Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Met: Metallica: M72 World Tour
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
azbest
üzenetére
Bookworm alatt normálisan működött a reboot (sudo reboot - piros LED világít - zöld LED világít - összes LED elalszik (be van állítva config.txt-ben, hogy kapcsoljon ki az összes)). Trixie-től kezdve: sudo reboot - piros LED világít - zöld LED világít és itt megáll, mert a képernyőképen is látható módon nem éri el az SSD-t és ismételgeti a boot sorrendet.
Mivel ha kikapcsolom és utána bekapcsolom, akkor mindig gond nélkül boot-ol, csak reboot-nál van probléma, arra gondolok, hogy valami parancs kimarad a reboot elején, ami jelzi az SSD-nek, hogy újraindulás lesz. Nyilván ez a parancs kikapcsolásnál más illetve kikapcsoláskor elveszi az áramot, tehát nulláról indul a hardware bekapcsolásnál.
Nem tudom mik azok az UART logok, csak megemlítette az egyikük, hogy annak hiányában kell még kérdezgetnie.
Félelmetesen hülyék vannak abban a topikban. Már beszélgettem Github-on az OS-ért felelős fejlesztőkkel, akik tök segítőkészek voltak és normális utasításokkal vezettek, hogy hogyan oldjuk meg a problémát. De ezek annyira fogalmatlanok, hogy én nem akartam elhinni, hogy ezek fejlesztők.
Az első két dolgot javasolt: frissítsek a legújabb bootloader-re, amikor a képen látszik, hogy a legújabb van a Pi-n, a másik javaslata, pedig az volt, hogy beszélgessek más felhasználókkal. A második csóka felhozta a POWER_OFF_ON_HALT-ot, aminek semmi köze az újraindításhoz, az a kikapcsolás után veszi el a tápot a perifériákról illetve az SD kártyáról akart bootoltatni, amikor az NVMe eszközt nem éri el a bootloader. A harmadik emberbe szorult valami ész, mert rászolt a másodikra, hogy milyen hülyeséget ír. A végére, pedig megérkezett bolygókapitánya, aki úgy érezte, hogy megsértettem őket a kérdéseimmel, de egyszerűen már kezdtem elveszíteni a türelmem, hogy milyen hülyeségekkel fárasztanak.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL 5050 MT CORE i7 6700 GAMER PC 16Gb DDR4 512Gb SSD DVD GTX 1060 6GB DDR5 WIN11 1Év GARANCIA!
- DELL 5050 MT CORE i5 7600 GAMER PC 16Gb DDR4 512Gb SSD DVD GTX 1060 6GB DDR5 WIN11 1Év GARANCIA!
- Komplett RGB Gamer PC / RTX 3080 / i5-12490F / 32GB DDR5 / 250GB & 1TB SSD / IRÁNYÁRAS
- Új Mac Studio M4 Max 2025 14C CPU /32C GPU / 36GB RAM / 512GB - 1 ÉV APPLE GARANCIA
- SAPPHIRE INCA EP-10 GPU szerver ÜRESEN/kártyákkal
- Xiaomi 15T 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Awesome Navy használt, megkímélt 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann