Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZATA
senior tag
válasz
felhasználóx #2185 üzenetére
Szia!
Nem minden felbontáson (pl. 4K) optimális a megjelenés, elrendezés. Ezen javítani most nem lehet de a telefonszám megadós gombot el lehet tüntetni, ha a haladó beállításokban kikapcsolod a térképvezérlők érintésre opciót. Ezzel mindig látszódni fognak a nagyítási és orientációs gombok a barát helyett.(#2184) bzoly:
Nem tudom, valami ideiglenes zavar. Inkább örülj, hogy elmúlt és használd. -
felhasználóx
tag
Kedves Waze guruk!
Tôbb kint 1 éve hasznälom igen sokat a waze-t, fôként vidéken és autópàlyàn. Eddig telefonról nyomtam, de àttértem a tablet "ûzemmódra". Amit csak àllítva (7 colos) tudok belefogatni az autós tartóba. Nem tudom mit kellene csinàlnom de sajnos az aktuàlis sebességet nem làtom rendesen a jobb alsó részen mert pontosan eltakarja a fej piktogram a kereszttel, ami a telefonos azonosítàst kéri. Mit tanácsoltok hogyan tudnám eltûntetni, hogy a lássam a sebességemet, de ne kelljen megadnom a telefonszàmomat? Sajnos a jelenlegi állspotban nagyon zavaró.
Elôre is kôszi a segítséget. -
simico
aktív tag
válasz
radi8tor #2181 üzenetére
Hasonló a szitu egy csúcsforgalom esetén, amikor nem like-olják a jelentést, hanem újat jelentenek ugyanazon a szakaszon.
Ebben azért részben a Waze is hibás. Egy szinte teljesen beállt úton hiába van már 8 dugójelentés, a lassú haladás miatt feldobja a "dugóba kerültél?" ablakot és ha azt igennel végignyomja a delikvens akkor máris megvan a kilencedik dugójelentés is 50 méteren belül. Én elvárnám a programtól, hogy ilyen esetben legyen annyi esze, hogy nem dobja fel a kérdést és csináltat egy n+1-edik dugójelentést teljesen feleslegesen. Esetleg a kérdés feldobása után nem új jelentést generálna, hanem a már eleve ott lévőt erősíteni meg (mintha simán lájkolta volna az illető a meglévő jelentést). Ha meg nemet mondasz, akkor ugye nem fogja figyelembe venni a sebességed, hiszen biztos csak sétakocsikázol és nem dugóban ülsz.
Őszintén szólva ahhoz képest, hogy hány éves a program, még mindig elég sok elképesztően nevetséges dolog van benne...
-
Pontszám szempontjából számít vmit, hogy csak simán autózok aktív Waze-zel, vagy hogy tervezett útvonalon haladok?
-
formax
tag
Nincs ezzel semmi baj. A waze nem csak információs-, de valamiféle közösségi felület is. Az ilyen események (rendőr az úton), majd annak leokézása, megköszönése a közösséghez tartozás illúzióját is erősíti, és ez jó a waze-nak, mert aktív közösség van mögötte, frissek az információk. 1-2 napig ki lehet bírni az információk túltengését is...
-
Kbali
nagyúr
Ma megint mindenhol, mindenki rendőri ellenőrzést jelent, holott csak a putyini delegáció útvonalának biztosítására állnak kint a rendőrök. Értem én, hogy jelentsünk, de ne ész nélkül.
-
Watt25
veterán
-
fant0mi
őstag
"A terkepre csak egy perc mulva kerulsz fel." - ez mikor fog eltunni?
Ugy emlekszem ez parszaz km utan mar nem irta, ha ujratelepitettem a wazet. Most uj telefonom van, tehat uj telepites a waze is. Be vagyok jelentkezve a fiokomba, waze lovag rangom meg is van, szepen irja a pontjaim. Mar egy honapja es egyket ezer kmt megteve is mindig kiirja hogy egy perc mulva kerulok csak fel a terkepre es hogy nezzem meg a szemelyes menut. -
Watt25
veterán
válasz
Grande Ale #2162 üzenetére
Illetve ahogy én látom "az egy cég" kifejezés sem igazán helyes. A Google tulajdonában van a Waze nevü cég. Ha megnézed a weblapot, alul még mindig az van, hogy © 2009-2015 Waze Mobile. All Rights Reserved.
-
Watt25
veterán
válasz
Grande Ale #2162 üzenetére
Mert adatok szempontjából elég kicsi az átfedés...
Nem értem, ez miért nem evidens? A Google Maps alatt a saját térképük van, saját adatokkal.
A Waze-ben a felhasználók által készített térkép, szintén saját adatokkal. Ez a lényege a Waze-nek. Saját térkép. Ha sávasszisztenst akarunk, akkor amellett, hogy a fejlesztők lefejlesztik a lehetőségét, nekünk le kel ülnünk a térképszerkesztő elé és szépen felvinni ehhez az adatokat. -
Watt25
veterán
válasz
Grande Ale #2160 üzenetére
Sávasszisztensre gondolsz? Van az szerintem már rég a GM-ben, csak esetleg eddig Magyarországon nem volt.
Ahhoz, hogy legyen Waze-ben is, fel kéne vinni az adatokat, ami nem kis meló. De elképzelhető, hogy lesz egyszer. -
Grande Ale
őstag
A google naviba belekerült a sávváltás funkció. Ez szerintem nagyon hasznos. Waze-be bekerül vajon? Addig szerintem lehet hogy jobb a google maps, főleg, hogy átveszi a waze-ből az eseményeket. Szerintetek?
-
-
törölt tag
Sajnos, nem tudom megnézni, mert egy nagy login kép kitakarja. De sejtem, hogy mire gondolsz. A régi Fóti úton kifelé, a felüljáró előtt, a körforgalomból, az első leágazón kimenve, rá az M0 felhajtóra. Ha jól emlékszem, akkor a körforgalom kivezetőjénél van az autópálya tábla. Lehet, hogy ettől még ingyenes, de már a fene se tudja ezeknél. Biztos, ami tuti, jobb, ha nem látszik a rendszám.
-
válasz
radi8tor #2153 üzenetére
Ma autóztam, és közben hallgattam az egyik kereskedelmi rádiót, melyen újabban 15 percenként jelentenek közlekedési információkat a hallgatók.
Budapesten és az autópályákon az 1,5 órás út alatt legalább 50 különböző helyen jelentettek trafit.
Ilyet még soha nem halottam.
Gondolom most már ez lesz a tendencia.[ Módosította: radi8tor ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Itt van már fix trafi bejelölve?
Úgy látom hasznosabb lenne, ha mindenhol kijelezné a megengedhető legnagyobb sebességet (mint Garmin is csinálja).
-
SZATA
senior tag
válasz
szőröscica #2150 üzenetére
Próbáld törölni az előzményekből, és utána keress újból rá.
(#2151) bzoly:
Működni kell annak, az a csoda, ha nem működött.(#2146) Somatom:
Úgy van ahogy mondod, de ott még nem hajtasz fel a M0 pályatestére, csak a rávezető rampára.
Lásd -
axioma
veterán
-
SZATA
senior tag
Mobilról vagyok, nem tudok idézni, mindenki találja meg a saját kérdésére a választ.
M3/M0 útdíj: megnézem majd pontosan, de ha jól rémlik az M0 útra csak az M3 csomópont után hajtasz fel ezért az a szakasz nem fizetős.
P+R parkoló: Megvan a hiba, nem jó helyen van a zászló. Akkor lenne jó helyen a közvetlen út (Árva u.) mellett lenne, ugyanis oda van beállítva navigációs pontja a parkolónak. Keress rá mégegyszer!
-
-
iday
aktív tag
Ma reggel már erre tervezett útvonalat a waze.
A térképek szerint a M3-tól már fizetős az M0 eme rövidke szakasza is. -
axioma
veterán
Ezt egyebkent nem is ertem, ha bemondok valamit, megtalalja, es ezt engedi vezetokent is, de utana azt a makszemnyi nagyitot el kell talalni, hogy keresse. Ide nem lehetne kerni egy olyan logikus valtoztatast, hogy ha hangbemondas volt, es jott a talalat, akkor a bill tunjon el, helyette nagy valasztoablak egyik opcio a nagyito (kereses tenylegesen) akar ugy hogy lefele szamol es par mp utan aktivalja mint az utvonalnal; a masik opcio a mikrofon (ujra bemondom mert nem sikerult). Agyrem ez a nyomkodasi mania (en kivarom, nem bokodom ha nem muszaj). Raadasul ugye nem tudja a progi a koztes celbol csak eyget (azzal is vannak problemak tervezeskor), ugyhogy ilyenre azert szokott igeny lenni hogy menet kozben uj utvonal.
-
Watt25
veterán
válasz
ezmivolt #2132 üzenetére
A swype billentyűzeten lévő mikrofonba mondom be, nem a felső mező végén lévőbe, ami Google keresést jelöl.
Na, ez is egy félreértés. Bármelyik mikrofon jelet is használod, az csak arra van hatással, hogy a Google, vagy a Swype szervere értelmezi-e a bemondott szöveget és alakítja betűkké. A keresési eredményre nincsen hatással!
A mellékelt képernyőn megjelenő találatok mind Google találatok, mert minden gyorstalálat Google találat, függetlenül attól, hogy melyik mikrofonba mondtad be. Waze találatokat csak úgy kapsz, ha a billentyűzeten a jobb alsó sarokban megnyomod a nagyító gombot.Ez a gyorstalálati lista viszont valóban eltűnik, ha egyet kiválasztasz, hiszen ez csak a beviteli mező tartalmának változásakor frissül/jelenik meg. Félmegoldás: ha újra látni akarod ezt a listát, írj be a beviteli mezőben ott maradt József Attila utca szöveg után egy betűt, majd töröld ki. Ekkor újra feljön a lista.
Teljes megoldás: ne használd a gyorstalálati listát, hanem a nagyítót.Ott kényelmesebben tudsz keresni a találatok között.
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Kikerült a progiból az benzináras rész? Vagy csak én nem látom?
Ha rákeresek a közelben lévő kutakra akkor a waze fülön egy kutat sem hoz fel.Köszi, Zoli
-
ezmivolt
tag
A jövőben megpróbálom kerület megjelöléssel beírni vagy bemondani a címet, így a probléma részemről okafogyottá vált, de azért fussunk neki mégegyszer: Beírok vagy bemondok egy olyan címet, amiből több is van Budapesten és az országban is, pl. József Attila utca.
A swype billentyűzeten lévő mikrofonba mondom be, nem a felső mező végén lévőbe, ami Google keresést jelöl.
Ezután megjelenik angolul a találat. Ha erre bökök, akkor nem mindig kerülettel jönnek fel a lehetőségek, és ha egy ilyen kerület nélkülit választok, akkor már a következő kerület nélkülit nem tudom megnézni, mert a már előzőleg kinyitottat adja fel.Ez csak akkor gond, ha nem tudom a kerületet beírni vagy bemondani.
-
Watt25
veterán
válasz
ezmivolt #2125 üzenetére
Ráadásul, ha rányomok, hogy láthassam, melyik kerületre gondolt, akkor elmenti, és a köv. keresésnél már ezt adja fel!
Ezt nem értem. Mármint ez nem így van. Illetve kérdés, hogy mit értesz "rányomok" alatt? Amíg ugyanis csak az előnézeti képet nézed (amely tökéletesen elég annak megállapítására, hogy melyik kerületről van szó), addig nem kerül bele az előzmények közé. (Csak ha rányomsz a Go-ra.)
Egyébként pedig, ha a keresési eredmény szövegéből nem derül ki, hogy melyik kerület (nincs ott a Budapest után római számmal a kerület), akkor az nem Waze keresési találat, hanem Google. Aminek használatát én kerülném, Budapesten szerintem jobb a Waze találat. (Persze, ha kiderül, hogy mégsem, akkor még mindig lehet választani a Google találati eredményt.) -
ezmivolt
tag
Sikerült!!!Az angolt ugyan nem fogadja el, mert a hangbevitel is magyarra van állítva, de ha bemondom, hogy tizennyolc kerület Köztársaság útja, vagy huszonegy kerület József Attila, akkor ezt keresi! Nem ragozom, a kerületszámot, nem akarom bonyolítani!
Más: keresésnél elég sok a lépcső, amíg eljutunk a térképig. Ez guruló autónál kiegészül azzal a felugróval is, hogy nyilatkozom, hogy utas vagyok. Sajnos nem valószínű, hogy erre van hatáskörötök, de ezt a sok lépést nem lehetne felgyorsítani, néhány ablakot kiiktatni? Gondolok itt pl. arra is, amikor visszaszámol, és ha azonnal látni akarom, merre is induljak el, arra is rá kell nyomnom.
-
SZATA
senior tag
válasz
ezmivolt #2125 üzenetére
Próbáld angolul mondani neki a római számot. "Twentyone as roman" Némelyik felismeri így. Amelyik találatban nincs kerületszám, az biztos a Googleből jön. Az főként az instant kereséskor nyomja, nyomd meg a keresés gombot a billentyűzeten, hogy teljesen lefusson a keresés.
(#2124) joamilestoné:
Hi! Nekem jól tervez. Biztos jól van megadva a célpont? Arra gondolok, hogy nemrégiben szerkesztettem a helyet, és lehet, hogy az előzményekben még a POI régebbi érkezési pontja van elmentve. Keress rá újra a "P+R Újpest Városkapu"-ra, és úgy nyomj egy GO-t! -
ezmivolt
tag
Hát igen, római számokkal kell beírni a kerületet, ha mikrofonba mondom, teljesen reménytelen, hiszen római számokat nem lehet bemondani...Mennyivel jobb lenne, ha a kerületet arab számokkal megjelenítve is tudná értelmezni...
Köztársaság útja: Ilyen találatok: Köztársaság útja Köztársaság útja, Budapest, Budapest 12,5 km
a következő ugyanígy 2x ismétli az utcát és a várost, de már 18,5 km.
De hogy melyik kerület? Ráadásul, ha rányomok, hogy láthassam, melyik kerületre gondolt, akkor elmenti, és a köv. keresésnél már ezt adja fel! -
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Egy nagyon idegesítő útvonaltervezési hibát szeretnék bejelenteni.
Próbáltam berajzolni térképen.A célpont az újpesti P+R parkoló az Árva utcában (POIként ismeri).
Ha az M0 felől, a Váci úton jövök be, akkor nem úgy visz, ahogy gyors lenne és ahogyan ki is van táblázva, azaz a buszpályaudvar felé (zölden rajzoltam be), hanem egy kb. két kilométeres, teljesen felesleges kitérőt csináltat minden alkalommal a Duna Pláza felé (Paduc utcára ráfordít, és ki kell jönni a Duna Pláza alatt, majd visszamenni a Vácin majdnem egy km-t).Lehetséges ezt javítani?
A zölden berajzolt útvonal teljesen szabályos, arra van kitáblázva a P+R parkoló. -
SZATA
senior tag
válasz
ezmivolt #2120 üzenetére
Úgy keress, hogy "XXI. József Attila utca", már ha tudod a kerületet. A másik tippem meg az, hogy ne az instant keresési eredményekre hagyatkozz (gépelés közben jönnek fel), hanem rendesen futtasd végig a keresést. A gyors találatok általában a Google-ből jönnek.
Irányítószám nincs a wazeben! -
ezmivolt
tag
József Attila u. a XXI. kerületi szintén nem választható, más kerületieket ad fel...
-
ezmivolt
tag
Sziasztok! Mostanában egyre többször azzal szembesülök, hogy nem ajánlja fel a keresett utcát a keresett kerületben, csak akkor amikor már egészen közel vagyok hozzá. Pl: Köztársaság útja, 18. kerület. A Deák térnél csak a 16. és a 20. kerületit ajánlja fel.
-
SZATA
senior tag
Változó. Úgy működik, hogy a térképszerkesztőben kell böngészni, hogy megtaláld ezeket, tehát nincs lista, vagy értesítés róla. Szerkesztői aktivitás függvénye, de ha megmondod hol van, jóváhagyom hamarosan.
Autós tartó: sokféle van, kezdve a pár száz forintos nano padtól, létezik több mint 20 centis libanyakas, ha messze van a szélvédő, vagy szellőzőre illeszthető esetleg autó specifikus tartó konzol.
-
Kbali
nagyúr
"Szerencs utcai traffira " - na ez a halálom - én minden egyes nap "Nincs ott"-ot nyomok, mert nem traffi. A forgalom és a balesetveszélyes kereszteződés miatt minden egyes nap a kifelé menő oldalon a szervizúton ott áll a rendőrautó, ill. a járdán álldogál két, közlekedést irányító rendőr (hogyha kell, tudják irányítani a forgalmat). Persze mindenki rendőri ellenőrzést meg traffit jelent lelkesen, meg lájkol, hogy rendőrt látott. Nagyon ritka, hogy tényleg traffi legyen, az is inkább a befelé jövő oldalon van a zajvédő fal mögött, a kereszteződés túloldalán.
A másik kedvencem, amikor valaki az autópályán a leállósávon guruló rendőrautót jelenti be, vagy hétfőn délután tele volt minden rendőri ellenőrzés jelentéssel, holott csak Merkel biztosítására várakoztak kint, hogy szükség esetén zárhassák a fel-lehajtókat.
Azért ésszel is kellene használni, nem csak orrba-szájba nyomkodni. -
SZATA
senior tag
válasz
georgbem #2091 üzenetére
Már javítva is lett, más is szólt. Egy téves jelentés miatt került fel a térképre. Köszi, hogy szóltál!
@everyone:
Jelentések: valóban a lájkok növelik a jelentés élettartamát. Nem akkor kell rányomni, mikor az előtted x perccel levőket dobja fel a piros lámpánál, hanem amikor közeledsz hozzá, hanggal is figyelmeztet és kis ablakban megjeleníti jobb felül a like / már nincs gombokat. Ez az ablak még a jelentés helyének elhagyása után 10 másodpercig kint marad. Ezért kell sok wazer, terjeszteni kell az igét. Azért egy Szerencs utcai traffira simán összejön 50+ köszi. Sokan nem tudják, miért is fontos a megköszönés, azon kívül, hogy jól esik az embernek, inkább jelentik még egyszer, ami persze nem baj. Ha az első elévül, legalább lesz újabb, ami életben marad.Volt már rá példa, hogy a jófej rendőr jelentette a saját mérését, vagy belekommentelte egy jelentésbe, hogy igen, itt vagyunk.
Törölni meg csak akkor tudja, ha elmegy előtte.
Autós tartó muszáj, és telefontól függően töltő sem árt, ha hosszabb, több órás útra mész, vagy kevés a szufla mikor elindulsz.
(#2093) Jorus:
Az első pár hely módosításodat (fénykép is) jóvá kell hagynia egy szerkesztőnek. Ezután megbízható helyjelentő leszel, és azonnal, online tudod módosítani.Remélem senki nem maradt ki a válaszadásból. Ha mégis, szólj! Jól pörög most a topik.
-
válasz
radi8tor #2104 üzenetére
Igen ez is igaz.
és még egy kis idézet az említett cikkből ami a Blackberry telefonra is igaz:
"Az akkut meglepően erősen igénybe veszi a Waze, egy-két óra alatt nullára leszívta a 100 százalékra feltöltött iPhone-t, tartsuk mindig az autó szivargyújtójára kötött töltőn, és ne csodálkozzunk, hogy rendesen melegszik a telefon használat közben."Egyébként mielőtt félreértés lenne nagy megelégedéssel használom.
-
válasz
radi8tor #2102 üzenetére
Igen így van, de azért az is nehézkes hogy 90-100KM/H-nál jelenteni és pontosan eltalálni a képernyőt.
Ha más is ott van akkor nem kell a telefonra nézni, úgy már könnyeb.Illetve idézet egy index.hu-s cikkből:
"Az egyéb térképre kerülő infókhoz viszont folyton le kell pillantunk az útról a telefonra, ami állandóan pittyeg, mert mutatni akar valamit. A legjobb megoldás így mindenképpen az, ha az anyósülésről a mitfahrer a kezében a telefonnal segít." -
radi8tor
MODERÁTOR
Kevés az, hogy sokan vannak, aktívabbnak kéne lenniük (like és jelentés).
vgyuri: addig örülj, míg nincs olyan rendőr, mert van olyan opció is, hogy "nincs ott". Aztán ez törli a jelentést.
axioma: jaja, azt én sem értem miért bukkan fel. Kb annyira nincs értelme, mint 1 km-el előre mondani a kereszteződést olyan résznél, ahol csak 30-al lehet menni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest