Új hozzászólás Aktív témák

• BB9360

aktív tag

Üdv!

Öt éve kértem és kaptam itt segítséget.

A Pi3-mat csak média lejátszásra használom. Nem rég frissítettem a libreelecet 9.2.8-ról 10.0.2-re. Most vettem észre, hogy ha zenét szeretnék hallgatni, akkor nem teszi ki a hangfalakra (hifiberry dac+ analóg kimeneten, alsa-n külön ki kellett választani pcm-et), pontosabban: megváltozott ez a felület (a kodiban az audio beállításoknál), nincsen ez,

hanem helyette ez van:

Természetesen bármelyiket is választom, csak a hdmi-n megy ki a hang a tv-re (kivéve bluetooth).

Visszanézve az itteni kérdésem, arra rájöttem, hogy a notepad++-szal kellene a config.txt-ben írogatnom. A libreelec.tv oldalán olyat találtam még, hogy
    Important changes since LE9.2:
    Analog audio output is not enabled by default
    Solution: add dtparam=audio=on and audio_pwm_mode=1 to config.txt to enable it

A notepad++-szal megnyitva van egy config.txt.old és egy config.txt-m. Az old-ban sokkal több sor van, és ezt találtam, ami az audio-ra utal:

Az alsó sorban van a hifiberry.

A nem old jelű config.txt:

Ezt: dtparam=audio=on and audio_pwm_mode=1 kellene ide betenni? Hova pontosan?
    A hifiberryre vonatkozó dtoverlay=hifiberry-dacplus is kellene? Szintén hova?

Ha hülyeségeket kérdezek, akkor elnézést, de ez most nem jó, és szeretném, ha menne!

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés