- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Én is így voltam és sokáig szemezgettem a Nothing 1-al, de annyi összeszerelési, pixel vagy greentint hibát írnak róla, illetve a szervizháttér is erősen kérdőjeles, hogy elengedtem. Redmi Note 10 Pro volt még kinézve a költséghatékonyság, ár-érték arány jelszóval, de ezt a szoftverbe ültetett reklámos dolgot meg a frissítésekkel kapcsolatos problémákat nem nyelte be a gyomrom. Végül inkább vettem egy mély levegőt és kihoztam ezt. A listaára 300 körül elég hajmeresztő, de így bő 200 körül hűségre már szódával elmegy az ár. Cserébe a frissítések, a szervizháttér meg a minőségellenőrzés milyensége miatt nem kell izgulnom jópár évig. Meg hát a 6 inch alatti méretben nem túl nagy a merítés. Zenfone 9 ugyanez az árfekvés, de a kamerája max átlagos, vezetékmentes töltés sincs, ezeket meg már nehezen veszi az ember egy kisebb havi fizetésnyi összegért. Ez van.
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Ennyire nem vált be?
.
.Nekem iPhone 13 Mini lett a következő. Első Huaweiem volt a P30, és a Google embargó miatt egy darabig sajnos az utolsó is, pedig anélkül gondolkodás nélkül HW-t vettem volna újra.
Az iPhone meg csak iPhone. Van aki szereti, vagy aki ki nem állhatja. Számomra szenzációs, hogy mennyi mindent tud egy ilyen, mai mércével mérve apró telefon. Persze nincs 3 napos üzemidő, 120hz vagy AoD, de én tudok ezek nélkül élni. Amit meg tud, azt baromi megbízhatóan tudja évekig. És kompakt, újra tudom egy kézzel kényelmesen használni a mobilomat… -
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Ja! És a hangszoró ereje és minősége meglepően jó a méretéhez képest. Kimondottan szépen szól és igen erélyesen.
Továbbá nekem az érintési érzékenység kicsit fura néha, nem úgy, vagy nem veszi be az érintést, de lehet hogy csak meg kell szokni, illetve az üvegfólia is belejátszhat. Nem zavaró, de ebben a P30 szerintem érzékenyebb volt. A gépelést is meg kell szokni, de teljesen élhető, a tartalomfogyasztás meg ugyanúgy oké 1-1 YT klip erejéig ezen a kicsi képernyőn is, mint az előző, valamivel nagyobbon volt (számomra). -
laaceee98
tag
Tapasztalataim közel 4 év P30 után, két hete a 13 Minivel;
A méret parádés. Két hét után, asszony P30-cát kézbe véve az már rendesen ormótlannak, kényelmetlennek tűnik, pedig nyilván nem az. Baromi könnyen hozzászoktam újra az igazán kompakt mérethez.
Sebesség, minőségérzet, összeszerelés, anyaghasználat makulátlan, bár ez mondhatni alapvetés az Apple-nél, még ha drága is.
WIN PC-re való adatátvitel mizéria iTunes kihagyásával, a 3utools nevű zseniálisan működő kis progival áthidalva. Több ezer zenét és képet tudtam át és vissza pakolni agyvérzés nélkül.
Negatívum, hogy a töltőfej ki van spórolva, bár ezzel értelemszerűen jóelőre tisztában voltam, de egy közel 300 ezres mobilhoz már csak gyárit vesz az ember, ami meg 10 ropi+. Továbbra sem szimpatikus.
Szoftveres hülyeségek vannak. Hiba, akadás, bug zéró. De hülyeségek, "magyar fejjel" szemöldökfelhúzós amcsi megoldások szövegkijelölésnél, vagy a telefonkönyvben máig akadnak, úgy ahogy 10 évvel ezelőtt is akadtak az iOS-ben. Ezektől eltekintve az iOS 16.5 pofonegyszerű, átlátható és remekül kezelhető.
AoD néha hiányzik, de csak amikor az órát akarnám csekkolni a lezárt képernyőn, mert azt itt nem lehet. Az értesítések szempontjából tökmindegy, mert úgyis felvillan a képernyő, ha jön valami.
Üzemidő korrekt. Persze a méret oltárán a 2 napos töltésekből engedni kell, de 4-6 óra kijelzőidőkkel az 1 nap szépen kijön, este meg úgyis felraknám kábelre. Nem vagyok a napi 6 órát telefont nyomkodó user, tehát nekem elég. Dícséretes pont a 12 mini híreihez viszonyítva.
A kamerák remekek. Vonalélességben, tisztaságban stb. nyilván veri a 4 éves középkategóriás P30-cat, de mondhatni ez is elvárható egy évekkel újabb, és egyébként is felsőbb kategóriás cucctól. A videók, lassítások minősége, szépsége, és az OIS pedig már inkább fényévekre van a P30 videós képességeihez. Itt negatívum az AF hiánya a széleslátón, ugyanakkor újabb 6500 forintos ráfordítással sikerült lőni egy igazán fasza kis felcsíptethető makró lencsét Alibabáról, amivel egyből két szintet tudtam ugrani, mert ezzel nem csak képes a telefon szupermakrókat lőni apró témákról, hanem teszi mindezt parádés minőségben.
Mindent összevetve, a 300 ezres listaárhoz képest bő 200 körül elhozva hűségidőre, biztosítással, +20-30 rongy ráfordítással a kiegészítőkre nem bántam meg a visszaváltást iOS-re. Sőt. Remek kis kütyü, bízom benne hogy a következő 3-4 évre kiszolgál. Ha így lesz, akkor nálam "sajnos" az Apple megverte a Huawei-t az embargóval. Nem szép megoldás, de hát a bizniszben nincs barátság, és végsősoron a Google hiány miatt tettem le arról, hogy a következő készülékem is HW legyen. Minden mást el tudtam volna fogadni. Fájó szívvel is váltam meg tőle, mert az egész HW ökoszisztémával, meg mindenével együtt egy nagyon szerethető és jól használható, megbízható mobil volt, sőt, a mai napig is az.További kellemes használatot nektek a P30-hoz! Nálunk is maradt egy a háztartásban, meg egyébként is kellemes kis közeg gyűlt itt össze az évek során, úgyhogy teljesen elszakadni biztosan nem fogok ebből a topikból, csak gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha más is pont egy iPhone 13 Mini-re váltáson filózik közületek. Aztán már majd ő maga eldönti, hogy kell-e neki vagy sem.
Mert persze lehet szubjektíve acsarkodni az iOS vs Android, vagy bármely más nyomvonalon, de innentől kezdve ez már teljesen egyénfüggő. És nekem sem szimpatikusak az Apple üzletpolitikájának egyes részei, de ami jó az jó.
-
laaceee98
tag
Színvilágban, szaturációban nekem a P30-é messze jobban tetszik. Egyébként ezt az élénk színvilágot nagyon szerettem a P30 fotókon, nem kizárólag a makrókra értve. Főleg, hogy ezt nem erőltette rád a szoftver, hanem a "szűrők" között tudtál élénkre váltani, aztán ha nem tetszett bármikor vissza tudtad tenni az alapra. Szerintem tájképeknél, zöldes alapszínű témáknál nagyon fasza képeket csinált. Biztos nem ez volt akkor sem a legélesebb leg-leg csúcs kamera képminőségben, élességben, anyámtyúkjában, de baromi látványos képeket lehetett vele lőni.
-
laaceee98
tag
Fájó szívvel, de én is letettem a P30-at a hét elején. Végül a méret volt a lényeg az utódválasztásnál, és beruháztam egy iPhone 13 Mini-re. Szolgáltatótól listaár alatt jóval ki tudtam hozni, eddig nagyon bejön.
-
laaceee98
tag
Rengeteg OLED kijelzős készülék topikban olvasom mostanában a beégett képernyő problémáját. Navigációs ikonok, főképernyő ikonok stb. javíthatatlanul beégnek, és nem csak 60 ezres Poco tepsiken, hanem 100-150-200 ezres, sőt esetenként felsőkategóriás készülékeken is. Tudom mit jelent a beégés, vázlatosan ismerem az OLED technológia lényegét, mégsem értem, hogy lehet, hogy ezek a szipiszupi mobilok zöldülnek, beégnek meg mittudomén, az én három éves P30-amon meg nyoma sincs ilyesminek. (már nem mintha hiányozna a dolog
) Pedig én aztán olvasom napfény alatt, navigálok vele nagy napfényben heti sok-sok órát, de nyoma sincs ilyesminek se fehér, se fekete háttér előtt semmilyen fényerőnél sem. Még az ikonkészletem is világos tónusú és évek óta ezt használom.
Ekkora különbség lenne egy-egy OLED kijelző között? Vagy ennyire rosszul használják mások, én meg ennyire jól? Pedig esküszöm sose figyeltem oda erre külön, mindig autón van a fényerőcsúszka és nem piszkálok bele. -
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Ha lenne hasonló képességű alternatíva frissebb hardverrel, 200 ezret sem sajnálnék rá, mert tudom, hogy 3 évig játszva kiszolgál. Csak sajnos megnéztem a MA vlog vonatkozó részét a GSpace szolgáltatások használhatóságáról és elengedtem. Akármennyire is versenyképesek azóta is hardveresen a HW készülékek.
Van most is pár opcióm, ha cserélek, ahogy már beszéltük is fentebb, de egyelőre lehet, hogy veszek 3990-ért egy autós töltőfejet aztán várok. Hátha idén valami csoda folytán bemegy 250 környékére a Zenfone 9... -
laaceee98
tag
Tech2 csinált róla egy pár perces videót, vett is tőlük egy felújított X szériás iPhonet meg valami hasonló korú androidos készüléket és bemutatta hogy néznek ki, milyen állapotban vannak, hogy működik az egész rendszer. Bár nem vagyok használt készülék hívő, de maga az ötlet szerintem szenzációs és hiánypótló. Garanciát is adnak, sok készülékhez 3-4 féle állapot van a jótól az újszerűig, amiből választhatsz, némelyiket új akksival is lehet kérni +párezer forintért. Nagyonis ésszerű és nem mellesleg környezet és pénztárcabarát ötlet.
-
laaceee98
tag
Tegnap este végigolvasgattam a régebbi készülékeim akkori MA tesztjeit. Érdekes élmény volt

Egyrészt mert akkoriban nyilván nem foglalkoztam a tesztekkel (viszont utólag megnézve jól választottam, bár nem is volt ez az észveszejtő bőség gyártókból és készülékekből...) Másrészt meg mert bizonyos tekintetben vicc, hogy mit ránk nem sóznak drága pénzért manapság mindenféle szipi-szupi marketing szöveggel. Oké, az S5230 meg az első Galaxy Mini nem hasonlítható semmiben a mai mobilokhoz. Az S3 már közelít, a szifon 5S (10 éves modell!), meg már hasonlít is. Persze nem azt akarom mondani, hogy egy 10 éves mobil ugyanazt tudja, mint egy mai, mert tisztában vagyok vele, hogy ez baromság. De átlag felhasználóként nézve őszintén: amit a specifikációk ránktolnak újításként, meg olyan feature-nek előadva, ami nélkül szinte nem is lehet élni, annak én pl a töredékét sem használom ki.
Éljen a fogyasztói társadalom. -
laaceee98
tag
Nekem tökéletesen működik évek óta a P30 a Sennheiser vezetékes fülessel. IS-300 vagy IX-300, vagy valami ilyesmi típus. Ha tiszta a jack aljzatod és minden más jack dugós cuccal működik, illetve ha a füles is működik más eszközbe dugva, akkor passz...
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Úgy látszik ebben az árfekvésben meg az lesz a szűk keresztmetszet, hogy melyik tud hasonló minőségű makrókat produkálni, mert még az A52s topikban is azt írják, hogy max a főkamera, de azzal meg nem tudsz olyan közel menni a témához. Pedig ez fontos szempont lenne. Bár most hirtelen azt sem tudom, hogy a P30-ban melyik kamera felel a szoftverben Szupermakró módnak nevezett valamiért, amivel ilyeneket tudok lőni: [kép] [kép] [kép] .
-
laaceee98
tag
Olvasgatva a teszteket, egyre kevésbé fűlik a fogam 2-3x ennyit költeni, miközben ugyanúgy maradnak kompromisszumok minden esetben. Az A52s-t és a Realme GT Master Edition-t sajnálom, hogy nincsenek a szolgáltató kínálatában, mert azok még szóbajöhettek volna, vagy még maximum a 12X. De azért ezek is másfélszer/kétszer ennyibe kerülnek, és nem vagyok biztos benne, hogy átlag userként bármiben érzékelném a különbséget a mindennapi használat során.
Mindenesetre meglátjuk milyen kedvezményt kínál majd a Telekom tavasszal, mert akkor lesz időm-energiám ezzel foglalkozni. De ha már kompromisszumot kell kötni, inkább megteszem ennyiért. Ha meg tényleg nem szeretnél leadni semmiből, akkor arra manapság (újonnan vásárolva) már nem elég 200 ezer forintot elkölteni, de ahogy látom 300-at sem.Köszi a meglátást, neked pedig hajrá! Este elmormolok érted egy árcsökkentő imát.
-
laaceee98
tag
Lehet hogy a végén elhozom szolgáltatói kedvezménnyel 100 ezer alatt a Redmi Note 10 Pro-t: lemondok a kezes méretről meg az IP68-ról (eddig is elég volt az 53...), cserébe kapok gyönyörű csúcspanelt, korrekt makró képességeket és főkamerát, remek üzemidőt, gyorstöltéssel, jó sebességgel, FM rádióval, jackkel, infrával, tárhely bővíthetőséggel, sztereó hangszóróval, töltővel, tokkal a dobozban. Az ultraszélest meg az 5G-t eddig is lesz@rtam. És nem utolsósorban 2-3-400 ezer ft helyett (12X, Zenfone9, Apple) megúszom annak a töredékéért.
-
laaceee98
tag
Huawei klinikával (Váci út) van valakinek tapasztalata?
Egy akksi cserére lehet rászánnám magam mostmár. Esetleg más ötlet?
Ami szóba jöhet: Bp, vagy Heves megye. -
laaceee98
tag
ad1: optimista vagy, de mindannyiunk érdekében kívánom: legyen igazad! Majd visszatérünk rá, ha megnéztük mi a helyzet fél év múlva

ad2: köszönöm a tippet, a 2048 nevezetű számkirakós játékkal szoktam "megterhelni" maximum, szóval ez nálam nem probléma és nem szempont. A GMaps navigációval párhuzamosan futtatott BT kihangosítás talán a leginkább teljesítmény és akkuigényes dolog, amit rendszeresen csinálok a mobilomon. -
laaceee98
tag
Hozzáteszem, szerintem nem igazságos az árazásért 100%-ban a gyártó(ka)t elővenni. Biztos rátesznek ők is az inflációra hivatkozva, de alapvetően ez az év egy szar év annak, akinek most kell/most szeretne új mobilt, autót, laptopot stb-t vásárolni. Tavaly ilyenkor hasonló, vagy jobb minőségű műszaki cikkeket tudtál venni ugyanilyen áron, vagy még olcsóbban. Nálam sokkal inkább kiveri a biztosítékot az adapter, kábel, stb. kispórolása úgynevezett környezetvédelmi okokból, ami nyilvánvalóan egy parasztvakítás, és mindenkinek egyértelmű mekkora átb@szás, akinek kettőnél több számjegyű az IQ-ja, és minimálisan tájékozott a világban.
Egyébként én előtte pár évig (a Samsungos időszak meg a mostani P30 között) iPhone-okat használtam (5S, SE gen1 és 6S) és kár lenne letagadni, szerettem őket. Az első iPhone-on megvétele után egy ős-Alma-user barátom azt mondta, hogy majd meglátom, hogy akinek egyszer iPhone kerül a kezébe, az utána nem lesz hajlandó már soha többet más telefont használni. Na ez nálam nem jött be. A Windows rendszerű PC-kkel való, tulajdonképpen tudatosan ellehetetlenített adat-zene stb. átvitel okán nem is megyek vissza rá. Csak ezért meg nem fogok 20 év után átszokni Apple számítógépre. Ismét visszautalva; annyiért, amennyiért adják őket meg pláne nem. De nem is szeretnék. Pedig egyébként jó telefonok lennének, de így nem. Pláne nem úgy, hogy egy X éves modell (11) is még mindig 200 fölött kóstál. Úgyhogy legalább az Android vs iOS kérdés el van döntve, annál is inkább, mert a tavalyi szimpla 13 árából már majdnem zsírúj S23-at vennék, ha ennyit akarnék rákölteni.
Mindent egybevéve még az akkucsere ötletét sem vetem el, átgondolom, aztán lehet hogy az lesz a megoldás és nekiveselkedek egy negyedik évnek a P30-cal, hátha fél/1 év múlva kedvezőbben alakul a helyzet. Mert egyébként az üzemidő érezhető csökkenését kivéve nincs gondom. Igazából az egy napos használat még így is szinte mindig kijönne, ami egy 3 éves telefonnál nagy szó. Csak hát pont olyan melóba készülök, ahol alap lesz a napi több óra navigáció+kihangosítás, ez meg így nem biztos, hogy elég rá. Ezen kívül nekem a fotózás minősége, a makrózás is kielégítő. A tempóval sincs baj. Biztos nem egy "ászáznegyvenes" bionikus csipsz, de az kövezzen meg, akinek átlag userként valódi különbséget jelent ez nap-mint-nap. -
laaceee98
tag
A jelenlegi helyzetből kiindulva azon sem lepődnék meg, ha őszre 450 ezer lenne a most 410 ezren nyitó S23... mindenesetre azt kétlem, hogy 350-400 ezer forint alatt hozzá lehet jutni az elkövetkezendő 1 évben újonnan.
