- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- body007: # Raspberry Pi Zero W + Alpine Linux Wi-Fi Telepítési és Konfigurációs Útmutató
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
designREX
tag
válasz
vzoltan #3766 üzenetére
Szia. Persze.
Skoda Feliciám van. A rendszer a kesztyűtartóban vagy alatta lesz egy dobozban. A kijelző, egy usb és ha sikerül a fizikai gombokat rákötnöm és vezérelnem, akkor még azok lesznek kivezetve a műszerfalra.
Vagy a hamutál helyére, vagy ha sikerül valami esztétikus formába tenni akkor a vezetőoldalon a kormány elé a szélvédőhöz.
Ha sikerül vennem pár hőmérő diódát akkor azokat is beszerelem és külső-belső, esetleg motor stb... hőmérsékletet is kilehet íratni vele.Jelenleg egy pénzvizsgáló kibelezett dobozában foglal helyet ideiglenesen az egész ketyere, hogy könnyebben tudjam szerelni alakítani.
Plusz a véglegesre egy 4x20 karakteres kijelző lesz feltéve.Itt van pár fotó meg egy rövid videó. Sajnos nem a legjobb minőség, de most csak ezt tudom adni.
https://picasaweb.google.com/116228149921554958745/Felicia?authuser=0&feat=directlinkA működése a következő:
leágaztattam a szivargyújtóról a 12 voltot, az rámegy egy 1990 ft-os autós usb töltőre.
Az Auchan-ban találtam olyat mia 5 volt és 1,5 amper kimenetet biztosít.
Egy noname 2000 Ft-os Fm transmittert vettem, szétszedtem és az előlapját megtartva a kezelőgombjait lehet nyomogatni a többit leforrasztottam és a dobozba bekábeleztem.
Erre csatlakozik az R-pi audio kimenete.
Ha majd lesz aux bemenetes autóhifim akkor közvetlenül csatlakozik oda de még nincs.
Az r-pin egy xbian rendszer van xbmc-el.
Az infra egy usb-s epson presentation remote controll kit.
Automatikusan felismerte nem volt vele gond, és az xbmc-t lehet vele irányítani.
Lirc-el a gombokat is átlehet konfigolni.
A 2x16-os lcd kijelző a gpio portokra van kötve ezen leírás alapján:
http://www.tech-fruits.com/archives/4388
Ha időm engedi akkor a fizikai gombok a következő amit felakarok illeszteni rá és a hőmérők.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Gamer pc
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Egyedi ékszerdobozka
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest