Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Necronom

senior tag

válasz motoflug #3313 üzenetére

Azt hittem vilagosan irtam :)
    Akkor megint: mi kulonbseg van a BL es BRUSHED motor kozott
    Autozas szempontjabol az eg vilagon semmi, mert mindketto teszi a dolgat, hiszen motor es forog
    Mindkettobol van megfelelo teljesitmenyu, ami a drifthez kell

Az a baj, hogy ket kulonfele dolgorol irsz, de a motor akkor is motor, megha mas a hatasfoka
    Egy BL motornak rendekkel jobb a hatasfoka, ergo egy ugyanakkora teljesitmeny leadasra kepes akkuval egy ugyanolyan teljesitmeny BL es kefes motor csak annyi a kulonbseg, hogy a BL kevesebbet fog hove alakitani, mint a kefes
    Azaz jobb a hatasfoka

A masik meg a szenzoros es szenzor nelkuli BL motorok
    Semmi koze nincs a kefes motorhoz, de ha nagyon kell hasonlitani akkor a kefes motor jobban hasonlit a szenzoros BL motorhoz
    Errol is irtam mar - de tudom, hogy sok lesz az info egyszerre most is ;)
    A szenzorps BL motor mindig "tudja" milyen pozicioban van a forgoresz, ezer neki nem kell elore meg hatra megforgatni a forgot, hogy tudja a poziciojat - ebbe ne menjunk bele melyebben
    Lenyeg az, hogy a szenzor nelkuli motorok ezert kicsit docogve, rangatva indulnak el
    Igabzol nem veszed eszre, ha nincs osszehasonlitasi alapod
    Lassan nem tudsz vele menni - a lassan ugy ertsed, hogy gyok kettovel szo szerint
    Amig a szenzoros ezt nem csinalja, szepen egyenletesen indul, mint a BRUSHED motor
    Csak joval nagyobb nyomatekkal...ez a 3. adata egy motornak :)

Az akksirol
    4000mAh es 20C - ugye tudjuk, hogy az akksi nem tolja a teljesitmenyt, hanem leszedjuk rola
    ebben a rendszerben csak es kizarolag a motor a fogyaszto, a szabi sem az :)
    Tehat szamoljunk 4*20=80A ennyit vehetek le az akksirol, ez tehat 7.2*80 = 560W
    megegyszer mondom ez a csucs, azaz a max
    Egy kefes alapmotor 90W-ot eszik, indulaskor ennek kb a 4x-eset eszi meg, mar 360W-nal tartunk, ami kinai akkunal - foleg annal a pirosnal amit irtal :) szerintem mar tul is leptuk a max teljesitmeny leado kepesseget
    Joszerivel a fele, esetleg a 60% ami a valos ertek a papion feltuntetett mellet... szinten nem akarom ecsetelni, mert napokig irhatnek akku es akku kozott mi a kulonbseg
    de egyszoval: gyartastechnologia

Új hozzászólás Aktív témák