Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirtimorc
aktív tag
Tudja-e a Waze kezelni az időkorlátos táblákat? Pl. Behajtani tilos kivéve célforgalom (csak átmenő útnak használnám) 06-09 óra között. Ha tervezek egy utat a intervallumon kívül tervez arra? Vagy nehezített pályaként még intervallumon belül indatom a tervezést mondjuk 9 előtt 10 perccel, de már negyed 10 után érnék csak oda, akkor enged-e arra menni?
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Múlt hétvégén megzakkant a wazém. 2-3 másodpercenként nem tudja merre van arccal előre és/vagy 50-100 méterrel arrébb dob a térképen. Ennek megfelelően 2-3 másodpercenként újra is tervez...
Először azt hittem a vihar zavarta össze, de azóta verőfényes napsütésben is ezzel szórakoztat. A következő gondolatom az volt, hogy a telefon hülyült meg, de a GMaps gyönyörűen navigál (viszont az meg közel sem az a szint).
Gyorstár törlés->kényszerleállítás nem segített. Találkozott már valaki ilyennel, tudunk megoldást?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
zeon.hu
nagyúr
-
Rick4
félisten
válasz Szirtimorc #16251 üzenetére
Annyira nem tudhatja, hogy mi a helyez a táblákkal, mivel a Balaton déli partján, a régi 7-esen megyek Balatonfenyvestől Balatonlelléig, és egy csomó helyen szerinte 70-nel lehet veretni városon belül, miközben erre semmi tábla nincs kitéve, vagyis szimplán szabályszegésre sarkall. És ez már 4-5 hónapja is így volt, meg 2 napja is így volt.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
gulyasa
őstag
A sebességkorlátozás adatokat a térkép adatbázis tartalmazza.
Tehát ha a Waze a Google térképet használja, akkor a Google térkép adataiban van pontatlanság, vagy nem jól tudom?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
radi8tor
MODERÁTOR
Egy térképszerkesztő nézzen már rá plz Déli Pu. felől BAH csomópont felé haladva délben vagy 3 helyen belógott a behajtani tilos tábla az Alkotás útra és emiatt kerültetni akart másfelé.
Nagyenyed utca és Csörsz utca tuti esélyes. Most mintha már csak Nagyenyed utca lenne, de lehet azon is csak átmeneti lezárás volt bénán benyomva.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
canniball
nagyúr
válasz Winner_hun #16254 üzenetére
4-5x ~50km-t tettem úgy, hogy végig bohóckodott; sajna nem tért észhez.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Rick4
félisten
Tegnap is gáz volt a tervezéssel, ahogy kb minden útvonalon gáz van. Szegedről mentem a Balaton felé, kék útvonalon haladtam, mert a pályára is ugyanannyit mondott időben, mint erre, a Solt közepén lévő körforgalomban a tervezett útvonalról letértem egy benzinkút miatt, egy kiajtóval hamarabb jöttem ki, és a kb 150m-re található mol kúton megtankoltam. A tankolás után a navigáció egyértelműen jobbra akart vinni, ami Dunaföldvár helyett a Pentele híd iránya, sűrűn járok arra is, mondom legyen, biztosan időközben történt valami emerre... bár gondoltam tud egy jobb útvonalat, nyilván nem érünk rá térképet nézegetni, ha ketten állnak mögöttünk, a program arra való, hogy kiválassza a legjobb útvonalat. Na egy másik lehet, de ez nem! Ha korrekten írná, mint a igo, hogy mi lesz a következő kanyarodás, és hány km múlva, már láttam volna, hogy baj van, de az ugye itt elég ritkán működik, ezért követtem. De Dunaegyházánál levitt az útról, és onnan tökön- paszulyon vissza az 53-as útra.
Ennek köszönhetően a balr akanyarodással, és a körforgalomba behajtással, onnantól nyílegyenes, 3.7km-es utat végül 10.9 km-re sikerült növelni, mert a program nem ismeri fel, hogy a mol kútról kifordulva balra is lehet kanyarodni, vagy akkor és ott nem számított neki az a laza 7 km kerülő??
Mindezt még sikerült azzal tetézni, hogy Dunaegyháza főutcája helyett kemény 200m előnyért ( maps-en megnéztem, ott viszont már spórolni akar rajtam) fel akart vinni egy 70°-os emelkedőn az első mellékutcába, ahova még a google maps-es autó se mer bemenni, hogy ott is tökön- paszulyon keresztül menjek...
Egyre rosszabb...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
WhiteWalker
nagyúr
Botrányos , minap találkoztam egy ismerősömmel a Clark Ádám térnél , Pestről jöttem az Erzsébet-híd felől, erre el akart vinni az Alagút utcába az Attila út felől , ahelyett, hogy a Várkert bazár alatt vitt volna el jobbra , még jó , hogy ismerem a helyet és az útvonalat és lementem jobbra a Várkert bazár felé ahol egy autó se volt szinte...
Agyrém amit művel sokszor. -
canniball
nagyúr
válasz zeon.hu #16263 üzenetére
Az nem volt kérdés, hogy a Waze-ban ke1/2tek el valamit. És ma megint elkezdett mókázni. Jó lenne ha gatyába ráznák, mert ez így cseppet sem vicces! Nem is értem a pontos időnek mifene köze van a helymeghatározáshoz...
-
Rick4
félisten
válasz MunezXBK #16271 üzenetére
Szapulom?
Bocsmár, hogy történt megint valami súlyos, és emiatt annyit mertem ide írni, hogy egyre rosszabb.
Egyébként fent van a gmaps, igo is, de poi vonalon abszolút gyengék, plusz itt bemondhatom, hogy Székesfehérvár, videoton ipari park 3-as kapu, és odavisz (persze azt is azóta, mióta jelentettem, és megírtam, hogy nem lenne célszerű a záróvonalon át kanyarodni, másképp vigyen már), de amúgy attól, hogy rosszul tervez, még az esetek 99%-ában tudom az utat, hiszen ismerős helyekre megyek, így javarészt nem engem szopat meg, hanem azokat, akiknek az a környék ismeretlen lesz, azt a tegnapi 9 km-t bevállaltam nyugodt szívvel, holott pont nem értem rá különösebben autókázni, de nem ezen rugóztam.
A fontos a tmc és egyéb infó, és ezzel összefüggésben az önálló újratervezés, ami eddig teljesen jól működött, de nem is ez a fontos, vagy legalábbis nem egyféleképp látjuk ennek a topicnak a lényegét.
Én pont azért jelentgetem lelkesen az ilyen bajokat, hogy mindez legyen javítva a következő arra közlekedőnek, csak épp összességében egyre több a probléma, és ez tény. Nem azzal van a gond, hogy a pályán el tud-e navigálni, ott elmegyek navi nélkül is.
Namost ha nem írom ide, és nem történik semmi, a fejlesztők, vagy aki hivatásból olvasgatnak itt, elhiszik, hogy minden király.
Gondolom ha te elégedett vagy, nem írod be minden utad után, hogy elégedett voltál, tehát pont az én hozzászólásaim vezethetnek oda, hogy ezeket olvasva mások jobban figyelnek a tervezésre, esetleg pedig a fejlesztőkhöz is eljut, hogy valami nem kerek.
Szóval mi is a baj ezzel?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
zeon.hu
nagyúr
válasz canniball #16273 üzenetére
Nézz utána a helymeghatározás működősének, kell hozzá, hogy a vevő készülék szinkronban legyen a műholdak órájával.
Ezt ugyan ki lehet küszöbölni, ha legalább 4 műholdat lát a telefon, ilyenkor elvileg beállítja magának az időt.
De mint a korábbi példák mutatják, ez nem mindig sikerül (mert mondjuk a torony hibás jele felülírja, stb).#?*@&!
-
WhiteWalker
nagyúr
Az egész egyre trágyább
Két telefonon használom a regisztrált profilom, erre hétvégén kidobott az egyikből. Ma van időm vele vesződni, hogy belépjek, de az istennek se fogadja a megerősítő e-mailben kapott kódot "Can't verify email"
Két opció maradt : try again (vicces) és a contact support.Ilyenkor mit lehet tenni?? Érdekes a másik készüléken belépve maradtam.
Ekkora ótvar hulladék appot OMG
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz WhiteWalker #16275 üzenetére
Jah annyi változás történt, hogy most be tudtam lépni, elfogadta az email kódot, viszont lenullázta a profilt ( bébi wazer, nulla km) és kapott egy új nevet , viszont az előzmények, beállítások, kedvencek megmaradtak.
A másik telefonon egyelőre megmaradt a profil.
Botrányos az egész!
-
Rick4
félisten
válasz WhiteWalker #16276 üzenetére
Van egy sejtésem, hogy egyszerre, egy időben használtad a kettőt!
Állítólag ez tiltva van, és kidobás jár érte, bár én sem értem, ha a kocsiban a navin fut egy program, meg a telefonomon is fut egy, és épp az asszony megy azzal a kocsival, én meg másfelé vagyok, miért is le történhetne meg, hogy egyszerre megy a kettő?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
WhiteWalker
nagyúr
-
Gabesz87
veterán
Nem tudom hogy a Waze vagy az AA a ludas-e, de már hetek óta az Üllőin teljesen meghulyul a navigáció. Belső Ferencvárosban lakunk, amikor elindulunk, az Üllőire kikanyarodva Corvin-Konyves Kálmán közt kezdődik a téboly, de aztán helyreáll. Konkrétan az van hogy össze vissza idióta hurkokat, visszaforditokat mutat, ujratervezget, és az útvonal (saját pozim) keresztül halad merőlegesen légvonalban az egyirányú utcákon (ergo ott ahol nincs út). Ezt most normálisan leírni nehéz, mit is művel, de majd legközelebb felveszem.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Gabesz87 #16279 üzenetére
Lehet, hogy ott rossz jelet kap a telefon a toronyról.
Próbáld ki, amit itt írtam.#?*@&!
-
gulyasa
őstag
Ma reggel frissült Play-ről az AA a Huawei P20 Pro-mon v6.7.612934-re.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Az utóbbi időben elkezdtem használni az útvonalmegosztást. Van benne időkorlát, hogy meddig osztja a valós helyzetet és érkezési időt? Mert a héten Veresegyház - Siófok útvonalon Székesfehérvár magasságában azt írta a megosztott félnek, hogy az út végét ért, pedig folyamatosan haladtam.
Ha újratervezem az utat, akkor bezavarhat a megosztásba?Köszi előre is.
-
gulyasa
őstag
válasz Nikaré #16282 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, mert nekem eddig sem volt vele semmi bajom. Működik, a támogatott appok futnak rajta, ennyi.
A Waze-ről ugyanakkor nem tudok nyilatkozni, az nem frissült.
És már látom, hogy hibáztam, mert valójában nem ide, hanem az AA topikba kellett volna beírni...Sorry.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
plömplöm
őstag
válasz Gabesz87 #16279 üzenetére
ha nem lát elég műholdat, megpróbál tájékozódni egyéb adatokkal, pld mobiladótornyok és wifi adatok, ha belefutsz egy adótorony-karbantartásba és pistike és lacika is akkoriban vitték egy-két szobával arrébb a wifiroutereiket, akkor zavarba fog jönni.
[ Szerkesztve ]
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
canniball
nagyúr
válasz zeon.hu #16274 üzenetére
Ja hogy a műhódakkal is szinkronban kell lenni! Az más!
Amúgy azóta is vacakol. Kikapcsolom a szinkronizálást ahogy javasoltad, első úton minden tuti, a másodikon (legyen az fél óra múlva ugyanazon út visszafelé és csak 10km) már ismét meg van zuhanva. Valamit igazán kezdhetnének vele, mert ez így nagyon nem buli!
-
axioma
veterán
Ma budai also rakpart, eszaki vegetol a Batthyany-ra. Margit-hidnal lent is lassulas, fent is. Fel akart vinni majd lehozni...
-
petir
senior tag
Sziasztok
Horvátországba utazunk természetesen e-útdij fizetővel megyünk. Most nézem, hogy hozzáadom a matricák engedélyek résznél....node sehol nem találok Horvát matricát.
Igen tudom kapu van de tavaly még volt , sőt hozzá lehetett adni, hogy ENC és egyből arra vitt... ez hova tűnt???
Vagy én keresem rossz helyen?
( Fizetőkapuk elkerülése kikapcsolt állapotban van és úgy se látok horvát engedélyt )
-
Rick4
félisten
válasz #21346560 #16295 üzenetére
Én tegnap is metem vele 500 km-t, meg tegnap előtt is 450-et, általánosságban nincs baj, én út közben többször újraterveztetek, meg figyelek rá, tergnap se tudta eldöntnei, az M0-son akkor végülis van-e torlódás, és menjek Érd felé, újratervezés után viszont hirtelen eltűnt az a rengeteg autó, és menjek a 0-son nyugodtan... Persze nem is volt semmi fennakadás. De nyilván ezek olyan utak, amiket ismerek, Balatonmária- Vecsés- Mór- Balatonfüred- Tihany (itt mondjuk fogalma nem volt, hogy hogy kellene levigyen Tihanyból a tihanyi révhez, szerintem a tihanyi rév az másik pont, mint a tihanyi rév jegypénztár, mert erre már a jó hewlyre akart vinni), de ott se foglalkoztam vele, mentem az ismerős úton, és oda is értem.
Az esetek 99%ában nincs gond, én sokat megyek, nekem hamar feltűnik, ha van bármi gebasz, de ezen túl a nagyobb dolgokat megoldja. Igaz magát a fejlődést ebben nem látom, pl hazafelé Fonyód és Balatonfenyves ugye össze van nőve már, a régi 7-esen gyakorlatilag végig 50-nel lehet ott jönni, a waze még mindig erőlködik, hogy vannak ott 70-es szakaszok, holott nincsenek. A héten 3x jöttem el ott, ebből 2x végig figyeltem, egyetlenegy 70-es tábla sincs. Hiba bejelentve, majd javítják.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Egy másik topikban felmerült, hogy a G.Térkép + CamSam kombó helyett, miért nem használom a Waze -t forgalomfigyelésre és traffi jelzésre. Navigálni nem szeretnék, mert kamionos módot egyik sem tud. Állítólag lehet akár 200Km -es körben is látni a forgalominfót. Ha megnyitom a Térképet, akkor EZT látom. A zöldből, sötétvörösbe átmenetek jelzik a forgalom tempóját az adott helyeken. Sztem jól átlátható. A Waze -ben viszont csak EZT látom. Hogyan lehet úgy beállítani a Waze -t, hogy ilyen 2D nézetben lássam a forgalmat és legyen traffi jelzésem?[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Rick4
félisten
válasz Somatom #16297 üzenetére
A forgalomfigyeléssel nem sokra mész. Tegnap mentem Pestre, pár km-rel az M7-M0 kereszteződés előtt azt írta, menjek le Tárnok felé, mert az M0-son torlódás van. Egy újratervezés után eltűnt mindenféle dugó az ott álló autóükkal, jelzésekkel együtt, és onnantól arra tervezett, nem is volt az égvilágon senki, lehetett haladni. Egyszóval egyvalamire jó, megtéveszt, és másfelé mész, mindenféle kerülóúton, vagy te leszel, akit bevisz a dugóba, és te jelzed majd a többieknek, hogy helló, erre ne gyertek.
-
Somatom
veterán
válasz zeon.hu #16298 üzenetére
Ez be van állítva. Közben rájöttem. Kerestem egy dugót a Térképben és megnéztem Waze -ben. Egészen közel kell zoomolni ahhoz, hogy megjelenjenek a jelzések. Ez, így nem lesz jó arra, hogy útvonalat válasszak. Ahhoz sokkal nagyobb terület forgalominfóit kéne átlátnom.
Pl. ha a mostani helyemről mennék Frankfurtba, akkor lehet A71 - A7 - A3, vagy A71 - A7 - A66. Az egyik dél, a másik észak felé kerüli a köztes hegyeket. Ahhoz, hogy választani tudjak, teljes egészükben látnom kéne mindkettő forgalominfóit.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest