Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris0321
veterán
Hello.
Az M4-es Szolnok elkerülő szakasza még mindig ingyenes? A Waze szerint az, a neten is így láttam és a Telekom appban sincs Jnsz megyei matrica de a Google térképen ha beállítom a fizetős utak elkerülését akkor nem tervez az elkerülőn. -
gulyasa
őstag
Sajnos mindenféle szoftver/app fejlesztés hasonlóképpen folyik.
Ha létezik magyar nyelvű menü (vagy nyelvi fájl) az adott szoftverhez, az nem mindig frissül ugyanolyan ütemben, mint maga a program.
Ilyenkor fordul elő, hogy az új funkciók, menüpontok, stb. feliratozása "kevert nyelvű", mivel azokat a részeket még nem fordította le senki.Vagy épp folyik a fordítás és tesztelés alatt áll, mivel csak a szöveg a saját szövegkörnyezete nélkül nem mindig egyértelmű.
Szerintem az az "Élő forgalom" is valami félrefordítás - vagy hasonló hiba: tükörfordítás - lehet.
Válts át angolra, hátha valami más van ott, ami jobban odaillik... -
Faby
senior tag
Az új áttekintő ablakról lenne kérdésem megint.
Az mitől függ, hogy melyik ablakot adja be?
Rendszerint beadja az újat, "Indulás!" gombfelirattal, alul megy a csík visszafelé, az idő letelte után tovább lép, adja a térkép nézetet, navigál.
[kép]
Néha azonban egy "Élő forgalom" felirat van alul a kék mezőben, ami nem akar magától eltűnni:
[kép]
Ilyenkor muszáj rábökni, és akkor vált az Indulás feliratú gombra.
És van, amikor random a régi tervező ablakot adja be:
[kép]Egyébként én ez utóbbit szeretném visszakapni, az új sokkal kevésbé informatív számomra.
Valamint, az mitől van, hogy az alkalmazás eléggé keveri az angol és magyar nyelvű feliratokat?
Értem az angolt, de nagyon zavar, hogy vegyes a nyelv. Lehet ezzel kezdeni valamit? -
gulyasa
őstag
válasz
Criminal017 #17592 üzenetére
Megnéztem Utcaképpel is.
Úgy látom, ott minden van, ami egy navigációt összezavarhat.
Eleve magas, többemeletes házak között keskeny utcácskák.
Plusz a Google térkép sajátossága, hogy az utcanév/házszám "koordináták" nem az utcafrontra vagy a bejárati ajtóra, stb. mutatnak, hanem nagyjából az épület mértani közepét jelölik.
Tehát, amikor a célhoz érkezel pl. kocsival, valójában nem a célpontra jutsz, hanem csak a közelébe. Ahhoz próbál közelebb navigálni. Tehát egy kvázi "elérhetetlen" célt elvileg körbe tudna navigálni a végtelenségig...
De hogy annyival továbbugrik, az tényleg furcsa.Na itt jön az, hogy a házat 4 oldalról körülhatároló utcák közül az északi Kerepesit kivéve az összes többi 3 pedig mind Gépmadár, plusz a kereszteződéseknél mindenhol a közelben 2-3 felé ágazik, amelyek szintén ugyanazon a néven szerepelnek.
Ezért volt jobb az iGO, mert ott a utca/házszám koordináták eleve a ajtóhoz, bejárathoz, stb mutatnak. (csak sajnos offline navigáció lévén, az iGO felett elszállt az idő, de nekem pontosságban verhetetlen volt).
Szemléltetésként most telefonon rákerestem ugyanarra a címre Google térképen és az iGO-ban is:
-
gulyasa
őstag
válasz
Criminal017 #17590 üzenetére
-
Criminal017
őstag
Egy furcsa anomáliára keresem a megfejtést, hátha tudtok segíteni. Csak a Wazenél jön elő.
1106 Budapest, Gépmadár utca 11. a kiválasztott cím.
Navigáció közben, a célhoz érkezés előtt kb. 3-5 perccel minden alkalommal átugrik a közeli Hatház utcára és elkezd oda navigálni. Nem egyedi az eset, nálam minden alkalommal ezt csinálja és az erre nem jártas futárokat is mindig elviszi, onnan szoktak hívni, hogy hova menjenek.
Mi lehet a probléma?
-
domerator
veterán
válasz
gulyasa #17588 üzenetére
Nem, ez nem béta, mindig az App Store-ból frissülnek az appok, ott meg nincs béta. iOS-ból van béta, de most pont nem béta van a telefonon, mert most jött ki a végleges verzió.
2 telefon, 2 autó, keresztben nem próbálgattuk még... én is a waze appra tippelnék, de egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ilyen alap hibát csinálna az app, amit sok-sok éve frissítgetnek, fejlesztenek. -
gulyasa
őstag
válasz
domerator #17587 üzenetére
Én androidosok vagyok.
Nekem is ugyanolyan évjáratú S-Cross-om van, szintén GL+, és én is vezetéken használom, de még csak hasonló problémával sem találkoztam.A hivatalosan a Play-ről letölthető Waze az Android Auto új Coolwalk UI-ban nem működik (még) a "csempe" nézetben, csak teljes képernyőn fut.
Állítólag létezik már beta verzió, ami tudja. De amikor rákérdeztem, hogy valaki használta-e már, arra is azt mondták, hogy GPS vételi és működésbeli problémákkal küzd.De ami nálad egyértelműnek tűnik, a lehetséges hiba okának, ami a közös pont, az az iOS-es app...
Véletlenül nem beta verzió?
Másik verzióval próbáltad már? Vagy másik telefonnal? -
domerator
veterán
Sziasztok,
Kerestem a topikban a problémát amivel küzdök, de nem találtam...
2 autóval is sokszor előjön a gond: lefagy a waze az autóval összekapcsoláskor. Egy korábbi (előző) pozíciót mutat és nem moccan. Néha (ritkán) úgy helyrejön, ha a telefonon is megnyitom az appot, de ez nagyon ritkán segít.
Ha ilyen fagyott állapotban próbálok navigációt indítani, akkor látszólag elindul, de felül kiírja, hogy nincs GPS jel. Pedig DE... ha elindítom ilyenkor a google maps-et, az simán navigál.Az egyik autó Toyota Corolla 2002 hybrid, wireless carplay, a telefon i13 mini
A másik autó (páromé): S-Cross 2021 GL+, vezetékes carplay, i12proA 13 minin 1-2 hetente nézem a frissítéseket, waze-t mindig frissítem, ha van újabb, párom telefonján biztosan régebbi verzió van, de nem hiszem, hogy ettől függne a hiba. A 13 minin a legfrissebb iOS van.
Van hasonló tapasztalat? Hol keressem a hibát?
-
alec.cs
tag
válasz
Chris0321 #17583 üzenetére
@Chris0321:
Köszönöm válaszod.
Mindkét esetben is ugyanúgy viselkedik. Ha be van kapcsolva, ha nincs bekapcsolva (ez nem befolyásolja a végeredményt).
Még annyival kiegészíteném az általam leírtakat, hogy ha mégis a kereszteződés felé megyek amivel gond van, akkor ott abban a helyzetben (kereszteződésben) nem a megfelelő jó irányba visz.
Mindig kisebb-nagyobb kerülőkkel vezet vissza a megtervezett útra. Pedig csak a kereszteződésben egyenesen kellene vinnie (ami lehetséges, illetve szabad is), ehelyett jobbra, vagy balra irányít, s majd kb. 2-3 utca múlva visz vissza a tervezett irányba.
Mivel sokszor járok arra a kereszteződés felé, ezért én tudom a jó, megfelelő irányt. Sajna, a waze nem. Így eléggé zavaró ez...
Tehát a kérdésem ismét:
Hogy lehet a nem megfelelő útvonaltervezést (útvonal, kereszteződés gondot) javítani?
Én tudom javítani, vagy hibaként be kell jelenteni a waze-nek? -
alec.cs
tag
Sziasztok!
A Waze útvonal tervezésekor egy kereszteződést nem vesz figyelembe. Tehát, nem arra tervezi az utat amerre megfelelő lenne.
Ha megyek az általa megtervezett úton és a kereszteződéshez érek, akkor ott, azt az adott kereszteződést állandóan ki akarja kerülni (nem akar arra menni). Pedig az a jó útirány.
Többször járok arra, és állandóan ki akarja azt kerülni. Eléggé zavaró már...
A kérdésem a következő:
Hogy lehet ezt a hibát javítani?
Én tudom javítani, vagy hibaként be kell jelenteni a waze-nek?Mi a teendő ilyenkor?
-
lacentos
tag
-
gulyasa
őstag
Az applikációval kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Jelenleg a telefonomon Play-ről a legfrissebb 4.92.0.3 verzió fut.
Én a Waze-t a kocsi Android Auto kompatibilis fejegységével használom. Már nálam is aktiválódott az új Coolwalk UI az AA-ban.
Mások tapasztalatai alapján tudtam előre, hogy a Waze stabil verziója majd csak a későbbiekben fogja támogatni a "csempés" nézetbe integrálódást. Addig is az eddig megszokott teljes képernyős módban használható.
Viszont létezik már beta verzió (pl. az APKMirror-on), ami támogatná.A kérdésem az, hogy ha feltelepítem a beta változatot, akkor később amikor az újabb stabil verzió megjelenik a Play-en, akkor tud majd automatikusan frissülni?
Vagy csak a beta teljes legyalulása és az aktuális stabil verzió feltelepítése lehet megoldás? (Utóbbit ha lehet, kerülném...) -
radi8tor
MODERÁTOR
Ez oké de Kertész utca 41 az nem ilyen. A túloldalt van lakossági várakozási övezet de délután 5-kor még ott is lehet parkolni.
-
axioma
veterán
Tenyleg, akartam szolni csak kiment a fejembol. Nagykanizsa elott, az M7 es sima 7 kozott van egy ut, amit a waze mult heten mikor arra jartunk foldutnak nezett, de mar le van aszfaltozva, tok ures es jol jarhato (igaz kicsit nehol dimbes-dombos, de jo minosegu es szelessegu aszfaltcsik). A 206km-nel levo lejaronal a masodik korforgalomban jobbra [a kepen balra], onnantol egyenesen vegig az elvileg majd letrejovo ipari park teruleten at (az ipari park feliratot kell kovetni a masodik korforgalomban) elerheto a varos Bp feloli oldala, a waze csak a joval elotte vagy utana lehajtast mutatta (vszinu a kikapcsolt hosszu foldut miatt).
[kép]
(amugy valami harapdalast csinalt a waze jel, de aztan mar nem jartunk arra, es amig foldut besorolasu, gondolom a tervezesen nem modosit, max. atlagsebesseget) -
miauut
tag
válasz
Winner_hun #17571 üzenetére
Igen, kint van.
-
miauut
tag
Üdv.
Üllő, Ócsai út végén traffiboxot telepítettek. Nekem nem megy a felvitel. Kérek egy magasabb jogosultsággal rendelkező szerkesztőt, tegye fel.
Köszönöm.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Joe_Muad_Dib #17568 üzenetére
Félek előbb-utóbb elhagy, de nem látok megfelelő utódot.
Egy időben (amíg a műszerfalon nem felejtettem nyáron) egy Lumigon T3-mal Waze-ztam, de azzal is jó volt. -
Joe_Muad_Dib
tag
válasz
Szirtimorc #17567 üzenetére
Basszus S22 ultra. Most váltok S23 ultrara és nagyon nincs kedvem teljesen elölről belakni, de lehet muszáj lesz.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Joe_Muad_Dib #17564 üzenetére
Sose volt ilyen gondom (Samsung S8 Active, Android 9)
-
lacentos
tag
válasz
Ez érdekes.
-
Laslow
senior tag
válasz
Soha nem tapasztaltam ilyen fehér terület problémát.
-
Joe_Muad_Dib
tag
válasz
Joe_Muad_Dib #17393 üzenetére
Már régebben kérdeztem, de nem igazán jött válasz. Másnál is mindennapos, hogy pl. induláskor (vagy menet közben vagy akárhol) a térképen egy fehér téglalap alakú rész van ahol ugyan tervezve mutat útvonalat, de utcák pl nincsenek? De ez simán útközben is előfordul, pl híváskor vagy ha közben másra is használom a mobilinternetet. Kilépek visszalépek és megint van rendesen térkép. Menet közben térképfrissítés nem segít, de nem is ez a lényeg, hanem hogy ez általános hiba vagy én vagyok ilyen szerencsétlen. Olyan 2022 szeptemberétől ilyen nála. Hiába töröltem mindenestül és újratelepítettem, akkor is. Azért kérdem, mert telefon váltás előtt állok és nem szívesen telepítenék mindent előlről hanem a Samsungról Samsungra költözést csinálnám. Tehát a kérdés hogy másnál is szokott-e ilyen fehér téglalapos probléma lenni, nekem minden tervezésnél van szinte. Még otthon is wifiről
Köszönöm a válaszokat. -
Syl
nagyúr
válasz
Joe_Muad_Dib #17560 üzenetére
Köszönöm!
-
Laslow
senior tag
válasz
Winner_hun #17536 üzenetére
Sajnos nem javult meg: ma is jelezte tévesen napközben, hogy az adott szakaszon csak 40 km/h a megengedett sebesség, pedig valójában 50 (ld. #17532-es hozzászólás).
-
Syl
nagyúr
Vajon kiszedték a programból vagy én nem találom, hogy megtervezett út időtartamát más időpontra meg lehetett nézni? Például ha holnap 13-ra szeretnék az adott helyre érni, mikor induljak el.
-
lacentos
tag
Régebbi verziót hogyan lehet feltenni le kell törölni az egész appot ?
-
lac14548
aktív tag
A térképen a nagyítás mértéke megváltozott?
Sokkal nagyobb területet mutat maximumon mint eddig (értsd: nem lehet annyira rázoomolni az autóra, mint régebben).
Ez állítható valahol?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ingatlanos topic!
- Facebook és Messenger
- Nintendo Switch 2
- Macska topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Trollok komolyan
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Lenovo ThinkPad T450 - Intel Core i5-5200U - 8 GB DDR3 RAM - 128 GB SSD - 14" IPS LED
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest