- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
őstag
többfelvonásos teleregény következik. minden csak a képzelet szüleménye, kitalált karakterek, ha valaki magára ismer az csak a véletlen műve
04.05. 13:55
forgalom nem vészes, öt perccel ezelőtt bejön egy ideggyenge. ránézésre 40+ "férfi".
- üdv, miben segíthetek?
- itt vettem ezt a kártyaolvasót, és nem jó. (köszönés luxus)
- és mi lenne a probléma?
- túl kicsi.
- kicsi? milyen értelemben?
- beraktam gépbe (3.5ös helyre rakható cucc), és egy két milliméteres rés van a kártyaolvasó és az előlap között.
- a kártyaolvasó rendben működik?
- igen.
- nos, ez nem garanciális probléma, mint ahogy említette az elöbb, az eszköz működik.
- de akkorse jó ez nekem!
- esetleg ajánlhatok egy másik számítógép házat, aminél nincs rés?
- nem kell! és kirohan a boltból.mivelhogy az ajtó nyitva volt, tisztán lehetett hallani, ahogy az utcán üvöltve anyázik... inkább kirakom az "ebédszünet" táblát, és hozok valami kínait.
még aznap, 15:40
emberünk visszajött, hozta a "hozzáértő" fiát. max. 15 éves vérpistike kategória.
- üdv ismét!
- hoztam fiamat is, ő ért hozzá! (köszönés ismét elmaradt természetesen)
- igen?
- srác: ööö... apám szerint ez rossz.
- ő az elöbb azt állította, hogy tökéletesen működik.
- nemtom, apám csak azt mondta, hogy rossz.
- apja: de rossz! túl kicsi!
- mint mondtam, ez nem garanciális probléma. de ha bármi problémája lenne, maximum át tudom venni bevizsgálásra. szeretné, hogy teszteljem?
- ööö...
- rendben. (visszacsomagoltam, visszaraktam pultra. csóri srác nem kicsit vörösödött.)
öreg lekapja pultról kártyaolvasót, ráordít gyerekre, hogy "gyerünk innét!" és kiviharzik megint. srác suttogva elköszön, rohan apja után.azért kicsit megsajnáltam, hogy ilyen elmebeteg apával van megáldva... ha az első két nap ilyen, mi jöhet még a héten?
(szerk: legalább a "cilisz cipösz cilke" és a "toászoszisz" jó volt...)
04.19.
telefon.
- tessék, xy számtechüzlet, szervíz. (külön vonal. ujjé!)
- megint én vagyok!
- bocsánat, de ki is pontosabban?
- hát én! a kártyaolvasós!
- ja igen, már emlékszem. sikerült értesíteni a fogyasztóvédelmet?
- igen! értesítettek, hogy vizsgálják az ügyet! ezt jól megszívta! biip biip biip...érzem, hogy ez folytatásos teleregény lesz... egyáltalán kellene valami értesítőt kapnom erről?
05. 09.
telefon:
- tessék, xy számtechüzlet.
- héló! én vagyok a kártyaolvasós!
- (de örülök neked...) üdv, már rég hallottam önről... van valami jó híre? (cinizmus\ON)
- igen! kivizsgálták az ügyet! azt mondták, hogy intézkednek!
- örülök neki. valami egyéb?
- bipbipbip...na mi van, nem erre számított?
05. 10.
fejlemény van kártyaolvasó témában!
hívott valami Mária, hogy nem vagyok hajlandó átvenni a hibás terméket. felvilágosítottam, hogy az a problémája, hogy két milliméteres rés van a kártyaolvasó és a háza előlapja között, az olvasó tökéletesen működik. ezt valahogy kifelejtette a leveléből... a hölgy szó szerint kiröhögte az illetőt, valamikor kijön a jegyzőkönyvet felvenni, továbbítja embernek. ebből sem lesz semmi.
05. 11.
kártyaolvasó téma - hepiend (?)
Fogyvéd Mária 2 óra körül jött, egy 30+ faszival.
mondta a tényállást, hogy bejelentést kaptak egy vevőtől arról, hogy nem vagyunk hajlandóak garanciáztatni a hibás cuccot, és igaz-e, amit az előző beszélgetésünkkor mondtam. elmeséltem a teljes sztorit újra, alig bírta visszatartani a röhögést. hozta a levél másolatát, amit kapott. lehúz engem és a boltot a sárga földig, hogy nem voltam hajlandó segíteni a problémáján, nem vettem át a hibás terméket, az árát sem fizettem vissza. pedig hibás volt! állítólag fogyvédnél is kipróbálták, természetesen tökéletesen működött. arról egy szót sem ír, hogy rés lenne háza előlapja és a cucc között. komplett sztori jegyzőkönyvezve lett.
itt voltak zárásig. mutattam nekik topikot, közösen röhögtünk sztorikon, ő is mesélt pár elég érdekeset. zárnám be boltot, erre mondja, hogy neki négykor lejárt a munkaideje, de szívesebben volt itt, mint az irodában privát számát megadta, ha bármi gond lenne, hívjam nyugodtan.
hívtam főnököt, elmeséltem, hogy mi volt itt, elsőre nem akarta elhinni előbb volt itt, elolvasta jegyzőkönyv másolatát, arcán totál döbbenet, és csak ennyit mondott: "b*zd meg, hihetetlen vagy..." ugyanis jártak már párszor nála, és be akarták fenyíteni pár piszlicsáré dolog miatt.
ennyi
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Hintalow
senior tag
Nem nagyon segítettem soha senkinek, egy kettő eset volt, ilyen iskolapéldás bontószökevényt turbózzál fel, de sokáig tartottak ezek mert lassú volt mint a tetű, én meg pofátlanul belefolytam a család életébe, kértem vacsit meg sört, nem érdekelt, hogy zavarok, úgyhogy nem nagyon keresgéltek utána
Szűk családi körben szoktam segíteni, de ők meg ügyesek, nem barmolják szét a gépetHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
KROK640
nagyúr
Amit ki nem állhatok mikor nem spórol a kocsiján, nem spórol a Tescoban, nem spórol hétvégén mikor wellnessezni kell menni, DE spórol a gépén, vagy azon akar aki ezt rendbe kellene rakja. Mert te az áfa nélküli nagykerár feléért hozzad a cuccot, úgy, hogy abban már benne van a munkadíjjad is; és személyesen sértve érzi magát, ha közlöd vele, hogy ez nem fog menni.
Aztán akkor keres más megoldást, szív az amatőrökkel, akik sokszor nemhogy kevesebbet de még inkább többet kérnek, aztán kiköt egy félig meddig megoldásnál annál drágábban ahogy én válalltam volna, én meg hallom vissza, hogy mi folyik. De ő soha, de soha, nem mondaná azt, hogy tévedett, és legközelebb czigánykodás helyett kifizeti amit kérek, csak menjek. Sajnos nekem eddig szinte csak ilyenek voltak.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Képzelt nagylelkűség, avagy a "Celerongyosok" :
Sok sok éve (úgy 16,5 éve pontosabban) volt egy fiatal pár itt pár házra tőlünk (most is itt laknak, naponta látom őket, de csak az ember szokott néha köszönni, a nő az úgy tesz mintha ismeretlen lennék).
Anno áthívtak h lassú a gép meg CD író is kéne, meg ez meg az ... Celeron 1700MHz, 128MB RAMmal asszem 20GB körüli winyóval, meg valami full alap VGA volt, szal látszott h belépőszint az egész.
Na kitalálták h ebbe kéne még RAM, mondom jó, tegyünk bele 256MB-ot még pluszba (ekkori otthoni gépemben ami szintén 1700-as Celeron volt, igaz 2266MHZ-en, már 640MB RAM volt, GeForce 3 Ti500 128MB, és 2×80GB HDD), mert annyi kellene már lassan, az a 128 nagyon kevés már. Persze ment a garasoskodás, így végül maradtunk a +128MB RAMba, illetve valami olcsó CD író legyen az az író, meg ugye már akkor rakjam újra a gépet is. Számlát meg mindenképp hozzak, vagy tárgytalan. Kérdezem miért ki a vállalkozó? Azt mondja senki de majd valakinek elpasszolják ismerettségi körben a számlát.
Tehát felmértem a terepet, megbeszéltem velük a dolgokat, majd elmentem és saját(!) pénzből megvettem a cuccokat a városban, számlával. (ma már nem tennék ilyet, de ez egy másik történet)
Akkoriban elég jó kapcsolataim voltak, okosba' kb 2/3-ad áron megtudtam volna oldani (persze számla nélkül) de hát biztos sokat kaptak egy olyan számláért amin a kis értékű szemetük 25%-át valaki valahogy vissza tudja majd igényelni/leírni, mindezt persze úgy, hogy neki is megérje az üzlet. Vagy nem.
Persze az is benne van h a számla csak azért kellett h leellenőrizzék, hogy nem verem-e át őket. (bár ugye nem ezt mondták, pedig megértettem volna)
Másnap visszamentem, számlát bemutattam, pénzt megkaptam fillérre pontosan. Beszereltem a RAMot, a CD írót, Win telepítés gyönyörűen felment, feldobáltam pár kötelező util-t meg amit kértek. Eddigre már eléggé estévbe is fordult az idő, gondoltam itt az ideje távozni. így közöltem, hogy azért még remélem tudják h munkadíj is lesz. Kérdik h mennyire gondoltam? mondom "kettőre". Erre a nagylelkű mosollyal az arcán átad 300ft-ot (háromszázat nem elírás) hogy a többit tartsam meg mert megérdemlem, igazán elégedettek velem. Mikor mondtam nekik, hogy 2000ft-ra gondoltam, lévén két teljes délutánt elbactam az ő szarjukkal, akkor jött a sápitozás, hogy de most akarnak ablakot cseréltetni, és tudom-e én milyen drága egy új ablak??? - hát nyilván az én 1700ft-om hiányzik csak hozzá... meg, hogy különben is most fizettek nekem egy csomót - az már nem fordult meg a fejükben, hogy azokért a cuccokért amik a gépükben vannak, szóval nem nekem hanem maguknak fizették. Végül a férfi azt mondta h majd elhozza nekem a pénzt. Azóta is hozza...
Még annyit ehhez, hogy aztán meglett az új ablak, a házhoz is ragasztva lett még egy szoba, lett egy Skoda Favorit, azt lecserélték pár év múlva egy Fabiára, mostanság pedig egy 2-3 éves Mondeojuk van.
De kell is ez, mert így van mivel hordani a városba szerelőhöz a gépet, 10 ezrekért. Mert tudom h jgy van, az mesélte, aki nekik engem ajánlott, hogy drágán hordják szerelőhöz a gépet, először meg is kérdezte h miért nem én megyek? Én meg elmeséltem neki is ezt a történetet :D
Hát ezért megérte megspórolni 1700ft-ot???Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
support témához még :
Az még hagyján h amikor felrakom a win-t előáll egy kivánság listával (bár itt is találkoztam akkora listával h majdnem hátast dobtam h mi minden kell még a rendszerre, mire végeztem vele pont olyan lassú volt mint format előtt :D ); de amikor hazamentem már és 1-2-3 nap múlva hív/ír h ez meg az kéne még neki... elmegyek megcsinálom, és amikor tartom a markom ú van megsértődve, hogy ez hogyhogy nem ingyen jár?
Egyszer az egyiket megkérdeztem h mit gondol a szaros 2-3 ezer ft-jáért amit fizetett hónapokig fogok idejárni? még ő volt megsértődve.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Pár éve meghírdettem az akkori laptopomat, de csak csendben így a környéken, haveri körben, mert semmi szín alatt nem akartam postázgatni.
Na egyszercsak meg is jelent nálam, két utcával arrébbról a vevő, hogy ő megnézné a gépet (kis falu sokan ismernek sok mindenkit). Előtte persze nem szólt ide meg semmi, nem épp a legjobbkor jött, de egye fene. Megmutattam neki a gépet, volt egy csomó idióta kérdése, majd azzal távozott, hogy neki ez kell de most nem hozott pénzt.
Eltelt pár nap, már el is felejtettem az egészet, mikor jött megint, hogy megvan-e még? Ő megnézné mégegyszer, és ha tetszik meg is veszi. Megint alaposan megnézegette, minden, majd akkor már kijelentette h ez neki bizony kell, de jajj hát most sem hozott magával pénzt de majd megoldjuk. Majd semmi... már le is tettem az eladásról.
3-4 nappal ismét beállított, hogy hozta a pénzt, de ezt meg azt meg amazt telepítsek fel rá, hogy fut, hogy megy, ilyen progi kell neki rá meg olyan. Elment szószerint egy egész délelőtt erre, amit egyébként szó szerint grátiszba kapott tőlem, ugyanis mindezért egy fillért sem számoltam fel pluszba. Na a végén elégedetten kifizetett (részletbe akarta, de közöltem vele, hogy ebben csak akkor vagyok benne ha az utolsó részlet kifizetése után viszi ki a gépet; na így már nem tetszett neki a dolog).
Ezután eltelt 2 nap, amikor is csenget, hogy jajj hát baj van, mert a VGA driver rossz rajta, gondoltam biztos elnyomkodott valamit de én évekig hazsnáltam azzal a driverrel, és sosem volt gond.
Na szétnyitottam a laptopot, és majdnem kiestem a cipőmből az elém táruló látványtól : a kijelző szanaszét volt törve, az egész laptop érzésre majd szétesett és sokkal lassabban bootolt be mint kelett volna. Közöltem vele h ezt tuti elejtette. Ő nem, ezt a VGA driver csinálja, meg nézzem meg nem csak az a baj h repedt a kép hanem bizonyos területeken másképp vannak a színek (hát persze, szerte szét törted a kijelzőt). Hogy én telepítsem újra, mert csak úgy lesz jó stb. Na akkor bementünk a biosba és megmutattam neki h ott is szar a kép, ez nem windows, nem VGA driver, Ő persze kötötte az ebet a karóhoz, hogy tutira nem ejtette le. Elirányítottam egy szakszervízbe ahol kicserélik a kijelzőjét neki. Miután elvitte a laptopot még az bent volt a szervízben, felkeresett ezzel az örömöhírrel h sikerült a szervízbe majd megcsinálják, de jujj drága lesz, NEM KELLETT VOLNA ELEJTENIE... szólta el magát.
Pár nap múlva visszajött, hogy kicserélték a kijelzőt (mást nem csináltak rajta de szerintem más baja is volt a gépnek, pl innentől sokkal lassabban bootolt mint korábban, meg az összes HDD művelet bajos lett), és hogy 20 ezer ft volt, jajj jajj. Ja, és hogy fizessem már ki, mert hogy neki ez így milyen sokba volt, mert hogy milyen rosszul járt. Gondolhatta h annyira nincs igaza mert amikor közöltem vele h esélytelen, akkor hamar ráállt, hogy csak felezzük meg a javítást, a végén már a negyedével is beérte volna, csak mindenképp adjak neki pénzt. Hát nem kapott.
Ettől ő úgy gondolta, hogy akkor élethosszig tartó supportot vásárolt tőlem, ugyanis ezekután 2-3-4 naponta mindenféle csip-csup baromsággal kapcsolatban hozzám rohant a laptoppal, hogy ezt telepítsek fel neki, vagy azt, netán megölte a böngészőt és oldjam meg, meg ilyenek. kb az 5-6ik alkalom után közöltem vele, hogy legközelebbtől 5000ft/óra, mert más dolgom is van mint ezzel nyűglődni. Na akkor még összeszedett 15000ft-nyi tartozást, aztán eltűnt a balfenéken.
Azóta ha látom az utcán, akkor átmegy a másik oldalba, az eget nézi, nem akar megismerni stb, ha pedig a tartozását említem neki akkor nagy szemekkel néz rám, hogy én mégis miről beszélek? El is engedtem már a témát.Amúgy nem ő az egyeten, aki azt hitte az évek során, hogyha vett tőlem valamit, vagy egyszer újraraktam a gépét és kifizette az általam kért összeget, akkor élethosszig tartó supportot vásárolt tőlem, ami azt jelenti, hogy a jövőben ingyen bármikor kénye kedvére ugráltathat minden apró szarért. És az emberek megvannak sértődve amikor közlöm velük, hogy az, hogy visszarohangálok "csak 20 perc"re (ami csak szerinte 20 perc, de amúgy 1 óra) nem megy ingyen...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
cbmfan
őstag
a szopás non plus ultrája, avagy gozso sztorija Ferivel
-
KROK640
nagyúr
No akkor átmásolom ide a storyjaimat amiket eddig megosztottam :
Pár éve, karácsonyi előtti nap, vasárnap hívtak h csináljam meg a gépet ami tök új csak nincs rajta Windows. Áruházi 150 ezres szemét. Na míg telepítettem jött a szöveg, hogy kell majd új XBOX is, segítsek a vásárlásba meg nagy TV, meg laptop franc tudja. A kapubeállón 2-3 éves SUV, a ház is vadi új, mondjuk kőporozva még nem volt.
Telepítés után mikor zat mondtam h 4 ezer ft, akkor ment a sírás, hogy hogy van pofám ilyen sok pénzt elkérni?
A másik, amikor szerencsétlen nyavalyás 1024 éve elavult Pentium 1-eshez hívtak még 2002-ben, hogy lassú a gép, tegyek csodát. Közöltem h nem lehet. Na akkor jött h másik kell. 65 ezer ft-ból (nagyker áron saját haszon és összeszerelési díj nélkül, ingyen ház meg táp, úgyis volt nekem mindkettő fölöslegbe) összeraktam egy Tualatinos, 256MB RAMos, GeForce2-es "gamer" gépet (az akkoriban még játékokra egész tűrhető volt, amolyan sweetpot gép) egy kis CPU tuninggal megfejelve, és jött a sírás, hogy jujjci mujci, hát ez rohadt drága, meg ilyet nem lehet. De 25-30ért átveszi... Megjegyzem itt is céges autó, meg 2-3 havonta wellness hétvége.
Eladtam a gépet másnak. Úgy egy év múlva vett egy "1700-as P4-et" (ilyen áruházi szutyok Celeront, 128MB RAMmal) 150 körül, és verte magát h milyen jól járt.[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
galoslac
tag
Adott volt 50-60 excel tábla, amiből statot kellett volna 3 embernek készítenie, erre volt 2 hetük, majd mikor közölték, hogy sajnos nem végeztek még kettő. (nem volt sürgős meló)
Elkészült a nagy mű, összesített stat egy táblába átküld a főninek, majd a válasz után mindhárman kisebb infarktust kaptak."Kérlek küldjétek át az összesített táblázatot is."
Amit csináltak: Kinyomtatták az összes táblát, egyikük olvasta a másikuk behúzta a megfelelő strigulát a harmadik meg ellenőrizte. (igen, mindent papíron)
Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál
-
Te, én sem tudom ezeket, fejből pláne, de ha nem tudom, kiguglizom... Ezek nem tudják, mi az. Meg lusták.
Haver volt így, ment önkormányzati sajtóshoz, aki nem ért rá, mert egyesével másolt fileokat 2 mappa között. Valami ötvenet.
Haver (bölcsész) megmutatta neki a CTRL gombot, amivel többet is ki lehet jelölni.
Sajtós nem kicsit csodálkozott el, hogy ezt ő miért nem tudta....gondoljunk bele, mi mehet a többi hivatal sötét bugyraiban.
Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Az önéletrajzát nem ismertem de ide a rozsdás bökőt hogy benne volt!
De ha egy =BAL() függvény vagy egy =HA() függvény vagy egy szűrő is gondot okoz akkor már a tudás mértéke konvergál a nullához.
A főnököm pedig a saját munkámért adta a fizetésemet nem az Ő munkájáért"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
gban
veterán
Én visszakérdeztem volna, honnan ismered az önéletrajzom, nem járultam hozzá
Valamint minek törölje ki - van ismerete, tudja kit kell kérdezni, vagyis birtokában van a legfontosabb infónak.
Mert mint tudjuk, nem mindent tudni kell hanem mindenről tudni kell hogy hol tudok utánanézni.Postázást nem vállalok.
-
koby11h
őstag
Én egyszer az egyik technológusnak mikor már fél órán belül tizedszer jött oda kérdezni Excel-ből - de nem ám valami agyon bonyolult egymásba ágyazott képletet vagy statisztikai dolgot vagy kimutatás varászlót - mondtam, hogy szívesen segítek, de az önéletrajzából törölje ki az Excel felhasználói ismereteket cserébe!!!
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
gban
veterán
Az a baj hogy nem ő lógott ki a sorból hanem én, és ez volt a politika - spóroljunk 10-30-50 ezret a melóson, nem baj hogy nem tud semmit, és nem baj hogy összességében gazdaságosabb sokkal a picit többe kerülő munkaerő.
ECDL - persze
Sírva hagyta volna ott 2 perc utánPostázást nem vállalok.
-
Lord Myn
senior tag
Egy csomó dolgot tudtam volna mondani neki... pl. kereshet egy ECDL tanfolyamot, hogy megtanulja kezelni azt a sz*rt. De reflexből biztos azt mondtam volna, hogy keressen egy másik állást a 2 hét alatt, mert, hogy nem ide való, az biztos.
"War does not determine who is right - only who is left."
-
gban
veterán
Ha már excel szóbakerült fenteb....
Kollegina szól, elnyomott valamit az excelben, csináljam már vissza.
Klikk, ok. Mondom, más?
Hát be kell írnia a hónap napjait, mellé hogy h-k-sz stb., meg mind mellé még valamit.
Mindezt 5 különböző lapon.
Ok, 2 perc se volt.
Más?
Más nincs, köszöni szépen, de most hogy így megcsináltam neki, most ő mit fog csinálni a következő 2 hétben?Postázást nem vállalok.
-
-
válasz zsintai1987 #75 üzenetére
"Dehogynem látványos, addig nem működött , ha megcsinálod működik!"
Na jó, de nekünk könnyebb*** megcsinálni.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Chaser
legenda
aki nehezményezte az árat azt gyorsan helyére raktam:
való igaz, csak klattyingatni' kell az egérrel és gombokat nyomogatni
de kérdem én, ha ennyire egyszerű mért nem csinálod meg magadnak?
- öööö izé öööö...
megmondom én, azért, mert én tudom hova kell klattyingatni' és milyen gombokat mikor kell nyomogatni, te pedig ha 24 órán keresztül is ülsz a gép előtt, akkor se leszel előrébb, azért, ennyi az ára, ha kell kell, ha nem akkor keresel mást
általában nem kerestek mást ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zsintai1987
tag
"Gyanítom hogy ezek a szakmák olyanok az átlagembernek, hogy rá lehet fogni hogy "csak a gombokat nyomkodod", meg "ez a hobbid", míg a burkoló, az asztalos, a műkörmös, stb. azok "tényleg" (látványosan és kézzelfogható eredménnyel) dolgoznak, így őket cink lenne ingyenmunkára kérni."
Dehogynem látványos, addig nem működött , ha megcsinálod működik!
Ilyen egyszerű, ugyan az mint, hogy megcsináltam a körmöd hisz ott van a kezeden...
3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16 , ház:CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, rx 5700xt nitro+
-
-
Silεncε
őstag
Engem is mindig megtalál a rokonság meg a haverok. Egyszer egy set-top-boxot akartak velem beállítattni, mondván informatikus vagyok, meg tudom csinálni... (még csak nem is hardverekkel foglalkozok, programozó
vagyokleszek majd egyszer) De rendszeres, hogy özönvíz előtti vasakat akarnak velem rendberakatni. Legtöbbször lerázom őket, se időm se energiám a sz@rjaikkal szenvedni (pláne ingyen)."Kiírt valamit a gép!" "De mit?" "Nem tudom, bezártam"
Lazán kapcsolódik, de azt is megkaptam már többször is, hogy gombokat nyomogatni nem munka, ezt ők is meg tudnák csinálni. Erre szoktam azt mondani, hogy nem azért kapom a pénzt, mert gombokat nyomogatok, hanem hogy tudom, milyen sorrendben kell lenyomni őket
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
A szívás egy dolog, de volt hogy személyes sértésnek vették, amikor elkezdtem kérdezni a pontos részletek felől, és akkor jött az, hogy már régen kidobta a papírokat, minek kérdezek ennyit, már bánja, hogy megkérdezett, miért mondom ugyanazt, amit a korábban megkérdezett ügyvédek, biztos nincsen-e rá valami trükk, hiszen látta/hallotta/olvasta hogy van rá.
No money, no honey.
-
mephi666
nagyúr
visszatalálós komment
...én örülök, hogy már nincsenek ismerőseim, akik ilyenekkel tudnának nyaggatni... családon belül viszont bárkinek-bármit ...én is ezt tapasztaltam, hogy az informatikus melóra úgy tekintenek, mintha az egy minimum golfozással, vagy horgászattal felérő hobbi lenne... kb mintha szívességet tennének azzal, hogy rátolják az emberre a problémáik megoldását
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
senior tag
válasz Kisgépkezelő #55 üzenetére
Jogászként is érnek ilyen hatások. Ebből a legrosszabbak, az "úgyis tudod", "neked csak pár perc, hiszen csak két mondatot kell megírnod", és természetesen az, hogy nem az igazat mondják el, csak a számukra pozitív részeket a történetből.
No money, no honey.
-
szipipeti
tag
Ne gondold...
Asztalos és csőszerelő szakmával is...
Ugyan ez a szitu...
Kóstolgatnak kóstolgatnak...'88-ból egy sztori...
Ugyan annál az idős házaspárnál a két eset...
A bácsika szerzett valahonnan 2 "-os csöveket vagy 300 métert...
Ebből a "hozott anyag"-ból kellett megoldani a teljes szenes-kazán / központi-fűtés dolgot. Még ez valahogy megoldható is lett volna, ha nem "bontott áru" Egy tsz-ből fóliasátorban volt fűtővezeték. 50 cm-enként 1-1 db 1/2" leágazással.
Azzal kellett kezdeni, hogy mindent levágni, és a kb 20 mm lukakat lehegeszteni...
Persze a kakas, megy a tyúkok a láb alatt az udvaron...
Szóltunk, hogy nem lesz jó...
Vágáskor egy kb: nagyobb diónyi sárgán ízzó salakdarab leesett a földre...
A vagy 15 kilós kakas úgy gondolta, jó ötlet felkapni... Át is esett szegényen... Persze ment a hiszti. "mama" gyorsan nekiállt, felcsapta levesnek... Persze nem kaptunk...
Az átlagos 4-5 napos szerelési idő helyett majd 2 hétig odajártunk....
Egy kávét, egy szem gyümölcsöt egy bögre kútvizet nem kaptunk...
Vége lett, a "papa" megkapta az instrukciót a "próbafűtés" levezényléséhez, - ekkor már bőven augusztus eleje volt...
Egyenletesen kell gyenge tűzzel fűteni, 2 teljes napig, figyelve a hőmérőt, hogy 45 és 65 C között legyen a hőfok éjjel/nappal, (hogy "igazodjanak a csövek"), majd az utolsó, a 3-ik nap 24 órában 80 C, vagy kicsit több, de ne menjen alá...
A kocsmában panaszkodott a "papa", hogy rohadt meleg volt bent, kinn aludt az udvaron... és aludni sem tudott, mert mindig elment a "hőfok"...Ja, az egyik kolléga apjának volt a "párttársa"... Ingyen munka...
-
nagyúr
Nekem volt olyan gyorsnyomdában, hogy professzor úr jött egy hordozható vinyóval, hogy rajta van a meghívója, amit ki kell nyomtatni. Nem volt rajta. Akkor nézzem meg a C meghajtót, mert arra is lementette. Hiába magyaráztam neki, hogy az a C meghajtó nem ez a C meghajtó, kikérte magának, hogy ő a kémia tudományok doktora, ne magyarázzam meg neki, ő látta, hogy ott van a C meghajtón...
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
A legrosszabb az a fajta, amelyik nem fogja fel, hogy ha tanul, akkor könnyebb lesz a dolga. Csak nyomja, hogy nemérdekliaszámítógép.
@IT user : LOLLL
@doeeg : Nekem ez kimaradt (nem fotózok portrét), a max. annyi volt, amikor valaki említette, hogy fényképezni könnyű, hogy megkérdeztem, mikor szokott kelni? Aztán elmeséltem neki, hogyan megy ki az ember egy jó helyre, hogy a hajnali fényeket elkapja (nyáron pl. 4.30-as napkletére...)Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Kisgépkezelő #55 üzenetére
"Valamiért ilyen téren az informatikával foglalkozókra rájár a rúd."
Nagyon messze vagyok még attól hogy hivatásos fotós legyek, de ugyanez a szitu itt is (ráadásul amúgy főállásban IT-ban dolgozom, igaz hogy adatbázis illetve BI vonalon, na de magyarázd el annak, akinek az IT = rendszergazda ) , nekem is voltak lightos célzások hogy menjek már ezt meg azt fotózni (csak mert nekem van nagy és csattogós gépem), de fotós ismerősök akik már pénzért csinálják, szintén mesélték: "neked úgyis ez a hobbid is", "jók lesznek az elkészült képek a portfóliódba" alapon (természetesen ingyen) őszi/nyári/karácsonyi/babafotózás, extrém esetben "meghívunk az esküvőre, nem kell külön ajándék, elég ha a fotókat megkapjuk ajiba". (azt tudni kell hogy egy normálisabb esküvői fotós 200e. alatt nem igazán jön ki)Gyanítom hogy ezek a szakmák olyanok az átlagembernek, hogy rá lehet fogni hogy "csak a gombokat nyomkodod", meg "ez a hobbid", míg a burkoló, az asztalos, a műkörmös, stb. azok "tényleg" (látványosan és kézzelfogható eredménnyel) dolgoznak, így őket cink lenne ingyenmunkára kérni.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
IT user
tag
Vidéki gyár, számítógépes folyamatirányítás, helyi, idős operátor. Egeret csak a kamrában látott eddig. Két kézzel kezelte az egeret, jobb kézzel tologatta, bal kézzel kattintott. Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem.
Közben a háttérben 35-40 példányban futott a beépített sakk program. Mindig újra kellett indítani a programot, mert eltűnt a képe. -
addikt
Műszaki analfabéták mikor műszaki "cuccal" kell dolgoznia, eh
Én anno úgy jártam vagy jó 10 éve, hogy Excelben kellett volna megcsinálni az egyik volt kollégámnak valami új sor beillesztés szintű problémát, de nem sikerült magától.
Felhív hogy nem megy neki, segítsek neki.
30 percen át magyaráztam hogy mit kellene csinálnia, de nem sikerült neki, már a falat kapartam kb. Azt tudni kell hogy tőlem jó 15-20 perc sétára volt az illető, gondoltam letudom telefonon, csak nem olyan dolog ez.
Hát DE.
A végén letettem, és lesétáltam hozzá, kb. 2 perces művelet volt magyarázással együtt. Legalább odafelé lenyugodtam, meg visszafelé is jól esett a friss levegő (kora ősz volt talán, még jó hogy nem -10°-os télben ) -
Gyár, én vagyok a local support.
Gyere ki a ... sorra, mert nem ér el az egér a zöld gombig!
(Vezetékes egér, nem tudta, hogy fel lehet emelni, és a 20x20-as perifériapolcon úgy elhúzkodta, hogy a vezeték nem engedett eleget, nem tudott a zöld gombra kattintani, amivel a termék tesztje indult. Főnököm azt ordította utána, hogy ha ennek rádióst adnánk, egy hét múlva már az udvaron tologatná )
Másik állomás: eltűnt a zöld gomb.
A teszteren fizikai gombok voltak, jó nagy zöld és piros, mérés indítása és megszakítása.
Főni járt arra, amikor ezt mondták neki, levette a zöld gombról a papírlapot, amit valaki előtte ott hagyott.Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
válasz Peter Kiss #57 üzenetére
Nekem nincs is számom. Céges mobil, család felhívhat, de ennyi. Ismeretlen számot meg nem is veszek fel...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
gabor_b
tag
Visszataláláshoz.
-
koby11h
őstag
Nekem ami még mostanában rendszeresen kijut az az orrom alá dugott mobiltelefon amin egy képernyőrészlet van, néha olvasható üzenettel amiről nekem meg kellene mondanom, érthetően konyhanyelven hogy pontosan mit is csináljon vele, hogy jó legyen.
Vagy olyan program amiről még életemben nem hallottam, vagy qvga kamerával csinálták, vagy épp a lényeg nem látszik, hogy melyik web oldal vagy program amiről szó van.
És ez heti 1-3 alkalommal előfordul, bevásárlás közben, iskolában amíg a gyereknek integetnék mikor kirakom, családi összejövetelen.
"Itt van már hetek óta a telefonomon, csak most nem találom, a lányom küldte haza mms-be. Na, ez nem az, ez is a kutya, ez is a kutya, ez meg az új daráló, nagyon jó, anyádnak nem veszel? Na meg is van, erre mondjál valamit, de úgy hogy meg is értsem!" és az orrom alá dugja az általa csak Ilikének hívott iLike-ját, minimális fényerővel amin egy bélyeg méretű kép van. És mindezt nagy hangon a boltban a péksütis pult előtt, bámultak is az emberek, hogy én milyen műsorral lépek itt fel éppen..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Kisgépkezelő
senior tag
Valamiért ilyen téren az informatikával foglalkozókra rájár a rúd. Egyrészt ugye valamiért nem él az emberek fejében az a kép, hogy ez munka lenne, másrészt azt feltételezik, hogy ha az ember az informatika valamely ágához ért, akkor automatikusan a többiben is profi, harmadrészt meg azt várják, hogy amihez hozzáérek az menten arannyá változik.
Egy ideje már a saját anyámat kénytelen vagyok lepattintani ha ilyenekkel fordul hozzám, mert vagy olyanokkal traktál amikről fogalmam sincs, (tipikusan olyan dolog amivel kapcsolatban az adott termék supportját kell keresni), esetleg a barátnőjének kéne weblap (sosem értettem a webfejlesztéshez), vagy csak rakjam újra a gépét, mert belassult. Persze ha azt mondom, hogy drágább az időm annál mint amennyibe egy olyan gép kerül ami az összes bloatware-el terhelve vígan fut akkor én vagyok a hálátlan. Egyszer elmondtam neki, hogy mennyi is a pótlékos pótlékkal pótlékolt hétvégi túlórapénzem, azóta csak egész ritkán nyaggat. -
bambano
titán
válasz LamerGyuri #46 üzenetére
Wolfman tudja már, hogy jelenése van itt?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
XharX
aktív tag
"Leginkább akkor szoktam berágni, ha megkapom, hogy "belefér az idődbe, nem? Úgyis sokat ülsz gép előtt" ...."
Én egy kis faluból származom, ahonnan elég kevesen mennek egyetemre. 2 évvel ezelőtti zh időszakomban egyik volt osztálytársam, tipikus "minek mész oda, semmi értelme, én már rég pénztkeresek" típusú emberke rámírt, hogy aznap esetleg másnap menjek már haza és majd át hozzá, mert valami régi gép nem megy megfelelően. Amikor közöltem vele, hogy ez így nem fog megtörténni, mert van elég dolgom épp, még én voltam a szemét aki a hülye hobbiját a barátai elé teszi. Mondjuk a hülye tényeg én voltam, mert két héttel később otthon átmentem és segítettem ezek után is.
Mivel nem vagyok túl idős (23), így a régebbi gépekkel sokáig nem volt valami nagy tapasztalatom. Már a legelső pc amit úgy ahogy a sajátomnak nevezhetek is s478-ra épült, a következőt meg már én raktam össze 1155-re. Ezért mindig kaptam a lehetőségen 13+ éves koromban, ahol szerelhettem mást is. Mivel akkortájt ez teljesen lekötött, így hamar sikerült kellő tapasztalatot szereznem, de ez senkit nem tántorított el attól, hogy engem zaklasson minden gondjával később is. Személyes kedvenceim egyike, egyszer egyik általános iskolás majd akkora már gimis osztálytársam megkért, hogy szombaton ugorjak már át segíteni picit neki. Mondom persze, de mikor odaértem fogadott a tény, hogy nem neki kell, hanem az én általam sosem látott rokonának kell a garázsba egy gép, most hozott el valahonnan pár régi darabot, ezekből dobjak már valamit össze. Körülbelül 15 darab 386/486-os csoda volt, amiből lényegében négy vagy öt volt nem teljesen kuka, végül több óra próbálgatás után csak sikerült egy stabil és működő gépet összerakni. Ekkora már persze eldöntöttem, hogy ez volt az utolsó, hogy én valakinek ilyet csináljak, de a csúcs erre érkezett meg. Azt hozzá kell tenni, hogy mint megtudtam ő egy tehetős ember, akinek hátsó zsebből se lett volna megterhelő bármilyen pc-t venni, aztán a melettünk lévő városban már c2d használt brand gépek 10-15k körül mentek, tökéletes is a garázsba. Szóval a lényeg, hogy a fél napomat felemésztő ottlétem alatt egy kávét nem kaptam, majd mikor kész lett a dolog, még én voltam a kontár, amiért nem windows 7 van a gépen, az a jó rendszer, ő azt tudja használni. Ezután persze egy köszönöm nem hagyta el a száját.
Az egyik legnagyobb gondom még ezekkel a segítség kérésekkel, hogy mindig minden ingyen legyen. Ez párszor megesett, de a kedvencem: s478 celeron alapra épült csoda az áldozat. A gép nem reagált semmire, a ventik se pörögtek fel, semmi. Nem kellett túl hosszú idő mire meglett a gond, a táp szállt el. Szétszedve elég látványos volt, hogy ezt bizony nem lehet csak úgy megcsinálni itthon, a többi alkatrész épsége miatt meg leteszteltem a gépet a saját tápommal. Minden rendben ment, szépen kivettem ami az enyém, összeraktam majd közlöm mi a gond (valószínűleg nem szóról szóra, de kb ez volt).
-De hát az előbb láttuk ment
-Igen, mivel csere alkatrésszel kipróbáltam, de azt kivettem
-Akkor meg miért nem hagytad ott?
-Talán mivel az az enyém?
-De azt mondtad megcsinálod
-Minden további nélkül, csak előbb szükséges egy új tápegység, amit persze szívesen segítek kiválasztani is
-Neked nincs ilyened?
-Van egy darab plusz tápom, ez a tartalék, ez van most is nálam
-Akkor az jó lesz
-Háát nem terveztem eladni, bár épp megtehetem, baráti áron 15k huf lenne, de ebbe a gépbe ami kell már újonnan is megáll 8-ba, és az még a következő konfigot is kiszolgálja majd (ekkor ha jól emlékszem elég olcsó volt pl a 400-as fsp hexa)
Itt jött a megsemmisítő válasz, hogy hát ő úgy gondolta majd neki fogom adni az enyém, csak úgy, pedig se nem barát, se nem rokon, nekem igazából senkim se volt, alig ismertem, csak ez is ismertségen keresztül ment.Amit viszont legjobban utálok és ez mai napig megy, felhívnak, hogy valami gondot, amit nem tudnak el se magyarázni mi az, oldjam már meg telefonon keresztül. Vagy épp értem mi a gond, de hiába mondom el mit kell tenni, a vezérlőpult megnyitásáig se jutnak el, mert már ennyi se megy.
Személyes kedvencem, két hete történt, csörren a telefonom és "Sziaaaaaa Peti xy vagyok, anyud adta meg a számod, mert mondta tudsz ezekben segíteni, hogy kell képet megosztani mással google driveba?"
Közöltem, hogy ez egyszerűbb lesz írásban, küldök valamit. Szóval eküldtem a google első találát erre, ahol a google saját oldalán magyarul leírják hogy kell ezt, 2 fő, és asszem összesen 6 darab kisebb lépésben. Pár perc múlva csörren újra a teló, "húú, hát nekem ez túl sok így leírva, nem mondanád mégis el?".Szóval új fogalom a témában magamnak, telefonon is elküldök mindenkit a p*csába
-
Igen, ez jellemzőbb. De ez ilyen, most ha árajánlat se ads a cég, akkor hogy akar nyerni?
A sóherséget nem kommentálom, nekem még az jut eszembe, hogy ha beszereznek saját pénzből, akkor kiderül, hogy van, és adózni kéne.Amúgy ja, ezek a gépeket elmutyizzuk sztorik nekem is akkorról vannak meg.
@cbmfan : LOOOOLL
Mondjuk ha 775, az nem lehetett régen Nekem azok már tök új cuccok...[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz LamerGyuri #46 üzenetére
pedig az igazság ott van...
itt a folytatás is pár nappal későbbről:
hányós barátunk visszatért.
szerencsére itt volt főnök, két mondatban elmondtam a tényállást intézés előtt.
- helló, segíthetek?
- ööö igen, én voltam itt a hét elején, én hoztam a koszos (hehhe, peeersze. ha csak az lett volna benne...) gépet.
- már emlékszem. sikerült kitakarítani?
- igen! kimostam benzinkúton! (hogy mi? begurult vele az autómosóba, ezzel verdája tetején? vagy nagynyomású mókával megküldte?)
- lássuk. (gép tényleg teljesen tiszta volt kívül-belül) de ugye tudod, hogy a múltkori esettel elvesztettél mindenféle jótállást, garanciát? hisz ez nem rendeltetésszerű használatnak számít.
- aham... (főnök itt vonult be szervizbe röhögni)gépet felrakja asztalra. oldallap leszed, látszanak a rászáradt maradékok... de legalább nem büdös annyira.
- ez a gép garantáltan nem fog működni. próbáltad bekapcsolni?
- nem... de próbáljuk ki!
- tesztelem, de csak a te felelősségedre.
- oké...rosszabbik teszt monitor előszed, UPS szintén, felesleges HW elemek lehúz/kiszed, összedug minden, áram alatt cucc. led világít alaplapon, jó jel... nyomjunk egy power gombot. szikrázó hang, pukk, füst, UPS leold. gépről ennyit, alaplapon memória foglalatok és proci között szép 5 forintos méretű égésnyom. (valami 775ös microATX Gigabyte lap volt)
- én szóltam.
- hátööö...
- valószínűleg DVD író és a vincseszter megúszta. ramok, videokártya kérdéses (intvga volt lapon), de azt inkább nem tenném be egy teszt alaplapba sem. (főnök bólogat) a tápnak és az alaplapnak biztosan vége.
- ezzel most mit csináljak?
- át tudjuk venni térítésmentesen veszélyes hulladékként a hibás alkatrészeket, és ha szeretnéd, az általad mondott összegből tudunk építeni egy másik gépet.
- arra most nincs pénzem...
- szeretnéd elvinni a gépedet ebben az állapotban?
- aha... (totál bekómált, mintha itt se lenne)
- rendben. (összerakom ahogy tudom, leejtés miatt kissé görbült a ház)kérdezem főnököt, szervízdíjjal zargassam-e. mondja, hogy hagyjuk szegényt...
szöszmötöl még egy darabig, elvisz egy árlistát, hóna alá kapja gépét, és elvonul. köszönés nélkül persze.
remélem, hogy nem látom többé...
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
bepofátlankodok boltos sztorival... arra sem emlékeztem, hogy mikor dolgoztam ott 2011-től valameddig, ez áprilisban történt:
emiatt kaptam meg néhányszor ezt az utalást...
- helló, miben segíthetek?
- nem indul. (a gép ordasul bűzlik, ház tele horpadásokkal, tiszta retek az egész.)
- pillanat, és jövök.
kartondoboz szétvág, vegyvédelmi kesztyű fel, eladótérben karton felrak pultra, biztos, ami biztos. ember felrakja... bár ne tette volna. oldallap leszed, és jön a meglepi.
- jesszus, ebbe belehánytak?
- öööö lehet, hétvégén buli volt.
- oké, én ehhez inkább nem nyúlnék.
- há de itt vettem! garanciális!
- lehet, de akkor sem nyúlnék hozzá, maximum egy tisztítás után.ember itt kezd üvöltözni, fogyvéddel fenyeget, kéri panaszkönyvet. megkapta. írt bele négy sort, ami olvashatatlan, nevét, címét természetesen elfelejtette beírni.
nagy duzzogva felkapja gépét, kirohan boltból. megy három lépést, kirakat elött elejti hullik szét az egész normális csavarozás híján.utána két órán át szellőztettünk ventillátorokkal, mire nagynehezen eltűnt a szag. még a macskabrunznál is durvább volt, ugyanis ahhoz is volt már szerencsém anno...
-
Tomasz72
aktív tag
Fiatal koromban a barátnőmmel bringáztunk a faluban, csak úgy, céltalanul.
Ő 13 én meg 15, tényleg nagyon szerelmes voltam...
Ebbe az idillbe csöppent bele Nagyfater egyik haverja, hogy..:
- gyere má Palikám (Apám után sokan így szólítottak), nézd meg nekem a videót, me nagyon rossz a kép.
- Tamás vagyok...
- ja persze, akkó megnézed...? Tudod a mútkó is Te csináltad meg (kibontottam a magnót, és bekötöttem az antenna meg a TV közé, ja és beállítottam azt a két kemény földi csatornát..)
Ebben a pillanatban éreztem, hogy romantika ide vagy oda, engednem kell, mert a nyakamra fog járni az idők végezetéig.
Felmentünk és neki estem a gépnek.
Belül persze atom retek minden, mondom neki, hogy ha lenne itthon egy új fogkefe, meg egy kis alkohol, akkor gyorsabban végeznék, nem kéne szaladgálnom a neszeszeremért.
Kiganajoztam, próba...
- várjál csak Palikám, van egy jó kis kazetta...
Raks E180 berak, felfűz és kiderült. hogy a legokádékabb német pornó került a kezébe!!
- tényleg ügyes vagy! Mennyivel tartozom? várjál csak, van itt egy kis csokoládé, vegyetek no...!
A pofámról lesült a bőr, a mai napig szégyellem magam, pedig idestova 30 éve volt.
Mikor a kisöreget megláttam, inkább átmentem az utca másik oldalára! -
koby11h
őstag
Ezek nekem kb. 20-15-10 évvel ezelőtti "élmények", akkor még nagyon mentek ezek a kis biznicek. Mi meg néha takarítottuk el a sz@rt, vagy sírtunk néha a kíntól, néha a röhögéstől.
Most az van, hogy ügyfél IT kér árat, adunk, 6 hónap múlva kér megint, adunk, eltelik 4 hónap kér megint, megkérdezzük hogy akar valamit venni vagy csak unatkozik? Semmi csak minden pályázathoz 3 árajánlat kell, de nem nyertek egyiken sem (vagy mi csak alibi ajánlat voltunk). És akkor miért nem veszik meg saját pénzből legalább ami nagyon kell? MERT AZ ÚGY DRÁGA!
Dübörög a gazdaság![ Szerkesztve ]
-
Jobb emberek között ez úgy megy, hogy mindenki ráteszi a maga kis hasznát.
Mondjuk az is kemény, hogy az ember többször fizet egy ilyen műveletért, ahelyett, hogy utánanézne, meg tudja-e maga csinálni@koby11h : Mostanra ezt a "saját magunknak mutyizunk el gépet" már nagy cégeknél nem megy. Eddig egy helyen sem ment, ahol dolgoztam, és egyik sem volt kicsi. Pont az ilyenek miatt nem ment.
Akadt hely, ahol a dolgozók vehettek gépet a selejtből (itt voltak P3-as ATX házakban Core2 lapok, de nem sok), meg volt, hogy adományként megkapta valami jótékonysági szervezet a selejtből a jobb cuccokat. Sőt, ha megfelelő munkaköröd van, és beosztásod, akkor nem is lehet profilba vágó vállalkozásod általában. Nem véletlen.
Nagyobb cégeknél meg az IT manager (mikor hogy hívják) szerez be, nem a rendszergazda. Az meg kap annyit, hogy nem fog gépeket boltolni
Inkább az a jellemző, hogy a bürokrácia miatt hol lehet hardvert rendelni, hol nem.
Hív főni, hogy
- Azonnal mondd meg, mennyi gép fog kelleni a következő fél évben!
- De hát azt össze kell szedni, felbecsülni
- Nem érdekel, most kell leadni a rendelést, mondjaaad!!!
Mondtam egy marha nagy számot, azt mondta, nem gáz, max. kevesebb lesz, de kisajtol, amennyit tud[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Vakegérke #31 üzenetére
"Ez az egész annyiból tragédia, hogy sok szerencsétlen van, aki megérdemelné a segítséget, de a rossz tapasztalatok miatt már sajnos hiába várják.": akik megérdemelnék a segítséget, azok nálam nem szoktak követelőzni...
-
Chaser
legenda
nekik is respect - edigitalt már nem szoktam nézni, emagot is ignoráltam rég, de edigi+emag az már nálam nagyon nem gyere be, edigitől elmúlt években vettem vellany' borotvát, aminek meghibásodási esélye kicsi, leszolgálta az idejét, idén szintén vettem egy utódot, de mást nem -
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
ez alól viszont kivétel az ufós bolt, nagy respect nekik máshol nem látok "felbontott", vagy "újszerű" terméket, csak náluk 99%-ban, nyilván a többi boltba nem visznek vissza semmit elállással...jah de ( :
-
gban
veterán
válasz Vakegérke #33 üzenetére
Igen, népszerűnek bizonyul a téma.
Köszönöm az ötletet, Vakegérke az ötlet gazdája, neki legyen mindenki hálás akinek tetszik a topic!
(egy másik topicban felvetettem hogy mennyi ilyen esettel találkozhattunk, Vakegérke pedig javasolta, csináljak neki egy topicot)[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Chaser
legenda
"itthon megmondtam, hogy mindenki azt használ, amit akar, de ha az nem debian, akkor egyedül vannak, tőlem ne kérdezzenek semmit. kölök is kapott egy kosárnyi alkatrészt, egy debian install cd-t meg egy csavarhúzót, és boldoguljon maga "
-
Vakegérke
félisten
"... jó ideig megteszi az ember, sőt fel is ajánlja a segítségét, még talán élvezi is, hogy segíthet és hozzá fordulnak az ismerősei, viszont egy idő után már teher, főleg, ha semmi viszonzás és/vagy visszaélnek a dologgal"
Megfogalmaztad a lényeget. Valóban, én is élveztem a népszerűséget, örültem, ha segíthettem, aztán rájöttem, hogy csak kihasználnak. Természetesen örök garanciát várt (majdnem) mindenki, úgy képzelték, hogy csörög a telefonom, én pedig máris rohanok, hogy a hozzá nem értésük okán sztrájkoló gépüket gatyába rázzam. Pénzről szó se essék, gondoltam eleinte én, aztán ennek híre ment, így túl sokan szívták piócaként a véremet. Mikor közhírré tettem, hogy a továbbiakban nem vagyok kihasználható, sem pénzért, főleg nem ingyen nem gyógyítok beteg gépet, nem telepítek senki gépére semmit, én lettem a fekete s*ggű. No, ekkor még annyit mondtam a díszes társaságnak, hogy csak azt a pénzt verjék ki az érintettekből, amennyibe nekem került a jótékonykodás, lásd buszjegyek, hűtőpaszta, meg a frász se tudja már. Elkussoltak, nekem meg nyugodtabb lett az életem.
Ez az egész annyiból tragédia, hogy sok szerencsétlen van, aki megérdemelné a segítséget, de a rossz tapasztalatok miatt már sajnos hiába várják.
Ma már csak a lányom számíthat rám, a kedvéért még a lapitopiját is megbűvöltem, pedig ilyen szerkezettel még nem volt dolgom. Mit mondjak, bőszen káromkodtam közben. De amikor érte jött, a szeme csillogása, két puszija többet ért, mint az a rongyos, büdös pénz, legyen az akármennyi.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
bambano
titán
1. anno, amikor még karácsony előtt kiürültek a vidéki boltok, haver könyörgött, hogy valami haverjának kellene gép karácsony előtt. nem akartam elvállalni, de erősködtek. na jó. megverekedtem az alkatrészekért, cigánykodtam, ahogy kellett, nagy nehezen meglett a gép. eljött érte a fickó, az autóján látszott, hogy nem a szájától vonta meg a falatot, kifizette a gép beszerzési árát, majd elvitte azt. fel volt rá telepítve minden, ahogy kérte, be volt állítva, stb. két nap múlva hív, hogy valami helyi okostojás letörölte róla az oprendszert, most rakják újra, és valami bajuk van. ennyiben maradtunk. majd elmondtam a történetet a havernak, aki beajánlotta, hagy szégyenkezzen... soha többet nem raktam össze gépet idegennek.
2. rokonság elkezdett volna rászokni, hogy én vagyok a rendszergazdájuk. először gép beszerzés. én mondtam, hogy nagyon szívesen segítek, de mivel én nagy cégeknek dolgozom, csak olyan beszerzési forrásom van, amik a nagy cég árszintjére vannak beállítva. ha ennek ismeretében kell, akkor segítek. azóta is hívnak...
3. rokon kérdezi, hogy milyen gépet vegyen és hogy segítek-e. mondom te egyik irányban mentél arrébb egy megyét, én a másikban. szerinted jó ötlet, hogy három megyén át rohanjak, ha neked hasfájásod van? vegyél egy notebookot, oszt jónapot.
úgyhogy nekem sikerült még csírájában elfojtani az ilyen dolgokat, azóta se raktam össze idegennek egy gépet se. sőt, az elmúlt 10 évben már csak magamnak raktam össze, a kölök tanulja meg összerakni saját maga itthon megmondtam, hogy mindenki azt használ, amit akar, de ha az nem debian, akkor egyedül vannak, tőlem ne kérdezzenek semmit. kölök is kapott egy kosárnyi alkatrészt, egy debian install cd-t meg egy csavarhúzót, és boldoguljon maga
-
koby11h
őstag
4, a rendszergazda kis cégnél: sok kis-közepes cégnél egyedül volt régen egy rendszergazda, teljhatalmú ember, adnak a szavára, pedig nem mindegyiknek kellett volna. Rendel 10 darab 15" és 5 darab 17" monitort, otthonra is vesz egy 15", mire végez a cégnél a gépcserékkel 11 db 15" és 4 db 17" volt. Majdnem mi maradtunk szarban!
Ha valami tönkremegy, vagy kell Neki akkor azt leselejtezteti, nem kunszt szakvéleményt szerezni. Nem volt aki ellenőrizni tudta volna. Az összes eszközzel, kiegészítővel úgy rendelkezik mintha a sajátja lenne.
5, rendszergazda a nagy-nagy cégnél (bank, biztosító): Ő dönt IT beszerzésekről, ha gépeket kell cserélni intézi a beszerzést, dolgozóknak értékesítést, selejtezést... közben pedig 4-5 éves gépekkel üzletelő magán vállalkozása van, ahol pont ugyan olyan HP, Dell gépeket - ráadásul a legjobb állapotban lévőket - árul mint amiket a cége nemrég selejtezett/cserélt... micsoda véletlen! Ha el akarsz adni valamit a nagy cégnek akkor mindig kérdezd meg szokott-e játszani, milyen videokártyája van... sokaknak megér egy új kártyát egy pár milliós üzlet!
Kihagytam valakit az aljanépből?"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
SUPREME7
addikt
Bárki aki kicsit jobban ért az informatikához, mint az "átlag", szerintem napi szinten találkozik ezzel a problémakörrel. Én is kezdek leszokni a "jótékonykodásról". Sajnos sokan teljesen máshogy tekintenek erre, attól, hogy értek hozzá, nem szeretem jófejségből arra elbaszni az időmet, hogy másnak megcsináljam a szarjait. (persze nyilván jó ideig megteszi az ember, sőt fel is ajánlja a segítségét, még talán élvezi is, hogy segíthet és hozzá fordulnak az ismerősei, viszont egy idő után már teher, főleg, ha semmi viszonzás és/vagy visszaélnek a dologgal)
Van sok szakmunkás ismerősöm, kőműves, burkoló stb, de eszembe nem jutna, hogy ingyen elhívjam őket dolgozni, pedig már óraszámban amit elbasztam a dolgaikra, már egy teljes felújítás kijönne ( telepítések/gép építés/átépítés/frissítés/telefon-tablet-notebook-pc javítás stbstbstb, lényegében 0-24 support, mert képesek bármikor felhívni ha valami nyűgjük van)
Leginkább akkor szoktam berágni, ha megkapom, hogy "belefér az idődbe, nem? Úgyis sokat ülsz gép előtt" .... meg persze amikor kiderül, hogy nem is az ismerősömnek kell segíteni, hanem az ő ismerősének, csak hát ő felajánlja neki, hogy én majd jól megcsinálom ....Ehhez kapcsolódóan, hogy ON is legyen ...
A legemlékezetesebb amikor elég csúnyán összevesztem egy kollégámmal, amikor a héten már a 3. GPS-t hozta, hogy frissítsem már le rajta a térképet, aztán kiderült, hogy ő meg az ismerőseitől pénzt kért a frissítésért, és velem csináltatta meg ....
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Ez ismerős. Eladtam egy használt gépemet mélyen áron alul egy haveromnak. De tegyek már rá windows-t. Meg rakjam rá ezt meg ezt a játékot (azt se tudtam miről beszél) meg telepítsem ezt meg ezt meg még mit tudom én. Ejha... Mondom neki erre várnia kell mert jön a hétvége és ezer dolgom van otthon amit csak ilyenkor tudok megcsinálni. Vágta a pofákat láttam, hogy nem tetszett neki. Szombat reggel rám ír messengeren, hogy mi van? Reggel baszod mi lenne. Na de, hogy állok a géppel? Sehogy el se kezdtem. Na de csinádmá' meg pörögjémá' stb viccesnek szánt gyökér beszólogatások egymás után. Jól felhúzott vele nekiültem megcsináltam. Ráment a szombati napom nagy része a hülyeségére mindezt persze jófejségből ingyen. Amikor átadtam a gépet ott örömködött, hogy köszi meg de fasza stb... és akkor nyögte ki, hogy még pár napot otthon van táppénzen ezért volt olyan sürgős, hogy tudja nyomni a gépet. Na ott fogadtam meg, hogy neki soha többet semmit, ha kifizeti akkor sem. Hülye gyerek...
Analóg vén majom egy digitális világban
-
dugo_
veterán
A harmadik még ma is így megy a pesti nagyoknál:
https://logout.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/hsz_88857-88865.html
-
koby11h
őstag
Boltos sztorit én is tudok - de legyen ez most a másik oldal - avagy az IT is lehet paraszt
1, az autószerelő: mint ahogy autószerelőkről is van ilyen városi legenda, úgy IT-s is volt régen aki a boltba javításra behozott gépekből cserélgette az alkatrészeket. Ha úgy látta, hogy a tulaj nem sokat ért hozzá, vagy már úgyis lejárt a garancia és jobb ramok, újabb hdd, magasabb rev számú alaplap volt az adott gépben, szó nélkül kicserélte a sajátjára. Ha már zörgött a videokártyája ventije, vagy a hdd bad sectoros lett akkor mehetett valamelyik ugyan ilyet behozó balek gépébe. És ezt másnak is megcsinálta. Ha volt idő esténként túlhajtotta a procikat és ha az jobb volt mint a sajátja akkor csere! Ritka egy paraszt volt, mikor rájöttek kirakták azonnal.
2, a fotós: mikor bejöttek a digitális fényképezőgépek hát mondjuk úgy nem minden fotó a nyaralásról vagy a kutyáról készült, ez meg minden gépet átnézett, gyűjtötte őket és haverjaival cserélgette. Egésze addig amíg egy kigyúrt tulaj ki nem kapta a pult mögül és az irodaház folyosóján agyba-főbe nem verte. A srác még aznap felmondott, állítólag meg is zsarolt valakit, de ez nem bizonyított.
3, a külső tesztelés: a garanciáztatás sosem volt egyszerű, vidékről meg főleg. Ha valaki visszahozott egy újonnan eladott terméket akkor a drága boltvezető nem gariztatta, hanem megjelölte és legközelebb azt adta el először. Ha hárman visszahozták - jaj hát nem szokott vele gond lenni, de Te úgy látszik kifogtad az egyetlent, de jó fej vagyok, azonnal cserélem - akkor az rossz. Nem ment idő a teszteléssel, megoldották a külsősők!
Na az ilyenektől kinyílik a bicska még a kollégák zsebében is!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
cbmfan
őstag
legyen ez 2011-ből van:
elöbb hívott vidéki rokon. annyira távoli, hogy azt se tudom, hogy ki ő, és minimum más időzónában lakik... pláne ez is honnan tudja a számom? hibajelenség: nem működik a bicskás (???) internyet.
- héló, én vagyok!
- szevasz, pontosabban ki?
- hát én! a Pista!
- milyen Pista? ismerek párat, de nem ismerős a hangod.
- a Xy Pista, Yz ángyombingyom rokonának az apósa!
- rendben, de még mindig fogalmam sincs, hogy ki vagy. miért hívtál?
- há mer mondta a Józsi mittoménhányadik nagybátyád fiának a feleségének a... (passzolok, nem értettem. ő ezek szerint igen), hogy számittógéppes vagy.
- az igaz, hogy szervizes vagyok...
- ajjó! monnyad, hogy micsinájjak, nem megy a bicskás internyet!
- öhm, hogy mi?
- há bicskás internyet, tudod te, amit be kő dugni a számittógépbe!
- esetleg mobilnet?
- az a!
- mi a hibajelenség?
- he?
- mé nem működik?
- há bedugtuk, oszt azt irja, hogy nem megy a.
- jobb alul megjelenik egy buborék, szöveggel?
- ja, az a!
- és mit ír?
- mittomén... Gizi! gyüjjé mán, hozzad ide a szemüvegem!
- ... (magamban mondom, hogy ki a f*sz ez, és mit akar tőlem... )
- na! Gizi, *fütty* életbe, ez a láttó! óvasót hozzad a! ("a" a nyomaték?)
- ... (hozzad má Gizi, mert kezdem unni...)
- (hallom Gizit: jóvanmá, itten van...) na! aztat irja, hogy a eszköz nem felismerhető...
- értem. ha átdugod másik portba, mi történik...
- he?
- dugjad másik lukba!
- jóvan... csörömpölés, hogy az Isten *fütty* meg! Gizi! hozzá lámpát, mer nem látok ló*fütty*öt se!
- (magamban) Gizi hol vagy? Gizi hol vagy, jöjj már lámpával ide...
- na! sok luk van itt hova dugjam?
- ugyanoda, ahol volt, csak a mellette lévő lukba.
- jó... a *fütty* életbe, hogy dugnálak inkább a... "utcanők testnyílásába". na! bedugtam! mos jó lesz e?
- nézd meg a buborékot! most mit ír?
- mittomén... Gizi! hol a szemüvegem?
- (Gizi) a fejeden...
- na! asztat irja, hoga huavej! valamit csinál ez itten, mer villódzik a kép! asz most jütt egy izé, és mászik a ződ csík!
- drivert telepít.
- he?
- dógzik!
- mostan gyütt egy piros izé a hajóra! (mi?)
- há a hajóra! az a piros izé!
- vodafone van ráírva?
- az a!
- kattints kétszer a bal egérgombbal rajta.
- az a *fütty* hétszentségit, mennyé má oda! (egér döglődhet szvsz) na! megvót! begyütt! ez az a!
- ez ismerős?
- ja, tom! ezzel tok internettezni! működik e!
- örülök...
- maj kűdök pálinkát meg bort a Sanyival!
- oké, köszönöm....
- na szevasz! kösz, hogy segítetté! bipbipbip...én meg ismét nézek WTF fejjel, hogy ez most mi volt. Sanyi nevű közeli rokon tuti nincs.
persze a piát a mai napig nem kaptam meg és (szerencsére) azóta sem keresett.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
kicsit hosszú lenne összeszedni sztorikat, nézzétek vissza számtech boltos topikban 2007-2009 között ha lesz időm összeszedem és bemásolom ide jobbakat.
-
koby11h
őstag
Ja, nekem is volt olyan aki majd cserébe segít. Inkább azt mondtam majd a mennyben visszakapom. Nem bíznám rá a csirke etetést sem.
Egyszer meg volt egy elvált hölgy, akinek videokártya csere és újratelepítés a fia gépében - természetben rendezné... Igen, úgy értsd! De elütöttem azzal, hogy köszönöm de már 20 éves korom óta magamra mosok, főzök... Fizetett de nagyon megsértődött. Most mondjam inkább hogy nem jön be?[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
Jó sztorik, ezek gyakorlatilag mind velem is megestek, a villanyszerelő szomszéd aki szülinapi buli után full másnaposan (én voltam az) keltett föl hogy azonnali telepítésre van szüksége, persze amikor nekem kellett volna valami sosem ért rá, a festő haver dettó ugyanez, sorolhatnám napestig. Leszoktam róla. Már csak a kiválasztottaknak érek rá, vagy mutatok érdekődést a problémája iránt.
-
törölt tag
Nekem ez jött be:
- figyelj, most ezért nem fogok elkérni pár ezer forintot, nyilván nem a pénzért csinálom, hanem mert TE kértél meg rá.
És itt jött a személyre szabott rész:
- amúgy is kellene a tetőn dolgozni, neked meg ez a szakmád nem? Sőt saját brigádod van? Átjöttök 2 óra alatt megvagytok.
- vagy kellene korrepetálás a húgomnak, csak 4-5 alkalomról lenne szó, rólad tudom, hogy szoktál tanítani nem?
- persze hozd a géped, de a láncfűrészed is, amúgy is kölcsön akartam kérni. Amíg én dolgozom, kivágod a fát, az lett volna a délutáni programom.SOHA nem hívnak többet
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
-
koby11h
őstag
Valaki írta nemrég másik topicban, hogy a kikapcsolt frissítések, meg a zsarolóvírus.
Hát amihez egy időben nem tudtam épp ésszel hozzászólni az a kikapcsolt frissítéses és kikapcsolt víruskeresős gépek! Az alábbi sztori kb. 6-7 éves lehet.
Mert a "Sanyika" - ne nevezzük nevén Barkó Sándorkát aki kb. 1999-2000 körül született alacsony, sötét barna hajú, nagy hangú kisfiú volt jó pár éve - így szokta, hogy ne lassítsa játék és netezés közben. És amikor Sanyika gépét fél év alatt harmadszorra raktam újra akkor kicsit begurultam. Nem csak Ő volt ilyen, de az Ő gépénél szakadt el Nálam a cérna, és később még több másik gyermeknél is bevetettem sikerrel. Levédtem a víruskereső beállításait jelszóval, letiltottam a böngészési előzmények törlését, megnyitott fájlok előzményének törlését, majd visszaadtam a gépet - és bevallom kicsit kárörvendően vártam a hívásukat.
1 hónap kellett mikor Sanyika Anyukája hívott, hogy Sanyikának megint nem megy a gép! Átmentem és a kisírt szemű vörös arcú Sanyika jelenlétében megmutattam, hogy milyen pornó oldalakat látogatott a Sanyika, milyen "filmeket" hozott az aranyos kis barátaitól és a víruskereső által megfogott/letiltott dolgokat is amiket közben megúszott a gép.
Sanyikának sajnos ezzel innentől együtt kellett élnie. Néha Anyuka megemlítette hogy áthív már átnézni a gépet, és olyankor Sanyika kicsit rendet rakott, de ahhoz a géphez többet nem kellet nyúlnom. Akkor találkoztunk legközelebb amikor kb. 3 év múlva Sanyikának gépet cseréltek, de ott már elég értelmes volt, hogy ne kelljen még csak emlékeztetnem se.
És azóta is boldogan élek amíg meg nem halok..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Chaser
legenda
válasz Vakegérke #10 üzenetére
éppen nem, de érdekes lehetett a gyerek feje
iguana
hasonló nálunk is volt, elsőn laktunk, egyik szomszéd néni ötödiken, lift nem volt a házban, kölkök lenn voltunk édsanyámmal', a néni meg vörös fejjel odaszaladt, "hadd menjek fel a wc-re hozzátok mert mire felérek az ötödikre összesz@rom magam"
( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Vakegérke
félisten
Eszembe jutott még valami, hadd dühöngjem ki magam.
Szólt egy kollégám, hogy az emeletes ház felső szintjén lakó rokon "lehallgatja" a húga csetes beszélgetéseit. Ugyan segítsek már, nem lesznek hálátlanok.
Akkor még nem voltam nyugdíjas, egy jegy 300 Forintba került. Oda két jegy, vissza kettő. Mondanom se kell talán, 1,200 Forint veszteségem lett.
No, megérkeztem, de hát legyek tekintettel a kislányra, épp játszik a gépen a barátnőjével.
Tekintettel voltam, addig néztem, ahogy sörözik, meg zsugázik a család.
Barátnő elment, kegyesen megengedték, hogy hozzáférjek a fertőzött géphez. Viszonylag hamar megtaláltam a bűnös progit, legyilkoltam.Hála? Az nem volt. Azt viszont határozott hangon közölték velem, hogy ha lesz még valami baj, majd szólnak. No persze olyan hangnemben, mintha én tehetnék bármiről is.
Másnap a kollégám ahelyett, hogy megköszönte volna tevékenységem, röhögve közölte, hogy a felső "szomszéd" gratulált nekik a sikeres akcióhoz. Hozzátette, hogy ezentúl is számít rám. Jeleztem neki, hogy illenék kifizetni a hat buszjegy árát, mielőtt beleéli magát, hogy bábuként rángathat.
Ennyi. Most sincs tovább, mint ahogy akkor sem volt.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Fred23
nagyúr
Kicsit sem IT, de egyik legemlékezetesebb gyerekkori sztorim:
Szüleim egyik barátja hangosan kopog nálunk éjjel 2-kor. Mindenki felébred, de nyitjuk az ajtót, és barátos ott áll, kezében egy hatalmas tortával, aztán megszólal: a tortát nem nektek hoztam, csak szarni szeretnék, mert már nagyon kell. Átutazóban volt, rájött a szükség, mi meg útba estünk.
Szétröhögtük magunkat, nem volt senki, aki haragudott volna, és még évekkel később is kedves emlék.
-
Nagyon hasonló sztori mint a #2-ben, kis adatmentéssel megspékelve.
Gyerekkori cimbora, aki otthon él szüleim falujában, viszont akkor már egy olyan 8-10 éve nem találkoztunk, felhívott:
- Szia, figyeljmár... (udvariasan eltekintett a "hogy vagy", "ezer éve nem beszéltünk" stb. kifejezésektől). Baj van (tudom, nekem is van épp elég), elromlott a vinyóm, és rajta van a gyerekről az összes képe kiskora óta (azt se tudtam hogy van gyereked). Ha legközelebb hazajössz, szólj már rám aztán meg kéne nézned. (meg kéne néznem???)
- Hát jó.
Hazamentem szüleimhez, rávettem magam, legalább megiszunk egy sört, dumálunk egy kicsit hogy mi van vele. Legalább annyi gerinc volt benne hogy eljött értem kocsival és levitt hozzájuk, mondja hogy mi a szitu, XP betöltött de az a partíció amin a dolgai vannak nem látszik. Mondom OK, elviszem hozzám a vinyót, rákötöm a gépre aztán meglátjuk.
- OK.
Hazavitt, majd mivel ő fontos ember és dolga van, elmegy addig valahova, én csak csináljam nyugodtan. (??!) getdataback-kel kínlódtam 3-4 órát mire a képek nagyrészét visszaszedtem, lementettem hozzám, kiraktam neki dvd-re.
Hívom, jön érte, levitt hozzájuk, mondom, de akkor ez a vinyó kuka, azt érzed.
Jóvanazúgy, de ő most siet el, de azért köszi a dvd-t (!?). Szolidan el lettem küldve elég jelentős sz*pás után, egy kávéval se kínált meg, vagy hogy hogy vagyok, amúgy nézd, itt a gyerekem akinek a képeit megmentetted nekem... azóta nem beszéltünk, ez olyan 10 éve volt."Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Vakegérke
félisten
(Akkor még) barátról volt szó, a frissítések otthon is felmehetnek a gépre. Ott követte el a hibát, hogy most és azonnal akarta, ezt pedig trágár kifejezésekkel közölte.
Ingyen, tegnapra.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Tikakukac
titán
Jellemzően baráti körben van az, hogy mivel barátok vagyunk ezért bármi belefér. Kezdek leszokni róla, fölöttem megírták már a sztorit, egyszerűen 3-szor agyig szétbontása egy notinak és újrahúzása meg klónozása túllép ezen a dolgon. Ez így a legszűkebb családi körben fér bele max. Mindenki más fizesse ki a másik munkáját, nyilván ilyen apró 10-20 perces bohóckodással nincs gond, de 4-5 óra szopásnál már igen. A barátság és üzlet nem fér meg egymás mellett úgy, hogy nincs ellentételezés.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Vakegérke
félisten
Üdvözlöm a kezdeményezést.
XP-s korszak. Anno volt egy barátom, aki megengedhette magának, hogy bármikor új gépet vegyen. Ahhoz viszont már vagy buta, vagy lusta volt, hogy értsen is valamihez. Azóta már nem a barátom.
Helyszín a lakásom, szombat reggel 8 óra után valamivel.
Anyucim kíméletesen ébresztgetett, tekintve, hogy éjszakás műszak után igyekeztem kipihenni magam. Pislákoló tudattal lassacskán megértettem, hogy a barátom keres. Felkeltem, a reggeli ceremóniák után megvolt az üdvözlés, azt is felfogtam, hogy mit akar a (volt) barátom. Há telepíccsemmá a gépére az XP-t, tiszta progi, tiszta serial.
- Nem lehetne holnap?
- Nem lehetsz ennyire g*ci, most kell.
Hát jó, megtettem.
- Kész, viheted.
- Meg a f*szomat! nekem más háttér kell, meg rakd fel ezt, meg azt...
- Még személyre is szabjam?
- Hát mi az neked?
- Fáradt vagyok, gyere vissza délután.
- Meg a f*szomat! megcsinálod most!Fáradságomnak, meg felgerjedt dühömnek is betudhatóan elővettem a boot floppy-t, fdisk.exe, ENTER. Töröltem a partíciót, aztán közöltem a(z akkor már volt) barátommal, hogy vigye a 3,14csába a gépét, olyan, mint amikor idehozta, foglalkozzon vele az, akinek két anyja van.
Átkozódva távozott, épp csak az anyámat nem szidta.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
gban
veterán
Várjuk az érdekes történeteket, biztosan nincs belőle hiány.
Írjátok le a tapasztalataitokat, adjátok ki a mérgeteket (természetesen a megengedett keretek között), ne maradjon bent, az nem használ.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen monitort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ismét késik az Assassin's Creed Shadows
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.