- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Energie X #20195 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Azért váltottam vissza sok év Chrome után, hogy egy kicsit tegyek a hegemónia ellen.
Nagy előnye(lehet, hogy ez más böngészőknél is van, nem tudom), hogy tudok háttérből YT-ot, reklám nélkül hallgatni. Operát még a Nokia 6303i classic meg E52 korszakból ismerem, az Edge-dzsel még nem kötöttem közelebbi barátságot. -
válasz
Sztyepadzso #20194 üzenetére
Ff nem jó mobilon, 2 hónapig használtam, aztán visszatértem videonál chrome-ra, egyébként pedig edge-re
-
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
Használ valaki közületek Firefoxot? Ezért kérdezem, pár oldal nem hajlandó beágyazott videókat, neadjisten egész valóját Ff-ben megmutatni, pedig mindnen kiegészítőt kikapcsoltam.
-
szemesi69
addikt
válasz
Dzsekó #20192 üzenetére
Gondolom le van írva, mit kell hozzá adni, vagy küldeni, amit a telefon my huawei appban mutat az kevés lesz, számla, vagy gari papír, ami bizonyítja a vásárlás idejét, imei számot. Egyébként meg passz, én csak linkeltem, egy megoldást, a linkben van ingyenesen hívható szám, kérdezz rá. Az enyém is telekomnál lett vásárolva, van számla is, gari papír is, gondolom használtan vetted, azért nincs?
-
Dzsekó
addikt
válasz
szemesi69 #20191 üzenetére
Nekem is most esedékes az akku csere. Kiterjesztett garanciám van, 2,5 évre. Ezt a my huawei/előnyök alatt kiirja a telefon. Kérdésem, hogy garanciális akkucsere esetén is kell vinnem a számlát, vagy elég, ha bemutatom a my huawei alkalmazás alatti gariidőt? A számlával az a baj, hogy telekomnál lett vásárolva a készülék, és nincs róla papír.
Másik kérdésem, hogy hova érdemes vinnem a telefont? Alkotás út van közel. Az adatokat nem szeretném ha birizgálnák, frissítést sem szeretnék emui 12-re, ki is van kapcsolva mókolással. Illetve a 10 rugós uv üvegfóliát sem szeretném, ha leszednék, mert olyan, mint az új 2,5 év után, és már nem lehet kapni. A hátsó fólia és a teló tetején lévő fólia is rajta van a telefonon, gondolom azokat nem lehet megmenteni. -
szemesi69
addikt
válasz
vivi.szivi #20190 üzenetére
Háztól-házig szerviz [link] Ha van garanciád még, a csere ingyenes
-
intuicio
aktív tag
Átvétel után le kell ellenőrizni a csomag tartalmát
kb 2 perc az egész. Amióta ezt haveromnál láttam, hogy átvett egy vga- dobozt, és a dobozba CD-k voltak azóta én is 2x meggondolom, hogy "majd később megnézem, mi van a dobozba"
-
Thoty
senior tag
válasz
vivi.szivi #20186 üzenetére
Amikor leadod, ráírják a munkalapra, hogy "gyorsan merül", a szerviz nem fogja tesztelgetni, kicserélik az akkut.
Szerviznapon nekem 8ezer körül volt az akkucsere, olvass vissza, egy honapja leírtam
Most csütörtök péntek lesz a szerviznap ha jól tudom. -
vivi.szivi
csendes tag
sziasztok!
akksi kapacitast hogyan lehet legkonnyebben ellenorizni? az accu batteryt mar sokszor probaltam, de mindig kilovi a hatterben (pedik kikapcsoltam az optimalizalast, megprobaltam mindent, amit tudtam, mégis), és igy fals adatokat hoz, néha napokig nem mér semmit.
a garanciám kb 2 hét mulva lejár, a készuleket auchanban vettem 2020. augusztusaban, elvileg ők hivatalos forgalmazók.
tuti, hogy már gyengul az akksi, ami nem is csoda -szerintem-, tekintve, h napi 5-6 orat aktivan használom, plusz 1-2 ora kamera nézés róla (ezen felül).mi a menete /ára az akksi cserének? (vidékről írok, pestre emiatt nem utaznék fel) és ha kiderul bekuldés után, h mégsem ment le az akksi kapacitasa 80% alà?
nagyon köszi!
-
intuicio
aktív tag
válasz
majdnemkocka #20182 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkitől a válaszokat!
"Előre utalás után tudom küldeni " álltalában ez tántorít el az itteni vásárlástól.... De érthető is
-
majdnemkocka
tag
válasz
intuicio #20179 üzenetére
Igen, a P30 Pro jelenleg a legfrissebb "gyári Google-es" Huawei telefon. Boltokban már valóban nem nagyon van, de pl. Hardveraprón ebben a pillanatban is van egy "bontatlan, fél éves, számlával, garanciával, független, fekete szìnben" darab, igen baráti 80eFt-s áron, szóval nem reménytelen. (Mondjuk ennyiért már addigra elviszik, mire ezt bepötyögöm. 😀)
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Most én vagyok a vak, vagy sehol sem lehet már beszerezni ezt a Huawei P30 Pro készüléket újonnan? Most végül melyik az az utolsó Huawei, amin még megy a Google, és nem mókolással? -
majdnemkocka
tag
válasz
petike26 #20175 üzenetére
Szia!
Fólia/üveg: egy nagyon, nagyon picit rálóg a képernyőre a fekete keret (ami amúgy nem csak dísz, hanem csak ott ragad (tehát nem a teljes felületen)). Ez egyáltalán nem zavaró, tizedmilliméterekről beszélünk, de emiatt érdemes nagyon pontosan felrakni. (A Spigen azt javasolja, hogy ha Spigen tokod van, akkor legyen benne a készülék az üveg felhelyezésekor, mert ott is tizedmilliméteres távolságok vannak az üveg és a tok széle között és ha tok nélkül rakod fel, akkor könnyű úgy felrakni, hogy utána "ütközik" a tokkal.) . Az előlapi kamera körül lóg be a legtöbbet, de is kb csak fél milliméter és én is csak onnan tudom, hogy az AOE "nem lóg ki" eléggé alóla alaphelyzetben (de át lehet állítani).
Tokok: Nekem ez már a harmadik Spigen-tokos telefonom (az előző egy Mate 10 Pro volt Rugged Armor-ban, előtte meg egy LG G4 egy Thin Armor-ban), imádom. Egyik telónak sem lett soha semmi baja, de azért vannak különbségek:
- a Rugged Armor a legolcsóbb, de már ez is kiváló (a Mate 10 Pro-m egyetlen karcolás nélkül túlélte, hogy beejtettem a Budavári Sikló pályájára, ami olyan 8-10 méter zuhanás és utána még kb 20 méter csúszást jelentett), ráadásul remek a tapadása, amikor fogod. Cserébe egy nagy, fekete gumidarab (jó, nem gumi, hanem TPU és elég szépen van mintázva)
- A Slim Armor szinte a teljes hátlapon és az oldalakon (de alul és felül nem) kemény műanyagra cseréli a "gumit", dehogy ennek van-e előnye, azt nem tudom, mindenesetre van benne kitámasztó. Cserébe a PC (polikarbonát) nem anyagában színezett, hanem csak festve van, idővel lejön róla a festék (jó, mondjuk az LG G4-nek eleve ívelt a háza, szóval egy kis területen dörzsölődött a hátlap mindig az asztalhoz).
- A Neo Hybrid talán a legszebb (szerintem), ennél ugye oldalt és felül van egy PC "pánt" körbe. Úgy tűnik, hogy így nem annyira kopik a festék, viszont mivel legtöbbször a sarkaira esik a telefon, a "benyomatok" jobban megmaradnak rajta (ezt is ejtettem már betonra, igaz, csak derékmagasságból), illetve elég csúszós az anyag és mivel a hátlapnak is más a mintája, a három tok közül talán ezen van a legrosszabb fogás. Nekem van is pluszban rajta egy PopSocket (nem ragasztva, hanem PopGrip tartóval).
Úgy képzelem, a Neo Hybrid vége az, hogy valahol eltörik a PC keret egy eséstől, akkor majd lehet, hogy visszatérek Rugged Armor-ra.
Porral nekem nem nagyon van dolgom, asztalon/zsebben van szinte mindig a teló, így amikor eddig félévente egyszer kiszedtem a tokból, csak ilyen kis pamut szöszök voltak benne. -
knox83
senior tag
válasz
petike26 #20175 üzenetére
Szia, nem tudom de nekem a rugged armor csak részben jött be. Felső részen kicsit nyitott, ott fog bemenni a por és a kosz mint az állat, nekem össze is karcolta felül a keretet. Ha ez téged nem zavar akkor jó lesz. (Engem zavart) Nekem most silion case van, ez bejött.
-
petike26
csendes tag
Sziasztok!
Spigennek a fóliáján a fekete keret belelóg a kijelző képébe vagy már azon kívül esik az üveg szélére? Erre gondolok: [link]
Neo Hybrid tok ajánlott vagy elég egy Rugged Armor is?
Sztem még gyári a fólia rajta és a jelenlegi tok is elég gyenge. Köszi. -
F-ECT$
titán
válasz
Sztyepadzso #20171 üzenetére
Folyamatosan mérem, és folyamatosan hülyeségeket ír.
-
Macika66
őstag
Egyszerűen nem értem.
2019. áprilisában vettem gyári függetlenül, hűség meg bármi szolgáltatói huncutság nélkül, Huawei üzletből a P30Pro-t, gyakorlatilag listaáron.
Végig nagyon elégedett voltam/vagyok vele, sosem volt mókolva, minden létező frissítést megkapott a megjelenéskor. Az egyetlen "mókolás" a hívásrögzítés engedélyezése rajta.
Nem esett, nem ázott, tavaly áprilisban - még épp garanciában - volt egy akksicsere a gyári szervizben. És azóta is tökéletesen működik, semmi gond.
Mit rontottam el??? -
G.Krisz91
csendes tag
válasz
Nikaré #20154 üzenetére
Ez a mai napi emailemre a válasz.
Kedves Krisztián!
Köszönjük türelmét.
Megkeresésével kapcsolatban az alábbi információt kaptam:
Az Ön által tapasztalt kellemetlenség a kamera AI mód funkció használatával nincs jelen.
Javasoljuk ennek a funkciónak a bekapcsolását, továbbá a fényerőszabályozás automatikusra állítását is.
Természetesen, ha bármilyen egyéb kérdése van írjon nekünk bizalommal! -
-
G.Krisz91
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. A P30 Pro-m kamera modulját gari keretein belül cserélte a TMX, mert életlen, elmosódott képek készültek csak a telefonnal. Nagyjából 2 hét után visszakaptam a készüléket, de azóta szabadtéri fotózásra kb használhatatlan... Fókuszálás után szinte azonnal túl exponál a kamera. Megreklamáltam, és visszaküldtem a telefont, de 2 hét után egy jegyzőkönyv formájában csak annyit közölt a szervíz, hogy komoly teszteket végeztek a telefonon, és hozza a gyártó által előírt értékeket, úgyhogy újabb csere indokolatlan. Újra Megreklamáltam... A válasz annyi volt, hogy használjam az AI funkciót a kamerán, és legyen auto fényerőn a kijelző, és nem fog jelentkezni a probléma. Ohh, dehogynem... Azóta próbáltam többször kamera gyorsítótár ill adattörlést, gyári visszaállítást, és visszatértem EMUI 11-re. Egyik sem oldotta meg a problémám. Amit azóta észre vettem, hogy a Gcam 5.1 verziójával viszont működik a kamera... Hogyan tudnám megoldani, hogy a gyári kamera app se produkálja ezeket a hibákat? Kifogytam az ötletekből 🤷♂️ Köszönöm előre is a segítséget! -
Technoman
őstag
Sziasztok!
Tegnap egy olyan helyen és időben voltam, hogy kipróbálhattam ezt az un Csillagvonalak fotó módot.
Nagyon bejött a dolog. Aki csinált már ilyet, az megtudja mondani, hogy egy látványosabb kép elérése érdekében min. mennyinek kellene lennie az expo időnek?
Most először csináltam ilyet és hát nem hozta azt a szuper feelinget, amit pár jobb képen láttam (pld #5375adomok), bár az is lehet, hogy túl kevés ideig volt expon a teló (nálam 3 perc volt a max)
Thx -
Janoo_07
aktív tag
Ebben a nagy melegben kint másnak melegszik nagyon és belassul a telefon vagy csak nálam produkálja ezt a strandon?
nem nagyon vettem észre ilyet még, igaz nem is nagyon hagyom el a házat ilyen melegben
-
Bferibörs
addikt
Sziasztok. Régen panaszkodtam,hogy a P30p új telóm,jobban merül, mint a 2 éves P20p-m.
Most rávilágítottak többen,hogy a csak NET sim kártyák amiknek az APN- je, net- re van állítva, ( másra nem lehet az enyémet) sokkal jobban meritik az akksit,mint a beszédre is alkalmas sim karik ( APN, online).
Csak érdekességnek hátha valakit érint. -
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok! Téves rendelés miatt lett egy világos kék eredeti hátlapom! Akit érdekel privibe keressen, köszi!
-
njnl
aktív tag
Sziasztok!
Valami gond van a mikrofonommal. (Sikeresen betört a hátlapom, gondolom ez sem a legjobb neki)
Telefonálás közben rosszul hallanak, olyan mintha a másodlagos zajszűrő mikrofon nem jól vagy egyáltalán nem látná el a feladatát. Van gyári teszter rá, vagy olyan alkalmazás amit ajánlotok? -
majdnemkocka
tag
válasz
majdnemkocka #20138 üzenetére
-
majdnemkocka
tag
válasz
#44059648 #20137 üzenetére
Ezek a képek valóban nem túl élesek, de ennek lehet a viszonylag kevés fény is az oka, főleg az első képen.
A telefon kamerái közül a nagylátószögű kb 25 millimétertől tud éles képet adni. Ha magától nem jön rá, hogy közelebbre kell fókuszálni, mint amit a fő kamera (a 40MP-s 1x) tud, akkor egyszerűen kézzel is átállíthatod a Wide opcióra, vagy kiválaszthatod a dedikált Super Macro módot (ami érzésre ugyanezt csinálja).Valamiért nem tudok feltölteni képet mobilról, de ha gépnél leszek, feltöltöm, hogy nekem mit sikerült lőnöm.
-
törölt tag
válasz
Tesztelo.hu #20135 üzenetére
Szia!
Sajnos, nem lehet. Valamelyik korábbi EMUI verzióban lehetséges volt kikapcsolni, hogy figyelmeztessen az Optimalizáló app a nagy fogyasztású appokra. Ha jól emlékszem, már EMUI 11-ben sem volt meg ez az opció.
Nálam a Spark Email app esetében jelzett be 2-3 naponta, de amióta az Outlook van fent, nincs ilyen jelzés. Korábban többen is írtak hasonló jelenségről itt a fórumon, a Messenger app kapcsán.
Esetleg lehetne jelezni a problémát a Huawei Support felé.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Ki lehet kapcsolni alkalmazás szinten valahogy a "nagy fogyasztású applikáció fut a telefonon" típusú üzenetet? Nekem kétnaponta szól a Google Fitnessz miatt, nem érdekel, tudomásul vettem. Viszont jó lenne, ha más app miatt szólna.
-
bghistvan
senior tag
Az elkészült képek exif file adatainak megléte mellett hogyan lehet kideríteni utólag, hogy az adott képek AI vagy AI nélkül készültek el?
-
direwolf
őstag
Így működik:
0.5x - 0.9x között csak a széles látószögű
1x - 4.9x között csak a normál
5x - 10x között hibrid, és körülményektől függ, hogy normál, vagy tele, vagy a kettőből összemixeli.
10x fölött csak a tele (+szoftveres nagyítás)És még valami! A 40mp-es érzékelő valójában nem annyi, mert pixel binning-et használ. Valahol 12 és 16mp amit ki tud rajzolni. Többek között ezért van eldugva a menüben.
-
Macika66
őstag
válasz
rolandrepasi #20112 üzenetére
50x-es zoomnál mégis melyik kamera kellene működjön? A nagylátószögű???
Nem természetes, hogy 5x-ös zoom felett már kizárólag csak az a kamera múködik, amely működésének van értelme? -
F-ECT$
titán
Jó dolog ez a zoom, néha én is használom, de a legjobb képeket már megjelenéskor is zoom nélkül lőtte.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
direwolf #20123 üzenetére
Bocsánat, pontosítanék.
Úgy értettem, hogyha az automatika ellére ki akarod kényszeríteni a periszkópos kamera használatát, akkor kell 5+-ra növelni a zoomot.
De, ahogy én tapasztaltam, a periszkópos kamera nem támogatja a 60fps-t, emiatt ott mindenképpen a főkamera silány digitális zoomja fog érvényesülni.
Én azt gondolom, hogy nem csak a távolság, de - a fotóhoz hasonlóan a fénymennyiség is- alapján kezdi el váltogatni a kamerát, egy előre definiált formula szerint. Ha kevés a fény, sír közben, hogy kevés, vagy sok a fénymennyiség(villog egy napocska +/- jellel) -
direwolf
őstag
válasz
xcsabo #20121 üzenetére
Nem tudom miről beszéltek, nekem EMUI12-n minden helyzetben vált a periszkóp kamerára 5x zoomnál azonnal.
szerk.: bocsánat, Sztyepadzso-nak van igaza, távolságtól függ. De a fotó és a videó mód ugyan úgy működik, ha úgy érzi elég a távolság, akkor 5x-nél vált.
-
xcsabo
senior tag
válasz
Sztyepadzso #20117 üzenetére
Video módban nem vált csak 10x-es zoomnál a periszkópra, addig a normál kamera működik. Függetlenül, hogy közel vagy távol van a téma.
-
xcsabo
senior tag
válasz
Sztyepadzso #20117 üzenetére
Kipróbáltam. Tényleg így működik az algoritmus. Fura. Mintha eddig nem így lett volna.
-
xcsabo
senior tag
válasz
rolandrepasi #20116 üzenetére
-
knox83
senior tag
Én összességében látom, hogy a kamera nem olyan mint megjelenéskor de ettől még nincs tragédia. Akinek homályos oldalt az jó eséllyel modul csere. Mostanában annyit nem fotóztam de majd próbálgatom. Éjszaka feltűnt, hogy erős fény pl közvilágítás, hosszú fény csíkot húz, ilyen korábban nem volt..
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
xcsabo #20106 üzenetére
Ha egyszerű módban(full auto) vagy, akkor csak abban az esetben fog átváltani periszkópos kamerára, 5× zoomon és felette, ha a téma elég messze van, ÉS a fényviszonyok ezt lehetővé teszik-mert egész egyszerűen a periszkópos kamera nem képes közelebbi tárgyról éles képet lőni(~1,5 m), és mert a szenzor békaf@sznyi, alig képes fényt gyűjteni annyi idő alatt, ameddig te egyenesen tudod tartani-állványról a lentebb leírt pro módban tudsz képet lőni, csak a záridőnek kell magasnak lennie.
Pro módban, RAW fotókat lőve, tudsz kényszerítve periszkópos kamerát használni, és életlen, sötét képeket lőni-ezzel nem a digitális zoomot preferálom, Isten ments, csak ennek a technikának vannak korlátai. -
xcsabo
senior tag
válasz
rolandrepasi #20112 üzenetére
Elvileg a fő kamera kellene, hogy működjön.
-
xcsabo
senior tag
válasz
rolandrepasi #20109 üzenetére
Az 50x-es zoomnál melyik kamera működik nálad?
-
xcsabo
senior tag
válasz
rolandrepasi #20109 üzenetére
Lehet csinálok majd egy FR-t....
-
xcsabo
senior tag
válasz
rolandrepasi #20107 üzenetére
Milyen rendszer? Nálam csak 10-nél vált át. Emui 11-en még jó volt.
-
xcsabo
senior tag
Csináltam egy gyors tesztet, mert gyanús volt a dolog. Ugye a gyári alapállapot az volt a frissítés előtt, hogy az 5x-ös zoom a periszkóp kamera. E fölött pedig hibrid képet rak össze a fő kamera és a zoom kamera adataiból. Egyszerű tesztet csináltam. Húztam a zoom csúszkát és ki-ki takartam a lencséket egyesével. Nos az eredmény több mint elszomorító. 0-és a 10x-es érték közt a fő kamerát használja, és csak a 10x-es értéken kapcsol be a periszkóp kamera. E fölött már tényleg a hibrid zoomnak kellene lennie - gondoltam, de sajna ott sem az van. Csak és kizárólag a periszkóp kamera adatait használja. A többit kitakarva semmi nem történik. Ezért romlott az általános minőség szerintem. Szerintem érdemes lenne írni a Huaweinek valami hivatalos levelet, petíciót. Mert ez azért elég durva változtatás az eredetihez képest. A fő kamerát gyakorlatilag csak a 10x-es értékig használja. Tegyen már egy ilyen próbát aki még korábbi rendszereken van! Azaz, hogy különböző zoom értékeknél ki-ki takarja a kamerákat egyesével.
Kipróbáltam 2 ingyenes kamera szoftverrel is, amikkel régen működött és szépen váltogatta a kamerákat a zoom csúszkával szinkronban. Egyik sem működik már. Szóval kernel szinten nyúltak bele!!!! -
AtHoS
nagyúr
válasz
xcsabo #20104 üzenetére
Hát látod, ezért sem lehet általános véleményt mondani, mert én ilyet nem tapasztaltam, de nem is vagyok profi fotós. Kamera nálam másodlagos, ami kép készült azon nem vettem észre problémát
Meg kell tapasztalni ezeket, DE....de ami jól működik azt nem kell megjavítani! Szóval én semmi olyan újdonságot nem vettem észre az új verzióban, amire azt mondanám, hogy: na igen ezért már megéri frissíteni. Bár 9-ről 10-re is "csak" cicoma újítások történtek...SZERINTEM
Viszont rosszabb sem lett nálam a használati szokásaim, használt APPjaim alapján -
AtHoS
nagyúr
válasz
Tesztelo.hu #20102 üzenetére
A tesztelőponthun nincs erről teszt?
Sem nem lett jobb, sem nem lett rosszabb NÁLAM, innentől majd mindegy, hogy frissítettem-e vagy sem. Viszont k.vára nem ismerjük milyen APPokat használsz, így ezt a részét NEKED kell majd tesztelned. Hívásrögzítő ugyanúgy működik mint előtte
-
Tesztelo.hu
senior tag
Mi a "végső" ítélet az EMUI 12-vel kapcsolatban? Akkuidő, kamera, hívásrögzítés, appok kompatibilitása stb. Érdemes váltani és feltenni?
-
sajby
senior tag
válasz
majdnemkocka #20099 üzenetére
Akkumulátor cserére be szeretném adni, gari lejárata előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged