Új hozzászólás Aktív témák

• sztoja

csendes tag

Üdv mindenkinek!
    Segítséget szeretnék kérni a Raspberry Pi 3B + első konfigurálásához. Abszolút kezdőnek mondanám magam, mert bár évekkel ezelőtt már konfiguráltam egy Pi-t, de aztán elhanyagoltam és mindent elfelejtettem.
    A problémám: Smárt Home rendszert szeretnék kiépíteni Raspi alapon, Hass.io vezérléssel, egy SSD-ről indítva, Wifi bekapcsolásával. Már két napja ezzel kínlódom, de nem jutok tovább. Ami nem sikerül: az USB-ről bootolást nem tudtam elérni, és a Wifi sem akar életre kelni. Magyar, német, angol oldalak tucatjait végig böngésztem (ilyen sorrendben erősségem a három nyelv, tehát angol a legkevésbé), végig próbáltam amit találtam, de! a grafikus felületre egyáltalán nem tudtam belépni, hogy a beállításokat elvégezzem, a parancssorral pedig két bajjom van. Az egyik, hogy a billentyűzetemen nincs a függőleges vonal, tehát nem tudom a talált sorokat beírni, a másik, hogy az editálni kívánt kötetek, fájlok írásvédettek, és azt nem tudom átállítani.
    Amire szükségem volna: szájbarágós útmutató az írásvédettség megszüntetésére, és a Wifi, valamint USB boot elvégzésére,
    Előre is köszönök mindenfajta segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés