Új hozzászólás Aktív témák

• Cyber_Bird

senior tag

Sziaztok!
    Van már egy ideje raspberry pi-m de most kezdtem el érdemben is foglakozni vele.
    Feltettem rá egy xbiant és elsődleges medialejátszónak használom ftp-n keresztül távoli storageről.
    Emellett fut rajta munin-node monitorozom az értékeit illetve rákötöttem egy hőmérő-t is ami szintén muninba grafikonoz.

Viszont utánaolvastam pár dolognak és egy egész vicces kis apróságot találtam, mégpedig, hogy lehet fm transmitter ként is használni a kis pi-t :) Milyen hasznos lenne kocsiban végigzongorázni a frekiket és kiküldeni hangként, hogy "indexről hallottál már?" vagy hasonló :)

Vagy a másik project ami nagyon foglalkoztat, hogy CarPC-ként használjam, beépíteném a kocsiba és rákötném a rádióra, raknék hozzá egy usb-s wifit is ami csinál egy hotspotot, ezzel az iphoneről airplay keresztül simán játszhatnék le zenét, illetve a gps is a rádión keresztül szólna innentől.

Hirtelen annyi ötletem lett amit megcsinálhatnék a pi-al csak az időm kevés. De azthiszem pont ilyesmire (is) lett kitalálva a kütyü, hogy lelkes hobbiisták jobbnál jobb dolgokat csináljanak belőle :)

Másnak van esetleg hasonló ötlete, esetleg csinált már valaki autóba épített media központot, vagy wardriving eszközt esetleg?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés