- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ill most hogy kicsit elméláztam a problémán beugrott, hogy a samba is ludas lehet ill. maga a fájlrendszer. Egyrész a samba megosztás is variálható rengeteg paraméterrel. Nemrég itt is volt róla szó pl. hogy a symlinkeket lekövesse-e vagy ne,stb... Másrészt a fájlrendszerben is jogosultságod kell legyen. Tehát hiába állítod be a samba-n, hogy bárki hozzáférhet a megosztott mappához, hogy ha a fájlrendszerben "bárkinek" nincs engedélye hozzá.
-
McAdam6
aktív tag
Megtaláltam végül is a megoldást : Access denied to Samba share after update
Ezeket kellett beszúrni a smb.conf-ba:
follow symlinks = yes
wide links = yes
unix extensions = no -
Jas0nx
csendes újonc
Sudo passwd root ->be kell kapcsolni a root fiókot, ezzel fogjuk elvégezni a módosításokat a Pi fiókon. Jelszónak bármit megadhatunk.
Utána a raspberry pi configuration-ben ki kell kapcsolni az auto logint. Vegyük ki a pipát a “Login as user pi” mellől.
Újra kell indítani a pi-t a “reboot” parancsal.
Betöltés után jelentkezzünk be a “root : megadott jelszó”-val
Nyissunk egy terminált és a következőket kell beírni:
usermod -m -d /home/newuser -l newuser pi -> ezzel a parancsal változtatjuk meg a pi-t newuser-re
Adjuk ki a “visudo” parancsot.
Itt a dokumentum alján keressük meg a következő sort és a “pi”-t írjuk át “newuser”-re!
Ha ez a sor nem létezik, akkor az utolsó sorba írjuk be.
newuser ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL
Mentsük el a dokumentumot, majd a reboot parancsal indítsuk újra a pi-t.Újraindulás után jelentkezzünk be a newuser-el.
Ezek után a raspberry pi configuration már nem érhető el, mert a lightdm alkalmazást a pi userrel hozták létre. Amennyiben ezt el szeretnénk érni, úgy a terminálba gépeljük be a “sudo raspi-config” parancsot.sudo passwd -d -l root -> Kapcsoljuk ki a root fiókot.
-
-
-
vadkörte
addikt
Igazad van. Így állítottam át és lényegesen egyszerűbb lett az életem. Az más kérdés, hogy a router funkcióinak 2/3-ától elbúcsúzhattam
De működik. Bár a Pi-t rögtön elvesztettem - mivel statikus IP-je volt - de ezt megoldottam. Találtam a neten leírást az LTE kockám port forwarding-jára. Aszerint beállítva 1x, kb 5 percre elindult a seed, de aztán leállt. Próbáltam inaktív tűzfallal is. Ákármit mókolok, csak áll, mint a ló**** a hidegvízben.
Kínomban, már tűzfalszabályt is kreáltam - a figyelt porton a forgalmat engedje be, vagy ne is foglalkozzon vele - az OMV-ben neki, de akkor sem csinál semmit. -
vadkörte
addikt
Igen, ezen a Voda modem/router-en is bekapcsolva hagytam a tűzfalat, meg az ASUS router-en is. Gondolom a kockáé felesleges. Viszont, ha kikapcsoltam, akkor sem lett nyitott a port.
Sőt, ha már lúd, legyen kövér alapon a DHCP-nek is mennie kell rajt, mivel, ha nem megy, nincs net a mögé kötött ASUS routeren sem. (zártam már ki magam a routerből a DHCP kikapcsolásával...
)
(#25700) kbhuinfo:
Esetleg a Pine64 starterkit, vagy UDOO x86 (igaz, ez még csak preorder, de a spec alapján durva cucc lsz, lesz kraft benne rendesen) Ha meglévő technológia kell, akkor NUC.(#25704) Crvsh3R:
Raspberry Pi PowerSwich. Nem olcsó, de nem csak sima bekapcsoló gomb, annál "kicsit" komolyabb. Hátrány, hogy nem mindig kapható, drága és nem out of the box...
A hűtés nem létkérdés, elenyésző a hőtermelés, ház meg tényleg ízlés kérdése.(#25706) toth_janika:
NOOBS-zal egész jó dual - vagy többes - boot-os rendszereket lehet összehozni. Én egy Raspbian/LibreELEC kombót tettem fel egy 16GB-os kártyára. Bár inkább a LE-t használom, a Raspbian csak a móka kedvéért van. Egy másik kártyán meg egy Openmediavault NAS oprendszer van. Amelyik kell, azt teszem bele.A kis sárga villám az elégtelen tápellátásra utal. Vagy kicsi a táp, vagy túl inteligens a Pi-hez.
-
-dino--
csendes tag
`A most rádugott pendrive biztos exfat-ra van formázva? Mert a rendszer szerint (16bites)fat-ra van formázva`
Igyvan, a foton csak sima FAT os pendrive volt benne, de ExFAT al is ugyan ez a helyzet, vagyis azt sem tudom nyitni, gyakorlatilag mindegy milyen formatumu a pendrive. Latni latja a rendzer, de nem tudom megnyitni. Nem lehet, hogy valami jogosultsagal van baja?
Ami meg erdekes lehet a filekzelo latja a masik ket particiot, de azokat sem tudom megnyitni, ugyanugy, mint a pendriveot. -
D28
tag
Azt h konkrétan hol is rontottam el a történetet azt meg nem mondom de sikerült a mutatvány. Igazából a legelejétől újra kezdtem az egészet (vinyó csatlakoztatás miegymás) illetve megnéztem még pár cikket, videót és sikerült összeollózzam ami kell.
Szóval akkor egyenlőre megelégszem ezzel amíg rá nem olvasok részletesebben ezekre a dolgokra.
Köszönöm a válaszod. -
-dino--
csendes tag
Nem NTFS a pendrive, hanem ExFAT, igy is begepeljem a parancsot, amit irtal?
Szerk, de van sima FAT os pendrive om, azzal is ue a helyzet..azt sem tudom kinyitni
"Megtennéd, hogy ezt a "kurvara falusi taho" szlenget elhagyod?!"
Rendben, szepen beszelek, jofiu leszek, csak segitsetek..
Koszi!
-
azbest
félisten
lehet valami drm megoldás is kell hozzá, böngészőben pedig lehet, hogy a chrome tudja, de pl a chromium nem biztos (bár lehet át lehet másolni libet hozzá). Böngészővel a másik baj, hogy teljes képernyős lejátszásnál a nagyítást a proci végzi és az akad. Kodi alól azért jó a videolejátszás, mert opengl es-segítségével van megjelenítve, teljes képernyőre téve. Szóval effektíve hardveres a skálázás is. A desktop linuxon viszont a lejátszás akár hardveres is lehet, de a nagyítás már procierő (pl vlc esetén vagy youtube esetén ezért nem sima a teljes képernyős lejátszás). Meg lehet csak olyan böngészővel megy jól a html5 videó nagyítás nélkül, amit a pi-re felkészítettek.
Most nem tudom hogy áll a pi3-as android, hogy azon a horizon vagy digi app tud-e lejátszani. Ott meg lehet a hardveres video gyorsítás nem megy, ha jól tudom.
-
alfa20
senior tag
-
Sándor -P20-
senior tag
A Pi-re csak a HDD van csatlakoztatva.
Jelenleg a 3.0.59 -es OMV van a pi-n. Ezzel az OMV-vel ugyanaz a jelenség mindkét HDD-vel.
Tápfesz ok. Nem szór villámokat a Pi. (Nem jelelzi az elégtelen feszültséget) bár a gömböcskét még sosem láttam.
Most annyi a nyűgöm, hogy alacsonynak tartom a feltöltési sebességet, ami a régi LG-nél is visszaesett.
Nem értem mitől esett vissza.
Valami ötlet nézek meg? -
Sándor -P20-
senior tag
HDD Közvetlenül a Pi-n van, (AZ LG is csak simán rá volt dugva) nincs segédtáp, sem aktív tápos hub. Ezt kipróbáltam, nem volt változás...
Egyébként a HDD-n kívül nincs más fogyasztó a Pi-re dugva. HDD, lan kábel, táp van csatlakoztatva.
Első alkalommal úgy dugtam fel a HDD-t ahogy a boltban kaptam. (miután a rajta levő kacatokat letöröltem)
miután ez nem jött össze, próbáltam a Pi-vel formázni, de úgy sem lett jó. Közben mivel egy öreg tabletről próbálkoztam, éjszaka, sikeresen töröltem egy partíciót az SD kártyáról...
Ekkor felraktam a 3.0.63-as OMV-t, és azzal próbálkoztam tovább. Nagy nehezen elindult a WD, de nem igazán tetszett. Ma próbából visszarakam az LG-t amivel mielőtt hozzányúltam jó volt, de hibaüzi...
A WD saját progijával lett visszarakva az NTFS, az egész vinyó egyben van, nincs megosztva.
Smart infót köszi, megnéztem, és ha már itt is téma volt ide is bemásolom amit az OMV topicba írtam.
-------------------------------------------------------------
Hibaüzenet témakörben amire jutottam.
A hibaüzenetet az új 3.0.63 OMV csinálja. Ennek a verziónak a régi LG HDD sem tetszik.Ha azt dugom a Pi-re akkor is hibaüzi a jutalom...
Próbából visszaraktam az előző 3.0.59 -es OMV-t és nincs hibaüzenet. Ami érdekes, hogy a friss telepítésre rá tudtam dugni a WD-t (WesterDigital) is, amit tenap előtt nem fogadott el az OMV. Mindkét HDD NTFS filerendszert kapott. (Az LG tele van adattal...) Az ext4-re formázott WD HDD-t még csak törölni sem tudtam az öreg asztali gépemen. A problémát a WD oldaláról leszedett saját formatálló progi oldotta meg, az nem lacafacázott...A sebesség anomália tovább gyűrűzik, az érthetetlenség irányában...
Arra rájöttem hogy nem HDD függő a dolog. Most már az LG-vel is csak 3,5 mega körül fogadja az adatokat a PI. Viszont pár pillanatra volt hogy felugrott 6 mega körülire a feltöltési sebesség, ami mielőtt hozzányúltam volna a cuccoshoz 10 - 11 mega körül volt stabilan...
Lehet hogy valami frissítés hiányzik ami még nem került fel a Pi-re?
Nem értem. Esetleg valakinek valami ötlete?
Minden adat UTP kábelen megy, a ruteren sem változtattam semmit.
Egészen addig 10 - 11 mega körüli volt a feltöltés amíg hozzá nem nyúltam a HDD-khez.. -
Sándor -P20-
senior tag
A régi 0,5 terás LG -vel tökéletes.
Ezeket az új 2 terás USB 3-as WD-vel csinálja.
Az a gondom, hogy az LG-hez képest az új WD-vel lassú az adatátvitel.
Smart status? Kicsit bővebben pls.
Nagyon láma vagyok még (már). Win 95 időkben próbálkoztam suse linuxal. Az régen volt. -
embe
nagyúr
Médiajátszónak használom. Libreelec van fent, a Kodit használom.
Lehet ez nekem kicsit bonyolult lesz... Mármint a config fájl mókolás.Másik kérdésem: Megkaptam a VC1 kódot. Az emailben az van írva, hogy a config fájlba másoljam be a decode_WVC1 = 0x72xxxxxx sort.
Ezt hogyan másoljam be? Az jó ha az utolsó sok-sok kettős kereszt után beillesztem? -
footy
addikt
+(#25487) MaCS_70
Nekem ilyen van: Glinet AR150. Kisebb, olcsobb, gyorsabb.
Az ofmodemsandmans firmware-rel pedig szinte semmi nem kell csinalni, talan csak APN-t beallitani. -
Celtis
veterán
Én a radio addont használom a konyhai netrádiónál. Már átalakítottam, hogy több kedvenc listát is kezeljen.
Nem gondolom, hogy nagyon sok magyar adó hiányozna, de ha hiányzik is, pl. Rádió1, akkor azt kézzel hozzáadhatod vagy be is jelentheted és akkor felveszik.
Hátránya, hogy a netren létrhozod profilodhoz nem tudsz kapcsolódni.A TuneIn hasonló, épp most ismerkedem vele. Itt alapból létre lehet hozni akárhány kedvenc listát. Ami nem tetszik, hogy az addonból nem tudod az aktuális csatornát hozzáadni a kedvencekhez. Pont most akarom megnézni, hogy miért.
Nincs egyébként lényegi különbség a kettő között.
Érdemes tudni, hogy a legutolsó Kodi Krypton verziókban van egy csúnya bug és sok netráűdió megnyitásnál percekre kifagy a Kodi. Ez a hiba jelen van a LE 7.90.010-ben is, ezért is használhatatlan számomra.
-
gonorrea
senior tag
Bár ez már az én ittoni pi2+LE
PID USER TIME COMMAND
1 root 0:06 /usr/lib/systemd/systemd
2 root 0:00 [kthreadd]
3 root 0:01 [ksoftirqd/0]
5 root 0:00 [kworker/0:0H]
7 root 0:02 [rcu_sched]
8 root 0:00 [rcu_bh]
9 root 0:00 [migration/0]
10 root 0:00 [watchdog/0]
11 root 0:00 [watchdog/1]
12 root 0:00 [migration/1]
13 root 0:00 [ksoftirqd/1]
15 root 0:00 [kworker/1:0H]
16 root 0:00 [watchdog/2]
17 root 0:00 [migration/2]
18 root 0:00 [ksoftirqd/2]
20 root 0:00 [kworker/2:0H]
21 root 0:00 [watchdog/3]
22 root 0:00 [migration/3]
23 root 0:00 [ksoftirqd/3]
25 root 0:00 [kworker/3:0H]
26 root 0:00 [kdevtmpfs]
27 root 0:00 [netns]
28 root 0:00 [writeback]
29 root 0:00 [crypto]
30 root 0:00 [bioset]
31 root 0:00 [kblockd]
33 root 0:00 [rpciod]
34 root 0:00 [kswapd0]
35 root 0:00 [vmstat]
36 root 0:00 [fsnotify_mark]
37 root 0:00 [nfsiod]
38 root 0:00 [cifsiod]
53 root 0:00 [bioset]
54 root 0:00 [bioset]
55 root 0:00 [bioset]
56 root 0:00 [bioset]
57 root 0:00 [bioset]
58 root 0:00 [bioset]
59 root 0:00 [bioset]
60 root 0:00 [bioset]
61 root 0:00 [bioset]
62 root 0:00 [bioset]
63 root 0:00 [bioset]
64 root 0:00 [bioset]
65 root 0:00 [bioset]
66 root 0:00 [bioset]
67 root 0:00 [bioset]
68 root 0:00 [bioset]
69 root 0:00 [bioset]
70 root 0:00 [bioset]
71 root 0:00 [bioset]
72 root 0:00 [kworker/2:1]
73 root 0:00 [bioset]
74 root 0:00 [bioset]
75 root 0:00 [bioset]
76 root 0:00 [bioset]
77 root 0:00 [bioset]
78 root 0:00 [bioset]
79 root 0:00 [bioset]
80 root 0:00 [bioset]
81 root 0:00 [bioset]
82 root 0:00 [bioset]
83 root 0:00 [bioset]
84 root 0:00 [bioset]
85 root 0:00 [bioset]
86 root 0:53 [VCHIQ-0]
87 root 0:06 [VCHIQr-0]
88 root 0:00 [VCHIQs-0]
89 root 0:00 [iscsi_eh]
91 root 0:00 [dwc_otg]
92 root 0:00 [DWC Notificatio]
94 root 0:02 [kworker/3:1]
95 root 0:00 [ipv6_addrconf]
96 root 0:00 [VCHIQka-0]
97 root 0:00 [SMIO]
98 root 0:00 [deferwq]
99 root 0:00 [kworker/u8:2]
118 root 0:00 [bioset]
119 root 0:01 [mmcqd/0]
126 root 0:00 [kworker/3:2]
128 root 0:00 [jbd2/mmcblk0p2-]
129 root 0:00 [ext4-rsv-conver]
140 root 0:00 [bioset]
141 root 0:00 [loop0]
142 root 0:00 [kworker/0:1H]
165 root 0:00 [kworker/1:1H]
167 root 0:00 [kworker/2:1H]
173 root 0:00 [kworker/3:1H]
182 root 0:01 [kworker/2:2]
191 root 0:00 [kworker/1:2]
192 root 0:01 [kworker/0:2]
202 root 0:01 /usr/lib/systemd/systemd-journald
230 root 0:00 /usr/lib/systemd/systemd-udevd
234 root 0:00 /usr/sbin/eventlircd -f --evmap=/etc/eventlircd.d --socke
247 dbus 0:01 /usr/bin/dbus-daemon --system --address=systemd: --nofork
256 root 0:00 /usr/lib/systemd/systemd-logind
260 root 0:00 /usr/bin/pulseaudio --system
265 root 0:00 /usr/sbin/sshd -D
272 root 0:00 /sbin/crond -f -S
296 root 0:00 /usr/sbin/connmand -nr --config=/etc/connman/main.conf
300 root 0:00 /usr/bin/wpa_supplicant -u
315 avahi 0:04 avahi-daemon: running [LibreELEC.local]
323 root 0:00 /usr/bin/rpcbind
329 root 0:00 /usr/bin/nmbd --configfile=/run/samba/smb.conf
331 root 0:00 /usr/bin/smbd --configfile=/run/samba/smb.conf
348 root 0:00 {kodi.sh} /bin/sh /usr/lib/kodi/kodi.sh --standalone -fs
352 root 30:19 /usr/lib/kodi/kodi.bin --standalone -fs --lircdev /run/li
468 root 0:01 [kworker/1:0]
489 root 0:00 [kworker/u8:1]
1033 root 0:00 [kworker/0:1]
1038 root 0:00 [kworker/0:0]
1072 root 0:00 [kworker/2:0]
1269 root 0:00 [kworker/3:0]
1297 root 0:00 [kworker/u8:0]
1300 root 0:00 [kworker/1:1]
1710 root 0:00 sshd: root@pts/0
1810 root 0:00 -sh
1883 root 0:00 ps aux -
gonorrea
senior tag
igen feltettem, már múltkor is ment minden, de egyszer csak ez a hibaüzenet fogadta, ma itthon nálam is próbáltam újból (alapból nálam egy nas látja el ezt a feladatot), de már itt is ez a hibaüzenet fogadott! Ezért is próbáltam, hogy egy friss telepítés segít e, de sajnos nem megy!
Ha a daemont felteszem, az elvileg el is indul magától, de próbáltam rtorrentet is, gui annak is ugyanez a hibaüzenetet adja, bár böngésző látta a megadott porton, viszont fájlt nem tudtam betallózni neki -
Ulf
tag
Szia. Köszi a segítséget.
Megpróbáltam az általad linkelt oldalon találhatóval, de sajnos ha megpróbálom feltelepíteni az add on repository-t azt kapom vissza a kodi-tól, hogy "repository dose not match libreelec". Ha más verziót próbálok feltenni azoknál csak egyszerűen annyit ír ki hogy sikeretelen a telepítés. -
Gabesz87
veterán
Őszintén szólva ez eszembe sem jutott
De mindegy, mert sosem rajongtam a telefonos távirányító appokért. Nekem valahogy furcsa, kényelmetlen, hogy mindig vegyem elő a telefont, oldjam fel, ha pl. meg akarom állítani a filmet, vagy hangerőt állítani. Már megrendeltem a BT-os távot ebayen.
-
Celtis
veterán
Pont azt akartam, hogy egyszerű legyen a napi használat. Egy gombbal lehet ki-bekapcsolni, és szól az utolsó adó. Illetve ha rádióhallgatás közben a navigációs gombot tekered, előjön a csatornalista, és csak ki kell választani az adót és kész. 99%-ban ennyi a kezelés. A főmenü nem is jön elő normális körülmények között, de ezt nem mutatja ez a rövid videó. Eddig egyébként meglepően könnyen átment a női jóváhagyás teszten a készülék.
Ha extra adót akor az ember, akkor persze lehet bolyongani a menükben.
-
Archttila
veterán
En a wdlabs merevlemezeit ajanlom az eredeti pi feher hazikoval. (par napja linkeltem kepet) pi-hez optimalizalt merevlemez, kevesebb fogyasztas, 1 tenyernyi helyen akar tobb terabyte tarhely es HIHETETLEN SZEP igy egyben.
(nincs szivem eldugni a TV moge)
Nekem 2x 1TB van aminek darabja nem volt 20k. 3-4 nap alatt itt van, szallitas ingyenes! -
Archttila
veterán
Milyen windows?
desktop Windows 10 / laptop Windows 7
Kér azonosítást?
A pi-hez tartozó user/pass párost adod meg?
nem kér azonosítást mivel nem nem is látszik a a hálózati helyeknél (csak a dlna)
Újraindítás megvolt?
persze
A testparm nem ad hibát?
nem
A logokat már írtam...
Router OpenWRT minden default csak a pppoe és a WI-FI van belőve.
-
Archttila
veterán
nmbd log latest bejegyzés: (bocs de nem tudok most copizni)
nmbd
...
/find domain master name query fail:
Unable to find the Domain Master Browser name WINDOWS<1b>) for the workgroup WINDOWS.
Unable to sync browse lists in this group.smbd
Itt csak failed delete PID file van nem találja a megadott útvonalon a kérdéses pid fájlokat
és unable to connect a CUPS server kb ennyi ismétlődikbocs de nem tudom most kimásolni a pontos szöveget.
-
-
etrop01
tag
Igen ez alapján próbálkozok pedig egy fél éve sikerült mostmeg harmadik napja kínlódok
Ezt adja az általad írt parancs: [link]
Ez pedig a samba.conf
Úgy gondolom jogosultság lesz annak ellenére hogy ezeket minden eggyes mappára külön külön kiadtam:
sudo chmod -R 775 /media/pi/HDD500/torrent
meg a tulajdonos:
sudo chown -R pi:pi /media/pi/HDD500/torrent -
etrop01
tag
Igen a plugin, bár portot nem nyitottam neki már azt is megcsináltam de ha gépről böngészőből csatlakoznék(192.168.1.102:9091) akkor ez fogad:
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.a settings.json-ban pedig ez találtható:
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "etrop",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.1.1",
"rpc-whitelist-enabled": true,Teljesen elvesztem az erdőben
Biztos valami banális hibán csúsztam el. Az lehet probléma, hogy jelenleg még ntfs-ben van a meghajtó amit bűvölök, olvastam h ext4 jobb lenne majd megcsinálom amint lesz helyem de ez okozhat galibát?
-
sunnysys
tag
Úgy érted, Android + ODB? De, valószínűleg egyszerűbb, és lehet, hogy így is lesz majd, csak most még kisérletezgetni (tanulni) szeretnék, ezért gondolkodom első körben RPi-ben. Másrészt van pár ötletem, amihez jól jönne szerintem a RPi, persze, lehet, hogy van rájuk Androidos megoldás is. (első kamera, tolatókamera, OpenCV tárgyfelismerés, stb.)
-
etrop01
tag
# Set this to 1 to enable startup
ENABLED=1# The user to run Kodi as
USER=kodi# Adjust niceness of Kodi (decrease for higher priority)
NICE=-5Már megoldódott így az enabled=0 volt köszi,
visszont a transmission akövetkezőt írja ki: 'Transmission Error' Could not connect to Transmission. Open settings dialog?
Erre tudsz valami tanácsot?
-
etrop01
tag
Helló, tegnap próbáltam a leírásod alapján beállitani a torrentet rpi3-on.Lepesrol lépésre mentem de amikor felraktam a kodit és atirtam h az induljon egyből ez meg is történt reboot után csak a háttér és az egér kurzor latszik aztán megállt nem csinált semmit. Mi lehet a bibi? Kezdhetem elölről?
-
ger1895
csendes tag
-
Cool Face
aktív tag
Probáltam már debugolni, de sajnos semmi hasznos infót nem találtam. Amit látok, hogy az Alsa mindig leállítja, de nem is futhat a kettő egyszerre. Csak nem értem miért nem írja felül minden indulásnál az Alsa beállításait. Semmi változás nem volt a rendszerben, bár nem is igazán emlékszem ra, hogy bármikor is jo lett volna.
-
PHoNX
tag
Én most futottam rá a kérdéskörre, gyorsan feldobtam. 3.2.8-as verzió van fent a repóban.
A legfrissebb amit most dobtam fel pedig: 4.4.1
nem azt mondom ,hogy feltétlenül a legújabb kell hozzá de attól még lehet haladni a korral.
Azt, hogy csináltad? Csak érdeklődöm mivel nekem a fenti verzió ment fel...nem pedig egyből a legfrissebb...
-
schferenc77
aktív tag
ok, értem. Tehát vagy tudja rendesen kezelni a kijelzőt a Max2Play, vagy nem, és akkor másik disztro.
Esetleg olyan RPi-n futó Squeezebox alapú OS-t tudtok mondani, amely támogatja a multiroom playereket? ami miatt megtetszett, hogy Max2Play-jel egy RPi-n több playert is tudok definiálni. Nekem a HDMI kiementen most a nappaliban lévő soundbar szólal meg, az USB-s BT adapteren keresztül a gyerkőcnél egy BT hangszóró, és a (még beszerzendő) RaspyPlay4 hangkártyán pedig a konyha szólalna meg (max 10m vezetékhosszon belül van mind). Így nem kell szobánként 1-1RPi :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest