Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1725) Runner_fxr válasza Somatom (#1722) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ezt mindenkinek magának kell tudnia, hogy neki milyen kockázat fér bele. És nyilván a költségeket is mindenki maga tudja eldönteni, hogy neki belefér e. Mindent meg lehet magyarázni, de ha alapvetően városi felhasználásra kell a bringa, nem terepre, és ráadásul le is akarod zárni, otthagyni, mert ezt használnád autó helyett is, rohangálósnak, akkor erre a célra egy olyan bringát érdemes venni ami a városi igényekre van kitalálva. Pálcás sárvédő, csomagtartó stb, és nem túl drága, feltűnő, ott lehet hagyni, nem potenciális tolvaj figyelem felkeltő. Amit Te vettél az ennek pont az ellenkezője, minden tekintetben. Ez nem jelenti azt, hogy nem használhatod városi célra, meg nem lakatolhatod le mondjuk a Blaha Lujza téren egy korláthoz, de ettől még nem ez lesz a legjobb ötlet erre a célra, akár kényelmes, akár nem.

A kormánymagasítóval maximum a derekadat kíméled, de hogy ezzel jobban manőverezhető lesz a bringa, az nem igaz állítás.

A motort nyilván tankolni is kell, de amúgy azt leszámítva egy felső kategóriás MTB karbantartása vetekszik egy nagy motoréval, persze ha be is vannak tartva a szerviz intervallumok. Villa, tag és csapágy szervizek, lánc, sor időben cserélve, fékolajcserék stb. Ellenben egy olcsóbb városi bicaj fenntartása aprópénz ehhez képest.

Tehát ne érts félre, nekem teljesen mindegy, hogy Te mit használsz mire, de arra a felhasználásra amire neked is kell a bicó, van észszerűbb megoldás is.

sxxorp: Egy minőségi erővágóval hamarabb elvágok egy bivaly láncot, mint a videóban a szegecset a csóka azzal a szegecs vágóval. Csak ismételni tudom magam, ha valamit el akarnak lopni, azt ellopják. A hajtogatós zár felára a praktikum miatt van, nem feltétlen erősebb mint egy olcsóbb lánc, ez eddig sem volt titok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.