- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Valami ilyet el tudnék képzelni utódnak.
-
F-ECT$
titán
válasz
Attila9711 #20997 üzenetére
5G nem számít, azt nem tudja a P30Pro.
-
Tulku
veterán
válasz
Attila9711 #20995 üzenetére
Ha olyan a lefedettség akkor igen
-
Tulku
veterán
válasz
Attila9711 #20992 üzenetére
Nálam is van....nem 10 de 5 mp-ig sehol semmi, brekegek csak aztán jön a vonal túlsú végéről a "Hallasz?" kérdőszó...érdekes....
-
F-ECT$
titán
válasz
Attila9711 #20992 üzenetére
Ez egyébként más telefonoknál is előfordult már, kíváncsi vagyok, hogy itt mit találnak.
-
Attila9711
tag
Srácok! Ti is tapasztaltok vagy tapasztalatok már olyat, hogy hívásnál az első pár másodpercben nem hall a másik fél téged? Kihangosítva is ugyanez van.. Már a 2. P30 Pro-mat nyúzom, volt egy régebben, ott is ez volt, ill. kollégámnak is ez volt a probléma.. Van ötlet, h mi lehet a gond, megérné-e javíttatni?
Ha valaki esetleg érintett még: Beszéltem a Huawei Support-al, azt mondták, hogy ilyen "szériahiba" nincs a P30-nál, nem tudnak róla.. Érdekes, mert kollégámnak és egy ismerősömnek is ugyanez a probléma. Mindegy, a bevizsgálás ingyenes és háztól-házig konstrukcióban tudom leadni, beküldöm szerintem. -
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Bizonyára hallottatok már arról az androidos biztonsági résről, amely lehetővé teszi a zárképernyő-feloldás megkerülését. [link] A hibát egy magyar srác fedezte fel, a Google meg is jutalmazta érte.
A lényeg, hogy ha be van kapcsolva a SIM-zár (vagyis minden újraindítás/bekapcsolás után be kell pötyögni a SIM PIN-kódját), a telefon lezáró kódját megkerülve a telefonhoz hozzá lehet férni.
Ha a PIN-kódot 3-szor rosszul adjuk meg, a telefon kéri a PUK-kódot (ez rajta van a SIM-kártyát tartalmazó plasztik kártya hátoldalán, illetve a szolgáltatónál is le lehet kérdezni és arra szolgál, hogy ha valaki 3-szor helytelen PIN-kódot üt be, akkor ezzel a kóddal lehet feloldani a telefont.)
Nos, a biztonsági rés ott van/volt, hogy a PUK-kód megadása után 2-szer be kell ütni az új PIN-t és ezután a telefon feloldódik, nem kéri a zárképernyő kódját/jelszavát. A Google a novemberi biztonsági csomagjában foltozta a hibát.
A jó hír az, hogy a P30 Pro esetében nincs ok az aggodalomra, mert a telefon a 3-szor elrontott PIN, a PUK és az új SIM PIN megadása után is kéri a zárképernyő kódját/jelszavát.
-
törölt tag
Helló!
Működik a hívásrögzítés a frissítés után is. A gyári hívásrögzítő app van fent.
Általában főverzió frissítésnél merül fel az általad vázolt kérdés. Pl. az EMUI 10 alatt működő hívásrögzítő továbbra is működött az EMUI 10.1-re frissítés után, amennyiben a frissítés után nem volt gyári visszaállítás. Ha a hívásrögzítőt eltávolítják (de nincs gyári visszaállítás), akkor már csak a 10.1 verziót lehet használni, a 10-es nem működik. Gyári visszaállítás után is CSAK az új verzió működik. Ugyanez volt az eset EMUI 10.1-ről EMUI 11-re frissítésnél is.
Viszont az EMUI 11-ről 12-re frissítésnél már nem kellett új verziót telepíteni a hívásrögzítőből, mert a 11-es verzió hibátlanul működik EMUI 12 alatt is, akár volt gyári visszaállítás, akár nem.
Gyári visszaállítás nálam csak nagyobb frissítések után szokott lenni, biztonsági vagy egyéb, kisebb frissítések után nem nagyon.
-
AtHoS
nagyúr
Aki frissített az új verzióra és aktívan használ hívásrögzítést, megírhatná, hogy továbbra is működőképes-e
ill. FR volt-e frissítés után
-
Nikaré
őstag
válasz
Attila9711 #20975 üzenetére
Melyik szolgáltató kártyáját használod? Illetve melyiket hívod amikor ezt tapasztalod?
-
Attila9711
tag
Utánaolvasok-nézek majd a dolognak, eddig lusta voltam
-
Attila9711
tag
Nem segített sajnos :(
-
Attila9711
tag
Huh megpróbálom, köszi
-
törölt tag
válasz
Attila9711 #20975 üzenetére
Szia!
Nálam még nem fordult elő ez a probléma, de már több helyen is olvastam, hogy van ilyen gond.
Ezt találtam:
A hozzászólás írója az Optimalizáló appnál kikapcsolta a rendszerbeállítások írása opciót (Beállítűésok > Alkalmazások > Optimalizáló, majd a legalsó opció). Azt írja, hogy ezután már nem tapasztalta az említett jelenséget.
Más hozzászólóknál ez nem működött, de ott nem csak a hívás hangjával volt probléma.
-
Attila9711
tag
Srácok! Ti is tapasztaltok vagy tapasztalatok már olyat, hogy hívásnál az első pár másodpercben nem hall a másik fél téged? Kihangosítva is ugyanez van.. Már a 2. P30 Pro-mat nyúzom, volt egy régebben, ott is ez volt, ill. kollégámnak is ez volt a probléma.. Van ötlet, h mi lehet a gond, megérné-e javíttatni?
-
Attila9711
tag
válasz
Ferenczi Áko #20973 üzenetére
Jogos, én lusta voltam, meg béna vagyok a felrakásban..
-
DirtyFREE
tag
Sziasztok! Kinek milyen védőfólia vált be?
-
xcsabo
senior tag
válasz
Attila9711 #20963 üzenetére
Igen. De random. Nem mindenkinél jön elő. Van aki meg lesz@rja mert őt nem zavarja. De ha már 2k-t kiadok egy készülékért az legyen non plusz ultra a számomra.
-
DrDoktor
senior tag
válasz
geprombolo #20957 üzenetére
netes google készülék kereső? ott lehet törölni is.
-
Technoman
őstag
Közeli megosztás
Van a családban egy Samsung A52 S 5G teló, amin a fenti elnevezéssel egy olyan szolgáltatás van, amivel egy másik telóval összekapcsolva gyorsan lehet képet, hangot, stb átküldeni (a BT-nél cca 30x gyorsabban) Régebben ezen küldtem át családi fotókat a Samura. Van ugye a P30 Pro, ahol szintúgy van ilyen szolgáltatás. Ez a szolgáltatás nálunk időnként müxik, időnként nem. Nem tudom az okát, csak annyit, hogy ilyenkor azt írja ki, hogy a fájlokat nem lehet átküldeni és egy piros felkiáltójel jelenik meg, a fogadó telefon ikonja mellett. Nálatok már volt ilyen hiba?
Lehetséges, hogy ez a szolgáltatás márkaspecifikus és csak Samuról-Samura müxik (mert ott müxik)
Ha igen, tudtok egy olyan fájl átküldő appot, amivel gyorsan átlehet küldeni -akár 200db képet- Huawei-ről - Samura?
thx -
geprombolo
őstag
Sziasztok, unokaöcsém P30próját szeretném kitakarítani minden adattól, mielőtt leadom valamelyik szaküzletben, mert alaposan összetörte. Kép nincs, de a készülék él, a virtuális vezérlőgombokra zizzenéssel reagál. Tuti nincs semmilyen fejlesztői opció bekapcsolva, így az usb debug és hasonlóak sincsenek. A számítógépre (win7) dugva valamiért az MTP drivert nem tudja telepíteni, már letöltöttem amit találtam, egyik sem segített.
Létezik olyan megoldás, hogy a kijelző vakon tapogatása nélkül (azt se tudom, hogy volt-e bármilyen képernyőzár rajta) elmentsem, ami a készüléken van, illetve töröljek mindent? Köszi -
hockeyapu
senior tag
Tudtok helyet, ahol profi módon felhelyezik a fóliát?(eddig csak szarul sikerült)
És melyik ad nagyobb védelmet a zselés, vagy az üveg? -
törölt tag
-
törölt tag
Szerintem Kínában lesz HarmonyOS 3. Kínán kívül TALÁN (de egyáltalán nem biztos) EMUI 13, Android 10 alapon és marad a GMS. Ha GMS nélküli OS-t tolna ki a Huawei Kínán kívül, az egyrészt elég macerás lenne, másrészt lehet, hogy jogi problémák támadnának, mert szerintem a GMS eltüntetése miatt sokan beperelhetnék a vállalatot. Az EMUI 13-at csak bejelentették, de még semmilyen hivatalos közlés nincs arról, hogy mely készülékek kapják meg.
Kínában azért van könnyebb helyzetben a Huawei, mert a kínai régiós firmware-rel kiadott telefonokon alapból nincs GMS.
-
xcsabo
senior tag
Szerintem lesz rajta gms ha ide is eljut.
-
Peace
nagyúr
[link] Erről mi a vélemény? Érdemes lehet majd felrakni vagy hagyjam csak a jól bevált emui-t?
-
Nikaré
őstag
válasz
DrDoktor #20943 üzenetére
Ahol sok pénz jelenik meg,ott az állami kontroll is tevékenykedni kezd.
Messzire nem kell menni....
Az történt, hogy egy teljesen önálló platformot hoztak létre, várható volt.
Úgy tűnik jól van a Huawei, kezdi kiheverni ezt a céltábla effektust.
Korábban is létezett ilyen.
A Nokia idejében például, ha jól emlékszem kettő platformon a Symbian és a Maemo, saját "play" áruházzal stb.
nagyon jól működött!
Aztán megvette a Microsoft és zsákutcába vitte, majdnem eltűnt a Nokia.
Tehát, úgy néz ki, hogy a Huawei kezd saját ökoszisztémát kialakítani, úgy mint a Apple anno.
Ilyen ez a pop szakma -
DrDoktor
senior tag
válasz
xcsabo #20933 üzenetére
Azért golyózták ki mert súlyos agályokat vetett fel a huawei ténykedése lévén teljes államikontroll alatt állnak.De ebbe nem menjünk bele.
Én is a végsőkig védtem őket de be kellett látnom.És amit most a a google kicselezésével csinálnak és még a felhasználókat erre biztatják.... -
hockeyapu
senior tag
Biztosan felkészültél az Ios-re ?
1 évig bírtam, és miután úgy csavarták ki a kezemből mielőtt kidobtam volna a hatodikról, visszaszálltam egy p30 proba ! Most pedig a P50-be .
Jó tanács, úgy próbáld ki, hogy ha nagyon nem jön be, visszaadhasd ! Én sajnos elcsesztem pár nap múlva már kifaroltam volna de nem volt visszaút ! -
hockeyapu
senior tag
Ha valakit érdekel most éppen elérhető online Nova 10 a Vodánál
Jelenleg az egyik legvékonyabb mobil. -
hockeyapu
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #20931 üzenetére
Anélkül. Meglátom, hogy van-e olyan, ami nélkül nem tudok élni és akkor majd talán, de nem biztos !
Ez a telefon úgy jó , ahogy van !
'Geccci' jó! -
hockeyapu
senior tag
Testvéreim a Huaweiben, továbbléptem P50 prora!
Tudom ajánlani mindenkinek, méltó utódja P30 pronak! -
zsizsef
senior tag
válasz
Sztyepadzso #20925 üzenetére
"Ez itt valami szőnyeg lehet, azaz kb 1,5 méterről lőtted a fotót."
-
xcsabo
senior tag
Hát gyerekek. Egy melléfogás volt a oneplus 9 pro eddig. Jól megbántam a cserét. Igaz szerencsére még megvan a P30 pro is. Elég sok szoftveres és hardveres nyűgje van sajna.
Megkapta a 13 as droidot, hurrá lehet mellet verni. De! Nem megy az nfc. Egy csomó app szarul működik. Merül mint a veszett fejsze. A kijelző érzékenysége kritikán aluli. Az aosp alapú droid elég fapados. A Google tárcsázó és névjegyzék meg a filekezelő egy hulladék. Nincs gyári zene és videó lejátszó. A kamera nem rossz, de a zoom egy fos. Főleg rossz fényviszonyok mellett. Stb. Szóval ha valakinek kell ezek után, nálam vehet egyet majd 3 év garral és egy plusz töltővel és tokkal. -
tyuli76
tag
Sziasztok!
Android autót használ valaki és probléma mentes?
5 hónapig ment minden gond nélkül,majd kért egy frissítést,azóta használhatatlan.Másodpercenként le-föl csatlakozik,majd kb. 10 perc után elkezd ritkulni a megszakadás és megy olyan 15 percig,mintha kéne neki,hogy bemelegedjen,utána ha lecsatlakozik,akkor az végleges,akkor már magától nem csatlakozik vissza.
Újra indítás megvolt,kábel csere is.9.1.0.260 rendszer van a telefonon.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
zsizsef #20920 üzenetére
Ami befolyásolja a végeredményt, az a használ kamera, a téma távolsága és a fényviszonyok, és ebben a hármas rendszerben azautomatika dönt. Ezt Te csak a PRO+RAW módban tudod teljesen felülbírálni.
Megpróbálja neked a legjobb eredmény kihozni.
Ez itt valami szőnyeg lehet, azaz kb 1,5 méterről lőtted a fotót. Ami az 5× kamera minimális tématávolsága kb. Határeset. Jó fényviszonyok között, ha a határeseten van a téma, és 5× zoomot használnál, előszeretettel ugrál a főkamera digitális és a zoomkamera natív optikai zoomja között, mert ilyenkor nehezen dönti el, melyik kamerát használja.
Itt arról van szó, hogy nagyjából a következő szisztéma szerint jár el:
W - 1:Széleslátószögű, ha közel van, és fő, ha meszebb, csak croppol.
1,1 - 5: Digitális zoom
5 - Zoom kamera, ha elég messze vagy és a fényviszonyok is jók, különben főkamera digitális zoom
5,1-9,9 Zoom kamera digitás zoomal, ha elég messze vagy és a fényviszonyok is jók, különben főkamera digitális zoom
10-50: Zoom kamera digitás zoomal.
A szervíznek igaza van. -
F-ECT$
titán
válasz
Ferenczi Áko #20917 üzenetére
Akkor javítsd az aláírásod!
-
Thoty
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #20917 üzenetére
Ok, köszönöm
-
Thoty
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #20915 üzenetére
Köszi, igen, pont erre gondolok. Pl. háttérben tv képe ki van égve, majd amikor megnyitom a képet kijavítja és szebb lesz. Szóval akkor a P30 Pro ilyet nem csinál?
-
-
Thoty
senior tag
Hülye kérdés, de az lehet, hogy a P30 Pro nem végez "kép optimalizálást" fotózás után?
Ha a P40 Pro-val, vagy az S22-vel lövök egy képet és megnyitom, akkor jól látszik, hogy optimalizálja a fényerőt, kontrasztot meg még ki tudja mit és szebb lesz a kép. P30 Pro-val meg megnyitás után is ugyanolyan a kép, ráadásul a benti képek szerintem elég sötétek is.
AI mód be-ki sem változtat rajta. -
DirtyFREE
tag
Sziasztok! Kinek milyen védőfólia vált be?
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #20899 üzenetére
Szia!
Amikor olvastam a hozzászólásodat, eszembe jutott, hogy ebben a topikban már volt erről szó. Ott is az volt a probléma, hogy bizonyos oldalaknál (pl. Mobilaréna fórumánál is) akadozott a görgetés. Egy kis keresés után megtaláltam a megoldást. [link]
A chrome kísérleti funkcióinál kell beállítani valamit. Emlékszem, hogy annak idején kipróbáltam ezt és tényleg működött, minden weboldalt akadásmentesen lehetett görgetni.
-
törölt tag
válasz
hockeyapu #20901 üzenetére
Szia!
Nekem van egy tippem:
Ha a zárképernyőn alul legyintesz egyet felfelé bejön néhány app gyorsindító ikonja (hangrögzítő, lámpa/vaku, számológép, stopperóra és QR-kód olvasó).
Lehet, hogy egy véletlen érintéstől bekapcsolt a lámpa/vaku (balról a második ikon).
A családban előfordult ilyen nemrég Huawei készüléken. Beletelt egy kis időbe, amíg rájöttem, hogy mi a gond és hogyan kell megoldani.
-
bagyulus
tag
válasz
Ferenczi Áko #20903 üzenetére
-
bagyulus
tag
válasz
Ferenczi Áko #20900 üzenetére
Szia! Melyik blokkolót használod?
-
hockeyapu
senior tag
Mi volt az a b... beállítás, ami miatt egyszerűen nem tudtam kikapcsolni a vakut?
Végül az alaphelyzetbe állítás megoldotta .
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Battlefield 6
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest