Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-06 10:34:02

LOGOUT.hu

Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6150) Ernest.


Ernest.
tag

Sziasztok.
Először is első hozzászólásom PROHARDWEREN. :)
Másodszor azért keveredtem ide, mert csütörtökön, azaz 13.án vettem egy DEFY-t vodafone-nál a WestEnd-ben 46990-ért havi 3500ft-os előfizura amibe van 125 perc + 100mb internet (Tweet+Surf). Már 3. éve vagyok vodafonenál, és amikor azt hittem, hogy ők tévedtek akkor mindig rájöttem utólag, hogy mégis én voltam figyelmetlen, de félreértés ne essen, nem akarom védeni őket, csak egyéni tapasztalat. Hozzáteszem független verziót kaptam a pénzemért cserébe.
Életem első okostelefonja, pedig mióta léteznek rájuk vágyok csak valahogy nem jött össze soha h közelebbről megismerkedjek velük. IMÁDOM!! Mind a készüléket, mind az androidot. Világ életemben Apple buzi voltam, és el voltam ájulva minden terméküktől, és elismerem, hogy ők hozták be az okostelefonokat a köztudatba az átlag felhasználók körében, de időközben az Android is felcseperedett a feladatra. Baromi jó cuccokat gyárt az apple, csak szerintem nem ér meg ennyi árkülönbséget, mint amennyivel többet nyújt, és negatívumként pedig az erőss korlátokat tudnám felsorolni. (Mint infós pl programozás terén még a GPS adatok lekérésénél is több megszorítás van mint pl Androidnál).
Mivel még egy hete sem vagyok a telefonnak felhasználója, ezért lehet, hogy kicsit szkeptikus leszek de szerintem ebben az árkategóriában a legjobbat kaptam a pénzemért.
Vegyük csak sorba, hogy mik az alternatívák ha csak androidot szeretnénk: HTC Wildfire (képernyő felbontás kicsi, 4/3-as arány, gyengébb proci, ellenben aki nem ezt szorongatja egész nap annak szerintem tökéletes) ; Samsung Galaxy 3 (szerintem nem tudnék semmi olyan előnyt mondani amivel jobb lenne a DEFY-nél, szóval szerintem nem is vetélytárs pedig ugyan annyiba kerül (Vodafenál olcsobb előfizura)).
Persze vannak kontrák is, például a kamerájának a minőségével egyáltaln nem vagyok megelégedve, és sötétben vakuval meg sem közelíti azt az képminőséget amit a SE K770-em csinált (vízbe esett és RIP, szóval örültem, h van olyan gyártó aki ilyenre is gondol). Meg a bekapcsoló/kioldó gomb szerintem xar helyen van, és jóval nehezebb lenyomni, mint bármilyen más hasonló telónak (engem kimondottan zavar). A jack meg az usb védő gumicucc szerintem csúnya, és valóban nem a legjobb megoldás, de volt nekem SE K700-am, és a csatlakozót hasonló védte, és sok év használat után sem tört le, pedig még sokat játszok is vele (hónapokig rá voltam kényszerülve, az előző telóm vizes balesete után).
A leírt hibákkal szerencsére még nem találkoztam. De ha lenne se halnék bele, és akkor is azt gondolom, hogy a legjobb vétel volt.
Ez előtt mindig a Desire-vel szemeztem, és eldöntöttem, hogy megveszem részletre, de azért vártam még vele. Megérte. Kétszer annyiba kerül még most is, és egyáltalán nem tud annyival többet. Galaxy S meg kizáró tényező volt, mert nekem a telóm zseblámpám is, és unom már a védekezést, hogy "dehát a képernyőjével is lehet világítani". Valljuk be nem ugyan az.

Végül egy kérdésem lenne a ROM cserével kapcsolatban. Tudom hogy állandóan téma, és neki is kezdtem visszaolvasni, de milyen romot ajánlatok ami stabil, semmiképp sem lesz garanciavesztés (persze tudom, hogy kockázat mindíg van, de az leesett, hogy ha azt csinálom amit leírtatok, nagy meglepetés nem fog érni), de lényegi gyorsúlást eredményez?. Van egy barátom akinek GalaxyS-e van, és azt mondja, hogy ég és föld a teló főzött ROM-al, és gyárival. Szóval a csere menetét már értem, csak a megfelelőt kéne kiválasztanom. 2.34-es van rajta, és én meg is vagyok elégedve vele, de talán csak azért, mert nincs viszonyítási alapom.
Előre is kösz mindent és szívesen fogadok bármilyen észrevételt, hozzászólást...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.