Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: A kérdés...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
wassermann
üzenetére
Közben én is megbékéltem vele. Érzésre még 800-on és többit alapon használva is reszponzívebb az 512-es, mint a high-ra húzott 256-osom. Valsz mert a nagyobbal mindig van elég memória és nem kezd el swap-pelni.
Ha jól értettem a leírást, az arm, ram és gpu órajelek egymástól függetlenek. A gpu órajel függ a core clocktól. A core clock emelésére írták hogy kártyaírás problémákat okozhat. Ezért is vették vissza az előre megadott tuning profilokban alap 250-re a core -t. Ja és lehet másik sd kártyára váltok, mert ezt már nagyon meggyötörtem (sok újraírás, swap... ).
Arra is gondoltam, hogy már nagyon határán dolgozik a tápom ennyi cuccal, így elővettem egy pécé tápegységet próbálgani, mert a kis 2A mellett eléggé ingadozott terhelés függvényében a feszültség . Később kap 3 vagy 4A tápot. Így már a winyót is el kell bírnia, amit eddig nem bántottam.

Jól láttam, hogy az alapítványos raspi github repóban is áttértek 3.6.11-es kernelre? Azt hittem ez csak raspbmc sajátosság
A lényeg, hogy ezzel szépen mennek a tunerek. Még a lirc-cel kell ismerkednem, mert kicsit hekkelés ahogy felélesztem a távirányítót (teljes kiosztást), biztos lehet szebben is.Vigyázzatok, a pi függőséget okoz: ha valami már megy rajta, akkor mindig találni más érdekes dolgot, amit meg akar valósítani a felhasználó. Pl, előbb lcd kijelző kezelése, majd relével kapcsolgatható lcd kijelző ...

Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1000 - Szünetmentes tápegység - Piaci ár alatt
- HPE T1500 G5 INTL Tower UPS - Szünetmentes tápegység - Piaci ár alatt
- Surface STUDIO AIO PC 28col 4k TOUCH / Intel i7 /32gb ram / 512NvMe + 1TB / NVIDIA 4gb dedikált
- Asztali Gamer Gép Garanciális Ryzen 7-7800x3d 4070 Super
- i7 10700/ RTX 2080Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest