Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
sad_Vamp #9323 üzenetére
A config.txt dolgot nem arra értettem, hogy a másik bemenetre dugod be, hanem más van a konfig fájlban.
hdmi_drive=1 Normal DVI mode (No sound) <==
hdmi_drive=2 Normal HDMI mode (Sound will be sent if supported and enabled)
leírás [link]Talán ezért működhetet pidorával.. de lehet más oka is. Pl, ha az overscan értéke pont az, mint amennyit a tévé belenagyított - persze ilyenkor hiába teljesen képernyős, a szövegeknél látszik, hogy homályos. A lényeg, hogy elvileg megoldódott. Azért a doksiban írtak segítettem első sorban, mert nekem nincs kéznél egy samu tv-monitor sem. Egyszer munkahelyen volt hasonló kaland pécére kötött példánnyal. Az overscan hdmi problémákat meg radeon videokártyán tanultam ki
A pi nem tud hardveresen kikapcsolni. Talán létezik hozzá vagy készíthető hozzá olyan külső cumó, amivel kikapcsolható és bekapcsolható. De gyárilag nem tudja ezt. Mintha lett volna róla szó (atx pi?) nemrég itt a topicban.
Attól hogy rákötsz egy adatkábelt még nem csinál ilyet. Ha visszatápol valami a kábelen át, akkor lehet hogy áramingadozás van és az újraindulásként jelentkezik. Ha a kábelen van valami zárlat, akkor az is okozhat problémát. Nincs védelem a gpio lábakon, megsülhet zárlatkor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC monitorral
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- 9800x3D // RX 9070 XT 16GB // 32GB RAM - Friss PCX Garival
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- 2025.10.02 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Ipad Pro A1709 64GB és 256GB Retina 2K cellular
- Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - 7 Ciklus - 100% Akkumulátor - MAGYAR - Ezüst - 3 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest