Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid

őstag

válasz cigam #47157 üzenetére

Szia!

A legfontosabbat ne hagyd le a PI-ről! Egy zárt dobozban hamar túl fog melegedni és átköltözhet az örök bitmezőkre! Ne felejtsd el hűtőbordákkal ellátni! Nem tudom, hogy ez mennyit fog menni, de jobb a békesség! Részemről 2db passzív bordát applikáltam fel a lapra, amik egy AC-cooling VGA-készletben maradt meg! Az egész szerelvényt alul és felül is átjárattam egy 120-as kopter légáramlatával, 5V-on járatva! Persze, azóta sem fejeztem be azt a projektemet... :O

A relék állapotát visszajelezheted közvetlenül a relékről (előtét ellenállással) levéve a tápjukat! Ha két áramkörös, váltókontaktos a relé, akkor a nyugalmi és az aktív állapotot is jelezni tudod! Részemről nem használnám ki, mert már egy led is hatalmas (zavaró) fényt tud produkálni este! A LED pedig rajta van a relépanelodon alapból.

A menetes távtartós felfogatás jó! A dobozod alja felől tenném a belső menetes részt, mert akkor a rögzítő csavar nem fog kilógni és beakadni mindenbe! Süllyesztett fejű a legjobb, mert akkor ki sem lóg a dobozod síkjából!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés