Hirdetés
- Syl: UPS - te áldott!
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bkercso: Amit nem kérdezel a ChatGPT-től - Valóság és torzítás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Amennyiben van rajta gpio port meg lehet rajta oldani
Ahogy néztem a kódot semmi extrára nem épít, csak "megfelelő ütemben" bizgeti a gpio-t, ami ennek megfelelően ad. Átírod a C kódot úgy hogy paraméterként bekérje a gpio portot, esetleg írsz egy függvényt hogy paraméterként be tudja kérni az adófrekvenciát is, és már elég pöpec kis cucc lesz, és bármin fog működni amin van gpio és futtat linuxot.A téma elég érdekes amúgy, mert ez alapján fm vevővé is lehet alakítani, csak több idő és energia. Az hogy sztereo legyen és ne csak wavból tudjon lejátszani szerintem megoldandó problémák, és már dolgoznak rajta
Gondolkoztam én is hogy bele kéne hákolni, de nem lesz rá időm a közeljövőben sajnos...Gombnyomás figyelénél be lehet fürödni azzal ha nem írsz &-t a scripthívás után. Tapasztalat szerint érdemes olyanra megírni, hogy ha alapból elindítod akkor ír ki dolgokat, és amikor a megfelelő helyen hívod akkor ott éred el hogy a kimenetet /dev/null-ba dobálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Ryzen 7 1700, GTX 1660ti, 16GB RAM, 256GB SSD, 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
- Erő, ami nem magyarázkodik csak teljesít.
- Gamer PC-Ryzen 5 5500, RTX 3060ti Founders Edition, 16GB RAM, 256GB SSD, 500GB HDD
- Asztali PC , R7 5700 , RX 5700 , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Bomba ár! Dynabook Portege X40-K - i5-1240P I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Ahogy néztem a kódot semmi extrára nem épít, csak "megfelelő ütemben" bizgeti a gpio-t, ami ennek megfelelően ad. Átírod a C kódot úgy hogy paraméterként bekérje a gpio portot, esetleg írsz egy függvényt hogy paraméterként be tudja kérni az adófrekvenciát is, és már elég pöpec kis cucc lesz, és bármin fog működni amin van gpio és futtat linuxot.
wassermann