- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
válasz
DarkByte #3779 üzenetére
Amennyiben van rajta gpio port meg lehet rajta oldani
Ahogy néztem a kódot semmi extrára nem épít, csak "megfelelő ütemben" bizgeti a gpio-t, ami ennek megfelelően ad. Átírod a C kódot úgy hogy paraméterként bekérje a gpio portot, esetleg írsz egy függvényt hogy paraméterként be tudja kérni az adófrekvenciát is, és már elég pöpec kis cucc lesz, és bármin fog működni amin van gpio és futtat linuxot.
A téma elég érdekes amúgy, mert ez alapján fm vevővé is lehet alakítani, csak több idő és energia. Az hogy sztereo legyen és ne csak wavból tudjon lejátszani szerintem megoldandó problémák, és már dolgoznak rajta
Gondolkoztam én is hogy bele kéne hákolni, de nem lesz rá időm a közeljövőben sajnos...
Gombnyomás figyelénél be lehet fürödni azzal ha nem írsz &-t a scripthívás után. Tapasztalat szerint érdemes olyanra megírni, hogy ha alapból elindítod akkor ír ki dolgokat, és amikor a megfelelő helyen hívod akkor ott éred el hogy a kimenetet /dev/null-ba dobálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 16GB DDR5 RTX3080 10GB!
- MONITOR + R7 7800X3D/RX6900XT 16GB/ (32GB) 2X16GB 6000MHZ DDR5/ 1,5TB SSD/ 1000W
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V903 - i7-14700KF - RTX 5070 -DDR5 32GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V101 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V100 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest