- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az érdekelne, hogy külszíni, vagy tárnás fejtés?
@Brake : Jó, ha általában aznap megkapja, mit görcsöljön.
És a legtöbbje még csak nem is szólNekem egy külföldi fazon írogatta hogy itt van meg ott van éppen. Csak nem akkor, amikor mondtam neki, hogy tudom vinni. Címet nem adott, pedig elvittem volna neki. Viszont mondtam neki, hogy hova jöhet (ahol lakom) és mikor, de oda egyszer sem jött. Nem is lakik messze
Meg alkövettem a héten azt a hibát is, hogy elvittem a cuccot találkozóra, de az a vevő is elkövette azt a hibát, hogy eljött. Ki is fizette. Tök furcsa.
-
-
cidalain
veterán
válasz
Cs1csó #121182 üzenetére
Én mindig megyek szavazni. Lehet hogy nem nyitáskor érek oda, de megyek.
Azt vallom, hogy aki nem megy szavazni, az ne ríjon hogy ez nem jó, az nem jó. Így én ki szoktam fejezni a véleményemet. Az már más kérdés, hogy a többi szavazó véleménye egybeesik-e az én véleményemmel. -
gyulaszu
senior tag
Azt azért vegyétek figyelembe, hogy a posztoló nem budapesti (adatlapja szerint) Az is előfordulhat, hogy ezért indult el ide vagy "cipelte" magával...
És akkor bizonyos szinten jogos a felháborodás -
-
koby11h
őstag
válasz
Brake #121185 üzenetére
Nem ismerjük, ki tudja hogy fizet a főnöke, nem biztos, hogy az ő hibája és van amikor az a tízes is számít.
Ok, olyan pénzt költött, ami nincs meg, és kitolt az veled amiért jegeltette, de nem biztos, hogy szándékosan. Én egyébként ezért nem jegelek a fizetésig. Addig ki tudja mi lesz még és nem vagyok hajlandó elbukni egy másik vevőt azért, mert valakire várok. Erre meg azt mondják bunkó dolog, elfogadom azt is, de ez van.
-
BiP
nagyúr
válasz
Brake #121185 üzenetére
Túlreagálod szerintem. Számított rá, nem jött meg. Beszívta. (nem volt jó a cash flow managementje
) De legalább időben szólt.
Az, hogy csóró, még nem feltétlenül bunkó is.
Az akkor lett volna, ha el se megy, Te meg hívod, irogatsz neki, majd másnap reagál, hogy ja, nem jött meg a fizu, stb. -
Brake
csendes tag
Mai történés. Itt 70+ pozitívval rendelkező úr részére jegeltem a cuccot mai budapesti személyes átvétellel. A megbeszélt idő előtt másfél órával közli, hogy nem jött meg a fizetése, ezért várjak, hátha. Nem vártam, tiltás (telefon + itt). Tizenezer forintos cuccról beszélek.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
cidalain #121180 üzenetére
Szokták ezt mondani is: "neki is egy szavazata van mint neked"
Én ezt ki szoktam egészíteni, hogy "amíg te azon vacillálsz, hogy mész e szavazni vagy sem, addig ő már otthon eszi a szavazatáért kapott 5 kiló krumplit"Vagy ameddig mi 40 évesen agyalunk, hogy legyen e egy gyerekünk, ő ennyi idősen már 5x-ös nagyszülő.
Kicsit tényleg azt éljük, mint amit a "Hülyék paradicsoma" c. filmben erősen eltúlozva, szatírikusan van ábrázolva. -
-
-
homerhamm
addikt
-
totron
addikt
válasz
Armagedown #121126 üzenetére
Első körösként simán feledésbe merülhetsz, nem ez az érdekes. Hanem mondjuk amikor nem pehelysúlyú, logisztikát rendesen igénylő tárgyberendezést zsíroztok le, de már így egészen előrehaladott állapotba kerülvén, s utána adja másnak. Te meg összeverbuváltál 3* embert a szállításhoz-czipekedéshez, kik idejükből-életükből hasították ki miattad azokat az órákat. Az a szép. Nem szólna persze, az felesleges. Még akkor sem, ha nem 2 perce tudja a megmásult döntését (úgy se lenne korrekt).
*Háromtest-problémát közelíti az ilyen valóságra hozása. -
-
koby11h
őstag
válasz
cidalain #121168 üzenetére
Rendelni én sem szoktam MPL automatába, csak feladni
Nekem mindegyik közel van. Ha rendelek, akkor 75%-ban GLS, de ott pl. ami a legközelebb van - 5 perc gyalog - azt eddig még sosem tudtam kiválasztani, csak egy olyat, ahol meg kell állni hazafelé, de ott meg akkor vásárolok.
Packetát egyszer adtam fel - nem tetszett, hogy mindent a mobilon másolgatva, gépelve intézzek. Pickpack pontok jók, olyat kell választani pl. benzinkút, ami nem zár be.
A cégspecifikusak szinte teljesen kimaradnak nálam - Alza, Emag. Még egyszer sem használtam őket, feladásra egyébként sem jók, átvenni meg nincs mit tőlük.Láttam én is Foxpost-ost, itt kulturáltabb volt. Ilyen szétnyitható kocsiba pakolta ki az automatát, közben címkézett, utána pedig egy másik kocsival pakolta befelé. Nem is volt hosszú - 20 perc, pedig volt csomag bőven. De tény, üvegárut én sem szívesen bízok futárszolgálatra
Volt GLS csomag, tesómé, én vettem át. Rá volt írva 10 cm-es betűkkel körbe, hogy "Ne dobáld, mert eltörik és kifolyik!" -
cidalain
veterán
válasz
koby11h #121167 üzenetére
Érdekes, most karácsony előtt elég sokat rendeltünk (könyv, játék, ruha cucc, miegymás ajándék), és 1 db webshopnál rendeltünk MPL automatába, mondjuk úgy 20 rendelésből. Van ahol nem is opció, van ahol meg 2000 ft+ a díj, miközben ott most masszív csökkentés volt (legalábbis lakossági szinten)
Vannak olyan cégek is, amik még pickpack pontokkal dolgoznak (a pont egy bolt, ami akkor van nyitva általában, amikor te is dolgozol).
A másik, hogy van az utcánkba egy Packeta, oda már kb 2 hete nem tudunk rendelni, fel se dobja opciónak egyik olyan webshop sem, ahol lehetne választani (a szomszéd települések Packeta automatájába persze kérhetem nyugodtan). De nem az a kínja mint mondjuk Foxnál, hogy piros, mert tele van, hanem nincs is a listában...(Pénteken láttam egy automata-töltést: nagy zsákkal odakullog az automatához, aztán kiborítja eléje, mint ahogy a kukába a szemetet. Kiveszi, amit el kell vinni, rárakja a matricát, majd beledo ja a zsákba, majd így a következőket, rá. Aztán a földről felszedi a kiborítottakat, majd egyesével beteszi. Hát ez alapján nem kérnék üvegárut automatába)
-
-
koby11h
őstag
Most nem az aprózóktól, hanem a Foxpost automaták kritikán aluli működésétől
Harmadik alkalommal járok úgy fél éven belül, hogy az automata csomagfeladáskor olyan rekeszt nyit ki, amiben már ott van egy korábbi csomag!!! Hogy lehet ezekben így akkor megbízni? Adventi naptár és legközelebb vegyem ki?
-
homerhamm
addikt
Hú b+.
-
Papooo
senior tag
[Lakitelken] felpörgött a Lenovo biznisz.
Ez vajon hányszoros regisztráció?
3 esetleg 5? -
válasz
Armagedown #121148 üzenetére
OK, melyik országnak nincs
@koko52 : Fúdejólenne. De mondjuk körbetartozás az egész világ
-
Top cat
addikt
-
homerhamm
addikt
-
koko52
nagyúr
válasz
Armagedown #121148 üzenetére
És Kína a legnagyobb hitelezője. De majd Trump most jól kiadja az útjukat. Micsoda ellentmondások...
Már rég Jüan lehetne a NO1 valuta, csak Kína nem szeretné, egyéb más okokból. -
Armagedown
őstag
válasz
envagyok #121144 üzenetére
Amúgy az USA is hitelből működik, rengeteg adóssága van.
-
válasz
envagyok #121144 üzenetére
"Ha nem öntötte volna az EU a pénzt hozzánk, aminek nagy részét persze lenyúlta"
Látod, ha nem lenyúlják, akkor nem hitelből működne.
(Meg amit az EU ad, az nem hitel, nem kell kamatokkal visszafizetni. Bár most már ugye van kínai hitelünk is)
Tehát azért van némi különbség aközött, hogy felveszed a hitelt, és elvered, meg kapsz támogatást arra, hogy felzárkózz (konvergenciaprogram megvan?) és abból nem csinálsz semmit.
-
envagyok
veterán
"A 80-as években meg azért lehetett megélni, mert hitelből működött az ország."
Na ez vicces, most szerinted nem hitelből működik?
Ha nem öntötte volna az EU a pénzt hozzánk, aminek nagy részét persze lenyúlta kis banánköztársaságunk haveri köre, akkor itt mordor lenne.Régen a fő gond 1989-ig az volt, hogy a KGST kereskedelmet úgy irányították az elvtársak, hogy minden csereügyletből rosszul jöttünk ki.
Utána rögtön aprópénzért+egy kis apróért a zsebbe elprivatizálták a teljes állami vagyont kedves vezetőink, amit később a mi pénzünkből többszörös áron visszavásárolt kedves vezetőségünk, hogy aztán újra gombokért átadja a haveri sleppnek a nagy nemzethy döntéshozó hivatalunk. -
válasz
envagyok #121131 üzenetére
"Mindig minden egyre szarabb, bonyolultabb. Minden változás egy picit húz az emberen, több adó, több teher, inflálódó megtakarítások, költs el mindent, "
Csak az adók nem a műszaki lehetőségek miatt nőnek. És azért ma nagyságrenddel könnyebb elintézni dolgokat, mint régebben.
A 80-as években meg azért lehetett megélni, mert hitelből működött az ország. Annak egyenes következménye a mai nyomor is. -
cidalain
veterán
válasz
Cs1csó #121141 üzenetére
Így ahogy te írtad, helyesen, sosenemis lesz benne.
Tesziadolgàt, kölcségmentes, azonnal használható ezek még a hívószók.
Nálunk helyi FB-ban van egy csóka, szerintem zugautókereskedő, mert minden héten más kocsit hirdet. Nála a zörenés mentes futómű a kulcsszöveg. És nem elgépelés, mert az összes autónál 1 r-rel írja. -
homerhamm
addikt
-
envagyok
veterán
válasz
qqcqqc #121132 üzenetére
Nem felejtettem el.
Több autó->több benzin->több adó.
Hajrá kedves kormányunk lehet építeni parkolóházakat.
Azért a 600ft-os benzinből kb 500-550ft az adó.
Mi kb havi 60k-t költünk benzinre, évi 720.000ft-ot, azaz majdnem 600000ft/év marad állambácsinál.
Egy családtól.... Azért legyen már miből parkolót fejleszteni, mert nálunk az utakat nem fejlesztik már 40 éve. -
envagyok
veterán
válasz
cidalain #121069 üzenetére
"1300/nap nem is drága. Veszprém belváros 480/óra. Kicsit kijjebb 320, a francba távol 200. (Ezzel nézve a 8 óra parkolás is drágább itt, bár tulajdonképpen 10-zel kellene szorozni, mert itt 7-17-ig fizetős)"
Ez hülye hasonlítgatás.
Mindegyik drága.
Azért napi fél-1 órát dolgozni azért, hogy állhasson valahol az autód, plusz venni még bérletet....
Régen azért raktak a benzinre mindenféle adókat, hogy abból fejlesszék az utakat, parkolókat.
Győrben pl 2 téren volt maszek fizetős parkolózás, mindenhol ingyen volt.
Közben megsokszorozódott a benzin ára nagyrészt az adók emelése miatt, kitalálták az szja-t, áfát, súlyadót, a bruttó béred kevesebb mint a felét tudod használni vásárlásra.
Aztán most már fizess a parkolásért is. Egy újabb lehúzás.
Közút=közparkoló, ja már nem.
Rossz példa, de ott a cigi ára, szerencsére én nem dohányzom, de az átlag melós dohányos fizetésének 20%-a erre megy rá, fél kiló szárított levélre...
Pont a napokban gondolkodtam, hogy a fejlődés, és a technika azt hinné az ember, hogy jobbá és könnyebbé teszi az életet, de rájöttem hogy pont nem. Mindig minden egyre szarabb, bonyolultabb. Minden változás egy picit húz az emberen, több adó, több teher, inflálódó megtakarítások, költs el mindent, hogy húzhasd az igát a megélhetésért.
Meg a munka... A 80-as években anyám tanítónő, apám fuvarszervező volt, teljesen jól elvoltak, messze nem volt stresszes annyira, mint most. Bezzeg a technika fejlődését itt már kihasználják, sokkal több munkát kell elvégezni.
Pl fuvarszervező akkoriban elintézett 50 telefont, ma 500 email az elvárás. Volt magánélet, nem volt kamera még a seggedben is, mint most, nem gyűjtött adatokat mindenki rólad, mit eszel, mit iszol, merre jársz. A NAV már bűnözőnek néz, ha kp-vel fizetsz (új kocsit, ingatlant már, ha jól tudom készpénzre nem is lehet venni) mert úgy nem tudja követni a pénzügyeidet.
Komolyan visszasítom azt a 30-40 évvel előtti idődzakot. -
válasz
Véletlenül.
Most csinálok amúgy második profilt, baromira átláthatatlan az egész mobilon. Viszont a Messengeren ott is ott van a beszélgetés felett, hogy melyik hirdetésről van szó, és ha odanyom, akkor meg is tudja nézni a hirdetést
@koby11h : Nekem egy se volt, ami később rám írt volna.
@koko52 : Meg nem az van, hogy ha módosítást kérsz (a legtöbb cégnél), hogy másnap viszik ki oda?
-
koby11h
őstag
válasz
Az csak véletlen volt, vagy így rak el emlékeztetőnek, de már el is felejtette.
Nyugi, majd fél év múlva megtalálja és rád ír - az sem fogja zavarni, hogy közben már elkelt és törölted is -
Armagedown
őstag
Aki a marketplaccon a salbon kérdés után semmilyen kommunikációra nem reagál, az egyáltalán miért írt rám, unatkozott?
Pedig úgy reméltem, hogy velem ez sosem történik meg. -
homerhamm
addikt
válasz
Janika(1982) #121119 üzenetére
Akkor jó csemegézést, és örülünk hogy tág lettél.
-
-
-
szebe
addikt
válasz
koko52 #121113 üzenetére
Módosítást általában csomagszám megadásával a futárcég honlapján lehet kérni, vagy küldik emailben a felülethez a linket (ami lehet ugyanaz végülis), ha már elérhető ez a lehetőség. Utóbbi általában akkor jön, ha már futárnál a csomag, ahogy írod is.
Tehát szerintem megszerezte valahogy a trackinget, kérdés hogy honnan. Email, telefon, webshop honlap trió közül valamelyik gyengepont.
-
cs.zs.
veterán
válasz
koko52 #121113 üzenetére
Az adott webáruházhoz a belépési kódja szivárgott ki, más is be tud lépni és látja a rendelést. (és aztán módosít)
Lépjen be, változtasson jelszót és (talán) meg van oldva - egy MÁSIK BÖNGÉSZŐBŐL.
Nem cserélt telefont? Előző telefonjaihoz garantáltan nem fér hozzá senki?
-
koko52
nagyúr
Na erre varrjatok gombot: kolléganő vásárolt neten, kártyával fizetett. Kapott értesítőt reggel, futárnál a cucc. Majd 5 perc múlva, hogy címmódosítás elfogadva. Hívta a futárt, hogy ő nem módosított. A futár jelezte, hogy de igen még hívták is, hogy biztos kivigyék az új címre és egy fekália hívta, hogy várja és siessen. Érték 45 000 Ft. Szerencsére a futár nem vitte ki, kivitte neki a jó címre. Ezt hogy csinálták?
-
homerhamm
addikt
-
-
Pikari
veterán
Ferasztrau Goszpodárul (r) (tm)
Az egyetlen láncfűrész, amelyben MARADÉKTALANUL megbízom. -
cidalain
veterán
Nem ilyen egyszerű ezeket behozni kintről EU-ba. Simán öreg autót nem is lehet, csak OT-ként tudod forgalomba helyeztetni asszem (mert az nem ipari hulladék ugye), ahhoz meg eléggé sok minden kell. Többek között egy jó állapotú autó, minden papírja, normális adásvételi, stb. Itt szerintem elég sok dolog sem stimmel.
Ez max papír nélküli játszósnak jó a határba, vagy elbontani. Az árának ezt tükröznie kéne, 100k max. Ha teli van tankolva akkor 120.Kinti, de EU-s autót szó nélkül lehet, azt nem kell OT-zni. Csak regadózni. Meg vizsgáztatni. Ha az eredeti vizsga érvényes még, akkor asszem nem kell friss vizsga, de ez nem 100%
-
-
Pikari
veterán
válasz
homerhamm #121100 üzenetére
Az Angliából, tengerentúlról, a Közel-Keletről vagy volt szovjet államokból származó járművek azonban sokszor csak bevizsgálás és átalakítást követően mennek át a műszaki vizsgán, illetve nem ritka, hogy még ekkor sem.
ezt találtam googleban, ezekszerint a megfelelő átalakításokat követően rendszámoztatni lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Le Mans Ultimate
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged