Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9001) tyan válasza Speed® (#8999) üzenetére


tyan
senior tag

Ez is benne van a pakliban. De melyik platform az, ami olcsó, de még ma is rendben van teljesítménye?

[ Szerkesztve ]

(#9002) Speed® válasza envagyok (#9000) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Fentebb taglalt ~20k keretből értettem. Ha nulláról indul és vesz egy filléres brand motyót, vehet bele Xeont, RAMot, vinyót, stb, a végén nem lesz annyival olcsóbb, hogy ne érné meg elgondolkodni egy brand i3 masinán..~25k 4GB RAMmal, 250GB vinyóval, kulcsrakészen. Bővíthetőségben, fogyasztásban is jobb, minimális difi mellett.

tyan
Pl. Később mehet bele i5/i7 akár, ill. több RAM, kevesebb szívással már.

[ Szerkesztve ]

(#9003) tyan válasza Speed® (#9002) üzenetére


tyan
senior tag

Lehet meg is veszem ezt a gépet. Köszi.

Gondolkodtam még laptopban is 2. generációs i3-i5-ös procival, de az nagyságrendekkel drágább.

[ Szerkesztve ]

(#9004) philoxenia válasza tyan (#9003) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Max. egy nagyságrenddel szvsz. (egy nagyságrend az 10x-es, két nagyságrend már százszoros lenne... )

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9005) kenand válasza tyan (#9003) üzenetére


kenand
Topikgazda

Egy Core duos HP2530p örök darab, de csak kicsit drágább egy Corei 5-ös Hp2540p/2560P.
Feleségemnek még megy Hp2510p-je is. (2510p és 2530p-be HDD/SSD problémásabb- usata ill PATA csati és az 1.8" méret miatt-, hacsak az ember ki nem dobja belőle a DVD olvasót és caddybe helyére nem teszi....

[ Szerkesztve ]

(#9006) Tim82 válasza kenand (#9005) üzenetére


Tim82
nagyúr

2530p-ről ennyit: [link], vélhetően 2510p-hez is van megfelelő átalakító (meg nem mondom fejből, hogy a PATA melyik variánsát használja csatlakozóként, talán ZIF-mSATA átalakítót kell keresni?).

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#9007) kenand válasza Tim82 (#9006) üzenetére


kenand
Topikgazda

Majd mindenre van megoldás....de sokszor már nem éri meg annyit rákölteni amennyibe az átalakítók kerülnek...(max. ha már meg van a gép, és tönkremegy és csak ez a baja)

HP 2530p-nél először olyan uSATA SSD-t kaptam aminek nem volt "háza", csak egy nyák, azt pl. képtelenség volt normálisan rögzíteni, laptop cipeléskor mindig kimozdult, végül kicseréltem egy "házas" Intel SSD-re, azóta nincs gond. Akkor még- 3 éve- azért hozzá lehetett jutni levetett uSATA SSD-hez. Most már jóformán csak a mSATA->uSATA átalakító működik. (De azért lehet szívni, az 1. uSTAT Samsunggal állandóan fagyott a Win 7, míg a Vista nem...és ez az mSATA-val is bejöhet)

(#9008) kalmaristi válasza envagyok (#8966) üzenetére


kalmaristi
csendes tag

Átírtam azzal a biossal amit ajánlottál Csak nem akart jó lenni!! :W Aztán vissza raktam a 6850-est, azzal megtáltosodott! Aztánk kivesz vissza a xeon és láss csodát hasít mint a szél! Pillanatok alatt felkuszott a 10-es!! :F Arra gondolok ez a reszelés meg matricázás(lehet nem érintkezett rendesen) :Y

(#9009) envagyok válasza kalmaristi (#9008) üzenetére


envagyok
veterán

Lehetséges.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#9010) Cingi1979


Cingi1979
aktív tag

Sziasztok! Szép estét! Segítségre van szükségem! Adott egy Xeon proci átalakítva 775-re. Nútolt, forrasztott.Megérkezett Kínából beraktam de csak a cpu venti forgott ezerrel azonkívül nem történt semmi. Írtam a kis vágottszemünek, hogy nem jó a proci amit kűldött. A válasz az volt, hogy tisztitsam meg a processzor talpát, lábát. Megcsináltam a procival, elindult a gép de a Windows lefagy betöltés közben! Több alaplapot is próbáltam de a szitu mindegyiknél ugyanaz. Bios frissítés mindegyik alaplapnál meg volt tehát az nem lehet probléma. Arra gondoltam, hogy ragasztok rá egy adaptert és ebben kérném az instrukciókat, hogy kivitelezhető-e ez a megoldás.A segítő válaszokat előre is köszönöm! :) :) :)

(#9011) Speed® válasza Cingi1979 (#9010) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Ha forrasztott, nincs több dolgod vele szerintem, refund (döglött/hibás).
Többek közt ezért nem rendeltem soha idegenből..olcsó hús, híg lével.
Inkább helyi kitesztelt áru picit drágábban, de biztosan üzemképesen..

[ Szerkesztve ]

(#9012) Cingi1979 válasza Speed® (#9011) üzenetére


Cingi1979
aktív tag

Köszi! Sejtettem, hogy megadta magát. Ezek szerint mehet a kukába! Köszi szépen a választ! :R

(#9013) lamiki válasza Cingi1979 (#9012) üzenetére


lamiki
senior tag

Készíts egy videót róla, hogy nem működik, töltsd fel valami megosztóra, és a linkjét küld el a reklamációba, különben nem adják vissza az árát. Ha a forrasztás a hibás, kb 2 mp egy vékony csavarhúzóval a forrasztást leszedni, és ha van matricád akkor egy próbát megér azzal kipróbálni.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#9014) Cingi1979 válasza lamiki (#9013) üzenetére


Cingi1979
aktív tag

Na én is erre gondoltam mikor kérdeztem az adaptert. Csináltam videót elkűldtem neki lett open dispute de aztán hagytam a fenébe mert nekem kellett volna fizetni a visszautat Kínába. Nem ér annyit az egész! Megpróbálom a matricás verziót de nem találok itt a H.A-n senkit aki árulna adaptert. Köszi az ötletet!!! :) :) :) :R

(#9015) donmackó válasza Cingi1979 (#9014) üzenetére


donmackó
őstag

Pedig van csak be kell írni a keresőbe hogy 775 átalakító -> nem válogattam ki az összes találatot

Release the cable hounds!

(#9016) Cingi1979 válasza donmackó (#9015) üzenetére


Cingi1979
aktív tag

1000 hála és köszönet! Én úgy kerestem, hogy xeon adapter de úgy semmi nem volt! Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Ezt a matricás verziót még kipróbálom! Köszi mindenkinek!!! :) :R

(#9017) lamiki válasza Cingi1979 (#9014) üzenetére


lamiki
senior tag

Pedig nem kellett volna hagynod. Aliról én egyszer kaptam processzort ami nem működött. 2 db jött, egyik működött, másik nem. Az eladó nem akart vissza téríteni, pár nap után ha nincs megegyezés, az Ali közbelép és nekem azt lehetett választani, hogy ha nem töltök fel újabb bizonyítékot, akkor visszaküldés esetén visszaadják a proci és a visszaküldés összegét, vagy készítek videót amin látszik, hogy nem működik és akkor nem kell visszaküldeni, és vissza adják a proci árát.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#9018) Cingi1979 válasza lamiki (#9017) üzenetére


Cingi1979
aktív tag

A fene sem tudja, hogy nálam mi történt konkrétan. Az Ali közbelépett az biztos de kértek tőlem folyamatosan postai ragszámot, hogy elküldtem a procit. A jó isten tudja, hogy mi lesz belőle. 3-at vettem 1 rossz volt ráadásul X5460-os.Videot töltöttem fel nekik boríték és gép indítás minden volt képekkel kombinálva. Majd kiderül, hogy mi lesz a vége. Közben már rendeltem adaptert mert gondoltam én is, hogy esetleg nem jó a forrasztás. :) :)

[ Szerkesztve ]

(#9019) MikitoLac


MikitoLac
tag

Sziasztok !

Kérlek segítsetek, mert megőrülök. Már két gépet is sikeresen upgradeltem xeon5450-es procival az egyiken még a biost se kellett cserélni minden microkódot felismert. Most itt állok egy asus p5QL SE lappal, amin lefrissítettem a biost bár előtte is ugyanezt csinálta. A gond az hogy felismeri a procit az összes dolgot sse4.1 stb. telepítésnél ill. bootolásnál még egy pentium3 szintjét se nagyon éri el. Olyan lassú mint a dög és nem értem miért. Ha visszateszem bele az e8400procit ujra jó. Ugy néz ki a dolog hogy a xeon procival még a telepítő eleje ahol formázni kéne a vinyót stb az is vagy fél óra míg bejön és akkor még a telepítésről ne is beszéljek. De a sima rendszerbetöltés is 30perc. Miután betölt a windows jól megy...Ki érti ezt mert én még ilyet nem láttam.... Ja és a proci másik alaplapban hibátlan.

[ Szerkesztve ]

(#9020) korn válasza MikitoLac (#9019) üzenetére


korn
aktív tag

Már a xeon volt benne mikor frissítetted?
Másik kérdés, hogy milyen biost raktál fel? Xeon mikrokódosat?

[ Szerkesztve ]

(#9021) MikitoLac válasza korn (#9020) üzenetére


MikitoLac
tag

Az e8400 volt benne frissítéskor. Nem gyári lett rá téve azthiszem bár már nem is emlékszem de nem panaszkodik a bios rögtön indul. Lehet a moddolt bios megoldaná? Fura hiba ez nagyon..Utána kellene néznem hol van ilyen moddolt bios, de ilyen hibával még akkor se galélkoztam ha nem moddolt volt a lapokon.

[ Szerkesztve ]

(#9022) MikitoLac válasza MikitoLac (#9021) üzenetére


MikitoLac
tag

Az a baj hogy ezt a lapot már rég frissítettem csak most előszedtem mert szükség lenne rá azért nem emlékszem milyen bios került rá.

(#9023) Speed® válasza MikitoLac (#9021) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

ModBIOS nélkül semmire sincs garancia..első körben feldobnám rá.

(#9024) MikitoLac válasza Speed® (#9023) üzenetére


MikitoLac
tag

Köszi szépen végül rájöttem hogy moddolt bios van rajta amiben elvileg benne vannak a microkódok. Tanácstalan vagyok:(

(#9025) sullerj válasza MikitoLac (#9024) üzenetére


sullerj
tag

If your system is still unstable or seems very slow, try disabling the power saving features in your BIOS

The power saving features like Speedstep (aka EIST) and C-States (C1E and others) may not be working correctly with your motherboard, and it could be causing your processor to run at its minimum speed or causing instability. You should try disabling them to see if it helps.

Csak olvastam ilyesmiről, lásd feljebb, speedstep és egyéb energiagazdálkodási funkciók kikapcsolása volt akinek segített extrém lassúságnál.

S.J.

(#9026) MikitoLac válasza sullerj (#9025) üzenetére


MikitoLac
tag

Köszi szépen, jártam ezeknél a beállításoknál egyik nap azthiszem egyet egyet kikapcsoltam és nem segített de lehet hogy az összes dolgot ki kell ott kapcsolni csak azt nem mertem:)

(#9027) tyan válasza Cingi1979 (#9014) üzenetére


tyan
senior tag

Én is így jártam egy Xeonnal, nem volt jó a forrasztás, de öntapadós adapterrel hónapok óta megy a proci.

(#9028) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
addikt

Itt az év vége,és ennek alkalmából szeretném megköszönni a sok segítséget amit kaptam kb a 2 év alatt.Rengeteg örömöt okoznak a mai napig a kis xeonos gépek,film,játék,stb.További sok időt és embert a topiknak,BÚÉK skacok :R 🎈🎆🎇🎉🎊

U.i. :a mai szilveszteri parti is a xeonos gépről fog elszólni 😁

[ Szerkesztve ]

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#9029) tyan


tyan
senior tag

BUÉK!

(#9030) jokeph válasza Pécsi gyerek (#9028) üzenetére


jokeph
nagyúr

+1 :C :R

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#9031) kenand


kenand
Topikgazda

BUÉK!

Köszönöm mindenki segítségét a pörgős és segítőkész topik fenntartásában.

András

(#9032) envagyok válasza kenand (#9031) üzenetére


envagyok
veterán

Mi is neked a sok-sok segíítséget, a szakmai alapozást, és a logout-os cikkeket, amivel felnyitottad a szemünket :)
BUÉK

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#9033) Cingi1979


Cingi1979
aktív tag

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK minden kedves fórumtársnak! :) :) :) :)

(#9034) CJ4567


CJ4567
veterán

BUÉK!

No Sana No Life

(#9035) Pécsi gyerek válasza jokeph (#9030) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Már elszólta magát a buli😜🎊🎉🎆🎇🎈😝

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#9036) g@norbert


g@norbert
aktív tag

BUÉK !

Én is köszönök minden segítséget urak,kitűnő ez a topik,külön köszönet természetesen kenand mesternek a kíváló munkáért ! :C

Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)

(#9037) xeon forever


xeon forever
addikt

Srácok egy kis segítségre lenne szükségem...

Csak vicceltem. :))

Rspct Kenand mesternek. Illetve a sok joarc forumtarsnak.

Jo bulizást. Buek.

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#9038) solider18


solider18
csendes tag

sziasztok.asus p5kc lapom van.kingmax 2* 4gb DDr3 1333mhz ramok benne.az lenne kérdésem lehet húzni a procit ezekkel a ramokkal?

(#9039) kenand válasza solider18 (#9038) üzenetére


kenand
Topikgazda

Szia!

Biztosan., bár több tapasztalatom van DD2-s lapokkal, de DDR3-aas lapot könnyebb húzni, kevésbé korlát a DDR3-as RAM magas FSB esetén.

(#9040) jokeph válasza solider18 (#9038) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv !

Egyformák a ram-ok ?

Mindegyiknek 1,5 V az üzemi feszültsége ?

OC-nál mindig figyeld, hány MHZ-et ad adott FSB-nél a RAM-okra, első körben állitsd be a ramoknak megadott üzemi V értéket, és ne engedd nagyon 1333 MHZ fölé (csak hogy ez ne legyen hiba, sikertelen OC-nál könyebb igy kiszűrni a rossz beállitást), inkább legyen kisebb, nem nagy érvágás ha 1066 körül megy az sem. :K

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#9041) iref-h


iref-h
tag

Sziasztok!
Segítségeteket kérem!
Az azonnali alaplapos kérdések órája topikból tértem át ide, az ottani fórumtársam ajánlására.
A gép: Medion 160GB WDC WD1600AAJS-22L7A0, 4GB RAM
MSI MS 5702 alaplapban (micro ATX) Intel Core2 Duo E7400 2.80GHz processzorral. az alaplap ide vonatkozó információi a következők:
Processor Support
®Intel Core 2 Quad/Core 2 Duo/Dual-Core(E2xxx) processors in the
LGA775 package
Supported FSB
- 1333/ 1066/ 800 MHz
Chipset ®- North Bridge: Intel G33 chipset® - South Bridge: IntelICH9DH chipset
A processzor cseréjén gondolkodom, szerintetek van e olyan ide való processzor amely jelentősen javítana a gépen, s ha van melyiket lenne érdemes berakni.
Üdv.: iref-h

(#9042) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
addikt

Az utolsó alkatrész,amit a kis xeonos gépem már rég megérdemelt volna :))

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#9043) jokeph válasza Pécsi gyerek (#9042) üzenetére


jokeph
nagyúr

Pöpec. :) :C

Nos, high + grafika, sok FPS megjött ? ;]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#9044) kenand válasza iref-h (#9041) üzenetére


kenand
Topikgazda

Ha a BIOS-a moddolható egy E54xx-es Xeon elmegy benne. (csak a 54x2-es -400-as FSB Xeonoktól tartózkodj.

[ Szerkesztve ]

(#9045) CJ4567 válasza Pécsi gyerek (#9042) üzenetére


CJ4567
veterán

Mit kapott? Nálam nem látszódik a kép helyén semmi.

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#9046) jokeph válasza CJ4567 (#9045) üzenetére


jokeph
nagyúr

Egy GTX 750ti 2 GB-ot. ;]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#9047) CJ4567 válasza jokeph (#9046) üzenetére


CJ4567
veterán

Nem rossz. :)

No Sana No Life

(#9048) iref-h válasza kenand (#9044) üzenetére


iref-h
tag

Köszi a választ!

(#9049) Pécsi gyerek válasza CJ4567 (#9047) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Igazából ez volt a terv anno,amikor összeraktam a gépet.De "csak" egy 1 gb-os R7 250 x jött össze.Mondjuk avval is toltam már a Gta 5 öt :DDD hát még ezzel a karival

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#9050) solider18


solider18
csendes tag

https://prohardver.hu/hir/intel_spectre_meltdown_sebezhetoseg_cpu_lista.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.