod az adatbázisát.
3. Átmásolod a Plex szerver fájlokat a régi szerverről az újra. A Metadata-t ne hagyd ki, abban van minden, ami neked kell. Ez nagy méretű.
4. Felveszed a Windows-ra a médiafájlok elérhetőségét olyan formában ahogy szeretnéd. És semmit sem törölsz sehonnan!
5. Újraindítod a Windowst.
6. Elindítod a Plex-et a Windows-on
7. Belépsz a webes alkalmazásba
8. Hozzáadod a könyvtárakhoz a Windowsban felvett médiafájl eléréseket. A régieket meghagyod!
9. Minden könyvtár szkennelése.
10. A szkennelés végén kiveszed a Windows Plex-ből a régi (LINUX/NAS) könyvtárakat.
11. Adatbázis karbantartás Windows-on.Ha nem sikerült, akkor újra kell kezdened. Ezért sem szabad addig törölni a régit néhány napig.
-
schferenc77
aktív tag
sziasztok! tudtok segíteni (akár egy szájbarágós leírással), hogy Linux-os plex-et hogyan rakok át windows-osra? A gyári Plex leírás kicsit foghíjas, nekem az lenne a cél, hogy ne kelljen a teljes library-t újra felismertetni és beállítani...
-
stickermajom
addikt
válasz
Fecogame #15153 üzenetére
Két külön módszer van most használatban. Az Apple TV-n Infuse Pro a lejátszó, abban csak be kell jelentkezni a trakt.tv accounttal és szinkronizál. A többi kliens miatt pedig PlexTraktSync fut egy docker konténerben 6 óránként, hogy szinkronban tartsa.
Ezekhez nem kell semmilyen előfizetés (Infuse PRO és plexpass van, de nem a trakt.tv miatt), viszont nincs több felhasználó, a statisztika egy accountra van feltöltve. -
gekkoXT
senior tag
válasz
enginev3.0 #15155 üzenetére
Köszi! Valószínű a router volt (vagy a szolgáltatói vagy a saját). Érdekes hogy még a plex weboldalról való letöltést is blokkolta, nyom nélkül a log-ban.
-
gekkoXT
senior tag
Miért van az hogy egy teljes háztartásban megadta magát a plex?
Letölteni sem tudom, honlapon ezt írja: Oops, looks like we can't retrieve downloads at this time, please return later.
De elindítani sem tudom magát a felületet, pedig működött? Mi tudja így tiltani? -
válasz
stickermajom #15150 üzenetére
Ezt hogy kell beállítani? Illetve működik előfizetés nélkül is (mindkét oldalon)?
-
blakey
titán
válasz
schferenc77 #15149 üzenetére
Mivel van Plex fiókod, így a nézett/nem nézett állapotot elmenti, azzal nem kell foglalkoznod. Az utóbbi időben 3 friss telepítésem volt, a státuszokkal nem kellett foglalkozni, először meglepődtem, aztán elkönyveltem, hogy végre ezzel sem kell foglalkoznom.
-
ugyes
senior tag
válasz
https://support.plex.tv/articles/201370363-move-an-install-to-another-system/
A régit a legvégén töröld. -
stickermajom
addikt
válasz
Watched státuszra amúgy ott a trakt.tv, oda-vissza működik vele a szinkronizálás.
-
schferenc77
aktív tag
Tudnál (vagy bárki más) linkelni leírást a Linuxről Windows-ra Plex szerver migrációról? Már eleve a library útvonalak is teljesen más formában vannak (pl \dev\mnt\filmek helyett F:/Filmek)...
Jó lenne, ha nem kellene elölről kezdeni az összes beállítás (a watched/unwatched státusz most kevésbé fontos...) -
blakey
titán
válasz
Mano66 #15146 üzenetére
Ha nem tévedek, akkor a quietvoid esetében volt ilyen hiba, ami a Fire TV Stick-et érintette, tehát a te esetedben valóban Kodi hiba, de nem általános, hanem a quietvoid és Fire Stick-et érintő hiba. A legfrissebb, 0815-ei állítólag már jó Fire TV-n is. Én nem használom, mert a Kodi 21 még nagyon sok hibával küzd és nem ér annyit, hogy azt használjam, Maven's féle Kodi20 tökéletesen megfelel, ha Android TV-n használom. Szóval, nem Plex probléma, hanem quietvoid és Fire TV hiba.
-
blakey
titán
válasz
Mano66 #15144 üzenetére
Kodi naplófájlból többet lehet tudni. Soha nem volt és nincs ilyen problémám a Kodival. Nem árt tudni, hogy milyen fájlok esetében, akár kompatibilitási probléma is lehet, vagy olyan Kodit használsz, ami Fire TV Stick esetében nem 100%-os. Nagyon sok lejátszót és verziót próbáltam, fekete képernyővel nem találkoztam. Szintén DS218+-t használok, nálam a PKC+Kodi20 (Kodi21) problémamentes, legalábbis egyelőre.
-
blakey
titán
válasz
Mano66 #15142 üzenetére
Kodi ilyet nem csinál, legalábbis nálam, Nexus és Omega esetében is jól működik a PKC. A Plex klinseket nem használom, Apple TV-n at Infuse-zal is hibátlan. A Plex klins ugyan jól működik Apple TV-n, régen nem volt ilyen gond, de mostanában nem használtam, így nem tudom, hogy mennyire problémás.
-
merqree
őstag
Nekem inkább azt csinálja, ez a trió (DS220+, Apple tv, Plex szerver), hogy random megáll a lejátszás, a kép megáll, és a hang megy tovább.
Igaz, nálam Bogyó és Babóca, Bori, Tom és Jerry közben, tehát nem hiperminőségű videóról van szó.
Es mindenből a legfrissebb, természetesen. -
foo85
csendes tag
Sziasztok,
Kb 1 éve gond nélkül használom a Plex-et viszont az elmúlt időben van egy kis probléma vele.
Találkozott már valaki azzal, hogy lejátszás közben eltűnik a hang? A kép reccenés nélkül megy tovább csak a hang tűnik el. Eddig csak annyit figyeltem meg, hogy csak akkor jön elő a jelenség ha feliratot kapcsolok be. Kilépek és vissza be akkor minden jól megy tovább aztán pár perc múlva megint eltűnik a hang. Elég idegesítő egy 40 perces sorozat részt 5-6 ki/belépéssel végig nézni.
Ha nincs felirat akkor a 4K is akadás nélkül megy, de ha van felirat akkor a 720p-nél is elő jön a hiba.
A Plex szerver egy DS220+ Nas-on fut, a lejátszás pedig egy Apple TV-n megy.
Tapasztalt már valaki ilyet? Mi lehet a megoldás? -
Sziasztok!
Hogy műxik Plex-ben az a funkció, hogy streaming szolgáltatókat lehet hozzáadni?
Ha hálózaton kívül elérem a plex-et, akkor látni fogom a netflix, hbomax fiókomat is a plex-en keresztül?
Ugyanúgy lehet profilt választani?Bocsi, hogy kérdezek és nem próbálgatok, de most a NAS-om átalakítás alatt van.
-
Patice
nagyúr
válasz
schferenc77 #15132 üzenetére
Talán igen. De mivel abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a vas megvan, ezért nyugodtan kipróbálhatod.
-
ugyes
senior tag
válasz
schferenc77 #15126 üzenetére
Vehetsz egy SFF gépet, amely házába több HDD és több RAM is elfér. Most 60-70eFt-ért adnak i5-65xx, i5-7xxx processzorral szerelteket 8GB RAM-mal és 256 SSD-vel. Igaz min. 35W a processzor fogyasztása.
Simán lehet migrálni linuxról windowsra Plexet. Én még Shieldről is migráltam Windowsra (és Linuxra). Igaz, ehhez kellett egy kis adatbázis hack, erről is van leírás a Plex fórumon.A Shielden egyidejűleg fut a kliens és a szerver, nálam.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Patice #15131 üzenetére
Hülye kérdés: egy gépen futhat a Plex kliens és a szerver is? Rájöttem, hogy van a nappaliban egy régebbi Intel NUC (8i3BEH) egy passzív házban, amit alig használunk (filmnézés Plex kliensen). Mi van, ha erre csatolok egy külső hdd-t (jó nagyot) és ez szolgál innentől Plex szervernek. Ez működhet?
-
Patice
nagyúr
válasz
schferenc77 #15129 üzenetére
Vehetsz egy 18 TB-os lemezt is, a kisebbeket eladod.
Így csak egy HDD-nek kellene külső ház…
SeaGate Exos x20 18 TB 100-110 között kapható, van ahol 5 év garival. -
Mano66
senior tag
Van olyan beállítás a Plexben, hogy ha törlök egy fájlt. Akkor ne csak magát a fájlt törölje ha nem a hozzá tartozó mappát is. A mappát törlöm a Plexben, de csak a tartalma törlődik. A NAS-on mindig megmarad az üres mappa.
-
Patice
nagyúr
válasz
Hardverapróról Inteles miniPC jó pénzért?
Mekkora tárhely kell? -
enginev3.0
félisten
válasz
Ha pénztárca és áram számla elbírja, én maradnék épített nason, egy i3-assal, időtállóbb, és stabilabb
nem is kell gpu, mert igp megoldja ha van plexpassod, de ha nincs, a 720p-t lehet az nélkül is -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, bedöglött a QNAP NAS-om (hw hiba, nem bootol), amin futott a Plex szerver. Utódjaként valami épített PC-s Windows gépen gondolkozom (bocs, a Linux-szal nem vagyok annyira barát).
Milyen CPU/GPU párost javasolnátok, ha ezek a paraméterek:
- zömében 720p/1080p anyagaim vannak
- legtöbbször azonos LAN-on vannak a kliensek (PC, Android, iPhone), akiknek nem kell transzkódolni
- egyszerre 5-8 lejátszást is ki tudjon szolgálni
- néha-néha jó, ha van transzkódolás 720p-ről valami végtelenül kicsi felbontásra (ha a béka segge alatt van a távoli sávszélesség)Ezt pl elbírja egy Pi 4 B 8GB verzió valami külső 3,5 hdd házzal? Vagy inkább maradjak a sima PC-nél Windows-zal?
Most ideiglenesen egy másik qnap NAS-sal elindítom a diszkeket és bőszen másolok majd (hurrá, Linux-os Plexből migráció Windows-osra?), de már alternatívában gondolkodom...
-
patow
senior tag
Üdv ,Windows 7- en működik a plex? Választ előre is köszönöm!
-
Biga123
addikt
Amúgy a plex nek pont ez lenne a legfőbb előnye, a platformfüggetlenség.
Amit meg is old , csak ugye transcode-al.
És PL HW átalakítással elbír a nas is , csak hát ugye akkor romlik a minőség, software-esnél nem annyira rossz a helyzet, de oda meg kell a vas .
Én azt csináltam anno, (igaz a feltöltési korlát miatt) h tartottam SD verziókat megosztásra, illetve távoli elérésre (mobilnetről pl) és akkor az is ki tudott menni direktbe a 10 mbit en, transcode nélkül. és pl telóra pont elég az sd , vagy akár még 32 " is élvezhető. És ha kell annak az SW transcode -jával is elbír (HW mellet okádék ahogy kinéz) De nekem hatalmas minőségi ugrás volt a chromecast google tv beszerzése, a TV s kliensek után. Egy a lényeg direct play legyen
-
"Ha a webes bitráta 2MBit/sec-re van állítva, akkor mi történik, ha eebről játszol le valamit?"
Ezzel kapcsolatban annyit tudok, hogy ha feljebb vettem, akkor egyszerűen nem volt hajlandó lejátszani a videókat a többi eszköz (kivéve böngészőben). Ezért ezt hagytam így, a fentin kívül semmit sem befolyásol, minden szuper minőséggel jelenik meg.
Szerencsére a legtöbb dolgot direktben átadja a többi eszköznek, nem transzkódol, kivéve a zenét. Ezt mondjuk a config oldala is írja:
Disable video stream transcoding
Disable transcoding of the video stream in transcoder operations. With this set, the transcoder may still transcode audio as well as remux video.
Most megnéztem mi történik, ha nem ugyanarra a hálózatra vagyok csatlakozva mint a Plex, hanem neten keresztül nyitom meg a filmet. Nos, ugyanúgy kb. 0 a terhelése a Raspberry-re nézve, a képminőség pedig ugyanaz, mintha otthon lennék. -
válasz
Biga123 #15117 üzenetére
Határozottan gondolkodom azon, hogy lekonvertálom az egész média library-mat valami közös formátumba, amit tuti nem akar semmi transzkódolni.
Otthon úgyis VLC-vel játszok le mindent sambán keresztül, akiknek meg kellenek a filmjeim, az elégedjen meg alacsonyabb minőséggel.
Ezt az alacsonyabb minőséget még ki kell találnom.Tudtonnal az mp4 konténer és az aac hang a leginkább kompatibilis szabványok.
Már csak azt kell kitalálni, hogy a kliensek milyen típusú h264-et visznek simán.(level, bitráta, stb.)
Gondolom, az ffmpeg kétmenetes konvertálással jobb minőséged ad azonos bitrátával, mintha realtime transzkódolna bármi. -
Biga123
addikt
Kliens függő, minding a kliens forceolja a transcode ot ,
.
LG TVm kliense felirat esetén mindig transcodeoltat, googletv, meg mindent direktbe visz, de ha a remote minőséget fixre belövöd pms oldalról, már ki is kényszerítetted a transcode ot . Klienstől/net sebességtől függetlenül. (ezt amúgy a kliensben is be lehet állítani)
-
válasz
Biga123 #15115 üzenetére
Én sima androidos plex klienssel próbáltam, szinte mindent transzkódilni akart. Az audio-t, konténert megértem, de a videonsima fullHD h264 volt, amit a telefonra másolva simán lejátszotta.
Én akkor arra gyanakodtam, hogy a Plex kliens nem tud bármilyen h264-et lejátszani. -
Biga123
addikt
"Ha a webes bitráta 2MBit/sec-re van állítva, akkor mi történik, ha eebről játszol le valamit?"
Szvsz az fog történni h az rpi beleszakad az SW transcode-ba
Vagy ott valami nagy bug van a működésben, amúgy az se tiszta teljesen milyen media, milyen lejátszó, mert rendes lejátszónál nem kell a transcode , max a konténerből kipakolás. Mert "rendes" lejátszó esetében tényleg elfut a PMS egy kávédarálón is, minden mókolás nélkül. -
válasz
Fecogame #15113 üzenetére
Szuper!
Köszi a cikket!De akkor ki van kapcsolva a video transzkódolás?
Ha a webes bitráta 2MBit/sec-re van állítva, akkor mi történik, ha eebről játszol le valamit? Akkor transzkódolja a videót, vagy sem?
Mert ellentnondásosnak tűnik a két beállítás.Korábban azt hittem, hogy a fullHD video transzkódolással együtt van egy mag leterhelve az rpi-n.
-
válasz
Fecogame #15102 üzenetére
Kész a cikk. Bocsi srácok, de időszűke miatt (gyerek mellett nem egyszerű) csak az angol verzióra jutott időm. DeepL és Google Translate segíteni fog az angolul nem tudóknak, de próbáltam step-by-step leírást készíteni screenshotokkal megtűzdelve, így anélkül is el lehet boldogulni
Még méréseket is csináltam Kodi vs. Plex összehasonlításban
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Sajnos volt egy kis gubanc a docker konténereim között, ezért "újra kellett raknom" a Plex szervert is. Viszont most vannak olyan filmek, amik nem látszanak, olyan mintha nem lenne kompatibilis a plex azokkal a jellemzően régebbi (nagyrészt) mese fájlokkal.
Arra nem emlékszem, hogy milyen verzió volt fent amikor még jó volt, de most a 1.32.5.7349 verzió van fent.
Mi lehet a problémám oka? -
Biga123
addikt
Hogyan lehet belőni a kodit pkc vel h ugyanazt a library struktúrát mutassa mint ami megvan plex alatt?
-
laracroft
senior tag
válasz
enginev3.0 #15109 üzenetére
köszi
meglesem -
laracroft
senior tag
Sziasztok
Van egy x96-os android boxom.
Böngészőből próbálom elérni a syno nasomon lévő plex szervert .
Helyi hálóban használom. Azt veszem észre hogy csak akkor van hang, ha vissza butítom 720p-re és így gondolom a hangot is transzkódolja.
Szóval ez valami android baki, vmi codec hiányzik neki vagy mi?
Köszi -
válasz
Fecogame #15070 üzenetére
Nálad milyen beállításokkal (kliens, szerver) és pontosan milyen OS-en, fut a Plex?
Pass-od, hardveres gyorsításod van?
Nálam egy AMD E2-7110-n használhatatlanul lassú a Plex és a Jellyfin is, ha transzkódolnia kell, bárhogy állítom, és szeeretnék rájönni az okra.
Kössz előre is a helpet!
Új hozzászólás Aktív témák
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztalos klub
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG LCD és LED TV-k
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest