Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Pár hete van benne, ha ezt használod: Google Maps Go. Bal lasó sarokban az aktuális sebességet jelzi (gyorshajtásra figyelmeztetés nincs), jobb alsó sarokban pedig már jelenteni is lehet: baleset, lassulás, trafi.
Én felváltva használom a waze-val. Mikor időre megyek, akkor inkább waze, de ha csak azért, hogy legyen navi, akkor van hogy a maps-et használom.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
tyielow
aktív tag
-
merqree
őstag
Azért a kalkulációba bele lehetne tenni egy olyat, ami Nálad is látszik, hogy két- háromszor akkora távolság pár perc nyereségért nem biztos, mivel a megtett úttal arányosan nő annak a lehetősége, hogy mégis hosszabb menetidő lehet. Igaz ez fordítva is, hogy elindulok a rövidebb úton picivel hosszabb menetidővel, és a torlódás miatt tovább növekszik a menetidő.
-
törölt tag
Természetesen személyautót is vezetek, és símán fel lehet úgy helyezni, hogy ne zavarjon a kilátásban. Számoljunk egy kicsit! Tegyük fel, hogy 50 -nel mész, ránézel a műszerfalon levő szellőzőre rögzített navira, majd vissza az útra. Vagyis, lenézel, átzoomolsz, értelmezed a kirajzolt képet, majd vissza, az útra. Mennyi idő alatt teszed ezt meg? Ha képes vagy rá egyetlen másodperc alatt, akkor 50Km/h /3.6 = 13,8m/s, azaz majdnem 14 métert mentél "vakon". Szerintem egyértelmű, hogy a két rossz elhelyezés közül, melyik a veszélyesebb.
-
LámaZ
addikt
És hogy tovább ragozzuk a dolgot:
Ezért mondom én, hogy ma már meg lehetne azt csinálni, hogy városban – mert ugye a sűrűn magas épületekkel behálózott környék a necces mindig – az útkereszteződésekben – elsőként csak a lámpás útkereszteződésekben – lehetnének wifis „bólyák”, amelyek nem csak az adott hely földrajzi koordinátáit sugározzák, hanem a láthatáron már közeledő okosautókat egyéb infókkal is ellátják, gyakorlatilag betöltenék a tükrök, közlekedési lámpák szerepét is, sőt, nem kellene nekem nyújtani a nyakam egy nem lámpás, vagyis jobbkezes kereszteződésben, mert a fedélzeti PC-m tudná, hogy honnan jön autó, amelynek elsőbbséget kell adnom. Szóval, a továbblépés feltétele az infrastruktúra továbbfejlesztése, és én itt nem beszélek az utak okosításáról, mert ezeket a kütyüket, a bólyákat jelzőlámpa- vagy világításoszlopokra fel lehetne szerelni. Nyilván lenne bennük kamera is. :-)Legyen minden jó!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem tudom vannak ilyen dolgai. Engem az zavar, amikor csúcsidőn kívül levisz a rakpartra, onnan vissza jönni meg macerás (kerékpár sáv, villamos, stb). Aztán vissza kavarodok az alagút felé és látom ugyanaz az autó megy előttem, aki akkor is előttem ment mielőtt lementem a rakpartra.
⭐ Stella
-
apaszka
veterán
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
Taybore
aktív tag
Ez a "webes felület" a szerkesztő, ebben minden azonnal látszik, de várni kell 1-2 napot, míg a változásokat kipublikálják. Nem történik minden azonnal, mert akkor nagyon gyorsan el lehetve rontani mindent, nem is beszélve az erőforrás igényéről.
Ez nem hiba ez így természetes.[ Módosította: radi8tor ]
-
Watt25
veterán
A Google a hibás...
Arról van szó, hogy ugyebár a Waze keresőben vannak Google találatok is. Sajnos ezek néha nem túl jó találatok, ha másért nem, akkor azért, mert egy ilyen nagy területű objektum esetén a célpontot beteszi középre. Ezért sok embert benavigált a reptér közepére, emiatt tudtommal ki lett kötve az úthálózatból egy vagy több ilyen út a portáknál.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
törölt tag
Én nem látom annyira bonyolultnak. Először is megadom a max sebességet. Ez az IGO -ban is így működik és sztem hasznos dolog, mert ha az 50 lovas, 1.1 -es Fiestámhoz 90 -et állítottam be, akkor tervezésnél nem kalkulál pályán 130 -al. Aztán fogja az útvonal lehetőségeket és összeveti a távolság különbséget az időkülönbséggel.
-
marcedli
tag
-
nagyúr
Erről esetleg van vkinek infója? Waze wikin nem találtam. Tehát az a kérdés, hogy mi a különbség a között ha a térképen egy adott helyre rábökök, majd elküldöm a helyszínt vkinek, és a között, ha elküldöm az aktuális pozíciómat. A fogadó fél kap egy helyszínt, akkor meg tudja különböztetni, hogy az az aktuális pozícióm, vagy csak úgy küldtem egy helyszínt?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Watt25
veterán
Sehol sem engedélyezett a behajtás
Így van a Waze térképen is.
Oké, pontosítok:
A behajtás (kanyarodás engedélyezése egyik szegmensről a másikra) most nincsen letiltva. (Eddig két helyen le volt.) Azonban a teljes terület a kitett tábláknak megfelelően "Behajtani tilos, kivéve célforgalom" szegmensekből áll. Tehát nem fog senkit sem bevinni oda, ha nincsen ott a célpontja. A gond az volt, hogy ezt a behajtani tilost figyelmen kívül hagyta a tervező, ha valaki bepipálta, hogy fizetős utak kerülése. (Amíg ugye fizetős volt a reptéri szakasz.) Nagyobb prioritást kapott az, hogy ne fizessen, mint az, hogy ne hajtson be lezárt területre. Ezért kellett behajtást (kanyarodási szabályt) is tiltani.
Ha nem szoktál térképet szerkeszteni, akkor valszeg ez most kicsit kusza, de mindegy. De ha benézel a szerkesztőbe és kattintgatsz egy kicsit a szegmenseken, akkor talán érhetőbb lesz.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
Azért guglis a képernyőmásolat, mert a teló képernyőjéből sokat kellene egymás mellé tenni
Hmmm... Érdekes, hogy mik vannak... Nahát, ilyet is tud...Viszont van konkrét válaszom is, mindjárt leírom.
Leginkább a fizetős utak bevezetésekor jött elő, hogy a Waze szépen megtalálta a nemfizetős útvonalat ott is, ahol nem lehetne... Vagyis valaki tiltott a fizetős utak használatát, akkor szépen bevitt ezekre a belső területekre, hiszen az nem fizetős és hurrá, elkerülte a fizetős szakaszt. Ezért le lettek tiltva a portán áthaladások. Ezzel sokkal biztosabbá tettük az útvonaltervezést, csak az szív vele, aki ott dolgozik. De azért az kisebb halmaz, mint aki nem mehet oda be... Bocsi, a kisebbséghez tartozol.
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
EQMontoya
veterán
Lehet akár térképhiba is (pl. valahol a térképen nincs összeköttetés, és utána, ha áthaladsz az adott ponton, már nem akar visszavinni), de a tervezési algoritmusban is lehet csúnya bug.
A tervezési algoritmus egyébként nem tanuló, nem fog valamerre vinni azért, mert Te csakazértis arra mentél többször. Arra fog vinni, amerre valamilyen statikus (sebességkorlátozások, út rangja, stb) és dinamikus (forgalmi adatok) szerint optimális - szerinte.Same rules apply!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Amikor elkezdted kattogtatni a menüben.
Pont ezért van olyan opció is, hogy később, mert megjegyzi a helyet és amikor időd engedi jelentheted oda.SZATA: ma eléggé meglepődtem, amikor egy fizetett hirdetést láttam Waze-n. Ez a jövő? Felbukkannak cégek és egy navigálás gomb oda hozzájuk.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
SZATA
senior tag
Változó. Úgy működik, hogy a térképszerkesztőben kell böngészni, hogy megtaláld ezeket, tehát nincs lista, vagy értesítés róla. Szerkesztői aktivitás függvénye, de ha megmondod hol van, jóváhagyom hamarosan.
Autós tartó: sokféle van, kezdve a pár száz forintos nano padtól, létezik több mint 20 centis libanyakas, ha messze van a szélvédő, vagy szellőzőre illeszthető esetleg autó specifikus tartó konzol.
-
nagyúr
Időközben megleltem. Aktuális pozíción hosszan rajta tartani az ujjunkat, a felbukkanó kis üzenetre katt, és el lehet menteni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest