- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
Alusky #123599 üzenetére
Fene bánja. De egy két kondiért ott nem dobnak ki semmit.
Itt meg csak a szemetet termeljük.Lapot, lapokat küldtem javitani. Persze arra nem volt garancia, hogy jó is lesz. De azért kikellett fizetni. Persze akkor se érte volna meg ha jó. Csak az eszmei érték miatt vergődtem vele.
Itt kóklerek vannak azok is drágán.
-
hcl
titán
válasz
Gyuri27 #123594 üzenetére
Miért ne érné meg?
Nem mással csináltatva nagyon isÉn most egy Codegent akarok kókányolni, mert nekem valahogy sose megy ez a kapcsolóüzemű táp javítás dolog
Éppen az van hibás (az az, amit ismerősnek géptesztelés közben eldurrantottam, komoly túlterheléssel
)
Vagy add el a hibásakat. Az is több, mint a semmi.
-
hcl
titán
válasz
Cs1csó #123584 üzenetére
A kapcsolót simán lehet cserélni, ésérdemes is lenne. Ha serceg, akkor belül szikrázik, az meg az utána levő dolgoknak sem jó.
Én sok tápot javítottam már, nagy része kondi, a maradék szokott valódi hiba lenni. A kondenzátorok kb. a kopó-fogyó megfelelői, idővel úgyis kiszáradnak.
@Gyuri27 : Posta, futár se drága, ha az alternatíva 15000
Be Quiet, meg pár FSP (gyanúsan hasonló) volt ilyen, hogy mindben kidöglött egy 2200uF kondenzátor a két hűtőborda között, amitől megállt a táp. Az a vezérlő IC tápját puffereli. Csere, és megy tovább...
-
cidalain
veterán
Valaki egy szalonállapotú használt opel astrát nem akar venni?
2010-es 350.000 km-rel?
Marketplace-en megveheti. Sosemvoltbaja, de azért a kormányt valaki hobbiból kicserélte Vauxhall logósra. (biztosanemazért mert megtört és kinyílt a légzsák)Gyuri27: a 450 az más belsős volt, az első szériás 400 van nekem. Mondjuk mindig van olyan eszköz általánosságban, ami valakinél tök jó, míg másnál nem válik be.
-
cidalain
veterán
Affenét. Ha annak idején valaki jó táppot vett, akkor azért nem ritka (persze ha nem fejlesztett atom játszósgépet, mert az akkori 350-600w már nem elég. Már FSP, Enermax, Seasonic, Corsair, Cooler Master is lehetne a tápom (15 éve bőven vehettem volna). (Corsair CX400 van)
-
Gyuri27
félisten
válasz
Cs1csó #123584 üzenetére
Pár tápom az idők során adta meg magát.
3,5 voltos dolgok mocorogtak, de a gép nem indult.
Volt ebbe minden, giga, tt, seasonic, fsp meg jó ég tudja.
Nyilván aki ért hozzá anna ez filléres javítás és meg is éri. De itt a halál fasza és a semmi közt félúton nem javit senki vagy ha igen az nem olcsó. -
Cs1csó
titán
Szomorú de egy tápegység elkészítése nem atomfizika. Amivel probléma lehet az a ventilátor, de azt lehet cserélni. Nekem pl. a ki/be kapcsoló kezdett haldokolni (sercegett)
Azóta egyszerűen ha pl. egy nagytakarítás miatt áramtalanítani akarom nem ott kapcsolom kiez egy teszkógazdaságos megoldás. Ventilátort már cseréltem, talán a kapcsolót is lehetne eléggé egy szabvány kialakításúnak nézem, de nem foglalkoztam vele, és lehet már nem is fogok.
-
homerhamm
addikt
Ha már apropó táp, én a tyúktápot szeretem, de a nyúltáp se rossz.
-
koby11h
őstag
RPC 500W, 30 db, vadi újak voltak és átadáskor mindenki azt kérdezte, hogy mi a baja a gépnek? Mondom semmi, csak üvölt a táp, ezt vettétek - meg volt adva egy limit ár és a minimum proci/ram/ssd, így hát a ház/táp/bill+egér maradt, amin tudtak spórolni, meg is lett az eredménye.
Azok a tápok alapból olyan hangosak, nem, hangosabbak voltak újonnan, mint egy Codegen 10+ évesen. Ja és már 4 elpatkolt pár hónappal a gari lejárta után a 30-ból. -
hcl
titán
válasz
Gyuri27 #123569 üzenetére
Hangos tápot cserélni?
Műszerolaj, szinte ingyen van. Ha drága, postázd el, 5k-ért csendben lesz"hcl: persze 6 gen inteltől felfele (min 4 mag) még értelmezhető."
??? Face elmegy 2-4genen is bőven Windowson. Vagy inkább, újabb gépeken is ugyanolyan kiba* tetűNem tudom, mit csinálnak.
Használtan olcsóbbnak kéne lennie a dolgoknak :S
@gban : "És akkor megvették a gépet, mégiscsak, mert hát biztos jó az, csak ez jutott el a mondandóból hozzájuk..."
Ja, az a legtöbbeknek nincs meg, hogy egy dolognak több tulajdonsága is vanNem, egyszerűen 20-25 éve használatos, mindenhol ott levő dolgokról még nem rögzültek a köztudatba ismeretek
@Alusky : Meg amikor feltörik a fiókját, és spammelnek róla, azt mindenki élvezi (hadd ne mondjam, a bankkártyaadatait megadja rajta...)
-
Alusky
senior tag
Nemcsak tetű lassúak, hanem biztonsági szempontból is aggályos, ha a következő alkalommal mikor rányom még a bejelentkezett fiókját szeretné látni.
Másik probléma, ha mégis müxik, akkor két hét alatt megunja a csak Facebookozást és kéne neki, hogy mást is tudjon, amit nem fog tudni. -
Gyuri27
félisten
Azt még valahogy elsikálja az ember.
De azért fészbukra mit veszel ami új?
Ryzen G 520 lap ugye ramot is raksz. Kb 90k.
Esetleg ssd. De ez már veri a biztosítékot.
Jó esetben kifogsz aprón egy olcsó G procit meg ramot.Cseréltem kereszt anyámnak tápot. Nyilván nóném keletném. Olyan hangja volt mint egy orosz helikopternek.
Minek? Jó az még, csak hangos.
Ott tartunk, hogy 15k alatt nincs új táp amihez a nevem adnám. És az ugye semmi, nem gyorsabb tőle a gép.
Nehéz ezeket a dolgokat eladni.hcl: persze 6 gen inteltől felfele (min 4 mag) még értelmezhető.
Csak ugye ott meg a használt holmi drága. És ha egy 10 éves lap beszarik akkor az + 15k.
Ezért nem szoktam ezekkel foglalkozni.
Inkább új amd lap. Használt bármilyen ryzen. Azzal nem lesz nyűg. Szerintem. -
gban
veterán
válasz
Gyuri27 #123565 üzenetére
Nekem mindig azzal jöttek míg segítettem ismeretségi körben, hogy nem kell semmi komoly gép, csak játékra kell....
És mutogatták hogy milyen f@sza gépet találtak milyen olcsón...
Aztán örültek is amikor mondtam hogy ezzel tényleg lehet jókat játszani,
Aztán pislogtak amikor folytattam, hogy kell bele még egy vga az integrált mellé, és ha normálisat akarnak akkor minimum kell (csak a példa kedvéért, de akkoriban még igaz is volt nagyjából) egy GT 440 1 gigás, ami kb. a gép ára vagy több pluszban.
És akkor megvették a gépet, mégiscsak, mert hát biztos jó az, csak ez jutott el a mondandóból hozzájuk...
Pár nap és hívnak, nem megy a nyuszifüle játék...
Milyen gép? Hát az emlegetett... Vettek bele vga-t? Persze hogy nem.
Na akkor vegyetek, itt nézzetek körbe vagy őket hívjátok fel...
Be is mentek, de nem oda, rájuk is sóztak egy 1 gigást, de 210-est...
Örültek, valahogy betették, megy a nyuszifüle de a cicafarka nagyon gáz...
Mit vettetek? 210-est.... Hát az nem 'minimum GT 440'. De 1 gigás, azt mondtam az kell...
Azt mennyi volt? Épp meg tudták venni, x Ft. Az jó, GT 440 van kicsivel kevesebbért ahol mondtam... -
hcl
titán
De hogy neked se
@gban :
A5 2017-en van most a Marketplace-s fiókom, személyes adat 0 rajta, elfér. Van rajta egy unofficial Lineage 21 (Android 14).
Tetű és zabálja az akkut. 10-es, 11-es droid még tök jól futott rajta. Akkor dobta a Line a supportot (mert a Google újabb Android kiadásai márjobb HW-t követeltek, az addigiakról meg lejárt a Google support is) , és váltottam iPhone SE 2020-ra. -
-
hcl
titán
Utóbbi napokban legalább 2 embert beszéltem le róla, hogy Facebookozni megvegyen egy 10 éves alsóközepes telefont
Kajak nincs meg az embereknek, hogy az atomrégi eszközök nem alkalmasak arra, amire az újak. -
válasz
TESCO-Zsömle #123555 üzenetére
Wanted... jó lenne már ott tartani.
-
KROK640
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #123553 üzenetére
Azoknak IS
-
Cs1csó
titán
válasz
morcosharcos #123550 üzenetére
Áh, így nekem is felejtős...
-
homerhamm
addikt
-
gban
veterán
-
cidalain
veterán
Lego technic Arocs eladó.
Bakker, ha nem megy, akkor írja kamionnak, teherautónak, vagy olvassa le az útmutatóról, hogy mi a fene is az, amit árul. -
Pikari
veterán
válasz
cidalain #123537 üzenetére
Én is vettem nemrég nyomtatót, egy epson mátrixnyomtatót használtan 15k-ért. nincs besárgulva, látszik, hogy alig volt használva. Szerencsére tökéletesen működik. Ezzel nagyon jól jártam, mert újonnan 400k, szóval azért ki lehet fogni használtan a jó ajánlatokat is időnként.
-
cidalain
veterán
válasz
Pikari #123511 üzenetére
Mondjuk én 2 hete vettem egy 1.5 éves multifunkciós monokróm lézernyomit bolti ár feléért postával együtt (22,5k). Ami vicces, hogy persze vannak 15 éves sima lézernyomik ugyanolyan árban is, besárgult műanyaggal, amiben szkenner sincs. (Már csak a régi patronosat kéne eladni 38-ért
)
-
hcl
titán
-
Pikari
veterán
Közben megvettem a 128 giga ramot is, újonnan 2 év garral volt 25 ezerrel olcsóbb, mint használtan
Komoly madárlesésben van itt pár ember.
-
szebe
addikt
válasz
sh4d0w #123507 üzenetére
FPS-ben, taktikai játékokban jobb a wide, mert nagyobb szöget látsz be
Igen, ennek ellenére a legtöbb profi pl cs-ben simán 4:3 stretched-ben játszik, esetleg 16:9.
21/31:9 gyakorlatilag nem létezik, egyrészt nem nagyon van olyan monitor, ami ekkorában tudna 240-360hz képfrissítést, másrészt ekkora szöget sosem kell tartani.
De időnként előfordulnak vicces pillanatok, amikor 4:3 miatt "sétálnak el" egymás mellett. -
opr
nagyúr
válasz
sh4d0w #123507 üzenetére
Azt hinnéd, én is azt hittem, de nem. Legalábbis ha normál monitor távolságból nézed, nem. Legalábbis nekem nem volt az. Azért, mert olyan qrvanagy, hogy nincs benne a minimap a látómezőben, csak a perifériás látásban kb, tehát az a vége, hogy a helyett, hogy csak gyors odapillantasz, forgatni kell a fejed. Ez meg egy gyorsabb tempójú játékban egyszerűen nem megengedhető. Amit nyersz azon az extra 20 fok látómezőn (ami amúgy tényleg fasza dolog), azt bőven elbukod ezen.
Ha messzebb ülsz, akkor simán lehet, hogy jobb. Vagy lassabb játékokban, mint mondjuk civilisation, mert szép meg jól néz ki, hogy milyen sokat látsz.Ui: viszont az tény, hogy munkára, ha nincs hely két nagy monitornak egymás mellett, zseniális az uw monitor. Csak akkor ne 34" legyen, hanem picit több, mert így két ablak egymás mellett nekem pont úgy volt kicsi, hogy nagyon kellett volna még extra minimum 5cm mindkét oldalon. De még így is imádtam.
-
KROK640
nagyúr
Hát nem szarral gurít. Mondjuk a korábbi gépei is eléggé bikák voltak, ritkán fejleszt, akkor viszont nagyon jót vesz.
Persze, a VGA tényleg csak azért van benne, hogy ne porolódjon a slot, meg mert az volt éppen kéznélA konfig? Együtt állítottuk össze így megtudom veled osztani a pontos adatokat :
MOBO : GIGABYTE B650 EAGLE AX - 67090ft
CPU : AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz AM5 BOX - 235000ft
RAM : PATRIOT 64GB Viper Venom DDR5 6000MHz CL36 KIT PVV564G600C36K - 80000ft
VGA : -
SSD : Samsung 990PRO 2TB M2 - 68000ft
HDD : WD Red Plus 8TB 3.5" 5400rpm 256MB SATA WD80EFPX - 88400ft
PSU : FSP VITA GM 1000W - 62390ft
CAS : COOLERMASTER MasterBox TD500 MESH V2 ARGB fekete - 38000ft
COOL : ID Cooling 226XT - 22000ftIponos árak, onnan lett rendelve. (jöttek mellé más dolgok is ezért a végösszeg magasabb volt ennél)
A VGA-t még nem tudjuk, mert kb 1-2 hónap múlva jön egy új monitorral együtt, addig FHDben fogja megmutatni az erejét a gép. De ilyen nagyobb kiadásokra azért 1-2 hónapot neki is készülnie kell (fentart mellette két autót - egy oldtimer Mercedest meg egy új Passatot - , lakást stb. )
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567 #123501 üzenetére
Azért az RX6600-ban már van mesh shader, az jobb választás. Ez az öngerjesztő folyamat
Én anno mikor a 3GB-os HDD-met adtam el, akkor jártam hasonlóan, 5.1 vagy 6.4GB volt az elképzelés, de a 8.4-es alig drágább, akkor már legyen az, kicsit drágább de van 10.2-es akkor, és egyszercsak azt vettem észre, hogy egy 20GB-os HDDvel sétálok hazafelé
Bő 1 hónap múlva pedig 2db 20GB-os HDD volt a gépemben. Közel 30GB szabad hellyel ami akkor felfoghatatlanul sok volt (mégis meglepően hamar betelt), lévén a legtöbb haveromnak 3-6GB HDDje volt, és nekem is csak 3GB-os korábban.
3060Ti vagy 3070 témájához meg annyit, hogy eredetileg én is abban gondolkodtam. De mivel HD4850-emből azért lett HD4890 mert az előbbin kevés volt az 512MB VRAM. A HD4890-ből (amivel még tökre ellettem volna) azért lett GTX950, mert kevés volt az 1GB VRAM a HD4890-en. A GTX950 2GB-ból azért lett RTX 3060 12GB és nem RTX 3060Ti/3070 8GB, mert GTX950 ereje is elég lett volna, csak kevés volt a VRAM. Szóval legutóbb már hatszoroztam duplázás helyett. Már 2021-ben úgy voltam vele, hogy 8GB alatti kártya szóba sem jöhet, sőt, inkább majd felette. (2020-ban még GTX1660S 6GB-osat akartam, de hamar rájöttem, hogy a 6GB VRAM lehet kevés lesz, pedig akkoriban minden fórumon agyon volt hypeolva a kártya. Na meg ugye a cripto lázas emelkedés miatt nem lett belőle semmi).
Jah, az az RX580 ki lesz hajtva, és majdnem egy GTX950 2GB került bele
Az RX580 azért lett, mert az volt a régi gépében. (ami egy nagyon korai 1000-es szériás Ryzen volt amúgy).
-
CJ4567
nagyúr
válasz
KROK640 #123496 üzenetére
A 1070 utódja volt nálam hasonló történet. Először RX5700XT, majd RX6600, mert ugyan az a teljesítmény kisebb fogyasztás mellett, de akkor már legyen normális előrelépés, nézzük meg mennyi egy 3060Ti, de hát a 3070-ek közel vannak árban....
Na az 580 biztos ki lesz hajtva abban a gépbenOda bármilyen kártyát tehetsz, szép jószág az is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Commodore 64
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS