- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 02:51 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
Sziasztok! Feltelepítettem egy alkalmazást és nem működik ennél az appnál az értesítés küldés. Be van húzva a csúszka, az egyéb csúszkák is be vannak húzva, mégsem megy. Ugyanez az app Honorral gond nélkül megy. Elképzelhető, hogy az app nem kezeli már rendesen a telefont. De esetleg van-e valakinek valami ötlete, hogy mit nézzek még meg? Mondtak ilyet, hogy háttérben futó alkalmazásként engedélyezzem az appot, de ilyen beállítást nem is találok. Köszönöm az ötleteket!
-
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Egy P30 lite-nál inaktív szürke a google biztonsági mentés készítése nyomógomb. És azt írja a készülék, hogy még sohasem volt mentés készítve. Hogy lehet aktívvá tenni, hogy működjön? Van egy másik P30 lite a családban, annál is szürke. Az én P30 Pro-mnál meg aktív, el tudom indítani a biztonsági mentést, de mindig beleszakad a mentésbe és kiírja a telefon, hogy nem sikerült a biztonsági mentés. Ez tényleg ilyen agysebészet vagy én bénázok valamit? Beállítások/google/biztonsági mentés alatt van. Köszönöm a segítséget!
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Valaki tudja, hogy chrome-nál hogy lehet azt kikapcsolni, hogy lefelé görgetéskor a címsor eltűnjön, ami felfelé görgetéskor visszajön? Azt szeretném, ha fixen ott maradna a címsor. Firefoxnál ki lehet kapcsolni ezt az elrejtegetést. Össze-vissza ugrál emiatt a görgetés. Köszi!
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
My Huawei - Támogatás - hibakeresés - akkumulátor - akkumulátor ellenőrzése.
Szerintem ez az. -
Dzsekó
addikt
Sziasztok! Akku cserét tervezek a József körúti szervizben. Lenne pár kérdésem:
Előlapi fóliát leszedik-e?
A telefonon lévő adatok elvesznek-e?
Azt az infót kaptam, hogy alaphelyzetbe teszik a telefont, amit nem szeretnék. Létezik karbantartás üzemmód, de arra meg azt mondták, hogy nincs rá garancia, hogy megmaradnak az adatok. Tud valaki segíteni, akinek most cseréltek akkut, hogy hogy megy ez a folyamat? Köszönöm! -
Dzsekó
addikt
Nekem is most esedékes az akku csere. Kiterjesztett garanciám van, 2,5 évre. Ezt a my huawei/előnyök alatt kiirja a telefon. Kérdésem, hogy garanciális akkucsere esetén is kell vinnem a számlát, vagy elég, ha bemutatom a my huawei alkalmazás alatti gariidőt? A számlával az a baj, hogy telekomnál lett vásárolva a készülék, és nincs róla papír.
Másik kérdésem, hogy hova érdemes vinnem a telefont? Alkotás út van közel. Az adatokat nem szeretném ha birizgálnák, frissítést sem szeretnék emui 12-re, ki is van kapcsolva mókolással. Illetve a 10 rugós uv üvegfóliát sem szeretném, ha leszednék, mert olyan, mint az új 2,5 év után, és már nem lehet kapni. A hátsó fólia és a teló tetején lévő fólia is rajta van a telefonon, gondolom azokat nem lehet megmenteni. -
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Sziasztok! A hangrögzítő hol tárolja a fájlokat, melyik mappában? Illetve ha hangrögzítő alól kitörlöm, akkor hova teszi a fájlt? A tárhely folyamatosan csökken, tehát a fájl nem törlődik. Köszi!
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Azt már látom a részletezésnél, hogy appok mennyiségétől függ meg az adatoktól. -
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Accubattery 71%-ot ír az akku állapotára 1 töltés alapján. Az mennyire rossz? 2 év 2 hónapos a telefon, átlag 2 naponta töltöm, de nem nyúzom nagyon.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Ehhez kapcsolódó téma. Én az akkuidő és az állapotsáv miatt nem engedtem rá az emui 12-es frissítést. De elég sokszor feldobálja a teló, hogy frissítés van. Mindig rá kell nyomnom a később-re, utána meg a wifi-n történő frissítés tiltására. Tehát 2x kell böködnöm, és nem mindegy mire. Ami zavaró, hogy akkor dobálja fel, amikor éppen mást böködök a telefonon. Emiatt simán félre lehet nyomni, ha épp valamit csinálok. Nem lehet ezt a frissítés emlékeztető részt végleg kikapcsolni valahogy?
Köszi! -
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Ha már nem lesz akku ehhez a telefonhoz, akkor egyelőre más márka alternatívát nem látok, mint a Honor. Nekem fontos, hogy ne merüljön a teló, ne laggoljon, és a kamera ugye.
A Honor kamerájánál 108MP-t látok, és 4db-ot. P30 Pro-nak van 3db és 40MP. Jó, tudom, hogy ezek nem a fotó minőség meghatározói, de azért olyan rossz nem lehet ez a kamera sem. Igazából úgy vagyok vele, ha ez a teló megadja magát és tudok venni egy olyat, ami ugyanezt tudja, akkor már az nekem jó. Esetleg idővel egy 5G még belefér, de a Honor már azt tudja.
Plusz van még egy problémám. Van pár ismerősöm, akiknek a P30 lite akkuja már gyengélkedik. És 7 éve P lite szériákon élnek (P8-P9-P10-P20-P30 lite). Cserélni szeretnének és mondogatják nekem, hogy P40 megy P50 lite-t szeretnének. Én meg mondom, hogy azt ne, mert nincs rajta google. Jó, de akkor mit, kérdezik. Na ez az... Én egy ideje a Honor 50 lite-t ajánlgatom. Samu merülős és drága, Xiaomi laggol, de ezt már elmondták előttem is. -
Dzsekó
addikt
Sziasztok! Írjátok itt a P30 pro márka alternatíváit. Samsung, Xiaomi, Oneplus, stb. Ezek gyengeségeivel tisztában vagyok, ezért sem cserélek. De mi a helyzet a Honorral? Róluk senki nem beszél. Ugye a Honor a Huawei leányvállalata volt. Ugyanolyan jó minőségű hardvert pakol a telóba. És mióta a Huawei eladta a Honort, azóta a Honor 50 visszakapta a google-t. És mostmár itt van a Honor 60 is. Ezek nem jó alternatívák? Van belőlük Pro, ez a legerősebb.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Ez a Hisuite nálam kimaradt. Mindegy lesz..om, 2 év múlva ugyanilyen lesz. A képeket a galériámból nem törölte ki. Viberen meg úgyse néztem.
Most már csak két dolog nincs meg:
1. appgallery frissítés letiltása (csak appgallery kikapcsolást és frissítési értesítések kikapcsolását találtam
2. viber frissítés play áruházból (ez most meglett, tegnap nem talált semmit, ma megtalálta a 2022-es legújabbat, érdekes...) -
Dzsekó
addikt
Kerestem, de olyat nem találtam, hogy automata frissítés. Hol van az?
Appgalery kikapcsolását megtaláltam. -
Dzsekó
addikt
Sajnos nálam elveszett minden adat. Nálam nem volt frissítés play áruházban, csak megnyitás, ezért az appgalery-ből nyomtam frissítések alatt egy eltávolítást, gondolván, hogy a saját frissítését távolítja el. Erre ez a barom leszedte az egész vibert. Ne használtam biztonsági mentést, így minden elveszett. Arra akartam használni a biztonsági mentést, hogy ha cserélek másik android-os telóra, akkor egyszer megcsinálom, és az új telón visszaállítom. De a huawei fiókos mentéssel kitörölhetem. Elég szemét húzás tőlük, hogy így próbálják kétségbeesetten magukhoz láncolni az ügyfeleket. Sunyi módon nem play áruházból fissíti magát a teló. Most feltettem play-ből az előző verziót és appgaleryben jelzett viber frissítésre nyomtam egy mellőzést. Ha ennek ellenére rá fog frissíteni, akkor kikapcsolom az egész appgalery-t a fenébe. Egyszer már jártam így, amikor windows phone-ról jöttem át, azt gondoltam, hogy androidra váltva ez többször nem fordulhat elő. Mindegy, 2 év múlva úgyis ugyanolyan lesz, mint most. Huawei most szerzett nálam egy rossz pontot.
Utólag átgondolva, hogy mit lehetett volna máshogy csinálni. Semmit, biztonsági mentésem nem volt, Huawei fiókról nem engedett átváltani, frissíteni nem tudtam play áruházból, csak ez az egy verzió maradt, hogy eltávolít és play-ből feltesz. Most beállítottam heti google mentést, ha újra megszivat a huawei, akkor legalább heti mentésem legyen.Ui: Azért durva, hogy play áruházban még viber 2021-nél tartanak, appgaleryben meg már 2022-es viber van. No comment...
-
Dzsekó
addikt
Érdekes... Nálam ez a dupla hangerő le először 0,6mp, másodikra 0,3mp, kiírta a kijelzőre.
Nem tudtam, hogy van ilyen funkciója, ezért kipróbáltam. Érzésre 1mp volt a fotó készítés, sötét kijelzőről indulva. Minden a legfrissebb a telón.
Fogom használni, ha gyorsan kell fotóznom, mert míg feloldom, betölt a kamera és fókuszál, ellövi a fotót, na az lassú, de régen sem volt villám gyors.
Ennek a gyors fotózásnak egy hátránya van, hogy vakon lövi a képet, nem látom, hogy mit fotózok, csak kb. De a másikkal meg elmegy a pillanat, így legalább van esély rá, hogy lesz valami a képen. Köszi, hogy leírtad.
4G-ről nem tudok nyilatkozni, mert nekem 1 SIM kártyám van, oda meg kell a 4G. -
Dzsekó
addikt
Szerintem két lépcsős volt.
1. Lépcső android 9->android 10
2. Lépcső emui 10->emui 11Én utóbbit éltem meg, pl. Eltűnt a direkt 40MP-10MP állítási lehetőség, helyette van nagy felbontású kép meg jpg L. Az eredeti jobban tetszett. A galéria elrendezése és a fájlok működése is jobb volt az emui 10-en. Viszont a ritmusos rezgés és a folyamatos megjelenítés fejlődése pozitív az emui 11-en.
-
Dzsekó
addikt
Gondolom fényt mér. Próbálj világos részre fókuszálni (érintsd meg az ujjaddal a világos részt), és akkor elvileg be kéne sötétednie. Fordítva, ha sötét részre fókuszálsz, akkor ki kéne világosodnia. Ha nem így viselkedik, akkor valami gond van, az sem kizárt, hogy hardveres. Leejtve nem volt?
-
Dzsekó
addikt
Valóban, köszi. De régen ezt nem csinálta, csak az utóbbi pár hónapban vettem észre. Nem babráltam semmit a menüjében. Lehet, hogy folyamatosan tanulta és kitolta az időt? Volt már olyan, hogy 96%nál vettem le reggel, már mennem kellett dolgozni. Csodálkoztam is, hogy egész éjjel töltőn volt és mégsem lett 100%. Melyik a jobb, ha be van kapcsolva az intelligens töltés, de nem éri el a 100%-ot reggelig, vagy nincs bekapcsova, de full töltéssel veszem le a telefont? Köszi!
-
Dzsekó
addikt
Biztos, hogy leáll a töltés vezetéknélülin is. Mostanában akár Ikeás vezeték nélkülire teszem, akár vezetékes töltésre, 80%-nál megáll a töltés a teló kiírja, hogy akkuápolás és akku életének hosszabbítása miatt a töltés szünetel, majd alá kiírja a percre pontos időt, amikor folytatja. Ez az idő kb. 1,5 óra. Mit jelent ez? Kezd megdögleni az akkum? Miért kell ehhez 1,5 óra, miért nem folytatja 20 perc után? A telefon most lesz 2 éves és az akku nincs agyonnyúzva. 2-3 naponta töltöm.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Még tavaly év végén csináltam, azt hiszem, akkor még 10.1 volt fent, most már 11 van. Most nézem, hogy nem tudom előhozni a két ujj széttolásával ezt a rejtett app dolgot. Nem használtam, ezért nem néztem frissítés után, hogy működik-e. Viszont az app nevek két soros megjelenítése működik most is.
Brain75: Melyik EMUI verzió van fent a telefonodon?
-
Dzsekó
addikt
Én ez alapján csináltam és nálam működik ez is és a két soros megjelenítés is.
-
Dzsekó
addikt
Egyszerűsítették a kamerabeállításokat. Pro módban bal fent JPG-L (Large) a nagy felbontású kép. Továbbiaknál pedig a legutolsó a nagy felbontás mód. Én előtte is a 10 MP-es interpolációs képeket lőttem, szerintem azok kb. ugyanolyan minőségűek. Tény, hogy a régi felületen életszerűbb volt a beállításokban állítható felbontás, azon belül 10MP és 40MP, mint egy fényképező gépnél.
-
Dzsekó
addikt
"Nálam a Fájlok appon belül a Hálózati környezet akkor működött rendesen, amikor még a számítógépen Windows 7 futott. Akkor épp egy Huawei G8-asom volt. A Windows 10 telepítése után már egyik Huawei/Honor telefonomon sem ment a funkció. A számítógépet látta az app, de mindig 'A kapcsolódás sikertelen' üzenet volt az eredmény."
Na erre közben tudom a választ. Windows 10-ben be kell kapcsolni az SMB 1.0-t. Windows 7 még csak ezt ismeri, Windows 10-ben meg kilőtték, mert nem biztonságos, de vissza lehet kapcsolni, és akkor rákapcsolódik a telefon. Számomra az a fura, hogy ez a P30 Pro, illetve a fájlok csak SMB 1.0-t ismeri, elég elavult.
SMB 1.0 bekapcsolása Windows 10-ben: Vezérlőpult -> Programok és szolgáltatások -> Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása -> itt középtájon lesz az SMB 1.0. Kis + jellel ki kell nyitni és az összeset bepipálni 2-3 db van. Ezután PC-t újra kell indítani, és máris kapcsolódik a teló. Bármilyen rendszergazdai felhasználót és jelszót elfogad. -
Dzsekó
addikt
A jelszó nélküli mappa megosztás régen nem működik windows 10 alatt (biztonsági okok miatt kivették úgy, hogy elvileg beállítható, de hibát dob pl. a hálózati szkennelés), illetve ha beállítod, hogy jelszavas védelem nélkül legyen megosztás, akkor a következő windows frissítésnél visszapattan a jelszavas védelemre. Mivel sűrűn van windows frissítés, ezért a jelszó nélküli megosztás használhatatlan. Így létrehoztam egy új rendszergazda usert, amit csak ilyen csatlakozásra használok. Ezzel minden működik eddig mindenhol. Rácsatlakoztam fájlokkal, az is működik. Nálam az a probléma, hogy meg sem jelenik a gépem, tehát nem is tudok mire rácsatlakozni. Ennek az okát nem tudom.
xcsabo: Régen működött az egy szem rendszergazda userrel is, de mivel sok helyen nem akartak jelszót beállítani, ezért rászoktam arra, hogy új rendszergazdai felhasználó+jelszót generálok. Másik helyen ezzel próbáltam ki, azzal működik a fájlok csatlakozás. De kíváncsivá tettél, hétfőn kipróbálom saját 1 szem rendszergazda userrel. Az biztos, hogy jelszó kell windows 10-nél már régóta az ilyen megosztásoknál.
Mappa megosztás kockázatát ki lehet úgy kerülni, hogy amit látni szeretnél csak máshonnan, oda csak olvasási jogot adsz (nem lehet róla törölni kívülről), ahova meg menteni akarsz, az meg mindig üres legyen, amikor rámentesz, akkor rögtön át is helyezed onnan. Persze minden feltörhető, a wifi hálózat is, de mégis használjuk.
Én meg a felhőt utálom. Senki más harmadik személy ne matasson az adataim között. A nagyon fontos adataim megvannak 3 helyen, de fel nem töltöm sehova, mert az csak rám tartozik.
-
Dzsekó
addikt
Kipróbáltam a Total Commaner+LAN-t. Működik. Fájlokkal megnéztem ma több másik wifin lógó win7-es és 10-es gépet, azokkal mind működött, csak az én gépem nem jelenik meg.

Másik érdekes dolog, hogy az én gépem mindig IP címmel jelenik meg, nem gépnévvel. Amit ma néztem PC-ket, azok mind gépnévvel jelentek meg.
A kapcsolódás sikertelen-t azért írja ki, mert nem jó felhasználónevet és jelszót írtál be.
A legegyszerűbb, ha létrehozol egy Huawei felhasználót windows 10 alatt, adsz neki egy jelszót és rendszergazdai jogot. A megosztott mappánál meg kiválasztod a mindenkit írás olvasásra vagy az adott Huawei felhasználót írás olvasásra. Tesztre először én mindig a mindenkit szoktam választani, ha az megy, akkor lehet szűkíteni. -
Dzsekó
addikt
Odáig el sem jutottam. Fájlok megnyit -> hálózati helyek és itt nem jelenik meg.
"..." -> keresés és továbbra sem jelenik meg. A 10-es fájlok is hulladék abból a szempontból, hogy amikor másolok, akkor "egyéb hely" és ott a hálózati helyeknél látja a PC-t, de nincs csatlakoztatva. Vissza kell menni a főmenübe, ott hálózati helyek látja a PC-t, rácsatlakozni, majd vissza a képekhez újra kijelölni a 250db képet anyázva, újra egyéb helyek és akkor már tudom tallózni a PC mappáit, mert kint a főmenüben rácsatlakoztattam. De itt az egyéb helyeknél mééé nem megy a rácsatlakozás? Direkt szívatnak, hogy 250db képet újra egyesével ki kelljen jelölnöm. Nincs erre egyébként egy jó módszer, mint PC-n, hogy kijelölöm az első képet, majd az utolsót és a köztük levő összeset kijelöli valamilyen trükkel? PC-nél ez a shift billentyű ugyebár. Amúgy mindig másolni szoktam, teló memóriája elbírja, és így eggyel több helyen megvannak a képek. A 11-est még jobban elrontották, az már a PC-met sem látja. Egy gyanúm van. Nem lehet, hogy kiszedték a fájlok 11-ből az SMB 1.0-t? Mert Win7-en nincs 2.0 még. Win10-et meg nem csípem annyira, meg pár progi nem is megy a 10-es alatt. Majd lehet, hogy átmegyek 10-esre és megnézem, hogy ott látja-e a PC-t. Számomra ez sem lenne megoldás (csak magyarázat). Ha ez a baja, akkor setedit-el valahogy be kéne lőni, hogy SMB 1.0-t is lássa a fájlok. Te Win10-ről tolod? -
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Megjött a telóra az új frissítés és elrontotta a fájlok alkalmazást. Eddig a képeket a hálózati környezet alatt SMB megosztással raktam rá a PC-re. Most nem látja a PC-t...

Másik telón a fájlok látja a PC-t, tehát a megosztás jó. Tud valaki segíteni, hogy mit tolhattak el? Esetleg lehet valahogy a fájlok alkalmazást downgrade-elni valahogy régi verzióra? Köszönöm!Ui: Megnéztem fájlok 10-en megy az én telómon fájlok 11 van már, azon nem megy.
-
Dzsekó
addikt
"Az csak egy kompatibilitási dolog h a program megy 6.0n de nem jelenti azt h biztonságos is. "
Az első fele így van, ahogy írod, viszont ha olyan nagy biztonsági kockázata lenne, akkor a bankok tiltanák ki legelőször az adott android verziót. Sőt még az is megoldható lenne, hogy adott telefontípusokat ne engedjen bankolni az adott bank, ha kiderülne, hogy biztonsági kockázata van. Mondjuk ha Android 10-en kiderülne valami rés, de azt a javítást a Huawei-ek nem kapnák meg. Más kérdés, hogy ilyenkor mindig van kivétel (pl. 2014 után először 2017-ben a Windows XP is megkapta a Wanna Cry javítást). De ezek már csak elméleti fejtegetések.
-
Dzsekó
addikt
"a mobilos bankolás miatt nem mindegy, vannak-e biztonsági rések a rendszerben."
Ebben lehet valami, de ha a bank azt írja az appjánál, hogy pl. android 6.0-tól támogatott, akkor ott gondolom, hogy nagyobb biztonsági rés lehet, mégis támogatja. Szóval nem tudom, hogy annak pl. milyen kockázata van, ha régi telóval bankolsz, pedig sokan ezt teszik. A P30 Pro még nem olyan "elavult sz@r".
-
Dzsekó
addikt
Nem értem ezt a nagy frissítés fontosságát. Amíg van áruház és lehet alkalmazásokat töltögetni, valamint működnek a google dolgok, addig engem rohadtul nem érdekel, hogy jön-e android frissítés a telefonra. Megy a családban P10 lite android 7-8-al. Évek óta nem jön rá semmi frissítés, és kit érdekel? Tökéletesen működik. Édesanyám P8 lite-ja most adta meg magát android 6-al, az is tökéletesen működött eddig. A Windows phone-om is ment, amíg le nem lőtték az áruházat, de frissítést már rég nem kapott előtte sem. Azért lecserélni egy ilyen jó telefont, mert nem jön rá frissítés, szerintem is bolond dolog. 10 éve még olyan telefonjaink voltak, ami egyáltalán nem frissült (Nokia nyomógombos) és mindenki boldogan használta.
-
Dzsekó
addikt
Gondolom nagyobb a hardverigénye. Több csilli-villi dolog van benne, ami jobban eszi a rendszer erőforrást, és amire nekem egyáltalán nincs szükségem. Jó így, ahogy van. A biztonsági frissítések hiányával sem gondolnám, hogy hátrébb lennénk. Ezért biztos nem cserélek telefont. 2020-ig használtam windows phone-t arra sem jött semmi, és ha az áruházat, meg úgy az egészet nem lőtték volna le, még lehet, hogy most is használnám. Viszont hátrányát nem éreztem soha annak, hogy nem frissült a rendszer. 8-asról 10-esre frissülés hozadéka volt, hogy kvázi 2/3-ada lett az akuidő, mert a 10-esnek nagyobb volt az erőforrás igénye. Ezért is gondolom, hogy nem lenne feltétlenül jó erre a telóra a 11-es android.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Már volt róla szó, hogy nem bírja a vizet a teló. Más is mosta covid miatt, neki a hangszórója lett halk, a következő mosásnál meg néma. Valószínű beázott. És ő még le sem ejtette, legalábbis nem emlékszem, hogy írta volna. A pára idővel kiszárad, lehet fél év is, de kiszárad. Ez legyen a legnagyobb baja. Nedves törlőkendővel töröld át max. Abban nagyon kevés alkohol van, nem tesz kárt benne. Én nem törölgetem soha, inkább kezet mosok, maszkot viselek és oltva vagyok már szerencsére. A covidon így is átestem, de nem azért kaptam meg, mert nem törölgettem a telefont.
-
Dzsekó
addikt
Akku fogyasztás néző része rosszabb lett. Fotó galéria is új kinézetet kapott, nekem nem tetszik. Ha a hangerő gombot benyomod oldalt, a 10-en két érintéssel lehetett némítani, most csak rezgés és csengés van. Be kell menni fogaskerékkel a beállításokba, ott lehet némítani. Az új rezgés ütemek jók, fakopáncsra állítottam a vibert, jobban megérzem a tokban és meghallom az asztalon. A 10 és 11 ötvözete kéne. Frissítek, mert valamit elrontanak, de jönnek új dolgok, meg hibajavítások is. Illetve nem idegesít, hogy állandóan szól hogy frissítés áll rendelkezésre.
-
Dzsekó
addikt
Köszi!
Akkor egy darabig marad a P30 pro, amíg van gugli meg az akkuja jó. Nagyon más alternatívát nem tudok, mint a Samsung, számomra fontos a kamera, ha most pariban vannak, akkor x idő múlva jó alternatíva lehet, ha marad a gugli mentes Huawei. Éjszakai képekben is olyan jó az S21? P30 pro-t sokszor használom arra, hogy sötétben el kell valamit olvasni (gyári szám, stb.) és csak azt látom, hogy kb. hol van a felirat. Vaku nélkül lövők képet, és tökéletesen el tudom olvasni (vakuval kiég a felirat, úgy nem jó). Ez egy fantasztikus dolog, sokszor húzott már ki a csávából. -
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Arcfelismerővel együtt tökéletesen működik, még ki is írja, hogy az arcomat az ujjlenyomat előtt felismerte vagy valami ilyesmit. Csak ugye ott van az a rohadt maszk... És akkor mindkettő sz@arakodik. Ami némileg segíteni szokott, hogy erősebben nyomom oda az ujjam, akkor nagy nehezen felold.
-
Dzsekó
addikt
Mennyi egy ilyen csere? 2 év garis telefonnál garanciaidőn belül ingyen csinálják?
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Nem semmi. Az üveg nincs odaírva, ebbe bele lehet kötni.

Hány évig bírta az akkud? Nekem most 1 év 2 hónapos és 2-3 naponta töltöm, de mintha 50% alatt gyorsabban merülne már, mint felette. Eddig egyenletes volt. 40%-al el tudtam indulni reggel, hogy estig bírta (persze nem vagyok nagy telefonnyomkodós, ez látszik), de most már előfordult, hogy 1-2x le tudott merülni, ha 40%-al indultam el. Most úgy vagyok vele, hogy 50% felett indulok el reggelente. 2 napot mindig kibír. -
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Micsoda? Miért kell eltávolítani? 10 rugós UV fólia van a kijelzőn, ami a második, mert az első 2 hónap után buborékosodott, gariban felrakták ezt, ami 1 éve rajta van. Ezt úgy rakták fel, hogy kb. előtte 15 db-ot kukázott a srác, mert nem ment fel rá buborékmentesen. És ha egyszer ragasztós lesz az üveg, akkor kuka. Azt hiszem előbb törném el a szervizes kezét, mint hogy lekapná az üvegfóliát a telefonomról. Még akkor sem engedném eltávolítani, ha ingyen rakna rá megint 10 rugós Xpro üvegfóliát buborékmentesen. Mivel az első 2 hónap után lett az. A második alá extra ragasztómennyiséget kaptam, mert már kapkodott a srác, aki felrakta. Mondta, hogy a felesleg úgyis kifolyik, ami igaz is, viszont így a kényes sarkokra több jut/jut rendesen. Szóval ezzel szerencsém volt, de egy új felrakásnál nem biztos, hogy teljesülnek ezek az extra feltételek. Lehet, hogy én gondolom túl, de amennyit szívtam már fóliákkal... Amit nem értek, hogy Gorilla glass 5 vagy 6 van rajta és tök könnyen megkarcolódik. Állítom, hogy a gagyi védőüvegek nehezebben karcolódnak, mint ez a túl hype-olt Gorilla glass.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Úgy tudom itt már nem lehet kikapcsolni. Kivették azt a menüpontot.
De én kikapcsoltam a "felemelés a felébresztéshez"-t, és be sem jön a lépésszámlálós zárképernyő. Felemelem a telót, marad sötét a glance screen-el, majd felébresztem dupla kopp-al, ujjlenyomattal vagy oldalsó gombbal és rögtön bejönnek az alkalmazások, tehát kimarad a zárképernyő, aminek az alján írja a lépésszámot. -
Dzsekó
addikt
Egy éve van fent karcmentesen. Igaz, én övre fűzhető bőrtokban tartom a telefont, csak itthon van asztalon. Nem olcsó, de a felhelyezésre/buborékosodásara fél év garit adnak. Az elsőn 2 hónap után megjelent 3 pici buborék az egyik sarokban és cserélték az üveget szó nélkül.
-
Dzsekó
addikt
Más is panaszkodott rá még akkor, amikor 10.1 volt, ezért sem csináltam FR-t, mert maradna ugyanilyen és csak kaparnám az arcom 2 hétig, mire mindent beállítok újra. Rühellem ezt, hogy a frissítést nem lehet letiltani, de ami meg ráfrissül, az egyre hulladékabb. És nem tehetsz ellene semmit. Bénább a galéria kinézete, mások az akkuidő menedzselő részre panaszkodnak, hogy silányabb a nézete (engem ez szerencsére hidegen hagy), de a hangerő szabályozás is vackabb lett (némítani csak fogaskerék alatt tudok).
De legalább az akkum nem merül jobban 11 alatt, ami nagyon sokaknál FR után is megmaradt. Ez számomra sokkal fontosabb, mint hogy 2-3mp-et kell várnom a hallózással. De amióta rájöttem, hogy 0:00 átvált 0:01-re akkor épül fel a kapcsolat, onnantól hallózok, és azt már mindenki hallja, azóta már ideges sem vagyok. -
Dzsekó
addikt
Hívás fogadás nálam is ilyen, szerintem szoftveres hiba, Android 10.1-től ilyen, 10-nél még nem volt gondom. 11-nél maradt, a BT kihangosítóm is tök máshogy viselkedik a 11-es Androidnál, mint a 10.1-esnél. Szóval ez sajnos ilyen. FR-t ezért nem csinálok, már megszoktam. Amikor a 0:00 hívás számláló elkezd 0:01-re váltani, akkor kezdek hallózni.
Ujjlenyomat nálam is mindig máshogy érzékel, ha erősebben odanyomom az ujjam, akkor jó. Szerintem ez is ilyen üvegfóliával. Eltűnni még nem tűnt el az ujjlenyomat olvasóm. -
Dzsekó
addikt
Oké, hogy gariban nem cserélik, de nem ajánlották fel, hogy pénzért kicserélik az USB-t? Nem olyan nagy tétel, hogy emiatt ki kéne dobni a telefont. Engem az bosszantana felettébb, hogy visszaküldik és nem csinálnak vele semmit lóvéért sem. Egyébként hátlap töltéssel még töltheted, csak lassabb, én úgy szoktam tölteni, kényelmesebb, időm meg van. Általában éjjel korom sötétben teszem rá, nem kell vakoskodni a kábellel.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Az sem jó, mert akkor gondolom nem kapom meg addig a hívásokat. Van idős ember a családban, aki ha rosszul van, akkor éjjel is el kell tudjon érni. Az Y3-ast már szerencsére nem használjuk, csak a gyerkőcök nyomkodják. Bár az akkor is elkezdett villogni, ha már vészesen merült. És zölden villog, ha töltőn maradt és fel van töltve.
-
Dzsekó
addikt
Azt az értesítő LED-et de utálom. Éjjel össze vissza villog RGB-ben. Azt sem tudom melyik szín micsoda. Hála az égnek, hogy ebben a P30-ban nincs. Van a családban egy ilyen RGB-s csoda, ezt lefekvés előtt mindig kijelzővel lefelé fordítom. Volt egy régi Y3-as, annak a kamera köré raktak ilyen RGB csodát, baromi erős fénnyel. Azt a telefont éjjel kikapcsoltam. Sokkal jobb az always on, látom, hogy mik jöttek, mert más az ikonja. Egyet megcsinálhatnának még, ha jön értesítés, akkor is kijelezze az akku %-át. Ezt még nem sikerült megugrani 11-es EMUI-val sem, pedig bíztam benne, ha már a fakopáncs rezgés sikerült nekik.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Engem az zavar, hogy a fenti képen a kis áthúzott csengettyű eltűnt. Tehát nem tudom lenémítani a telefont, csak rezgőre állítani. Ha bemegyek fogaskerékkel a beállításokba, akkor ott már lehet némítani. Na de ha egyszer kint ment, akkor miért kellett kivenni?
Illetve ha ezt a beállítást bezárom, akkor mindig a 2. oldalon találom magam, nem a főképen, ahova a fontosabb alkalmazásokat raktam. Mindig el kell húzni az ujjamat pluszban. Lehetne ennél nagyobb gond is, na de ez jó volt még 10.1-en. -
Dzsekó
addikt
Nálam olyan teló, amiben benne van a "Lite" szócska, szóba sem jöhet.
Szerintem nem is lehet összehasonlítani egy "Pro"-t egy "Lite"-al.
Nem volt még Samsungom, de az akkuidőre szoktak panaszkodni, akik ide jönnek Samsungosok, hogy váltanának P30 Pro-ra. -
Dzsekó
addikt
Akkor inkább strapa telefont javasolnék. Egyrészt bírja az ütést, esetleg még vízálló is. Jobb a fogása, ami miatt kevesebbszer fogja leejteni a telefont Anyukád.
Ezek a mai üveg telefonok még tokkal együtt is könnyen kiesnek az ember kezéből.
Itt ha végigtekered az oldalt, akkor nagyon sokféle strapa telefont találsz.
Cat, Evolveo, Ulephone vehetőek. -
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Nekem egyszer kártyahibát írt ki, direkt vettem olvasót, hogy a rajta levő fotókat le tudjam menteni, nem látta a kártyát, aztán a telefon ajánlgatta, hogy formázzam újra. Mivel nem tudtam adatot menteni róla, ezért formáztam, azóta jó, de buktam 2 havi fotót. Azóta a telefon belső memóriájára fotózok, és sűrűbben mentek róla. Megrendült a bizodalmam a NM kártyában.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Beállítások keresőjébe: zseb mód, kapcsold ki. Ha nincs ilyen beállítás, akkor elő kell varázsolni
-
Dzsekó
addikt
One HW camera. Ebben van 16:9, de ezt tudja a gyári kamera is, csak ott úgy hívják, hogy "Teljes képernyős" képarány.
Én az AR lencse miatt töltöttem le gyerekeknek. Valamiért a Pro-ban csak animáció AR lencse került, a sima lite-ban van kép mód (nyuszifül, kutyafül, stb.) is. A One HW cameránál ha kétszer vissza nyíllal lépsz ki, akkor abban a módban indul, mint legutóbb, még akkor is, ha utána négyzettel bezárod a progit. Hátránya, hogy majdnem minden belépéskor hirdeti a pro verziót, amit ki kell x-elni. -
Dzsekó
addikt
Vagy inkább a 5:4-es képarányt tennék be. Amikor DM/Rosmann automatából hívunk elő papírképet, akkor mindig szívunk ezzel, mert az az 5:4-et szereti.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Van két gyerek. Ez nálunk úgy működik, hogy ha oviba kell menni hét közben, akkor ébresztőre kelek és úgy kell őket kirobbantani az ágyból (szimulálnak, meg minden, csak ne kelljen felkelni). Hétvégén, amikor alhatnék, kb. ugyanabban az időben felkelt mind a kettő, rajtam ugrál. Tudják, hogy nincs ovi akkor.
-
Dzsekó
addikt
Nokia 6300. Beállítod az ébresztőt, kikapcsolod. Kikapcsolva is ébreszt! Kis helyen elfér, és havonta 1x kell tölteni. Nálam ez van.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
A hajlított kijelző átka sajnos.

A vas nagyon jó amúgy. Ma nyomkodtam egy Xiaomi redmi 3s-et, hát volt, hogy 5x nyomtam meg a kijelzőt, mire reagált. A végén már majdnem elővettem a kalapácsot. Ennél még a WP-om is gyorsabb volt.nolan42: Nekem is a tulaj rakta fel, akkor remélhetőleg most már jó lesz.
-
Dzsekó
addikt
Ezekkel a rendelt fóliákkal számomra csak az a baj, hogy ezt nekem kell felrakni. Még a régi fóliákat én raktam fel, ilyen szösz eltávolító tapipaddal, meg vizezéssel. Vért izzadtam, mire szöszmentesen és buborékmentesen fel tudtam rakni. Nekem abból egy életre elegem lett. Ebben az Xpro-ban az a vonzó, hogy felrakják, és erre garanciát is vállalnak. Drágának drága, de pont lesz..om, nincs kedvem kínlódni a felrakással, ami aztán lehet, hogy lejön. Lehet, hogy 9x kéne próbálkoznom, hogy 1x jó legyen, és akkor árban ugyanott vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Path of Exile (ARPG)
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Yettel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- Eladó egy Pixel 7a
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valószínű az zavart meg, hogy frissítést kerestem, nem alkalmazások kezdetűt. Illetve csúszkásat néztem, vagy be-ki, itt meg "csak wifi-n" szerepelt. No mindegy, most már ezt is kikapcsoltam.

Köszi!