Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz nyisziati #148 üzenetére
Igen, a példákat látva én is átfogalmaznám simán arra, hogy van, aki senki munkáját nem becsüli meg, azokra hagyni kéne hogy rohadjon rá a cucca ha olyan egyszerű megcsinálni, hogy tőlem puszira várja a megoldást.
Sajnos az is látható, hogy nem mindig van az ilyenekve ráhagyva... (nyilván én se a tényleg menthetetlen szerencsétlenekre gondolok, hanem a sima ingyenélőkre. Nálam is van, akinek mai napig megyek kérdés nélkül, aztán kínlódok ingyen, mert ha nem is kapok semmit (pénzt biztosan nem), legalább őszinte a köszönet).
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Tikakukac
titán
válasz nyisziati #148 üzenetére
Most fogok utazni 250km-t anyámékhoz, ülök kocsiba, rakom a tetőre a tábla bútorlapot a boltból és viszem le az asztaloshoz. Mert más rendes asztalos nincs, de ő elvben jó csak nem tudott szerezni 2 hónap alatt sem fényes fehér lapot, mert aki hozza az anyagot ott nincs. Sima, alap, fehér bútorlap, amiből kb. az összes fürdőszoba bútor készül. Az első falerakatnál 6 féle van, raktáron úgy 100 tábla mindből nyiregyen Szóval hazabuszozok és elviszem a kicsi műhelyébe valahogy és talán 6 hónap után lesz muternak bútora.
Gondolom a végösszegben nem lesz benne, hogy igazándiból az anyagot én szereztem be és vittem el hozzá. Kicsit paprikás voltam, vissza is kérdeztem, hogy amúgy a lerakatnál méretre is vágják és zárják a darabokat, igazándiból összes is rakom, meg már meg is rajzolhatnám, szóval lehet magamnak kéne ezt is megcsinálni, és csak kifizetem úgy poénból neki az árát megint Agyhalál ami itthon van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
F.E.K..
senior tag
-
bullseye
addikt
válasz nyisziati #945 üzenetére
Azért az igazán jó informatikusok közül elég kevesen tudnak egyben hatékonyan is kommunikálni az IT félanalfabétákkal, ezért lenne szükség nagyobb cégeknél köztes szintű "tolmácsra", aki valamennyire fogékony a tech részére, és nagyjából megérti az informatikusok oldalát, de képes azt (agyvérzés nélkül) elmagyarázni annak is, aki nagyon nem.
Megkereséseket fizetésmegjelöléssel privátban várok.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
IT user
tag
válasz nyisziati #945 üzenetére
(mostanában egyre többet hallom amúgy, hogy "dehát ez nagyon sok betű!")
Pár éve egy haverom nem tudta megnézni az aktuális Forma 1 futamot. Amikor javasoltam neki, hogy bármelyik online hírportálon el tudja olvasni az összefoglalót, azt válaszolta, hogy az nagyon hosszú, inkább olvassam el én, és meséljem el neki.
-
Top cat
addikt
válasz nyisziati #1000 üzenetére
Lehet, hogy ilyen billentyűzeten írta.
-
-
törölt tag
válasz nyisziati #1357 üzenetére
Van saját bejáratú farkincása. .meg amúgy se cibálós a korona ékszer
segélykérő: szia, mondták, hogy javitasz gépeket, a fiamén zöld kék csikok vannak játék közben, mi lehet a baj?
én magamban(az, hogy használjátok).
én, összevont szemöldökkel a telefonba: talán vga.
S.k: az mi, hol keressem?
én magamban: a pékosztálytól balra a lisztmentes liszteknél.
én hangosan: A pc.ben kéne lennie...
s.k: én nem értek hozzá, meg tudnád nézni?
én: meg tudnám, ha itt lenne.
s.k: de nem tudom elvinni, szaladj már el...
én: ok, most van kedd, szombat délelőtt otthon lesztek?
sk: most nem tudnál átjönni? a gyerek nagyon kivan, játszani akarna...
én: de, megyek, este 7 van, fogom a vga javitó készletem, felöltözök, és szaladok, amúgy is menni akartam futni.
s.k:...akkor átjösz?
én: nem...nincs meg a javitó készletem. szia.
kinyomtam. -
Diabolis
aktív tag
válasz nyisziati #1371 üzenetére
Visszahívás nem volt opció Friss hús voltam még a cégnél Haverok szerint egyébként krva menő látvány voltam
Most szeptemberben is letámadott egy igazi fapina, jéghegyfrigid kollegina, hogy két hétig nem ért el, és nem is talált, biztos munka helyett vertem valamelyik fiatal kiscsajnál a fszomat.... És ez szó szerinti idézet volt.
A folyosó közepén, vele azonos hangerőn tájékoztattam, hogy adegy, szabadságon voltam baszod, adkettő, van aki kiverje nekem otthon, adhárom, csak azért mert belém van zúgva, nem beszélhet így velem, és elegem van a zaklatásából, mit képzel családanya létére???
Ez augusztusban volt. Tegnap reggel már visszaköszöntNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
IO.sys
őstag
válasz nyisziati #1488 üzenetére
Jaj én nem spóroltam, egy évben 500 napot kéne dolgozni, nem úgy veszem ki a szabit, ahogy jólesik.
(#1489) Diabolis: ha mindent elárulnék, mire kellenék én?
(#1490) hcl: ááh akkor se nyúlnának hozzám, ha belepisálnék a rackszekrénybe. És igen, ha egy ember hiányzik, akkor a funkció is hiányzik. Sose értettem, hogy lehet ilyen bátran működtetni egy fél várost üzemeltető szervezetet. Aztán rájöttem, hogy csak nem okosak.
(#1492) mephi666: Mivel a másik kolléga azt se tudja, hogy melyik szervert hol keresse, belépni is csak telefonkapcsolat mellett mer úgy, hogy felolvassa még a belépés gomb szövegét is, évi 365 napot vagyok ügyeletben. De már érik ennek a böjtje, jó drága lesz.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
mephi666
nagyúr
válasz nyisziati #1502 üzenetére
okos munkavállaló hordana magával 1 pár éket meg vízimértéket és másodpercek alatt szintbe tenné az ülőkét, hogy kedvére trónolhasson akár fél órán át is
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
solena
tag
válasz nyisziati #1505 üzenetére
Józsi a rendszergazda telefonján valószínűleg van giroszenzor, így szintező is (az ékek meg elférnek a zsebben)
Egyébként, hogy ne kelljen állandóan méregetni, elég vinni egy mérőszalagot első körben, és ott ki lehet mérni, hogy mekkora ékek kellenek, bemérve a megfelelő helyre
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz nyisziati #1754 üzenetére
Jelen esetben szerintem az autós példánál sok félrevezetőbb nincs, mert autóból nem nagyon kapni olyat aminek ne lenne elég ereje ahhoz, hogy bárhol viszonylag könnyedén elérje a szabályok által megengedett sebességeket, beleértve a 60 lovas Astrát is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz nyisziati #1834 üzenetére
Nagyon jó, akkor folytatódna csak tovább az elhülyülés Meg nem tudom, miből gondolja, hogy ha a telefonja teljes értékű számítógép lesz, akkor ahhoz ő érteni fog? Mivel az eddigi teljes értékű gépekhez is hülye (és 99% a telefonokhoz is...)
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
Öööö.... Hát minden faluban van egy kétsörös ember aki szivesen ránéz a gépre.
Bár lehet mire kész lesz a haccáz forint már öteze' lesz....Srác is okos, két dolog van, de leír vagy sokat.
Amúgy tényleg nem lenne hülyeség valamit lépni. Az utóbbi pár hónapban mindent telefonon csinálok. Ha úton vagyok, akkor csak simán, otthon meg DEX módban monitorral, billentyűzettel. A böngészőn kívül minden más app csak egy példányban létezhet, de max 5 app lehet az asztalon, viszont az appok nagy része nincs felkészítve asztali üzemre. Ja, meg a médiaalkalmazások lopják egymás fókuszát. Azaz egyszerre egy hang mehet. És ehhez kell 8mag, 6G ram.
S8 óta van Dex, aránylag jól fejlődik, még pár év, és tényleg jó lesz, de a facebook generáció netezési igényeire most is simán jó. -
Lord Myn
senior tag
+még az is tetszik, hogy az istenbarma tisztában van a "szakbarbár" fogalmával...
Engem pl. k*-ra nem érdekel, ha bármilyen szerelő (autó, mosógép, kazán, stb.) szakbarbár, hiszen, sem az aktuális politikai helyzetről, sem szépirodalomról nem kívánok beszélgetni vele (a szó, amit keresett, az a kontár ).
"War does not determine who is right - only who is left."
-
koby11h
őstag
Ezzel azért óvatosan, mert ugyan az a rendszergazda fogja a telefonjáról az adatokat lementeni majd a gyári alaphelyzetbe állítást megcsinálni
Ugyanis bármennyire egyszerű lesz akkor sem fog hozzá érteni, mert most sem a Windows-al van a gond - ahogy pl. a Win10-et korábban már kifejtették előttem."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
solena
tag
válasz nyisziati #1846 üzenetére
"Jóvanna, ritkán használom a Paint-et."
Ne vedd zokon, de képmetszethez minek kell Paint? W7-től fölfele (talán még az xp is tartalmazta, de erre most nem esküdnék meg) alapértelmezetten ott van a Képmetsző nevű jóság, az nem csak egész képernyőt, hanem ablakot és tetszőleges téglalapot is ki tud jelölni, és közvetlenül onnan menteni képfájlba
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz nyisziati #1848 üzenetére
Oké, értem én, nem kioktatásnak szántam, bocsi, ha annak tűnt
Én is pár éve használom csak, sőt, jópár windows gyorsparancsot is nemrég tanultam, és tuti, hogy még fogok újabbakkal találkozni
[ Szerkesztve ]
-
válasz nyisziati #1846 üzenetére
Ne vedd zokon a csesztetést
Főleg, hogy nekem csak egy billentyűkombináció (cmd+shift+4) és húzok egy téglalap kijelölést amit a rendszer automatikusan lement az asztalra.
szerk.
De úgy tudom, mintha az új win10 is tudna már ilyesmit, külön program elindítása nélkül.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz nyisziati #1848 üzenetére
Ahogy a Windows-t is tanulom már kb. 30 éve, és még mindig nem ismerem eléggé.
Ez van.
Azt mondják egyetlen programtípus van, ami lehetőségeinek a 90%-át kihasználja az ember: vírus
OS, nagyobb szoftver esetén már az 50% is nagyon jó arány. (Legalábbis 20 éve ezt hallottam ) -
-
mephi666
nagyúr
válasz nyisziati #2137 üzenetére
...én arra is emlékszem, hogy kkfházáról szentesre vittem át edo ram-okat kb 20 éve, mert ott jó árat mondott rá a használtcikkes ...az ilyen dolgok azért megmaradtak... meg napi program volt haverokkal, hogy bejárósok voltunk, sok idő volt buszig és ilyenkor gyűjtöttük a szórólapokat a város boltjaiból otthon meg fejben raktuk össze a jobbnál-jobb konfigokat, amire persze a büdös életben nem volt pénzünk 1-1 komponens komoly életutat járt be a faluban: pl a 4mb-s voodoo1-et valami 5ezerért vettem és kb 2év múlva ennyiért adtam tovább... aki meg megvette, ő is később ugyanannyiért
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
KROK640
nagyúr
válasz nyisziati #2188 üzenetére
Akkor javaslom mondjuk szerényen ezt a topicot Comjmodore-os dolgokra :
https://prohardver.hu/tema/commodore_64_es_a_newcomer/hsz_951-1000.html[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
GEIL
addikt
válasz nyisziati #3287 üzenetére
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
KROK640
nagyúr
válasz nyisziati #3404 üzenetére
Jaja, sajnos a munkáltatók nagyrésze olyan, hogy nem érdemes lelkesedni.
A fizetés emelés kapcsán jutott eszembe egy story :
pár éve itt helyben egy fatelepre mentem dolgozni. Amolyan sűrgős vészmegoldás volt. Az első nap megállapodtam a főnökkel, hogy 600ft-os órabéren vagyok, minden este mikor megyek haza, megkapom a pénzt kézbe. Második naptól, 500ft-os órabéren voltam automatikusan. Mikor érdeklődtem tőle, hogy most mégis miért, akkor azzal jött hogyha belejövök a melóba, akkor majd emel, többet is kaphatok mint 600ft. Persze ha rámszólt h hamarabb kémne bemenni, vagy szombaton kéne beugrani pár órára, akkor mentem.
Na eltelt 2 év, közben a hátam mögött dícsért mindenkinek (visszahallottam ám), sőt egyre gyakrabban konkrétan nekem is mondta h elégedett velem, szépen gyorsan dolgozok. Közben sok-sok nem munkakörömbe vágó dolgot is megtettem neki, (ablak üveg kiszedés, betonozás, gödör ásás, téglahordás stb.). Mindezzel szemben előfordult h 2-3 naponta fizetett egy idő után mert nincs nála most megfelelő címlet, nem hozott pénzt, de holnap rendezzük (néha megpróbált 1-1 napot elsumákolni, de nem hagytam magamat).Egy nap, mikor éppen kifejtette nap végén a pénzemet adva, hogy ő milyen elégedett velem, akkor bedobtam neki, hogy lassan 2 éve vagyok itt, és szeretnék emelést, mert zavar, hogy nem bírunk ettől az 500ft/órás bértől elszakadni. Erre azt mondta nevetve : "Emelés? Minek? Eljössz te ennyiért is ..."
Nem szóltam semmit, csak kisétáltam, és azóta sem mentem. Ő meg szerintem sejti, hogy valamit elszőrhatott, ugyanis korábban minden szarért felbírt hívni, de azóta egyszer sem hívott, hogy miért nem mentem be?
A legrosszabb az volt, hogy meg sem hallgatott, 800ft-ot mondtam volna neki, de még 600-ért is maradtam volna ...De ugyanezért nincs kész a háza se lassan 4 éve, mert a mesterekhez is ilyen a hozzáállása.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
-
IO.sys
őstag
válasz nyisziati #3982 üzenetére
Webprogramozóként mondom, hogy annak idején, még valamikor 15-20 éve a FF volt az egyetlen szabványos böngésző, az követte egyedüliként a szabvány szintaktika és működés szabályait (ezt le lehetne írni sokkal szofisztikáltabban, de reggel van). Aztán jött a Chrome, az is szabványos volt, de a Google fegyvertára volt mögötte, nem volt nehéz átnyergelni rá. Az FF azóta nagyon lemaradt sebességben, pedig lehetne szeretni.
Aztán 1 éve gondoltam egyet, hogy kipróbálom az Operát. Sose volt szimpi. Aztán pár hónap után vettem észre, hogy nincs belőle kijárat, mert a könyvjelzőkön kívül semmit se lehet belőle exportálni, tehát amit elmentettem jelszavakat, stb, nincs mód kijuttatni. Azóta operás vagyok de igazából nem bántam meg. Eleve tud olyat, hogy ha kijelölök egy bármilyen valutában lévő összeget mondjuk alin vagy bárhol, kiírja forintban. Ez pl. szerintem superpower az operánál.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest