Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1064) Smktrooper válasza M3lakH (#1063) üzenetére


Smktrooper
senior tag

Mondjuk jó, hogy felvetetted a témát nemrég írtam, hogy mióta 1,360 ra állítottam, azóta 1,344-1,360 közötti tartományban van és megszűntek a játék közbeni micro laggok.
Illetve a rendszerstabilitási apróbb hibák, pl néha kikapcsolásnál kicsit tovább tartott bezárni mindent pár másodperccel. Ezt sokan szokták felvetni problémaként, nem csak XEON vonalon, hanem minden CPU ra igaz, hogy valamire mintha várna...Suburban legend. windóz.

Én arra gondolok, hogy az utasítást energia hiányában nem tudja végig vinni, amíg valami másik folyamatot be nem zár. Ez szerintem általános energia gazdálkodási problémára vezethető vissza. Green Lan, CPU Power states....
PL:


Ez itt egy Inteles data sheetből van kiemelve.

"Egy alkatrésznek fix ellenállása van, ha több feszt adsz neki, akkor rajta keresztül folyó áram is nő (R=U/I), ezért nő a teljesítménye (P=U*I). A hőtermelése nő a többletfeszültségre is, és a magasabb frekire (gyorsabban kapcsolgatnak a tranzisztorok) ."

Természetes, hogy nőni fog az áramerősség, és ha nem emelsz feszt akkor is nő az áramerősség, hogy azok a tranzisztorok meginduljanak magasabb frekvencián. ?!?!? Ez annyira nem világos, de szerintem így van...

[ Szerkesztve ]

Reboot

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.