- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Pajac: tpm.msc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyber_Bird
senior tag
Sziaztok!
Van már egy ideje raspberry pi-m de most kezdtem el érdemben is foglakozni vele.
Feltettem rá egy xbiant és elsődleges medialejátszónak használom ftp-n keresztül távoli storageről.
Emellett fut rajta munin-node monitorozom az értékeit illetve rákötöttem egy hőmérő-t is ami szintén muninba grafikonoz.Viszont utánaolvastam pár dolognak és egy egész vicces kis apróságot találtam, mégpedig, hogy lehet fm transmitter ként is használni a kis pi-t
Milyen hasznos lenne kocsiban végigzongorázni a frekiket és kiküldeni hangként, hogy "indexről hallottál már?" vagy hasonló
Vagy a másik project ami nagyon foglalkoztat, hogy CarPC-ként használjam, beépíteném a kocsiba és rákötném a rádióra, raknék hozzá egy usb-s wifit is ami csinál egy hotspotot, ezzel az iphoneről airplay keresztül simán játszhatnék le zenét, illetve a gps is a rádión keresztül szólna innentől.
Hirtelen annyi ötletem lett amit megcsinálhatnék a pi-al csak az időm kevés. De azthiszem pont ilyesmire (is) lett kitalálva a kütyü, hogy lelkes hobbiisták jobbnál jobb dolgokat csináljanak belőle
Másnak van esetleg hasonló ötlete, esetleg csinált már valaki autóba épített media központot, vagy wardriving eszközt esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged