- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
homerhamm
addikt
-
-
koby11h
őstag
válasz
cidalain #120889 üzenetére
Az elején próbáltam úgy hirdetni, hogy posta az árban.
De vagy a posta két-háromszorosát akarták lealkudni a személyes átvételre hivatkozva, vagy a 699 Ft-os MPL automata helyett (amit az árban számoltam) az 1699 Ft-os házhoz szállítással kérték volna. (Persze ezek régi árak.)
Ráadásul sokan félre is értették, nálad az 1000 Ft-os proci hűtő miért 1699 Ft? Szóval nem volt jó sehogy
A cucc ennyi, a posta meg annyi amennyit rászánsz. Így tiszta ügy. Van aki a memóriát buborékos borítékban sima levélként kérte. Van aki ugyan azt MPL csomagként törékeny jelzéssel - ott küldtem fotót, hogy hogyan csomagolom, így sikerült lebeszélni a törékenyre való pénzpocsékolásról -
KROK640
nagyúr
Igen, ez is benne van sokszor.
vagy gép esetén ahogy írtam is, igények vannak, de a paszta már komoly és bosszantó plusz tétel.Igen, ez ugyan a " Ingyen kellene, de tegnapra" topic rendszeres konklúziója szokott lenni, de jelen esetben is megállja a helyét.
-
KROK640
nagyúr
Én is, de érted... Az embereknek ez sokszor nem triviális ám.
Egy másik fórumon most van egy drága user (kabaré amit művel, elkéne olvasni az egész vívódást vele) aki pl úgy lőtte be a keretét CPU (7th gen I5) és VGA vásárlásra (és mostmár tápra is, mert nem az általunk oldalakon át hajtogattott RTX 2060 6GB-ot vette, hanem egy GTX980 Ti-t
így a meglévő tápja már kicsi lesz), hogy a CPU-ra a paszta is már fejvakarást okozó komoly tétel.
ha érdekel INNENtől érdemes olvasni
De visszafelé is érdemes olvasni, amikor is összerakat velünk fejben egy olyan gépet, aminek az árát majd egy olyan állással keresi meg, amit még meg sem kapott, és nem is biztos, hogy megfog. Van önbizalom
-
koby11h
őstag
-
cidalain
veterán
Nálunk megy egy olyan, több mint 20 éves sztori munkahelyen, hogy egy bizonyos helyre küldve 2x "elveszett" a csomag, de biztosítva volt, és a posta fizetett. Azután az összes javíthatatlan cuccot odaküldtük, a kártérítés meg jött az értéktelen vacakokért. Jópárszor el tudták ezt játszani az akkori elődök.
-
Ne is mondd! (írd)
Vevő rendelt gépet, és gyorsan is akarta megkapni.
Közöltem, ok, írtam, hogy ez csak MPL lehet, előre utalással 50.000Ft biztosítással 4500Ft a csomag.(400k-s csomagról beszéltünk.) (igen MPL gyors, másnapra 99% ottvan)
Ajjaj neki veszélyes, (my man!)
Mennyi biztosítva?
Megnéztem, dobtam egy hátast... közöltem, 17.000Ft.
Átutalta! Dobtam még egy hátast!
Feladtam? Afrancot, cím alapján odavissza volt 90km, elvittem személyesen aznap.
Piacképes postai árak... OMFG! -
homerhamm
addikt
-
cidalain
veterán
FB-on ingyen adott cuccot nem illik pénzért továbbadni. Azt gondoltam megcsinálom gyereknek filmezősnek, paintben rajzolósnak, vagy öcsémnek a garázsba. Törött zsanér, pár hibás gomb, halott akku. A billt kitakarítottam, de a szalagkábel egyik szálja lesz hibás, nincs az az isten, hagy a gombokat és az ollókat leszedjem, hogy hozzáférjek a tasztaturához. Így a zsanérral sem szórakozok, nem ér annyit. Kivettem a ramot, hdd-t, DVD írót, meg a döglött akksit (hátha jó a hatból pár cella), ja meg a wifi kell a régi laposomba, mert ez n-es. Kijelző, alaplap, CPU jó, de nincs értéke, nekem nem kell. A többi megy tovább ingyen elvihetőbe, vagy csokisba egyéb nekem már nem kellő cuccokkal együtt.
-
hcl
titán
válasz
cidalain #120856 üzenetére
"bekapcsoltam, hogy tegyek rá everestet, meg hdsentinelt, és bakker a Firefoxban az összes belépés el volt mentve."
"meg gondoltam egy-két apróság elmegy csokiért,"
Aha! Szóval mégsem mindenki a nagy bizniszt nyomjaMeg óccó cuccokkal minek foglalkozni inkább kidobni
-
cidalain
veterán
Barátom hát, használom is.
Jó ok, van egyfajta passwordpatternem, így fejből is elég sok oldal megvan amiket napi szinten használok.
(Kaptam egy notit ingyen a minap. Nem ismerőstől, hanem helyi FB csopiban elsőztem be. Régi kétmagos intel. Igazából pár alkatrész érdekelt belőle saját részre (noti hdd, 4 GB ddr2 - amiből sajna 2 alaplapon van - meg gondoltam egy-két apróság elmegy csokiért, vagy tesómnak garázsba zenélősnek), bekapcsoltam, hogy tegyek rá everestet, meg hdsentinelt, és bakker a Firefoxban az összes belépés el volt mentve. És az ott kódolatlanul van. Be tudnék lépni a googlejébe, az ügyfélkapujába, ncore-jába, stb. Agyrém hogy ezt még így használják emberek... - már kivettem a winyót, holnap formázom, meg saját részre lesz adattár, így mákja van hogy én nem élek vissza vele) -
KROK640
nagyúr
válasz
cidalain #120850 üzenetére
" hanem hogy regelni kell. utálom, hogy mindenhova regelni kell." . na, ezzel én is pontosan így vagyok.
Régen (úgy 18-20 éve) még a net ebből a szempontból tök jó hely volt, szinte alig kellett valahová regelni ha megakartál nézni, le akartál tölteni valamit stb.
Ma meg egy rohadt lépést nem lehet tenni egy kiba reg nélkül, ami csak arra jó, hogy begyűjtsék az összes adatod meg a mail címed, majd elfelejtsd a jelszót hozzá. Ami lehetőleg nyilván ne az legyen amit máshová adtál meg.
De tényleg, nem csak vásárlásra, már mindenhová minden szarért fiók kell. A google acc-al, vagy FB-vel meg én sem szeretek bejelentkezni, mert nem tudom pontosan ez mit is jelent, de FB esetén pl tudom azt, hogy gyakorlatilag kapnak egy bizonyos fokú hozzáférést az accomhoz, meg rögtön tudják ki vagyok, kik az ismerőseim, hogy nézek ki stb.
Volt olyan oldal (nem most még 10+ éve) hogy bejelentkeztem FB acc-al, és erre az üzifalamra kirakta az oldal reklámját, mintha én osztottam volna meg. Na, akkor szoktam le erről nagyon gyorsan. -
hcl
titán
@BiP : "Tudom, hogy nem biztonságos, de az ilyenekre van, nem érdekel, ha feltörik)"
Pont erre valók a "mindegy mi lesz vele" címek.@F.E.K. : Akkoriban az volt, hogy mi se nagyon beszéltünk angolul, de ők még kevésbé. Szóval Notepad-ben chateltünk.
Ha kinyitottál egy Total Commandert, a kínai azonnal bezártaAkármilyen gépen
-
-
BiP
nagyúr
válasz
cidalain #120850 üzenetére
utálom, hogy mindenhova regelni kell.
Én is. Ahogy minden szaros webshopba, ahol egyszer veszek valamit. Oké, létezik regisztráció nélküli vásárlás jobb helyeken, de akkor nem tudom nyomonkövetni, visszanézni a rendelésemet, és volt már, hogy kavarodás miatt hasznos lett volna visszakeresni.
nem érdekel a vásárásért járó 12 forintnyi pont.
Na, az engem se. Úgyse fogom SOHA felhasználni.Ahogy azt is utálom, hogy most már minden szaros boltnak van telefonos app-ja, amit tölthetsz le, regisztrálhatsz, stb.
mondhatnánk, hogy regeljek ahol lehet google acc-al, vagy FB-vel, és akkor nem kell mindenhol más logint megjegyezni, de azt meg elvből nem.
+1. Én is - ha már kötelező - inkább regelek valami tucatreggel. (amit máshova is használok. Tudom, hogy nem biztonságos, de az ilyenekre van, nem érdekel, ha feltörik)Lehet, hogy ezt a Foxpostot azért nem éltem meg akkora traumának, mert évek óta van oda fiókom, és azt a félévenkénti 1 csomagot főleg foxposttal postázom.
-
cidalain
veterán
persze nem okoz gondot regisztrálni. ugyanakkor eddig összesen 1 db Fox csomagot sem adtam fel, így nem voltam rászorulva (szerencsére vagy eljöttek a cuccért, vagy olyan kis cuccok voltak, mint memória, proci, szalagkábel, ami bubis borítékban sokkal olcsóbb volt)
nem azzal van a baj, hogy regelni kell 500Ft kedvezményért, hanem hogy regelni kell. utálom, hogy mindenhova regelni kell. oda is, amit a büdös életben még egyszer nem fogok használni. aztán azt se tudom hogy van ott fiókom. meg mi a jelszavam.
nagy kedvencem a "Vásárlás regisztráció nélkül" opció, imádom. kötelezővé tenném az összes webshopon. az adataimat ígyis-úgyis meg kell adni, de ne mentegessen hozzá profilt, nem érdekel a vásárásért járó 12 forintnyi pont.mondhatnánk, hogy regeljek ahol lehet google acc-al, vagy FB-vel, és akkor nem kell mindenhol más logint megjegyezni, de azt meg elvből nem.
ahol hírlevél feliratkozásért kapok értelmezhető kedvezmény, ott feliratkozom, használom a kuponkódot, aztán az első hírlevél után le is jelentkezek a francba.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
cidalain #120830 üzenetére
"
Kínaiaknál (japán, koreai) hogy van az ABC sorrend?
A házikó előbbre van mint a fenyőfa és a kisszék?
Van egyáltalán, értelmezhető ez ilyen írásmódoknál?
"Általában nem értelmezhető, mivel nem ABC-t használnak, hanem kép vagy jel/szó/stb. írást..
De a nemzetközi kapcsolatok miatt van pl a Kínainak pl a "pinyin" a megfeleltetés.
Koreaihoz például "Hangul" a megoldás, japánt passzolom (eleve két fajta írásmód van ott is, még a helyieknek is gondot okoz kibogozni olykor mi van leírva ha az a hagyományos módszerrel van leírva
)
-
KROK640
nagyúr
Na, akkor a "Jackass" csúnya végetért számodra. Jó sok csaló elkerülésével, de nem tudsz ott hirdetni.
Gondolom kisstílű bűnözők meg hülye fiatalok lehúzására vannak szakosodva, akik úgysem jelentik fel őket, miután fizettek criminal record törlésért, vagy a kinézett személy facebook/insta profiljának feltörése miatt "Jimék"nek, de nem kaptak semmit.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #120837 üzenetére
Te jó ég... Nekem ezek csak simán régi billentyűzetek. Ilyesmiket a 2000-es évek elején akkor hoztam ha nem volt 2000ft-om egy billentyűzetre.
Nem pont ilyen, de ehhez hasonló régi masszív szerkezet mai napig van itthon.
nekem a billentyűzetek csúcsa a X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105. Elképesztő jó világítása van, cseppálló, remek érzés rajta gépelni, gyönyörű, fémházas cucc, és teljes billenytűzet! Nem ez a half keyboardos vacak amik manapság mennek. -
koby11h
őstag
Na holnap feladom az 1490 Ft-os 10 kg-os csomagot MPL csomagot, meg van a címirat kitöltő is, remélem minden úgy lesz, ahogy ígérik!
-
koby11h
őstag
Nekem is van orosz billentyűzetem, de inkább a magyart használom angolra váltva, amikor orosz Windowson kell dolgoznom. Az orosz csak oda van készítve, ha valamit le kellene írnom, de inkább azt szoktam, hogy megkérem az ügyfelet, hogy írja be a kért adatot, nevet, címet, bármit. Nekem egyszerűbb, neki gyorsabb
Én a Marketplace-t azóta sem kaptam vissza, csináltam egy másik profilt, azon csak a Marketplace van oszt viszlát. Sikerült is eladni 2 apróságot az elmúlt hónapban. Nem szeretem, de ha már ingyen van akkor használom.
-
hcl
titán
válasz
KROK640 #120824 üzenetére
Ja
Ugyanúgy ahogyan koby11h -t, beszólsz scammereknek, és kapsz pár ezer jelentést
A hirdetést meg ezért tettem be
@cidalain : Huhu, ezzel szerencsére utoljára 2010 körül szívtunk
De egy holland, német is jó tud lenni
Orosz billzetet egy korábbi munkahelyen az oroszokhoz dolgozó helpdeskeseknek volt
A posta meg olcsósítson csak, az ügyfélbizalmat elég nehéz visszaszerezni
-
cidalain
veterán
válasz
koby11h #120836 üzenetére
akkor meg is van, a posta durván betette az árakat a fox (packeta) alá.
a GLS eseti feladással meg még drágább volt eddig is.
rájöttek, hogy úgy nincs bevétel, ha senki nem használja őket. kíváncsi leszek, az üzleti postai árak is változnak-e, lesz-e mondjuk webshopos kiszállítás 1000 környékén automatába, stb -
válasz
efemm #120827 üzenetére
Retró billből szerintem az IBM félék érnek sokat. F szériás jó állapotú simán lehet 200eft is. M szériás ha boltmodos/usb3-ra alakított és jó állapotú talán még azért is lehet 100eft-ot kérni. Nekem az M122 fullosra moddolva volt 60eft és az még olcsónak számít. F122 készre meg simán 200eft.
Ezek lényegében az akkori billentyűzetek csúcsát jelentették. Érdemes egyet kipróbálni, gépelni szerintem ez a top ami csak létezik. Játékra nem igazán jók, inkább munkára veszik. -
BiP
nagyúr
válasz
cidalain #120830 üzenetére
Lövésem sincs. De Windowsban vannak olyan helyek, ahol van sorrendezés, erre utaltam.
És biztos van erre módszer a "hieroglifás" írásokban is.
Szerintem kiejtés szerinti szóalak szerint. (meg ugye ezeknek a nyelveknek is van latinbetűs átírása, lehet, hogy az a mérvadó).
A japánban meg létezik szótagírás is, szóval ott ez biztos könnyebben megoldott. -
koby11h
őstag
Ezt figyelte vagy próbálta már valaki, hogy MPL csomag 20 kg-ig postapontra és csomagautomatába is 1490 Ft?
Először azt hittem, hogy a vaterafutárnál valaki elírt valamit, de a címirat kitöltő is ezt hozza!
November 1-től a hivatalos díjszabás is ezt mutatja: Díjszabás -
cidalain
veterán
válasz
Astroboy #120826 üzenetére
egyszer ezer éve meg azzal kerestek meg, hogy tegyek már ukrán kódlapot a gépre, mert úgy szeretne levelezni. mondom oké, de az magyar bill-el elég macerás lesz. mondta, hogy nem gond, és előhúzott a fiókból egy ukrán kiosztású USB bill-t. gondolt mindenre az öreg.
@efemm az semmi:
Tegnap nézegettem hajszárítót az Emagon, aztán agyérgörcsöt kaptam, annyi volt, sorbarendeztem ár szerint: 1234 Ft, 1235 Ft, 1236 Ft, kb így ment a lista. Mondom ugojunk, nekem nem kellenek a "játék" hajszárítók, listázzunk drágától az olcsóig.
Szóval közel 10 milláért is van hajszárító
(attól most tekintsünk el, hogy az első x találat madarat akar fogni, és százas szorzó van az áron, mert meg lehet venni ennyiért is ha elég sznob vagy, és annyira hülye hogy nem nézed meg árukeresőn, hogy máshol mennyi)
aztán 8000-20000 közötti árkategóriára szűrtem, az lesz az a szint ahol válogatni fogok. de így is van vagy 50 találat... -
efemm
tag
Retro AT XT DIN billentyűzet 100000 Ft-ért (azaz százezer Forintért) valakinek itt a HA-n?
-
cidalain
veterán
válasz
KROK640 #120822 üzenetére
Erről jutott eszembe, múltkor egy üzleti partner gépén kellett anydeskkel matatnom.
A csóka kínai, és kínai volt a Win is természetesen, és nem volt angol kódlap sem. Bakker úgy léptem Eszközkezelőbe, hogy jobb gomb a start menün, és megszámoltam hogy nálam melyik az a gomb, és úgy kattintottam a kínai gépén. Szerencsére írnom nem kellett csak nyomogatni, így megoldható volt. -
KROK640
nagyúr
Mármint ki tiltottak ki a mArketplace-ről? Téged?
(nem lepődnék meg)
Ez a Jim fiú pedig igazán impozáns listát hozott össze, de kétlem, hogy egyetlen embernek lenne ennyire szerteágazó tudásam, szerintem inkább ez egy csapat. Egy csapat aki eltévesztette a darkwebet XD ha csak a fele igaz ennek, akkor már lehetne annyi eszük, hogy darkweben menjen ez.
-
cidalain
veterán
válasz
homerhamm #120817 üzenetére
Én kitiltanám ezeket a fos karaktereket a billenytűzet kódlapról.
Ha valaki beállítja, hogy magyar, akkor ne legyenek hindi, meg töktudja milyen karakterek.
Ebben a Windows pl tök jó. Akinek kell az egzotikus kódlap, majd felteszi külön, de az ilyen gyökötteknek már meghaladja az értelmi képességét, tehát nem fogja.
Mondjuk némelyek magyar betűkkel is tudnak olvashatatlanul írni. -
hcl
titán
Engem is megtaláltak a csalók, ahogyan @koby11h-t is, természetesen kitiltás lett a vége Marketplace-ről. Na de mit találtam, guglizás közben : arab nevű csóka, aki "Meta Certified Digital Marketer"
Eközben a Quora-n :
@Homerhamm : Ezeket a karaktereket hogy találta?
Azt nem is mondom, hogy a képen Opel van, nem SX4...
-
homerhamm
addikt
-
cidalain
veterán
válasz
Matr x #120809 üzenetére
Nem kapcsolódik hozzá a telóm.
Persze mert a telód Bluetoothos, ez meg Bluetoos/Bluetuz szabványt ismer.
Ennek jogi oldala van szerintem. Keményen perkálni kell azért, hogy a BT logót és feliratot feltedd az eszközre. Mi is csináltunk BT kommunikációs eszközt műszerekhez, de úgy hívjuk, hogy vezetéknélküli kommunikációs modul, és a BT sehol sem szerepel rajta. -
Matr x
aktív tag
Ezeket csak itt hagyom elemezni..
-
hcl
titán
Klasszikus. "Ha olyan könnyű javítani, miért nem csinálja meg."
Nyomtató "szarez addel nemköllmá' ".
Nem veszi fel a papírt.
Na most a nyomtatójavítási hatékonyságom olyan, mint a Forint erősödési szokásai.
Kerülgettem pár napig, belenézek, mibajalehet, megyezenminden denemveszifelapapírt.
Hm, csak utána kéne nézni.
Első találat. Papírfelszedő henger cseréje, pont ugyanebben.
3000Ft a cucc. Mondjuk a cseréhez le kell bontani az egész katrocot, de paff.2x anyit fog érni utána.
Lehet visszamegy az előző tulajhoz@csupingo : Bárki beleülhet, az bohóc lesz
-
Top cat
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #120804 üzenetére
Néhány topikkal arrébb szokás ezt felemlegetni.
-
homerhamm
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Filmvilág
- Óra topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Fujifilm X
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Túraautó topik
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F15 i5 11400H//16 GB RAM // 512 GB SSD // RTX 3050 Ti
- Macbook Pro M1 Max 64GB RAM 512GB SSD GARANCIÁVAL
- iPad Pro 12,9 2TB 5. generációs M1 chip Cellular 1 év garancia
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari