Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz Top cat #12471 üzenetére
Ma összetaknyoltuk (csak ez a jó szó rá) a másik gépét, amiben szintén van 3 hajlott láb, de nem olyan releváns mint ebben a pár hajlott és kitört.
Nem tudom h a proci túlélte-e, mindenesetre a lapnak szerintem annyi. Mert a foglalat csere aligha éri meg ennél. Szerintem. Tivadar majd dönt.Viszont Tivadar ma tett pár dolgot, amiért a megbízható haverok listáján marad, ugyanis : figyelmetlenségből az egyik tuning procimat (egy igazi különleges darabot) is "adtam" a géphez, amire felhívta a figyelmemet és vissza szolgáltatott. Észre sem vettem. (my mistake)
A másik (bár remek a pálinkája is ), hogy ma láttam rajta, hogy egy olyan ember aki szar helyzetbe került (apró bonusz : tegnap összetört a a kocsiját is, nem kamu, ott volt az udvaron, a felét kislapáttal lehetett összeszedni)
A lényeg, hogy most szárnyal a gépe mint az ólomszárnyú beton bagoly, a régi alaplapja van összehozva egy 2.7GHZ-es Celeronnal (1 mag 2 szál), 4GB RAM tárasaságában, és 1TB-os HDDvel. (idén nem ő nyeri a "kinek van job gépe? versenyt, az biztos)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz E.Kaufmann #12497 üzenetére
És a véruserek ellen?
@looser :
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
looser
addikt
Rámírt egy volt nyugdíjas kolléganő. Nem parazita, de másik kollégát hívogatta párszor. Évek óta nem beszéltünk, három hete dumáltunk, volt egy-két kérdése (W10-en használ O2003-at és nem tetszett neki a színösszeállítás). Elkérte a számom, most felhívott. Ittam pár sört, így őszinte tudtam lenni:
Email 1:
Ő: Szia! Mikor tudnánk beszélni?
Én: Szia, nem szeretnék beszélni, ezért is nyomtalak ki.Email 2:
Ő: Azt megértettem. Mikor máskor tudnánk beszélni?
Én: Akár holnap is. Ha informatikai kérdés, segítség vagy ilyesmi, akkor kérlek ne hívj, ezektől már szeretnék megszabadulni. Az a tapasztalatom, hogy ha egyszer segítek, utána egyre gyakoribbá válnak ezek és ettől totál kivagyok. Egyéb esetben nyugodtan hívhatsz.Remélem elhalkulnak a dolgok...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
E.Kaufmann
veterán
Mindenkinek Kellemnes Ünnepet és szent kézigránátot a vérnyulak és a kovid távoltartására:
[link][ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
-
KROK640
nagyúr
Hát újabban az a story h poros volt és portalanítani akarta. Tény, hogy poros volt, mikor neki átadtam a hűtő körül, ez igaz. De hibátlanul ment! Porszívóval kifújja álló állapotban és minden rendben van!
Mondtam is neki, külön kiemeltem többször hogy vigyázzon rá!! erre ez van ...És igen, szerette volna visszacsinálni, de az előadásából érezni lehetett, hogy ő sem érzi, hogy ez korrekt lenne. Csak mivel én sokkal jobban állok anyagilag mint ő, gondolom úgy volt vele, hogy a barátság jegyében ezt lenyelem (mostanában más téren de túl sokan gondolták ezt).
Nem fogom visszavenni, iltetve esetleg úgy, hogy 20K plusz a proci (ha jó) és a RAMok...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Top cat #12465 üzenetére
Nem, nem tanulok csak túl jó a szívem. Asszony is ilyen, múltkor azon röhötünk keserédesen h a társaságból mindenkinek veszünk házat mire elkezdthetünk gyűjteni a sajátra ...
Köszönöm az infót, továbbitom az embernek, mostantól az ő baja.(ha lehetne plusszolni a postot most megtenném)
-
Top cat
addikt
-
válasz bambano #12487 üzenetére
Követtem-e? Meg is fogtam!
(Nem egy világbajnok kép, pedig nem is zavartatta magát annyira Pár képpel odébb van őz is, azt is tegnap láttam )[ Szerkesztve ]
-
-
-
senior tag
-
válasz fatpingvin #12479 üzenetére
@koby11h : Amúgy ez elég jó bevételt hozhatna B kategóriás sci-fiként.
-
koby11h
őstag
Ebben az a jó, hogy sok ember nem engedi, hogy berakják bele az 5G chipet, mert hülye!!!
Több hely marad Nekünk értelmesebbeknek a hajókon.
Azokon amikkel az idegenek jöttek. A Nap fel fog robbanni 2024-ben, így jöttek segíteni, hogy megmentsék az emberiség értelmesebb felét.
Persze ehhez kell az 5G chip is, mert az Ő bolygóikon a nélkül már nem lehet semmit csinálni. Azzal kapsz kaját, azzal tudsz utazni, azzal megy minden. De aki olyan hülye, hogy ezt sem képes felfogni az meg maradjon itt és kész.
Azokkal akiknek nem kell az 5G chip nem kell foglalkozni, azokat már megmenteni sem érdemes! Sok szerencsétlen majd itt ég halálra, de az már az Ő bajuk! Majd rájönnek, hogy nem kellett volna tiltakozni a teszt, az oltás és az 5G chipek ellen!Vagy valami ilyesmit álmodtam egyszer... persze utána megint megfogadtam, hogy nem eszem többet ennyi hurkát!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #12463 üzenetére
hát, mit mondjak. a jótét magávban hordozza a büntetését. ilyen dealt én csak nagyon régi, sokat próbált cimborával mernék megcsinálni, olyasvalakivel akiről tudom hogy röhögve fogja mesélni ha elbarmolja és eszébe se jut rajtam leporolni.
mondjuk hogy miért akarta Tivadar kolléga megjavítani azt aminek semmi baja nem volt, főleg úgy hogy még ki se fizette... ebben az élethelyzetben úgy gondolom amíg ki nem fizettem addig úgy vigyázok rá hogy nem az enyém a cucc.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
szebe
addikt
Elképzeltem hogy normál esetben hogy törlesztené a heti 5k-t, illetve jelen esetben hogy fogja. Nem látok különbséget a kettő között (értsd, sehogy).
Részvét"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
A jó szíved fog a sírba vinni
Még a később fizeti, az OK jó ismerősnél, de távolabbinál nem. És úgy tűnik, bizonyos szint alatt mér nincs gerinc, hogy ha hazavágtam, akkor vállalom a felelősséget.
Amúgy lehet elég lenne visszahajtogatni a foglalatot. Ha mákja van, akkor föld vagy tápláb tört ki, abból van elég, de ilyen zárlattól nem szokott meghalni szinte semmi, pláne ha az alaplap zárlatvédelme nem tilt azonnal.@más : Fejes titkárnőjének cserélek telefont. Nem szeretne 5G-set, mert Bill Gates azon terjeszti a Covid-ot.
Sajnos nem április tréfa volt.Mutogatni való hater díszpinty
-
Moleman
addikt
Engem most a rókaposta szopatott meg, vettem egy hibátlan vinyót apróról (friss hdsentinel screenshottal), de mire ideért, már csak kattogni tudott, pár újraindítás után már kattogni se kattogott, tuti dobálták.
Kíváncsi leszek, hogyan reagálnak a kártérítési igényemre, nincs sok kedvem pereskedéssel tölteni a következő hónapokat. -
Top cat
addikt
-
dugo_
veterán
...ja, ha kitört egy láb, akkor semmi értelme bekapcsolni.
Nyilván nem a fenti hozzá nem értő kókler esetében, de azért végig lehet mazsolázni a foglalatot a proci lábkiosztását felcsapva, mert rengeteg a nem használt, tápellátás esetén pedig a redundáns pin, aminek az elvesztése még nem annyira vészes.
Adatnál is be lehet makkolni, hogy csak a nem használt PCIe vagy memóriafoglalat esik ki.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Top cat #12465 üzenetére
Cink Elek megcsinálja, olyan lesz, mint a gyári, főleg ha foglalat csere lesz a diagnózisa.
Nekem csinált már, tényleg profi munka.
Sajnos a lap attól még ugyanúgy nem működik, de ez nem az ő hibája.
...ez 2-3 éve nekem 6-7 ezer Ft-ba került. De annyira tetszett a lap, hogy szerettem volna megmenteni. Használtan vettem és azt hiszem, átdobtak vele, de ez már egy más történet."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
-
Top cat
addikt
Hát öregem te sosem tanulsz!
Pénz ide aztán viheti. Ne legyen igazam, de ebből már csak bukva jössz ki.Cink Elek foglalkozik CPU foglalat javítással. Talán ő tud segíteni.
TLDR hiba, nem inkább NTLDR, vagy TDR? A 10 millió informatikus országa vagyunk. Lefogadom fingja nincs a gépekhez, de azért nagyban nekiáll "szerelni".
-
senior tag
Együttérzésem.
...ja, ha kitört egy láb, akkor semmi értelme bekapcsolni. Szóval itt nincs értelmes tanács már. Le kell tesztelni a procit és a memóriát - ha jó, vedd vissza, és Tivadar ad még 20000,- Ft-ot.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
KROK640
nagyúr
Na, szóval van egy haverom, aki most nagyot alkotott megint. Nevezzük Tivadarnak.
Rámírt kedden, egy olyan komponens kapcsán amit nem is hirdetek (konkrétan a régi gépem, Gigabyte B85M D3H, Intel Core i3-4330 (3500MHZ, 4MB cache), 16GB DDR3-as RAM), mivel úgy döntöttem megtartom inkább tartalék gépnek. Már eleve ez élmény volt, Illusztrálom
A beszélgetésből kiderül, hogy nincs pénze, majd 5-én fizetne, de a gépet máris (márc 30) elvinni, mert jön a hosszú hétvége (húsvét) és szeretne azalatt játszani. Mivel tudtam, hogy rejtélyes körülmények között elromlott a gépe némileg átéreztem helyzetét.
A serpenyő egyik oldalában az volt, hogy nem is akartam eladni a gépet, a másik oldalban viszont az, hogy egyszer (vagy 5 éve) egy karácsonykor mikor elromlott a monitorom ő hozott nekem egyet házhoz 0ft-os kezdőrészlettel hitelre. Üzleteletem már vele többször, sosem vágott át.
Végülis a gép árát költhetném majd később VGA-ra, mert valamiből az is kell majd nem lehet GTX950-el lenni a végtelenségig.
Bedobtam neki, hogyha nem alkuszik akkor elviheti hitelre. Gyönyörűen belement.Mondtam neki h akkor jöjjön érte, elvisszük hozzá. A géphez tartozott egyébként mindennek is a doboza, kiskönyv, DVD, backplate stb, sőt a kérésére még a hozzá járó SATA kábelen felül is kapott egyet.
Elvittük, hozzá, beszereltük a házába, (az alaplap, CPU + RAM egyben voltak, én direkt így tároltam le, hogy csak be kelljen dobni a házba ha valami gebasz van). Gép tökéletesen működik, Windows 8 is fent van, örülés. Huh de gyors, hú de szép, húú de jó. Van gép! Mindenki boldog. Elmondtam neki többször is, hogy vigyázzon a gépre, nagyon stabil, megbízható, ma még bőven elég erővel.
Azt azért ezekután megemlítette, hogy akkor 5-én hozza az első(!) részéletet, és hetente 5 ezerrel törleszt, mert hogy egybe a 40-et nem fogja tudni ideadni. Nem örültem, de jó van, tudom, hogy nehéz anyagi helyzetben van.
hazafelé kissé vacakul éreztem magam, hogy eladtam a gépet, de azzal nyugtattam magamat, nálam csak egy dobozban állna "M-zárolva" ő meg használja és örül neki, különben is, jó áron megy el.Ez a filozófia egészen tegnap (péntek) estig tartott.
Csörög a telefon, Tivadar az, hogy "történt egy esemény". Majd 15 percben kifejti nekem, hogy mi történt. TLDR, a lényeg : Szétszedte a tökéletesen működő gépet, hogy megnézze milyen. Ennek részeként a CPU-t is kivette a lapból, és ekkor valahogy letörődött az egyik kis tű az alaplapi foglalatból, ami beeesett a többi közép. Kihalászása során sikerült további néhány lábat meghajlítani. Ezután CPU lapba visszacsap, hűtő rá (paszta kimaradt!), és indította a gépet!
Az meg a következőt csinálta : induláskor felpörög a táp venti a CPU-n található azonban csak megpöccen egy negyed fordulat erejéig, majd nem történik semmi. Képet, videójelet nem ad (a CPUba integrált VGAval használta), nem sípol semmi nem történik. Ezután kétségbeesetten "menetközben" CMOS Cleart hajt végre, aztán ötletekből kifogyva a 4db 4GB-os memória modult cserélgeti, kiszedegeti, másikat rak bele, de nem segít.
Mondtam neki hogy mindez nem is fog, segíteni. Kérdezetem tőle, hogy a lapon a kis zöld led világít-e? milyen led? kérdezi, nincs is led. De emlékeim szerint van, mindegy ha nem találja akkor az azt jelenti, hogy nem világít.
Szerintem nem kérdés, a lap rövidre zár a procinál és nem az a kérdés, hogy a lap kuka-e, hanem hogy vajon a proci túlélte-e ?
Itt várom a tanácsokat amiket esetleg érdemes még megpróbálni.
Mellesleg péntek este nem feltétlenül live telefonos support akartam lenni.No itt jutunk el a mához, és ahhoz a ponthoz, amikor a "hogyan lehetne megjavítani"ból a "hogyan lehetne megnem történtté tenni" lesz, és nagyon félénken, de felvetette, hogy mi lenne, ha visszahozná az egészet, és mi lenne ha úgy vennénk, hogy semmi sem történt??? HÁT NEM! Akkor se gép, se pénz? Maximum úgy, ha megbeszéli az alaplappal, hogy az hibátlanul működjön.
Úgyhogy most ott tartunk, hogy nem működik a gépe (hosszú hétvégére), a saját hibájából, amit majd ki is kell fizessen nekem, miközben továbbra sem lesz gépe. Kicsit félek, hogy egy nem működő gép kifizetése hogyan fog hatni a fizetési hajlandóságára, pláne, ha közben vennie kell egy működőt is, plusz ezúton is sajnálom szegény ex gépemet
(és ez már a második olyan ex gépem zsinórban ami mikor új tulajhoz kerül akkor az leöli pár napon belül a saját hibájából).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nemide sry
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
Az 1-2 másodperces áram kimaradás nálam is ismerős. Ennek ellenére nem gondolom, hogy laptopra kéne váltanom (egy jó erős táp, öcsémnek újraindulgat a gépe, nekem nem mikor szünet van). Én inkább asztali gép és nagyon erős mobil kombóra esküszöm (vagyis próbálok most) mert időről időre nekem is utaznom kell és jó lenne a gép, de azért külön egy laptopot (is) fenttartani az már nem fér bele sajna nekem sem.
-
BiP
nagyúr
Jogos, így 40felett már én sem ragaszkodom a telefonon a QHD felbontáshoz, egyre többször fel sem tűnik, ha épp FHD-n marad.
(B)hcl(/B): nagyon jó kis tablet volt az.
Durva, hogy egy mai átlag telefon is közel 7"-os.Top Cat: most így jött ki, sok hsz-en most rágtam át magam, így a KROK-féle módszert kellett követnem
bambano: a gyerekeimnek azt tanítom, hogy nevekkel soha nem viccelünk. Még csak 6 éves, de ő már érti.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz E.Kaufmann #12449 üzenetére
Commodore-ék.
Mondjuk ja, az lett a nagy mákja a PC architektúrának, hogy nyílt lett.Mutogatni való hater díszpinty
-
+++++
@E.Kaufmann : OK, de hogy jön ez ide?
@Diabolis : De akkor az ideiglenes rendesen meg lett csinálva
@BiP : Nekem egy régi Nexus7-em van, outdated 8.0-val, és 99%-ban olvasok rajta
@Syl : Éne megoldom, látom, de ha nem muszáj, nem azon macerálok. Pont elég akkor, amikor nem otthon vagyok, és kell valami.
[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
Kolléga is fordítva teszi le a kupakokat, így a laptop gumi "lába" pont beleül a kupakba, szépen mozognak együtt
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
F.E.K..
senior tag
Annak idején megmaradt nekem: telepítés közben már lehetett a beépített appokat használni, a korabeli windows-nál körökkel jobb volt (pl. rendes multitaszk, normálisabb erőforrás használat).
Nem mindig a technikailag jobb megoldás nyer sajnos... OS2/Warp kihalt, win elterjedt, de nem azért mert a win jobb lett volna.
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
F.E.K..
senior tag
nincs annál stabilabb, bebetonozottabb dolog, mint egy ideiglenes megoldás
Egy szerverben frissítéskor "elfáradt" a betöltő... ideiglenesen egy pendrive-ról lett betöltve a grub... úgy másfél éve úgy van (igaz, azóta nem lett újraindítva az a node )
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Syl
nagyúr
Majd megtudod, amikor kellően leromlik a szemed
Én már szinte semmire nem használom a telefont (kivéve waze). Akármit meg akarok nézni, és nem ülök a desktop előtt, akkor iPad. Azt látom, el tudom olvasni.
A telefonon ha bekapcsolom a szöveg nagyítást, mire kényelmesen el tudom olvasni, akkor igazi lőrés, egérmozi az egész, pont mint 20 éve a butatelefonos wap...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
BiP
nagyúr
válasz hobizoli #12412 üzenetére
Hát ez az. Nálunk pont emiatt nincs tablet.
Ha valamit hirtelen meg kell nézni, és nem akarom bekapcsolni a desktopot, akkor ott a teló. A tablet csak egy felesleges plusz eszköz lenne. (persze, nem tagadom, biztos jó dolog meg van hasznos felhasználási területe, nekem felesleges). -
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #12410 üzenetére
Ó, hát az fontos tényező, hogy háááátha egyszer arrébb kell menni vele.
Értem én, csak ha körülnézek, kb. minden területen ez van, hogy nem racionálisan gondolkodnak az emberek.
Veszik a böszöm nagy SUV-kat, meg kombit, családi egyterűt, mert megszületett apuci-anyuci szeme fénye, de aztán évente 1x kell majd a nyaraláskor a nagyobb csomagtartó. Cserében egész évben szív a parkolással. (oké, pozitívum, hogy maga a nagy autó belül kényelmesebb, mint egy kicsi)
Laptop mellett szól, hogy az 1db cucc. Megveszed, és tudod használni.
Míg asztalinál kell ház, táb, vidkártya, ssd, mem, monitor, bill., csomó alkatrész.
Más kérdés, hogy ha a laptopot normálisan akarod használni, ahhoz is érdemes monitor, bill, egér minimum. -
Diabolis
aktív tag
Minap hangzott el, kábelcsatornázás közben maszekban az ismerőstől...
Csatorna lóg, madzagok két centiként jönnek ki belőle.... "Jééé, ezt még én raktam oda ideiglenesen!!! Azt mondták jön a karbantartó és felszereli normálisan!!! 10 éve..."Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Syl
nagyúr
válasz E.Kaufmann #12436 üzenetére
OS2 warp után Win95 helyett NT4 workstation-t használtam. Egy ideig. Aztán jött az MS bétateszt és végigjártam a Win98 - Win7 létra összes lépcsőfokát. (igen, még az ME-t is ) Szerintem az MS-nek a Win2000-rel sikerült leelőznie (vagy ha trendi akarok lenni: le előznie ) az OS2-őt.
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz E.Kaufmann #12434 üzenetére
Az OS2/Warp nagyon szuper OS volt. Fényévekkel megelőzte a Win95-öt. Anno elég sokat használtam az OS2-őt, még a 386SX gépemen.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
E.Kaufmann
veterán
Mire az Atari meg a Commodore tönkrementek összeolvadás helyett, és az Apple is erősen csőd felé rohant, már rég nem az IBM tartotta kezében a gyeplőt. A PS/2-ből is jó ha a bill-egér csatoló nagy siker lett , OS/2-őt meg ne is említsük, pedig állítólag jó is volt meg kompatibilis is.
-
opr
nagyúr
Bizony. Plane legjobb, amikor megcsinalod a proof of concept-et, a manager meg nem erti, hogy mit baszakodsz, hiszen ott van es mukodik, mehet ki elesbe... Aztan csodalkoznak, amikor minden szar, es mar nincs elo ember, aki hozza mer nyulni barmihez, mert minden keresztbe kasul takolt, es barmit megjavitasz, azzal eltorsz hat masik dolgot. Bonuszba jon hozza, hogy akik eredetileg irtak (legalabbis az ertelmesebb reteg), mar reges regen lelepett, mert nem akart ilyen barmokkal dolgozni.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Lenry
félisten
válasz E.Kaufmann #12429 üzenetére
amúgy inkább csak egy gyors reagálás volt a sok kis gyártó megjelenésére, tényleg nem egy hosszú távú fejlesztés.
nincs annál stabilabb, bebetonozottabb dolog, mint egy ideiglenes megoldás
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
8 bitesig. Mondjuk csak névleg.
Erről volt szó a S/360 kapcsán, ott konkrét elvárás volt az elejétől, hogy amit megírtak rá valaha, annak mennie kell a későbbi HW és SW verziókon is. És ez nagyjából igaz a mai napig.@E.Kaufmann : Valóban, csak sajnos még mindig ezt a gyors reagálást nyögjük úgy hardver, mint szoftver oldalról
-
E.Kaufmann
veterán
Állítólag a Motorola 68k is szóbakerült, de elvetették, mert drága volt és amúgy inkább csak egy gyors reagálás volt a sok kis gyártó megjelenésére, tényleg nem egy hosszú távú fejlesztés.
Azért ha megnézed a többieket, akiknek még véletlenül se voltak egymással kompatibilis gépcsaládaik akkoriban, még csak nem is lehet neheztelni az IBM-re.
A Commodorék C64-nél próbálták volna a lemezmeghajtónál a kompatibilitást tartani ezért még a bug-okat is sikerült továbbvinni, minek következtében saját CPU-val felszerelt meghajtó lassabb volt mint a konkurensek szoftveresen vezérelt megoldásai
Na meg ott a Microsoft Basic[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Nekem is főleg a kijelző mérete (13"-hez nekem nagyító kell ) meg a klasszikus "bővített" billentyűk (normál méretű kurzor, home-end-pgup-pgdwn... és természetesen num.rész) hiánya a fájó (kizáró?) egy laptopnál.
DOS
Nem úgy volt, hogy az x86 az alap 640KB-ot (vagyis az alap 1 megát) is csak 16 K-s blokkokban tudta címezni?
Sőt, a mostani 11.gen. Core CPU-k is visszafelé kompatibilisek, egészen az első nyolc(négy?)bites intel processzorig.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
IT user
tag
Az asztal sem mindegy. A munkahelyi irodai asztalon egyáltalán nem melegszik a Dell gépem, itthon, a kényszerből használt kinyitható konyhai asztal fényes, műanyag bevonatán 15 perc után tornádó üzemmódba kapcsol, amíg meg nem emelem a hátulját valamivel. Gondolom simán visszaveri a hőt a gépbe.
-
Én sem azzal nézem. Tényleg sokan feleslegesen vesznek lapost, de nem biztos, hogy rossz az, ha ritkán viszi.
Nekem pl. zavaró a kis billentyűzet, a 14" képernyő, hát használok külső monitort (is, kiterjesztve), a bill. meg elviselhető. És tudom vinni!
Viszont akinek pl. nincs igénye cipelésre, és elfér az asztali, az jobban jár, mert hosszabb ideig életben tartható kisebb kiadással.@E.Kaufmann : A sok trehány programozóé, akik írták a DOS-t
Mondjuk az IBM/Intel mérnökei sem gondolkodtak eleget az 80xx procik köré épített gépeken, de azt lehet is tudni, hogy nem olyan megoldásnak szánták, amit majd 40 évig reszelnek utána (Nézd meg a Power vagy a S/360 architektúrát, az átgondolt és időtálló.)[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Igen, a helyhiányt is sokan kifelejtik. Nem mindenki lakik kétszintes családi házban.
Meg aztán ott az átlagember logikája:
Az asztali gép nagy, sok helyet foglal, asztal alatt ott az a nagy doboz, zúg, csörög stb. A laptop meg szép, kicsi, csendes stb.
Nem kell azért senkit leszólni, mert nem IT szakember szemével nézi a számítógépeket.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
vince
őstag
Kollégám asztalán rendszeresítve van erre a célra négy darab pet palack kupak, azokra teszi rá a laptopot reggel
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
válasz TommyX_ #12417 üzenetére
Nem a RAM miatt nem alkalmas, hanem a proci miatt. Ja, meg hát olyan OS kell rá, ami elmegy 2GB-ban
@Syl : És ezt már sokszor kitárgyaltuk itt, van, akinél helygondok is vannak.
@E.Kaufmann : Ott kezdődött az egész, hogy már a DOS sem kezelt trükkök nélkül semmit jól Komolyan mit vártunk, ha az elejétől fogva nem csináltak meg semmit rendesen?
[ Szerkesztve ]
-
-
szebe
addikt
"persze melegszik, kell cool pad kell"
Ez elég gyakori az asztalidísz laptopoknál.
Én arra jutottam, hogy nem feltétlen coolpad kell, csak meg kell emelni egy jó centit kb. Ugyanis gyárilag sok esetben csak a csúszásgátló gumi emeli meg, az a pár mm meg semmire nem elég, és egy idő után gyönyörűen megreked alatta a levegő, a lapos meg megfő.
Viszont meg tudod emelni picit, hogy több levegő jusson oda, és legyen helye mozogni, az már jó."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
E.Kaufmann
veterán
válasz koby11h #12416 üzenetére
Hát igaza is volt, a DOS trükkök nélkül nem is nagyon kezelt többet, a memóriabővítés meg külön HW kártya volt, amit "rendes" programok nem is értek el és onnan nem is lehetett futtatni programot, inkább volt egy gyorsítótár. Később HW/SW trükkökkel emulálták ezt a bővítőkártyát, a DOS4GW meg már külön sztori.
-
Syl
nagyúr
Ez a fix helyen tartott laptop történet azért nem olyan egyszerű.
Nekem is évekig laptopom volt (Macbook pro), 99%-ban asztalon, monitor, külső bill, egér rákötve. Évente kétszer vittem magammal, ezért úgy gondoltam, mint te: minek a laptop? Ezért váltottam, lett helyette asztali gép. Ugyanúgy külső monitor, bill, egér - szuper.
Aztán jött az igény. El kellett utaznom, de közben a melót is meg kell csinálni. Olyasmit, amit iPad-del nem lehet. Úgyhogy szopás. Meg aztán mivel falun élek, nyáron sajnos elég gyakori az 1-2 másodperces áramkimaradás... Vehettem UPS-t a géphez.
Összegezve, azt hiszem a következő gépem ismét laptop lesz, még akkor is, ha állandóan asztalon fog pihenni, rákötött monitorral, billentyűzettel. Persze az ideális a két gépes kiszerelés lenne (egy asztali, egy laptop), de még nem nyertem annyit a lottónNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #12415 üzenetére
Hogy is volt? 640K-nak mindenre elégnek kell lennie...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz KROK640 #12411 üzenetére
Ha 16GB kell, akkor kap két 8gb-ost, vagy egy 16GB-ost. Laptopban bőven elég a 2 slot, egy azért már kevés. Az üzletiek nagy részében azért szokott lenni 2 slot, legalábbis Lenovo T480-ig kb. mindben van.
" valami MMC card "
Azért azt illene tudni, micsoda ("SD kártya") Bár a legtöbben azért valami pár gigás SSD volt, persze a 'dózer azon sem fért el.256MB RAM-mal nálam bármilyen XP SP2 halott volt, de 512-vel is eléggé... Pláne winyóval... Swappelt mindenhez.
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #12411 üzenetére
csinaltam egy notin Win ujratelepitest
kerdezem a juzert (lanybol van):
-....es miert pont ezt vetted meg?
-mert ennek feher a billentyuzete, es rozsaszin a haza, es vannak ezek kis kovecskek a fedolapjan
-aha
-ezek fontos dolgok....
a polcon sok fekete kozott ez "csajos" volttöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
mi lenne?
ha annyira fontos megnezi a telefonjan, ami a zsebben is elfer, es 10x mobilabb egy notakonyvnel is
ha meg nem fontos, akkor raer majd otthon is
10-15 eve amikor meg volt csomo butatelo is, ez meg maskepp lett volna, de azota egy okostelo qrva sok mindent IS tud martöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
Az a baj, hogy a legtöbben csak az árát nézik, megveszik, aztán majd te meg én szenvedünk vele a tulaj helyett is.
És mi van ha jövőre jön a usered, hogy 16GB RAM kéne?
(én most az asztalit direkt 4 mem slotos alaplappal vettem, amin nem volt 4 slot az egyből ki is esett. Van benne most 2×8GB RAM, de gondolok azokra az időkre is mikor ez kevés lehet és mellé lehet pattintani még 2×8 vagy 2×16GB RAM-ot)(van egy cimbi egy időben marékszámra vitte fillérekért a 2GB-os DDR3 modulokat. Amik kb senkinek sem kellettek, mindig csak kifelé jöttek a kevés slotos PC-kből, hogy mondjuk 2×4 kerüljön a helyükre. Na cimbinek az egyik gépe egy 2 CPU-s valami leselejtezett vállalati Xeon volt, és a végén már 12×2GB azaz 24GB RAM volt a gépében ezekből a filléres modulokból - van egy másik hasonló gépe, abban 48GB RAM van - aztán egy szép nap eladta, kb a teljes beszerzési ár duplájáért szállt ki belőle.)
"Nem 8GB? Mert azt nem XP-hez találták ki. Csak megvette a barom az Ubuntu Netbook-kal szállított cumót, mert az olcsóbb volt egy Windows árával, aztán Windowst akart tenni rá "
2GB!!! De most jut eszembe nem HDD hanem valami MMC card vagy mi volt. Simán lehet h nem tetszett a tulajnak a Linux valakivel felhackeltette a Win Xp-t aztán az meg bömbölt h nincs elég hely, és fájdalmasan lassan futott (na nem a RAM miatt, használtam én 256MBRAMmal is XP-t, teljesen rendben volt, de 1GB-al már az SP2 is tökéletesen rugalmas volt... csak hát ugye normális CPU és HDD mellett.)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #12405 üzenetére
Pontosan. Rengetegen vannak. És szerintem erről a marketing tehet a "mozgás szabadságával" és társaival. Mert legtöbb átlagemberről nem tudom elképzeli, hogy 30-50-100 ezret fizetne pluszba ugyanazért a teljesítményért máskülönben.
Van egy exem, 5 évig hajtott egy laptopot. Tönkrement, vége volt a laptopnak (szintén a nem modularitásból eredő hiba miatt, amit egy rendes PC-ben lazán cserélni lehetett volna). Valami korai I3-as volt 4GB RAMmal. Na kapott helyette egy asszem tán 6th Gen I5-öst, 8GB RAMmal meg SSDvel, akkor volt valami 250-300K az a gép. Mondja nekem hogy kicsi a tár (az SSD mérete kevés volt neki) cseréljem már ki. Mondtam neki, hogy laptop én ahhoz hozzá nem nyúlok? Különben is miért laptopot kért, amikor az előző gép sosem volt elmozdítva a helyéről??? A válasz : mert hátha egyszer majd el kell.
Különleges eset mostani barátnőm, sok éve laptopja van. Ő azt így kapta, előtte asztali gépe volt, neki mindegy. Gép évekig fixen ugyanazon a helyen, persze melegszik, kell cool pad, kell bele SSD, stb.
Tavaly egyszer jól jött, de nagyon, hogy laptop és el lehet vinni máshová. EGYETLEN EGYSZER. Azóta a gép megint a szent helyén van.
Múltkor kijelentette h neki a következő gépe is csak laptop lehet, mert mi van, ha megint ilyen helyzet adódik?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Anyád, gondolta Stirlitz...
@qnadam : Na ez az, amiért én is kibékülök az utángyártottakkal, mert egy nullával kevesebb, és nem használhatatlan.
@KROK640 : Pedig milyen jó dolog volt az MXM.
Laptopból meg meg kell nézni, mit veszel. TEgnap kaptam rohamot, hogy a T440 egy olyan verzióját akartuk usernek adni, amiben egy foglalat volt, és 4GB RAM. Persze gyorsan vakartam egy 8-as modult, de egyszerűbb lett volna mellédobni egy másik 4-est.
És ami donorból kivettem, az is 2 foglalatos T450 volt.
" Mire gondolhatott a költő??? Hogy egy 1GB RAMos XP-s géphez elég lesz 2GB HDD??? "
Nem 8GB? Mert azt nem XP-hez találták ki. Csak megvette a barom az Ubuntu Netbook-kal szállított cumót, mert az olcsóbb volt egy Windows árával, aztán Windowst akart tenni rá
(Ld. még Asus eeePC.)Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
teljesen egyetértek veled. Az egyszer excel user vagy netflix usert nem fogja vígasztalni, ha három évente teljesen új gépet kell venni. Szerintem inkább venne 1 év után ramot, 1év múlva megint mondjuk SSD-t stb.
és ugye kakor még ott a javítás probléámája is valóban.A PC legnagyobb dolga valóban a modularitás! Ez teszi használhatóvá és sokszínűvé a platformot!
Csak sajnos nem üzlet, és meg is kezdték am arketingesek ránevelni az embereket, elég ha arra gondolunk, hogy a brand irodai gépeknek mekkora piacuk van, (pedig azok még egy fokkal jobbak) vagy hogy hányember vesz drágábban sokkal kompromisszumosabb laptopot, csakhogy övé legyen a "mozgás szabadsága" miközben egész évben ugyanazon az asztalon hever a lapos.És mobil telefonban is felmerült a modularitás (a google kísérletezett vele pár éve, devolt valami indie project is rá, sőt mintha a facebook is tervezett volna ilyesmit)
-
veterán
Hát legalább egy nem kifejezetten hozzájuk tartozó írta: "Independent Advisors are freelancers in the community who use their proven skills and experience to answer technical questions in defined categories."
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #12365 üzenetére
Az Atom procis gépek sosem voltak jók. A maguk idejében sem. Találkoztam olyannal, amelyikben 2GB HDD volt 1GB RAMmal. Mire gondolhatott a költő??? Hogy egy 1GB RAMos XP-s géphez elég lesz 2GB HDD??? és akkor még nem bezséltem arról, hogy ezek teljesítménye 10 éve is csak a minimum volt még netezéshez is.
A facebook meg tragédia, minden új felülete kevésbé tetszik mint az előző, ugyanakkor folyamatosan nő a gépigénye. (Emlékszem még amikor facere regisztráltam, egy Athlon XP-m volt, amivel tökéletesen futott, ma már az azt követő Phenom 9500-asommal se mernék facebookozni)Ne is mondd, a nem cserélhető a akksi a mobiloknál a következő probléma.
Na meg ami még meredek, a szoftveres avultatás : A Nokia Lumia 630-asomat idén januárban cseréltem, 5,5 év után, mert a legtöbb szoftvere "nem támogatott" lett, ami annyit jelentett, hogy egyre kevesebb weboldal jelent meg vele, és ami megjelent is folyton összeomlott. A végén már a menetrendek.hu-t sem lehetett vele használni. Semmilyen app sem ment már rá. Fényképezi csodásan tud, az akksija még cserélhető, engem még évekig kiszolgált volna.Ezt a bad ram dolgot nem ismertem, jöhet róla a cikk.
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #12404 üzenetére
rengeteg ilyen juzer van, hogy a gep a szent asztalnal van fixen, es akkor emelik fel onnan, amikor letorlik a asztalt takaritaskor, tipikus desktop replacement uzemmod
vagy odebb megy vele neha a kanapera, de az eszkoz a lakast nem hagyta le az elmult 2 evben
de mobil kell legyen, mert nincs eleg mas mobil eszkoze mar...
kozben van Tablet is, meg a leg-leg okostelo, ami onmaga tobbe(!!!) kerul, mint a Tablet meg a Auchan-s notika egyutttöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
Ott a pont!! Épp a minap mentem el egy ilyen laptopot megnézni. Memóriát kellett volna bővíteni. Nem lehetett forrasztva van. Jött a hiszti, hogy mi az hogy nem lehet benne több memória?
Elmagyaráztam érthetően, majd levontam helyette a konklúziót (mivel ennyi segítség még kellett neki), vagyis : Legközelebb majd asztali gépet veszel, és nem laptopot, ha már évente egyszer sem mozdítod el a helyéről, és csak egy esteleges betörőnek könnyíted meg ezzel az életét, és akkor fogsz tudni bővíteni. Szóval kezdj el gyűjteni új gépre... asztalira...
Abba már nem is mentem bele, hogy a zseniális teknős egyébként konnektorba dugva, de akkuról használta a gépet, így jó eséllyel már akkor sem tud produktívan eltávolodnia konnektortól ha akarna, lévén az aksi szerintem már kuka.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #12358 üzenetére
"Találkoztam nemrég olyan notival is ahol a ram, proci és az SSD is forrasztva volt, gyakorlatilag semmi nem cserélhető benne.
Ez mind szándékos környezetszennyezés a notigyártók részéről. " épp ma meséltem egyik haveromnak, hogy manapság ilyenek a notik, hogy szinte semmi sem cserélhető bennük, és ha egy valami tönkremegy akkor kuka az egész.
Hát Tibi haverom is így járt, drága ASUS ROG laptop, aztán a VGA elhajította magát, úgyhogy alaplap+proci+VGA + munkadíj; meghallotta mennyi lenne, és máris inkább 200-ért keres asztali gépet.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Lenry
félisten
eddig sem tartottam sokra a Microsoft support oldalát, de ma végképp lehúzták magukat a WC-n a szememben:
kérdés: "nem akarja a Windows létrehozni a RAID tömböt"
válasz:
I would not use RAID Storage Pools because of the number of cases I've seen here where they have failed with data loss. RAID is an outdated concept that is unnecessary today with huge drives and backup imaging.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PlayStation 5
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest