Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3242) Zolee11 válasza szaszlaci (#3241) üzenetére


Zolee11
senior tag

Azért remélem te is érzékeled az ellentmondásokat. A parkolás megöli a fejet, de ha nem parkol akkor meg a túlmelegedés a probléma. Én már rég nem szedtem darabora merevlemezt, de nem hiszem, hogy a parkolás során a fej károsodna. Láttam hibátlan félmillió feletti parkolást végrehajtott lemezt is, hibátlanul működni.
Ismétlem, a nagy felhasználók körében mért statisztikák szerint, ez a parkolásos téma nem mérvadó a meghibásodások terén. Minden típusból volt gyengébb vagy hibás széria, azok sem a túl sok parkolás miatt döglöttek.
Az egyértelműen feltételezhető kifejezés itt elég kevés, bizonyítottan? A Kürt állította ezt, vagy csak abból a jó pár hibalehetőségből ami még lehetett, inkább kenjük erre? :)

Nos én is találkoztam az állandó klattyogással, komolynak tűnő szakik (fórumon ez nem mindig biztos) mondták azt, hogy ez a klattyogás az IDLE üzemmódban történő kalibrálás, csak míg az elején az első pár évben nem biztos hogy hallható, később "zajosabb" lesz a lemez, és hallhatóvá válhat. Tehát ez nem összekeverendő a fejparkolással, vagy a fej hibás működésével! Ezt nekem a zöld típusra mondták, de valószínűleg más típus esetében is hasonló elven működnek a merevlemezek.

A 8 másodpercnek bizonyosan van alapja, lehet erről statisztikát gyártani, milyen időközönként fordul a rendszer egy adott lemezhez adatigényléssel. Mi az a legjobb időtartam amikor már "elég" biztos hogy X időn belül nem kér adatot a rendszer. Gondolom ez az érték pont 8 másodperc. :)
Rendszerlemeznél, ha a rendszer épp aktívan dolgozik, akkor elég elképzelhetetlen, hogy 8 mp-ig hozzá sem nyúl a lemezhez, így ebben az esetben ideális lehetne ez az időtartam, ha mindenképp spórolni akarunk.
De nézhetnénk úgy is, hogy mennyi milliárd watt fogy el fölöslegesen sok sok millió gépben, mert teljesen fölöslegesen fogyasztanak a berendezéseink.

Én black esetében ilyennel nem találkoztam, pedig nem egy-két db-ot építettem már be. Persze lehet ha ott is volt/van ilyesmi.

no brain, no problem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.