Egyébként persze remek telók biztosan. Volt nekem S5230-am, Galaxy Minim, Két S3-am, aztán egy S4 Mini, imádtam mindet. Más kérdés, hogy az akkor csúcsnak számító S3-at anno mai szemmel nézve nevetséges pénzért vettem meg, most meg a "sima" S széria aktualitásai egy nemszar nettó havi fizuba fájnak. Ultráról, pluszról nem beszélve. Ha valamivel emberibb lenne az árazásuk elgondolkodnék rajta, ahogy elgondolkodtam a P30 vásárlása előtt az akkor nagyon szimpatikus S10e-n is. Aztán az IP védelem helyett a jobb üzemidőt választottam. -
laaceee98
tag
Reggel csurig töltve vettem le, egyből kocsiba be. Két és fél/3 óra navigáció oda, és ugyanannyi vissza, mellette volt ~1 óra, amikor a navival párhuzamosan kihangosítva telefonáltam is az autóban. Ez a terhelés azért már viszonylag könnyedén átrágja magát az akksin, 5 óra 42 percnél 3% maradt. Becsületére legyen mondva, hogy azért még "hazahozott" pedig BP Fő utcánál már csak 5% volt hátra, de még hazaértem vele a XII-be és kibírta amíg töltőt kapott. Mentségére szóljon, pár hét múlva 3 éves a készülék, gyári akksival, és a takarékos módot is csak 20%-nál jutott eszembe bekapcsolni. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, manapság 250-300 ezer forintos új modellek is elhasalnak 4-5 óra hasonló terhelés után, csak azért már érződik, hogy öregszik a teló.Idén valószínűleg váltás lesz, akksicserére már nem biztos, hogy költenék, de majd meglátom. Opciók Realme fronton a GT2, GT2Pro, vagy a Master Edition (ha addig még kapható lesz), ASUS-ból a Zenfone 8, Samsungból az A52s-t és az S20FE-t néztem, Xiaomiból a 12X jöhetne szóba. Valójában mindegyikkel kell valahol kompromisszumot kötni az igényeimből, de ez van. Vagy méretben nagyobb (S20FE, Realme GT-k), pedig már a P30-at is határesetként kezeltem 3 éve, vagy a kamerák középszerűek (lásd Zen8), vagy az IP védelemről kell lemondani (Xiaomi, Realme) ésígytovább. Persze ettől függetlenül ezek friss(ebb) készülékek, biztos, hogy többet is tudnak egy 2019-es modellnél, de az fix, hogy nem lesz könnyű méltó utódot találni. Főleg mert egész megszerettem ezt a mobilt, pedig az elsőm a márkából, és nem is az utolsó lenne, ha nem kaszálják le a Google botránnyal. Egész működőképes és hasznos a HW Cloud, 300 forintért 50GB tárhelyet fizetek minden hónapban, ami minimum méltányos, és még sorolhatnám. De sajnos be kell ismerni, hogy bármennyire jó is ez, lassan megöregszik. Ugyanakkor biztosnak tűnik, hogy ezen az áron (anno 132-be volt szolgáltatótól) nem fogok már olyan megoldást találni, ami ennyire kevés kompromisszummal járna, mint amennyive a P30 jár(t anno). Vagy rá kell szánnom magamat, és egy kettessel kezdődő összeget költeni telefonra, amitől egyelőre ódzkodok.
Ti találtatok más ötletet arra az esetre, ha idén váltanátok?
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Az mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy én egy kártyával használom csak. Talán még tavalyelőtt volt benne egy pár hétig két SIM, az egyikről a mobilnet ment csak, a másikról telefonáltam.
Lehet, hogy ez kavar be. Bár egy fizikai dual-SIM-es készüléknél nem igazán értem akkor sem, hogy miért. Szerintem nem készülék hiba, hanem valami hálózati szarság, vagy a telepített appok (Messenger stb.) esetében szoftveres bug. -
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
OFF: műszaki/mobil-eunuch rokonoknak sok-sok telefonáláshoz, BT kihangosításhoz, navigációhoz, emailezéshez, egy-két fotóhoz, hosszú üzemidővel 50-80e ft közötti ársávban, két ÚJ készüléket kell keresnem. Ráadásul az egyik a Samsung, a másik az Mi vonalon mozogna (Huawei híján). NFC, ultraszéles kamera meg a többi úri turpisság nem szempont. Használt mobil nem játszik. Árban nagyon max 100e forintig lehet nyújtózkodni.
(Tudom, vegyenek megkímélt P30-at, vagy költsenek rá 30 ezerrel többet egy sokkal jobb készülékre, de ezek nem opciók most).
Redmi Note 10 Pro-t néztem, 103-ért hivatalos partnertől, AQUA-n van 85 körül a 64 gigás változat. Viszont Samsung vonalon elképzelésem sincs... HELP PLS!
-
laaceee98
tag
AOD mindig aktív, és általában mutatja is a kis messenger ikont a dátum-kijelző fölött, amikor üzenetem érkezett. Viszont van olyan, hogy megkettyen és se nem mutatja, se nem rezdül, se semmi. Amint viszont feloldom, ott van az üzenet, vagy a kis piros egyes a buborék mellett, és az értesítési sávban is látom az üzenetet. De ezzel kvázi úgy viselkedik a messenger, mintha csak akkor érkezne meg az üzenet, amikor feloldom a telefont, mert addig se híre se hamva. P30, Telekom...
-
laaceee98
tag
+1
Irreálisnak tartom a 300 ezres mobilt és az 50-60 ezres cipőt, vagy éppenséggel a 30 ezer forintos videójátékot. Hálistennek megvehetném mindet egyben, nem is kéne utána kenyérre kuporgatnom, de nem érnek meg annyit.
Kifigyelem az utolsó darabot a méretemben cipőből, aztán megveszem 20 ezer forintért, vagy megvárom a karácsonyi "sale"-t és megveszem a nekem tetsző játékot negyedáron, ugyanígy válogatok a mobilok között is. Akkor is, ha ehhez éveket kell várni a váltással.
Valahol muszáj tudni megállt parancsolni ennek az elvetemült tempónak, mert átmegy totál őrültségbe, mikor csak azért veszek évente 4 kilóért új mobilt, mert megtehetem, és közben nem is biztos, hogy akkora minőségi váltást teszek vele, felhasználói szempontból vett értelme meg aztán pláne zéró... -
laaceee98
tag
2020. márciusban vettem 132 ezer forintért, újonnan, 2 év garanciával a Telekomtól.
Máig nem cseréltem le, pedig mindjárt 3 éves. De amíg ennek az árnak a duplájáért kőkemény kompromisszumot kéne kötnöm vagy a GMS, vagy a méret, vagy az üzemidő, vagy valami számomra fontos paraméter kapcsán, addig nem is lesz csere.
Az anno 2 napos üzemidő mostanra már csak bő 1 nap, eredeti akksival. Ennyit romlott a minősége, másban nem. Sebesség döccenésmentes, kijelző patent, melegedés nulla, kamera tudja, amire szükségem van, a szupermakró máig lenyűgöz, stb.
Amíg meg 1 bármilyen bluetoothos, kihangosítós, navigációs, stb. napot kibír reggeltől a töltőről való levételtől legalább aznap estig az akksi is, addig egy szavam nem lehet erre sem.
Nem igazán tudnék rosszat mondani, egyelőre nem látok meggyőző érvet a váltásra. Vigyázok erre, mert egyszerűen jó, pedig ez az első Huawei mobilom, tehát még elfogultnak vagy márkab*zinak sem nevezném magamat. Szerintem, ha kifogsz egy megkímélt állapotú használt P30-at, boldog leszel vele, erre fogadni mernék. Ha ráérsz pörgess vissza, számtalanszor tárgyaltuk itt a többi elégedett P30 userrel, hogy ki mire cserélne, és a vége mindig ugyanez lett...
-
laaceee98
tag
Nem azért, de szerintem ez gáz. 2022-t írunk és oké, hogy nem csúcskategória, de 130 ezerért tán ne kelljen már ilyenekkel bajlódnom. Nem egy 30 ezer forintos nagyitelefon...
Akkor úgy látszik még elméleti szinten sem tudom, hogy mire cserélnék, ha cserélnék, mert kb ez volt az egyetlen alternatíva...
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Kezembe került a napokban egy zsír új flottás S21FE. 250 ezerért elhiszem, hogy jobb bizonyos aspektusban, mint a P30, de azért azt ne felejtsük el, hogy ez a készülék három éve 130-150 ezerért elérhető volt újonnan. Mostanság én is nézegettem egyébként más Samsungokat is. Ha most azonnal mobilt kéne vennem, akkor én az A52S-t venném. 130 körül kapható újonnan, igazából nekem minden igényemet kielégítené, belefért az IP67 is. Egyedül a mérete rettentő ezeknek a mobiloknak számomra. Még az A52S is több, mint 1 centivel nagyobb mindenfelől, mint a P30, pedig az már manapság egy átlag méret. S21FE-ről nem is beszélve. Negyed milláért azért meg már illik felülmúlni egy 3+ éves konkurens modellt. Kínai fronton is vannak jó ajánlatok, Nothing, Realme GT2, de nekem már 2022-ben egy középkategóriába kellene a vízállóság, legalább IP67 szinten, a kínaiakból meg rendre kimarad, még a drágábbakból is. Úgyhogy egyelőre marad ez... Márciusban lesz 3 éves, mondjuk vigyázva is van rá, de azon kívül, hogy az akku mostmár bő 1 napra van "berendezve" a szűk kettő helyett, tökéletesen, döccenésmentesen, szépen működik. Sebesség, kijelző, kamera fronton is.
-
laaceee98
tag
Sziasztok!
Kaptam egy mágneses konzolt a kocsiba a régi rugós helyett. Valakinek nincs okafogyottá vált, normális állapotú, mágneses gyári P30 tpu tok?
A tizest kicsit sokallom érte újonnan, gondoltam megpróbálom itt, hátha.
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Az AppGallery jelzi, hogy alkalmazást kéne frissíteni. Belemegyek, ott is van, hogy Messenger frissítés áll rendelkezésre. PureAPK forrás, átirányít, letöltöm az .apk-t, aztán a telepítő az Instagramot telepíti fel belőle, ami rajta sincs a készülékemen, hónapok óta letöröltem. Megpróbáltam többször egymás után, ugyanez történik, és közben az AppGallery továbbra is jelzi, hogy frissítés áll rendelkezésre, hiszen a Messenger nem frissült. Valaki találkozott már hasonlóval?
Az AppGallery link lehet elbaltázva, és rossz helyre irányít az ApkPureon belül? Eddig nem volt ilyen, mióta a GMS alkalmazásokat külső forrásból kéri le az AppGallery.
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Köszi a válaszokat. Nem néztem meg elég alaposan. Valójában van egy relatíve izmos karc a kameraüvegen, biztosan abban törik meg a fény.
Majd utánakérdezek, hogy lehetséges-e külön azt cserélni valami emberi áron és az megoldja-e a gondot. Mert a komplett hátlapi kamerát ezért nem fogom kicseréltetni egy garancián túli két 2+ éves mobilon.
-
laaceee98
tag
Sziasztok.
Azokon a fotókon, amiken erősebb fényforrás van, ezt a fajta csíkolt elmosódást csinálja a telefon. A barátnőm P30-a, bő két éves készülék. Az első 3 képen szerepel [kép] [kép] [kép] .Ezt meg én csináltam a saját P30-ammal, látszik, hogy ez nem mossa így szét a fényeket [kép].
Nála ez valami beállítási hiba lehet, ami javítható? Esetleg szoftveres, vagy a kamera bolondult meg és szervizelni kéne?
Valakinek van ötlete/tapasztalta ilyen ügyben?Azért érdekes, mert a készülék típus azonos, az enyém még idősebb is. Mindkettő újonnan lett anno vásárolva ugyanattól a szolgáltatótól, összetörve, szétszedve, javítva stb. egyik sem volt, de az övé mégis ezt produkálja, az enyém meg nem.
Főképp esti képeknél, de az elsőn látszik, hogy a fák lombján átszűrődő napfényt is így elcsíkolja nappali fényviszonok között.
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Tudtommal a körúton még működik a hivatalos márkabolt és szerviz. A MOM-nál, ami volt pár évig a Hillside aljában az megszűnt.
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Az almás részt annyival egészíteném ki, hogy nekem mindig macerás volt a PC-Mobil fájlátvitel. Tudom, én vagyok a hülye, mert nem tanultam meg az iTunes-t használni. Érdekes, a HiSuite-t egyből megtanultam, pedig előtte sosem volt Huawei-em. Apple volt 5S, SE, 6S, és mindig szenvedtem a zenék átpakolásával, mentésekkel stb. Egyszerűen nem tudott hézagmentesen működni WIN rendszerű PC-vel. Márpedig MO-n szerintem manapság az átlag user azt használja, nem Mac-et vagy Macbookot. Pedig nincs bajom a márkával, de vagy kezelhető méret, vagy megfelelő üzemidő, vagy PRO csilliárdokért, vagy elengedhetem a minőségi makrót, a fájlátvitel lassú és körülményes modelltől függetlenül, és még a legolcsóbb is kétszer annyiba kerül, mint anno a P30. Nem azt mondom, hogy nem kötnék kompromisszumot egy-egy dologban, ha lenne olyan ajánlat, de ennyi mindenben nem fogok. Főleg nem 300-400 ezer forintért. Köszi.
-
laaceee98
tag
Pont tegnap volt eszemben, hogy tavasszal lesz 3 éves az enyém is, és előbb-utóbb biztos cserélni kell. De mire. Tegnap reggel feltöltve vittem el, és estére már nézni kellett a százalékokat. Megjegyzem, így is kibírta reggel 7-től este 11-ig, illetve úgy teljes a sztori, hogy tegnap kapott jó másfél-két óra BT zenelejátszást meg bő két órát működött hotspotként, ami azért nem mindennapos, és hát ezek szépen eszik a töltöttséget. Két és fél éves, és talán mostanság kezdem el érezni, hogy már nem a régi az akksi. 3 éves koráig biztosan megtartom, aztán majd jövő tavaszig hátha történik valami csoda a piacon... Ha nem akkor ráköltök egy akksi cserére és még egy évet használom. Jobbat nem tudok, és talán nem is baj.
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
A közösségi médiát kioffoltam, nem érdekel, többet árt, mint használ. A YouTube-ot tegyük fel megoldom böngészőből, ahogy írtad. 2 érintéssel több, túlélem. Gmail dettó.
Viszont a Play áruház ugrott, és sok alkalmazás nem elérhető biztonságosan máshonnan.
KH OTP stb. ebank gáz, mert az ilyen dolgokat meg pláne nem csinálja az ember, csak 1000%-ig megbízható alkalmazással. Ráadásul manapság háromszor annyiba telik gépről belépni SMS megerősítéssel, meg a többi hercehurcával a bankba, mint a mobilon egy ujjlenyomattal.
Sőt, én használok olyan szakmai (növényvédelmi) appokat, adatbázisokat, amik csak a Play-ről érhetők el és frissíthetők, kvázi munkaeszközként, amiket maximum 300 oldalas tizenezer ft-os könyvekkel tudok "helyettesíteni". Had ne mondjam, miért az ingyenes, folyamatosan frissülő adatbázist használom, amit a zsebemben tudok hordani.
Biztos nem soroltam fel mindent egyébként, és amúgy tényleg nagyon belejöttem a Huawei-be, szeretem ezt a készüléket, viszont csak a márkahűség miatt nem vennék GMS nélküli telefont. Nem azért, mert ne tudnék vele mindent megoldani így-vagy úgy, hanem mert 150-200-250 ezer forintért még nem én akarom rászenvedni kérdéses forrásokból az egyébként tényleg fontos alkalmazásokat, szolgáltatásokat. Hozzáteszem, ha 100-ezer lenne egy P50 nyilván átgondolná az ember, de akkor sem biztos, hogy megvenném. -
laaceee98
tag
Hármas csomag 1230, ha darabra lebontod 410ft/db. Szerintem ugyanennek veszed meg itthon darabját négyezerért, más csomagolásban. Legalábbis én semmiféle minőségbeli különbséget nem fedeztem fel, pedig évekig használtam mindenféle szipiszupi fóliát, meg mostmár majd 2 éve ezt.
Hibátlan. Az enyémen még csak cserélni sem kellett azóta. Talán a páromén egyszer, mert lezúzta, viszont a kijelző ép maradt alatta. Szóval ennyi.
Aliexpress Saver Shippinget választva ingyenes a szállítás, kb. egy hónap alatt nálad van.
-
laaceee98
tag
Csak Aliexpress. Ezerpárszáz forint környékén van 3dbos csomag kiszállítással. Sosem volt vele gond, adnak hozzá száraz és nedves törlőt, meg ilyen levegőmentesítő szirupot az oldalára, de egyébként illeszkedik. Szerintem bírja annyira, mint a 3-4-5 ezer Ft-os fóliák. Arra kell csak figyelni, hogy olyat rendelj, ahol van Aliexpress shipping verzió, mert a Cainao shippinget itthon a Posta kezeli és macerás, mert nyilatkozni kell a kezelési költségről, stb. Az Alis shippinget meg talán az Expressone hozza ki díjmentesen. Ha gondolod nézek neked linket, az enyémen és a párom P30-án is ilyenek vannak már legalább egy éve és tökéletesen ellátja a funkcióját.
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
12.0.0.134-en vagyok. Asszem ez a második patch a 12-es EMUI óta. Akkor itt a topicban is téma volt, hogy frissítsünk/ne frissítsünk. Eleinte kellemetlen és fölöslegesnek tűnő volt pl. az állapotsáv / értesítési sáv (bal/jobb oldalról lehúzás) szétválasztása, és most sem tudom miért csinálták, de kb 1 hét alatt megszoktam. Üzemidőben, sebességben szignifikáns változást nem tapasztalok. Ezen felül sok érdemi újdonság nincs benne.
Valamelyik naprakészebb kolléga majd kisegít, hogy ez hanyadik új EMUI főverzió is, amióta a P30 piacra került, de szerintem minimum a második, vagy a harmadik. Nálam nem okozott galibát.
Anno többek között ezért váltam meg az Apple-től, mert két-három iOS főv. frissítés után már annyira lenyírta az akksit a régebbi modelleken a szoftver, hogy hiába cseréltettem zsír újra az akkumulátort, gyakorlatilag egy fél nap után 30% körüli töltösségnél izgultam. Pedig sebességben, képességeit tekintve nekem az akkor 4 éves modell (asszem 6S) tökéletesen megfelelt volna, többet költeni nem is akartam mobilra, de üzemidőben kritikán aluli volt a "sajátjánál" 3-4 kiadással frissebb iOS-el. Itt ezzel sincs gond. Üdv a klubban
-
laaceee98
tag
Nem is mondtam, hogy gyorsabb. Nem tudom. Régen jártunk haverokkal lan versenyekre, tudom, hogy egy FPS játékban mennyit számít a 60 vs 144Hz, vagy az 5ms vs 1ms reakcióidő, de azt nem látom magam előtt, hogy egy mobilon ennek akkora jelentősége lenne. Az én igényeimet kijelzőben, sebességben tökéletesen kielégíti a P30 is. Az A52-t csak megemlítetettem, mint életképes opció elérhető áron. Ha annyira szerelmes lennék tőle már megvettem volna...
-
laaceee98
tag
Keleti vonalon sok a jó középkategóriás ajánlat, de rendszerint brutál nagyok, nehezek, melegszenek, és azért már a Xiaomi sem 60 ezerért adja a középre kategorizált készülékeit. Én ott talán a 10T részlegén nézelődnék, de azokat meg már nem nagyon kapni.
Apple-től még a 13 mini is 280 ezer a mai napig, cserébe panaszkodnak a szupermakró mód használhatatlanságára, meg a kamera szoftverére, stb. Magyarán, ha jót akarsz: vegyél Prót félmillióért.
Samsungnál az A52s 5G-t említeném, ami korrekt áron kínál jó készüléket, +IP67-et. Ha ma feltétlen új telefont kéne vennem, talán azt venném.
OnePlusnál ott a Nord2 5G, a segédkamerái gyengék, nincs tárhelybővítés, nincs jack, és még az is jó 1 centivel nagyobb, mint a P30, perpillanat 140 körül van az ára.
Huawei-nél maradnék, ha lenne GMS, de nincs. És köszönöm, egy többszázezres telefonra nem én akarom rákalózkodni a szükséges alkalmazásokat.Maholnap két és fél éve használom a P30-at. 3 Samsung, majd 3 iPhone után vettem, és sokáig nem tudtam megszeretni, de mostanra azt látom, hogy nehezen tudnám lecserélni, mert mindegyik alternatívával kompromisszumot kéne kötni. Legalábbis az én szempontjaim szerint.
-
laaceee98
tag
Persze, így igaz. De gyengébb géppel, a gyári program kihagyásával ne csodálkozzunk, ha lassú/bugos/sz@r lesz az átvitel.
Én a hetekben csináltam biztonsági mentést, illetve másoltam a P30-ra cirka 80 zenei albumot, albumborítóval, felcímkézve, különösebb gebasz nélkül ment minden. Még csak a sebességre sem lehetett panaszom. Apple készülékkel iTunes-on ezt sosem tudtam megcsinálni, mert valami mindig félrement. Persze ez lehet az én tudatlanságom is, de a HiSuite-al valahogy mégsincs semmi problémám, pedig már harmadik éve rendszeresen teszek-veszek vele oda-vissza a PC és a mobil között. És nem 1-2 fájlt, hanem tizen-huszon GB-okat. -
laaceee98
tag
40 GB-os biztonsági mentést (2000kép, 2000+ zene, jegyzetek, videók, alkalmazás beállítások stb.) 20 perc alatt lenyomta HiSuite-n keresztül nekem. Mondjuk ez szerintem a PC hardveres teljesítményétől is függ, ne várjunk patika írási/olvasási sebességet egy 15 éves irodai laptoptól.
Gondolom nem véletlenül találták ki egyébként a HiSuite-t gyári programnak erre a célra... érdemes megpróbálni használni. Nem törik le a keze senkinek attól a 10 mp-es csatlakoztatási metódustól. -
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Nekem tökéletesen megfelel a sima, proletár YT alkalmazás. Mindenesetre köszönöm a tippet a lezárt képernyős módhoz vanced/premium nélkül!
Bochkorék reggeli műsorát szoktam hallgatni, amihez kép is van YouTube-on, néha rápillantok. Bírom őket, ennyi az oka, amiért "YT kell".
Egyébként nem "kell", én is ismerek nagyon fasza FM rádió appot, nemzetközi állomásokkal, lezárt képernyővel, de ilyenkor nem azt használom. Ne ragadjunk le a részleteknél uraim. Bármennyire is furcsa, nem azért YouTubeozok, mert hülye vagyok, hanem mert a Youtube-nak olyan funkcióit használom, amik a lezárt képernyő, vagy egy rádió-app esetén nem adottak
-
laaceee98
tag
Előttem szóló #8429 és #8430 tökéletesen összefoglalta. Nagyon relatív ez a képernyőidő dolog. Ha wifiről hallgatom a rádiót Youtubeon, amikoris ugye aktív végig a képernyő, akkor órák alatt is alig merül 10-20%-ot, a mai napig kijön 6-7 óra SOT. Ha megy a BT-navi-mobilnetről, közben esetleg telefonálok a kihangosítón, akkor azért szaladnak a százalékok, 4, 4 és fél óra alatt 20 százalék körülre lemegy. Az enyém egy bő 2 éves készülék, eredeti akksi van még benne, azóta ugye az UI is új főverziót kapott többször és még mindig kijön az 1 napos használat. Olyan még nem volt, hogy reggel leveszem feltöltve és délután-este izgulnom kell, vagy a power-bankot magamnál tartani, hogy vajon odaérek-e a célállomásra, vagy vajon hazafelé munkából is tudok-e még zenét hallgatni a buszon, vagy lemerül idő közben. És ez a lényeg. Mellette ugye nem is egy batár nehéz tepsiről beszélünk. Más márkák egy ilyen idős készüléknél a kettő-hárommal újabb UI főverzió alatt már igen-igen nyögnek. Ha nem, akkor ott viszont egy másfélszer ekkora telep dolgozik, aminek a mérete meg a súlya is annyival több.
-
laaceee98
tag
Sosem csináltam, nem is volt gond 10-11 és most 11-12 között sem. Egy két kezdeti hiba beesik, de azok inkább bugok, amik pár hét alatt javításra kerülnek az első kisebb updatekben.
-
laaceee98
tag
Olvass vissza. Többen leírtuk mik a tapasztalatok, és mivel elég vegyesek ezért szerintem az a legjobb, ha elolvasod mire számíthatsz aztán eldöntöd neked kell-e.
-
laaceee98
tag
Lehetőséghez mérten ezek lehetnek az alternatívák, jól összeszedted. Vagy tepsi és kamerában gyenge, vagy drága és akksiban gyenge, vagy nincs GMS, szar az adatátviteli képesség, sorolhatnám. Vagy ezek permutációi. Biztos elfogult(ak) vagy/ok/unk. De egyébként én örülnék, ha egy másik készülék másik topikjából idetévedne valaki és megmondaná miért tévedek, és mi az alternatíva, mert örökké ez a készülék sem fog tartani.
-
laaceee98
tag
Én is nézelődtem. Ha neked (is) ez a mobil az, ami a teljesen megfeleő, akkor aligha találsz olyat, ami pont ezt tudja. Valahol kompromisszumot kell kötni. Üzemidőben, fotós képességekben, árban, méretben. Vagy egyszerre több tényezőben is. Persze nem elkeseríteni akarlak, de én már végigjártam ezt a kört. Ha mégis találsz valamit ne tartsd magadban. 1 éven belül lehet, hogy nekem is váltanom kéne...
Xiaomik szimpatikusak, de ami tényleg komolyabb az árban már Samsung/Apple kategória, ráadásul jórészt iszonyat nagyok, méretben nekem már a P30 is határeset, de még elmegy. Almáknál a mini sorozat szimpatikus volt, de 2.0-s adatátvitelen maradt, ráadásul a fotós képességekre is sokan panaszkodnak, az üzemidő is legalább harmadával visszafogottabb, és szűk 300 ezerért ez nekem nem gyerebe. Samsungom volt sok, már egyáltalán nem tetszenek, nem is érdekelnek igazából. Huaweinél maradnék, eddig minden termékük (füles, okoskiegészítők stb.) meggyőzött, de többszázezer forintért nem én akarok GMS appokat mókolni rá, köszi nem. OnePlusok közt is vannak jók, azt érdemes átmazsolázni, de ott is 200-300 ezres kategóriában vannak az igazán komoly készülékek, úgyhogy ha egy P30-hoz viszonyítunk, amit anno 130-160 között megvettél, akkor elég gáz a helyzet. -
laaceee98
tag
Nekem a gyári Zene app szarik be minden harmadik nap, amióta 12-n vagyok. Megnyitásnál megáll, vagy számléptetésnél, és onnantól se kép se hang. Le tudom tenni tálcára, visszanyitom, ugyanúgy szar. Be kell zárnom, sőt optimalizálnom is kell, hogy a háttérből is kiiktassa, és utána működik.
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Pfuuu... Ezt még sosem csekkoltam
Azt hogy aktív legyen X-órától Y-óráig, azt már régen be lehet állítani, de egyébként praktikus lenne, amit te mondasz az is. Éjszaka nem világítana fölöslegesen az ember szemébe, de egy érintésre meg tudnád nézni az időt. Gondolom neked is hasonló célod lenne vele. -
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Google, háttérben futó alkalmazások, valamelyik szoftver folyamatos frissítés keresésének "beakadása", ilyesmiket kell végigbogarászni. Furcsa, hogy többen is írjátok ezt a problémát, más meg azt írja neki még jobbnak is tűnik az üzemidő EMUI12 alatt. Én különösebben nem vettem észre semmit, ugyanolyan mint volt, kb egy hete van fent. Mivel a készülék egyezik, szerintem ezeknek szoftveres oka lehet. Én már nem mászok vissza 11-re, van egy két + meg egy két - érv az új rendszerben, de megszokom.
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
A legkisebb szélesség pontosabban mit is állít? Nekem az alapon van, 360dp, nem piszkáltam, mert nem néztem még utána mire való. Egyébként most én is lenyomtam 0,5-re mindent. Ha kikapcsolom teljesen akkor kicsit olyan gagyi, döccenős érzés animáció nélkül. 0,5x-n fluidnak tűnik, de nincs fölösleges időhúzás az animációval.
-
laaceee98
tag
Fejlesztőiben a "Kirajzolás" alatt az Ablakanimáció mérete, Áttűnési animáció mérete, Animáció sebessége nálatok mire van téve? Nekem mintha eddig 1x lett volna mind, de most a 12 alatt valami fura lett. Amikor gesztusvezérléssel alulról felfelé húzok (meg akarom nyitni a futó alkalmazást bezárásra), utána mintha lenne egy fél mp üresjárat, és hiába húzom fel az ablakot nem záródik be, nem is reagál, csak a második érintésre. Lehet hogy nem a Kirajzoláshoz van köze, de most hirtelen erre gondolok. Vagy ez valami szoftveres hakni az új EMUI-ban?
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Nekem sem az, sem más metódus nem hozta még fel. 11.0.0.174-ig jött le, úgy 2-3 héttel ezelőtt, miután szűk egy év elteltével géphez kötöttem USB-n, és a HiSuite lecsorgatta a dolgokat. Bár ahogy olvasom az első véleményeket, lehet hogy örülni kéne, hogy még 11-en ragadtam

-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Ui: kéne csinálni valami aláírásgyűjtést egy P30 2022 gyártásba állításáért, nem?
Alap P30+ IP68 meg egy-két szoftveres újdonság, Google csomaggal. Tudom, haha, utópia. De én vígan fizetnék érte 200-at. Lehet hogy egyből kettőt vennék, hogy legyen egy tartalék is..
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Most olvastam a 13mini topikban, hogy a közeli fotóknál sokszor kritikán aluli a kamera teljesítménye, és hogy akinek ez fontos az vegyen 13prót. Nem vagyok nagyigényű, a P30 makró módja nekem rovarok, virágok közeli fotózásánál tök jó képeket készít. Pedig ez egy jó 2 éves készülék, és már akkor is csak kevesebb, mint a felébe került, mint ezek az Apple cuccok. Ezzel most nem őket akarom fikázni, csak erre reagálnék vissza. Újabb megerősítés, hogy még drágábban sem könnyű alternatívát találni. Kvázi ha a közeli mód is fontos, akkor ne válasszam a 290 ezres minit, válasszam a 380 ezres prót

-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Szerintem is. Egy ekkora gyártó gyári alkalmazásánál legalábbis mindenképp.
Ui: Nekem még 11.0.0.156-ra frissít a PC-ről a HiSuite... -
laaceee98
tag
Szerintetek olyan van, hogy a gyári zenelejátszó (amit amúgy kedvelek, és sokat használom), az utóbbi napokban minden első megnyitásnál feldob valami bugyuta reklámot? Amit ráadásul csak x mp eltelte után lehet bezárni. Ez elég gáz. Gondolom másnál is ilyen, a legutóbbi frissítésnél jött...
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
[link] <-- ez van fent most az enyémen meg a párom P30-án is.
Én tavaly októberben rendeltem, azóta egyet lezúztam egy leejtéssel, alatta a képernyő megmaradt sértetlenül. Ott volt tartalékba még egy db, kicseréltem, azóta is az van rajta. Nem tudom mi különbség van ezek, meg a 4500 forintos üveglap között, de nekem ez is kielégítő. Pedig nagyon vigyázok a készülékeimre, nem sajnálom rájuk a jó tokot, fóliát stb. -
laaceee98
tag
-
laaceee98
tag
Nekem a YT jack fülessel kimondottan takarékosan megy. Ha viszont a kocsira csatlakoztatva van a BT és megy a navi órákat az szépen kéri a százalékokat. Összességében sok mindentől függ ez a dolog, de a lényeg az, hogy reggel leveszem 100%-on és estig nem kell azon aggódni, hogy mikor merül le, vagy powerbankot hordozni magammal. Teljesen átlagos felhasználó vagyok, de nekem még olyan nem volt, hogy reggeltől estére lemerítettem volna, de még 20-30% alá sem igazán ment.
-
laaceee98
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Renault, Dacia topik
- Autós topik
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- MSI Thin 15 B12UC - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1+ év garancia
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest