Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz sad_Vamp #9323 üzenetére

A config.txt dolgot nem arra értettem, hogy a másik bemenetre dugod be, hanem más van a konfig fájlban.
    hdmi_drive=1 Normal DVI mode (No sound) <==
    hdmi_drive=2 Normal HDMI mode (Sound will be sent if supported and enabled)
    leírás [link]

Talán ezért működhetet pidorával.. de lehet más oka is. Pl, ha az overscan értéke pont az, mint amennyit a tévé belenagyított - persze ilyenkor hiába teljesen képernyős, a szövegeknél látszik, hogy homályos. A lényeg, hogy elvileg megoldódott. Azért a doksiban írtak segítettem első sorban, mert nekem nincs kéznél egy samu tv-monitor sem. Egyszer munkahelyen volt hasonló kaland pécére kötött példánnyal. Az overscan hdmi problémákat meg radeon videokártyán tanultam ki :))

A pi nem tud hardveresen kikapcsolni. Talán létezik hozzá vagy készíthető hozzá olyan külső cumó, amivel kikapcsolható és bekapcsolható. De gyárilag nem tudja ezt. Mintha lett volna róla szó (atx pi?) nemrég itt a topicban.

Attól hogy rákötsz egy adatkábelt még nem csinál ilyet. Ha visszatápol valami a kábelen át, akkor lehet hogy áramingadozás van és az újraindulásként jelentkezik. Ha a kábelen van valami zárlat, akkor az is okozhat problémát. Nincs védelem a gpio lábakon, megsülhet zárlatkor.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés