Hirdetés

2019. augusztus 18., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-12 09:12:56

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#551) M3lakH válasza FaRkaS1991 (#550) üzenetére


M3lakH
(tag)

Rossz hír: amit én találtam fórumot, aszerint már egy GTX 480 at sem hajt ki rendesen..:S (nekem olyan van... :D ) Amúgy QX9650 re keress, hátha úgy több minden van.

(#552) elistvan válasza FaRkaS1991 (#550) üzenetére


elistvan
(senior tag)

Radeon 7770 szerintem max.

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#553) M3lakH válasza elistvan (#552) üzenetére


M3lakH
(tag)

Naa, az azért egy kicsit karcsú.. :) 7850 eket írkálnak több helyen is q9550/9650 ekre. az inkább valós sztem.
Q6600-as procival volt egy kis érezhető javulásom 460 ról 480 ra váltva. Majd q6600 ról E5450re @3,6GHz, Nagy javulás! :D

(#554) M3lakH


M3lakH
(tag)

Mondjuk most nem kicsit elbizonytalanodtam, mert a passmark-os listát vettem alapul, de aszerint az 590 et elvileg elveri az 580, de még a 480 is... :Y Máshol meg értelmesen verik egymást....:(( :W

(#555) FaRkaS1991 válasza M3lakH (#554) üzenetére


FaRkaS1991
(csendes tag)

Köszönöm a válaszokat! Ha jól tudom az 590 az két darab butított 560 sli-ben. Gondolom akkor nem árt egy kicsit húzni a procin.

(#556) spilbi


spilbi
(tag)

Sziasztok!

Sikerült nekem is életre kelteni egy Xeon E5450-est. Elvileg minden megy ahogy kell, nincs fagyás, akadás, reset semmi hibajelenség, csupán annyi tűnik fel, hogy a bekapcsolás után pár percre eléggé elkezd süvíteni a CPU hűtője. Direkt ehhez a procihoz kerítettem átmenetileg egy rézmagos intel hűtőt. Nemtudom, hogy valamit rosszul csináltam, vagy szimplán ez a hűtő csak így képes szinten tartani a dolgokat, ezért csináltam pár képet az itt felmerült progikkal, az okosabbaknak hátha mondd valamit, hogy minden renben va-e nálam.
Előre is köszönöm.

(#557) FaRkaS1991 válasza spilbi (#556) üzenetére


FaRkaS1991
(csendes tag)

Szia, ha ez segít, én egy Asus Silent Square-et használok, üresjáratban 30-35 fokos, terhelés alatt 50 körül. Egy Gigabyte Ga Combo lapban van. Inditásnál nekem nem pörög fel meg semmi ilyesmi.

(#558) FaRkaS1991


FaRkaS1991
(csendes tag)

Egy olyan kérdésem lenn, hogy mikrocode-os update után mi változik? Még nem csináltam meg, de eddig semmilyen problémám nem volt. Semmi fagyás, rendesen bootol, és teszi a dolgát. Megkapta a procit, kapott egy új rendszert, és működik.

(#559) intelMMX válasza FaRkaS1991 (#558) üzenetére


intelMMX
(senior tag)

Ha a lap ismeri a mikrokódot, akkor él a speedstep is meg ilyenek. Akkor tényleg semmi gond nincs.
Ha nem, általában akkor is megy többnyire gond nélkül, csak esetleg egyes utasításkészletek nem mennek, aztán van ami addig nem indul el.

1995 Opel Astra F 1.4Si (C14SE)

(#560) kenand válasza FaRkaS1991 (#558) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Pár topikkal feljebb nézd meg a CPU-Z képet, ha ai Istructios sornál látod ugyan ezt (SSE 4.1, VX-T) akkor nincs gond.

(#556) spilbi
Gyári Intel hűtő, még a rézmagos is ellég gyenge és hangos. Érdemes valai hatákonybbat választani (nagyobb venti kisebb fordulattal). Persze egy vagyont nem érdemes rákölteni...

[ Szerkesztve ]

(#561) FaRkaS1991 válasza kenand (#560) üzenetére


FaRkaS1991
(csendes tag)

Vannak ilyenek nálam is, akkor minden ok köszönöm! :DD

(#559) intelMMX, neked is köszi!

(#562) spilbi válasza kenand (#560) üzenetére


spilbi
(tag)

Igen már berendeltem, mert 10 percnél tovább nem bírom mellette :))
Amúgy ezek az értékek jók lehetnek? Throttling, stb...A kép egyszerű alapjárat alatt készült, semmi extra nem futott.

(#563) kenand válasza spilbi (#562) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Igen

(#564) intelMMX válasza kenand (#563) üzenetére


intelMMX
(senior tag)

Van egy intel DG41RQ lapom. Azt esetleg letudnád ellenőrizni, hogy a bios alapból tartalmazza-e a xeonok microkódját? (Nem találtam neten semmi utalást sem létező custom biosról)
0017es bios: [link]

A másik kérdésem, hogy 3000 forintot azért megér egy E5405?
Csak kis tombolásra kellene, aztán úgy is adnám el egybe az egészet. (Az alaplap önmagában úgy sem ér semmit)

1995 Opel Astra F 1.4Si (C14SE)

(#565) kenand válasza intelMMX (#564) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Annyit megér
a cikkben van hivatkozás az Intelmicrocodelist.exe-re
csak az kell ráengedni a BIOS fájlra és kiírja a mikrokódot amit a BIOS tartalmaz.

(#566) intelMMX válasza kenand (#565) üzenetére


intelMMX
(senior tag)

A program szerint a 10676os CPUID benne van a biosban. Ezek szerint akkor jó a gyári is?

1995 Opel Astra F 1.4Si (C14SE)

(#567) kenand válasza intelMMX (#566) üzenetére


kenand
(Topikgazda)

Valószínű annak a platform id-je desktop CPU-s, de előfordulhat, hogy simán megy, ha nem menne akkor lehet a BIOS-t xeon mikrokóddal bővíteni, ha szabvány AMI, Award vagy Phoenix.

Bár a letölthető BIOS egyedinek tűnik....

[ Szerkesztve ]

(#568) intelMMX válasza kenand (#567) üzenetére


intelMMX
(senior tag)

Szerintem ez lynx bios lesz. De majd megnézem holnapra.
Nem nagyon fontos, mert ezzel az alaplappal én már nem akarok sok mindent tenni.
Viszont szerintem már valaki xeonozott vele, mert úgy rémlett, hogy már vagdosták a socketet.
Később meg lesz egy P5KPL-AM SE, de az meg majd úgy is asztali C2Q-t fog kapni, szóval annak mindegy is.

1995 Opel Astra F 1.4Si (C14SE)

(#569) bab1987


bab1987
(tag)

Üdvözletem. Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Most cseréltem le a 2 magos E4500-mat egy xeon 5450-re.

Az alaplapom:Gigabyte GA-P35C-DS3R (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

2*2 Gb ddr3-as romok vannak a gépben. Videokártyát és nagyobb tápegységet (jelenlegi csak 320-as és egy 860gts-t hajt) szeretnék vásárolni hozzá használtan. Milyen kártyát illetve tápegységet tudnátok ajánlani, amit megfelelően kihasználna a rendszer?

Előre is köszönöm a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

Origin id:fradisas87 Xbox One gamertag: balazsb1987 http://fogadoguruk.hungarianforum.com

(#570) elistvan válasza bab1987 (#569) üzenetére


elistvan
(senior tag)

Tápból mindenképp valami márkás darabot szerintem egy 400-500-as chieftecet vagy FSP-t. A nagyobbikat ha a 8600GTS-t le akarod cserélni márpedig ha játszol előbb-utóbb úgyis le fogod mert vga limites lesz a rendszer, tehát hiába a gyors proci ha a vga visszafogja a rendszer összteljesítményét.

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#571) sadika


sadika
(újonc)

Sziasztok!
3 hónapja körülbelül én is modoltam egy Gigabyte ga-ep45-ds3 alaplapot ami cpu belekerült az egy xeon x5450. Windows 8.1-et használok így a biost frissítettem legújabbra illetve a mikrokódot is frissítettem mert nem indult el nélküle az os. Ezek után tökéletesen működik, azt a fura dolgot leszámítva hogy a windows energiagazdálkodási profiljában fel kellett állítanom a cpu min teljesítményét 100%-ra, mert ha nem tettem akkor az átlagos dpc latency 10x-ese a normálisnak. Ez pedig azt eredményezte hogy a hang néha érezhetően laggolt.
Az igazi problémám az lenne viszont, hogy játék közben ha rájön akkor óránként kifagy a videókártya drivere ennek következtében a windows újraindítja a videókártyát és a kép elsötétül 1-2 másodpercre. Nem tudom hogy ez mennyire lehet a cpu miatt de a kérdéses videókártya nincs fél éves (geforce gtx750) így nem tarton valószínünek hogy az lenne a hibás. Illetve ezelőtt a cpu előtt egy rendes 775-ös cpu volt az alaplapban és azzal nem okozott ilyen problémát.
Amiket próbáltam a hiba elhárítása érdekében:
újratelepítettem a windowst, nem segített esetleg annyit hogy a videókártya drivere gyorsabban indul újra mint egy belakott windows esetében
intel burn test-et lefuttattam vagy 3-szor pass volt mindegyik.
videókártyát is benchmarkoltam nem volt hiba.
próbáltam különböző verziójú videókártya drivert mindegyiknél előfordult a hiba.
sem a videókártya sem a cpu nem melegszik túl (a videókártya maximum hőmérséklete 60-65 fok míg a cpu-é 70-75 fok.)
Utó információ még annyi lenne, hogy a táp ami most a gépben van az már elég régi darab (lehetséges-e hogy az a hibás?, teljesítményben egy 550w-os darab szerintem elégnek kellene lennie), illetve hogy mivel a tápnak nincs csak egy 1x4 pines cpu tápcsatlakozója (viszont az alaplapon 8 pines csatlakozó van) így csak azt dugtam rá. Ennek a cpu-nak viszont 120w-os a tdp-je intel ark szerint, így lehetségesnek tartom, hogy ez is lehet a probléma.
Ha esetleg valaki más is találkozott már ilyen problémával, vagy esetlegesen tudna valami tanácsot adni a hiba elhárításával kapcsolatban azt meghálálnám.

(#572) elistvan válasza sadika (#571) üzenetére


elistvan
(senior tag)

Míg nem olvastam végig az egészet de a bejegyzés felénél járva gyanítottam, hogy szerintem is a tápellátással lesz a baj. Ha kell neki a +8-as akkor kell nincs mese. Mondjuk a táp márkáját megírhatnád, illetve hogy azon a 4 pines ágon mennyit tud leadni. Mert ha valami gagyi márka akkor tök mindegy hány wattos a matrica alapján, ha csak a peak power (átmeneti teljesítmény) teljesítményben tudja az 550w-ot.

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#573) sadika válasza elistvan (#572) üzenetére


sadika
(újonc)

Hát én is erre gondolok viszont a neten olvasva mindenfele nincs egyértelmű válasz hogy most milyen tdp-jű cpu-hoz kellene a plusz 4 pin, illetve nem tudom hogy ez okozhat-e ilyen problémát. A gép teljesen stabil nem indul újra nem áll le sohasem :S de mindenképpen megpróbálok venni hozzá plusz csatlakozót (molexből cpu 4 pin átalakítót) hátha az segít.

[ Szerkesztve ]

(#574) M3lakH válasza sadika (#571) üzenetére


M3lakH
(tag)

Nvidia driver hiba, nekem is csinálja a gépem, amióta 353-as driver van fönt. Van hozzá egy 353.45 hotfix, amivel jóval kevesebbszer fordul elő. Viszont hőfokoddal valamit kezdeni kéne, mert a Xeonoknak 67C a maxtempje ahogy ARK írja.. :) Nekem E5450 van, 3,6 on megy, és most nyáron ilyen 50-53 fokra ment fel amikor meleg volt, egy CM Hyper 103-al. Mondjuk open hardware monitor nekem is 70 fok feletti hőmérsékleteket írt, de speedfan meg 50-55 között.

(#575) sadika válasza M3lakH (#574) üzenetére


sadika
(újonc)

de ezt a hibát már csinálta régebbi driverekkel is és most a legfrissebbel is(353.30) :S, a hűtőm ami van rajta az egy arctic freezer 7 pro.
ezután a hotfix után utánna keresek hátha segít köszi a tippet :)

(#576) M3lakH válasza sadika (#575) üzenetére


M3lakH
(tag)

Énis próbáltam régebbi drivert. Csak mivel már fent volt 353-as, ezért azt hiába töröltem mindenhonnan, a régebbi telepítő futtatásával is 353.ast telepített(ne kérdezd hogyan, de miután lefutott, 353-as illesztőprogit írt az experience...:S ). A hotfix mindenképpen segít, azóta olyan 80% al csökkent ez a jelenség nálam, de a windowsos frissítésekhez is van valami köze szerintem, mert amikor a win7em frissíteni akar valamit, akokr gyakoribb.. VGA-s fórumban Radeonosok is panaszkodtak ilyesmire... Nekem már Xeon volt bent, de régebbi driverrel nem jelentkezett, először az OC re gyanakodtam, de alapórajelen is csinálta.... Amúgy nekem igaz csak 80 wattos a proci, de csak 4 tűs tápcsatija van. Szerintem ha a prociteszt lefut, akkor nem azzal lesz a baj.

Ez vagy még újabb, vagy rosszul emlékeztem.. :)

353.49

(#577) sadika válasza M3lakH (#576) üzenetére


sadika
(újonc)

igen most telepítette fel ezt viszont egy kicsit fura, hogy geforce experiencbe kerestem frissítés után és nem dobta fel :) remélem hogy csökkenti valamennyire

[ Szerkesztve ]

(#578) LamerGyuri válasza sadika (#577) üzenetére


LamerGyuri
(senior tag)

Még mindig nem tudjuk, milyen márkájú tápot használsz.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#579) sadika válasza LamerGyuri (#578) üzenetére


sadika
(újonc)

Ilyen elvileg: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817165041 egyáltalán nem márkás viszont már megvan kb 3-4 éve és még működik. Már volt szerelőnél is aki megvizsgálta de nincsenek gyenge alkatrészei, bár tudom hogy ez semmire nem biztosíték. Ráférne a gépre egy márkásabb darab.

(#580) elistvan válasza sadika (#579) üzenetére


elistvan
(senior tag)

Ezzel simán okozhatja a nem kell folytonosságú avagy erősségű feszültség az ingadozást.

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#581) csanadjatek


csanadjatek
(tag)

Sziasztok!

Most tervezek beújítani egy G31 chipsetes lapot, és elmélkedek melyik Xeont válasszam, lehetőleg minél nagyobb tuningpotenciál/teljesítmény kéne, lehetőleg aranyáras hűtés vásárlása nélkül. És,ha lehet,10e alatt.
Tudtok ilyenről?

Köszi a választ. :)

(#582) spilbi válasza csanadjatek (#581) üzenetére


spilbi
(tag)

húzás témában nemtudom, hogy hogy mennek a dolgok. Én egy E5450-est vettem, mert jól teljesít, és keveset eszik. Több helyről hallottam már, hogy rendre húzzák ezt a procit is. Ja és 10 körül lehet kapni. Hűtés tekintetében én egy ILYET vettem, néhol ez a legolcsóbb "nagy teljesítményű" hűtő. Nagyon meg vagyok vele elégedve, ár/érték arányban talán a legjobb választás.

(#583) csanadjatek válasza spilbi (#582) üzenetére


csanadjatek
(tag)

Én is néztem ezt a procit, még L5420ason gondolkodtam. A hűtés viszont, ha tényleg jól hűt, nagy fogás lehet. Mennyire hangos?

(#584) spilbi válasza csanadjatek (#583) üzenetére


spilbi
(tag)

Jól hűt, egyszer ellenőriztem le úgy, hogy játék mellett monitoroztam a hőmérsékletet, szinte meg se látszott az értékeken. Hangosság elég szubjektív. Nekem teljesen megfelel, és játék közbe se pörgött fel jobban hangja alapján. Olyanhoz hasonlítanám a hangját, mint egy hétköznapi intel procihoz, pl celeronhoz egy gyári Intel hűtő, mikor alapjáraton muzsikál.
Húzott procihoz persze lehet már nem tanácsos ez a legalsó polcos hűtő, de ezt majd az okosabbak esetleg megmondják.

(#585) csanadjatek válasza spilbi (#584) üzenetére


csanadjatek
(tag)

Valszeg nagyon kevés feszemelést eszközölök majd. Mindenesetre, még 2-3 évet kiakarok húzni a platformmal, az EU4hez nem kell bitang gép. :) A hütő ötletét viszont nagyon köszi, pont az ilyen "best buy" hardvereket szeretem. Még a proci kérdést kell megoldani.

(#586) ttrap


ttrap
(csendes tag)

Sziasztok!

Adott egy GA-P35-DS3L lap, C2D E6750 proci gyári hűtőjével, 2x1+2x2Gb Geil Black Dragon 800Mhz ram, valami noname 400W-os táp, Win7 64bit, tökéletesen működő konfig.
Ebbe vettem egy Xeon E5440(E0) procit érintkező fóliával és 775-ös foglalathoz hornyolva (a foglalat általam történő elrontását megelőzve). A biost frissítettem mikrokódolt F9-es legújabbra. Bios reset volt, majd a biosban mindent alapbeállításon hagytam.
A windows elindul, de a Prime teszt az elindításakor, vagy legkésőbb 10 másodperc után elhasal.
A Xeon E5440 és a C2D E6750 között akad annyi különbség, hogy a csoda tápegység okozna instabilitást?
Valami ötletetek lenne, hogy hogyan lehetne tuning nélkül stabillá tenni?

(#587) elistvan válasza ttrap (#586) üzenetére


elistvan
(senior tag)

Az egyik 2 a másik négy magos, eleve több fesz kell a xeonnak nagyobb a hőtermelése is. Hűtőd véletlen nem a gyári a 6750ről azt tetted át a xeonra? Biosban vagy a winben aida64 alatt milyenek a hőfokok? Mert lehet a lap beépített védelme old le, egy bizonyos hőfok felett megkímélve ezzel a a többi alkatrész károsodását.

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#588) hati válasza ttrap (#586) üzenetére


hati
(addikt)

Hasonló lapban e5430 megy 8GB rammal egy 120W-os panel táppal. Intel C2D hűtővel. Kicsi fesz csökkentéssel. Prime stabil.

[ Szerkesztve ]

(#589) elistvan válasza hati (#588) üzenetére


elistvan
(senior tag)

Azért az sem mindegy milyen márkájú minőségű az a táp. Codegány vagy társai avagy FSP avagy Chieftec stb...

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#590) ttrap válasza elistvan (#589) üzenetére


ttrap
(csendes tag)

Igen a 6750 gyári hűtője. Aida64 alatt 65°-nál többel még nem találkoztam.
Akkor először egy tápot nézek hozzá.

(#591) elistvan válasza ttrap (#590) üzenetére


elistvan
(senior tag)

Jó de primeban gondolom felkúszik az 90 köré is és akkor kapcsol le nem? Menet közben monitorozd a hőfokot. Tehát lehet első körben cpu hűtő kellene.

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#592) ttrap válasza elistvan (#591) üzenetére


ttrap
(csendes tag)

A prime lehaláskor nem találkoztam 65-nél többel.
Ja, és nem lekapcsol a gép, hanem teljes Win fagyás van.

[ Szerkesztve ]

(#593) elistvan válasza ttrap (#592) üzenetére


elistvan
(senior tag)

Akkor viszont lehet táp. Először kérj egyet kölcsönbe, hogy tényleg az -e a hiba oka.

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#594) M3lakH válasza ttrap (#592) üzenetére


M3lakH
(tag)

67 a max ha jól látom, mint az összes 'E' Xeonnak...

E5430

[ Szerkesztve ]

(#595) ttrap válasza M3lakH (#594) üzenetére


ttrap
(csendes tag)

Egy 350W-os Fsp tápot tudok keríteni tesztre. Ha azzal se jó, akkor izmosabb hűtőt keríteni már kérdéses. A hőprobléma kizárására egy frekvencia/feszültség csökkentéssel próbálkozzak? Mert annak mikéntjében majd segítségre szorulok.

(#596) M3lakH válasza ttrap (#595) üzenetére


M3lakH
(tag)

A hőmérséklet probléma megoldására egy másik hűtővel próbálkozz, vagy egy plusz ventit irányís a mostanira üvegfordulaton, hogy úgy lemegy-e a teszt. Szerintem a hőmérséklet lesz a baj. Nekem húzva van az 5450 és ha nagyon meg van izzasztva, akkor is csak alulról nyaldossa a 60 at..
Terhelés nélkül 40-50 között, oldallap, és külső hőmérséklet függvényében. Fentebb linkeltek egy ilyen 3e körüli toronyhűtőt, vagy ha találsz gyári quad hűtőt (2 szer olyan magyas, rézmagos), még azzal is lehet próbálkozni.De az sem lesz a legjobb feltétlen, a quadok 95 fokig mehetnek..

(#597) Siptike


Siptike
(újonc)

Sziasztok!

Akadt egy kis problémám és reménykedek ,hogy nektek van valami ötletetek mi lehet a gond ,mert én már kifogytam belőlük...:)

Adott egy asus p5n-e sli alaplap és egy xeon L5420 E0 proci.Semmi gond nem volt a modolással,pörcre indult minden.Akkor kezdődtek,kezdődnek a gondok mikor húzni akarom a procit...Ahogy hozzányúlok az FSB-hez már a rendszer se akar betölteni. 350-es FSB-vel még 10-20 percig eldöcög ,de utána jön a csodálatos kék halál... :) Eddig egy core2 duo E8500 volt benne, gond nélkül ment 400-as FSB-vel...Már mindent kipróbáltam..aránytalanul magas feszültség a procinak,deszkának.Vagy a cpu "fícsörök" kikapcsolása...ezzel annyit értem el,hogy egy mag indult a négyből,bár legalább hajlandó volt 400-as FSB-vel menni :C , de ezzel sokra nem megyek..:)

Valakinek akad ötlete ,hogy hol lehet a bökkenő annak a válaszát előre is köszönöm!

További szép napot.

[ Szerkesztve ]

(#598) csanadjatek válasza Siptike (#597) üzenetére


csanadjatek
(tag)

Nem bírja az északi hídad. Van külön venti a deszkára irányítva?
A memóriábak adtál feszt?

(#599) Siptike válasza csanadjatek (#598) üzenetére


Siptike
(újonc)

Már próbáltam mindent ,de tanácstalan vagyok...Eddig 1 core2duo E8500 volt a deszkában ,de azzal nem voltak ilyen problémáim...Gond nélkül ment 1600-on 1.25V-on a ram meg szinkronban 800-on...Ennél a procinál viszont ha 1350-re állítom 10-15 perc és kifagy a rendszer.1400-nál már rendszertöltés alatt .Őőőő sz'val gőzöm nincs mi van...:)

(#600) csanadjatek válasza Siptike (#599) üzenetére


csanadjatek
(tag)

Nyilván nem sajtolsz ki belőle akkora FSBt, mint egy kétmagos prociból.
2x annyi hőtermelés a procinak és az északi hídnak egyaránt. A házban van(nak) plusz venti?
Próbáld meg még lejjebb venni a memória órajelét, hátha.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.