Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
Gyerek keresztapja:
Volna egy használt Lenovo laptop, megvenné a feleségének szülinapjára, aki óvónő. Nagyon jó a laptop, csak kicsit szét van nyílva, nézzek rá.
Nézem a képet, amit küldött, a zsanér kiszakította a fenéklemezt, már be se lehet csukni.
Mondom képet még ad?
Persze, hibátlan, FHD, 8 GB RAM, 4 GB VRAM, SSD, amit akarsz, csak szét van nyílva, meg amikor nyitja, recseg.
Hát mondom ott a fenéklemezből kiszakadt a zsanér, 2 napig tart a javítás, ha javítható. Meg a FHD ekkora méretben csak a szemet rontani jó, én utálom is.
Kérdezem, hogy mennyit kér érte a tulaj.
90-et.
Akkor köszönd meg szépen mondom, recsegős, nyitott burkolatú laptopot ennyiért nem szabad venni, ennyiért már van jó üzleti.
Mutassak, ha tudok.
Mutatok komolyabb HD+-os üzletit fém burkolattal, kiemelve az előnyeit az egésznek.
Erre ő válaszol egy olyannal, ami FHD, 4 GB VRAM, műanyag, de már fölé megy a saját limitjének, mert van benne VGA.
Mondom nem az asszonynak keresel laptopot?
De, csak néha odaülne...凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
PID szabályzó. Akkor lehet, hogy a programozás volt nehéz azoknak, akiknél olvastam.
Elméletileg, miután alulról előmelegítetted úgy 220°C-ra, fentről rámehetsz léggel vagy infra akármivel, annak szokott cserélhető lenni a feje, ha jól értem.
"Asszony rámír, hogy kéne Unixon konfigolni"
Mindenki a maga szintjén nyomorog, szokták mondani. Van, aki örülne ilyen problémáknak.(#5092) F.E.K..: Igen, és mondja, hogy azt hitte, hogy ez egyszerűbb. Mi alapján? Meg nekem ez csak pár kattintás. Ugyanúgy: mi alapján?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
Egyelőre csak 1 profil legyen meg. Az a cél, hogy hőmérséklet és időintervallum paraméterpárral akármilyen profilt pár sorból össze tudjak rakni.
(#5060) hcl: Mindenhol azt olvastam, hogy a PID-es bigyula bonyi. Rendeltem 260°C-ig jó szondát, addig úgyse megyek fel.
Úgy tudom, a rendes reball gépek teljes területen fűtenek alá, mert ha csak egy pontban fűt, deformálódhat a board.Az gáz, amikor debugolni kell egy libraryt.
(#5068) F.E.K..: Bakker de átérzem. Az asszony egy külön állatfaj az userek közt. Napi tucat problémát oldok meg hihetetlen nehéz emberekkel. Exasszony felhív, hogy a gép ezt írja ki. Jó, kattints oda, mit látsz? Elkezd másról beszélni. AZT MONDD!! Lécci segítsek. Akkor ne akadályozd meg és sikerülhet. Elkezd egy érzelmekkel és összefüggésekkel teli történetet mesélni, hogy ez most mihez és miért kell. RENDSZERPARAMÉTEREKET mondj B+! És a végére milyen bunkó vagyok, ő csak ebben az egyszerű dologban akart segítséget kérni, de erre se vagyok képes. Egyébként a munkahelyen az internet nagyasszonya.
-
IO.sys
őstag
Nekem feltett szándékom, hogy tudjak reballozni. 40.000 Ft-os kínai játék gépre nem akartam kidobni a pénzem, ezért elég komolyan bevásároltam sajáthoz, elvileg megvan minden. SSR, meg minden. A ház egy táp doboza lesz, ebből már lehet tudni, hogy kicsi lesz, mert még nem tudtam vásárláskor, hogy az egész boardot kell fűteni. Egyedül az ardu vezérlés lesz bonyi, mert ott a hőmérés se egyszerű és rework profilt kell tudni rajta leprogramozni.
-
-
IO.sys
őstag
Nem, megpróbálom megpatkolni, szerintem csak a golyók engedtek el. Folyasztószer meg reflow.
Ja, amúgy gratulálok, jár a prize.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Nekem a telepítőknek meg minden egyéb munkához hasznos cuccoknak lett egy régi NAS, amit munkahelyről hoztam el. Az volt a baja, hogy random időközönként lefagy. Volt minden szoftveres mókolás, nem segített, így lett felesleges. Itthon valamilyen indíttatásnál fogva végigSMDforrasztottam a nyákot. Reccsent egyet valami, nyilván az mcu, ahogy végre nyújtózhatott egyet. Azóta a HDD-ket nem pörgeti fel, csak erőlködnek. Erre lecseréltem az összes kondit, hogy hátha, amúgy is tervben volt. Szóval most benne van párezer forintom, több nap munkám, és most jön csak a lakatos rework az mcu levétele nélkül, és ha az se segít, vadászhatok stencilt egy 12+ éves IC-hez, vagy golyózhatok kézzel, mint az indiai mesterek.
-
IO.sys
őstag
Wow, köszi.
Szóval szúrta valami akadémikusnak a szemét, hogy a prefixumokat nem érti a 2-es számrendszer hatványainak bűvkörében. Mert az, hogy 1024, az nem szám. De akkor ezt jó lenne a Winben is foganatosítani, mert a sok hülye el fogja magát számolni xB*24-gyel...
-
IO.sys
őstag
Most itt velem van a baj vagy elhülyült már ez a szakma is? https://www.google.hu/search?q=50+mb+in+kb
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
Na urak, én szeretem a mindenféle technikai témájú dolgokat, de szerintem ezt itt kitárgyaltátok. :)
Azt azért sajnálom, hogy elég kellemetlen szintre sikerült jutni nézeteltérések miatt. Ezt hagyjuk meg a Linux hívő-Win poweruser topikoknak (néhányan szerintem itt tudják, hogy mire gondolok).凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
Találtam marketplacen egy 2011-ben majdem 750.000-es fullos HP 8540W-t. A proci még első generációs i7, de van majdnem félig olyan kemény, mint a mostani 3770k-m. 50.000 Ft-ért árulják. Nézem a profilt, 14 ismerőse van, mindegyik brazil.
-
IO.sys
őstag
válasz bambano #4823 üzenetére
Mert nincs többre-jobbra pénzem? Erre sincs, de majd kuporgatok meg eladom a Polot gyász áron és lesz.
Kisgyerekem van, az a cél, hogy elvigyen az autó A-ból B-be és a gyereknek se verjem be a kaszniba minden ki-berakodáskor a fejét, mint a Poloban. Nem annyira az izgalom motivál.A családban volt több 99-2000-es Opel, azóta nálunk az "Opel az rohad" kifejezés szokott előjönni.
-
IO.sys
őstag
Ebből van, amit a blogodon láttam.
Benzines 2.0 Toyota Corolla Versot szeretnék, csak kíváncsi vagyok, mi a szakértők véleménye. Nálam a diesel nem játszik, napi 2x4 km-t megyek egész évben, közben 3x leállítom. A Versoba is befér a fél Ikea. Hírhedt arról, hogy ha ilyened van, akkor te leszel az ügyeletes mosógépszállító az ismeretségi körben.
-
IO.sys
őstag
Na most, hogy autózunk...
Az első egy 1.0 B Corsa volt, Milliós Corsának hívom, mert 420e vételárra még rájött kb 600e szerviz, gazdasági totálkárral vettem. Anyám fizette a felét és neki tetszett a színe. Aztán odaadtam neki, hogy tartsd fenn, ha már megtetszett, két féltengely után kezdte érteni, hogy miért szidom. Gyakorlatilag a fele új, már csak egy motorcsere kell és van egy új Corsa...
Most egy 1.4 Polo 4 van, szép vajszínű belsővel, ezt limuzinnak hívom. Hajtom, mint az állat, egy vásárlás utáni EGR cserén kívül nem volt vele más baj. Ezzel az a baj, hogy gyerekhez meg a vállalkozáshoz már kicsi.
Elkezdtem gondolkodni egy nagyobb vason. Az lenne az igény, hogy meg lehessen vele jelenni megbeszélésen, beférjen egy szekrény, a gyerek, meg pár maszek gép hátulra, legyen olcsón fenntartható, vigyen el a világ végéig meg vissza, meg ne is egyen sokat. Erre egy 10 év körüli 2.0 Toyota Corolla Verso megfelelne szerintem. Hogy látják a szakértők?
-
IO.sys
őstag
válasz E.Kaufmann #4715 üzenetére
Visszaírtam neki ugyanezt. Remélem, ugyanolyan kínai lesz neki, mint amennyire az övé volt nekem. Amúgy vállalhatnál fordítást 8 általánosról magyarra.
-
IO.sys
őstag
válasz Armagedown #4718 üzenetére
Másnak 15k egy felújítás. Őket viszont a keblére melengette az exasszony, mert sokat vigyáznak a gyerekre. Exasszony nagyon rossz emberismerő. Szar helyzet.
-
IO.sys
őstag
válasz E.Kaufmann #4715 üzenetére
Ezt bogoztam ki én is, de akkor nem értem, mi a kérdés.
@Chaser凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
szomszéd. Tipik azok a fajta népek, akiknek a náluk okosabbak mindig megoldottak mindent, nem is vágynak ennél többre. Úgy gondolta, hogy ma reggel ezzel akarok foglalkozni. Épp másodszor csinálom ingyen a laptopjukat, hálózatot is szereltem már egyik vasárnap este. Valószínűleg egy nap majd kávét szolgálok fel, amíg ők tvznek.
-
IO.sys
őstag
Igen, de a számítógép bekapcsolásának feladatát ő egy csokorba szedi és úgy fogja érteni, hogy bekapcsolás és eljutás a munkahelyi asztalig. De most elgondolkodtam, kitalálok valamit, mert ha 10 emberből ennyien elhasaltak, mi lesz szervezetszinten?
-
IO.sys
őstag
válasz Gabibácsi #4650 üzenetére
Szerintem se, de hogy magyaráznád el egy olyannak, aki nem tudja, hogy mi a saját gép és a távoli gép közti különbség, a távoli asztalból kilépés szintén fogalmi hiányosságok miatt nem értelmezhető, és egy félrekattintástól is eltéved a gépén? Tehát mintha egy óhéber műszerfeliratokkal ellátott űrhajó kezelését kéne egy olyannak levélben elmagyarázni, aki magyar telefonon SMS-t se tud írni.
-
IO.sys
őstag
válasz Gabibácsi #4633 üzenetére
Azért kapcsolja ki, hogy leszakadjon a k távoli asztalról! Mert ugye nemtől, kortól, végzettségtől függetlenül sokan nem értik, hogy a távirányított gép távolról van irányítva. Egyetlen egy logikai feladványt rejtettem el a feladatban, illetve kettőt: 1.) hogy melyik gépet kell kikapcsolni. Ezt is gondolkodásra nevelő célzattal, mert megtanulták már az elmúlt 3-4 hét alatt, hogy a távoli gépet soha nem állítjuk le (ha már megtiltották nekem a start menü leállítás gombjának kikapcsolását). 2.) Oda telepítem a webkamerás programot, ahol ülök, hogy az lásson engem.
Amúgy nem tudnak be telepíteni, mert nem adminok, de ugye megtalálják a távoli gépükön a Teamst és úgy érzik, legyőzték a rendszert.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
válasz Gabibácsi #4629 üzenetére
Több előkészítő email előzte meg, a nagyja érti, csak a szellemi szabadfoglalkozásúak nem, akik már rég felmentették magukat a világból beszűrődő kép és hang értelmezése alól. Egyébként egy 10 fős populáció a tesztcsoport, náluk buktak el ketten, a többiek végig tudták csinálni a 2 IQ-ra beállított segédletet.
Amúgy ezt nem érted?
1. Kapcsold ki a gépet.
2. Kapcsold be a gépet.
3. Telepítsd a Teams-t. (nyilván itt kattintásról kattintásra vezetem a kezét)凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
A cégnél a Teams telepítési segédletet tartalmazó emailben le van írva, hogy a Teamst mindenkinek magának kell telepítenie és a Teams használatára mindenki jogosult a céges email címével. A telepítési segédlet első pontja: kapcsold ki a gépet. 2. Kapcsold be a gépet. 3. Telepítsd a Teams-t.
És akkor kapok ma egy ilyen levelet, miután másik usert kirángattam abból a mély kognitív gödörből, hogy a számítógép képernyőjén egyik ablak a másik előtt van."Mai napon volt értekezletünk.
Esetembe nem működött se a kamera, se a mikofon, gondolom azért, mert a benti gépemre voltam rácsatlakozva, amin egyik sincs.
Letölthetem, illetve le tudom tölteni ezt a saját itthon laptopomra is? (nincs hivatalos csomagom)
Vagy milyen megoldást javasolsz?
Várom válaszodat.
Köszönöm,
A titkárnő"
Mit írjak neki vissza? Értő olvasás?凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
Ebben nem hasonlítanak. Itt saját cucc használata erősen tiltott, és ha nem szeretnek, akasztanak is érte.
De abban nagyon egyformák, hogy nem top manager szinten (igazgató), de alatta hemzsegnek a hülyék, akik, bár a feladatukat top droid szinten általában elvégzik, de a betanult munkájukon kívül nem tudják, mit lehet még dolgozni a világban. Őket ha kiteszik, mennek turkálóba. Most, hogy megfordult a szélirány, fosnak is rendesen.Saját törvényeik szerint élnek a magukat alfáknak képzelők, aztán lehet, hogy csak egy jó helyen lévő narancssárga ismerős segített. Az ő szintjükön nagyon megy a szarkavarás, a saját pogácsa sütögetése, másoknak meg a minél nagyobb kár okozása, de csak akkora, ami még nem feltűnő. Ettől áll fel nekik. Tipik előemberi mentalitás, nem értettem soha. Még a legeslegelején abban tévedtem nagyot, hogy azt hittem, itt igazi szakemberek dolgoznak.
A dolgozni nem akarás a másik, aztán vannak durva hetek, amikor megtanulnak káromkodás és kötőszavak használatával kifejezni bármit, csak mert van egy kis nyomás. Mi páran, munkájukat szerető emberek meg rajtuk keresztülvergődve kell végezzük a dolgunkat ahelyett, hogy mindenki figyelne a másikra és akkor pár nap alatt meglenne a 3 és fél hetes meló.
Most olyan emberekről volt szó itt, akik városi szinten hoznak döntéseket, nem csak egy cégnél főnökök. Ez a válasz arra, hogy ilyen emberek hogy létezhetnek döntéshozó pozícióban. Hát így. Ezt nem az egész önkorira (tessék érteni a virágnyelvet) mondom, az egy nagyon nagy valami, ez csak egy kisebb szervezet a sokból. Az igazgatókkal viszont nagyon jó a tapasztalatom, egyik se rosszindulatú vagy képzetlen, pedig láttam már párat. Velük az a baj, hogy ők igazi, felnőtt dolgokkal foglalkoznak, nincs idejük gyerekes hülyeségekre. A szarkavarások közül csak az jut el hozzájuk, ami permanens gondot okoz. Oszt ennyi.
-
-
IO.sys
őstag
válasz Diabolis #4413 üzenetére
Nálunk egyszer jött 5 új munkavállaló. Mondom kéne pénz, nincsenek gépek, mint ahogy azt már mondogatom is egy ideje. Gazdasági igazgató válasza: oldd meg.
Előszedtük a dzsuva selejt gépeket, leltárkor meg fejreállt a ház, hogy miért nincsenek ezek állományban. Hátbazzeg, mert.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
Ja, nem, a főnöke csodálkozott, hogy sehogy se tudják összehozni. A távoli asztal csak azért került képbe, mert a csaj a supportolásomkor végig a távoli asztalt nyomogatta. Senki se gondolta, hogy a távoli asztalon próbálkozik. Érdekes, az értelmesebbek nem ott próbálkoznak.
-
IO.sys
őstag
A hanggal kapcsolatban mire gondolsz? Telefonon beszéltünk.
Nem adminok, mert az administrators csoportban nincsenek. Teljesen random W7 userek, valahogy nem a DC joguk a döntő, hanem a local joguk.
Nálatok van leltár? Én a február 4-re határidős ideinek még nem álltam neki, gondoltam, majd karantén alatt. Aha...
-
IO.sys
őstag
válasz Diabolis #4357 üzenetére
Hát igen, az ilyen netkábelre rálépések, dugóból kábel kitépések, alaplapról aljzat kiszakítások miatt tiltottam meg pár éve, hogy mélyen tisztelt munkatársak gépmozdítással járó tevékenységet végezzenek, pl. iroda átrendezés. Na, akinek korábban is volt értelme, tud is egyedül gépet széthúzni és visszakábelezni, az betartja a törvényt, a többi ugyanúgy csinálja a bajt, mert 50 éves és a memóriája nem közelíti meg az elvártat, vagy brahiból odahív 5 centivel elforgattatni a gépet, mert ha már törvényt hoztam, élvezzem.
-
IO.sys
őstag
Ezzel az a baj, hogy 2 és fél nagyon nehéz héten már túl vagyok, amikor beüzemeltem a HO-t. Minden nap este értem haza, aztán meló még éjfélig vagy 2-ig, a rekord hajnali negyed 5. Esténként 8-kor nem tapsolni járok ki, hanem meghajolni. Persze nem, olyankor pont fürdetek. És erre most sorozatosan futok bele olyanokba, akik pont a paraszti józan eszüket vesztették el a felsőoktatásban.
-
IO.sys
őstag
Próbáltam, nem tetszik. Inkább VNC, de az meg nagyon admin cucc. Teamsben viszont van "képernyőmegosztás", aminek örülök. Most el fog terjedni szervezetszinten, ezután könnyebb lesz talán ez a része.
Az előző hsz-em óta megint volt egy címzetes hülye, bekapcsol 2 év után egy w10-es laptopot és az égvilágon mindenen meg van lepődve, pedig mindenről kiírja a gép, hogy mi az és miért írja ki. Szokás szerint a képernyő a legutolsó esetben se azért van ott, hogy kapcsolatot tartson a felhasználóval.Srácok, ezeket lehet, hogy még pár hétig írogatni fogom. Sok mindent elviselek, de a hivatásszerűen művelt hülyeséget sose bírtam.
-
IO.sys
őstag
Most konkrétan ebben az esetben ez egy nagyon régi telepítésű gép, valahogy képes volt az elődöm úgy telepíteni, hogy nincs admin joga, mert a domainban csak a dc adminnak van, mégis némelyik W7-en le tudnak futni a dolgok admin joggal.
De olyan is volt, hogy céges laptop admin jelszót kér, mondom mi a fac, a céges laptopokon direkt ezért mindenki admin, hogy otthon, ha telepíteni kell, legalább ez ne legyen probléma. Fél órája próbálom kiütni a fiókja korlátozását telefonon keresztül, admin jelszót ordítva betűzve, hogy feltelepíthessük a Teamviewert, miközben olyanokat mond, hogy "most kék", jó de mi a kóchengerbe tekert öreganyám valaga kék, NEM LÁTOM hidd el, és tényleg fél óra kell csak, mire ráeszmélek, hogy ez a hülye a benti, korlátozott gépére akarja feltenni a Tv-t, hogy majd azon az otthoni laptopját irányítsam.(#4343) Top cat: szükség van rájuk is, ők a gazdaság motorja.
(#4344) BiP: azt a részét teljesen megértem, az enyém mellett óránként pár percem lenne.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Halljátok elsírom magam má komolyan.
Korábban már kifejtettem egy valós eseményeken alapuló mini novellában, hogy mennyire hülyék az emberek, most erre rátettek egy lapáttal.
Ugye hóm offiszban mindenkinek a távoli asztalra van tapadva az arca. Gyerek hintázik a csilláron, nincs ideje a 2 IQ-ra belőtt Teams telepítési segédletet se megnézni, mert gondolja, hogy tudja ő azt. A Teams telepítési segédlet 1. pontja, hogy "Állítsd le a gépet". 2. pontja "Kapcsold be a gépet". És innen kezdődik a telepítés. De nagyon okos, neki ezt nem kell elolvasnia. A hülye feltelepíti a Teamst a távoli asztalon keresztül a céges gépére és hívogatnak a főnökök, hogy SOS oldjam meg, mert nem működik a mikrofon meg a kamera. Én jóhiszeműen felhívom, hogy akkor nézzük végig, ő közben fegyelmezi a gyereket, erre tök véletlenül, fél óra után derül ki, hogy végig a távoli gépét javítottuk. A heti mérleg: 2 doktor és 1 pénzügyes, akikkel egyenként eltöltöttem fél órát, mert a hülye azt se tudja, hogy melyik a jobb meg bal keze, nemhogy azt, hogy nem létezik bilokációban, a távoli asztalt csak távirányítja, az előtt nem ül, mert távol van, nincs azon webkamera és egyébként is értelmezni kéne a valóságot, hátha akkor nem fullad bele.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
Ez az irónián kívül nagyon betalált, mert a gyerek épp másfél éves, 2 hónap alatt hirtelen nagyon beindult. Eddig csak kapaszkodva járt, most gyakorlatilag a csilláron hintázik egész nap, erre rá elkapott valami hiszti vírust, mert minden megfékezésre tett művelet hatására földhöz vágja magát és 90dB-lel riaszt. Szóval nagyon ügyesen megtanítottuk az önálló lokáció változtatásra.
(#4332) hcl: Most én is azt várom, hogy beálljon a HO infrastruktúra és kicsit lazábban lehessek, végre kiszórhatom a laptopokat, megépíthetem a BGA reball állomást, meg megépíthetem a labortápot, kimérhetem szkóppal a hifit, meg van egy tömött fióknyi javítandó cucc. Van mit csinálni.
-
IO.sys
őstag
válasz E.Kaufmann #4325 üzenetére
Én fél életemben azért dolgoztam, hogy ne kelljen mennem sehova. A karantén a szempontomból annyin változtatott, hogy tele van a FB unatkozó emberekkel, akik a legértelmetlenebb módját választották az idő eltöltésének, meg több idiótával találkozni szakmai csoportokban, akiket az asszony otthon jól elvert és most a neten áll bosszút másokon.
-
IO.sys
őstag
A limitált kijárással kapcsolatban most annyi van, hogy munkába járáshoz kaptam egy munkaelrendelő papírt, ami a napi bejárásom igazolja, egyébként a rendőrnek tudni kell megindokolni, miért vagy ott, ahol éppen. Ha a város egyik végében azt mondod, hogy a város másik végében lévő áruházba tartasz a pillanatnyi tartózkodási helyedre merőleges pontból, akkor dicséretképpen rádtüsszent közelről. Ja, meg a nyugdíjasoknak külön idősávjuk lesz a járkálásra. Szerintem százával lesznek kint.
-
IO.sys
őstag
válasz #09634560 #4260 üzenetére
Melegszik az egész, mert egy fémházas üzleti szubnoti, amibe túl erős processzort tettem. Normál használat mellett az egész burkolat 50-60 fok.
De a ciripelés a bekapcsolást követő pár percben volt, akkor még jéghideg.
Csak azt nem értem, hogy mi cicereg, mert alkatrész szempontból csak a tekercsek tudnak, másról nem tudok. Mondjuk létezik SMD tekercs, az nem kizárt.
-
IO.sys
őstag
Olyankor mi van, ha a laptopomban kerreg az SSD??
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
Az, de nem a pozit dicsértem agyon, hanem a megváltozott jogviszonnyal járó megváltozott fizetést. Hát most meg is szakadok érte. Épp reggelizek, 15:14 van.
A másik helyen még ott vagyok kvázi külsősként, ordenáLé az állapot, frankón Silent Hill, rettegés, szarkavarás, BSOD.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
Mai gyöngyszem:
Az elmúlt évek alatt több körlevelet írtam, hogy csak elháríthatatlan, életet, tűz- vagy vagyonbiztonságot veszélyeztető műszaki probléma vagy balesetveszély esetén hívjanak telefonon, mert napi 20-an hívnak, mindenkinek van 1-2-3 problémája, és nemhogy a saját munkámnak nem tudok nekiállni, hanem a saját titkárom vagyok, munkát meg nem végez nekem senki. Szóval kértem mindenkit, hogy LEVÉLBEN tessenek keresni.
Reggel 5x hív a dr. kolléganő, gyöpös, mint a bánatos istennyila (mondjuk a lánya valamitől szép, nem értem), végül felveszem és mondja, hogy neki távoli munkavégzést mikor állítok be. Mondom az igazgatóság jóváhagyásával kaptam egy listát, nekik megvan, te nem vagy rajta. Megoldás, hogy írj a vezetődnek egy levelet, aki ír nekem, hogy lécci. A nőben összekeverhettek az érzelmek, mert nekem írt egy levelet, amiben a telefonon elmondottakat leírta.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
válasz davenport #4183 üzenetére
"a szülők nyomnak sok esetben, hogy mekkora szégyen"
Nem tudom, hogy ez a kommunizmus vagy a szocializmus maradványa e, nem értek hozzá, de onnan van. Egy nagyon beteg világ maradványa, hogy az ősök nem képesek a racionális döntéshozatalra, nehogy megsértődjön a jól felismerhetően több mentális sérüléssel küzdő 3. random akárki. Iszonyat. Az ilyenek miatt vagyok feketebárány a családban, mert szarok az összes hagyományukra, még a húsvétra is. Oszt lehet toporzékolni.
(#4155) Lenry: Ezt átérzem. Kellemes, amikor a magyarul nem tudó portás úgy érzi, hogy saját műszaki mindenese van.
-
IO.sys
őstag
válasz bambano #4141 üzenetére
Idősödő ember, régen se volt normális teljesen. Az irodája olyan, mint egy pszichopatáé, semmi sincs kint, csak egy monitor. Aztán kapott egy stroke-ot. Ha láttál már stroke után felépült embert, tudod. Addig nem tudod elképzelni. Helyén kell tudni kezelni. Egy rossz válasszal meg is ölhetem valamelyikőnket.
(#4143) bambano: az durva
-
IO.sys
őstag
Van saját adatvédelmi biztosunk, pár napja ordította a fülembe telefonon, hogy azért, mert én adminként hozzáférek bárkinek a bármijéhez, többmilliós bírságot baszhatna a nyakamba. Ezt így, kávé előtt. Merthogy az övé bizalmi munkakör (akkor az enyém mi) és vérlázító, amit csinálok. 20 perc alatt nem tudtam neki elmagyarázni, hogy én adom jelszót, a szerveren a mappát, ahhoz a jogot, a tárhelyet, mindent, tehát tőlem ered minden. Erre azzal jött, hogy amikor a kormányzatnál dolgozott, ott nem így ment. Mondom igen, ott 6-an vannak infósok +1 titkárnő, én meg egyedül, és tebazdmeg. Ezt sajnos kihagytam a végén.
-
IO.sys
őstag
Ööööh vannak kalandok nálunk is, 2 cégnél össz kb 60 embert üzemeltetek távolról.
A kedvencem az szokott lenni, amikor felhívnak és meglepődnek, hogy bent vagyok. Felvilágosítom olyankor, hogy azért, hogy te otthon lehess.Aztán RDP. Szénné van lyuggatva a tűzfal, hagyjuk is, így jó (nem mondom meg az IP címet). Sokat látott kolléga felhív 20 év gép előtt üléssel a háta mögött, hogy azt írja ki, hogy a távoli számítógép nem elérhető, fel akarja olvasni a fél képernyőnyi szöveget. Mondom köszi, tudom mi van oda írva. És nem bírja abbahagyni a dumálást, folyamatosan a szavamba vágva próbál kreatív lenni, mert ha eddig nem ment, egy informatikusnak hülyeségeket magyarázva majd biztos sikerül. Mondja, hogy rákattint erre a kékre alul és kiír valamit. Mondom oké, mi az a kék? Nagyon lassan sikerül tudtára adnom, hogy nem gondolom ugyanazt, amit ő, sőt, egyáltalán nem tudom, miről beszél. Próbálom rávezetni, hogy igyekezzen úgy közölni a látottakat, mintha nem létezne telepátia. Aztán felolvassa az egész képernyőt, fejléctől az alján az óráig. Kérdezem, hogy a laptop asztalát látja-e vagy a távoli asztalét? Néma csend. Mi az az asztal? Ja, amin az óra van? De se a tálca, se a start menü, se az ablak, se semminek a neve nincs meg. Minden "ablak", meg mindenre olyan kifejezéseket mond, hogy rájön (rákattint), összehúz (tálcára tesz) stb. Ilyenkor kérem, hogy definiálja ezeket a szavakat. Aztán megpróbálunk bejelentkezni, kiderül, hogy még nem csatlakozott otthon a wifire. Nem tudja, hogyan kell, meg hogy kell. Megint rájön a kreativitás és darálja a hülyeséget, itt már hangnemet váltok és rászólok, hogy csak azt csinálja, amit mondok. 3 roham után sikerül is. Mondom neki, miután megállapítottuk a felhasználónevét és a jelszavát, hogy üssön entert. Melyik az? Ez a hosszú? Nem barátom, attól, hogy nagy egy billentyű, még nem lesz fontos.
Másnapra elfelejti az egészet. Van ilyenből 5. Holnap meg kell tanítanom neki távoli asztal mellett bejelentkezni Teamviewerrel is egy hw kulcsos programindítás idejére.Másik díjnyertes fogyatékos felhív, már sírok, ha meglátom a nevét (szottyadt nő és tetszek neki), hogy hogyan tud létrehozni outlookban csoportot. Hátöcsém úgy, hogy rákattintasz, hogy új csoport! Nem találja. Milyen verziót használsz? 5 perc nyomozómunka következik. Miután elrabolt 20 percet, kiderült, hogy az informatikus főnökömnek kellett volna elküldenie egy emailcím listát, hogy ő küldje ki körlevélbe. MONDOM AKKOR MIÉRT VELEM BESZÉLGETÜNK? Mert én is informatikus vagyok! Itt dobtam le a szíjat. És akkor elmagyaráztam, hogy okkal nem az én nevem van az emailben, hanem a főnökömé, mivel nála van kiépítve az infrastruktúra, ráadásul ha most elküldte volna a levelet egy csoportnak 350 címzettel, ahol a címzettek látják egymást, itt sokunk nyakát kitekerik. És ez holnap is hívni fog, mert ügyes.
A másik nyomtatót akar otthon telepíteni a laptopjára, de amúgy nincs hozzá kábel, most mi lesz. Meg felhív halaszthatatlan vészhelyzet miatt, ami már napok óta fennáll, de eddig nem volt akut. Mondom ok, 7-en vannak előtted, menj, sétálj egyet a friss levegőn.......
Folytatnám, de szerintem érzitek.
-
IO.sys
őstag
Bili. Pontosan emiatt váltottam operára. Telón kielégítő a reklámblokkoló tudása, gépen ott az összes Chrome-os addon, Tampermonkey-vel a FF-es addonok is, tehát lemondani semmiről se kell. Hibák szempontjából annyit vettem észre, hogy a jelszavak nem mindig szinkronizálódnak flottul, de lehet, hogy csak én nem kapcsoltam be valamit. A legnagyobb szívfájdalmam az, hogy a kezdőképernyőn nem az oldalak képernyőképei vannak, hanem színes háttérrel az URL-ből egy rész, jellemzően a TLD előtti domainnév. De nem használom, szóval mindegy.
-
IO.sys
őstag
Fogalmam sincs, hogy megvették-e.
Az addonokból semmit se használok, a beépített reklámblokkoló is ki van kapcsolva, helyette a Chrome-os AdBlockot használom. Az a csudi oldalsáv is ki van kapcsolva, mert nem tudom, mi mire való, nem is érdekel. De sokkal kulturáltabb most, mint 10 éve, amikor meg akarták deformálni a böngészést. Igazából azért váltottam, mert telón utáltam a folyamatos reklámokon fennakadást, ott Chrome-ra megoldás nem volt, de kellett a szinkronizáció, tehát maradt az opera.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
válasz nyisziati #3982 üzenetére
Webprogramozóként mondom, hogy annak idején, még valamikor 15-20 éve a FF volt az egyetlen szabványos böngésző, az követte egyedüliként a szabvány szintaktika és működés szabályait (ezt le lehetne írni sokkal szofisztikáltabban, de reggel van). Aztán jött a Chrome, az is szabványos volt, de a Google fegyvertára volt mögötte, nem volt nehéz átnyergelni rá. Az FF azóta nagyon lemaradt sebességben, pedig lehetne szeretni.
Aztán 1 éve gondoltam egyet, hogy kipróbálom az Operát. Sose volt szimpi. Aztán pár hónap után vettem észre, hogy nincs belőle kijárat, mert a könyvjelzőkön kívül semmit se lehet belőle exportálni, tehát amit elmentettem jelszavakat, stb, nincs mód kijuttatni. Azóta operás vagyok de igazából nem bántam meg. Eleve tud olyat, hogy ha kijelölök egy bármilyen valutában lévő összeget mondjuk alin vagy bárhol, kiírja forintban. Ez pl. szerintem superpower az operánál.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
válasz E.Kaufmann #3934 üzenetére
Azért nagyon mások az igényeink. Most hoztak felújítani valami időszámításunk előtti laptopot, olyan jó dundi formavilág, meg még lila is, nézem, valami T5400 van benne. rögtön szikrát hányt a szemem, hogy ÚRISTN EBBE T7200-AT IS LEHET TENNI! Ugyanis az itthoni megbecsült és legerősebb laptopom is ilyen.
-
IO.sys
őstag
válasz KROK640 #3829 üzenetére
Volt kis házunk udvarral, meg voltunk győződve, hogy ez a legjobb a kutyáknak. Nyilván ott se a gangon laktak, hanem bent az ágyukban. Aztán lakásba jöttünk, nagy meglepetésünkre a depressziós kutya boldog lett, az ideges kiegyensúlyozottá vált.
-
-
IO.sys
őstag
Itthon egy ideje nagyon sok volt a muslinca a műhelyasztalom körül. Hónapok óta hessegetem őket. A légkondira tippeltem, de mivel elég rendesen meg van rakva a hely, a sarokba gurult csirkecombtól kezdve bármit el tudtam képzelni.
Szétbontottam (egy hete harctér a nappali), sehol semmi. Aztán jött a kanapé mögötti hosszabbító cseréje kábelmanagement célból, egyszer csak nézem, valami foltok vannak a kanapé sarkában. Kicsit kijjebb húzom, törlöm, már elment 3 kendő, beljebb még mindig van. Végül is el lett húzva az egész kanapé, amikor is kiderült, hogy beesett a karfa mögé pár szem csokidrazsé, a kutya megette, de mivel a kutyáknak a csoki méreg, visszahányta az egészet ugyanoda, ezáltal ki tudja, mióta, fél négyzetméter kutyahányás társaságában éltünk. Az a tanulság, hogy a muslinca precíz indikátor, oda kell rájuk figyelni.Apropó székek, a képen az egy jóóó szar szék...
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
A kung-fluval kapcsolatban amúgy úgy látom, hogy mindenki nagyon fontos, akinek a karantén idején be kell mennie dolgozni, de mi van azokkal az informatikusokkal, akik felkészítik a hálózatokat a távmunkához? Tegnap menekítettem az elnökséget, negyed 8-kor értem haza és amikor ma ébredtem, már várt a munkavállalótól az üzenet, hogy hétfőtől gyerekkel otthon home office igény van more.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest