- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet
senior tag
Utólag feltelepíthető Gyári hívásrögzítő megy a 10 alatt?
-
Peet
senior tag
válasz
Motion_Blur #29828 üzenetére
Megéri, de miért éri ez meg a másik félnek? Gondolkozz ezen el egy kicsit. Amúgy a cserélt aksis már lehet nem IP védett annyira.
-
Peet
senior tag
válasz
mirci18 #29421 üzenetére
Nekem is állandóan kicsúszott, már azt hittem szervizbe kell vinnem, mikor a kollégámnak szóltam és egy vékony kis tűvel rendkívül óvatosan és alaposan ki nem pucolta a csatlakozót. Most olyan mint amikor megvettem. Javaslom óvatosan pucold ki. A kompresszor nem hozza ki!
-
Peet
senior tag
Ma jött nekem egy 9.1.0.306 frissítés. Telekom 1 SIM.
-
Peet
senior tag
Pénteken a munkatársam a Honor 9-re kapott egy új firmwaret (9.0.1.170), melyben javították a kamerát. Ő mondjuk nem vette észre, hogy rossz lenne, mindenesetre, most az új firmwarrel belassult a kamera.
Remélem nem így javítják nálunk. -
Peet
senior tag
Hol nézitek, és hogyan, hogy hány órát bír? SoT alatt mit értetek?
-
Peet
senior tag
Nem nagyon van szó itt a fórumon a bootloader nyitásról, meg a rootolásról, azért mert az wareznak minősül?
Azért kérdezem, mert a az AOD és a kamera hibákra szerintem megoldást jelentenének. Mind a két hibát egy-egy alkalmazás hibája okozza, ami root joggal könnyedén cserélhető és kész is. Persze root jog nélkül csak az egyéb szoftverek maradnak, amik korlátozott hozzáférést kapnak a telefonhoz.
Rootolta már valaki itt a telefont?
Előbb vissza kell menni 8-ra majd bootloader nyitás, aztán root? -
Peet
senior tag
válasz
kazanka #27134 üzenetére
Meg kell próbálni az adott telefonon. Rengeteg hívásrögzítő program van, készüléke válogatja, melyiken mi működik jól. Az is kérdés, milyen android van az adott telefonon, mert 9-től a Google nem engedi a használatukat felénk. A kínaiaknál meg persze alapból benne van a MATE 10-ben is a hívásrögzítés.
-
Peet
senior tag
válasz
Nuada herceg #26299 üzenetére
Beállítások/Rendszer/fejlesztői beállítások/memória
-
Peet
senior tag
válasz
_CICAFIU_ #25664 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy elvileg az Oreoval bevezették a Project Treble-t, ami lehetővé teszi, hogy könnyen lehessen különböző firmware-t felrakni ezekre a telefonokra. Nem jutott még senkinek az eszébe, hogy például egy P20 vagy MATE 20 Pro ROM-ot felrakjon a a MATE 10 Pro-ra?
-
Peet
senior tag
A 9.0.0.231 firmwareban lesz szövegjavítás, remélhetőleg AOD-t is javítják.
-
Peet
senior tag
Na, akinek bonyolult volt megfelelően konfigolni pite alatt a szoftverek jogosultságait, az lassan kezdheti kitépegetni a haját a Q újításaitól: [link]
Értem én, hogy biztonság mindenek előtt, az tényleg fontos, de könyörgöm, ki fog itt ennyi jogosultságot beállítgatni?
-
Peet
senior tag
válasz
eurolac #23619 üzenetére
Én is ACR-t használok most hívásrögzítésre, előtte az LG G2-n a Call Recordert használtam ami szuperül működött. Sajnos hiába vettem meg a Call recordert, ezen a telefonon nem ment. Az ACR oreo alatt működött, meg is vettem azt is, de akkor is külön program kellett a háttérben futó program értesítésének eltüntetésére. Pár hete frissítettem pitére, és lám, még jobb lett az ACR, oreo alatt ugyanis néha előfordult, hogy elfelejtett rögzíteni, ez pite alatt elmúlt. Most vagy 2 napja jött viszont egy értesítés a programban (valószínű, amiről beszélsz) és azóta a másik felet sokkal halkabban hallom a felvételeken. A program súgójából előkotortam az értesítést, amit a múltkor feldobott, lefordíttattam Google translate-el és az alábbiakat olvastam ki belőle:
- a Google mostantól tiltja a hívásrögzítést minden külön feltelepített programnak
- Oreo vagy az előtti verziókra nem vonatkozik a tiltás, de ugye akkor ott a biztonsági kockázat, hogy régi androidot használsz
- Huawei telefonoknál talán még lehet az általad is írt beállításokkal próbálkozni, hogy a mikrofont érzékenyebre állítod, mert nálunk talán nem gerjed úgy össze a hangszóróval mint más telefonoknál
- ha jól értelmezem a Google most már nem engedélyezi a hivófél azonosítását sem, tehát nem fér hozzá a névjegyzékhez sem a hívásrögzítő program.Szép és jó, hogy a Google így védi az embereket (nyilván a GDPR miatt rá is van kényszerítve), de ez akkor is egy nagyon hasznos funkció volt, mert hát én sem jegyzek meg minden telefonban hallott információt elsőre. Persze a hangfelvételeket pl. bíróságon eddig sem lehetett volna használni ha valaki abban reménykedett.
-
Peet
senior tag
Nekem is megjött ma reggel a 156 (telekom). Miután feldobja a frissítést már nem tudom a teljes csomag frissítést választani, mert az már ilyenkor szürke.
Van rá mód ilyenkor a teljes csomag letöltésére?
Kell valami cashe vagy hasonló tisztítás?
Az ilyen kisebb frissítésekből van egyáltalán teljes csomag, vagy csak a nagyobb verzió frissítésekből? -
Peet
senior tag
Ha beállítjátok az arcfelismerést, marad az ujjlenyomat azonosítás is, tehát azzal is fel lehet oldani a telefont, vagy egyszerre csak az egyik funkció használható?
Pl. banki szoftverhez jó lenne ha csak az ujjlenyomat működne, míg képernyőzárhoz elég az arc.Az jól hangzik, hogy gyorsan felold az arcfelismerő, csak nehogy azért legyen gyors, mert könnyen átverhető, (gyakorlatilag egy hasonló arcra vagy fotóra is felold).
-
Peet
senior tag
Úgy látom a 128-ról még senkinek sem frissült 137-re "simán" Telekom alatt.
Nos én 2 okot tudok hirtelen elképzelni:
- Telekom vagy lusta vagy alapos és nem adja ki a 137-et, mondván úgy sem sokat változott a rendszer
- A 131-es bugos lehetett így gyorsan kiadták rá a 137-et, de akinek 128 van annak nem fontos a 137.Nem mellesleg nézegettem az android 8 és 8.1 közötti különbségeket, és hát szinte alig van különbség, ami van az is a Google saját telefonjait érinti elsősorban.
-
Peet
senior tag
BLA-L09 Telekom single sim-es telefon 128-as firmware-ről frissül már valakinek 137-re közvetlenül (Telenor 131 vagy FF nélkül) OTA-n?
-
Peet
senior tag
Mindent beállítottam úgy ahogy írtad és visszatettem a Hide "running in the background" Notification -t is, de az alsó ACR engedélyezve állapotsáv riasztás maradt, csak a felső háttérben futó tünt el. Az alsót hogy lehet eltüntetni?
Amikor feltettem a fenti okosságot akkor különben megint birkózott a progival és hol előjött, hol eltünt a riasztás, de újraindítottam a telefont és most jónak tűnik, bár még azóta nem hívtam, és engem sem hívtak.
Az alsó ACR engedélyezve viszont még mindig látszik sajnos.A bébi67 által javasolt lakatot amúgy bekapcsoltam, az okozná?
-
Peet
senior tag
Régóta keresek már egy jól működő hívásrögzítő progit, és miután írtad az ACR-t feltettem és lám végre egy program ami működik! Köszönöm!
Annyi problémám sajnos mégis van, hogy az állapotsávba mindig mutatja, hogy fut a háttérben.
Kilehet ezt valahogy normálisan kapcsolni, mert feltettem ezt [link] de valamiért akkor meg megjelent-eltünt, megjelent-eltünt (1-2 másodpercenként villogott az állapotsávban).
Lehet persze azért mert az értesítéseknél más volt megadva. Ez az újfajta jogosultságosztása az androidnak számomra kész káosz.Neked is jelentkezik az állapotsávos probléma?
Ha nem, akkor írd le légy szíves, hogy hogyan állítottad be az értesítéseit a programnak, és azt is, hogy pontosan milyen engedélyeket adtál kézzel a programnak amit fent írtál?Segítségedet előre is köszönöm!
-
Peet
senior tag
válasz
Tsebacsi #6742 üzenetére
A kedvenc kapcsolatok sorrendjének beállítása úgy látom valami bug a szoftverben.
Arra jöttem most rá, hogy olyan sorrendbe rakja be a telefon az embereket a kedvencek közé, ahogy én felveszem őket kedvencnek!
A sorrend változtatás végül úgy működött nekem, hogy minden addigi kedvencemtől olyan sorrendben amilyenben szeretném látni őket elvettem, majd bezárás nélkül vissza is adtam nekik a kedvencek csillag jelölést.
Így szép lassan egyesével sorba tudtam rendezni őket.
Nem az igazi, de legalább működik! -
Peet
senior tag
Hogy lehet a zárképernyő adatforgalom riasztást kikapcsolni?
Föltettem az ajánlott progit [link], de nem akar működni:
Ha rákattintok a riasztásra azt írja a telefonkezelő használja.
Mi használja pontosan, ki lehet deríteni?
Ha letiltom a riasztást más fontos dolgokról sem fogok értesülni? -
Peet
senior tag
Megjött a Telekomos telefonokhoz is a várva várt frissítés!
Most frissül a telefonom 8.0.0.128 (C432)-re!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Amazon Kindle
- EAFC 25
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben