Hirdetés

2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-12 09:12:56

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#701) kenand válasza BlackPriest (#700) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Mi az alaplap típusa?

(#702) tagagaba53


tagagaba53
(tag)

Üdv !

Az itt látható kép "tanúskodik", hogy ment a proci.
De az első újraindítás óta csak a win logóig jut el.
A folyamatjelző már nem forog.
Tudna valaki segíteni ?

Köszönöm !

[ Szerkesztve ]

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#703) kenand válasza tagagaba53 (#702) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

BIOSban próbálj mindent alapra/autora állítani, esetleg safe módban indítani a 8.1-et...

(#704) tagagaba53 válasza kenand (#703) üzenetére


tagagaba53
(tag)

Szia !

Tettem rá egy hackelt biost és így viszi.
Még egy gondom van.
Ha így állítom be / 333 / akkor a vinyó nem indul.
Ha 266-ra állítom, akkor csak 2 gigával megy a
2.5 helyett. Lehet valahol finomítani ?
Köszi

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#705) BlackPriest válasza kenand (#701) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

asrock g31m-gs

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#706) BlackPriest válasza BlackPriest (#705) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

nem értem a dolgot, tegnap volt egy bios reset, de ugyanúgy megállt, ma csak úgy bekapcsoltam és jé, működik, win betölt. most elkezdem nyúzni, nem tudom mi baja volt :U

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#707) kenand válasza tagagaba53 (#704) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

CPU Host clock controlt tedd diasbledre, vagy a PCI frekvenciát 100-ra. nem értem miért de a 667-es RAM-od is 833-on megy...az lehet a baj...

(#708) M3lakH válasza tagagaba53 (#704) üzenetére


M3lakH
(tag)

Azok a memóriák, nekem is szemet szúrtak, több szempontból is :)
Egyrészt fixen be lehetne állítani 667 re, meg aztán lehet hogy értelmesebben működne ha kivennéd azt az 1 gigás modult, és a 2 gigásokat pedig 1 es és 3 as dimm be. Most hogy 4, vagy 5 giga, szerintem nem nagy difi, viszont sokkal stabilabban, és gyorsabban mehet a gép, ha párban vannak benne egyforma ramok. Én összesen csak 4-6-8 giga variánsokat használnék, 6 ot is csak 4 modulból, páros-páratlan foglalatba az egyformákat alapon.

(#709) tagagaba53 válasza kenand (#707) üzenetére


tagagaba53
(tag)

diasbledre van állítva.
PCI frekvenciát 100-ra - nincs érdemi változás.

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#710) kenand válasza tagagaba53 (#709) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Ha 667-es RAM-od van 667-en próbáld elő körben 8xx sok neki

(#711) LamerGyuri válasza tagagaba53 (#709) üzenetére


LamerGyuri
(senior tag)

Vedd már ki azt az 1GB-s modult. Rossz nézni. Meg mint kiderült, ilyen környezetben rosszul is működik.
A CPU Fine Clock Ratio-t meg tedd vissza nullára.
CPU Clock Ratio-nál nincs Auto? Az jobb lenne, mint a fix 7.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#712) tagagaba53 válasza LamerGyuri (#711) üzenetére


tagagaba53
(tag)

Nos,a nap folyamán eddig feltornáztam 2.3GHz-ra a 2.5GHz -ból.
Most csak 1.8GHZ-n megy. Mit csináljak, hogy lejjebb mennyen ? :D

[ Szerkesztve ]

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#713) kenand válasza tagagaba53 (#712) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Elviekben a 2.5ghzs cpu 7+0.5 szorzóval megy. Kell a fine a 2.5-hoz. Es 4x333 az fsb de lehet a 965 chipsettel van gond azert nem megy 1333-on csak 1066-on. 965os chipsetet meg nem Xeonositottam.
Ha fsbt felteszed 333-ra figyelj a ram visszaosztasra

[ Szerkesztve ]

(#714) kenand


kenand
(Topikgazda)

667-es RAM eseten a RAM osztas nelegyen több, mint 2.0 333fsbx2=666 Az elso kepen 333fsb melltt 833-on akartad futtatni a 667-es RAM-ot

(#715) tagagaba53 válasza kenand (#714) üzenetére


tagagaba53
(tag)

Nos ! Első körben, köszönöm a segíteni akarást mindenkinek.
A freki meg szorzó állítások eddig kimaradtak az életemből.
Egy kicsit kínai ez a része.. :) Jelenleg ezen beállítással simán megy.
Nem akad nem prüszköl.

Ha lehet emelni netán 2.5 GHz-re ls nem visszafele akkor az faxa lenne.
Ha még lenne valaki, akinek ilyen lapja van mint az enyém és ilyen procival
az kánaán lenne. :D

Köszi :R

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#716) M3lakH válasza tagagaba53 (#715) üzenetére


M3lakH
(tag)

nem teljesen tudom milyen opciók vannak, de ezt próbáld ki:
System memory multiplier : Auto helyett Manual!!
Majd alatta a Memory freq legyen fixen 666-667
újraindít, ha működik a következő lépés:

Cpu host freq pedig fel 333 ra, a többit hagyd úgy ahogy a képen van.
Ha nem megy, nem bírja a lap az fsb-t.

És tedd rendbe a ramokat,az 1 gigásat tedd át a szekrénybe mert többet árt mint használ, a 2 db 2 gigásat pedig az egyes, és hármas foglalatba. Így gyorsabb lesz 4 gigával mint jelenleg az 5 el.

(#717) tagagaba53 válasza M3lakH (#716) üzenetére


tagagaba53
(tag)

" System memory multiplier : Auto helyett Manual!! "
Csak ilyen lehetőség van !

" Majd alatta a Memory freq legyen fixen 666-667"
Nem férek hozzá ! Fixen 667-667.
Csak a 2x 2GB-s van benne.
333-l nem indul el. Mintha nem lenne benne vinyó.
Korábban tettem képet róla.

Köszi !

[ Szerkesztve ]

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#718) M3lakH válasza tagagaba53 (#717) üzenetére


M3lakH
(tag)

akkor auto helyett 2.00 , úgy 333 ra a másikat, mem freq re meg 667 et kell írjon. így mennie kéne.

[ Szerkesztve ]

(#719) tagagaba53 válasza M3lakH (#718) üzenetére


tagagaba53
(tag)

Szívat ez a lap :)

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#720) Speed(R) válasza tagagaba53 (#719) üzenetére


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)

965+York már csak ilyen..

Raktársöprés, mindenféle ritka jóság! => tinyurl.com/aprohirdeteseim

(#721) kenand válasza tagagaba53 (#719) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Sajnos akkor a lap veszi vissza a 333-at 267-re, hogy az FSB 1066 legyen. Pedif g a beállítások alapján 333-at állítottál be.
Legutolsó BIOSt módosítottad?
Alaplap pontos típusa? Támogatja az 1333-as FSB-t?

(#722) kenand


kenand
(Topikgazda)

Néhány Xeon 1066-oös FSB-vel megy - csak lassabbak, vagy drágábbak. (Core 2 Extreme QX6800, Xeon X3230 stb lista) Vagy nagyobb órajalű -nagyobb szorzós 1333-a Xeon kellene (5460 pl) és1066-ot adnál neki...

(#723) tagagaba53 válasza kenand (#721) üzenetére


tagagaba53
(tag)

"Legutolsó BIOSt módosítottad?"
Igen, innen ! [link]

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#724) kenand válasza tagagaba53 (#723) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Alaplap pontos típusa?
Támogtaj a 1333FSB-t?
Esetleg ha BIOSban van rá mód, az északi hídnak lehetne adni plusz feszültséget (óvatosan)..

(#725) tagagaba53 válasza kenand (#724) üzenetére


tagagaba53
(tag)

[link]

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#726) M3lakH válasza tagagaba53 (#725) üzenetére


M3lakH
(tag)

(#727) kenand válasza tagagaba53 (#725) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Szia!

Úgy tűnik mem mindegy az alaplap revízió. 1333 FSB-t csk a rev 3.3 támogat és F10m BIOS kell hozzá. (Rev 1.0-ra azt írja nincs adat)
Esetleg meg lehet próbálni- ha nem az fenn a F10m BIOS-t módosítani
REv 1.0 CPU support

[ Szerkesztve ]

(#728) tagagaba53 válasza kenand (#727) üzenetére


tagagaba53
(tag)

Az F10M biost én raktam rá tavasszal.
Úgy ment eddig egy E7500-s procival.

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#729) tagagaba53 válasza M3lakH (#726) üzenetére


tagagaba53
(tag)

Ez nem valós, mert E750-s procival ment eddig.

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#730) kenand válasza tagagaba53 (#728) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

De a 10FM BIOS van Xeonosítva is? (10FM +Xeon mikrokód)
És nézd meg az alaplapod revízióját/dobozán vagy a nyákon rajta szokott lenni.-..

[ Szerkesztve ]

(#731) tagagaba53 válasza kenand (#730) üzenetére


tagagaba53
(tag)

Tegnap tettem rá innen :[link] azóta tudom használni
a procit. Igaz csak 2 gigával megy :)
Ezzel tettem rá annó az F10M-t meg a microcod-t.:

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#732) kenand válasza tagagaba53 (#731) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Akkor csak az lehet a gond, hogy nem rev 3.3 a lap és nem támogatja a 1333-as FSB-t.
CPU-Z vel/Aidaval van SSE 4.1 támogatás? (ha jó a mikrokód akkor van)

(#733) tagagaba53 válasza kenand (#732) üzenetére


tagagaba53
(tag)

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#734) kenand válasza tagagaba53 (#733) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Mikrokód rendben van, akkor az alaplapod nem akarja az 1333-as FSB-t valószínűleg REV 1.0
megpróbálhatod kicsit feljebb vinni az FSB-t 267 fölé, de 333 alá, hajlandó -e aközött valamit még elfogadnai...

(#735) tagagaba53 válasza kenand (#734) üzenetére


tagagaba53
(tag)

Próbáltam.
Eddig a max. az talán 300-n? 2.2 GHz-t ment !
De, úgy indul újra a biosból a beállítás után, hogy
teljesen kikapcsol áramtalanít :F és 3-4 mp után magától indul.
Aztán megy a rendszer simán.

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#736) kenand válasza tagagaba53 (#735) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Sajnos akkor ennyit tud az alaplap.... G31, G41 P35/43,45 bírja az 1333-at (akár 1600-at is)

(#737) tagagaba53 válasza kenand (#736) üzenetére


tagagaba53
(tag)

Talán már Szerdán lesz egy G41_s lapom. Ha gondom lesz, akkor segítenél ? Köszi neked is a segítséget !

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#738) kenand válasza tagagaba53 (#737) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Ha nem találsz rá BIOSt nem és AMI vagy Pjoenix/Award segítek e mikrokódban.

(#739) kelix


kelix
(csendes tag)

Sziasztok !
Segítségetek szeretném kérni !
Van egy E5450 (E0) szériás procim ,amit nem kezel megfelelően az alaplap.
Az alaplanak (DG41TY) AMI biosa van , így MMtool-on tudnám módosítani a BIOS-t.
Az intel gyári oldaláról szedtem le a legfrissebb BIOSt, viszont ott nincsen ROM csak BIO kiterjesztésben .
Így nem tudom megnyitni sem hogy módosítsam . :F
Lehet valahogy a BIO-t átkonvertálni ROMmá ?

(#740) kenand válasza kelix (#739) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Nehéz ügy, az Intel Egydi BIOS formátumot használ.
Esetleg meglehet próbálni AFUDOS progival lementeni bin formátumban ha tudod, azt MMTOOL-lal editálni és ha engedi AFUDOS programmal vissza flashelni a módosítottat.

(#741) tagagaba53 válasza kenand (#738) üzenetére


tagagaba53
(tag)

Oké !
Köszi ! :R

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#742) kelix


kelix
(csendes tag)

Sajnos ehhez a művelethez az én tudásom kevés lesz .
De próbálkozni azt fogok :)

(#743) kenand válasza kelix (#742) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Neten van leírás hogyan kell DOS USB driveról AFUDOS programmal AMI biost lementeni, googli segít.
Ha le tudod menteni lehet MMToolal bővíteni.
De a siker nem garantált, mert lehet az Intel lap nem engedi majd az AFUDOS használatát.
AFUDOS DOS alapú AMI BIOS Flash tool.

[ Szerkesztve ]

(#744) kelix


kelix
(csendes tag)

Köszönöm. :R
Ha sikerült jelentkezem.

(#745) tothztemp


tothztemp
(csendes tag)

Sziasztok!

Elkezdtem a multheten egy ilyen projectet egy asus p5ql pro lapon egy x5260-al,äm meg a pörgö ventiktöl es sötet keprenyötöl (melegedö procitol)nem jutottam toväbb.Ha visszarakom a regi e7500-as procit indul rendesen.Biosokkal probälkoztam,de ällitolag attol meg elkellene indulnia a gyäri biossal is(van aki azt mondja,hogy mär a biostol is lehetnek ezek a tünetek).Kiderült meg,hogy a matricän elegge kicsik es eltolodottak voltak a lyukak,ezeket egy 0.8-as csigafuroval :)) sikerült feljavitanom,hasznälhato modszer!A következö amit tervezek a matricaerintkezök kimerese az esetleges hibäs pin-forrasztäs kideritesehez.

Toväbbi ötleteket szivesen olvasok! :R

Zoli

[ Szerkesztve ]

(#746) tothztemp válasza tothztemp (#745) üzenetére


tothztemp
(csendes tag)

Elnezest,hogy nem olvastam vissza az elözö 100 oldalak megfelelö hsz-ait. :(

(#747) kenand válasza tothztemp (#746) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Nem megfelelő BIOS az oka, valószínűleg még hasonló desktop mikrokód sincs a biosban

(#748) M3lakH válasza tothztemp (#745) üzenetére


M3lakH
(tag)

Van P5QL Pro hoz működő xeonos biosom, ha kell

(#749) tothztemp válasza M3lakH (#748) üzenetére


tothztemp
(csendes tag)

Szia!

Nagyon jó lenne,talán akkor elindul. :C

(#750) kelix


kelix
(csendes tag)

Sajnos a siker elmaradt :((
Nem tudtam lementeni a BIOS-t AFUDOS alatt .
Azt írta ki, hogy írási védettség alatt van.
A korábbi procim egy E5420 (C0) szériájú volt ami tökéletesen működött az alaplappal.
Ha el tudnám cserélni ezt az E5450 E0-at egy C0-ásra akkor szerintetek működne ?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.