- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcsabo
senior tag
Ez most kuponnal 19 dodó ha valakit érdekel. Jó kis Z1 alternatíva.
link -
-
törölt tag
Kiegészítés az előzőhöz: az ikonméret beállítás opció nem jelenik meg, ha a főképernyő stílusánál az Alkalmazáslista van beállítva.
-
törölt tag
-
AtHoS
nagyúr
Fejlesztői beállításokban lehet módosítani a képernyő képpontszámàt. Kirajzolás részen legalsó sor: Legkisebb szélesség-et növeld meg óvatosan, mert betűméret is fog vele változni
-
rolandrepasi
tag
válasz
Bferibörs #20587 üzenetére
A képen amit feltöltöttél ott van az elrendezés. Neked 5x6. Az az 30 ikon fér egy oldalra. Ha átállítod pl. 5x5re vagy 4x6 ra akkor kevesebb lesz egy oldalon így megnő az ikonok mérete hogy kitöltse az oldalt. Jó, ez béna, de valamennyire ez állitja az ikonok méretét. Kicsinyíteni pont nem tudod már mert neked 5x6 az elrendezésed. Az mondjuk érdekes hogy neked hianyzik az ikonméret beállítás rész. Nekem ott van.
-
Bferibörs
addikt
válasz
rolandrepasi #20586 üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben?
Kicsinyíteni szerettem volna,amit nem lehet.
Igen, a legújabb van fent -
Bferibörs
addikt
válasz
#44059648 #20574 üzenetére
köszönöm szépen a részletes válaszodat!
Sajnos nincs lehetőség az ikon méretének változtatására,ilyen " menü" nem jelenik meg nálam.( Sem p20p,sem p30p-n)
[kép]Az ujjlenyomat olvasót,csak úgy tudtam megoldani,hogy felvettem ujjlenyomatot,majd felvétel után ki tudtam kapcsolni,hogy ne kérje a teló
-
knox83
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #20575 üzenetére
Ezért vagyunk bajban ha cserélni akarunk.. Ezért tart ki mindenki, vagy inkább sokan még mindig a p30p mellett
Egyik mostani flagship sem tud annyival többet hogy megérje azt az iszonyatos felárat.. Nekem egyedül az oppo find x5 pro képei tetszenek a mostaniak közül de az sem jobb annyival hogy megérje 480 ezerért. Az i14p meg, anyám..több esetben jobb képet csinál az elődje.. Mindezt 550-600 ért..
-
Peace
nagyúr
válasz
Mesterséges intelligenciát érdemes bekapcsolni? Mit javit a képeken?
-
Tutu7030
veterán
válasz
Első blikkre a p30 pro túltolja a színeket kicsit.
-
Bennyboy
őstag
válasz
Lehet jönni szüretelni?
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Hoznék nektek egy kis kép minőség összehasonlítót, Huawei P30 Pro vs. Mate 40 Pro.
Az első kép mindig a P30 Pro lesz,a második a Mate 40 pro. Az első két képnél kikapcsoltam a mesterséges intelligenciát, a többin be volt kapcsolva.Mesterséges intelligencia kikapcsolva
Mesterséges intelligencia bekapcsolva
Makrók
Végül a véleményem: A Mate 40 pro irgalmatlanul jó telefon lett, viszont a P30 Pro anno olyan magasra tette a lécet, hogy szerintem nem tud többet annyival a Mate 40 pro, mint amennyivel többe kerül..
Amivel többet tud: 90 hrz kijelző, sztereó hangszóró, pár fasza feature, külalak, 3d arcfelismerés..
Amivel kevesebbet: (valakinek) a Google hiánya (nekem nem hiányzott) pár alkalmazás nem küld értesítést és ennyi.
Viszont nekem a P30 Pro képei jobban tetszenek.. -
törölt tag
válasz
Bferibörs #20567 üzenetére
Szia!
1.
Az ujjlenyomat beállítás emlékeztetőt valószínűleg akkor csak késleltetni lehet. Ha lenne végleges kikapcsolásra lehetőség, akkor az biztosan megjelenne.Esetleg meg lehet azt próbálni, hogy az értesítést egy nagyon kicsit balra elhúzni és megnézni, hogy ott megjelenik-e egy fogaskerék.
Erre koppintva pedig megnézni, hogy milyen beállítási lehetőségek vannak. Ha van olyan beállítás, hogy 'további beállítások', akkor arra kellene koppintani. Ilyenkor bejön annak az appnak az értesítési beállítása, amelyik az értesítést küldte.
Előfordulhat, hogy nem lehet állítgatni, mert ez rendszerbeállítás, de lehet, hogy mégis. Nálam az optimizáló küldött egy bizonyos app esetében értesítéseket, hogy az adott app túl sok akkut fogyaszt. Ez olyan rendszerbeállítás, amelyet pl. nem lehet kikapcsolni.
2.
Az ikon méretének beállítását kétféleképpen lehet elérni (mindkettő ugyanoda vezet):a) a főképernyőn 2 ujjat egymás felé mozdítod, csíptető mozdulattal. A kijelző alján bejönnek a következők: háttérképek, minialkalmazások, átmeneti effektek és főképernyő beállítások. Ezen belül van az ikon méretének beállítása.
b) Beáállítások > Főképernyő és háttérkép > főképernyő beállítások > ikon mérete.
Egyébként ha a Beállításokat megnyitjuk, felül van egy keresőmező, ha ide elkezded bepötyögni, hogy ikon mérete, akkor közvetlenül el lehet ugyanoda jutni.
-
hockeyapu
senior tag
Mi a 'kuksit' csinálhattam, hogy nem akar rendes ésjzakait csinálni !
-
Bferibörs
addikt
Sziasztok, két láma kérdésem lenne, 12- vel kapcsolatban.
1: kirakta az értesítési sávba,hogy állítsam be a készüléket,ebben erőszakosan ujjlenyomat olvasót akar beállítatni. Hogy a fenébe lehet ezt kikapcsolni? Nem akarok ujjlenyomatot felvenni. Csak halasztani tudtam az értesítést holnapig.
2: ikon méretet,hogy tudok állítani ( kisebbre) ?Mindkét telómon ezt csinálja gyári visszaállítás után.
(P20p,P30p)
Nem akarok ujjlenyomatot. -
pedrobike
aktív tag
sziasztok ,ma teljesen meghalt a kamera ..először csak nem fókuszált ,aztán meg sem nyílik ..ujra indítás után sem ..adatok törlése sem segített ..ötlet ?köszöntöm a választ 🙂
-
subset
senior tag
válasz
phoenix64 #20558 üzenetére
Nekem már több mint 3 éve megvan. Sosem kapott fr-t, mindenféle anomáliától mentes szoftveresen és hardveresen is. Mondjuk sosem volt telepakolva felesleges appokkal, játékokkal stb.
A kamera még ma is bőven megállja a helyét és a 2022-as csúcsmobilok mellett sem kell szégyenkeznie egy picit sem.
Akku a mai napig min. 2 nap 2 simmel - gyorstöltve mondjuk sosem volt.
Elégedett vagyok
Anno 200 ezresért vettem bontatlanul itt az aprón...hol vannak manapság ezek az árak -
F-ECT$
titán
válasz
phoenix64 #20558 üzenetére
Itt is romlott a kamera, vagy inkább azt mondanám, hogy eleinte 10-ből 9 kép jól sikerült mindenféle állítgatás nélkül is, most ez inkább 6-7.
Rendszer sebesség még ok.
Hosszú távra már nem vennék P30 Pro-t, 1-2 évig még ok lehet. Ha használtat veszel, akkor ellenőrizz le mindent, és nézz rá az aksira is.
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Igy 2022-ben mennyire erdemes meg igy P30 Prora valtani? Baratnomnek akarok vmit telot, a P20 mar kezd neki nagyon lassulni. Megjelenes ota sokat romlott a P30 kameraja az ujabb frissitesekkel? ( Baratnom p20-nal es nalam mate20-nal is eszreveheto a romlas folyamatosan). Rendszer sebesseggel gondolom gondok itt meg nincsenek. -
törölt tag
válasz
Balúkapitány #20555 üzenetére
A saját tapasztalatomat tudom megosztani: nálam a képek ugyanolyan jó minőségűek, mint korábban. Azért így írom, mert születtek bejegyzések, sőt cikkek is arról, hogy EMUI 12-re frissítés után nincs fókuszálás. Olyat is olvastam, hogy valakinek 30x zoom-nál a kamera app egyszerűen bezárt és a telefon újraindítása után jött helyre az app.
Már több alkalommal leírtam itt, hogy minden nagyobb rendszerfrissítés után gyári visszaállítást szoktam elvégezni. Lehet vitatkozni azon, hogy ez szükséges-e vagy sem, de a tény az, hogy nálam sem a fent említett, kamera app-pal kapcsolatos problémák, sem egyéb más rendellenesség nem szokott előfordulni. A kamera app jól működik, a képek jók, illetve általában véve a telefon is nagyon jól működik. 2020. augusztus vége óta van meg a P30 Pro (és nagyon úgy tűnik, hogy még egy ideig marad is).
-
törölt tag
válasz
Balúkapitány #20547 üzenetére
A kamera app nagyjából ugyanaz, mint korábban, de elképzeélető, hogy vannak kisebb változások a korábbi verziókhoz (pl. EMUI 11) képest.
-
törölt tag
válasz
Ferenczi Áko #20551 üzenetére
Szia!
Sajnos, nem lehet levenni onnan. A gyorskapcsolók szerkesztésénél nem is szerepel ez a rész, illetve csak a Device+ opciót lehet külön kitűzni vagy levenni.
-
Ferenczi Áko
addikt
Emui 12-n a lehúzható gyorskapcsolóknál el lehet távolítani a zenei szekciót? Semmi szükségem rá..
-
knox83
senior tag
-
Balúkapitány
tag
A kamerarendszerben van változás az emui 12 óta?
-
Dzsekó
addikt
-
Brain75
senior tag
válasz
F-ECT$ #20543 üzenetére
Sziasztok
Nézegetem a P30 utódját, de nem igazán tudom kitalálni mi legyen.
Várom a meglátásokat, azzal kapcsolatban, hogy mi lehet méltó utódja a P30 Pro-nak.
Kritériumok:
- Legalább akkor kijelző mint a P30 Pro
- 8 vagy 12 / 256 Gb opció
- Lehetőleg jó kamera rendszer makróval, mert elég sokat fényképezekKi mit ajánlana ?!
Köszi
-
-
F-ECT$
titán
Én is elég sokáig használtam a Vancedet, de annyi helyen használom a YT-t, meg a Spotifyt is lemondtam, így könnyű szívvel fizettem elő a Premiumra.
-
-
Dino69
aktív tag
Sziasztok, 2 darab akciós tok a Spigen kínálatából:
[link] -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #20531 üzenetére
Szia!
Ahogyan fentebb is írta Nikaré, ez a frissítés csak az augusztusi biztonsági javításokat tartalmazza. Ezen kívül semmi új nincs benne, a telefon ugyanúgy rendben működik a frissítés után is.
-
Peace
nagyúr
válasz
Tegnap jött meg. Én nem agyalok ilyenkor, csak telepítem.
-
Nikaré
őstag
válasz
Szia!
Ez az augusztusi biztonsági javítás csomag.
Nekem nincs tapasztalatom mert mielőtt rá engedem akarok egy mentést készíteni.
Halogatom lassan egy hete már -
Sziasztok!
1-2 napja feldobálja a telefon, hogy van már 12.0.0.139 frissítés.
Ez mennyire új? Van már tapasztalat? -
Nikaré
őstag
válasz
Ferenczi Áko #20527 üzenetére
Jöhet.
Erre a változatra is kíváncsi vagyok! -
direwolf
őstag
válasz
Macika66 #20526 üzenetére
Az ívelt kijelző volt az egyetlen dolog amit utáltam a p30proban. A HMS erőszakosságán csak húztam a szám, de az ívelt kijelző nagyon-nagyon ellenszenves számomra. És bizton állítom, hogy nem vagyok kisebbségben a véleményemmel. Ezt az "exkluzív megjelenés" bullshitet csak a marketing tolja.
Abban egyetértünk, hogy a szoftveres dolgok leginkább az újabb android miatt érződnek jobbnak. Kivéve talán az értesítéseket, mert az a Huawei sara az agresszív memóriamenedzsment miatt, és talán a jobb akkuidő is ennek tudható be. -
Ferenczi Áko
addikt
Majd én is jövök egy kis pro-kontra beszámolóval, ma lett egy Mate 40 pro-m
-
Macika66
őstag
válasz
tal-garius #20522 üzenetére
Nem akarok (TÉNYLEG NEM!) vitát generálni.
Szinte hihetetlennek tartom, hogy a 22+ annyival jobb lenne, egy része a pros-nak amiatt van, hogy két főverzióval újabb az Android rendszer a Samsungon.
A sik kijelző egyáltalán nem a profibb kijelzők jellemzője. Az ívelt szélű kijelző mindenütt a legfelső kategória sajátja, az ívelt szélnek köszönhetően nagyobb a képméret, kvázi lefolyik a kép a kijelző szélénél, minimális a káva. Az más kérdés, hogy jobban kell rá vigyázni, sokkal sérülékenyebb...
AX WiFi van a P30Pronál is, de nem akkora sebességű. Azért 3 év van a két modell között...
De ha megtaláltad a számodra megfelelő(bb) készüléket, az végülis jó hír... -
rolandrepasi
tag
válasz
Balúkapitány #20524 üzenetére
Szia!
Nekem az van fent. Nekem se jobb se rosszabb. Viszont! Megjelenéskor vettem először p30 prot. Azt használtam kb 1 évig. Majd egy kis apple kitérő után tavaly októberben újra p30 pro-ra szavaztam. A két készülék kamerás képességei között már észreveszek különbségeket. Főleg szupermakró módban. De a fő kamera képei sem olyanok mint voltak. Nem szörnyű a változás, de észrevehető. Sajnos nem pozitív irányba.. -
Balúkapitány
tag
Az EMUI 12-vel vannak tapasztalataitok? Szívesen olvasnám, főként arra vonatkozólag, hogy a kamera viselkedésében hoz-e bármi változást?
-
knox83
senior tag
válasz
tal-garius #20518 üzenetére
Köszi hogy leírtad. Nekem alapból a samsung fekete folt, én biztos nem cserélnék arra. Sajnos ilyen üzemidőt nem tudom mi fog majd megint adni ha telefont kell cserélni. 2 év után 87%os aksival is tudok még 7.5 - 8 óra kijelzőidőt produkálni.
-
Macika66
őstag
válasz
tal-garius #20518 üzenetére
Az S22+ ugyanúgy középkategória, mint a P30?
-
tal-garius
aktív tag
Hellosztok!
Mint írtam váltottam Samsung S22+-ra. Eltelt pár hét és gondoltam írok pár sort róla.Egyszerű listás összehasonlítás lesz pro és kontra.
Pro:
- Szebb kijelző, nincs kerekítve a széle (könnyebb fóliát szerezni rá)
- Reszponzívabb az egész telefon (menü kezelés, program indítások)
- Értesítések azonnal megjönnek
- Memóriában több alkalmazást tárol, nem lövi ki őket
- Szoftver maga, támogatás, frissítések (P30 is frissített még az elején sűrűbben)
- Támogatás, TV-re kivetítés, DEX mód
- Wifi6
- Kamera azonnal készíti a fotókat, nincs vagy sokkal kevesebb a késleltetés
- Alap beállításokkal is jó képeket készítettem
- Masszív készülék
- Akku idő ha nem is 2 nap, de van hogy 1 nap után se kell tölteni (5óra Sot megvan)Kontra:
- Akku idő rosszabb mint P30-nál
- Ujjlenyomat érzékelő siralmas
- Kamera nem annyira pro mint P30ban (pl zoom)
- Sok Samsung alkalmazás de nagy részük törölhető
- Képernyőkép készítése
- Beállítás nélkül nem tudtam kikapcsolni vagy újraindítani
- Kell új töltő, kábel (az van dobozban)
- Tokba kell rakni, hátulja nagyon csúszik (mondjuk összes telóm tokban használtam)Ennyi így hirtelen. Igazából amennyibe kerül nem éri meg váltani P30-ról, ami nagy előrelépés az a szoftveres rész, újabb Android és frissítések.
-
Dzsekó
addikt
Valaki tudja, hogy chrome-nál hogy lehet azt kikapcsolni, hogy lefelé görgetéskor a címsor eltűnjön, ami felfelé görgetéskor visszajön? Azt szeretném, ha fixen ott maradna a címsor. Firefoxnál ki lehet kapcsolni ezt az elrejtegetést. Össze-vissza ugrál emiatt a görgetés. Köszi!
-
njnl
aktív tag
-
Peace
nagyúr
válasz
Sztyepadzso #20505 üzenetére
Akkor lehet azt kéne megnézni, hogyha talál 10+ elérhető frissítést, akkor nem nyomok rá manuálisan, hanem megvárom az esti töltést és másnap meglesni, hogy lefrissült-e? Ez se rossz ötlet.
-
Sztyepadzso
őstag
Nem tudom, szerintem a google play valamennyire alkalmazkodik a szokásaidhoz(ahogy egy csomó más dolog is tanul a viselkedésedből, lásd intelligens töltés vagy a fényerő automatikus állítása), mert nekem pl a telefon este töltőre kerül, tegnap pl kb 22:30kor.
Te sem hiszem, hogy örülnél, ha egy sokat használt, és sokat frissülő appod a kezedben kezdené el frissíteni magát, mert hazaértél.
Namost, van a frissítési listában kb 12 app, ami "tegnap frissült" és 16, ami már ma(pontos idővel, 00:00 és 00:26 között).
-Szóval ha a tegnapiak is a tegnap este frissültek(otthon voltam egész nap, wifin), akkor kb 23:45 küröl kezdte el frissíteni őket.
-Vagy tegnap éjfél után de ezt nem tartom annyira valószínűnek.Azután a "4 napja frissült" appok vannak, egyrészt, mert a hétvégén tapasztalataim szerint kevesebb frissítés érkezik(anno volt úgy, hogy csak manuálisan frissítettem, láttam), másrészt a többi app nem olyan frekventáltan kap bugfixet, mint pl a FF, a FF Nighty, YT , YT Music, vagy a Google különböző szolgáltatásait biztosító rendszerappok.
-
törölt tag
Értem. Esetleg akkor a Google Play Support által javasolt lépéseket lehetne megpróbálni. A Play Áruház és a Play-szolgáltatások esetében adatok törlése, illetve frissítések eltávolítása. Ezután újraindítani a telefont és várni, amíg a Play Áruház felfrissíti magát, illetve a Play-szolgáltatásoknál egy idő után megjelenik egy értesítést, hogy frissíteni kell az appot.
Talán ez segít. De ahogyan írtam, a Play Áruháznál nem mindig stimmelnek a dolgok.
-
törölt tag
Mivel nem tudom, hogy Nálad milyenek a konkrét beállítások, csak tippelni tudnék, hogy mi lehet a gond.
- Egyáltalán be van-e kapcsolva az automatikus mentés a Cloud menüpontban?
- A Huawei biztonsági mentésnél nálam pl. a Galériát nem menti, mert az alap 5 GB tárhely többszöröse lenne, amit menteni kellene. Szóval, ha nincs elég szabad tárhely a Huawei Drive-on, akkor nincs biztonsági mentés.
- A telefonhoz szó szerint nem szabad hozzányúlni, ha csak 1x is feloldod a képernyőt, már megszakad a legalább 2 óra a Google mentésnél. Mondjuk, a Google mentést nem használom, mert ha esetleg gyári visszaállítás van, akkor mindent a legelejéről állítok be, biztonsági mentést eddig csak 1-2 app korábbi verziójának visszaállítására használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Elden Ring
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)