- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- LOGOUT - ezmiez?
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Sziasztok!
Próbálom beüzemelni a Pi4-esen a webkamerát, de valami nem lett jó.
[link] Eme leírás alapján próbáltam a Motion-t a Logitech kamerával összehozni, de az IP címet beírva egy másik gépen, nem találja az oldalt.
A Pi-n fut egy Mainsail Klipper-rel, ez működik. A Mainsail nem használja a kamerát, nem lett bekonfigurálva.
A Motion indításánál a kamera zöld LED-je világít, vagyis be van kapcsolva.
A konfig fájlban 1280x720-at adtam meg. Próbálkoztam 15 és 60 FPS-sel is. Illetve ki lett próbálva alapbeállítással is. Mást nem állítottam a konfig fájlban.
Csak helyi hálózaton kellene, neten keresztül nem akarom nézegetni. A router-en nem lett állítva semmi.
A Pi-n Lite OS fut, nincs grafikus kezelőfelület. Putty-on keresztül érem el másik gépről, illetve a Mainsail-t webes felületről.Valakinek van ötlete, hogyan lehetne megoldani a kamerát? Egy friss linknek is örülnék. Leírásból 2 évesnél frissebbet nem találtam sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Eladó törött kijelzős monitorok (Acer, ASUS, HP, Samsung, Dell, BenQ, stb)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest