Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
solena
tag
válasz Littoral #806 üzenetére
"Cégünk X éves évfordulója alkalmából 20%-os kedvezménnyel kínálja termékeinket. Kérjük, keresse fel üzletünket az akció időtartama alatt."
Ennyi. Se az, hogy melyik cég, milyen bolt, hol van a bolt, hogy ipari csapágy-e a profilja, esetleg könyv vagy fehérnemű, eszik-e vagy isszák, stb. Bizonyára hasznos lesz ez a kampány...Jó'van az úgy.
CipőboltXD Én is pislogtam, hogy kiaf*szomez, csak visszapörgettem az erről a számról érkező sms-eket, és így meg meghomályosodtam
De tényleg beleírhatták volna, hogy melyik cég, mert ez így marketingből bukta.Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
Az ilyet miért nem lehet kivágni? Jó, tudom, nem nagyon van másik, lasszóval kell fogni az rg-t az állami szférában, mert a bértábla enyhén szólva is... khm... (csak mielőtt tovább morgok rajta) De legalább ott, ahol tudják, hogy az értő ember kincs, ott azért hellyel-közzel meg van becsülve a kollégák által. Jóllakni nem lehet belőle, de legalább nyugi van.
A topik főtémájához szólva:
A kezdet kezdetén, mikor még csak a haveri kört láttam el tudásommal, már akkor sem ingyé' csináltam, csak nem pénzt kértem (akkora pofám nem volt, mert még volt, hogy valamit ott tanultam meg helyben, az addigi tudásomra alapozva), később meg már nem merték volna csak azt tenni, hogy köszi Nem tudom, engem nem nagyon akarnak lehúzni Ha meg kolléga hozta volna maszekba, helyből közöltem, hogy fizetős buli, és ha nem tetszett neki, vitte máshoz
De a legkényelmesebb a férjemnek, neki életre szóló support-szerződése vanXDViszont, az egyik haver is megéri a pénzétXD Kitalálta, hogy szeretne használtan asztali gépet venni, kisebb hang- és videóvágásokhoz, lóf*szpénzből. Talált marketplace-en három (szerinte) szóbajöhető konfigurációt, elég sokáig magyaráztam neki, hogy miért nem az igazi egyik sem, de ragaszkodott az egyikhez. Jóvan, fiam, akkor vegyed, de számíts erre-arra-amarra. Azért másnap szúrtam rajta egyet, körbekajtattam a hardveraprót (semmi nem találtam, dél-alföld, evvan), jófogás, stb. Találtam nekivalót, olcsóbban, közelebb is, de ő ragaszkodott ahhoz, amit kinézett, már megegyeztek. Ő biznisze, nem az én pénzem
Másnap felhív, hogy vett SSD-t, de nem tudja rá felvarázsolni a w10-et, mondom neki, mit próbáljon, de nem tudja rávenni a rendszert (kábé 12 éves, xeonos ws cucc), hogy pendrive-ról bootoljon. Fél órán át magyaráztam neki, majd meguntam: ok, hozd át az ssd-t, arra feldobok egy alapot, utána otthon már csak arról bootolsz, és rendben leszel. Elsőre felmászott rá, majd meséli, hogy elcsattant az egyik memóriamodulja a 4ből, kéne neki ddr2. Mázlija volt, hogy az előző konfigomból megtartottam (én nem szórakozok netes hirdetésekkel, hagyjanak a lidércek), és megegyeztünk egy árban (nem mert alkudni). Öröm és bódogság^^ Aztán felhívta az asszonyt, hogy az nem-e jönne érte (nem. És teljesen meg is értettem), úgyhogy hazavittem kocsival
Tanulság: én jól jártam, haver meg megtanulta, hogy nem véletlenül jártatom a pofámBa'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
Vedd rá a főnöködet, hogy vegyen fel még egy embert, mert nem bírsz ennyi munkát, kell a segéderő, csak hadd vegyél részt a kiválasztásban Csak nehogy az új gyereket is megfertőzze a haszontalan.
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
Nem Megbeszéltük, hogy válásra nem gondolunk. Gyilkosságra lehet, de válásra semmiképpen
(Egyébként is, hol találok még egy olyan férfit, aki ennyire jól viseli azt, hogy egyáltalán nem vagyok házias?XD)Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz TESCO-Zsömle #1080 üzenetére
Hm. És mond csak, van scratchbuild Birodalmi osztályú, Venator osztályú és Victory osztályú csillagrombolód, 1:1000 méretarányban? (kis segítség, hogy akkor azok mekkorák: 160cm, 113 cm, 93 cm, ebben a sorrendben)
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
Hát, ha tudod hozni legóból ezt a részletességet (szerintem nem):
Bőven under construction idején, de jól szemlélteti a méreteitEz meg a héten lett lőve, este fél 11kor, akkor nyilvánította a zuram szerkezetkésznek (azért nem világosabb, meg "egészalakos", mert már aludtam, és nem akart felébreszteni)
[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
Tudom, valamennyi rálátásom van Van egy keretlétszám, meg felsőbb engedélykérés és hasonló "jóságok". Ráadásul az ember ne hagyja ki, hogy bizonyos pozíciókhoz kell valami végzettségigazolás (az is igaz, hogy különengedéllyel ettől el lehet térni bizonyos keretek között). És még nagyon megkerülni sem lehet a közvetlen főnököt.
-
solena
tag
Az ilyenek miatt hiszik azt, hogy a hivatalnokok csak a töküket vakarásszák, pedig van, aki annyi melóval szív, hogy azt sem tudja, merre van arccal előre-.-"
Ez jó kérdés, érdemes feltenni, hogy milyen vasa van otthon A hobbikra általában interjún rá szoktak kérdezni, oda be lehet csempészni Legalább kiderül, hogy tényleg van-e értelme, ért is hozzá, vagy csak papírja van.
Szerk.: annyiból related, hogy rendszeres a "kaptunk egy feladatot, de ha tegnapra csinálod meg, az is késő"XD
[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
Szerintem a programozás és az üzemeltetés két külön világ, minimális átfedéssel (én most szívatom magam programozás alapjaival, szerencsére időmbe belefér. Nagyon másképp kell hozzá gondolkodni, annak ellenére, hogy látok közös pontokat. Persze, lehet hogy idővel még nagyobb lesz a hasonlóság, de ahhoz rendesen el kell benne mélyedni)
-
solena
tag
válasz TESCO-Zsömle #1108 üzenetére
A másik felét meg papírboltból meg a szemetesből
Ja, zuram közölte, hogy hely nálunk sincs (tényleg nincs, mindig röhögve mondom, hogy egy makettkiállítás közepén élünk), és küldi ezeket a képeket: Album
-
solena
tag
válasz TESCO-Zsömle #1115 üzenetére
Hát nem Cirka 25 éve makettezik, az első sajátépítésű (scratchbulid) űrhajója az Y-szárnyú volt, 2002-ben, ahol a szolnoki versenyen kapott egy ezüstöt
Ebből a szempontból ő sem tartja magát kreatívnak, műszaki embernek annál inkább. Ezekenek a hajóknak a terveit sok esetben ő rajzolja újra géppel (akár egy képregényben megjelent hajóról van szó), megtervezte a belső szerkezetet, saját technikákat dolgozott ki a kialakításra, stb.
A fahajók amiket látsz sok esetben átdolgozott tervekból van, mert az eredeti tervek majdhogynem használhatatlanok, a bordarajzok igazi ökörhugy Ráadásul keresi a kihívásokat, most festmény-alapú hajórekonstrukcit is csinál, ha éppen hajós kedve van. A kép, amin a hajók is vannak, a jobb szélső egy építés alatt álló spanyol armadás galleas. Ezen a képen az alsó sorban a középső hajó Keresett leírásokat, régészeti anyagokat kiegészítésnek, felhasználta a számára elérhető releváns forrásokat, és megtervezte a hajót, és most épülés alatt van Ez nem esztétikai kreativitás részéről, hanem technikaibambano: Nem, mert engem nem engednének birodalmi hajó közelébe (nem, nem vagyok lázadó, de birodalmi sem) De ha engednének, éstényleg hasonlóan sikeres lenne a parkolás, az így nézne ki: [link]
-
solena
tag
válasz TESCO-Zsömle #1118 üzenetére
Ezek nem akkori tervek (komolyabb, nem művészi célú ábrázolás nem nagyon volt - vagy elveszett -, leszámítva a lajstromokat, de ott is inkább skiccek. Az akkori tervek inkább voltak admiralityk, azaz korabeli hajómakettek), hanem későbbi rekonstrukciós tervek, főleg a 20. századból, és annak második feléből.
Amennyi rámragadt férjem mondanivalójából (így nem feltétlenül fogalmazok korrekten): a korabeli hajók formáját javarészt arányok határozták meg, és az alapján építették; a felépítményeket meg a korábbi mesterektől tanult tapasztalat, hagyomány és funkció.
De ha gondolod, holnap megkérdezhetem férjemet, hogy mi az álláspont
-
solena
tag
Szerintem itt böngéssz át néhány akciós újság játékkatalógusát: akcios-ujsag.hu Eddig amit találtam, az barbie-póni barbie-val, az Auchanban 16ezerért, de tuti, hogy van olcsóbban is (még nem lapoztam át mindent). Ha pesten élsz... Ázsia Center? Kínaiaknak minden is van, és most tényleg megint népszerű a póni. Vagy keress MyLittlePony-cuccokat, ha jól emlékszem, Rainbow Dashnek van szivárványszínű sörénye.
-
solena
tag
Meg még kajtattam a neten egy kicsit, ezek online is lerendelhetőek (ha van több kölyök, akár egy helyről is összeszedhető):
Kreativjatek.hu A Schleich cuccai nagyon jó minőségűek, Müllerben is előfordulnak.
Galaxy játékáruház, My Little Pony
jateknet.huMeg, éljen a google
-
solena
tag
-
solena
tag
válasz koby11h #1132 üzenetére
Egyidőben sűrű "vendég" volt a technikus, ő sem rajong a munkájáért Pontosabban, a munkájával nincs gondja, a menedzsmentet nem szeretiXD Így nem kell bemutatni pinkiéketXD De egyik kutya, másik eb, az ember megpróbálja kitalálni, melyikkel szívja meg kevésbé.
-
solena
tag
válasz TESCO-Zsömle #1144 üzenetére
De kábé ennyi isXD Amikor elköltöztem Szegedről egy panelból, ezt nagyon sajnáltam, mert nagyon kényelmes volt a gyors internet akkori árakhoz képest kifejezetten olcsón. Azért várom, hogy a kékek hozzák ide is az optikát. Ugyan a belvárosban már van, de értékesítési pont még mindig csak a korábbi ződike üsz van, és nagyon nincsenek képben-.-" (telefonálni kéne, de azt meg gyűlölök, de lehet, rákényszerülök)
-
solena
tag
válasz #10726912 #1320 üzenetére
"Kérdem, miért, valami kontaktos?
Háát...rákerült egy kis sikositó."PfújXD Többek között az ilyen opciók miatt, ha vállalok gépet, saját perifériával dolgozom, nekem ide ne hozza a szarjátXD
A cumi meg kitépkedett kábelek: na, ezért érdemes zártan tartani a gépházat, legalább nem mászik bele mindenféle oktalan jószág (az öt olvasó meg lehet, hogy író, és azért volt benne, mert "nagyiparban" másolták a mulatóst)
Tegnapi sztori:
mivel férjemnek lifetime supportja van nálam, a főnöke azt hiszi, hogy arra a gépre is, amin a zuram dolgozik (tavaly raktam össze gép, nem kis meló volt, azért megkértem az árát - főnök tudta, hogy ingyen tutira nem vállalok ekkora melót). Folyton lefagyott a gép az elmúlt félévben, most már kezdett tarthatatlanná válni a dolog, plusz az egyik program is most elcsattant, sos.
Még délelőtt telefonos support, férjem szerencsére nem hülye hozzá, csak mondani kell neki, hogy mit keressen. Nem jutottunk előrébb, úgyhogy a gép tegnap hazakerült, megvolt az esti elfoglaltság is. Arra nem számítok, hogy lesz belőle honorárium, de legalább a férjem nem fog agyérgörcsöt kapni a gép miattBa'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
-
solena
tag
válasz koby11h #1332 üzenetére
Miért, egyébként nem szokott főzni?XD
Mi tart annyi ideig egy hajmosáson, hogy külön titkárnő kell hozzá? Vagy mi olyan baromira sürgős, hogy farokfelcsapott, soványmalacvágtában kell rá válaszolni (főleg délután, munka után, ha félnapozott, és nem ho volt)? Nemigazán értem a dolog logikáját
-
solena
tag
válasz bambano #1340 üzenetére
Ezt a problémát eleve azzal küszöbölöm ki, hogy nem viszek haza ócskavasat Ha valaki azt akarja, hogy foglalkozzam a szarjával, akkor hozza el, én nem ugrálok (szervizbe is az ember beviszi a vasat, nem kihívja a szervizest, nem?)
Meg a zuhanyzást össze lehet kötni más tevékenységgel is, ami nem céges e-mailek böngészése+koby11h: milyen pasi meg női polc? Egyáltalán, van polc, amin nem makettek vannak?
(#1343) TESCO-Zsömle: ha nem muszáj, olyan helyre sem nagyon mennék dolgozni. Szerintem ahol ezt meg kell játszani, ott jóeséllyel rossz a munkaszervezés-.-"
[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
válasz Top cat #1348 üzenetére
Ja, hogy van különbség
Csak azt nem értem, minek két tusfürdő. A többire legfeljebb tippem van (egy sampon, egy balzsam, a borotva is oké), de a többi kegyszentszar mi a jóistenre való? (ciki, nemciki, tényleg nem tudom)
-
solena
tag
válasz Top cat #1350 üzenetére
Az nem jelent semmit
koby11h: szerintem szólj az asszonynak, hogy a sminkcuccot ne tartsa a fürdőszobában, mert a pára nem tesz neki jót Könnyen csomósdik a poralapú cucc, a krémesebb állagúak is hamarabb mennek tönkre (nem is beszélve a mindenféle baktériumszaporulatról, amit a kellemes klíma okoz nekik)
A könyvet meg a többi izét hellyel-közzel értem (ahol van hely a fürdőszobában, ott tuti, hogy van olyan polc, ahová azok a cuccok kerülnek, amik akkor jó ötletnek tűntek). De a félkész nyáklapok mit keresnek a fürdőszobában?Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz koby11h #1353 üzenetére
Ja, hogy ottfelejtődik Sometimes happen
Tigrincs: ezekre ugyanaz az a tusfürdő tökéletesen elég, nem tudom, minek ezt túlspilázni
(azt hiszem, nem belőlem fog megélni a kozmetikai iparXD)Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz nyisziati #1505 üzenetére
Józsi a rendszergazda telefonján valószínűleg van giroszenzor, így szintező is (az ékek meg elférnek a zsebben)
Egyébként, hogy ne kelljen állandóan méregetni, elég vinni egy mérőszalagot első körben, és ott ki lehet mérni, hogy mekkora ékek kellenek, bemérve a megfelelő helyre
[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
Olvasva a különféle "baleseteket", lassan kezdem érteni, hogy a férfiak miért halnak korábban
Tuti, hogy nekem is volt egy-két hasonló, csak annyira jelentéktelen, hogy nem hagyott nyomottXD
(Ami volt, mint égési sérülés: a frissen kifőtt kotyogós csőrével sikerült hegtetoválást abszolválni a csuklóm belső részére, közel a vénákhoz, de nem volt semmi extra, anyáztam három napig, mert nem tudtam támaszkodni gépelés közbenXD)Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz KROK640 #1709 üzenetére
"Ellenben szegény barátnőm 24 óra alatt másodjára mehet beállítani az okos TVt a faterjának, mert az elszarja."
Gyerekzárat rá. A félreértések elkerülése érdekében a tévére elsősorban, de ha apuka nagtyon nem bír magával, akkor rá is
-
solena
tag
válasz nyisziati #1846 üzenetére
"Jóvanna, ritkán használom a Paint-et."
Ne vedd zokon, de képmetszethez minek kell Paint? W7-től fölfele (talán még az xp is tartalmazta, de erre most nem esküdnék meg) alapértelmezetten ott van a Képmetsző nevű jóság, az nem csak egész képernyőt, hanem ablakot és tetszőleges téglalapot is ki tud jelölni, és közvetlenül onnan menteni képfájlba
-
solena
tag
válasz nyisziati #1848 üzenetére
Oké, értem én, nem kioktatásnak szántam, bocsi, ha annak tűnt
Én is pár éve használom csak, sőt, jópár windows gyorsparancsot is nemrég tanultam, és tuti, hogy még fogok újabbakkal találkozni
[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
" új win10 is tudna már ilyesmit"
Win + shift + s, bár még nem használom, mert még nincs észben tartva (bár egész logikus lenne), de lassan át kell térni rá, kábé két két nagyfrissítés óta fenyeget a Képmetsző teljes költöztetésével a w10
Szerk.: k*rvakényelmetlen kombináció, még ki kell találni, hogyan lesz görcsmentes
(#1852) nyisziati:
erre találták ki a specializációt, és japp, a többit majd a fórumon megmondják a másra szakosodott kollégák[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
Csak a "lényeget" kiragadva: mc helyett próbáltad a Krusadert? Nekem egész tc-szerű a kezelése, bár kicsit jobban kell hozzá finomhangolni.
(nekem majdnem mindegy, milyen rendszert használok, csak az adott vas bírja el, és legyen hozzá GUI, mert tisztán parancssorral nekem akkora élvezet, mint "sajtreszelővel rejszolni" - izgalmas, de inkább fáj)
-
solena
tag
Csak egy kicsit ontopic legyek:
Kolléganő megtalált, hogy vállalok-e maszekot. Mondtam, hogy attól függ, mit akar. Hát, van neki egy kis Dell laptopja, szegény be sem kapcsol... Sztoj, mekkora az a kicsi? Kiderült, hogy netbook, jóeséllyel még az atom-korszakból, és kiderült, hogy be sem kapcsolás alatt azt érti, hogy a kijelző világít, meg forog körbe a karika (színes folytonos karika, így valószínűleg egy w7 starter), de nem tölt be. Hát, rávágtam, hogy az a gép nem ér annyit, amennyit elkérnék a munkáért, hogy helyrepofozzam, és legfeljebb valami kis linuxot bírna el normálisan. De az adatok kellenének. Mondtam, hogy kell hozzá külső vinyó, bár árat még nem mondtam neki. Majd kiderül, hogy tényleg olyan fontos-e, ami rajta van (nem vagyok hiéna, csak ilyenkor az idegeim cincálását is meg kell fizetni, nem csak a munkát)
Férjem munkahelyi gépe, round2: Itthon volt karácsonykor egy kis karbantartásra. Hááát... Az éjszaka aludtam két órát, és szidom mindennek az inkompatibilis anyját, mert nem mindegy, hogy a munkaprogramokhoz milyen w10 verzió kell, közben a Hyper-V is hisztizik, és megb*ssza a telepítéseket, meg a driverek frissítései... Nem baj, a héten még ezt lebokszoljuk
-
solena
tag
Ha odáig eljut, hogy karikázik, akkor nagy gáz már nem lehet. Legfeljebb nem helyből az adatokat csesztetem H. Irénke munkatársnő segítségével, hanem előbb csinálok egy dd-klónt Clonezillával, és azt b*sztatom
A szétkapástól nem félek, ha tényleg olyan régi Dell, és szerencsés időből való, akkor viszonylag gyorsan hozzáférek
De ha mégis gyanús, akkor hagyom a fenébe az egészet Öreg vagyok én már bohócnak
-
solena
tag
válasz Diabolis #1939 üzenetére
Szerintem neked részben az a bajod, hogy az idő, amit belefeccöltél, hogy egy konfigot összeállíts neki, egy mozdulattal söpörte le, és így csesztette egy kicsit az egódat, ezért hullik ki a hajad a 80ezres alaplaptól
Bár az X570-es előnye nem a wi-fi, hanem a PCIe4.0, bár se a 2700, se a 2060 nem használja ki Vízhűtés meg egyenesen felesleges a 2700-ra, egy normálisabb léghűtés is tökéletesen kiszolgálja, 65W a TDP
Ha meg boltból rendeli, rakassa össze ott
-
solena
tag
-
solena
tag
válasz Diabolis #1948 üzenetére
Abban egyetértünk, hogy jó ár/érték arány kell (főleg, ha magamnak veszem ).
Ja, hogy még később fejleszteni sem fogja? Akkor tényleg baromira kiegyensúlyozatlan a rendszer, egy tisztességesebb B450 lap meg egy épkézláb 500as táp (bár legyen inkább 550, így látatlanba nehéz megmondani, mert annyiféle 2060 van) elég lenne. A vízhűtés abszolút overkill ezekhez.
De ha van pénze szórni, akkor szórja.
[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
Csak fel kell menni a microsoft honlapjára, és onnan letölteni a media creation toolt, az mindent elintéz.
Ha meg tiszta telepítés, és nem bootol usb-ről, akkor feltolsz egy másik gépről a vinyóra w10-et netelérés nélkül, és azt visszateszed a gépbe, netet is adva neki. Nem szokta magát összef*sni
-
solena
tag
válasz E.Kaufmann #2585 üzenetére
Vagy pedig kellett neki az azonos időzítés. HP-nál simán előfordul, hogy finnyás az időzítésre, és nem is hajlandó elindulni sem.
-
solena
tag
válasz E.Kaufmann #2587 üzenetére
Jogos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest