- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
Szeretnék készíteni egy olyan wifi hub-ot, ami egyrészt maga is wifi AP amire rá lehet csatlakozni ssh-val, továbbá van rádugva jópár wifi adapter amelyekkel pedig további wifi AP vasakhoz csatlakozik és át lehet ugrani azokra is ssh-val. Ehhez kézenfekvő lett volna egy openwrt-s router, mint pl az olcsó MR3020, illetve az MR3220 v1-ből is van egy felszabadítható itthon és mostanában játszok éppen pár Carambola2 modullal is - viszont ezekkel abba a problémába futottam, hogy bugosan viselkednek rajtuk az RTL8188CU csippes olcsó kínai adapterek. Ha bármi más adapter aktív az 1 működő realtek mellett (akár az integrált Atheros, akár mégegy ugyanilyen realtek vagy egy ralink ), akkor elkezd dadogni és nem képes csatlakozni / AP-ként viselkedni. Viszont maguk az adapterek jók, olcsók és külső antennásak > szeretném ezt a típust használni. Így jött az ötlet hogy rádugjam a meglévő RPi-re, hogy ott mit dob a gép, és láss csodát tökéletesen stabilan tették a dolgukat raspbian alatt. Viszont a rugalmas webes konfigurálhatóság érdekében gondoltam kipróbálom az openwrt-t is az RPi-n, így estem neki a dolognak... Kíváncsi vagyok hogy magához az openwrt-hez vagy az ar71xx platformhoz köthető e a bug (a fenti MR3020/3220 és a C2 mind ebbe a procicsaládba tartozik), ez rövidesen elválik majd ha sikerül egymás mellett több ilyen adaptert élesztenem...
Már rengeteg hasonló vas kapható, bár általában jóval drágábbak is mint az RPi - de pl torrent és fájlszerver célra az RPi elég vérszegény a technikai adottságai miatt, viszont pl a most nemrég megjelent cubeboard3 igazi vadállat: az A20 dualcore procira sehol sem látok órajel infót, de egyéb forrásokból kiindulva az 1GHz is átléphető vele megfelelő hűtéssel, 2GB RAM, belső buszra csatlakozó gigabites LAN és WiFi BT modul, tehát nincsen erőforráspazarló USB-s bohóckodás, továbbá natív SATA port, HDMI, hang, stb stb. RPi-ből tesztelés céljából csináltam régebben egy USB LAN WAN > USB WiFi AP láncot, és még a 20mbit-et se érte el az átvitel és a proci már 100%-on pörgött az USB-s illesztések miatt (és még tűzfal se volt). Ez a natív portokkal várhatóan lazán kezeli a sokszorosát is és bármilyen multimédiás tartalommal is megbirkózhat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- EAFC 25
- Tesla topik
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 6
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest