- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
Fóliából mi most az ajánlott?
Vetem egyet a gyári helyett de kisebb így elég visszataszító látvány.
A gyári nekem tökéletesen megfelelt. -
dptrsk
addikt
Nálam Pite alatt jól működik minden, FR-rel kezdtem.
SOT: 8óra 22perc és még 14% van az akksiban. -
mouzrr
őstag
Nekem a 9es óta sokkal rosszabbul működik az ujjlenyomat olvasó mint előtte. Már csináltam hard resetet is de nem javult a dolog. Sokszor egyáltalán nem ismeri fel egyik ujjamat sem amelyek meg vannak adva, csak kóddal tudom feloldani a kijelzőt. Másnak van hasonló tapasztalata?
Próbáltam letisztítani is az olvasót.
-
-
kp78
addikt
-
Braavos
tag
Azért én egy kicsit undorítónak tartom ezt a Huaweitől.
Úgy jártam, mint Eagle, a telefon magától lefrissített éjszaka a 9-es verzióra úgy, hogy mindenhol kikapcsoltam az éjszakai frissítés lehetőségét. - Direkt figyeltem erre.
Nagyon gondolkodom, hogy még ma visszateszem a nyolcast. -
Bensid
tag
És közben egy újabb hír. Megjelent a cikkem a logout.hu oldalon. A ti ajánlásotokra készítettem el, itt megtaláltok mindent, amit eddig készítettem és ahogyan készítettem. Ajánlom figyelmébe minden Huaweiesnek, hiszen hasonlóak mindegyik hüvelyen a beállítások
Remélem sokan hasznát veszitek a cikknek. Folyamatosan bővíteni fogom és várom a ti ötleteiteket is a bővítéshez!Link a cikkhez: [link]
-
Bensid
tag
DRÁMAI FELHŐK SELYMES VÍZ FUNKCIÓVAL:
Szükségetek lesz egy állványra, vagy egy biztos pontra, ahol a telefon mozdulatlanul tud maradni.
Kapcsoljátok be a "fénnyel festés" funkciót, azon belül pedig a "selymes víz" hatást. ( nem mindig kell arra használni valamit, amire konkrétan írják, hiszen a felhők ugyanúgy tudnak mosódni, mint a víz)
Ezután már csak egy időzítőt kell beállítanotok, hogy az expozíció kezdetén a tapintástól ne remegjen be a telefon.
Ha elindítottátok, akkor néhány percet vártok és ilyen eredmény születhet (persze kell hozzá, hogy azért mozogjanak azok a felhők intenzíven!) -
Bensid
tag
Sziasztok!
Régen jelentkeztem, azóta nekem is frissült a telefonom 9.0-ra.
Most egy újabb csillag útvonalas fotót hoztam nektek, normális kompozícióval és egy kis extrával
A kép címe: Felvillanyozva!
A technikáról egy kis leírás:
Huawei telefonokban van egy funkció, aminek a neve "Csillag útvonalak", ebben készült a fotó.
Először meg kellett keresnem a Polaris nevű csillagot, amit érdemes úgy komponálni a képre, hogy látható legyen körülötte a lemezszerű elforgás, ugyanis ez az egyetlen csillag, ami mindig ugyanott van az égen. Ekörül forog a bolygónk.
A telefont állványra helyezve és két másodperces időzítőt beállítva elindítottam az expozíciót. (Ez azért fontos, hogy az érintéstől ne remegjen be a kép az állványon.)
Ezután egy nagy fényerejű, de jó szórású zseblámpával és fényfestés technikával először befestettem az előteret kis fényerőn.
Utána kicsit nagyobb fényerővel a fát, ezután pedig teljes erősségen a távoli háttérben elhelyezkedő fákat.
Miután ezekkel végeztem, a bringám hátsó lámpájának a fényét "felcsavartam" a fára, ezzel létrehozva azt a hatást, mintha áram alá helyeztem volna az egész fát.
Ezután már csak várnom kellett, amíg a Föld olyan mértékű forgást végez, hogy az a csillagok húzásánál már látványos legyen. Ehhez 30 perc hosszú expozíció kellett. -
D4ni
őstag
válasz
supertrezi #23682 üzenetére
Beállítások, biztonság és adatvédelem, zárképernyő jelszó, intelligens feloldás. Itt láthatod a feloldási módokat.
-
válasz
supertrezi #23679 üzenetére
Valószínű,hogy az otthonodat hozzáadtad a biztonságos helyekhez a google smart lockkal.Máshol is tapasztalod ezt vagy csak otthon?
-
törölt tag
válasz
supertrezi #23679 üzenetére
Arcfelismerot nem kapcsoltad be?
Ha be van allitva az ujjlenyomatos vedelem kizart, hogy sima huzasssal, ujjlenyomat hasznalat nelkul feloldjon.Szerk.: Ja igen, elkepzelheto, amit kollega irt alattam.
-
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
1 hete vettem ezt a remek telefont.
Azt nem értem, hogy ha lezárom a kijelzőt, akkor utána nemcsak ujjlenyomattal enged belépni, hanem sima húzással is. Hogy kell ezt megváltoztatni, hisz ez így ugyebár nem is védelem. Érdekes, hogy nem találom a menüben, pedig elég gyakorlott vagyok. Igazából azt se értem, hogy ha be van állítva az ujjlenyomat használata, akkor hogy a fenébe merül föl benne, hogy beengedjen bárkit a gépbe egyszerű húzással... -
sonye
senior tag
Pitebaj - Térerő ugrálást tapasztalok.
Az egész pite legnagyobb előnye a vezeték nélküli kivetítő.
Másban így 1 hét után, nem látom előnyét. -
Dimond G
senior tag
Sziasztok!
Én OTG kábelesen raktam fel a B161-et! Egykártyás, Telekomos a készülékem!
Kérdésem az lenne, hogy a B197-et le lehet már tölteni és Otg-vel felrakni, vagy másképp, ami hivatalos és nem mókolás?
Köszönöm a válaszokat! -
coyotex
tag
9.0.0.161 L29-es.Mediaban vásárolt,Vodafonos kártyával.Nem volt visszaállítás,csak simán ráfrissitettem.
-
szendy69
tag
197-tel jött valakinek valamilyen javítás?
-
DirectorX
tag
válasz
Májkülnájt #23641 üzenetére
Nekem a tipp csinálta, hogy bekapcsoláskor rezgett mint az üzenetnél de egyből el is tünt. Képernyőfotóval kellett, hogy levadásszam, hogy megtudjam mi az. Aztán töröltem.
-
Sterilzona
senior tag
Bocsanat
Lejart.
Van meg 1 kerdes. Ha belepek menube, s onnan nyitok egy alkalmazast, akkor a korocskevel, amivel kileptem idaig mindenbol, miert csak eggyel lep vissza, a menube? -
törölt tag
Jeleztem én is az aod-ot!
Válasz: Zoltán
3:09 pm
Értem. Tudunk erről a jelenségről, arra kérjük, hogy várjon a következő frissitésre, mert már jeleztük a szoftver fejlesztő csapatunknak a jelenséget. -
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Android 9.0
Zarkepernyon, az idot hol tudom kalibralni
Hogy mivel allitsam be az idoformatumot. -
Palika71
őstag
Nekem a "lekapcsolt" kijelzőn az órát nem 24h-s formátumban mutatja. Persze miután feloldom, 24h-son megy. Van erre valami megoldás?
-
molacika91
tag
válasz
Májkülnájt #23653 üzenetére
Nálam is előfordul, de csak akkor ha böngészek.
-
keselyü57
tag
Sziasztok!
WIFI gondom van. Pár héttel ezelőtt kezdődött de úgy tűnik most már rendszeres probléma. WIFI kapcsolat meglétét mutatja a telefon, de internet még sincs. WIFI ki, majd vissza vagy telefon újraindítás megoldja a problémát egészen addig amíg újra át nem vált mobil netre és vissza. Wifi közelében újra kezdődik a játék. Nem csak az otthoni router közelében, hanem máshol is. Beállításokat nem piszkáltam, valakinek valami ötlete?Előre is köszönöm!
-
eurolac
senior tag
Köszi, hogy visszajeleztél. Lehet akkor a hétvégén lefrissítem. Nekem is ki van kapcsolva az éjszakai frissítés lehetősége, de ha magától reggelre megcsinálja akkor inkább mindegy, ne reggel érjen meglepi.
(#23633) basaja:
Köszi az ACR info-t, megnyugtató, h használható így is.
-
asddsa
tag
+1, nemjovokra miaz.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem rakok be képet, mert attól már agyvelőgyulladást kapok néha, hogy mindenről kép van. Sot idő, frissítés jött, nem jött. Jött, de nem teszem fel etc...
Szóval 3 óra SOT után, 70%-on a készülék! Minden fut, bt, szinkron, nfc, gps wifi, adat...etc. Minden fluid, gyors, mint a barom. Mindent visszaszívok, amit eddig írtam, hogy nem bízom benne. Mondjuk én vagyok a hülye, hogy nem saját tapasztalat alapján konstatáltam az érveket ellene, viszont arra sem volt szükségem, hogy egy stabil jól működő készüléket az új pite esetleg hazavágja. Nos, erről szó sincs!
Ráadásul mindezt FR nélkül!
Az egyetlen negatívum, a huawei rendkívül egyedi elb...ott frissítési rendszere, már ha ezt rendszernek lehet nevezni. Ez már röhej kategória, tényleg, mintha napi 10-20 emberhez jut el a 9.0.------------
Eurolac!
Amúgy meg ne tarts tőle, akinél a pite szar, ott nem a rendszerrel van a gond, hanem valamelyik applikáció(val/kkal), amit a fejlesztő ezek szerint nem optimalizált még rá, emiatt aztán bugos lesz a pite. Nyilván ki lehetne deríteni, hogy melyek ezek az applikációk, de ahhoz mindenkinek listába kellene szednie, aztán ellenőrizni, és ott kibukna.
De ez szinte kivitelezhetetlen.
Más magyarázat nem lehet arra, hogy valaki visszatér 8-ra, mert annyira gáz nála a rendszer, másnál meg csillagos ötös a működése, és én is naponta nyomtam ki, hogy nem frissüljön, szerencsére magától megtette. -
törölt tag
válasz
Májkülnájt #23641 üzenetére
Ujjlenyomat erzekelohoz ha nyúlsz.
-
Májkülnájt
tag
Valaki találkozott olyannal, hogy random rezzen kettőt a telója mint ha üzit kapna? Ma figyeltem rá fel, de már vagy 4x éreztem csak a legutolsónál a kezembe volt és sehel semmi értesítés vagy bármi
(.161 L09)
-
Braavos
tag
Pitén megmaradt az a lehetőség, hogy 5 navigációs gomb legyen?
(Elrejtés, vissza, home, alkalmazásváltó, értesítési panel) -
KZP
őstag
válasz
Scooter86101 #23637 üzenetére
Szia, igen.
-
Scooter86101
tag
Sziasztok ennek a telefonnak van értesítő ledje ?
-
asddsa
tag
Remek..
Tobb bajt okozott a FR mint javulast -
asddsa
tag
Masnak is egy huzasra lejon a teljes notification panel? Regebben csak az elso sor latszott a kapcsolok kozul, most meg mindegyik.
-
basaja
senior tag
válasz
eurolac #23632 üzenetére
Igen, kicsit halk a felvétel, de tisztán érthető. Megnéztem az AOD-t is, nálam is csak 12 órás. Mivel én ezt nem használom, ezt nem is rovom fel hibaként. Meg kell mondjam, nagyon pozitívan csalódtam eddig a Pitében...
ACR: érzékenység nálam 20 dB,kimenet: automatikus,késleltetések 0 mp. -
eurolac
senior tag
-
eurolac
senior tag
Én is sokat vezetek és nagyon jól jön/jött, hogy nem kell jegyzetelni. Kár érte!
Én amit meg fogok próbálni ha frissítek (frissítenem kell pitére, vagy magától éjszaka lefrissül) egy régebbi ACR-t teszek fel ami nem frissül a legújabbra verzióra. (virágboltban kapható már beszereztem) A hívófél azonosítás azon hátha megy. Vagy 2 napja frissült az ACR Play-ról, abban szüntettek meg szerintem funkciókat. Beállítom az ajánlott MIC paramétereket, aztán hátha használható lesz valamennyire.
A menetrögzítő kamerák felvételeire is azt mondják, hogy nem bizonyító erejű, mégis figyelembe veszi a rendőrség ha szükség van rá.Az emlékeztető jegyzet miatt persze jobban kell nekem is. -
Peet
senior tag
válasz
eurolac #23619 üzenetére
Én is ACR-t használok most hívásrögzítésre, előtte az LG G2-n a Call Recordert használtam ami szuperül működött. Sajnos hiába vettem meg a Call recordert, ezen a telefonon nem ment. Az ACR oreo alatt működött, meg is vettem azt is, de akkor is külön program kellett a háttérben futó program értesítésének eltüntetésére. Pár hete frissítettem pitére, és lám, még jobb lett az ACR, oreo alatt ugyanis néha előfordult, hogy elfelejtett rögzíteni, ez pite alatt elmúlt. Most vagy 2 napja jött viszont egy értesítés a programban (valószínű, amiről beszélsz) és azóta a másik felet sokkal halkabban hallom a felvételeken. A program súgójából előkotortam az értesítést, amit a múltkor feldobott, lefordíttattam Google translate-el és az alábbiakat olvastam ki belőle:
- a Google mostantól tiltja a hívásrögzítést minden külön feltelepített programnak
- Oreo vagy az előtti verziókra nem vonatkozik a tiltás, de ugye akkor ott a biztonsági kockázat, hogy régi androidot használsz
- Huawei telefonoknál talán még lehet az általad is írt beállításokkal próbálkozni, hogy a mikrofont érzékenyebre állítod, mert nálunk talán nem gerjed úgy össze a hangszóróval mint más telefonoknál
- ha jól értelmezem a Google most már nem engedélyezi a hivófél azonosítását sem, tehát nem fér hozzá a névjegyzékhez sem a hívásrögzítő program.Szép és jó, hogy a Google így védi az embereket (nyilván a GDPR miatt rá is van kényszerítve), de ez akkor is egy nagyon hasznos funkció volt, mert hát én sem jegyzek meg minden telefonban hallott információt elsőre. Persze a hangfelvételeket pl. bíróságon eddig sem lehetett volna használni ha valaki abban reménykedett.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eurolac #23606 üzenetére
Persze, hogy ki volt kapcsolva, ezért is voltam pipa. De most már nem vagyok, a telefon kicseszett jól működik, akku idő is frankó. Pedig az olvasottak alapján egyáltalán nem akartam frissíteni. Ezek szerint itt az applikációk kevernek be. amik bugossá teszik a rendszert egyeseknél, amit én nyilván nem használok.
Csak erre tudok gondolni, mert FR nélkül is a telefon egyszerűen frankó...na! -
Bubaaa
aktív tag
Én sem állítottam vissza semmit,feltettem a pitét,és minden frankó. Az AOD-t nem használom,így nem zavar. A gesztusvezérlés nagyon pöpec,csak még szokni kell. Az üzemidőn nem vettem észre változást, 48óránként töltöm. Egy két dolgot nehezen találok,de majd megszokom hogy mit hová helyeztek át. Úgyhogy én csak pozitívumot tudok mondani a friss pitéről
-
fdisk
őstag
Azért az durva , hogy valaki már 1 hónapja megkapta a piet, míg mások még most sem.
Naponta csak 1 készüléket enged a huawei szervere frissíteni? 😁 -
eurolac
senior tag
válasz
basaja #23614 üzenetére
(#23614) basaja
Szia!
"A kamera szerintem jobb lett,"
Melyik részére gondolsz? A fényképezőre, a videofelvételre vagy mindkettőre?Más:
Az ACR általi beállítási ajánlás 9-en:
Audio forrás: MIC
Formátum: MP3, M4A (nem mp4) vagy OGG vagy Flac.
Hang erősítése: 10-14
Biztosan másnak is küldött az ACR üzenetet...én azt értelmeztem gyér angolommal, hogy a Play-ról letöltött hivatalos verzió le lesz korlátozva, talán a Drive mentési lehetőséget is megszüntetik márciustól? -
KZP
őstag
válasz
Exelsior24 #23616 üzenetére
Jó lesz ez! Ha találnál valami hibát, érdemes egy gyári visszaállítást csinálni. De tényleg nem rossz a 9-es!
-
Exelsior24
aktív tag
Ugyan így jártam, igaz a telefon letöltötte már a frissítést és folyton feldobálta hogy ha szeretném telepíthetem, de direkt nem akartam még feltelepíteni.
Ráadásul tegnap napközben feldobta, hogy van ilyen éjszakai frissítés lehetőség is, és hogy szeretném-e használni, ahol én rámentem a Nem-re. Ehhez képest amikor ma reggel ébresztett a telefon csak néztem, hogy mi a görbe f*sz van, mert a telefon szépen fogta magát és lefrissítette magát 161-es Pitére az éjszaka folyamán. Most már maradok ezen, de azért nem örültem neki, direkt meg akartam várni a következő OTA-s Pite frissítést, hogy a keletkezett hibákat addigra kijavítgassák. -
basaja
senior tag
-
asddsa
tag
válasz
duckymusic04 #23603 üzenetére
Negativ, nalam nincs gesztusvezerles... Es volt FR is
-
zaphod78
tag
Helló!
Én lassan egy hónapja használom a pitét FR nélkül. Különösebb problémát nem tapasztaltam. Az üzemidő 1,5 napról 2-re emelkedett folyamatos használat mellett. Nem lövöldözök ki alkalmazásokat, max a lightroom-ot, de azon kívül tojok rá.
Egyetlen furcsaság van számomra. Gesztusvezérlésnél az alulról felfelé söprésnél egy pillanatra feldobja az alkalmzásváltó felületet. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nova launchert használok. Az alap emui-val nem tapasztaltam ezt a hibát. -
Gyugyu1987
tag
válasz
karldergroße #23610 üzenetére
Nekem is feltelepítette este. Nem csináltam fr-t, de működik az acr. Igaz halkabb mint 8on, de érthető minden.
-
karldergroße
senior tag
Elolvastam az utolsó 500 hozzászólást, és egyértelmű: az oreo "finomabb" mint a "pite".
Nekem sem jött még meg a pie, de nem is érdekel. A régi rendszer most kiforrott, tökéletes. 3 napig bírja egy töltéssel, minden flott, gyors, belakott.
Egyedül már a beszélgetések rögzíthetőségének megszüntetése miatt sem mennék át szívesen 9.0-ra, de min. 5-6 olyan súlyos problémáról olvastam, amelyek nem teszik vonzóvá a pie-t.
-
bigrock
addikt
Alapból meg tudom nézni a mobil adat forgalmamat, vagy mindenképpen kell hozzá külső app?
-
eurolac
senior tag
Szia!
"Nekem éjjel felfrissítette magát a készülék!" - úgy frissített, hogy nálad ki volt kapcsolva az éjszakai frissítés opció??
Azért kérdezem, mert nekem is jelzi, h tudnám tölteni de inkább még meg akarom várni a következő pite verziót. Én kikapcsoltam az éjszakai frissítés lehetőségét, de ha ennek ellenére nekem is lefrissíti én is pipa leszek.A frissítés utáni FR-el kapcsolatban....előző telóm Honor 9 volt, ott is ugyan ez volt a 7-ről 8-ra váltás során talán múlt év tavasz elején..
Azt szűrtem le a topikja napi szinten történő olvasása során, hogy azok akik nem csináltak az oreo-ra történt frissítés után gyári visszaállítást, sokkal kevesebb gondjuk volt a telefonnal. Én sem csináltam, minden maradt a régiben sőt, javult legalább 30%-al az üzemidőm.
Azoknál akik csináltak gyári visszaállítást (vagy menüből vagy a gombokkal) sokkal több problémával néztek szembe az oreo alatt. Akadozásokról, rossz memóriakezelésről és hasonlókról számoltak be. Mi, akik nem csináltunk utána semmit nem is értettük miről beszélnek....ezek közül sokan visszamentek 7-es androidra akik tudtak. Ugyan ez ment akkor ott, mint most itt.Szóval ha a telóm nekem is lefrissülne pitére csak nagyon indokolt esetben csinálnék FR-t.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nekem éjjel felfrissítette magát a készülék! Nagyon pipa vagyok (voltam), nem is értem.
Viszont ettől függetlenül, nálam minden tök fluid és gyorsabb is lett. Ugye FR meg nem volt, mert nem is volt tervben az olvasottak alapján, hogy kell nekem a pite.
De, ha még az akku idő is jó lesz, mindenféle FR nélkül, hát emelem a kalapom.. majd kiderül, de nem értem ezt az erőszakos felfrissítést! -
bkiky01
senior tag
A következőre sikerült rájönnöm elég sok óra alatt:
Ha valaki feltette a pitét, legyen az ff(ami engedélyezve van, csak azt engedi), vagy funky(bármi, amit kifizetsz)
és úgymond update-elte pitét, de lényeg,h nem volt factory, nagy eséllyel menni fognak az oreo app-ok..
Nyilván főverzió váltásnál nekem is alap, hogy factory+dalvic törlés van..
Ezek után az app(ami kell a munkámhoz) már ugyanúgy nem működik és eltűnt a menüből a zsebben "hangosodó" mód ki-be kapcsolása is.. (nekem nagyon kéne..)
Visszamennék, oreóra, hogy simán frissítsem piére visszaállítások nélkül, de eddig sehogy nem sikerül a rollback..
B197-nél eddig nem találtam olyan Hisute verziót, ami felajánlaná a rollback-et.. B161-nél simán ment..
Egyenlőre ennyi, vegyesek az érzelmek..
Valaki megoldást B197 rollback?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- ELADÓ Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB - Space Black!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar