- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Brave keresőjében van hasonló. Ha tudja, kivonatolja a pár legjobb találatot a keresés elejére, és nem neked kell áttúrni. Sokkal jobb, mint a mezei LLM, ami nekiáll bullshitelni. (És persze kiírja azt is, hogy melyik találaton volt az információ.)
Amúgy ja, ment itt az előbb az AI téma, de mindenki elfelejti, hogy AI megoldások nem csak a LLM cuccokban vannak, és sokkal régebb óta használatosak,mint a 2020 utáni GPT hype.
@homerhamm : Mémeket gyártani, hát jó'van, de különben sok értelme nincs ja.
-
homerhamm
addikt
válasz
Trailblazer #123958 üzenetére
Nekem már ezektől az AI képektől van hányingerem.
-
Trailblazer
veterán
-
BiP
nagyúr
Amikor információ kell, akkor is az utolsó forrás a videó. Nem kereshető.
Ez pl. egy olyan terület, ahol az AI-tól valami használható előrelépést várok.
Akár úgy, hogy elkészíti olvasható, kereshető formában a szöveg-szkriptet és/vagy tartalomra is lehessen keresni benne. (Pl. Beírod, hogy "ugorj a videó azon részéhez, ahol leszereli a hátlapot" , és odaugrik. -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123955 üzenetére
nyilván megvan az árnyoldala
-
válasz
Alusky #123944 üzenetére
Na, én a Dancsót is csak érintőlegesen tudom, hogy ki
Amikor információ kell, akkor is az utolsó forrás a videó. Nem kereshető.
De az tuti, hogy igazán most vált láthatóvá az emberek mentális állapota, hogy mindenkinek ott a lehetősége a nyilvánosságra. Itthon meg még pluszban adtak neki egy pofont bizonyos elemek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123952 üzenetére
Legalább nagy a család
-
Alusky
senior tag
válasz
totron #123946 üzenetére
Lehet, hogy direkt vonzzanak az ilyen helyek, mert itt könnyű zseninek lenni? "Könnyű", attól még le kell harcolni a hülyékkel, szóval ez sem könnyű. Mint a Family Guyban amikor Brian vagy Stewie, már nem emlékszem melyik elmegy és egy okos családban ő lesz a legbutább, ezért visszatér haza.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123948 üzenetére
Nekem sajna öcsém is ilyen. Mindig mindenről elmagyarázza, hogy miért nem az ő hibája valami, meg különben is miért van neki igaza. Mindenben IS.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #123947 üzenetére
"akiket én úgy nevezek, hogy vitafüggők. Az ilyennek mindegy, miről, csak vitatkozhasson veled. Ha kell, bizonygatja az igazát 5 oldalon keresztül mindenféle szalmaszálba próbálva kapaszkodni, szőrszálhasogatva valami komoly aspergeri mélységekből elemezgeti, hogy miért neki van igaza. Főleg akkor, ha nincs." - abszolút ismerős ...
Nekem is vannak sajnos ilyen ismerőseim. A vitát pedig meg kell nyernie, más kimenetel elfogadhatatlan, amíg nincs kimondva, hogy tényleg igaza van, addig nyomja és nyomja, és sosem fárad el.
Meg bármit állítok szeret beleszólni, hogy ez nem egészen így van, mert ... és beleköt valami "fassággal".
Itt a fórumon is akad 1-2 ilyen arc, de azért nem olyan súlyosak mint amiket máshonnan ismerek, vagy mint amire egy random facebook nyugger képes.
A legjobb módszer ezekre, hogy ráhagyom. -
Pikari
addikt
válasz
totron #123941 üzenetére
Eléggé sarkítva értelmezted. De ha belegondolsz, rengeteg emberen tényleg érezni már az első mondata után, hogy valami nem pörög rendesen az agyában.
A vitatkozás nem mérvadó szerintem, mert vannak azok, akiket én úgy nevezek, hogy vitafüggők. Az ilyennek mindegy, miről, csak vitatkozhasson veled. Ha kell, bizonygatja az igazát 5 oldalon keresztül mindenféle szalmaszálba próbálva kapaszkodni, szőrszálhasogatva valami komoly aspergeri mélységekből elemezgeti, hogy miért neki van igaza. Főleg akkor, ha nincs.
Akinek igaza van, az általában nagyon egyszerű és egyértelmű módszerrel azt alá tudja támasztani, nem kell neki kisregényt írnia.
Én most már próbálom ezt úgy intézni, hogy maximum 4-5 hozzászólás csere után inkább nem válaszolok, mert úgy se lesz belőle semmi konstruktív.
-
Alusky
senior tag
válasz
totron #123941 üzenetére
Igen, ebből a szempontból sarkított, mert akkor a PH-t használni is ugyanilyen káros (káros?
egyébként vannak káros részei), abból a szempontból már érvényesebb, hogy aki állandóan anyázik akármelyik platformon az mentálisan sérült ehhez viszont nem kellenek Brit tudósok rájöjjünk mi is, aki meg ezekre állandóan reagál az idővel ugyanolyan lesz vagy nagyon magas arányuk oda jut. Ahogy ahhoz se kell Brit tudócsapat meglássuk a sok primitív és arrogáns komment mögött mind lelki és pszichés beteg emberek vannak akik ott vezetik le a feszkót amelyik platform erre lehetőséget ad. A PH-n nem fog tudni senki olyanokat csinálni, mert gyorsan eltakarítják. Ennek ellenére van 1-2 leleményesebb tag aki megoldja ugyanazt csak finoman.
Meg ahhoz se kell Brit tudóscsapat, hogy felismerjük amikor ennyi az idióta az ember körül akkor az ő türelme is véges és felvesz egyfajta agressziót védekezésképp, ezt tökéletesen érzékelem magamon is.hcl
Nem nézek ilyeneket, a Dancsón keresztül (nem mintha ő jobb lenne) vagy valahogy véletlenül látom meg és ezek a -1 bites fluenszerekből ha egy videót nézel azt is csak félig már ismered a teljes palettát. A Csenge nevű nem az eszéért szeretjük leányt pl. itt ismertem meg az Energiaitalos topikból, mert valaki linkelte. Utána persze már nyomatni fogja egy ideig a YT is a sékeneszpresszúó miatt stb., míg rájön, hogy engem ez nem érdekel és kicseréli valami másra. -
-
Alusky
senior tag
válasz
Pikari #123937 üzenetére
Egyébként elég csak a mai reklámokon is végignézni ami a nézőréteg értelmi szintjéhez alkalmazkodik, se ezek az ingatlanosok, de ott a sokat szidott Telekom reklám a focistával, vagy a másik Telekom agyhalál a nerd csávóval. Ma kifejezetten az a szándék, hogy úgy beszéljenek az emberek, mintha életében először állna kamera előtt és freestyle nyomja? Annyira cringe az összes, mint amikor random az utca emberét kérdezik valamiről kamerát képébe tolva. Csakhogy ezek meg előre felkészített reklámok lennének. Borzalmasan kínos nézni. Szinte az összes influenzás meg tokker, túber ezt műveli, kikúrt irritálóak annyira lement ebbe az irányba mindenki is. Engem 12 évesen is kiakasztana ez, szóval tényleg nem tudom milyen rétegnek készül ilyen stílusban az összes tartalom. Egy tamponreklámban több beleadott munka van és jobb minőség, mint ezekben.
-
totron
addikt
válasz
Pikari #123937 üzenetére
Jó, akkor ne érintkezzünk, csak a szomszéddal és csak családon belül nősüljünk/házasodjunk? Ebben a sarkított formájában egyébként baromság, szükségtelen démonizálni az online teret, nem fentanyl az, hanem egy eszköz és nem kötelezően gödör. Egy valamire való kutatás szerves részének kell, hogy legyen az is, hogy akiknél aktiválódott a szar, illetve akinek személyisége folyamatosan sodródott valamilyen szélsőség felé, annak milyen előzményei voltak a mutatványhoz. Több szintre osztandó a média a bulvárra rezonáló konstans közönségtől a billegőkön át a tudományos értekezésekre képes és hajlandó, több-sokváltozós témákat feldolgozni képes embertársainkig.
A legjobb része az, hogy aki elkanyarodott valamilyen kóros irányba, halálbiztos benne, hogy megfelelő vagy épp a lehető legjobb irányzékkal működik, belátás, nyitottság esélytelen. -
Persze, határ fos az egész, csak nincs jobb. Amit megosztasz, azt se dobja fel senkinek.
Szerintem a Fb. is felvásárolja a konkurrenciát.@mefistofeles, Pikari : A lesz*rás az egy megoldás
Van amúgy olyan feed @opr, ami az ismerőseid tevékenységét tartalmazza csak, csak nem lehet betenni alapértelmezettnek.
Amúgy pl. nekem az a kb. 350 ember, annak a 90%-át tényleg ismerem, sokkal beszélek is valamin át. Meg az oldalamat követik kb. 500-an. -
válasz
KROK640 #123938 üzenetére
Én ennyire nem használom kapcsolattartásra a facebookot.
Elég kevés igazi barátom is van a többi meg ha akar megtalál és én is megtalálom őket. Kimondottan idegesít pl. az új "szokása" az oldalnak, hogy ha az ismerőseink között egy átfedést is talál azonnal feldobja az illetőt lehetséges ismerősnek. Régen nem volt így de manapság napi két ismerős ajánlást is kapok, olyan alakokkal akikről fingom sincs kicsoda. Két számteches témájú csoportban vagyok, azt olvasgatom, oda írogatok, azon kívül alig valami -
KROK640
nagyúr
Sajnos rengeteg reklám meg kéretlen videó és ilyesmi árasztotta el az oldalt. Nem segít, hogy sokan mindenféle like portálok tartalmait és egyebeket osztogatnak meg, és elfelejtik azt, hogy az oldal valójában mire lett kitalálva.
A sok trash között elvész a lényeg
A feednek eleve arról kéne szólnia, hogy az ismerősökkel mi van, illetve maximum a kit ismerhetek? (bár én ezt is külön menüponttal oldanám meg).
Reklámnak meg klubnak semmi keresnivalója sincs a feedben. (reklám mehetne oldalra, a klubboknak meg külön menüpont)Vannak ismerőseim akiket elás a facebook. Ha közvetlenül rákeresem látom mi van, de jártam már úgy, hogy az illető közben megházasodott, gyereke lett, 8× profilképet váltott, és minderről semmit sem tudtam amíg meg nem néztem direktbe a profilját, mert a facebook az elmúlt 5 évben egyetlen karaktert nem hozott róla, akár 50-60 like-os bejegyzéseit sem. (így a 3 éves házasságához és a 1,5 éves gyerekéhez egyszerre, de megkésve gratulálhattam).
De ugyanez fordítva is igaz, volt már olyan, hogy olyan ismerősöm akivel napi kapcsolatban vagyunk napok múlva tőlem tudott meg valami eseményemről/történésemről amit mellesleg kiraktam facebookra, és kapott mondjuk 20-30likeot meg 4-5 hozzászólást, de az ismerősömnek meg sem jelent. De voltak olyan bejegyzéseim is, amik simán csak eltűntek a süllyesztőben, megkockáztatom, hogy senkinek sem jelent meg.
-
Pikari
addikt
válasz
Alusky #123936 üzenetére
Ezerszámra születtek cikkek a témában (nem akarom mindet idelinkelni).
Egyrészt, kutatások szerint a kommentelők, chatelők, közösségi média használók egy jelentős része mentális zavarokban, és enyhe elmebetegségekben szenved.
Másrészt, aki nem szenved, de aktívan kezd részese lenni a közösségi médiának, aktívan kommentelni, vitatkozni kezd, az ki van téve annak a kockázatnak, hogy mentális zavarok fejlődnek ki nála már akár egy éven belül is.
Gyakorlatilag folyamatosan leépül. A kutatások nem írják, hogy mi számít az aktív felhasználásnak - tehát napi hány komment, vagy napi hány órát kell ehhez a közösségi médiával eltölteni.
De gondolom ez is úgy van, mint megenni napi 1 pudingot VS megenni napi 10 pudingot. Ha mértékkel csinálja az ember, akkor nem okoz problémát.
-
Alusky
senior tag
válasz
KROK640 #123935 üzenetére
Az öregasszonyokkal van a legkevesebb gond, a középréteg is ugyanolyan és teljesen alkalmatlan már a kommunikációra az egész platform, jobb esetben a kérdező/véleményező nem kezd el anyázni ha válaszolsz neki, csak a három, négy válaszoló melletted téged, mert nem ért veled egyet. Stressz panel az egész, mert nincs büntetés, nem tilt ki, nem jár semmi megrovással így szabadon lehet bármit tenni és anyázni bárhogy a másikat, mert aznap szarul kelt fel, nem kormolták ki elől-hátul, beütött a hormoncsökkenés, kapuzárási 50 évesen vagy csak simán kiüresedett fos az egész élete stb.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123925 üzenetére
Természetesen lehetőleg mobillal fotózott fekete-fehér kép legyen az az 50 éves profilkép, hogy mág a hülyének is leesen, hogy nem mostani kép.
A kisállatos/virágos profilképes, többnyire harcias öregasszonyok meg szerintem legalja. -
opr
nagyúr
Szerintem sem, ettől függetlenül ma már azok mennek. Tegyük hozzá, a fb tett azért bőven, hogy mindenki otthagyja a picsába. Egy idő után kb csak az nem jelent meg a falamon, ami érdekelt is volna: hogy kivel mi van. Jött helyette reklám meg céges tevékenység orrba-szájba.
Amit nem értek, hogy hogyhogy nincs jobb, mint ezek a borzalmak. Valami oka biztos van, de nekem még nem sikerült megfejteni.
-
-
válasz
mefistofeles #123927 üzenetére
Az avatarod fémből van vagy kőből?
-
-
válasz
Trailblazer #123925 üzenetére
Me' az az utolsó jó kép róluk
Én meg nem teszem ki a fejem, mert régen se néztem k sehogyan
-
Trailblazer
veterán
-
koby11h
őstag
-
Alusky
senior tag
Itt pörög rendesen 20 fölött, a 20 alattiak viszont tényleg kihaltak.
A régi képek használata alatt a középkorúak lelki problémáit értem inkább, hogy nem merik elismerni saját maguknak sem, hogy eljutottak, "megöregedtek" odáig és díszelegnek a még 10 évvel korábbi fiatalosabban és szebben kinéző képeiken.
-
szebe
addikt
Nálunk az insta beszűkült a kapcsolattartásba meg a mémküldözgetésbe. Tiktokot szándékosan kerültem/kerülöm.
Fb szintén kapcsolattartás, meg tematikus csoportok miatt van (autós dolgok, meg egy-két adok veszek téma)
1-2 discordos közösség pörög inkább, velük többet tartjuk a kapcsolatot.
-
BiP
nagyúr
kapcsolattartásra, kivel mivan-ra legyen használva... szerintem azt ma már kb senki nem csinálja facebookon. Insta, esetleg tiktok, ilyesmi megy ma már.
Szerintem ez lesz a generációs szakadék. Mert hogy én nem fogok instát meg tiktokot használni, főleg ilyenre, az tuti.
Nálam ez a 2 platform a magamutogatók meg influenszerek, a tiktok meg emellé még a barmok platformja, átlagember használja ezeket posztolásra meg kapcsolattartásra? Nem is tudtam, hogy lehet olyat velük egyáltalán...Hcl: +1
-
Ismerőseim, meg én is szoktak azért dolgokat kirakni. Mondjuk én oda is szerelős postokat inkább. Meg van egy page-m, oda a képeimet, de mivel nem fizetek nekik, alig van nézettsége
De különben jó példája egy sokkal több mindenre használható platform letrashelésének, ami ott folyik.
Insta, Tiktok, szerintem ezek kb. semmire nem jók. -
opr
nagyúr
válasz
Alusky #123911 üzenetére
Ez szerintem inkább arról szól, hogy ki nem szarja le a Facebookot.
Mára már kb mindenki csak a messengert használja belőle, meg boldog szülinapot üzenetekre, meg esetleg tematikus csoportok, adok-veszek megy.
Az, hogy ezen felül kapcsolattartásra, kivel mivan-ra legyen használva... szerintem azt ma már kb senki nem csinálja facebookon. Insta, esetleg tiktok, ilyesmi megy ma már. Mondjuk én meg ezeket nem használom semennyire, úgyhogy igazából sokat nem tudok róluk. -
válasz
szebe #123914 üzenetére
Nem ismerik fel, nem írnak rá
@mefistofeles : A 2010-es évek óta folyamatosan romlik a helyzet ilyen téren, ne már, hogy neked eddig általában válaszoltak
@KROK640 : Autóra szerintem régebben sem költöttek az emberek, a használtautó piac több évtizede tele van szívatással
-
KROK640
nagyúr
válasz
mefistofeles #123904 üzenetére
A két szarvon kívül?
Lehet, hogy a nevedbe ékelődött FELES szó zavarja meg őket, talán azt hiszik, hogy valami részeg a kocsmából írogat nekik(bár ha rendezett az írásképed akkor ezen feltételezés kevésbé állna meg az alanyok részéről)
-
KROK640
nagyúr
-
Trailblazer
veterán
válasz
Üdv a Hardveraprón!
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Az Avatarod alapján 2 szarv....
-
Most mi az isten van? Bélyeg van a homlokomon, vagy mi? Tegnap két eladóra is ráírok, be is léptek azóta többször is de válasz az semmi.
-
Alusky
senior tag
válasz
homerhamm #123901 üzenetére
Így, hogy nincs papuccsal vagy kiflis zacskóval letakarva a rendszám már nem is érdekel.
Az, hogy a család épp Ósanból megy haza egyébként jó jel, mert legalább elindul, megy és mernek vele közlekedni. 120-ért ez már jó jel, mert sok autó duplájáért a lábán nem megy el az eladó udvarából.
-
homerhamm
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nem fogok minden hardverapró olvasás után új topikot nyitni.Elég gyakran látom másoknál is, hogy kiírják a...
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- ÚJ 4K CORE I5 14600KF SSD Gamer Erőmű PC 32Gb DDR5 6000 1.0TB SSD EVGA RTX 3080 10GB DDR6 2ÉV GAR
- Félkonfig korrekt áron!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest