Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-06 10:34:02

LOGOUT.hu

Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5051) gagavectra21


gagavectra21
tag

Elképzelhetőnek tartom,hogy a 3630 as proci van a defy-ben mert ahogy néztem azt a proci-s linket a 3610 nagyon gyenge lenne..quadrantban sem lenne ott ahol van.

Motorola MB525 (Defy) egyéb:SE X10

(#5052) TripleB válasza arn (#5036) üzenetére


TripleB
senior tag

Találj nekem is egyet! ;)

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#5053) Tomi_Sci válasza arn (#5048) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

2.2-vel. Ne felejtsd el :R
Mondjuk a 3D tényleg jóval erősebb.

dmkschumi : Motorola bejentés volt, nem találgatás.

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#5054) Halo válasza arn (#5048) üzenetére


Halo
senior tag

vitatkozhatunk :)
azért az a videós SGS már "buherált" cumóval rendelkezik -- ha jól értettem.

Persze, elfogult vagyok, ez a lényeg :)
(viszont ha nézte még valaki a videót, a bolygóknál a defynél van bug! mint ahogy feljebb említette is valaki - meg mint ahogy láthattam én is a sajátomon.)

Naptárhoz:
majdnem jó lenne az alap naptár - pláne, ha picit legalábbis vizuális szinten bele lehetne nyúlni a felhasználó részéről, de ordító hibája van, s magának a google calendarnak is:
egyszerűen nem lehet vele eseményt másolni... Szégyen... más szót nem találok rá.
Így nálam a Gemini Calendar jött be - pár pillanat és kész is a havi vezénylés beírása.

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#5055) arn válasza Tomi_Sci (#5053) üzenetére


arn
félisten

nem - az eredeti 2.2 az szinte ugyanannyit hozott :) a nexusnal tapasztalhato megtaltosodas nemtom melyik masik telonal van meg. a 2.2.1 lett nemileg gyorsabb, a 2.2 erzesre ugyanaz volt, mint a 2.1update1.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5056) arn válasza Halo (#5054) üzenetére


arn
félisten

3dben ugyanennyit megy a buhera nelkuli is - irtam a iora van hatassal a buhera, mert a samsung sajat fejlesztesu szarjat hasznalja (ami lassitja a telot), nem azt, amit a tobbi gyarto.

nezzel pl glbenchet :) [link]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5057) ABE válasza #05364992 (#4981) üzenetére


ABE
őstag

Hmm, azért ekkora szórás csak nem lehet, itt már többen is írták, hogy 1GHz-en bőven 60vsel alatt voltak (de inkább 50 körül), nekem meg 65 vsel-nél is kihal 800MHz-en. :F Szerintem újra felrakom a sima ROM-ot, aztán megnézem, hogy azzal okés-e.

(#5058) dmkschumi válasza Tomi_Sci (#5053) üzenetére


dmkschumi
csendes tag

Bejelentés, de ültek rajta egy darabig...és szerinted komolyan bevallották volna, hogy jah igen 3630-as, de azért vegyétek a Milestone2-t, igaz 2x annyiba kerül és nem is ütés, vízálló? :)
Lehet, hogy igaz amit leírtak, de ha más lenne benne akkor is ezt írták volna, mert a marketingnek ez kell...szerintem

(#5059) Aureal


Aureal
senior tag

Voilá! És ma lőn, hogy elmenvén amaz vörös posztós módos gazda fizetett szolgájához, és megváltá fizetségen amaz áhított szerkesztményt, melyvel tulajdonában tudhatik immáron az ősi elemekkel is dacoló új csodaszerkezet!

Szóval sikerült az ügylet, mivel a hétvégén voltak szívesek számomra 1 példányt félrerakni. :)
1 év előfizhosszra vettem vodkáéknál, független!, decemberi gyártású, no Blur-os, úgyhogy örömködhetik az orcám immár az eddigi legcsúcsabb tela okán, ráadásul a reméltnél hamarabb és ultra jó áron! :)
Azért ez az öröm kissé terhes is, mert nagyon bele kell tanulnom még az eddig csak távolról kémlelt andro világba. Hackelni, túlhúzni biztos nem fogom és ahogy elnéztem, amik gyárilag alkalmazások, widgetek megteszik a szolgálatukat, az maradni is fog szépen. Feleslegesnek tartom 1000 progival telenyomni, kínozni a cuccot és napokat tölteni szoft keresgetéssel, próbálgatással, kísérletezgetéssel. Kissé furán hangozhat persze, lényeges dolgokat megkeresem rá majd, de hosszú távon nem leszek olyan mint egyik ismerősöm, aki a PC-jét is hetente újratelepíti, meg 967 mp3 lejátszót töltöget le mert sosem elég neki semmi és az életét a monitora előtt tölti. Idő múltán meg kell találni az egészséges arányt, mielőtt a kütyüink rabszolgájává válnánk! (hányingergenerátor pl. a buszokon nyavajgó iskolás lurnyák sipákolása is akik 5 percenként cserélgetik az új "kiss me baby" stílusú csengőhangjaikat...)

Max 1 hónapot adok a megismerésre magamnak, utána meg úgy is belakja lassan idővel az ember minden teláját.
1. Azt viszont ki kéne deríteni hivatalosan, hogy 1 vagy 2 év gar van rá? Mert a boltban 1-et mondtak, de volt itt már aki 2-ről beszélt. Sajna a vitamaxról el is felejtettem kérdezni a hölgyet, hogy ott mi a pálya, de amúgy rögtön azzal kezdte, hogy legyek vele tisztában, hogy a tela nem tud magyarul. :)

2. Jelenleg a fő problémám, hogy a mostani Sharp 770SH-mról nem fogadja el a kékfogon átküldött .VCF telefonkönyvet, így addig nem is tudom élesben nagyon használni. Pár napig, meg még meg nem szokom, a Sharp marad hű társam.
Aki hasonlóan másolta volt telás kontaktjait, az hogy tette?

3. Másik, hogy felelőtlen módon megnéztem az email szinkronizációt a gmail accountommal és a kapcsolatokba beimportált minden emailcímet. Erről mondjuk nem ártott volna ha előtte megkérdez, de ezt lehet valahogy majd likvidálni, vagy külön kezelni a telefonos névjegyzékemtől?

4. A legfontosabb viszont, hogy lehet-e a telóval biztonsági backupot csinálni all in one módon és hogyan?

Kösz a segítséget előre is!

[ Szerkesztve ]

(#5060) Aureal válasza csofti (#5040) üzenetére


Aureal
senior tag

"nem gyűjti annyira az ujjlenyomatokat a burkolata"

Ezt ugye csak viccnek szántad? :) Mivel itt állandóan a kijelző van taperolászva, nem lesz sose makulátlan, mint egy gombos telánál, akár hogyan tartod tisztán! Ráadásul a matt gumis hátlapon is jócskán hagy foltot az ujjad, akkor is ha előtte nem épp lángost falatoztál... :)

Őszintén szólva nem tudom hogy a vékonyka hátlap hogy bírná az erősebb sokk hatásokat, meg az is tuti, hogy a kijelző körüli fekete müa. fénylő perem már nem a gorilla glass-hoz tartozik, de lehet hogy karcmentes vmi csoda anyagból van.

Ja, és állítólag a vodkánál csak fekete lesz egyenlőre, talán a T-nél van fehér is.

[ Szerkesztve ]

(#5061) ronaldo válasza ABE (#5057) üzenetére


ronaldo
őstag

nekem 1000 megy 46 vsellel, ami ugye kb. 1,3V. Az lehetetlen, hogy 800mhz 65 vselnél se menjen. Ott valami gubanc lesz. 1200-at szokott tudni 60-65vsel környékén.

(#5062) Plebi válasza arn (#5048) üzenetére


Plebi
senior tag

Erre csak annyit, hogy ha megnézed a két 3d tesztet mármint az a sárgás és a folyosós akkor ott azért nagyon durván nem kap ki, és azért a 3d nagyot javult 2.2-ben. A harmadik tesztben valami gány van, mert nekem is és másoknak is hibázik, alig megy 10 körüli FPS-n. Egy 2.2-es ZTE Blade is 40 FPS körül kapott. Szóval ott valami gubanc lehet. Ha így nézzük, akkor 2.1-el a Defy a hibás földgömbös teszten kívül majdnem ugyanott van mint a galaxy s.

Egy kis érdekesség:

Mai nap vettem ki az övre rakható tokomból a telefont, (Vodánál vettem, tök jó kis bőr tok, pont belemegy és 1500 Ft) amikor a kijelző bekacsolt, pedig nem nyúltam semmihez. Nem is foglalkoztam vele, csak megint megtörtént, de a Car Home elindult.

Hogy miről is beszélek itt egy kis videó, amit ma lőttem.

Defy egy mágnestől bekapcsol

Most már megvan, hogy mi az a nagy misztikum a HTC telefonok esetén ha vettél hozzá gyári autós tartót. Már nem az :U

Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

(#5063) ABE válasza ronaldo (#5061) üzenetére


ABE
őstag

Rohadjak meg, ha értem a dolgot... Most hirtelen felindulásból 1000MHz-en beállítottam 60vsel-re, gond nélkül lefutott a teszt. Aztán 55-re, ott szintén, de 50-nél újraindult a telefon. Ezután 55-ön nyúztam 10 percig, és tökéletesen stabil. Nem tudom mire vélni a dolgot, hogy egyszer végigfut a teszt magasabb órajelen alacsonyabb vsel értéknél, máskor meg hibaüzenettel leáll alacsonyabb órajelen magas vsel érték mellett, vagy esetleg totálisan be is fagy, ha megpróbálom lejjebb venni az értéket.

(#5064) pomk


pomk
őstag

Tudtok ajánlani valami olyan Launcher app.-ot amely rendelkezik a Go Launcher tudásával és full verziója sem fizetős? Ha tud valaki segíteni Go Launcher full verziójúvá tételében, az PÜben keressen meg legyen szíves!

(#5065) ronaldo válasza ABE (#5063) üzenetére


ronaldo
őstag

38-at próbáld meg 800nál, az úgy a minimum kb. Én 300@600@1000 beállításnál használom 20@32@46 vsel mellett. Ez remekül megy.

Feltéve ha tényleg beállítja a Vsel progi :D Bár most úgy tűnik, hogy igen. MO + SetCPU több furcsaságra képes... De szerencsére lassan száműzhetem mindegyiket. MO-val már megtörtént, SetCPU meg majd vizsgák után tűnik el, beizzítva az új Vsellel :)

(#5066) arn válasza Plebi (#5062) üzenetére


arn
félisten

figyu nem kell semmit sem itt magyarazni - a8 arm 800 vs 1ghz meg powervr 530 vs 540. ez a kulonbseg :)

Here is a GPU comparison for some of the leading smartphones:

Motorola Droid: TI OMAP3430 with PowerVR SGX530 = 7-14 million(?) triangles/sec
Nexus One: Qualcomm QSD8x50 with Adreno 200 = 22 million triangles/sec
iPhone 3G S: 600 MHz Cortex-A8 with PowerVR SGX535 = 28 7 million triangles/sec
Samsung Galaxy S: S5PC110 with PowerVR SGX540 = 90 million triangles/sec

***

nem szabad magneses elven mukodo zarat hasznalni ilyen telokhoz.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5067) ABE válasza ronaldo (#5065) üzenetére


ABE
őstag

Izé, 1000MHz-en 53vsel a minimum, alatta leáll a teszt. 800-on megpróbáltam a 45-öt, abban a pillanatban merevre fagyott a készülék... :( Amúgy nincs is felrakva most se a SetCPU, se a MO, csak a SetVsel és a Stability Test. Valami itt nagyon nem olasz, mert ahogy visszanéztem, messze a legrosszabbak azok az értékek, amiket az én telefonom bír.

Szerk: újraindítás után belőttem neki a 38-at 800MHz-en, és nem fagyott le egyből, elindult a teszt, viszont újraindult a telefon egy fél perc után. Én ezt egész egyszerűen nem vágom... :F

[ Szerkesztve ]

(#5068) Dotcom


Dotcom
aktív tag

valaki légyszi küldje el nekem a rádiós app letöltési linkjét...köszönöm.

az Alma az agyban csodákra képes...Az Apple az új Chuck Norris...

(#5069) vétó válasza pomk (#5064) üzenetére


vétó
aktív tag

miben tud többet a fizetős Go Launcher, mint a free?

egyáltalán létezik fizetős változat? :F

[ Szerkesztve ]

- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.

(#5070) fateless válasza arn (#5066) üzenetére


fateless
veterán

nem szabad magneses elven mukodo zarat hasznalni ilyen telokhoz.

Miért nem?

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#5071) venge


venge
tag

Tiszteletem!

Kedves Guruk!

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy mekkora esély van arra, hogy kijön egy frissítés, melyben lesz magyar nyelvű menü is? Volt már erre példa?
A T-mobile-nál félrerakattam egyet, imádott páromnak szeretnék venni, de az angollal kicsit hadilábon áll.
Válaszotok előre is köszönöm:
venge

(#5072) csofti


csofti
tag

Ma felraktam egy panorámakészítő progit ami lefagyott (force close-al ki lehetett lőni), és utána amikor a fényképezőt akartam bekapcsolni akkor megint az Oops, cannot open camera, please try again later. üzenetet kaptam.... Lehet ezért tré a Layar is?
Most újraindítom... :W

...most megy...

Nem találtam a neten túl sok segítséget erről..lehet, hogy hibás az enyémen a kamera szoftja, vagy fent van valami progi ami hazavágja? Eddig csak a barcode scanner nem nyírta ki....

RÁDIÓ
[link]

[ Szerkesztve ]

cs

(#5073) vétó válasza Plebi (#5062) üzenetére


vétó
aktív tag

ez érdekes; megnéztem a mágneses dolgot, de nekem multimédia állomásnak kapcsol át erre a telefon... :F

- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.

(#5074) Plebi válasza arn (#5066) üzenetére


Plebi
senior tag

Nem magyarázkodom, csak tényeket írom. Tudom a különbség mekkora, de nem akkora, hogy sgs 40 FPS, Defy 9 FPS, ahogy írtam nézd meg a videót, futtass le egy quadrant és meglátod, hogy defy-n hibásan fut le a Földes teszt. Ennyi.... Blade eredményét is csak azért írtam mert jobb a videóchip és mégis... Szal bugos defy alatt.

Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

(#5075) Aureal válasza venge (#5071) üzenetére


Aureal
senior tag

Adro 2.2-ben elvileg benne lehet, de ez 50% és legalább fél év!!!
Kezdőknek még magyar felülettel is nagy falat lenne az Android rendszer!!!

Ezt kb. 10 óra Defyzés után bizton állíthatom egy rendszergazdai végzettséggel a zsebemben!

(#5076) Trabby válasza skiskett (#5017) üzenetére


Trabby
aktív tag

Bocsi, hogy csak most írok, de holnap vizsgázok.. úgy hogy meg van a programom.. :D

Nah de a lényeg. Csináltam pár képet. Nem mondom, hogy a legjobbak lettek, mert élőben szerintem faiabb. Az oldalán van pár fehér csík, az azért van, mert le akartam szedni és nem bírtam.. ezért neki álltam komolyabb eszközökkel. (de legalább ebből is látszik, hogy ha leesik, akkor nem esik szét)
Nekem nagyon bevált a cucc, simán zsebre tudom vágni, meg előhúzni. (nem ragad egyáltalán) A natúr telefon jobban néz ki, de szerintem ez sem annyira gáz.
Tudom.. tudom... strapa telefon. De akkor is, én nem váltogatom a telefonjaimat 2-3 havonta, úgy hogy annyira vigyázok rá amennyire csak tudok. :P

Ha lenne valami kérdésed még a cuccal kapcsolatban, akkor válaszolok szívesen.




Ha megérkezik az autós töltő, akkor arról is készítek képeket és egy minimális értékelést.

(#5077) ABE válasza Aureal (#5075) üzenetére


ABE
őstag

1. Az 50%-ot az első hozzászólásból vetted? Ha igen, akkor tedd hozzá a pontosság kedvéért, hogy ez azt jelenti, hogy vagy benne lesz, vagy nem. Tehát nem tudunk még semmi biztosat.
2. Legalább fél év? 2011 Q2-re ígérték a Froyo-t, ami lehet akár április legeleje is, ami csak 3 hónap.
3. Semmivel nem nehezebb egy magyar androidos telefont kezelni, mint bármely más magyar nyelvű okostelefont vagy érintős telefont. Ez max. annak nagy falat, aki a megszokások rabja, és nem képes egy más rendszert megszokni, esetleg tojik átolvasni a használati utasítást. Amúgy minden ott van egyértelműen a menüben, nem ördögtől való dolog.
4. Én nem vagyok rendszergazda, mégis egyből tudtam kezelni a DEFY-t, de még az első Androidos telefonomat is. Akkor ez most mit jelent? Akinek nem megy az angol, az gondolja meg kétszer is, de amúgy nem kell itt feleslegesen elriasztani az embereket, hogy az Android csak a geekeknek való...

ronaldo

Újraraktam a 2.34-es ROM-ot mindenféle buhera nélkül, értelmeszerűen rootolva van, plusz ugye a vsel. Így most 800MHz-en a 40vsel-t bírja a tesztben, de 35-nél azonnal fagyott a telefon.

[ Szerkesztve ]

(#5078) DeadMeat válasza ABE (#5067) üzenetére


DeadMeat
veterán

Nem akarlak elkeseríteni,de simán van/lehet ekkora szórás.Nézz csak körül a cpu tuningnál.Mármint asztali.Azért kapott viszonylag magas vsel értéket,hogy tuti menjen az a 800mhz mindnek.
De ne legyen igazam,és csak valami bug legyen. :B

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#5079) Dotcom válasza csofti (#5072) üzenetére


Dotcom
aktív tag

Bocsi, de nem vagyok regisztrálva, azért kérném a rendes linket...

az Alma az agyban csodákra képes...Az Apple az új Chuck Norris...

(#5080) Steven válasza ABE (#5077) üzenetére


Steven
addikt

az a teszt nemtom mennyit ér ami a setvsel letöltődik , de szerintem az sem 100%.. pl nálam 1000@48 al lefut a teszt 7 szer viszont angri bird kilépett egyből 49 en atom stabil

most igy megy
300/22 600/28 1000/49

lehet hogy nálad szarabb cpu ki tudja,de hát csak nem... :(((

[ Szerkesztve ]

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#5081) ABE válasza Dotcom (#5079) üzenetére


ABE
őstag

XDA fórumos csatolmány, tehát arról az oldalról tölti le. 2 perc regisztrálni, később is jól jöhet még.

Steven, DeadMeat

Úgy tűnik, hogy valami szoftveres gebasz volt, ROM újrarakás után most tesztelem, és 800MHz/40vsel-nél egyelőre stabilnak tűnik. Meglátom, mit tudok kihozni belőle különböző órajeleken.

[ Szerkesztve ]

(#5082) DeadMeat válasza Steven (#5080) üzenetére


DeadMeat
veterán

Írja is a help részben,hogy nem jelent semmit 5-10 perc.Meg amúgy sem.Fél- háromnegyed óra és mondhatod hogy stabilnak tűnik.A 7x lefuttatott teszt nem igazán mutat semmit.Az enyém megcsinálja 35vsel-el,mégis csak 38-on stabil 800mhz-en.

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#5083) arn válasza fateless (#5070) üzenetére


arn
félisten

gyanitom mert zavarja a mukodeset :)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5084) csofti válasza Aureal (#5060) üzenetére


csofti
tag

A hatlapja nem gyujti annyira mint a zongoralakk. Igy már kielégíto? :D A kijelzø viszont gyujti, lehet ez volt a félreértés tárgya. :)

[ Szerkesztve ]

cs

(#5085) Steven válasza DeadMeat (#5082) üzenetére


Steven
addikt

jó de ő azt írta hogy egyből úrja indult... ezt most arra írtam... amúgy én igy már 2 napja használtam eddig nem volt vele semmi gond, mikor instabil volt kilépett progibol vagy újra indult, itt most nálam minden tök jól müxik ... egy bugal találkoztam a képek keveredése a telefonkönyve...

meg néha belaggol a telefon... de task kill és megjavul amúgy vicc hogy nem lövi le magátol a taskokat rendesen...

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#5086) Trabby válasza Aureal (#5075) üzenetére


Trabby
aktív tag

kb 0 angoltudással álltam neki. És simán ment (persze volt amit kérdezni kellett). Minden felett ott van a képe.. e-mail, zene, képek, market stb.. A "komolyabb" beállításoknak egyszer neki ültem, úgy hogy a szótár be volt nyomva. Megcsináltam, azóta azzal nem kellett foglalkozni.

(#5087) pomk válasza vétó (#5069) üzenetére


pomk
őstag

Widget átméretezésig jutottam, ott már fizettetni akart velem.
Tovább nem próbálkoztam vele. :D

(#5088) DeadMeat válasza Steven (#5085) üzenetére


DeadMeat
veterán

De ne használj task killert,me nem köll ;] Hiszi a piszi... :D

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#5089) Maxtreme válasza Steven (#5085) üzenetére


Maxtreme
addikt

Erre (is) jó a go launcher. :) A beragadt appokat könnyen be tudod vele zárni, nem kell külön progit tenni a telefonra.

[ Szerkesztve ]

(#5090) palesz53 válasza pomk (#5087) üzenetére


palesz53
senior tag

én most raktam fel újra a go launcher-t (cserélgettem őket, mint a bolond :D ), simán tudtam vele widget-et átméretezni...
az adw-nél, vagy a pro-nál kell fizetni, hogy átméretezhess, de most nem emlékszem pontosan melyiknél...

vezess, kövess, vagy takarodj az útból

(#5091) vétó válasza pomk (#5087) üzenetére


vétó
aktív tag

ez fura. én a free verziót telepítettem android marketből, és simán engedi az átméretezést. nem lehet, hogy nem a golauncher akar veled fizettetni...???

- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.

(#5092) kanyazsombor válasza venge (#5071) üzenetére


kanyazsombor
tag

Szerintem erre jó példa, hogy van olyan csaj, aki úgy vezet, mint Schumacher, meg van olyan is, aki mellett majd leszakítom a majrévasat félelmemben.
Szóval te tudod milyen az asszony. Van-e affinitása hozzá? Mert szerintem az fontosabb, mint a nyelvtudás.

Motorola Defy :)

(#5093) Aureal válasza ABE (#5077) üzenetére


Aureal
senior tag

Ez nem elriasztás akar lenni, csak látom hogy sokkal másabb szemléletet igényel a többi telákhoz képest, megszokni mindent meg lehet idővel. Mondjuk nyilván az Andro is később fog még juhászodni, de kicsit a windowshoz tudnám hasonlítani, minthogy azzal is csak egy nagyon alap rendszert kapsz, ki kell alaposan ismerni és ha vmit komolyabban csinálni is akarsz vele, progikat kell keresni. Vannak tipikus női telefonok mint tudjuk amik ki vannak gyárilag arra hegyezve amire kell és még színben is passzolhat az elképzelésekhez, de nem vitás hogy a jövő az ilyenekről fog szólni, mint Android, Bada, iOS...
Van akinek nagyon jó műszaki érzéke van, de én hölgyeknek azért ilyen expert cuccot biztos nem ajánlanék egyenlőre. Volt ismerősök körében sírás-rívás már symbianos, andros teláktól és jellemzően női véleményekről beszélek. Elsőre persze trendi, meg jól néz ki stb. de pl. volt aki már a rajzolós képernyőzártól kiakadt. Telefonálni persze ezzel is lehet, de sokkal többről szólnak itt már a lehetőségek, s akinek nincs affinitása rá az nem fogja szeretni.
Fel kell mérni a hölgy igényeit és hogy mennyire tudná kihasználni az ilyen tipusú telákat.

Nekem változatlanul, bitangul bejön a Defy, az androt meg szokni kell, mint minden újat, de azért választottam, mert már nem elég a zárt OS!

Egyébként #5059-re vannak már megoldások?

(#5094) murmel


murmel
csendes tag

Szóval mágnes... Magam is tapasztaltam, mágneses tokokat próbálgattam, sajnos a helyzet az, hogy volt olyan tok, amiben folyamatosan bekapcsolva maradt a kijelző! Teljesen véletlenszerűen elindultak alkalmazások, amikor vettem ki a tokból(vigyázva arra, hogy fogom meg). Kipróbáltam kb. 10-15 félét minddel gond volt.

(#5095) Aureal válasza Trabby (#5086) üzenetére


Aureal
senior tag

Nem arra gondoltam, hogy a színes piktogrammokat is le kéne fordítani, hanem úgy globálisan mennyire bírod átlátni az egészet, az eddigi mondjuk 9 menüpontos telákhoz képest...
Pl. rögtön egy zavaró pont, hogy naptárbejegyzéshez kell lennie google accountodnak, de nyilván ezt a google erőlteti rád, hogy mindenről tudjon és lásson téged bárhol, bármikor.
Aki megszokta hogy rányom a naptárra és beírja amit akar annak bosszantó lehet.
Én most pl azon gondolkodom, hogy vajon az smseimet hová fogja bevarázsolni?
Meg amit már írtam is, hogy BT-on cserélt adatokra nem dob fel alapból gyárilag egy ablakot mint a hagyományos teláknál, hanem csak a "redőnyt" lehúzva láthatod mi a szitu és fogadod a fájlt ha akarod. Persze app. mindenre van, de még pont ezek miatt tartják fapadosnak az androt. Az 5-ös verzónál már más lesz az biztos. Mondom, szokni kell hogy más!

(#5096) Halo válasza venge (#5071) üzenetére


Halo
senior tag

Tiszteletem!

magyarul eddig is megoldottunk mindent - most meg már kezd olyan lenni az ország, hogy csak magyarul...
Nem Neked címezem az egész durrogásom - ill. nem csak Neked :)

a magyar nyelv csak a telefon settings menüjében lesz magyar!!!
attól a programok, amiket feltelepítesz nem lesznek magyar nyelvűek... a'la windows, ha így érthető...
A Settings-ben pedig - egyrészt a hadilábon álló angoltudással is meg lehet nézni, hogy adott szóra ugyan az angol-magyar szótár milyen lehetőséget kínál. Igaz - vannak olyan szavak, melyek több jelentése közül kell kiválasztani a mgefelelőt, ezt aláírom ;)
Vagy ha nincs kéznél fizikailag a könyv (szótár), pici figyelemmel akár a közös barátunk, Mr. Google keresője nagyon sok mindenre tudja a választ - sőt még akár le is fordít pár mondatot...

de ha nem járható ez az út? akkor marad a jó öreg magyar módszer, a próba szerencse!!!
Nagyon kevés a menüben az, ahol olyan beállítást lehet eszközölni, amit utána ne lehessen visszavonni pl... Bár... lehet, itt is a "format C:" paranccsal kellene kezdeni, mint anno a számtechórán :)

Amit pedig nem mer az ember megcsinálni, azt megkérdezi... Akár menüpontról menüpontra :)

grrrrr.....

ABE: maximálisan megértleke, miért is akadtál ki :)

Viszont, ha már itt tartunk, magyarítás......... készítsük el mi!
dobjuk össze a "beállításokat", és egy pdf-ben pedig rakjuk ki linkben az 1. hsz-be!
nincs olyan sok a settingsben, hogy egy bő hét alatt ne lehessen összerakni korrektül a dolgot. Tuti, sok Defy-használónak lesz meglepetés, hogy jééé, ezt itt kell beállítani?
Még nekem is, tuti ... :)

Peace!

[ Szerkesztve ]

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#5097) pomk válasza kanyazsombor (#5092) üzenetére


pomk
őstag

Go Launchert Én is fel raktam újra. Most már minden jó, tudok átméretezni. Szerintem Én bénáztm kicsit. :U

(#5098) schmo07 válasza venge (#5071) üzenetére


schmo07
tag

Én mint nőnemű felhasználó csatlakozom azok véleményéhez, akik szerint ennél - ill. bármi más androidos - telefon megvásárlásánál ne az angol nemtudása legyen a döntő, hanem inkább az, hogy mire használja a telefont (pl csak telefonál, csak sms-ezik?), egyáltalán mennyire érdeklik - és mennyire van affinitása a technikai dolgokhoz.
Szerintem angol nélkül is el lehet vele boldogulni, max többet kérdez az ember (családon belüli példa). Viszont ha nem érti, hogy kell, vagy nem érdekli, vagy egyszerüen nem akar azzal foglalkozni, hogy mindenből a neki jobban passzoló programot keresse meg, telepitse fel, akkor nem neki való.

(#5099) zaskar válasza Halo (#5096) üzenetére


zaskar
senior tag

Teljesen igazad van. 15 éve használok mobilt, kipróbáltam elég sok fajtát, mind magyar nyelvű volt. (Sajnos) nem vagyok túl jó angolból, ennek ellenére egy percig sem gondolkoztam, hogy megvegyem-e a Defyt, mert tetszett. 100-ért és nem 67-ért...Amennyiért a voda adja, ez nem lehet akadály. Annyira megszoktam, hogy nekem teljesen mindegy már, lesz-e rá magyar nyelv.

(#5100) ABE válasza Aureal (#5093) üzenetére


ABE
őstag

Példának okáért nem véletlen, hogy rengetegen ragaszkodnak a Nokiához: évek alatt alig változik a szoftver kinézete és kezelése, megszokják, jó is az. Mondjuk nincs is sok dolog rajta, amit tanulni kéne. Akinek nincs igénye a változtatásra, mert nincs szüksége másra, mint amit egy S40-es Nokia nyújt, annak felesleges váltani, mert minek. De nem hiszem, hogy ez az operációs milyenségének kérdése lenne, hogy a kiinduló HSZ-re reflektáljak. Egy bármely érintős butafon kezelése is hasonló, mert ugyanúgy tudni kell, hogy kell kihelyezni a widgetet, hogyan kell tapicskolni a képernyőt. De ha mondjuk azt nézzük, hogy valaki szeretne pl. pár programot letölteni (ami már túlmutat azon, hogy gyári állapotában használja a készüléket), az Android még mindig igen jól áll, mert ott a Market, kettőt kattint, és máris van program. Úgy gondolom, sokkal inkább érdeklődés és nyitottság kérdése a megszokás és megismerés, nem pedig műszaki érzéké. Szóval abban teljesen igazad van, hogy ha valaki hadilábon áll az angollal, és mondjuk nem igazán van szükséges/igénye egy okosfonra, akkor ne vegyen DEFY-t, mert minek. Amiért leginkább szót emeltem, az az, hogy nem lenne szerencsés urban legendet indítani a fórumban, ami valahogy így nézne ki: "olvastam egy profi fórumon, hogy az Android egy nehéz rendszer, és ha nem vagy rendszergazda, ne is vegyél olyan telefont". :)

(#5096) Halo

Leírni a beállításokat? Haha! :DDD Akkor rakjuk inkább ki néhányunk telefonszámát, hogy hívásra házhoz megyünk beállítani a készüléket. :D De tényleg, aki ennyiért vesz egy telefont, és arra nem képes, hogy végigböngéssze a telefon menüjét és a használati utasítást, annak minek segíteni? Te mondtad: nincs olyan sok benne. Hát, akkor úgy gondolom, hogy bárki elboldogul vele, aki akar. Volt már jó pár hozzászólás, amin elhűltem, hogy bakker, csak egy kicsit kellett volna foglalkozni a telefonnal, hogy ne kérdezzék meg... Többek között ezért is (bocsi, hazudok: pontosan ezért) fejeztem be az első hozzászólás gondozását, mert úgy gondolom, hogy aki nem lusta kis időt szakítani a telefonra, annak annyi összegyűjtött infó elegendő, szükség esetén a fórum keresőjét/guglit/szótárat tud használni. De ezt akarni kell, aki meg szarik bele, és csak válaszért jön, annak lehetne lexikont írni, azt is leszarná.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.